Primera División - souhrn 33. kola

10.04.2012, 22:15, aktualizováno 12.04.2012, 23:52
Komentáře a souhrny
Villarreal otočil duel s Málagou a znemožnil jí návrat na třetí místo před Valencii, která zvítězila nad Rayem. Real Madrid zvládl derby a udržel čtyřbodový náskok na Barcelonu. Athletic remizoval v Granadě, Levante prohrálo v Gijónu, Santander nestačil na Mallorcu a Sevilla smetla Zaragozu...

Sevilla FC - Real Zaragoza 3:0

12.04.2012 22:00

Góly: 11. Federico Fazio, 29. Álvaro Negredo, 43. Álvaro Negredo

Už na sedmém místě a pouhý bod za Evropskou ligou už je Sevilla, Andalusané totiž v závěrečném klání třiatřicátého kola španělské ligy porazili doma Zaragozu 3:0. Všechny branky padly ještě před přestávkou, ráz zápasu dal už v jedenácté minutě přesnou hlavičkou Fazio, dvakrát se pak dokázal prosadit kanonýr Negredo.

Už ve čtvrté minutě předvedli domácí zajímavý nacvičený signál ze standardní situace, Trochowski překvapivě nerozehrál míč směrem na své dobré hlavičkáře, nýbrž na hranici šestnáctky na Luna, ten ale z vojele branku netrefil. Desátá minuta již přinesla radost domácích, Luna pěkně odcentroval od rohového praporku a na zadní tyči zdaleka nejvýše vyskočil Federico Fazio - 1:0.

Další možnost měl na kopačce Jesus Navas, ten ale z pravé strany vysoko přestřelil. Druhý gól přišel po půlhodině hry, Manu del Moral našel ideální kolmici rozběhnutého Negreda, ten si jedním dotykem posunul balón mezi oba stopery Zaragozy a druhým ho jednoduše poslal do sítě. Hosté poprvé zahrozili až za stavu 2:0, Apoňo ale netrefil míč ideálně a minul, Postigovu šanci skvěle zneškodnil Palop.

Krátce před přestávkou měl Negredo další dvě solidní příležitosti, využil však až svou třetí v krátkém časovém sledu. Nejprve ještě po centru Luny krásným volejem Roberta nepřekonal, po následném pasu Navase už se však dokázal hlavou prosadit, hostující gólman rozhodně neměl čisté svědomí. V tu chvíli bylo rozhodnuto, do kabin se šlo za stavu 3:0 pro favorita dnešního duelu.

Sevilla se ve druhé půli uvolnila a předváděla krásný fotbal plný zajímavých akcí a brankových možností, Fazio ale hlavičkoval do tyče, Navas svou čistou gólovku zahodil. Nejkrásnější akci předvedli domácí v sedmdesáté minutě, kdy se míč po ose Trochowski - Luna - Negredo dostal až k úplně volnému Navasovi, ten ale pouze potvrdil své problémy v zakončení, když trefil Roberta.

Aktivní Navas zahrozil i deset minut před koncem, ale gólové radosti se dnes nedočkal. Sevillu to ovšem mrzet vůbec nemusí, porazila Zaragozu v klidu 3:0 a ukázala,, že je potřeba s ní pro boj o poháry počítat. Zaragoza po sérii dobrých výsledků podruh v řadě prohrála a zůstává předposlední.

Více informací k zápasu

Racing Santander - RCD Mallorca 0:3

12.04.2012 21:00

Góly: 1. Emilio Nsue, 47. Chori Castro, 54. Alejandro Alfaro

Ve 33. kole La Ligy nestačil poslední tým tabulky Racing Santander na Mallorcu, které podlehl 0:3, kvůli čemuž se dále potácí až na samotném dnu a na záchranu ztrácí propastných deset bodů. Za hosty se postupně trefil Nsue, Castro a Álfaro.

Racing potřebuje nutně získávat body, ale vůbec se mu to nedaří. Od té doby, co je u týmu trenér Álvaro Cervera, tým prohrál pět ze šesti posledních zápasů a dobře rozhodně nevstoupil ani do tohoto zápasu. Už v první minutě totiž domácí obrana naprosto zaspala a těžil z toho útočník španělské reprezentace do 21 let Emilio Nsue, který zaznamenal svůj třetí gól v sezóně.

Svěřenci Cervery se však z rychle inkasovaného gólu nepoložili a snažili se vyrovnat. Velice blízko tomu byl ve 25. minutě Stuani, který z ostrého úhlu dokázal obstřelit brankáře Duduho Aouata, ale míč zastavil tyčka.

Brankovou konstrukci trefil o dvě minuty později na druhé straně hřiště i Fernando Tissone, který tak neproměnil svoji šanci na navýšení vedení.

Odskočit na dvoubrankový rozdíl se ale Ostrovanům podařilo ve 47. minutě. Pau Cendros a Víctor Casadesús rozehráli rychlou kombinační akci a následným centrem zprava našli hlavu Gonzala Castra, který se nemýlil a poslal míč o vzdálenější tyč do brány.

Racingu se tak opět nepovedl zachytit začátek a musel se snažit o vstřelení minimálně dvou gólů. Blízko k tomu měl Edu Bedia, který po přihrávce Stuaniho trefil potřetí v zápase brankovou konstrukci tak, že se míč odrazil mimo.

A netrvalo dlouho a na druhé straně se rozeznělo břevno, do kterého se po centru na vzdálenější tyč trefil hlavičkou Nsue. Míč se však odrazil zpátky před bránu a tam byl již dobře postavený Álfaro, který jej napálil nemilosrdně do sítě a dostal svůj tým do tříbrankového vedení.

Santander se se zápasem ještě snažil něco udělat, ale střídající Khouma Babacar střílel po chytré nahrávce Pedra Munitise vysoko nad, a aby těch tyček a břeven nebylo málo, v nastaveném čase Stuani hlavičkoval do spojnice.

Jelikož Villarreal dokázal zvítězit nad Málagou, ztrácí nyní Racing na záchranu 10 bodů, což už se mu bude dohánět opravdu jen velice těžko. Naopak Mallorca díky výhře dosáhla na 40 bodů a posunula se na 12. příčku.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Málaga CF 2:1

12.04.2012 20:00

Góly: 83. Marcos Senna (pen.), 90+4. Hernán Pérez - 65. Santi Cazorla

Úžasnou závěrečnou desetiminutovku zápasu dnes zvládl Villarreal, jenž právě v tomto časovém rozmezí otočil nepříznivě se vyvíjející duel s Málagou a nakonec tak slaví vítězství 2:1. Skóre otevřel v pětašedesáté minutě hostující Cazorla, Žlutá ponorka ale sedm minut před koncem vyrovnala zásluhou penalty Senny a ve třetí minutě nastavení vystřelil tři body Pérez.

Návrat Santiho Cazorly a kouče Manuela Pellegriniho na El Madrigal tak nedopadl dobře, přestože první jmenovaný vstřelil gól a ještě chvíli před koncem to vypadalo, že právě tato branka bude zároveň znamenat výhru. Jenže nestalo se, a tak se oba zmínění vraceli domů s dobrým pocitem z vřelého přijetí fanoušků, ovšem zklamaní z výsledku.

Domácí začali dobře a už v páté minutě mohli jít do vedení, když z velké dálky vypálil Marcos Senna a Kameni se v brance Málagy pouze otočil za míčem, který trefil břevno. Andalusané s postupem času stupňovali svou aktivitu a odměnou jim mohla být branka, když po centru Dudy hlavičkoval Rondón, s jeho pokusem i dorážkou Isca si však Diego López dokázal poradit. Eliseu vystřelil mimo, Iscovu ránu zase na poslední chvíli srazil Gonzalo na roh.

Málaga byla lepší i po přestávce a vypracovala si i další velkou příležitost, Rondón ovšem nedokázal zamířit přesně. V šedesáté páté minutě už se ale hosté dokázali střelecky prosadit, to Isco posunul balón Cazorlovi a jeho umístěná střela levačkou zapadla přesně k tyči. Po inkasované brance Villarreal přidal a srovnat mohl hned v zápětí, Gonzalo ale hlavou přestřelil.

Ještě v osmdesáté třetí minutě tak platil stav 0:1, střídající Hernan Pérez ale přinesl kýžený úspěch. Nejprve byl v pokutovém území faulován brankářem Kamenim, který následně uviděl červenou kartu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Marcos Senna. A Pérez hrál pak hlavní roli ve třetí nastavené minutě, to si našel odražený míč po rohovém kopu, napálil ho zpoza šestnáctky nechytatelně k tyči a rozhodl o vítězství Žluté ponorky.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Madrid 1:4

11.04.2012 22:00

Góly: 55. Falcao - 25. Cristiano Ronaldo, 68. Cristiano Ronaldo, 83. Cristiano Ronaldo (pen.), 88. José Callejón

Real odolal mohutnému náporu Barcelony a zůstává o čtyři body v čele, dnes totiž zvládl madridské derby, když zvítězil na stadionu Vicente Calderóna nad Atlétikem 4:1. Dalším hattrickem se blýskl Cristiano Ronaldo, portugalský kouzelník tak už šest kol před koncem soutěže vyrovnal svůj vlastní rekord v počtu branek.

Pro Bílý balet to přitom nebyl tak jednoduchý zápas, jak napovídá konečné skóre, Ronaldo a spol. se pořádně zapotili. Byli sice lepším týmem a dostali se právě zásluhou Portugalce do vedení, ovšem po přestávce srovnal za domácí Falcao. Remíza trvala jen třináct minut, pak podruhé v utkání udeřil Ronaldo, poté se ale hosté strachovali o výsledek až do osmdesáté třetí minuty. V závěru se však prosadili ještě Ronaldo a střídající Callejón, a tak Real slaví.

Úvodní šanci zápasu měl na noze Falcao, střela mu ale nesedla úplně podle představ a Casillas tak mohl celkem v klidu zasáhnout. Na druhé straně se gólovou hlavičkou prezentoval Ramos, jenže jeden z bránících hráčů jí dokázal tečovat na roh. Ve dvacáté pátí minutě šli hosté do vedení, když si míč na vzdálenosti nějakých třiceti metrů od branky postavil k rozehrávce standardní situace Ronaldo, napálil ho k tyči a Courtois už se po něm stačil pouze ohlédnout.

Po Benzemově hlavičce mladý belgický brankář nemusel zasahovat, proti pokusu Ronalda na bližší tyč už však musel být ve střehu. V samotném závěru prvního poločasu ještě mohli změnit skóre Benzema a Filipe Luis, do kabin se ale díky dvěma pohotovým zákrokům brankářů šlo a stavu 0:1.

Atléti po pauze přidali a odměnou jim bylo vyrovnání, šest minut po návratu ze šaten sice ještě Falcao nezacílil přesně, v pětapadesáté minutě už si ale naskočil mezi Ramose a Coentraa na přesný Adriánův centr a prudkou hlavičkou nedal Casillasovi šanci. Po této brance se obraz hry znovu změnil, hosté opět určovali tempo a díky Coentraovi mohli i podruhé v zápase vést, jenže jeho dorážku zblízka dokázat fantasticky zastavit Perea.

Rozhodující situace celého dnešního duelu přišla v osmdesáté šesté minutě, kdy Ronaldo vypálil z levé strany a nádherně zavěsil. Nedávná historie se málem opakovala, když si Falcao naskočil na Adriánův pas ze strany a mohl srovnat, tentokrát byl ovšem Casillas proti. Sedm minut před koncem fauloval Godín v šestnáctce Higuaína, balón si na penaltový puntík postavil Ronaldo a přesnou ranou k tyči dovršil hattrick a rovněž zlomil odpor Atlétika.

Real pak dal ještě jednu branku a opět u toho byl Ronaldo, jenž vysunul do samostatného úniku střídajícího Callejóna, který následně nezaváhal. Real porazil v madridském derby Atlético 4:1 a udržel si čtyřbodový odstup od Barcelony, za dva týdny je na programu El Clásico. Ronaldo má na svém letošním kontě už 40 gólů, čímž o jednu trefu přeskočil Messiho a vyrovnal svůj loňský rekord.

Více informací k zápasu

Granada CF - Athletic Bilbao 2:2

11.04.2012 20:00

Góly: 2. Jaime Romero, 74. Alexandre Geijo - 81. Fernando Llorente, 87. Markel Susaeta

Ve středečním zápase 33. kola La Ligy došlo k menšímu překvapení, když Athletic nedokázal porazit domácí Granadu a pouze s ní remizoval 2:2. Baskický tým si tak komplikuje cestu do Evropské ligy, neboť je až devátý a na šesté místo ztrácí 4 body. Granada je na 16. příčce a na sestupovou zónu má náskok osmi bodů.

Zápas začal velice zostra, když se domácí dostali do vedení už v druhé minutě. V pokutovém území se k míči dostal Jaime Romero Gómez a dobře mířenou střelou překonal brankáře Gorku Iraizoze.

Hrdina zápasu se ale ve 38. minutě nechal vyloučit přímou červenou kartou, když v pokutovém území poslal k zemi Andoniho Iraolu.

Byla odpískáná penalta a k té se postavil kdo jiný, než nejlepší střelec týmu Fernando Llorente. Ten ale tentokrát své střelecké umění nepotvrdil, míč poslal vysoko nad břevno, a zahodil tak velkou šanci na vyrovnání.

Athletic se snažil o vyrovnání ještě před koncem prvního poločasu, ale Susaetův roh dokázal brankář Júlio César chytit a následující záložníkova střela letěla nad břevno.

Granadský brankář si poradil i s Muniainovou střelou ze začátku druhé půle a místo vyrovnání se domácí dostali v 74. minutě do dvoubrankového vedení. Carlos Martins v bleskové akci přihrával na Alexandra Geija, který poslal míč do spodního růžku brány.

Hosté se ale nevzdali a v závěru zápasu ještě dokázali srovnat. V 81. minutě nejprve Llorente napravil své penaltové zaváhání, když hlavičkou zblízka snížil na jednogólový rozdíl, a Susaeta poté přesnou střelou rozradostnil hrstku baskických příznivců, kteří nakonec oslavovali alespoň bod.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Levante UD 3:2

11.04.2012 20:00

Góly: 22. Óscar Trejo, 74. Alberto Lora, 84. Gastón Sangoy - 16. Valdo, 63. Arouna Koné

Ve středečním zápase 33. kola La Ligy dokázal Sporting Gijón vybojovat důležité tři body, když porazil Levante 3:2. Za předposlední tým tabulky se trefili postupně Óscar Trejo, Alberto Lora a Gastón Sangoy. Z valencijského týmu se dokázali prosadit pouze Valdo a Arouna Koné.

Zatímco Gijón se ještě snaží zachránit v La Lize i pro příští rok, Levante má zcela jiné cíle. Stále ještě bojuje o Ligu mistrů, což by byl velký úspěch, ale v konkurenci s Valencií a Málagou to bude mít hodně těžké.

Nicméně nevykročilo špatnou nohou. Přečkalo úvodní tlak domácích a v 16. minutě zápasu se dostalo do vedení po své první vážnější akci. Centr Javiho Venty našel Valdovu hlavu a míč zapadl za záda bezmocného brankáře Juana Pabla Colinase.

Sporting ale zabral a stačilo mu pouhých šest minut k tomu, aby srovnal stav utkání. Na přihrávku Barrala si dobře naběhl Trejo a prostřelil brankáře Gustava Munuu.

Zápas měl dobré tempo a na obou stranách bylo k vidění hned několik šancí. První úspěšný zákrok v zápase si mohl připsat Pablo po střele, kterou vyslal Nabil El Zhar. Bylo vidět, že ještě před poločasem chtějí oba týmy vést a blízko k tomu měli domácí, jmenovitě David Barral, který hlavičkoval těsně nad břevno. Na druhé straně se ve 45. minutě snažil prosadit z přímého kopu Rubén Suarez, ale Pablo jeho pokus zlikvidoval, a týmy tak šly do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

V 63. minutě se skóre opět měnilo. Tentokrát se stal z Valda asistent, když předložil skvělý míč Konému, který jej levou nohou poslal do brány. Hosté tak opět vedli.

Domácí si ale nepřipouštěli prohru a hned za 11 minut našli odpověď, když se z dálky opřel do míče Lora a nedal šanci Munuovi.

A celý stadión postavil na nohy střídající Sangoy, který se šest minut před koncem chopil míče a poslal jej bezchybně k pravé tyčce, kam Munua nemohl doskočit.

Sporting tak má 28 bodů a na záchranu ztrácí 4 body, které ho dělí od Villarrealu. Ten má ale ještě zápas k dobru. Levante je momentálně páté a na třetí Valencii ztrácí 4 body.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Rayo Vallecano 4:1

11.04.2012 20:00

Góly: 41. Jonas, 70. Jordi Alba, 77. Jonas (pen.), 88. Pablo Hernández - 72. Diego Costa

V zápase mezi Valencií a Rayem dokázali domácí potvrdit roli favorita a zvítězili 4:1. Hosté z Vallecana však dlouhou dobu trápili domácí fotbalisty a rozhodně utkání nebylo tak jednoznačné, jak napovídá výsledek. V tabulce tak Valencia stále bojuje o třetí pozici a bude čekat na výsledek Málagy. Rayo je na dvanáctém místě a pravděpodobně se v nejvyšší soutěži zachrání.

První poločas utkání nabídl velmi nepřesnou hru s množstvím osobních soubojů ve středu hřiště a také s množstvím nepřesných výroků rozhodčích. Mírně navrch měla domácí Valencia, což naznačoval také počet střel na branku a statistika držení míče. V prvním náznaku šance Jeremy Mathieu našel nabíhajícího Pabla, ten však nedokázal míč tečovat tak, aby mohl ohrozit hostujícího gólmana joela.

Ve 24. minutě měl blízko ke gólu Brazilec Jonas, který si už naskakoval na centr Feghouliho a chystal se zakončit do prázdné branky, ale obránce Pulido mu balón na poslední chvíli ukořistil. O pár minutě později to byl znovu Jonas, který z rohového kopu hlavičkoval jen těsně mimo levou tyč branky Vallecana.

Jediná vážnější šance hostí v prvním poločase přišla po půlhodině hry. Po dobré kolmici se do úniku dostal Lass, ale při svém zakončení se dostal do nevýhodného úhlu a nedokázal vystřelit včas. Domácí se v prvním dějství nakonec přeci jen úvodní branky dočkali. Ve 42. minutě Joel nejprve vyrazil hlavičkou Feghouliho, ale na dorážku Jonase už nedosáhl - 1:0. Za tohoto stavu se šlo také do kabin.

Druhý poločas přeci jen nabídl atraktivnější podívanou a také v něm padly hned čtyři branky, z toho tři do sítě hostujících fotbalistů. Hosté měli blízko vyrovnání v 69. minutě. Costa se řítil z úhlu sám na Guaitu, ale Mathieu ho na poslední chvíli dokázal zkřížit a zabránil tak zakončení. Valencia dokázala hned z následného útoku vstřelit druhý gól. Feghouli našel před brankou Jordiho Albu a ten umístěnou střelou zvýšil na 2:0.

Když už to vypadalo, že Valencia utkání bez problémů dohraje, tak přišel snižující gól. Hned o minutu později udělal hrubku Pablo, Michu rychle narazil míč Diegu Costovi a ten nezaváhal. Valencia však neponechala nic náhodě a v 77. minutě už byl stav znovu o dvě branky. V pokutovém území kličkoval Feghouli, který následně neustál atak jednoho z protihráčů a padl na zem, Jonas pak s přehledem proměnil pokutový kop a zvýšil tak na 3:1 pro domácí.

Ani po tomto zásahu hosté nesložili zbraně a dokázali si vytvořit další šance. Nejprve hlavičkoval z dobré pozice Tamudo a jeho pokus se štěstím vyrazil na roh Guaita a po něm se ještě probíjel do šance Diego Costa, ale jeho střela skončila pouze střelou do boční sítě.

Další gól tak hosté nepřidali a otevírali v obraně nová okénka, kterých dokázala Valencia ještě jednou využít. V 88. minutě našel střídající Canales parádní přihrávkou za obranu Pabla Hernándeze a ten ve skluzu upravil na konečných 4:1 pro Valencii.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Getafe CF 4:0

10.04.2012 21:00

Góly: 13. Alexis Sánchez, 44. Lionel Messi, 73. Alexis Sánchez, 74. Pedro

S lehkostí a elegancí rozstříleli svěřenci trenéra Guardioly Getafe, které za záda Victora Valdése nezamířilo ani jednou. Real Madrid svůj zápas odehraje zítra s vědomím, že nesmí ztratit.

Barcelona se dnes ukázala v tom nejlepším světle a díky výhře 4:0 se dotáhla Realu na rozdíl jediného bodu. Finálová utkání La Ligy tak budou ještě velmi zajímavá. Domácí byli jasnými favority, ale i díky únavě a nevyzpytatelnosti hostí nesměli soupeře podcenit. A k tomu nakonec nedošlo, přesně zamířili Messi s Pedrem, dvakrát se trefil Alexis Sanchéz.

Zaplněný Nou Camp byl svědkem nátlakové hry svých miláčků, Pep Guardiola postavil ofenzivní sestavu s Cuencou, Sanchézem, Messim i Pedrem. Obraně opět velel neúnavný Carles Puyol, na kraji se proháněl Adriano.

Už po dvanácti minutách bylo před Moyovou bránou pořádně rušno, Iniestův balón ale v síti ještě neskončil. To za něj dokončil o minutu později chilský rychlík Alexis Sanchéz, který využil spolupráce s Messim a poslal Barcu do vedení - 1:0.

Blaugranas tlačili svého soupeře, jak už to tak bývá zvykem, ale jejich hra dlouho neměla dalšího gólového vyústění. Za zmínku ale určitě stojí šance Messiho a Pedra, obě neproměněné. Buď zasáhl brankář Moya, v jiném případě za něj zaskočil obránce Cata Diaz a gólu zabránil.

Deset minut před změnou stran se mohla Barcelona opět radovat, svůj druhý gól mohl vstřelit Alexis Sanchéz, ale po Cuencově centru v zakončení selhal a napálil jen boční síť. Ještě před odchodem do šaten se ale přece jen mohli domácí hráči radovat. Geniální Leo Messi si narazil míč s Andrésem Iniestou, tím zrychlil hru a zmátl protihráče a sám pak napálil míč za Moyova záda - 2:0.

Do druhého poločasu nastoupila Barcelona se stejnou vervou. Blaugranas drželi míč na kopačkách a hráčům Getafe jej téměř nepůjčili. Výjimkou byla snad jen situace po hodině hry, když po chybě Sergia Busquetse střílel Diaz. Valdés ale nakonec mohl zůstat v klidu.

Deset minut poté Barcelona udeřila znovu. A opět to byl aktivní Sanchéz, který si připsal již svůj druhý přesný zásah v zápase. Skvělým centrem jej našel Isaac Cuenca a chilský ofenzivní hračička neměl se zakončením větší problémy.

Hosté se nestačili ani pořádně nadechnout, když jejich šance na bodový zisk definitivně udusil Pedro Rodriguéz. Ten se prosadil po spolupráci s Messim přesně k tyči a vstřelil svůj teprve třetí ligový gól. Tím uzavřel působivou kapitolu dnešního zápasu, ve kterém Barcelona jasně dominovala a bodově dýchá Realu Madrid na záda stále více. Getafe zůstává desáté.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Espanyol Barcelona 2:0

10.04.2012 20:00

Góly: 53. Raúl García, 69. Raúl García

Osasuna zvládla domácí duel s Espanyolem a stále drží pohárovou pozici. Vše podstatné se odehrálo ve druhém poločase, kdy se dvakrát trefil Rudi García. Espanyolu se zápas nepovedl i po disciplinární stránce, červenou kartu totiž uviděli Coutinho i Forlin.

Stačilo přitom málo a Espanyol se mohl ujmout vedení. Už v 5. minutě měl totiž na kopačce zcela jasnou šanci Uche, ale ze dvou metrů nedokázal trefit prázdnou branku. Takto zahozená šance se nepromíjí a Espanyol na to nakonec doplatil! Bohužel v prvním poločase se diváci ničeho dalšího nedočkali, zápas se místami hodně kouskoval a poločasový hvizd sudího byl pro fanoušky na stadionu Reyno de Navarra vysvobozením.

Jak bylo v úvodu řečeno, vše podstatné se událo až ve druhém poločase. Vše odstartovala úvodní branka Rudiho Garcii z 54. minuty. Garcia překonal golmana Cassila a Espanyol už se z toho nevzpamatoval. Zvláště když za šest minut uviděl druhou žlutou kartu hostující Coutinho! Espanyol se v oslabení dlouho neubránil, v 69. minutě vstřelil svojí druhou branku v zápase Rudi García ale opět k tomu hosté výrazně dopomohli svojí hrubkou v defenzívě - 2:0 pro Osasunu.

Osasuna nakonec mohla vyhrát mnohem vyšším rozdílem. Cejudo ale pálil mimo a to samé platilo i o pokusu Nina. Osm minut před koncem zápasu hosté jen potvrdili svůj zmar, druhou žlutou kartu uviděl Forlin a stal se druhým vyloučeným hráčem hostí. Pamplona další branku nepřidala alemůže slavit důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Betis 1:1

10.04.2012 20:00

Góly: 56. Carlos Vela - 70. Rubén Castro

V jednom z prvních úterních duelů přivítal Real Sociedad na domácí půdě Betis a utkání dvou sousedů v tabulce skončilo zaslouženou remízou 1:1. Oba góly padly až ve druhém poločase. V tabulce si tak celky polepšily o bod a lépe je na tom nyní třináctý Betis, čtrnáctý je San Sebastian. Ten má na záchranu stále slušných deset bodů náskok.

V prvním poločase neviděli diváci na stadionu v San Sebastianu příliš atraktivní podívanou a spíše se jednalo o tvrdé souboje ve středu hřiště a k vidění bylo plno nepřesných rozehrávek. Za celý poločas byly k vidění pouze tři střely, přičemž dvě vyprodukovali domácí a jednu hosté.

Dvě z těch tří však ani nemířily mezi tři tyče a z těch pozic prakticky ani nestály za zmínku. Jedinou vážnější šanci v prvním dějství tak měl domácí útočník Agirretxe těsně před přestávkou, ale i s jeho pokusem z dobré pozice si dokázal gólman Fabricio bez problémů poradit. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase přišlo herní zlepšení na obou stranách a to vyústilo v první gól zápasu, který dali domácí v 56. minutě. Kombinacie na levé straně hřiště vyústila v přihrávku na nabíhajícího Carlose Velu, který se ocitl osamocený ve středu pokutového území Betisu a povedenou ranou k tyči poslal svůj tým do vedení 1:0.

Poté domácí začali bránit jednobrankový náskok a to se jim nevyplatilo. Betis zvyšoval svou aktivitu a začal si vypracovávat také nějaké příležitosti. V 70. minutě se také dočkal vyrovnání a postaral se o něj Castro, který využil kolmice od spoluhráče a poslal balón podél gólmana Zubikaraie - 1:1.

V závěru zápasu nechtěl ani jeden celek inkasovat a k vidění tak byla hlavně taktická bitva. I přesto mohl zápas jeden z celků rozhodnout a byli to překvapivě hosté. V nastaveném čase se v pokutovém území Sociedadu skvěle uvolnil Roque Santa Cruz, ale domácí gólman Zubikarai tentokrát svůj tým podržel a zachránil tak remízu 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid322642104:2882
2.FC Barcelona32246294:2378
3.Valencia CF321410850:3852
4.Málaga CF321551248:4550
5.Levante UD321461246:4448
6.CA Osasuna321113837:5246
7.Sevilla FC321291139:3345
8.Athletic Bilbao3210121047:4442
9.Atlético Madrid321191243:4142
10.Espanyol Barcelona321191239:4342
11.Getafe CF321191233:4342
12.RCD Mallorca3210101235:4040
13.Rayo Vallecano321241649:5740
14.Real Betis321161539:4539
15.Real Sociedad321081439:4838
16.Granada CF321061630:4836
17.Villarreal CF328111333:4635
18.Sporting Gijón32771832:6028
19.Real Zaragoza32771828:5928
20.Racing Santander324131523:5125

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (762)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele