Primera División - preview 32. kola

07.04.2012, 08:35, aktualizováno 09.04.2012, 08:47
Previews
V pondělní dohrávce španělské ligy jde oběma týmům o hodně. Ambiciózní Málaga útočí na třetí místo, hostující Santander potřebuje bodovat, aby se přiblížil záchraně, která je nyní sedm bodů vzdálená.
Málaga CF - Racing Santander  (pondělí 21:00)
V pondělní dohrávce 32. kola La Ligy se na půdě Málagy představí poslední Racing Santander, který nutně potřebuje získat body. Na záchranu jich totiž ztrácí hned sedm. Proti ambicióznímu týmu z Andalusie to ale vůbec nebude mít lehké. Málaga je sice pátá, ale pokud vyhraje, posune se na třetí místo, které zajišťuje skupinovou fázi Ligy mistrů. Tři body tak domácí rozhodně budou chtít urvat.

Malažským předsezónním cílem bylo dosáhnout na výraznější uspěch, a tím by třetí místo rozhodně bylo. Ačkoli klub z Andalusie přes léto nakoupil hodně posil, s velkokluby Barcelonou a Realem Madrid se ještě nemůže měřit. Na ty ztrácí již nedohnatelné manko, ale například s Valencií si jsou vyrovnanými protivník,y což se ukazuje právě na postavení v tabulce. Pokud Málaga zvítězí, ze třetího místa sesadí právě Valencii.

Zatímco ta ale v posledním zápase dokázala uhrát cennou remízu 0:0 na půdě Realu Madrid, Málaga v minulém kole utrpěla nečekanou prohru 0:2 od sousedního Realu Betis.

Záložník Enzo Maresca se nechal slyšet, že rozhodujícím aspektem zápasu s Racingem bude rozvážnost a chladná hlava, která jim právě v minulém zápase chyběla. Pro klubové stránky řekl: "Diváci nás poženou dopředu a budou chtít vidět co nejvíce gólu, ale mi musíme zůstat klidní a hrát na jistotu. Když vyhrajeme, posuneme se na třetí příčku, a to je teď to nejhlavnější."

Trenér Manuel Pellegrini nemůže počítat z důvodu zranění hned s několik klíčovými hráči, mezi kterými je například Joaquín, Jérémy Toulalan, Willy Caballero, Júlio Baptista či Juanmi.

Racing bude mít sice velkou motivaci, neboť nutně potřebuje body, ale na druhou stranu se nenachází ve vůbec dobré formě. Na výhru čeká již od půlky ledna a z osmi posledních zápasů hned šest prohráli. I kvůli této bilanci se propadl až na samé dno ligové tabulky a od záchrany ho dělí 7 bodů, které ztrácí na 17. Villarreal.

Trenér Álvaro Cervera na předzápasové konferenci řekl: "Uvědomuji si, že jedna výhra nám sama o sobě záchranu nezajistí, ale alespoň nám dodá kuráž a naději." Na zápas byl povolán i mladičký záložník Quique Rivero, neboť Cervera nemůže počítat s Toňem, Josém Piconem a Lautarem Acostom z důvodu zranění.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - J.Gámez, Weligton, Mathijsen, Monreal - Demíchelis, Duda - Cazorla, Isco, Eliseu - S.Rondón
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Mario - Cisma, Bernardo, Torrejón, Francis - E.Bedia, P.Diop - Adrián, Munitis, Arana - Stuani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Atlético Madrid  (neděle 12:00)
V jednom z nedělních šlágrů 32. kola přivítá páté Levante na domácí půdě sedmé Atlético Madrid. I přes horší pozici je mírným favoritem zápasu čerstvý semifinalista Evropské ligy Atlético Madrid, které před zápasem ztrácí na Levante pouze tři body, které by rádo smazalo už v tomto kole. Levante si stále drží stabilní výkonnost a překvapivě zabírá jednu z pohárových pozic.

V posledních zápasech se Atléticu velmi daří, což dokazuje nejen na domácí ligové scéně. V minulém kole vyhrálo Atlético na domácí půdě proti Getafe jednoznačně 3:0 a udrželo si tak těsný odstup za pohárovými pozicemi. Ve čtvrtek pak španělský velkoklub sehrál čtvrtfinálovou odvetu Evropské ligy proti Hannoveru, kterou vyhrál 2:1 a postoupil tak do semifinále této prestižní evropské soutěže.

Levante střídá povedené zápasy s těmi horšími, ale díky skvělému začátku sezóny se stále drží na parádní páté pozici. V minulém kole sehrál méně slavnější celek z Valencie derby proti rivalovi, na Mestalle bylo Levante horším celkem, ale díky skvělé taktice a propracované defenzivní práci si odvezlo bod za remízu 1:1.

První vzájemný zápas obou celků v letošní sezóně patřil k nejhezčím zápasům v celém ročníku. Atlético na domácí půdě sehrálo proti Levante dobrý zápas a vyhrálo 3:2. Všechny góly v utkání padaly až ve druhém dějství. Za podobný výsledek by se svěřenci trenéra Simeoneho nezlobili ani tentokrát.

Juan Ignacio Martinéz věří, že jeho tým dokáže i závěr sezóny odehrát v dobré formě a kvalifikuje se tak do evropských pohárů pro příští sezónu. "Prožíváme pohádkovou sezónu a když jsme ji tak dobře začali, byla by škoda promrhat šanci a skončit na nepohárové pozici. Držíme krok s velmi silnými celky, což je pro nás obrovská motivace do každého zápasu."

"Atlético je pochopitelně favoritem, ale to byla v minulém kole také Valencia, kterou jsme nakonec dokázali potrápit. My těžíme zejména z naší týmové hry, která z nás dělá celek konkurující těmto týmům, jež mají ve svém kádru mnohem zvučnější fotbalová jména než my,"
řekl Martinéz.

Na druhé straně hovořil před utkáním trenér Atlética Diego Simeone, který se od svého příchodu do týmu stal velmi oblíbeným u hráčů i fanoušků. "V Evropské lize se nám nyní dařilo, ale potřebujeme si přenést pohodu také do utkání v lize, abychom zvládli závěr sezóny a umístili se na co nejlepší pozici. Byla by ostuda, kdyby Atlético Madrid v příští sezóně nehrálo žádnou evropskou soutěž. Utkání proti Levante bude pochopitelně těžké, což naznačuje jejich výborné umístění. My však nyní nic jiného než tři body nebereme," řekl Simeone.

Na domácí straně bude chybět Asier Del Horno, kterého trápí zranění stehenního svalu. Po dlouhé době by se v sestavě mohl objevit uzdravený Juanlu. Atlético má k dispozici téměř kompletní kádr, ale někteří hráči stále rehabilitují po zranění. Jedním z nich je turecký reprezentant Arda Turan, jehož start v utkání je nejistý.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - Venta, Ballesteros, Cabral, Juanfran - Torres, Farinós - Valdo, Barkero, Botelho - Koné
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Luis, Godín, Miranda, Juanfran - Gabi, Tiago - Adrián, Diego, Arda Turan - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - Granada CF  (neděle 16:00)
V nedělním utkání 32. kola La Ligy se utká Mallorca s Granadou. Oba týmy se nachází ve spodní části tabulky a ještě nemají jistotu, že v nejvyšší španělské lize budou hrát i v příští sezóně, a proto ani jeden z nich nebude chtít ztratit body. Zajímavost zápasu se zvyšuje také tím,že soupeře od sebe dělí pouhé dva body. Mallorca má na 14. pozici 28 bodů, zatímco Granada na 16. příčce 26 bodů.

Ostrované se v loňské sezóně zachránili doslova na poslední chvíli, a to ještě díky příznivému výsledku z jiného utkání. Záložník Chori Castro, který tuto situaci zažil na vlastní kůži, se nechal slyšet, že jednou v životě mu to úplně stačilo: "Nesmíme připustit, aby se to opět opakovalo. Loni to zasáhlo nejen hráče, ale i jejich rodiny a přátele. Byly to strašně vypjaté chvíle, a tak se nyní musíme poučit a hrát tak, abychom měli věci ve svých rukou."

"Pokud bychom v neděli porazili Granadu, měli bychom již 31 bodů a to by mělo na záchranu stačit. Proto musíme podat co nejkvalitnější výkon. Nečeká nás jednoduchý soupeř, a tak musíme hrát chytře a účinně."

Nicméně momentální forma Mallorcy není nikterak oslňující. Poslední dva zápasy prohrála, i když faktem je, že šlo o hodně těžké soupeře. Ostrované totiž podlehli Barceloně a Seville.

Granada ztrácí na svého nadcházejícího soupeře dvě příčky a dva body, a tak se bude snažit získat tři body a přeskočit ho. Pomoci by jim k tomu mohlo i vítězství nad Racingem Santander z minulého kola, po kterém mají šestibodový náskok na sestupovou zónu.

Nigerijský útočník Ikechukwe Uche prohlásil, že na Mallorcu jede jeho tým s cílem navýšit náskok na poslední tři týmy a udělat další krok k udržení v nejvyšší soutěže, do které loni postoupili: "Rád bych příští týden cestoval do Zaragozy s téměř jistým setrváním v La Lize a k tomu je potřeba jediné, a to v neděli porazit Mallorcu. To ale nebude jednoduchý zápas. Doma jsou velmi silným týmem a tři body budou chtít také. Bude to boj, ale já věřím v úspěšný konec."

Trenér Abel Resino již může počítat s Allanem Nyomem, Borjou Gómezem a Carlosem Martinsem, kteří se vrací po odpykání trestu. Čeká se také, že Odion Ighalo zůstane na lavičce, aby Uche mohl hrát z pozice sobě přirozenější.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Sevilla FC  (neděle 18:00)
Athletic se další famózní devadesátiminutovkou probojoval už do semifinále Evropské ligy a získal na svou stranu další část fotbalové veřejnosti, pokud se ale chce znovu vrátit do bojů o přední příčky v lize, musí si v neděli poradit se Sevillou. Ta se postupně posouvá v tabulce směrem vpřed a ráda by si došla pro čtvrté vítězství v řadě.

Přitom ještě na přelomu února a března byla situace mezi oběma kluby naprosto opačná. Zatímco Athletic se na nějakou dobu usadil na čtvrtém místě Primera División a mohl reálně snít o Lize mistrů, Sevilla se skoro až neuvěřitelně trápila a okupovala příčky ve druhé polovině tabulky. Střih, jsme v dubnu a vidíme baskický celek na dvanácté příčce prakticky bez šance zasáhnout do boje o první čtyřku, Sevillu pak na místě osmém s minimální ztrátou.

Vysvětlení, alespoň tedy co se domácích týče, je přitom nesmírně jednoduché - úžasné tažení vyřazovací částí Evropské ligy. Loni šestý celek španělské ligy je v této soutěži už od předkola, přes základní skupinu se pak celkem v poklidu dostal až do playoff. V něm jako první ještě se štěstím vyřadil Lokomotiv Moskva, ale pak už to přišlo. Jen těžko přitom mohl Athletic čekat těžší zápas, vždyť Baskové cestovali na slavný Old Trafford k zápasu s Manchesterem United, nikdo od nich příliš nečekal. A hle, Bilbao překvapilo svět úžasným výkonem okořeněným pro United ještě dost milosrdným výsledkem 2:3 v neprospěch Rudých ďáblů. Athletic pak bez problémů zvládl i odvetu a postoupil do čtvrtfinále, kde celkovým skóre 6:4 zdolal i Schalke a těší se na semifinálové souboje s portugalským Sportingem.

Celý svět teď oslavuje ofenzivní, ovšem takticky vyspělou hru Los Leones pod vedením Marcela Bielsy, Athletic je najednou považován za favorita na triumf v Evropské lize. Jenže najdeme i negativum, tím se pochopitelně upřednostnění evropského poháru před domácí soutěží a tedy s tím spojené zhoršené výsledky týmu v lize. Abych byl konkrétní, domácí nevyhráli už pětkrát v řadě, přesně tady tak můžeme hledat důvody propadu v tabulce. Díky obrovské vyrovnanosti soutěže však stále může Athletic pomýšlet na lepší umístění, na druhou stranu v případě úspěchu v EL má klub automaticky zajištěnu účast v ní i v příštím roce.

I tak je ale propad třeba zastavit, což si plně uvědomuje i Bielsa. "Samozřejmě není příjemné čekat na výhru tak dlouho, ovšem i tak si myslím, že nepodáváme špatné výkony, jen možná doplácíme na náročný program. Věřím ale, že ještě dokážeme uhrát dost bodů a zapojit se do bojů o zajímavé umístění," řekl argentinský uznávaný trenér.

Sevilla se pod novým koučem Míchelem podstatně zvedla a konečně hraje tak, jak se od ní vzhledem k síle kádru čekalo před sezonou. Pochopitelně se to odrazilo i na tabulce, kde jsou Andalusané momentálně osmí, jediná výhra je však katapultuje na pátou pozici. V posledních třech kolech navíc Sevilla vždy vyhrála a vždy také nastřílela hned tři branky, s blížícím se finišem letošní sezony se tak dostává do nebezpečné formy.

Sám trenér Míchel věřím, že jeho tým na horké půdě stadionu San Mamés uspěje. "Chápu Athletic, že se momentálně soustředí spíše na Evropskou ligu, kde hraje opravdu skvěle. Chceme využít šance, domácí by po náročném utkání nemuseli být stoprocentně připraveni, je ale důležité soustředit se na svůj výkon, potvrdit formu a uhrát přijatelný výsledek, tedy zvítězit."

V dresu domácích do zápasu nezasáhnou zranění Gurpegi, Ocio, López a Castillo a vykartovaný Javi Marténez, hosté cestují do Baskicka bez Spahiče, Perottiho, Trochowskiho a Cokeho. Dá se očekávat zajímavý ofenzivní fotbal z obou stran, mírným favoritem je však z několika zmíněných důvodů Sevilla.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe - Herrera, Iturraspe, De Marcos - Susaeta, Llorente, Muniain
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Luna, Fazio, Escudé, Navarro - Navas, Medel, Rakitič, Manu del Moral - Kanouté, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.50 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Valencia CF  (neděle 21:30)
Šlágr 32.kola se bude konat v Madridu. Místní Real se střetne s Valencií, v souboji prvního se třetím. Oba týmy mají čím dál méně času na splnění svých cílů, tedy ligového titulu a místa v Lize mistrů.

Real stále vede La Ligu, nicméně Barcelona, která hrála toto kolo dříve, stáhla po vítězství nad Zaragozou jeho náskok na tři body. Bílý balet v posledních čtyřech zápasech nastřílel 23 gólů a rovněž s "Netopýry" posledních pět utkání vyhrál. Valencia si však po ligovém výpadku spravila chuť v odvetě Evropské ligy, kde přejela Alkmaar a postoupila do semifinále.

Domácí trenér Mourinho nemůže počítat s Ramosem, který pyká za žluté karty. Do nominace nebyli zařazeni Carvalho a Lass, naopak na soupisku se vrací uzdravený Khedira a rovněž Albiol. Do branky se postaví Casillas a před ním se seřadí obranná čtveřice zleva Marcelo, Varane, Pepe a Arbeloa. Xabi a Khedira zastanou střed zálohy, na spojce bude Özil, na křídlech nastoupí Di María a Cristiano Ronaldo a na špici útoku pak Benzema.

Unai Emery, kouč hostí, může opět v La Lize počítat se Soldadem a s Jordi Albou. Guaita bude v základu mezi třemi tyčemi, vedle Alby v obraně nastoupí na stoperu dvojice Victor Ruiz a Remy a na druhé straně pak Barragán. Topal a Tino Costa budou na pivotu, zatímco Feghouli a Mathieu si zahrají na krajích. Jonas a Soldado nastoupí v útoku.

Utkání mezi Realem a Valencií zahájí v 21.30 CET na stadionu Santiago Bernabéu hvizd Clos Gómeze.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, Varane, Pepe, Arbeloa - Khedira, Xabi - Di María, Özil, C.Ronaldo - Benzema
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - J.Alba, V.Ruiz, Remy, Barragán - T.Costa, Topal - Mathieu, Jonas, Feghouli - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 6.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Sporting Gijón  (sobota 18:00)
V sobotním utkání 32. kola La Ligy přivítá Getafe hráče Sportingu Gijón. Domácí se nacházejí přesně v polovině tabulky, navíc jsou v dobré formě, a tak jsou proti poslednímu celku soutěže jasnými favority. Sporting se trápí a stále se mu nedaří sbírat dostatečné množství bodů. Vyhrávat už ale musí, a tak se rozhodně nebude vzdávat předem.

Trenér Sportingu Javier Clemente nešetří slovy a velice důrazně říká, že jeho svěřenci musí začít vyhrávat, pokud se ještě chtějí zachránit v nejvyšší soutěži. Gijón je totiž poslední a do konce sezóny již zbývá pouhých osm utkání.

Klubu se nedaří celou sezónu, z posledních 12 utkání pak vyhrál pouze jednou, což bojům o záchranu příliš nepomáhá, nyní na záchranu ztrácí 7 bodů.

Kritika na výkony se snesla trenérovi na hlavu po poslední porážce 1:2 s Realem Zaragoza, kdy Clemente na klubové pozápasové konferenci ne zrovna vlídně a přívětivě reagoval na otázky novinářů ohledně jeho schopností vést fotbalový klub. Clemente, který je pověstný svým temperamentem, si za svými názory stojí a otevřeně o novinářích říká, že jsou stupidní a že podrývají jeho pozici u týmu.

"Taková vyjádření v médiích mají neblahý vliv na výkony našeho týmu, a tak se nemůžete divit mým reakcím. Nešlo o komentáře, ale o ponižující urážky, kterým jsem se nemohl nijak bránit. V těchto dnech mě celé Španělsko soudí a ukřižovává. Jsou Velikonoce, kdy byl Ježíš neprávem ukřižován. A to stejné se teď děje i mne," vysvětluje Clemente.

Jelikož Sporting čeká v příštím kole Real Madrid, měl by poslední celek získat co nejvíce bodů právě s Getafe, které je rozhodně schůdnějším soupeřem. Clemente se bude muset obejít bez Sebastiana Egurena a Mendyho, kteří se potýkají se zraněními, zatímco uzdravený již je Alberto Botia.

Naděje Getafe na umístění na příčkách, které zajišťují účast v Evropské lize, poněkud pohasly po minulém kole, kdy klub z předměstí Madridu nestačil na Atlético Madrid a prohrál 0:3. Předsezónním cílem bylo udržet se v La Lize, ale sezona týmu vyšla a nyní je pouhé čtyři body od šesté příčky, což by byl skvělý úspěch.

Útočník Diego Castro přesto mírní očekávání a zdůrazňuje, že hlavní je udržet se v lize: "Čím dříve dosáhneme na 42 bodů, tím lépe. Se Sportingem to nebude lehké utkání. Každý zápas teď musíme hrát jako finále, zvlášť když prohráli se Zaragozou. Proto i my bychom k němu měli přistoupit jako k finálovému utkání."

Trenér Luís García ale naopak upíná zraky vpřed a věří, že se jeho tým vtěsná mezi šest nejlepších: "Byla by to velká škoda propásnout takovou příležitost splnit si sen. Už se nemusí naskytnout. Proto je velice důležité porazit Sporting, a udělat tak první krok k velkému úspěchu."
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Valera, C.Díaz, Alexis, Mané - Casquero, Lacen - P.Ríos, D.Castro, Gavilán - Miku
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
J.Pablo - Canella, I.Hernández, Botía, Lora - Rivera, Gálvez - Ayoze, A.Castro, D. Las Cuevas -Colunga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.60 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - CA Osasuna  (sobota 18:00)
Rayo v posledních týdnech ztratilo dost ze svého lesku a utekly mu pohárové ambice. Prioritou pro celek z Vallecana je ale stále záchrana a k té se může přiblížit v duelu s Osasunou. Proti sobě se postaví dvě velká překvapení letošní sezony.

Nejenom přípravu na sobotní duel má v hlavě domácí kouč Jose Ramon Sandoval. Jeho zaměstnavatel na tom není nejlépe po finanční stránce, loni přešel pod konkurzní správu a ta po něm žádá, aby vrátil skoro 190 tisíc eur, které údajně dostal neprávem. A to přesto, že Sandoval před sezonou podobně jako hráči přistoupil na snížení platu.

"Loni jsme nedostávali výplaty a i tak jsme postoupili, nyní dostávám jenom část dřívějšího platu a říkají, že se nechovám správně. To ale platí na ně, to oni neplatí, ale tohle není válka, jíž bych se chtěl účastnit, v rukou to má můj právník," prohlásil Sandoval.

"Není snadné se připravit na takový zápas a je nemožné pracovat tvrději, než pracujeme. Proti nám stojí kluby s většími rozpočty a jedinou věcí, kterou máme na vlastní straně, jsou fanoušci," řekl dále.

S Rayem se počítalo pro boj o záchranu, na osmnáctou pozici ale má nyní k dispozici devítibodový náskok. A mohlo to být ještě lepší, nebýt aktuální série tří porážek v řadě, od Malagy, Villarrealu a Realu Sociedad navíc nováček inkasoval celkem deset branek.

Osasuna bojuje o poháry a aktuálně je na šestém místě. Naposledy doma před týdnem podlehla 1:5 Realu Madrid.

"Rayo prošlo od ledna změnou a získalo spoustu bodů na hřištích soupeřů, nebude snadné u nich vyhrát. Pokud si myslíte, že jste lepší, tak jistojistě prohrajete," nechal se slyšet trenér Osasuny Jose Luis Mendilibar. Ten nedávno podepsal novou smlouvu, vedle toho ale dostal i stop na dva zápasy za chování v duelu s Realem Madrid.

Domácím by mohl chybět útočník Raul Tamudo, jenž v průběhu týdne trénoval odděleně od zbytku týmu. Na hostující straně bude chybět potrestaný Roland Lamah a podle všeho i zraněný Marc Bertran.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Joel - Tito, Arribas, Pulido, Casado - Fuego, Movilla - Piti, Michu, Armenteros - Costa
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Roversio, Sergio, Flaňo, Raitala - Puňal, Nekounam - Damía, García, Calleja - Nino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Real Sociedad  (sobota 18:00)
Ve 32. kole La Ligy se na půdě Espanyolu Barcelona představí hráči Realu Sociedad. Půjde o zápas týmů ze středu tabulky, neboť barcelonský klub se nachází na 9. pozici, zatímco Realu připadá 14. místo. Na rozdíl od něj ale Espanyol ještě má reálnou možnost hrát v příští sezoně evropské poháry.

Trenér hostí Philippe Montanier věří, že k záchraně v La Lize jeho týmu bude stačit nasbírat šest bodů, ale přesto by chtěl získat jednou tolik a začít chce již v sobotním utkání s Espanyolem. Morálku mají jeho svěřenci dobrou, neboť v minulém kole se jim podařilo porazit vysoko 4:0 Rayo Vallecano. Tím ukončili sérii tří zápasů bez výhry a zahnali chmurné myšlenky na to, že možná ještě budou muset vést těžké boje v sestupové zóně.

Nyní má Sociedad 36 bodů a má tak osmibodový náskok na poslední tři týmy. Do konce sezóny zbývá osm zápasů, a tak pokud se nestane něco neočekávaného, měl by se Real bez větších potíží udržet i pro příští sezónu.

Montanier říká: "Pokud dosáhneme na hranici 42 bodů, budu spokojen s tím, že jsme se udrželi v nejvyšší španělské lize, ale nebudu spokojen s počtem bodů. Musíme se snažit sezónu zakončit co nejlépe, a tak by bylo ideální nasbírat tak 48 bodů. Spokojen bych byl i 45 body."

"Byla by škoda se s vidinou udržení nepokusit o lepší umístění. Musíme vylepšit venkovní zápasy, ve kterých moc často nebodujeme. Potřebuje uhrát dva tři dobré výsledky a myslím si, že zbytek zápasů již bude lehčí, neboť budeme rozjetí,"
dodává.

To Espanyol musí doufat ve výhru, pokud se ještě nechce vzdát zoufalé myšlenky na účast v Lize mistrů. Z posledních tří zápasů vytěžil jen dva body, což není moc, a tak se propadl na 9. pozici a na čtvrtou Málagu ztrácí šest bodů.

Naděje se vkládají především do uzdraveného mladíka Philippeho Coutinha, který je v týmu na hostování z Interu Milán a který kvůli zranění zmeškal bezbrankovou remízu s Villarrealem.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - J.López, A.Rodríguez, H.Moreno, Dídac - Forlín, Romaric - Weiss, Verdú, Coutinho - S.García
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Cadamuro, Demidov, Ansotegi, Estrada - Aranburu, Elustondo - C.Vela, Zurutuza, X. Prieto - Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - FC Barcelona  (sobota 20:00)
Barcelona se dostala do velmi dobré formy a stále nevzdává boj o mistrovský titul. Rozdíl mezi ní a Realem Madrid činí šest bodů, polovinu může Barcelona minimálně do zítřejšího večera ukrojit dnes na půdě Zaragozy...

Hosté v posledních týdnech sbírají až na jednu výjimku samé výhry a díky tomu se vrátili do boje o obhajobu titulu. Daří se jim i na evropské scéně, v týdnu vyhráli v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů nad AC Milán 3:1 a zajistili si postup mezi poslední čtyři, kde je čeká jeden z tradičních soupeřů - Chelsea.

Barcelona vyhrála nad Zaragozou v posledních sedmi případech a její triumf se očekává i dnes. Domácí budou chtít zopakovat poslední výhru 1:0, tu zaznamenali přesně před pěti lety.

Barceloně bude chybět dlouhodobě zraněný David Villa, který už začíná vyhlížet svůj návrat. Mimo hru je čerstvě obránce Gerard Pique, jehož vyřadilo svalové zranění, stejný problém pak má i Xavi, o jehož případném startu se rozhodne v průběhu soboty.

Situace Zaragozy byla ještě před několika týdny kritická, ba dokonce až beznadějná. Tým se krčil na posledním místě s velkou ztrátou na celky před sebou, zlepšený forma v souvislosti s dalšími ztrátami konkurentů ale přinesly velkou změnu. Zaragoza v posledních čtyřech zápasech ukořistila deset bodů, poskočila na osmnácté místo a na sedmnáctý Villarreal ztrácí už jenom čtyři bodíky.

"Vše, o co mohu žádat, je aby neměli svůj den a my do toho dali všechno. Trenéři chtějí využívat především svou základní sestavu, ale Barcelona má široké zdroje a nečiní ji problém rotace sestavy. Musíme být realisty, v tomto utkání jsme i přes naší zlepšenou formu outsidery," uvědomuje si kouč Manolo Jimenez.

"Zlepšení hráčů v posledních týdnech se mi moc zamlouvá. Zlepšila se jejich nálada na tréninku a to vše se přeneslo i na hřiště," dodal.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Álvarez, Silva, Paredes, Abraham - Dujmovič, Pintér - Lafita, Oriol, Obradovič - Postiga
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Mascherano, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Fábregas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 15.00 - 8.00 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Villarreal CF  (sobota 22:00)
V 32. kole La Ligy se střetnou dva týmy ze spodu tabulky, které ještě stále bojují o holé přežití v nejvyšší španělské lize i pro příští rok. Real Betis totiž hostí Villarreal. Sevillský tým se nachází na 15. příčce a má o tři body více než 17. Žlutá ponorka.

Real Betis potřebuje sbírat body, ale situaci mu ztěžuje zranění dvou velice důležitých hráčů, a to Benata Etxebarrii a Rubena Castra.

Trenér Pepe Mel k této situaci říká: "Když už jsme konečně po sedmi zápasech zvítězili, hned tu máme další problém. Zranění dvou klíčových hráčů nás velice zneklidňuje. V tomto týdnu nás čekají hned tři ligová utkání a my z nich potřebuje vytěžit co nejvíce bodů. Proto budeme pečlivě sledovat, jak se zranění vyvíjí, a doufat, že aspoň jeden z nich do některého ze zápasů bude moci naskočit."

Mel byl potěšen výhrou nad silnou Málagou, ale stále si dělá starosti s hrozícím sestupem. Uvědomuje si, že je potřeba získat ještě co nejvíce bodů a právě Villarreal má být první obětí: "Jde o tři velice důležité body a my bychom je opravdu rádi urvali v náš prospěch. Ale zápas s Villarrealem nebude vůbec jednoduchý. Sice jsme si výhrou nad Málagou dodali sebevědomí, ale přesto má náš nadcházející soupeř v kádru několik velice zkušených a dobrých hráčů, kteří nám mohou nadělat mnoho starostí. Navíc i oni bojují o záchranu, a tak to rozhodně nebude zadarmo."

Žlutá ponorka pod novým koučem Miguelem Ángelem Lotinou ještě neokusila porážku a ze tří zápasů si odnesla 5 bodů. Trenér má za to, že klíčem k úspěchu je silná a neprostupná obrana, tedy styl, na který fanoušci na stadionu El Madrigal nejsou úplně zvyklí.

"Snažíme se dostávat co nejméně zbytečných gólů. Vím, že není možné vždy udržet čisté konto, ale nesmíme lacino inkasovat. Přešli jsme do defenzivního pojetí hry a jsme šťastní, že se začalo dařit, ale důležité je, abychom nepolevili. Každý hráč musí přesně vědět, co má dělat," vysvětluje Lotina.

Do základní sestavy by se měl vrátit Nilmar, který je již zdravotně v pořádku, zatímco chybět bude s největší pravděpodobností Cristian Zapata.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Fabricio - Nelson, Amaya, C.Dorado, Nacho - Beňat, Iriney, Caňas - J.Montero, S.Cruz, R.Castro
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
D.López - J.Oriol, Musacchio, Gonzalo, Á.López - Cani, Bruno, M.Senna, B.Valero - Nilmar, M.Ruben
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid302532100:2778
2.FC Barcelona30226286:2272
3.Valencia CF30139846:3748
4.Málaga CF301451144:4347
5.Levante UD301361142:4145
6.CA Osasuna301013735:4643
7.Atlético Madrid301191042:3542
8.Sevilla FC301191036:3242
9.Espanyol Barcelona301181137:3941
10.Getafe CF301091131:3939
11.Athletic Bilbao309111044:4238
12.Rayo Vallecano301141542:5337
13.RCD Mallorca30991232:4036
14.Real Sociedad301061436:4536
15.Real Betis301051535:4335
16.Granada CF301041628:4634
17.Villarreal CF307111230:4232
18.Real Zaragoza30771627:5228
19.Racing Santander304131323:4525
20.Sporting Gijón30671729:5625

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (206)

Přidat komentář
blaugrana

Z posledných 6tich návštev sme Zaragozu plne vylúpili. V podobný priebeh dúfam aj dnes.

Reagovat
Kily

ee, dneska to je přesně pět let od výhry Zaragozy 1:0

Reagovat
blaugrana

Tak od dnes za 5 rokov to bude presne 5 rokov od našej výhry 5:0.

Reagovat
blaugrana

som ta zabudol napísať 5x

Reagovat
scholes18

medzi timom zostupujucim a timom umiestnenym na mieste zarucujuce ligu majstrov je len 20 bodovy rozdiel

Reagovat
indy

v spanielsku je to klasika...takisto aj to, ze rozdiel medzi druhym a tretim je skoro 30 bodov...

Reagovat
scholes18

cim to asi bude

Reagovat
scholes18

reakcie na indy

Reagovat
DreamTeam

absolutni nadvlada..momentalne nejlepsich dvou tymu na svete

Reagovat
scholes18

absolutna nadvlada nad bankami

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláště Barca nevychovává vlastní hráče a jen nakupuje.

Reagovat
DreamTeam

tak Barca je hlavne zadluzena taky hodne ty rozumbrado

Reagovat
blaugrana

You don´t say.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvil o tom,že důvod dominance Barcy a Realu je v bankách,tak jsem připomněl skutečnost,kterou jak vím v hlavním městě a sídle fotrbalového svazu neradi slyší a to je práce s mládeží a úspěšná aplikace těchto talentů do seniorských soutěží.Jak je to v Realu asi budeš vědět sám,rozumbrado.

Reagovat
DreamTeam

a preci by jste bez milionovych utrat nemeli zdaleka tk kvalitni tym..

Reagovat
blaugrana

Jediný hráč, ktorý hrá stabilne v základnej 11stke a hrá základ je Alves. Alexis zatiaľ rotuje.

Reagovat
DreamTeam

jo tak casto to rotujete to se nijak nevylucuje..

ze soucasnyho kadru Fabregas,Villa,Abidal,Adriano,Mascherano

Reagovat
blaugrana

Bavíme sa snáď o vysokých čiastkach. Na Fabsa som zabudol, Villa dlhodo v prdeli, takže sa nedá hovoriť, že skvalitňuje tím aspoň momentálne. Abidal stál 14, Adriano 9,5 a Masch 14...

Reagovat
DreamTeam

podle me jste za posledni tri roky neutratili o moc min nez Real

Reagovat
blaugrana

Zavážil Ibra...Inak sme od leta 2009 priviedli len Davida za 40, Cesca za 35 a Alexisa za 35. real dotiahol ronalda za 97, kaká 65, di maria 30, coentrao 30, benzema 35...Bavím sa o pálkach.

Reagovat
DreamTeam

ne bavime se celkove co jsem to tak scital od dob novych galacticos.. tak my vyslo Real cca 300 a Barca cca 250..

Reagovat
blaugrana

Takže od leta 2009 Barca OUT: 217 300 000 € a IN: 123 370 000 €

Nebyť toho nezmyslu s Ibrom, tak je to ďaleko lepšie.

Reagovat
blaugrana
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten prcek,kterého Messi oloupil o míč byl tuším Ander že.Jinak krásný gol,neuveritelne solo

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe jasná jednička..

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bude ťažký zápas, Zara sa bude biť ako o život, ale tri body sú povinnosť, keďže zajtra Valencia vykradne Bernabeu

Reagovat
DreamTeam

nevim co by se musela stat aby se to vyplnilo

Reagovat
smazaný uživatel

jedine tak bufet na san bernabeu

Reagovat
Kily

to bude záležet na tom, jestli bude v nominaci Miguel, který by si mohl zaskočit na párek a pivo

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda zranenia Banegu, ktorý by určite neodolal stánku s hamburgermi

Reagovat
Kokesh

Coentrao by si s ním pak jednu zafajčil, aby jim slehlo.

Reagovat
Kily

jj, krajani, rozuměli by si nemáš na něj číslo? Že bych mu vzal pár kartonů, až někdy poletim na dovolenou

Reagovat
Kokesh

Někdy? Ten tvůj výčet, co jsem někde zahlídl na někdy nevypadal...Německo, Španělsko, atd...všechno letos?

Reagovat
Kily

od srpna, ale to nebyla pravá dovolená u moře

Reagovat
Jerichoo

fanshop

Reagovat
Kokesh

Poslední zápasy je ale vše naopak...s Málagou a Ponorkama každý očekával plný bodový zisk, (Sociedad nebyl soupeř), po těchto dvou ztrátách naopak většina měla oprávněné bobky z Osasuny, které jsme nadělili manitu. Naopak zítra znovu většina merengues, i po bídných výkonech Valencie jejich fanoušci, čekají výhru Realu...aby tedy opět nebylo překvapení.

Reagovat
blaugrana

Treba to riadne zakríknuť.

Reagovat
Kokesh

Ale o to přeci jde. Počítat s něčím, co se může stát, než naopak si být stoprocentně jistý a být nemile překvapen. Navíc Vale mi poslední dobou začíná být DOCELA sympatická, svým kádrem a herním pojetím. Ještě vykopnout pár nesympatických hráčů a je to.

Reagovat
Kily

takže určitě Albelda, dál?

Reagovat
Kokesh

Ten je na tuti. Dealbert a absolutně mi nesedí Jonas.

Reagovat
Kily

já myslel, že soupeřům bude Debilbert maximálně sympatický

Reagovat
smazaný uživatel

Po odchodu Marcheny a Davida Navarro je to už asi fakt jen Albelda.

Reagovat
DreamTeam

tak Malaga i ponorka byla smula.. nebyt tech primaku tak by to plne zisky na 90% byly...

je to skoda, ale preci jen malokdo cekal ze az do konce sezony vsechno vyhrajem..ikdyz jsem tak nejak doufal ze by jsme treba mohli.. no ale s tim pristupem , kdy jsme hrali v domeni ze mame 10 bodu tak to muzem odflakat to ani jinak neslo...

Reagovat
Kokesh

Jenže takových momentů ještě bude...je to riziko, který podstupujeme několik zápasů za sezónu, co jsem si všiml. Těch dohrávek na výsledek 1:0 bylo hodně. Pak nastane chyba její využití od soupeře a je po skoro 90 minutách snažení...to je prostě fotbal.

Reagovat
DreamTeam

tezko rict jestli ty momenty budou.. pokud budem hrat naplno tak jich asi moc uz nebude ..jestli nejaky..

Reagovat
DreamTeam

no a pak je tu faktor Angel, se kterym jsou zapasy o mnoho lehci.. rozdilovy hrac

Reagovat
madridcan

Proti Valencii sa nebojim, horsie to bude cez tyzden u susedov. Ja vsak verim, ze na Nou Camp pojdeme so siestimi bodmi a s cerstvym rekordom na konte

Reagovat
One-Real

Lionel Messi: "Raději bychom hráli s Arsenalem, Manchesterem United nebo s kýmkoliv jiným, než být na hřišti s Chelsea. Jsou zde hráči, kteří nesnáší Chelsea víc než Real Madrid. Nikdy jsem nemyslel, že to sebe uslyším říct."

Zajímavý

Reagovat
blaugrana

Správne. O to väčšiu motiváciu čakám.

Reagovat
madridcan

No ked tam pojdu takto nasraty, tak to uz mozno vybavia na Stamford Bridge. Proti nim vsak bude stat tím, ktorý sa moze zase citit nasraty z inych dovodov. Semifinalove zapasy budu mat vela nabojov, uz sa tesim

Reagovat
smazaný uživatel

To nikdy neřekl.

Reagovat
One-Real

Asi jsem měl poznamenat, že jsem to četl na facebooku kámoše a že to nemám stopro potvrzený, kdyžtak se omlouvám.

Reagovat
Mercury

barcastuff ‏ @barcastuff

note: supposed messi quotes on chelsea from the news of the world are of course fake #fcblive #cfc shame on @blueschronicle for spreading

Reagovat
smazaný uživatel

"Efbíčko" je teda setsakramentsky důležitý faktor

Reagovat
alcantara

Kde to beriete?

Reagovat
smazaný uživatel

proč sem dáváš něco takhle neověřenýho?

Reagovat
One-Real

Jinak od zitrka zacina pekelny program. 8.4 - 25.4 6 zápasů (Vale,Atleti,Gijon,Bayern,Barca,Bayern).

Reagovat
madridcan

Ja sa bojim iba prvych dvoch z toho Atletov o trosku viac ako Valencie. Valenciu mame doma a ideme na nich plný síl, zatial co Valencia hrala este v stvrtok svoj poharový zapas, kde nemala nic iste. Trosku mrzi strata Ramosa, ale mam 100% doveru vo (dufam) Varaneho schopnosti. Atletico bude tazke a moze to skoncit hocijak, ale ja verim, ze sa vitazna snura natiahne. Gijon v pohode pojde dole. Dolezita vec je prist na Nou Camp so siestimi bodmi a potom uz jediny tazky zapas bude na San Mames(sice ja osobne sa ho velmi nebojim a neverim, ze by sme tam prehrali, ale tak trebalo by s tym ratat). Bayern bude zaujimavy zapas a vobec by som sa necudoval, keby sme poleteli. U nich to bude peklo, ale tesim sa na ten zapas a uzijem si ho bez emocii, lebo verim, ze tam uhrame dobry vysledok

Reagovat
One-Real

Vidim to podobne. Pokud pujdem do Clasica s 6 body, tak uz bude titul blizko. Bayern bude velky sousto, tam ocekavam paradni fotbal na obou hristich a zadny strojovy napor jednoho tymu.

Reagovat
madridcan

Brankáři: Casillas, Adán a Jesús Fernández.

Obránci: Pepe, Marcelo, Coentrão, Albiol, Arbeloa a Varane.

Záložníci: Sahin, Kaká, Özil, Granero, Alonso, Altintop, Khedira, Callejón a Di María.

Útočnici: Cristiano Ronaldo, Benzema a Higuaín.

Khedira naspat. Este Ramos a chcel by som vidiet taketo nominacie az do konca sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

keď prehráte budete pekne o chlebe a vode, žiadna pizza ani bageta...

RAYO!

Reagovat
blaugrana

Mali by byť. Je pôst.

Reagovat
madridcan

uz nie

Reagovat
smazaný uživatel

Poprvé v sezoně celý kádr připravený do hry (tedy kromě Sergia, který je na dovolené v Kataru), a zrovna v dubnu, to se teda povedlo. Ťuk, ťuk, ťuk.

Reagovat
blaugrana

Nebyť tých pentlí, tak to žiadna sláva nie je.

Reagovat
One-Real

bez gólů z penalt má statistiky jak druhej Jarda

Reagovat
Jerichoo

to ne keby mal pri nich úspešnosť pod 70% ako niekto

Reagovat
blaugrana

Disponuješ v skutku aktuálnymi %-

Reagovat
Jerichoo

tak okolo 70% to už daleko od pravdy nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Snad na rozjetou Zaru vletíme a trochu je srazíme k zemi, výhra o 2-3. góly ideální.

Tip na sestavu: Valdés-Alves,Puyol,Mascherano,Adriano-Keita,Thiago,Cesc-Pedro,Messi,Alexis.

Jinak si myslím, že následující dvě kola toho hodně naznačí ohledně titulu, tak doufám, že to pro nás dopadne co nejlépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím že Pep nechá Sergia sedieť, on by mohol byť veľmi dôležitým faktorom v honbe za troma bodmi. Keď ho nechať oddýchnuť, tak doma proti Getafe. Potom nás čaká celkom slušná jazda - v Levante, Chelsea, Real, Chelsea, Rayo, máme sa na čo tešiť.

Toto kolo sa ešte náskok podla mňa meniť nebude, ale verím Atlétom že Real konečne zlomia. 3body náskok pred Clasicom by bol sen

Reagovat
RealC.F.

Tak od zitra zacina zlomova cast sezony Valencii si myslim porazime vysoko a atletic proti madridu proste hrat neumi , takze bych to videl stejne Horsi sousto bude bayern ale verim ze to bude nejlepsi 2zapas letosni LM s madridskym vitezem - HALA

Reagovat
Al Capone

Dneska je to jasný, 4:0 pro trávníkáře a hattrick hobitka.

Reagovat
blaugrana

Ďakujeme ti za dôveru.

Plne si toho ceníme.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blaugrana

Reagovat
Mercury

Reagovat
indy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

somarina, neni tam Rayo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Michu je proste BOH

Reagovat
Kily

Reagovat
Kily

máš fantu sestavenou z vlastních?

Reagovat
Kily

koukám, že už netipuješ, škoda, tady jsi mohl rozmlátit rekord

Reagovat
alcantara

V ostatnych zostavach som ho nechaval, pred dnesnym kolom som ho pre istotu vyndal

Reagovat
mastakillah

Carlos Vela

Reagovat
blaugrana

Ako sme mohli v tej Osasune prehrať omg.

Reagovat
smazaný uživatel

lebo na to nemáte

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Messi nedal jeden dva góly, to je tak u každé vaší ztráty.

Reagovat
smazaný uživatel

tak isto ako Rayo a Michu

Reagovat
smazaný uživatel

Vallecano jede naopak Osasuna poslední zápasy bída

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés, Alves, Puyol, Mascherano, Adriano, Keita, Thiago, Cesc; Alexis, Messi, Pedro.

tak jsem to trefil naprosto přesně

Reagovat
Mercury

Valdés; Alves, Puyol, Mascherano, Adriano; Cesc, Keita, Thiago; Alexis, Messi y Pedro.

Pro mě očekávaná sestava, která by to měla zvládnout.

Reagovat
blaugrana

Bez Dona a Busa a aj Xaviho. To zas bude v zálohe vyzerať. Snáď sa mýlim.

Reagovat
Mercury

Já si myslím, že by to nemělo vadit, odpočinou si a Cesc s Thiagem jsou kvalitní náhrada. Naopak si myslím, že v souboji se Zaragozou nebude tolik potřeba držet míč, v čemž klasická trojice exceluje, ale hrát balon rychleji dopředu a hrozit z přímočarejších akcí. Navíc, když je vepředu Pedro i Alexis. Uvidíme, jak to bude vypadat na hřišti, ale s tou sestavou jsem spokojený. Tip 1-4.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava je optimální. Xavi, Iniesta i Sergio potřebují pauzu. Každopádně jsem dnes na hru zálohy zvědavej. Na Zaragozu by to snad ale stačit mělo.

Visca el Barca!

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Tak si uzijeme trochu anarchie, ale ked neporazime Zaru, tak si nezasluzime uvazovanie o titule. Visca el Barça!!!

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
alcantara

Hraci dostali do autobusu krvave steaky, alebo ako si to mam vysvetlit?

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, že by v MHD rozdávali steaky

až na posledné zápasy hrajú stále dobre, len koncovka je biedna, naopak dnes tam padá úplne všetko

Reagovat
Mercury

masakr

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam, že pod súhrnom kola bude Michu

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Genialne rozehranej roh

Reagovat
smazaný uživatel

To je kokot..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to penalta nebyla, ale na místě rozhodčího bych to písknul, dive to byl dobře nafilmovanej. Každopádně Zara zatim hodně dobře - zahušťují prostory, jsou nebezpeční z protiútoků. My zatím bída, velmi špatný výkon.

Reagovat
Rssa

Carleeeeeeeeeeeeeees

Reagovat
Rssa

Leooooooooooooooooooo

Reagovat
Rssa

To tu jsem sám?

Reagovat
smazaný uživatel

diskusia je pod suhrnom

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Alexis

Reagovat
Al Capone

na co by se pískala ruka trávníkářů

Reagovat
blaugrana

http://uploads.fcbarca.com/uploads/news-large/41726.jpg

Tak toto je už fakt výsmech, keď má účastník PD takýto trávnik.

Reagovat
Kily

to je Šumava?

Reagovat
blaugrana

Keby, kebyyyy...Ale tak v Zaragoze sa asi rozhodli spraviť si skalku priamo na hracej ploche...

Reagovat
smazaný uživatel

krásně rozkvětlé

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blaugrana

Tak to bude tiež úžasný pažiť.

Reagovat
Losinho

To je horší jak na vesnici...

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý brambohřiště

Reagovat
Al Capone

nepřestanou brečet, nepřestanou brečet...

Reagovat
aurelio

Real Madrid - pravděpodobná sestava:

Casillas - Marcelo, Varane, Pepe, Arbeloa - Khedira, Xabi - Di María, Özil, C.Ronaldo - Benzema

Valencia CF - pravděpodobná sestava:

Guaita - J.Alba, V.Ruiz, Remy, Barragán - T.Costa, Topal - Mathieu, Jonas, Feghouli - Soldado

To čo má byť? Jednak si autor pomýlil strany a vymenil ľavú za pravú, potom zabudol písať medzery za bodkami a navyše postavil do stredu valencíjskej obrany útočníka z Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Real dnes pod tlakem a taky to tak dopadne 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nepředpokládám, že Real ztratí body s Valencií ani s Atléticem. Bylo by to sice úžásné, jít do El Clásica s vědomím, že když je porazí, jdeme před ně, ale vzhledem k letošní formě Realu a bilanci s těmito dvěma týmy za poslední dobu, je pravděpodobnost ztráty velmi malá.

Abych řekl pravdu, tak mě zápasy Realu nechávají klidným a letos jsem za celou viděl jen jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Na zápasy Realu se nedivám nikdy... ale dnes se kouknu a budu věřit Soldado jim to vrátí

Reagovat
DreamTeam

Snad uz konecne Angel v zakladu... nahraje na dva goly . mozna i sam jeden urve, tezko rict..

Reagovat
madridcan

Ja si myslim, ze nabehne cez zapas. Podla mna nastupime s Cristianom, Ozilom, Benzemom a Higuainom...

Reagovat
madridcan

a potom neskor to tam Angel pride rozbehat namiesto Higuain a Karim sa posunie dopredu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to pochybujem Vale nie je Sociedad ..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako s Karimem jako "pomocí" Arbeloy proti Alba + Mathieu?

Reagovat
smazaný uživatel

tohle zní velmi dobře

Reagovat
DreamTeam

to ja si zase nemyslim.. Vale ma tu levou stranu pomerne silnou a tak bude Angela potreba.... navic se tesim na jeho souboje s Albou

Reagovat
blaugrana
Reagovat
madridcan

na ktoru okolnost smeruje ten povzdych?

Reagovat
blaugrana

Na to, že víťaz mal 57 bodov, a že Gijón s Osasunou boli bod za madridim.

Reagovat
blaugrana

A že to bolo ďaleko vyrovnanejšie ofc.

Reagovat
smazaný uživatel

Za vítězství totiž nebyly 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

no za výhru tenkrát byly 2 body

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale zase pozor. Tenkrát byl dvoubodový systém. V přepočtu na dnes měl vítěz 82 bodů.

Reagovat
blaugrana

Tak dobre, dobre. Ale aj tak to bolo vyrovnanejšie.

Reagovat
blaugrana

A ten systém mohol ostať. Aspoň by remízy toľko nemiešali kartami a bolo by to určite zaujímavejšie.

Reagovat
DreamTeam

a hralo by se jeste mnohem vic defenzivneji..

Reagovat
blaugrana

Všetko má svoje PRE a PROTI. Ale aspoň by sa vizuálne trochu zmenšili tie obrovské bodové rozdiely.

Reagovat
DreamTeam

fakt super duvod no... rozdil mezi prvni a tretim nebude 30 ale jen 20 bodu

Reagovat
blaugrana

Omg.

Reagovat
DreamTeam

a tak o jake jine bodove rozdily ti jde zbytek ligy je vyrovnany az az..

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost.

Reagovat
One-Real

Real 53

Barca 52

Vale 35

Malaga 33

Osasuna 33

Levante 32

Atletico 31

Sevilla 31

Espanyol 31

Getafe 31¨

Athletic 29

Vallecano 28

Betis 27

Sociedad 27

Mallorca 27

Villareal 25

Granada 24

Zaragoza 21

Racing 21

Gijon 19

Ten rozdil by tam byl stejne obrovsky (nekterym tymum chybi jeste zapas) a navic k tomu systemu 2 za vyhru by se to stejne tezko dotahovalo.

Reagovat
blaugrana

Lenže možno by to tie tímy nezabaľovali tak skoro, ako teraz. Ten náskok by sa musel budovať ďaleko ťažšie. Je síce pravda, že by to bolo ešte viac pretaktiovanejšie, ale tak možno by to bolo zaujímavé.

Reagovat
One-Real

Tak hlavne byl system 2 body za vyhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak patético sa skúsene vykartovalo na stredu :)

Reagovat
DreamTeam

chybet bude jen Miranda ne ??

Reagovat
smazaný uživatel

Salvio, Gabi a Suaréz

Reagovat
smazaný uživatel

Gabi ne

Reagovat
smazaný uživatel

má 10 ne?

Reagovat
smazaný uživatel

asi 11 už

Reagovat
DreamTeam

tak to je potom jina

Reagovat
smazaný uživatel

tos z nich měl takovej strach?

Reagovat
Jerichoo

to napísal kde?

Reagovat
smazaný uživatel

tak dneska Reálek doufám, že to bude krásnej fotbal. HALA MADRID!

Reagovat
-Kopy-

Dneska očekávám výhru v suchym triku 0:3 3x Goldado.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Reagovat
madridcan

Zobudte sa zo snov, Cristiano prinesie goalshow

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v případě jožka to tak probíhalo i přes záapasem s Osasunou, není čemu se divit

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano ji přinese, Goldádo ji vykoná. Jak jednoduché.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
blaugrana

Muniain. Vymeníme za Pedra.

Reagovat
smazaný uživatel

Odepisovat Pedra po jedné nepovedené sezóně je nesmysl. Navíc posledních pár utkání odehrál slušně, včera dokonce po dlouhý době dal gól.

Reagovat
blaugrana

Tak ja ho neodpisujem. Bolo to samozrejme myslené zo srandy. Pedro je dríč ako nikto iný, ale občas mi pripadá moc poplašený a to je divné, keďže je v áčku už tak dlho. Ale verím, že ten gól zo včera mu pomôže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

když přidáte 20eček tak možná..

Reagovat
smazaný uživatel

Goldado na lavce, má bolesti. Smůla, pro něj jeden ze dvou zápasů roku.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas; Arbeloa, Pepe, Albiol, Marcelo; Xabi, Khedira; Ozil; Cristiano, Benzema, Higuain

Reagovat
2miguel1

No tak pome Vale !!! aspon remizu ! Vamos Barça

Reagovat
aither

nevíte nějakej odkaz na stream kde je live Real Madrid - Valencie pls ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
aither

dík

Reagovat
Manik...

Ten Benzema nemá stálé výkony

Reagovat
smazaný uživatel

benzema je totiz hroznej lempl..dava goly jen proti sracu a kdyz je stav jednoznacnej pro real..v dulezitejch zapasech to jen kurvy a pali 100% sance :(

Reagovat
JacoBee

To je popis Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

takhle zajímavý nebudeš

Reagovat
aither

nádhera Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

Karim Torres :D

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
alcantara

Dani je v treningu, Pique bude na tom asi horsie, ako to sprvoti vyzeralo

A v Levante nas caka rozhodca, ktory nam odpiskal 2 penalty s Granadou, tesim sa na dlasiu vyzvu

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? tak to jsou dobrý zprávy, ale i tak bych postavil Montoyu, ať si Dani odpočine. Cesc stojí za karty. Zítra bych rád viděl

Valdés-Montoya,Puyol,Mascherano,Adriano-Sergio,Thiago,Iniesta-Cuenca,Messi,Alexis a Tella tak od 60. minuty.

Reagovat
alcantara

Podla mna nenastupi, netreba to riskovat, Getafe musime porazit aj bez neho.

Reagovat
blaugrana

200. pre Pepa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pro NOVU

Reagovat
rufus

Co se stalo, kritizovali tam Real?

Reagovat
smazaný uživatel

Palec dolů pro Kristýnku ?

Reagovat
smazaný uživatel

Byl tam blbec na konec?

Reagovat
blaugrana

Álvaro Arbeloa vzal včerejší nedorozumění s Pepem s humorem a na svůj twitter napsal: "Pepe je skvělý. Musel vyhodit svoji botu, protože si ji rozbil o mé koleno. Je to extratřída."

Nieeeeeeeeeeeeee.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele