32. kolo
08.04.2012 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sevilla FC 1:0

Athletic je zpět v boji o evropské poháry, baskický klub vrátil na dostřel Fernando Llorente, který rozhodl utkání se Sevillou. Přes pětačtyřicet minut to vypadalo na remízu, krátce po přestávce se ale prosadil kanonýr Llorente a svou čtrnáctou letošní ligovou brankou zařídil domácím důležité tři body.

Už v šesté minutě přitom mohli jít do vedení hosté z Andalusie, když Manu del Moral chytře přehodil Iraizoze a téměř už se mohl jít radovat k rohovému praporku, jenže na brankové čáře nakonec zasáhl dobíhající Amorebieta, následný pokus Negreda pak byl zblokován. V deváté minutě měl první obrovskou příležitost Fernando Llorente, Palop ale vytáhl neuvěřitelný zákrok a dokázal jeho střelu vyrazit.

Oba týmy chtěly útočit, hrál se velice zajímavý fotbal, na další pořádnou gólovou možnost se však na Sam Mamés čekalo až do osmadvacáté minutě, kdy si Llorente naběhl na perfektní Aurtenetxeho centr z levé strany, jenže napálil míč jen do břevna. Navas pak přestřelil, Negredo zase poslal balón zhruba metr od levé tyče. Svou další šanci zakončil útočník Sevilly střelou nad branku, na druhé straně zase zkoušeli štěstí Susaeta a Muniaín, ovšem do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Nástup do druhému dějství vyšel domácím na jedničku, už po dvou minutách hry si na pravé straně několikrát vyměnili míč Muniaín se Susaetou, druhý jmenovaný poslal do šestnáctky brilantní centr na hlavičku Fernanda Llorenteho neměl Palop šanci reagovat - 1:0. Hlavní útočnou sílu Sevilly i nadále představoval Negredo, ten ovšem z dobré pozice minul i po hodině hry.

Luna trefil z úhlu jen boční síť, domácí se znovu připomněli až ránou Toquera, který přišel na hřiště na posledních třicet minut a několikrát zaměstnat obranu Sevilly, v tomto případě ale hlavičkoval nepřesně. S blížícím se závěrem zápasu hosté přidávali, ovšem pramenily z toho spíše šance Athleticu, který dobře využíval svých rychlých protiútoků. Po jednom z nich mohl udeřit a definitivně rozhodnout Susaeta, jenže situaci vyhodnotil špatně, chtěl přehodit Palopa a nedal.

Muniaín tři minuty před koncem prošel prořídlou obranou hostujícího celku jako nůž máslem a předložil jasný gól San Josému, ten však trefil zblízka jen tyč. Zvýšit vedení Athleticu ještě mohli i Aurtenetxe a Ibai Gómez, ovšem skóre se už neměnilo. Athletic porazil Sevillu 1:0 a sice zůstal ve druhé polovině tabulky, ovšem dotáhl svou ztrátu a bude bojovat. Sevilla zůstává osmá a ani ona nevzdá své šance na evropské poháry.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne si podam X2 na Sevillu, hraji ted vyborne, velice organizovane, vzadu i vepredu to funguje, Bilbao nevyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

ty si tragéd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele