Primera Division - souhrn 32. kola

07.04.2012, 19:53, aktualizováno 09.04.2012, 22:59
Komentáře a souhrny
Real Madrid jen remizoval s Valencií a Barcelona na něj po výhře v Zaragoze ztrácí už jen čtyři body. Málaga si v pondělní dohrávce poradila se Santanderem a poskočila na třetí příčku. Levante porazilo Atlético Madrid, Vallecano rozstřílelo Osasunu, tři body mají i Getafe a Athletic...

Málaga CF - Racing Santander 3:0

09.04.2012 21:00

Góly: 22. Isco, 64. Santi Cazorla, 84. Ruud van Nistelrooy

V pondělní dohrávce 32. kola La Ligy si domácí Málaga lehce poradila s posledním Racingem Santander a zvítězila 3:0. Penaltu ve 4. minutě si Santi Cazorla s trochou nadsázky mohl dovolil neproměnit, neboť gól dal i tak v 64. minutě. Mimo něj se trefili také Isco a Ruud van Nistelrooy, díky čemuž se Málaga posunula již na 3. příčku.

Málaga ukončila svoji sérii dvou výher prohrou 0:2 s Realem Betis, a tak chtěla v pondělním utkání opět bodovat. Proti ní stál ten statisticky nejlehčí soupeř, kterého mohla dostat, a to Racing. Ten se v letošní sezóně trápí a je poslední. Svůj boj o záchranu si zkomplikoval již ve třetí minutě, kdy viděl obránce Francis Pérez červenou kartu za faul v pokutovém území na útočníka Róndona. Byla nařízena penalta a s hosty to vypadalo hodně bledě.

K pokutovému kopu se postavil španělský reprezentant Santi Cazorla, ale míč do sítě poslat nedokázal, neboť jej chytil brankář Mario Fernández.

Hosté se ale z bezbrankového stavu moc dlouho radovat nemohli, neboť ve 22. minutě již skóre otevřel Isco. Toho našel centr Nacha Monreala a domácí záložník perfektní střelou zleva obstřelil brankáře do vzdálenějšího horního rohu brány.

Domácí si vytvářeli jednu šanci za druhou, ale museli si počkat až do 64. minutě, kdy druhý gól dokázal přidat Cazorla, který tak napravil zaváhání při penaltě. Zpracoval si přihrávku od Enza Maresky a propálil brankáře Daniho Sotrese, který o poločase vystřídal Maria Fernándeze.

Málaga šest minut před koncem přidala třetí gól, a to z kopačky nizozemského veterána Ruuda van Nistelrooye. Ten si naběhl na centr Sergia Dudy a hlavou poslal míč do brány.

Andalusané se tak díky výhře dostali před Valencii a Levante a mohou se těšit z třetí příčky, která zajišťuje automatickou účast v základní skupině Ligy mistrů. To Racing má zcela jiné starosti. Opět prohrál a spolu s Gijónem sdílí dno tabulky. Pokud se chce ještě zachránit, bude to mít opravdu velmi těžké.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Valencia CF 0:0

08.04.2012 21:30

Góly: -

Real se ve šlágru 32. kola rozešel s Valencií doma bez branek. Bílý balet má tak na druhou Barcelonu náskok už jen čtyř bodů. Valencia byla po celou dobu vyrovnaným soupeřem a chvílemi sahala po vítězství.

Utkání na Santiago Bernabéu bylo dramatické a nic mu až na góly nechybělo. Několikrát jim zabránila v cestě branková konstrukce nebo výborné zákroky brankářů. Boj o ligového vítěze se tak podstatně zdramatizoval.

Domácí nastoupili s několika změnami, Varaneho nahradil Albiol a místo Di Maríi nastoupil Higuaín. I v základní sestavě hostí došlo k alternativám, za Mathieua si zahrál Piatti, na pravém beku naskočil Ricardo Costa a na špici Soldada nahradil Aduriz.

První střelu na branku zaznamenal Cristiano Ronaldo, ale ve 4. minutě minul. O čtyři minuty nato napálil Portugalec další střelou tyč a na druhé straně ho napodobil Feghouli, jehož pokus rovněž škrtl brankovou konstrukci. Svižné tempo pokračovalo, Ronaldo pálil z přímého kopu opět vedle. Jeho další pokus po kombinaci s Özilem a Benzemou lapil Guaita.

Další šanci měl Portugalec po centru Higuaína, ale hlavičkoval nad. Nádhernou střelu předvedl v 25.minutě Tino Costa, Casillas vyboxoval před sebe a Ricardo Costa trefil z dorážky hlavou tyč. Za domácí odpověděl Özil pokusem těsně vedle. Obrovskou šanci měla Valencia ve 34. minutě. Feghouli vymotal obranu Realu, přihrál Piattimu, ale jeho střelu mezi nohama Arbeloy skvěle vyrazil Casillas.

Dvě minuty nato zachránil po akci Ronalda a ráně Özila včasným zásahem Jordi Alba. Poslední pokus první půle měl Benzema, ale přestřelil.

Po přestávce se předvedl střídající Di María, který přihrál Ronaldovi, ale toho skvěle vychytal Guaita. Po deseti minutách vyslal úžasnou bombu levačkou Tino Costa, kterou orazítkoval spojnici břevna a tyče. Další střelu Di Maríi chytil nadvakrát Guaita. Kuriózní situace nastala v 67. minutě, když Pepe po souboji uštědřil kopanec spoluhráči Arbeloovi.

V 73. minutě se hnal do protiútoku vystřídavší Mathieu a jeho pokus olízl tyč Casillasovy branky. Další šanci měl chvíli nato Aduriz, ale hlavičkoval nad branku. Trojici příležitostí měli mezi 77 - 79. minutou domácí, ovšem nejprve Guaita skvěle vytáhl ránu Di Maríi, Benzema pálil vedle a stejně se vedlo jeho dorážce o minutu později.

Poslední desetiminutovka byla rovněž dramatická. Nejprve se probil do šance Pablo Hernández, ale otřel střelu o Marcela a břevno. V 85. minutě vychytal Casillas tváří v tvář Jordi Albu. Pak zbytečně promarnil šanci Di María, který se prohnal kolem Ricarda Costy, ale volil nepřesnou střelu místo přihrávky.

Závěrečnou šanci rozhodnout v nastaveném čase měl opět Di María po pasu Kaká, nicméně mu chyběla síla v zakončení a Guaita zachránil. Boj o titul mistra Španělska tak nabírá na obrátkách. Valencia ziskem bodu uhájila třetí místo před Levante.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Sevilla FC 1:0

08.04.2012 18:00

Góly: 47. Fernando Llorente

Athletic je zpět v boji o evropské poháry, baskický klub vrátil na dostřel Fernando Llorente, který rozhodl utkání se Sevillou. Přes pětačtyřicet minut to vypadalo na remízu, krátce po přestávce se ale prosadil kanonýr Llorente a svou čtrnáctou letošní ligovou brankou zařídil domácím důležité tři body.

Už v šesté minutě přitom mohli jít do vedení hosté z Andalusie, když Manu del Moral chytře přehodil Iraizoze a téměř už se mohl jít radovat k rohovému praporku, jenže na brankové čáře nakonec zasáhl dobíhající Amorebieta, následný pokus Negreda pak byl zblokován. V deváté minutě měl první obrovskou příležitost Fernando Llorente, Palop ale vytáhl neuvěřitelný zákrok a dokázal jeho střelu vyrazit.

Oba týmy chtěly útočit, hrál se velice zajímavý fotbal, na další pořádnou gólovou možnost se však na Sam Mamés čekalo až do osmadvacáté minutě, kdy si Llorente naběhl na perfektní Aurtenetxeho centr z levé strany, jenže napálil míč jen do břevna. Navas pak přestřelil, Negredo zase poslal balón zhruba metr od levé tyče. Svou další šanci zakončil útočník Sevilly střelou nad branku, na druhé straně zase zkoušeli štěstí Susaeta a Muniaín, ovšem do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Nástup do druhému dějství vyšel domácím na jedničku, už po dvou minutách hry si na pravé straně několikrát vyměnili míč Muniaín se Susaetou, druhý jmenovaný poslal do šestnáctky brilantní centr na hlavičku Fernanda Llorenteho neměl Palop šanci reagovat - 1:0. Hlavní útočnou sílu Sevilly i nadále představoval Negredo, ten ovšem z dobré pozice minul i po hodině hry.

Luna trefil z úhlu jen boční síť, domácí se znovu připomněli až ránou Toquera, který přišel na hřiště na posledních třicet minut a několikrát zaměstnat obranu Sevilly, v tomto případě ale hlavičkoval nepřesně. S blížícím se závěrem zápasu hosté přidávali, ovšem pramenily z toho spíše šance Athleticu, který dobře využíval svých rychlých protiútoků. Po jednom z nich mohl udeřit a definitivně rozhodnout Susaeta, jenže situaci vyhodnotil špatně, chtěl přehodit Palopa a nedal.

Muniaín tři minuty před koncem prošel prořídlou obranou hostujícího celku jako nůž máslem a předložil jasný gól San Josému, ten však trefil zblízka jen tyč. Zvýšit vedení Athleticu ještě mohli i Aurtenetxe a Ibai Gómez, ovšem skóre se už neměnilo. Athletic porazil Sevillu 1:0 a sice zůstal ve druhé polovině tabulky, ovšem dotáhl svou ztrátu a bude bojovat. Sevilla zůstává osmá a ani ona nevzdá své šance na evropské poháry.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Granada CF 0:0

08.04.2012 16:00

Góly: -

V nedělním zápase 32. kola La Ligy se zrodila bezbranková remíza mezi Mallorcou a Granadou. Oba týmy jsou ohroženy sestupem, a tak nechtěly udělat chybu a hrály ze zabezpečené obrany.

Mallorca v posledních dvou zápasech podlehla Barceloně a Seville, a tak chtěla konečně získat nějaké body proti výrazně slabšímu soupeři. Nováček si ale v minulém kole vyšlápl na poslední Racing Santander, porazil ho 1:0 a rozdávat body nehodlal ani v nedělním utkání.

A byli to právě hosté, kteří se dostali do první akce. Ikechukwe Uche se probojoval až k zakončení, ale izraelský brankář Dudu Aouate se dokázal dostatečně rychle přemístit na své brankové čáře a útočníkův pokus zlikvidoval. Na druhé straně střílel Pereira, ale s jeho střelou neměl brankář Júlio César příliš problémů.

První půle více vzruchu nepřinesla, a tak si diváci museli počkat na další šance až do druhého poločasu, kdy se tempo hry viditelně zrychlilo.

V největší šanci zápasu se ocitl opět Pereira, který mohl otevřít skóre skvostným gólem. Na jeho střelu z dálky si brankář César dokázal sáhnout a vytáhl ji na břevno.

Pro Granadu to bylo jasné znamení, že musí začít hrát. K určitému zlepšení sice došlo, ale přesto se hosté nedostávali k ničemu jinému, než jen ke střelám z dálky.

V závěrečných minutách se z přímého kopu snažil prosadit Ábel Gómez, ale jeho střelu izraelský brankář chytil. Na druhé straně se do zakončení dostal Víctor Casadesús, ani on si nepřišel na brankáře Césara.

Aouate musel být ještě jednou ve střehu v nastaveném čase, kdy Franco Jara po centru Ucheho nasměroval míč mezi tři tyče, ale Izraelec ani tentokrát neselhal.

Více informací k zápasu

Levante UD - Atlético Madrid 2:0

08.04.2012 12:00

Góly: 2. Valdo, 10. Arouna Koné

V prvním nedělním utkání se v jednom ze šlágrů kola páté Levante doma postavilo proti sedmému Atléticu Madrid. Levante v utkání ukázalo, že ne nadarmo je před závěrečnou fází sezóny na této pozici a vyhrálo zaslouženě 2:0. V tabulce si tak polepšilo na osmačtyřicet bodů a stále bojuje o příčky, které by mu mohly zajistit účast v Lize mistrů. Atlético se propadlo na osmou pozici, ale stále je na dosah pohárovým příčkám.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a první zásah přišel hned po dvou minutách hry. Centr z levé strany našel přímo nohu Valda, který dobře mířenou střelou překonal gólmana Atlética Madrid Courtoise - 1:0. Domácí měli začátek opravdu brilantní a o dvě minuty později se k odraženému balónu dostal Iborra, ale ke štěstí hostujícího celku jeho rána jen těsně minula branku.

I nadále však bylo Atlético Madrid pod tlakem a v 10. minutě se skóre měnilo podruhé. Aktivní Barkero rozehrával přímý volný kop a našel svým centrem hlavu Arouny Koného, který poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Hosté se z úvodu zápasu vzpamatovávali poměrně dlouho a první šanci měl Argentinec Salvio, ale jeho střela po rohovém kopu letěla nad branku Levante. Atlético mohlo snížit ještě před koncem prvního dějství. V nastaveném čase v dobré pozici nedokázal míč usměrnit na branku hlavičkou Miranda. Do kabin se tak šlo za vedení domácího Levante v poměru 2:0.

Do druhého dějství vstoupili hosté s cílem srovnat stav zápasu a byli aktivnějším týmem. V 52. minutě mělo Atlético jedinečnou příležitost na skórování, ale Adrian ve stoprocentní tutovce proti gólmanovi Munúovi selhal. I nadále byli hosté lepší a v další šanci se ocitl znovu útočník Adrian, ale tentokrát ve skluzu trefil pouze boční síť branky Levante.

I nadále bylo Atlético ve druhém poločase lepší, ale obrana domácího Levante zdatně odolávala. Po dalším centru se k hlavičce dostal Eduardo Salvio, ale znovu nezamířil přesně. V další šanci se pak ocitl také Falcao, ale ani tento kanonýr nedokázal svou střelu přesně usměrnit. V 83. minutě tak přišla veliká komplikace pro hosty. Miranda dostal druhou žlutou kartu a šance na vyrovnání se tak hodně snížily.

I přesto si dokázalo Atlético vytvořit ještě velikou příležitost, kterou znovu zahodil Falcao. Zejména díky své špatné produktivitě tak Atlético Madrid prohrálo na hřišti trochu překvapivě 0:2 a bude muset zabrat ve zbývajících zápasech.

Více informací k zápasu

Real Betis - Villarreal CF 3:1

07.04.2012 22:00

Góly: 35. Roque Santa Cruz, 38. Rubén Castro, 59. Beñat Etxebarria - 90+3. Marco Rubén (pen.)

V sobotním utkání 32. kola La Ligy nedal domácí Real Betis žádnou šanci trápícímu se Villarrealu a vyhrál 3:1. Za domácí se trefil Roque Santa Cruz, Rubén Castro a Beňat a za hosty pouze snižoval Marco Rubén. Díky třem bodů se Betis posunuli alespoň na chvíli na 12. příčku, zatímco Žlutá ponorka balancuje těsně nad sestupovou zónou.

Betis vstupoval do důležitého utkání s vědomím, že pokud vyhraje, bude mít na sestupovou zónu náskok již deset bodů, a tato vidina ho očividně hnala kupředu. v 15. minutě se do první velké šance dostali právě domácí, když brankář Diego Lopez musel likvidovat střelu Rubéna Castra.

O 20 minut později však domácí již dokázali otevřít skóre. Rubén Castro sice nedokázal prostřelit Lopeze, ale odražený míč putoval přímo k Roquemu Santa Cruzovi a ten bez potíži dopravil míč do sítě.

A o čtyři minuty přišel druhý sevillský gól. Beňat našel dobře postaveného Rubéna Castra, který zblízka překonal bezmocného Diega Lopeze.

Betis pokračoval v dominanci i v druhém poločase a Lopez musel velice brzy vyrážet okolo tyče dobrou střelu Santa Cruze.

V 59. minutě ale byl brankář hostí již bezmocný, když se hráči domácích dostali do rychlého protiútoku. Rubén Castro si dokázal zpracoval dlouhý centr a dobře načasovanou přihrávou našel nabíhajícího Beňata, který se zbavil dvou obránců a Lopeze prostřelil.

Naděje Villarrealu na vyrovnání se rozplynuly v 67. minutě, když Ángel López očividně zahrál rukou a uviděl druhou červenou kartu v zápase. Z následného přímého kopu měl blízko ke gólu Santa Cruz, ale Lopez ho vychytal.

V nastavení Marco Rubén alespoň docílil odpískání penalty, kterou proměnil. Snížil tak skóre na 3:1. To bylo ale ze strany Žluté ponorky vše.

Villarreal se tak nadále potácí těsně nad sestupovou zónou a čekají ho ještě hodně perné chvilky v bojích o záchranu. Na 18. Zaragozu má totiž náskok pouhých čtyř bodů, který lze ve zbývajících osmi zápasech lehce smazat.

Naopak situace Betisu se již zdá být dobrá. Tým neprohrál už čtvrtý zápas po sobě a chybí mu čtyři body k magické hranici 42 bodů, které obvykle stačí k záchraně.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - FC Barcelona 1:4

07.04.2012 20:00

Góly: 30. Carlos Aranda - 36. Carles Puyol, 39. Lionel Messi, 86. Lionel Messi (pen.), 90+2. Pedro

Barcelona znovu zvýšila tlak na první Real, náskok Bílého baletu před jeho zápasem s Valencií tak činí opět jen tři body. Může za to dnešní vítězství Blaugranas na půdě Zaragozy v poměru 4:1, které se ale nerodilo vůbec lehce. Skóre totiž otevřel domácí Aranda, za Barcu pak sice ještě do poločasu otočili vývoj Puyol s Messim, hosté se přesto museli strachovat až do šestaosmdesáté minuty, kdy definitivně rozhodl trefou z penalty Messi a poté se ještě prosadil Pedro. Zaragoza tak ukončila svou sérii dobrých výsledků a zůstává osmnáctá, Barcelona naopak dál zůstává ve hře o titul.

První pokusy patřily Barceloně, na bránu to nejprve zkoušen Dani Alves, který ale z volného přímého kopu trefil jen zeď, o chvíli později pak poprvé zahrozil i Messi, jeho ránu ale přizvedl Da Silva na roh. Zaragoza byla poměrně aktivní i nebezpečná a mohla jít do vedení, když Micael hledal před odkrytou brankou Arandu, před ním ale na poslední chvíli zasáhla stoperská dvojice Mascherano - Puyol. Po vynikajícím pasu ze strany od Minera se dostal do čisté gólové příležitosti znovu Aranda, obešel Valdése, jenže trefil jen tyč. Akce ale pokračovala, Lafita v šestnáctce přepadl přes hostujícího brankáře, ten si však poradil jak s následnou nařízenou penaltou v podání Arandy, tak s dorážkou Paredese.

Ve třicáté minutě už Zara vedla, nenápadnou akci z ničeho nic zrychlil perfektní kolmicí Pablo Alvarez a Carlos Aranda s notnou dávkou štěstí procpal míč do sítě. Jenže domácí vedli jen šest minut, pak gólman Roberto neudržel rohový kop Thiaga, upustil balón přímo ke kopačkám Puyola, kterému už nečinilo problém skórovat. A za další tři minuty Blaugranas vedli, Alexis našel dobrým pasem rozběhnutého Messiho, ten si pohrál s Da Silvou a prudkou ranou na bližší tyč poslal svůj nedal Robertovi šanci.

Krátce po přestávce mohl znovu oba týmy postavit na startovní čáru Obradovič, to by ale musel z dobré pozice trefit branku. Na obou stranách pak byly k vidění sporné situace v pokutovém území, nejprve zahrál ve velkém čtverci rukou Keita, na druhé straně byl zase při pokusu o zakončení sražen Thiago, píšťalka sudího Alvareze však v obou případech zůstala němá. Další dvě šance vytvořil pro své spoluhráče Messi, Alexis ale z úhlu Roberta neprostřelil, když pak Argentince neobralo o míč ani kvarteto bránících hráčů a Pedro byl s Fábregasem úplně sám před domácím gólmanem, skončila akce nepřesnou přihrávkou.

Při další situaci už to Messi vzal na sebe a procpal se do zakončení, to se mu ovšem nepodařilo a barcelonská desítka poslala míč vysoko nad břevno. V osmdesáté šesté minutě bylo definitivně rozhodnuto, po faulu Paredese na Alexise nekompromisně proměnil penaltu Messi a Barca vedla 3:1. Její náskok pak ještě po ukázkové kombinaci s Messim navýšil Pedro, a tak z toho byl nakonec na pohled přesvědčivý výsledek 4:1 ve prospěch úřadujícího vítěze Primera División.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Sporting Gijón 2:0

07.04.2012 18:00

Góly: 21. Miku, 47. Diego Castro

Roli favorita dokázalo na domácí půdě potvrdit Getafe, které v rámci 32. kola přivítalo poslední Gijón. Getafe v utkání zvítězilo pohodlně 2:0 a v tabulce se tak posunulo na desátou příčku, ze které může ještě útočit na pohárové pozice. Sporting Gijón je se ziskem pětadvaceti bodů na posledním místě tabulky a pro záchranu bude muset závěrečnou fázi sezóny zvládnout skvěle.

V prvním poločase zápasu viděli diváci prakticky pouze jednu kloudnou akci, která také skončila gólem. Ve 22. minutě se po centru Gavilána hlavičkou prosadil Miku, který poslal domácí Getafe dovedení. Domácí byli mírně aktivnější a drželi balón více na svých kopačkách, ale druhou šanci ke vstřelení gólu si v prvním poločase vypracovat nedokázalo.

Gijón se naopak až do inkasovaného gólu soustředil zejména na defenzívu, která mu také moc nešla. Po obdržené brance chtěli hosté rychle vyrovnat, ale Getafe si všechny nájezdy pohlídalo a nepustilo svého soupeře do pokutového území. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Hned na začátku druhého dějství přišel pro hosty šok. Ve 47. minutě se krásnou přízemní střelou prosadil Diego Castro, který překonal gólmana Pabla v brance Gijónu. Za tohoto stavu už museli hosté více otevřít hru a také to udělali. Getafe však hrálo vzadu velmi zodpovědně a úspěšně se mu dařilo bránit nájezdy fotbalistů Sportingu.

Gijón tak za celý druhý poločas vystřelil na branku Getafe pouze jednou. V 65. minutě pálil ze střední vzdálenosti Ayoze, ale gólman domácích Moya jeho pokus bez problémů zneškodnil. Getafe se ve druhém dějství soustředilo už pouze na bránění klidného dvoubrankového vedení a také si nevytvořilo žádnou vážnější příležitost. Zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím domácího Getafe v poměru 2:0.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - CA Osasuna 6:0

07.04.2012 18:00

Góly: 5. José Movilla, 17. Michu, 28. Michu, 36. Diego Costa, 57. Emiliano Armenteros, 79. Tito

Favoritem v zápase mezi Rayem Vallecanem a Osasunou byli hosté, kteří na šesté pozici bojují o evropské poháry. Rayo však předvedlo totální destrukci a vyprovodilo Osasunu výpraskem 6:0. V tabulce si tak nováček polepšil na čtyřicet bodů a už je téměř jisté, že si účast mezi elitou zopakuje i v příští sezóně. Osasuna bude chtít na nepovedené utkání rychle zapomenout.

Obrovský kolotoč roztočili domácí už v prvním poločase, po kterém vedli vysoko 4:0 a prakticky tak velmi rychle rozhodli o svém vítězství. První trefa přišla už po pěti minutách hry. Gólman hostí Fernández vyboxoval balón velmi nešťastně přímo na kopačky Movilly, který nezaváhal a ranou na zadní tyč ho překvapil - 1:0.

V další veliké šanci se Rayo ocitlo po čtvrthodině hry. V ní trefil Costa nejprve břevno a poté z dorážky ještě tyč, balón se poté odrazil zpět do hřiště a z hranice pokutového území pálil Michu, ale tentokrát už zasáhl gólman Fernández. O dvě minuty později však hosté stejně inkasovali. Na centr Tita si naskočil Michu a hlavičkou podruhé překonal hostujícího gólmana.

Rayo Vallecano nepřestávalo ve své aktivitě a stále svého soupeře značně přehrávalo. Ve 28. minutě našel Diego Costa v pokutovém území Osasuny volného Michua, který svým druhým gólem v utkání znovu překonal Fernándeze - 3:0. Hosté měli v prvním poločase ve své obraně den otevřených dveří a další gól přišel ve 36. minutě. Diego Costa se parádně uvolnil přes dva protihráče a nechytatelnou ranou zvýšil už na 4:0 pro Rayo. Za tohoto stavu se také šlo do kabin.

Trenér hostujícího celku byl pochopitelně s vývojem utkání značně nespokojený a v poločase vystřídal hned tři hráče svého celku, což se moc často nevidí. Hosté také mohli vstřelit první branku. V 54. minutě zakončoval po rohovém kopu hlavičkou Timor, ale gólman domácích Joel vyrazil jeho ránu na roh.

Ani střídání však hostům nepomohla a v 57. minutě inkasovali další zásah. Velmi aktivní Diego Costa znovu utekl po pravé straně hřiště a naservíroval před branku střílený centr, který našel přesně nohu nabíhajícího Armenterose a ten neměl problém zasunout balón do branky - 5:0.

To však nebylo vše a domácí ještě do konce zápasu přidali poslední šestý gól. V 79. minutě se k odraženému balónu dostal střídající Tito a z dobré pozice mu střela sedla náramně. Tito tak vstřelil gól na konečných 6:0 a zbývajících deset minut zápasu se pouze dohrávalo. Osasuna už žádný odpor nekladla a domácí další gól také nepřidali. Hosté z Osasuny tak pravděpodobně sehráli své nejhorší utkání v letošní sezóně.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 2:2

07.04.2012 18:00

Góly: 45. Vadim Demidov (vl.), 47. Vladimír Weiss - 12. Carlos Vela, 15. Carlos Vela

V dalším utkání přivítal Espanyol Barcelona na domácí půdě Real Sociedad. Hosté šli rychle do dvoubrankového vedení díky umu Carlose Vely, ale Espanyol dokázal utkání srovnat na 2:2. Ve vyrovnané druhé půli další gól nepadl a oba celky tak získaly bod. Espanyol je v horní polovině tabulky a stále může bojovat o evropské poháry, Sociedad je v klidném středu tabulky a boj o záchranu se ho netýká.

Bleskový vstup do utkání se povedl hostujícím fotbalistům a zářil zejména mexický talentovaný útočník Carlos Vela. Ve 13. minutě napřáhl Vela z veliké dálky a trefil se přímo do růžku branky domácího Espanyolu. O další dvě minuty později navíc Vela přidal svůj druhý gól. Tentokrát dostal parádní kolmici od Zurutuzy a lobem podruhé překonal gólmana Casillu v brance Espanyolu - 2:0.

Domácí byli raketovým vstupem Sociedadu do zápasu značně zaskočeni a nemohli hrát svou hru. Kazili i jednoduchou rozehrávku a vzadu také nebyli příliš jistí. Vela tak mohl přidat třetí gól a dokonat hattrick. Ve 31. minutě se ocitl v dobré příležitosti, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval jeden z domácích obránců.

Domácí se osmělili až ke konci prvního poločasu, ale v další šanci se znovu ocitl San Sebastian. Míč propadl pokutovým územím až na Griezmanna, který z dobré pozice těsně minul zadní tyč branky Espanyolu. Domácí si první šanci vypracovali až ve 45. minutě. Verdú dostal zpětnou přihrávku od Garcíi a skvělou střelou z hranice pokutového území pořádně provětral rukavice hostujícího gólmana.

Ještě do konce prvního dějství se domácí dočkali gólu na 2:1. Espanyol si dokázal v nastaveném čase vytvořit obrovský tlak a poslal před branku Brava hned několik centrů, z nichž se uchytil ten poslední, po kterém si dal vlastní gól Vadim Demidov. Za stavu 2:1 se šlo také do kabin.

Druhý poločas začal ve stejném tempu jako končil ten první a jakoby domácí ani nebyli v kabině. Už ve 47. minutě se jim totiž podařilo vyrovnat. Po rohu Ucheho se balón dostal až ke slovenskému záložníkovi Vladimíru Weissovi, který parádní přízemní ranou nedal Bravovi v brance Sociedadu šanci - 2:2.

Hosté nechtěli dobře rozehraný zápas ztratit úplně a v 54. minutě se znovu předvedl Vela. Prieto poslal před branku centr a Vela krásnými nůžkami bohužel netrefil branku domácích. Domácí mohli dát vítězný gól o deset minut později. Z hranice pokutového území vypálil povedenou ránu Raúl Rodriguez, ale gólman Bravo byl tentokrát na svém místě.

V další akci se domácí dožadovali pokutového kopu. Sergio García se řítil sám na gólmana Brava a v pokutovém území byl sražen. Rozhodčí Fernández však zůstal v klidu a zákrok posoudil jako dovolený.

Outsider ze San Sebastianu už v závěru zápasu ztratil síly a Espanyol si vytvořil obrovský tlak. Nejprve se z dobré pozice hlavou netrefil García a poté se v obrovské šanci ocitl Raúl Rodriguéz, ke kterému propadl balón z rohového kopu a on stál sám před gólmanem Bravem, ale ve vyložené příležitosti selhal a napálil pouze hostujícího gólmana. Sociedad tak dokázal ubránit remízu 2:2 a na konto si připsal velmi cenný bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid312542100:2779
2.FC Barcelona31236290:2375
3.Málaga CF311551147:4350
4.Valencia CF311310846:3749
5.Levante UD311461144:4148
6.CA Osasuna311013835:5243
7.Atlético Madrid311191142:3742
8.Sevilla FC311191136:3342
9.Espanyol Barcelona311191139:4142
10.Getafe CF311191133:3942
11.Athletic Bilbao3110111045:4241
12.Rayo Vallecano311241548:5340
13.Real Betis311151538:4438
14.RCD Mallorca319101232:4037
15.Real Sociedad311071438:4737
16.Granada CF311051628:4635
17.Villarreal CF317111331:4532
18.Real Zaragoza31771728:5628
19.Racing Santander314131423:4825
20.Sporting Gijón31671829:5825

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1067)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele