Primera Division souhrn - 25. kolo

23.02.2008, 22:00, aktualizováno 24.02.2008, 23:01
Komentáře a souhrny
V sobotu Sevilla deklasovala Zaragozu, naopak Valencia nedokázala porazit Huelvu. Neděle přinesla šok v podobě prohry Realu Madrid s Getafe, dritvou porážku Levante od Barcelony, překvapivé vítězství Osasuny nad Atléticem, důležitou výhru Deportiva nad Espanyolem či první porážku Almeríe v roce 2008, nováček soutěže nestačil na Santander. V dalších zápasech prohrálo Bilbao s Villarrealem, Murcia s Valladolidem a Mallorca remizovala s Betisem.

Valencia CF - Recreativo Huelva 1:1

23.02.2008 20:00

Góly: 39. Juan Mata - 52. Carlos Martins

Valencia nedokázala na domácím stadionu porazit Huelvu a na své konto si tak připsala jen bod za remízu 1:1. Klub z východního pobřeží Španělska byl sice o mnoho lepší, doplatil však na neproměňování obrovských šancí. Netopýři jsou v tabulce stále na devátém místě, Huelva je čtrnáctá.

První zajímavější akci utkání viděli fanoušci na stadionu Mestalla ve dvanácté minutě, kdy Mata nacetroval na Žigiče, který si zpracoval míč na prsa a z otočky pohotově vypálil, brankář Sorrentino si připsal na své konto první úspěšný zákrok. Nepříliš strhující úvod utkání pokračoval hlavičkou Albiola mimo branku hostí. Hosté se dostali ke střele až po půlhodině hry, Camunasovu ránu z velké dálky vyrazil na roh brankář domácího mužstva Timo Hildebrand.

Ve třicáté šesté minutě spálil David Silva velkou šanci Valencie, Joaquin zahrával rohový kop, míč se dostal k Silvovi, jenž na málem vápně nedokázal nadvakrát překonat obrannou hráz Huelvy. O dvě minuty později domácí promarnili další příležitost, konkrétně to byl Nikola Žigič, když nedokázal v tváří tvář překonat brankáře Sorrentina. Ve třicáté deváté minutě se ale Valencie dočkala, Mata se dostal po výborném pasu od Banegy za obranu hostí a narozdíl od Žigiče si veděl s gólmanem Sorrentinem rady - 1:0.

Hned v dalším útoku netopýrů Sorrentino neudržel střelu jednoho z domácích hráčů a dobíhající Žigič dopravil míč do sítě, tato branka ovšem kvůli těsnému ofsajdu neplatila. Aktivnější Valencia stupňovala svůj tlak s blížícím se koncem první půle, brankář Sorrentino měl co dělat se střelou Joaquina z voleje. Bývalý záložník Betisu byl i u poslední akce prvního dějství, z přímého kopu pálil nad branku hostí.

Druhý poločas začal střelou Joaquina dva metry vedle levé tyče branky hostí. Hosté kontrovali ranou Martinse, s níž si ale veděl rady brankář Hildebrand. V 52. minutě udeřila Huelva, z ničeho nic vypálil záložník Martins, na jehož střelu z dvaceti metrů neměl brankář Hildebrand nárok. Po hodině hry vytáhl výborný zákrok brankář Huelvy Sorrentino, jenž vyrazil hlavičku Žigiče na roh. Sorrentino si o pár minut později poradil i se střelou Silvy z hranice pokutového území. Valencia byla lepší než její soupeř, ovšem nedařilo se jí vstřelit branku, což potvrdil svoji střelou těsně mimo Mata.

V 73. minutě zahodil další vyloženou šanci Los Ches Žigič, který se ocitl sám na málem vápně, zády k brance ale namířil svůj pokus mimo. O deset minut později to byl znovu srbský obr v útoku Valencie, který se po centru Joaquina dostal k hlavičce, která skončila tesně vedle branky hostů. Na druhé straně pálil těsně mimo střídající Valera. Minutu před koncem základní hrací doby spálil tutovku střídající Baraja, který nedokázal zblízka překonat Sorrentina. A když ani Vicente v poslední minutě nastavení nedokázal překonat skvělého Sorrentina, skončilo utkání remízou.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Zaragoza 5:0

23.02.2008 22:00

Góly: 20. Luís Fabiano, 25. Luís Fabiano, 43. Roberto Ayala (vl.), 50. Carlos Diogo (vl.), 68. Seydou Keita

Není každou chvíli posvícení. Něco v tom smyslu si teď pravděpodobně říkají Los Maňos po té, co jim Sevilla nadělila tzv. Manitu. Oni jim k tomu sami hosté dost pomohli, protože hned dva z celkem pěti gólů si do vlastní sítě dopravili sami. Zaragoza tak s asi už definitivní platností rezignovala na boj o poháry, naopak Sevilla ukazuje, že její loňská forma je zpět.

Domácí nastoupili velmi útočně naladěni, utkání nicméně bylo v úvodní čtvrthodině vyrovnané. To se změnilo se zraněním hostujícího Sergia, který byl nucen odstoupit. Na jeho místo se tak dostal Pavón, jemuž zápas skutečně nevyšel.

Krátce poté přišel úvodní gól zápasu, kdy se po hezké akci Navase prosadil Luis Fabiano - 1:0. Zaragozu první gól rozhodil, Andalusané naopak byli na koni. Není proto divu, že netrvalo dlouho a náskok byl dvojnásobný. Tentokráte byl Fabianův parťák Dani Alvés – 2:0.

Lavina dobrého fotbalu přinášela další a další šance. Diego Capel, Jesús Navas i Frederic Kanouté v obrovských šancí neuspěli, což by se pravděpodobně za jiné situace nestalo. Přitom taky hosté si dokázali vypracovat nějakou tu šanci. Štěstí marně pokoušeli v nešťastném zápase Zapater či Diego Milito. Úspěšnější byl v umístění míče do sítě obránce Roberto Ayala, bohužel pro hosty to však znamenalo pouze vlastní gól. 3:0.

Těžko nastupovali hosté do druhého poločasu. S vědomím, že zápas je ztracený, se hraje obtížně, když si ještě k tomu po pár minutách dáte dalšího vlastňáka. Tentokráte byl "střelcem" Diogo. 0:4.

Jakoby toho nebylo málo, bývalý obránce Realu Madrid po ostrém zákroku na Capela uviděl červenou kartu a Zaragoza dohrávala o desíti, tím zápas dvou týmů definitivně skončil, už hrál jen jeden. Logicky tedy nemohl zůstat stav skóre stejný. Naštěstí pro Maňos už přišel jen jeden další gól. Zařídil ho Keita po centru Daniho Alvése. 5:0, sbohem a šáteček.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona 2:0

24.02.2008 17:00

Góly: 17. Fabricio Coloccini, 24. Ángel Lafita

Espanyol prohrál třetí ligové utkání v řadě, tentokrát nestačil na Deportivo La Coruňa. Depor si vítězstvím 2:0 připsal důležité tři body. Vše podstatné se událo v rozmezí 17. a 24. minuty, kdy Depor vsítil dvě branky.

V 6. minutě utkání poslal první varování do defenzivních řád Espanyolu nebezpečnou střelou Lafita, jen těsně minul branku. Na druhé straně zahrozil o tři minuty později záložník Moises Hurtado, jeho střela se také mezi tři tyče nevlezla. Dudu Aouate, který nastoupil poprvé po rvačce se svým brankářským kolegou Gustavem Munuou pak výborně zlikvidoval nadějnou šanci Ewerthona. Ale Deportivo s šancemi zdárně sekundovalo, v šestnácté minutě Marc Torrejon odchýlil střelu Sergia Gonzaleze.

V 17. minutě rozradostnil Riazor Fabricio Coloccini, z malé vzdálenosti otevřel skóre ve prospěch Blanquiazules. Neuběhlo sedm minut a Riazor explodoval podruhé, Ángel Lafita Castillo obešel Rieru i Chica, překonal brankáře Kameniho a připsal si svůj vůbec první ligový gól. Espanyol si začal vytvářet tlak , do konce první půle ale Depor uhájil nadějný dvoubrankový náskok.

Espanyol měl více ze hry v úvodu druhého dějství. V 47. minutě vychytal Dudu opět Ewerthona. V Dalších minutách mohl Lafita skórovat podruhé, ale pas Wilhelmsson nezpracoval ideálně. Espanyolu bez Tamuda a De la Peni chyběla údernost v ofenzívě a s nepříznivým vývojem nebyli schopni nic udělat. V druhém poločase tak nakonec branka nepadla a Depor si připsal za vítězství 2:0 důležité tři body. V tabulce sice domácí zůstávají na osmnáctém místě, na nesestupovou pozici ale ztrácí dva body. Espanyol má sice opačné starosti, ale poslední zápasy ukázaly, že Periquitos to budou mít s hájením pohárových pozic s takovýmto "tempem" hodně těžké - z poslední sedmi zápasů prohráli šestkrát.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Atlético Madrid 3:1

24.02.2008 17:00

Góly: 1. Kike Sola, 5. Carlos Vela, 76. Héctor Font - 26. Diego Forlán

Osasuna překvapivě porazila na domácím stadionu Atlético Madrid a díky zisku třech důležitých bodů se posunula v tabulce o pět příček na dvanácté místo. To Atlético zaznamenalo druhou porážku v řadě, i přesto však zůstává na čtvrtém místě.

Pamplona měla fantastický start do utkání, už v první minutě Vela poslal ideální přihrávku na Solu, jenž překonal gólmana Abbiatiho a poslal domácí tým do vedení. Výborný start Osasuny do utkání pokračoval v páté minutě, Plašil vyslal dobrou přihrávkou za obranu hostí Velu, jenž sám před brankářem Abbiatim zachoval klid a střelou mezi nohama gólmana hostí poslal svůj klub už do dvoubrankového vedení. V šestadvacáté minutě Atlético snížilo, Forlan tvrdou ranou překonal Ricarda v brance Osasuny a bylo to 2:1. Domácí tým, který byl evidentně na hřišti živější si do konce prvního poločasu vytvořil ještě pět dobrých střeleckých pozic, vyznamenal se však brankář Abbiati, který tak stále živil naděje na bodový zisk Atlétika.

Do druhého poločasu vstoupilo Atlético o poznání aktivněji, do šance se dostal Luis Garcia, Ricardo předvedl dobrý zákrok. Brankář Osasuny si veděl rady i se střelou Joseho Antonia několik minut poté. Snahu Atlética o vyrovnaní překazil čtvrt hodiny před koncem utkání Hector Font, který si naběhl na přihrávku Soly a upravil skóre na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Villarreal CF 1:2

24.02.2008 17:00

Góly: 4. Fernando Llorente - 65. Guillermo Franco, 83. Joan Capdevila

Villarreal vyhrál na půdě Athleticu Bilbao a je s bezpečným náskokem třetí v tabulce. V závěru strhl výhru na stranu hostí Capdevila.

Do domácí branky se postavil gólman Armando, do zálohy Yeste, do útoku vedle Llorenteho Ramos. Hosté zkusili gólmana Diega Lópeze, do pole mimo jiné Matías Fernandez, Uruguayec Eguren a útočná dvojka Nihat a Franco. Bilbao přitom mělo ideální start do tohoto zápasu. To centroval před branku Markel Susaeta a Fernando Llorente usměrnil s přehledem míč přízemní střelou do branky. Villarreal mohl brzo vyrovnat, ale střela Nihata Kahveciho šla těsně vedle pravé tyče. V 11. minutě pak vyslal dělovku na branku hostí Javi Martínez a míč tečoval brankovou konstrukci, nicméně brankou neskončil.

Bilbao bylo při chuti, pokus Susaety zblokoval Capdevila, po rohu střílel nepřesně i Iraola. Za hosty zase pálil nebezpečně Nihat. Do poločasu Villarreal zahrozil ještě jednou, ale trestný kop Nihata hlavičkoval Godín vedle. Do druhé půle vstoupil lepší Villarreal. Hlavička Gonzala nebyla příliš prudká a Armando Ribeiro v domácí brance ji kryl.

O pět minut později bylo vyrovnáno, to se přesnou střelou trefil Guillermo Franco. Šancí ale bylo poskrovnu, tu domácí měl Javi Martínez, ale v 75. minutě střílel zdálky mimo. Zápas směřoval k remíze, ale šest minut před koncem rozhodl svou druhou trefou Mexičan Franco. Poslední možnost měl domácí Aduriz, ale jeho těžkou střelu Diego Lopez zlikvidoval.

Více informací k zápasu

Racing Santander - UD Almería 1:0

24.02.2008 17:00

Góly: 61. Mohamed Tchité

Racing Santander porazil v boji o sedmou příčku tabulky Almeríi, ta dohrávala závěr zápas bez vyloučeného Cismy a Paunoviče. Jediný gól po hodině hry Tchité.

Do branky domácích se pauze postavil zpátky Toňo, do zálohy Jorge López a do útoku duo Smolarek a právě autor rozhodující branky Tchité. Hosté nahradili absenci Mela Cismou, Crusata Kalu Uchem. Almeríjský gólman Alves tak ukončil svou rekordní sérii neprůstřelnosti. Racing vyhrál po pěti zápasech a na šestý Espanyol ztrácí jediný bod. Do zápasu vstoupili lépe domácí. Ale Tchité střílel y voleje vedle, Garay zase hlavičkoval nad. Po 18. minutách pak minul pokusem levou nohou Serrano, branku trefil až Jorge López, ale Diego Alves vyrazil míč do bezpečí.

První příležitost Almeríe přišla až po změně stran, konkrétně v 53. minutě. Domingo Cisma rozehrál roh, ale Santiago Acasiete hlavičkoval nad břevno.

Cisma pak uviděl svou první žlutou kartu a útočnější domácí byli po hodině hry odměněni gólem. Přihrával Pablo Alvarez a šťastným střelcem byl Mohamed Tchité. O čtyři minuty později to bylo málem už o dvě branky, ale roh Jorge Lópeze zakončený hlavičkovou Smolareka nebyl úspěšný, když Alves míč chytil. Gonzalo Colsa pálil nad, pokus Smolareka vytěsnil hostující gólman mimo branku konečky prstů. Domácí byli jasně lepší, Alves si pak poradil i s další střelou Colsy. Domácí gólman Toňo byl otestován jen trestným kopem Maného. V 76. minutě pak byl vyloučen almeríjský Cisma, ale Racing početní převahu nevyužil, když v šanci hlavičkoval nad Moratón. Na druhé straně minul hlavičkou branku Juanito a hostům byl vyloučen další hráč, tentokrát Paunovič.

Více informací k zápasu

Real Murcia - Real Valladolid 0:1

24.02.2008 17:00

Góly: 42. Joseba Llorente

Souboj týmu ze spodku tabulky, které potřebovaly nutně bodovat vyzněl lépe pro hostující Valladolid. Fanoušky na stadionu La Condomina rozesmutnila branka Llorenteho z 42. minuty, která byla tou jedinou a tím pádem vítěznou celého utkání.

Murcia a Valladolid se před tímto zápasem nepotýkaly s dobrou formou, domácí nevyhráli šest zápasů po sobě, hosté naopak čtyři. Utkání dlouhou dobu moc záživných momentů nepřineslo. Do ofenzívy se více tlačila Murcia, Henok Goitom prověřil Asenja dalekonosným pokusem, Richi a Abel Gomez mířili mimo. Přestože Valladolid většinu prvního poločasu vynikal spíše v defenzívě, ujal se v 40. minutě vedení. Přímý kop nasměroval Borja na hlavu Sesmy, který našel kanonýra Llorenteho a ten zblízka bez problému rozvlnil síť. Borja mohl zanedlouho přidat další hřebíček do rakve Murcii, ale brankář Notario byl proti.

Kouč Murcii Lucas Alcaraz po poločase stáhl Goitoma, kterého nahradil Inigo Velez. Valladolid ale byl první, kdo si v druhém dějství vytvořil první šanci – Llorenteho nebezpečný pokus likvidoval Notario. V 70. minutě kouč domácích sáhl po dalším posilnění útoku, poslal na hřiště Ivana Alonsa, náhradník se mu mohl odvděčit bezprostředně po nástupu na hřiště, jeho dobře mířený střelecký pokus odklonil do bezpečí Marcos. Čas hrál proti domácím, kteří neměli moc kreativity se přes Valladolid prosadit. Tři minuty před koncem vybojoval aktivní Alonso přímý kop, z nadějné pozice Paco Pena nastřelil Marcose.

Valladolid si tak vítězstvím 1:0 připsal tři důležité body a zvýšil svůj náskok na sestupové pozice na čtyři body. Naopak Murcia si situaci ještě více zkomplikovala a je předposlední.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Betis 1:1

24.02.2008 17:00

Góly: 56. Fernando Varela - 70. Edú

Mallorka remizovala s Betisem, obě branky padly v druhé půli zápasu. Domácí tak mají 30 bodů, hosté jen o bod méně a to 29.

U Mallorky překvapilo že v základní sestavě nenastoupil Jonás Gutierez, v souvislosti s nímž se spekuluje o přestupu do Barcelony. Sestava Betisu byla podobná té z minulého týdně, od začátku opět hráli Mark González i Pavone. O góly se postarali Varela a Edú. Edú tak má vynikající střeleckou formu, v posledních třech zápasech vstřelil tři branky!

Mallorka začala výborně a brzo si vypracovala i šance, ale neproměnila je. Borja Valero střílel ve 12 sekundě nad, minul i Arango z trestného kopu. Hosté byli lepší, nepřesně hlavičkoval v 18. minutě po centru Ibagazy Ballesteros. Domácí dali o sobě vědět až šancí Varely, ten provětral Ricarda levou nohou.

Domácí Borja pak po půlhodině střílel vedle z trestného kopu, pokus Ibagazy zneškodnil Ricardo, ten Arangův šel mimo, Betis zase kontroval nepřesnou střelou Marka Gonzáleze. Další neproměněné šance přišly po změně stran. Po centru Ibagazy hlavičkoval vedle Varela, Za Betis pálil Capi a dobrý zákrok si připsal Moyá.

Pak přišly velké chvíle Mallorky. Fernando Navarro i Borja ještě neuspěli, skóre se měnilo až po přihrávce Borjy, kterou v gól přetavil Varela. Betis ožil, střelu Marka Gonzáleze ale zblokoval obránce Ramis. V 69. minutě bylo vyrovnáno. Asistoval Pavone a hlavičkou se prosadil Edú. Do konce zápasu se už ale diváci dalších šancí ani branek nedočkali.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Levante UD 5:1

24.02.2008 19:00

Góly: 14. Xavi, 44. Lionel Messi, 56. Samuel Eto'o, 62. Samuel Eto'o, 87. Samuel Eto'o - 41. Riga Mustapha (pen.)

Levante je týmem hattrickům Barcelony zaslíbeným. Alespoň pro letošní sezónu, neboť po podzimních třech gólech Thierry Henryho dnes stejný počet branek nasázel do sítě valencijského týmu pro změnu Samuel Eto’o. A jelikož jeho spoluhráči přidali další dvě a hosté také nevyšli zkrátka, skončil zápas výsledkem 5:1.

Barca začala v poněkud volnějším tempu, ale už ve 14. minutě se dočkala vedení. Po akci Ronaldinha s Eto’oem na levé straně skončil míč u Xaviho a ten prokázal, že má v posledních zápasech neobvyklou střleckou formu.

Kdo čekal, že Katalánci začnou střílet jeden gól za druhým a Levante nebude vědět, kam dřív skočit, ten se asi dlouhou část první půle chytal za hlavu. Pár sekund po úvodním gólu se sice v jasné tutovce objevil Ronaldinho, ale mířil nad a to byl ze strany Blaugranas na několik minut konec. Sympaticky hrající hosté totiž rozhodně nesložili zbraně a začali nepříjemně kousat.

Nejdříve se nádherně dostal do tutovky Juanma a jeho technická střela zamířila do tyče tak nešťastně, že se balón následně kutálel pár centrimetrů před brankovou čárou. Žáby nepolevily a Geijo dokonce vsítil hlavou gól, ale pro jasný ofsajd nemohl být uznán.

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až Gianluca Zambrotta zahraje rukou ve vápně a kope se penalta. To se stalo ve 41. minutě, kdy se italský obránce snažil krýt Rigu.

Byl to právě Riga, kdo z následného pokutového vyrovnal a vyděsil fanoušky na Nou Campu.

Brzy však přišlo zklidnění. Messi si hezky narazil s Xavim a krátce před odchodem do kabin opět poslal Blaugranas do vedení.

Do kabin a z kabin se tedy šlo za stavu 2:1. Uběhlo deset minut druhé půle a Barca definitivně rozhodla. Úžasná přihrávka Messiho našla Eto’oa, který se jedním dotykem dostal za gólmana a druhým vsítil třetí gól.

Pár minut nato se kamerunský útočník opět ocitl v pozici člověka, který dopravoval kulatou věc do sítě. Znovu asistoval Messi, ale tentokráte má halvní zásluhu na brance Yaya Touré s jeho parádní nahrávkou na argentinského mladíka, ten už následně jen přiťukl Eto’ovi.

Bylo rozhodnuto, na hřiště se dostali mladíci Giovani a Bojan Krkic. Byl to právě katalánský talent, jenž se uvolnil na pravém křídle a přesnou příhrou zařídil Eto’ovi čistý hattrick. Zápas tedy skončil 5:1, což se pro sympaticky hrající Levante zdá až jako příliš krutý trest.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Getafe CF 0:1

24.02.2008 21:00

Góly: 64. Ikechukwu Uche

Na stadionu Santiago Bernabéu se zrodilo překvapení, když Real podlehl v městském derby Getafe nejtěsnějším rozdílem. Jediná branka padla po rychlém protiútoku hostů, kteří využili nesoustředěnosti domácích hráčů, kteří oslavovali anulovaný gól na opačné straně hřiště. Náskok Realu před druhou Barcelonou je tak už jen dva body.

Realu skončila série 18 ligových vítězství v řadě na domácí půdě. Paradoxem je, že poslední, kdo si ze Santiago Bernabéu odvezl body bylo v loňském roce právě Getafe, které trénoval současný trenér Realu Schuster. Jeho nástupce na lavičce "los azulones", Michael Laudrup rovněž na hřišti lídra uspěl a dosáhl tak prvního vítězství Getafe na hřišti Realu.

Bílý balet nastoupil v předpokládané sestavě, v jedenáctce Getafe došlo k třem změnám – v brance nahradil Ustariho Abbondanzieri, na pravé straně obrany nastoupil Cortéz a v záloze místo Kepy Cotelo. Utkání začalo šancí Van Nistelrooye, který obloučkem přehodil brankáře i branku. Pak vystrašil hráče i diváky Casillas, jehož slabý odkop málem využil Manu del Moral, kterému na poslední chvíli ukopl míč Heinze.

V 8. minutě po přihrávce Torrese obešel Raúl i brankáře Abbondanzieriho a jeho střelu do prázdné branky zblokoval Cata Díaz. Následně odešel kvůli zranění z trávníku Cortés a nahradil ho Mario. Getafe hrozilo hlavně z kontrů, první z nich zakončoval Pablo Hernández střelou do oblak. Pak měl v krátké době dvě šance Real. V té první Guti vyslunul Ramose a z jeho centru střílel hlavou mimo Baptista. U druhé situace se takřka opakovala, tentokrát z levé strany, přihrával Robben a těsně mimo hlavičkoval Guti.

V druhé polovině první půle se začalo stále více osmělovat Getafe. Tým v netradičních modrobílých dresech byl dobře organizován vzadu, zejména proti výpadům Robbena, a záložní dvojice Casquero – Celestini nepouštěla k ničemu významnějšímu Gutiho s Gagem. V útoku dělal největší problémy zadákům Realu Nigerijec Uche. Až do konce poločasu už k žádné vážnější šanci nedošlo.

Druhý poločas nabídl podobný obrázek hry. Ve 48. minutě střílel z hranice šestnáctky nad Raúl po pěkné přihrávce Robbena. Na opačné straně ho napodobil Pablo Hernández. Na druhé straně skončil vedle i volej Baptisty. Následně v 61. minutě vyrazil Abbondanzieri Gutiho volný přímý kop.

V 64. minutě se zrodila rozhodující akce celého zápasu. Hráči Realu oslavovali gól Robbena, kterému přihrál Raúl z ofsajdové pozice. Stoper Belenguer využil chytře situace a poslal do brejku do otevřené obrany Casquera, ten zakombinoval s Manu del Moralem, jehož finální přihrávka našla na malém vápně Ucheho, který neměl problémy s překonáním Casillase.

Realu pak chyběla na zvrat finální přihrávka, Getafe bylo v obraně takřka bezchybné a do velkých šancí domácí nepustilo. Na hřiště postupně přišli Drenthe, Soldado a Higuaín, ale kýžený efekt to nepřineslo, zvláště, když celá hra Realu stála na Gagovi, poté co Guti se svalovými problémy střídal. Drobné přiležitosti měli už jen Robben a Higuaín.

Domácí porážka Realu dramatizuje vývoj celé La Ligy, který se zdál ještě před měsícem celkem jasný. Bílý balet má v čele tabulky náskok pouhých dvou bodů pře Barcelonou. Trenér Schuster má o čem přemýšlet, jelikož jeho svěřenci prohráli už třetí zápas v řadě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid25182554:2156
2.FC Barcelona25166349:1754
3.Villarreal CF25144743:3546
4.Atlético Madrid25125840:2841
5.Sevilla FC251231051:3339
6.Espanyol Barcelona25116835:3239
7.Racing Santander25108724:2538
8.UD Almería25106921:2236
9.Valencia CF251051028:3535
10.Getafe CF25951129:3232
11.Real Valladolid25871032:4231
12.Real Mallorca25612734:3630
13.Osasuna Pamplona25851228:3129
14.Athletic Bilbao25781023:2629
15.Real Zaragoza25781036:4329
16.Real Betis25781027:3629
17.Recreativo Huelva25781024:3429
18.Deportivo La Coruňa25761228:3727
19.Real Murcia25581220:3423
20.Levante UD25441720:4716

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (205)

Přidat komentář
Slejdy

cekal sem ze to nedaji bez villy

Reagovat
-Kopy-

Villou to opravdu nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhdodčí neuznal 2 reguelrní goly a žigič metr před bránou vedle.to samí pak ke konci už nevím kdo,štěstí chybělo

Reagovat
-Kopy-

Jeden regulerní neuznal.

Reagovat
-Kopy-

1)Neuznaný regulerní gól Žigiče na 2:0

2)Nerozehranost Žigiče, který jinak takovéto svoje šance proměňuje bez problému.

3)Nevídané zahazovaní šancí

4)Sorrentino

+Joaquin, Albiol, Ever

Reagovat
-Kopy-

5) štěstí

+Mata

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím, akorát bych přidal Silva - ...dneska mu to moc nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

Vale si zasloužila vyhrát, je to škoda, viděl jsem jen dvacet minut, ale Recre bylo mimo.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nebude Sorrentino v sestavě kola,tak jsem čínský bůh srandy.

Recreativo bylo dneska zralé na ručník,bohužel výsledek tomu opravdu neodpovídá...

Reagovat
smazaný uživatel

Mota se rozjíždí .

Reagovat
-Kopy-

.

Reagovat
-Kopy-

Musíš ho omluvit, myšlenkama byl doma, byl to jen záskok za nemocného.

Reagovat
smazaný uživatel

Po delší době, jsem kouknul na zápas PD, kde nehrál/a Real nebo Barca, a musim říct, že ze strany Sevilly pěkné představení.

Reagovat
smazaný uživatel

To oni doma skoro vždycky, jak říkám, je potřeba si správně vybírat zápasy .

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie bude letos moc ráda, když postoupí aspoň do UEFy. Bohužel .. takhle tonikdx nebude Valencie co bývala

Reagovat
smazaný uživatel

Letos bude mit tezkou i tu UEFU, ztrata sice neni tak velika, ale ceka je docela tezkej los. Nicmene si myslim, ze v lete bud prijde novej trener nebo vedeni da Koemanovi balik na posily a ta Liga Mistru bude. Zatim na tom ale vysledkove tak spatne nejsou, takze si myslim, ze se Valencie klidne muze za 2-3 roky vratit v daleko lepsi forme nez je letos.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo omoc fajn:-) Chtěl bych zase vidět Valencii mezi elitou

Reagovat
Radin

Larry Flint

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia je můj oblíbený tým. Co se týče sázení.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

minulý týden mi mimo jiné i Valencia vyhrála přibližně 2500kč

Reagovat
smazaný uživatel

někdo umí,někdo ne

Reagovat
M11

no a pak ze si tragicky vsazkar

Reagovat
smazaný uživatel

5.min. 2:0

ještě že to nikde nedávaj

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo jak překonat to kodování u sport1 a Galaxie. Normálně to platím, ale dneska mi to naskočilo. Už se to tu kdysi v diskuzi řešilo. merengues tu není?

Reagovat
smazaný uživatel

Depoooooor

Reagovat
smazaný uživatel

Co zase ten Espanyol robil...tak mali sezonu pekne rozbehnutu.

Reagovat
M11

ten komentator Barci... to se neda snad uz ani okomentovat to jeho predstaveni... jinak... Eto'o proste nema konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

Komentoval dobře.

Reagovat
-PeCa_08-

to si myslíš ty..

Reagovat
-PeCa_08-

to si myslíš ty..

Reagovat
M11

no tak u vasich golu rval solidne az se mu hlas ztracel

Reagovat
smazaný uživatel

No tak řval no, až tohle bude jeidný problém všech komentátorů na Sport1, tak budu rád.

Reagovat
M11

no sak rikam rval na goly barci tak se na to hledi jinak

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby řval na nevím co, tak mně jde o něco jiného. Říkal různé zajimavosti, byl v obraze, nebylo to uspávací, španělská jména poměrně zvládal, zas není potřeba za každou cenu kritizovat.

Reagovat
M11

jn casto se navazim do tech komentatoru na sport1 to je fakt... ale zase kdyz oni mi davaji kazdy zapas duvod... pripraveny byl dobre,,, ale proste ty jeho vylevy nebo jak to nazvat... to je des... jmena rika dobre snad asi jako jediny tam...ale pro me je fakt ten jeho typ etooo krkiiiic neprijatelny... ale neresme to uz...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se bavil, je to takové pestřejší, když to komentátor prožívá. Ale nejvíc mě pobavil pan Slepička, když měl hysterický záchvat, u zápasu Udinese s Juventusem.

Reagovat
M11

jj ten je neskutecny

Reagovat
smazaný uživatel

Komentoval docela slušně, nicméně dávka testosteronu by mu neškodila

Reagovat
M11

no ja hlavne myslim ten jeho projev... jinak jako zlepsuje se to uznavam ale krici nesnesitelne...a ty jeho kocovky... etooooooo krkiiiiiiiic xaviiiii to rve usi

Reagovat
M11

*n

Reagovat
smazaný uživatel

Nepozná, když je ofsajd.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandil očividně jednomu z týmů, nedivím se, že se ti líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý výsledek a až na deset minut po té první brance, kdy si obrana vzala volno, spokojenost i s výkonem! Eto´o, Messi, Xavi, Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

Jó, když má Barca formu, tak je to koncert. Sevilla-Zaragoza byl pěkný zápas, Barca-Levante též, tak doufám, že bude koukatelný i Real s Getafe.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nevyhraje Getafe tak se na to nebude dat koukat

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, dvě výhry za sebou jsou prostě nad naše síly...Sice lepší remíza než prohra, ale stejně...A zrovna dneska, když se těm ostatním zdola tak dařilo! Mám pocit, že se nám snad víc daří proti dobrým týmům než proti těm průměrným a horším...(a jelikož těch průměrných je víc než těch dobrých, tak jsme tam kde jsme )

Jediným pozitivem je Edu, to je vážně neskutečný, jakou má v poslední době formu, nebýt jeho, tak se plácáme ještě níž.

No nic...VIVA EL BETIS!

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě jedna poznámka - nechápu proč se proti nám tak trefujou naši bývalí hráči!

Reagovat
smazaný uživatel

tak rozhodca real tlaci ze to je az okate...uz len penalta tomu chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá byť náhodou "Po akci Iniestu s Eto’oem na levé straně skončil míč u Xaviho..."? Mne sa zdá že tu prihrávku Iniesta adresoval Eto´ovi a nie R10

Reagovat
M11

looool gol getafe

Reagovat
smazaný uživatel

To se mi líbilo...

Reagovat
M11

Reagovat
-PeCa_08-

lolin real tobaví, to nevíte..

Reagovat
Slejdy

to jo loooool

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

este som zabudol

Reagovat
-Kopy-

A ty Ucheho salta, mňamka.

Reagovat
M11

no panecku myslim to tou radsoti udelal jeste dvakrat rychlej nez to umi

Reagovat
-Kopy-

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bylo trošku kruté, ale ofsajd jak kráva, to Raúl musel vědět sám, že v něm je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozhodčí to bude asi boreček. Sem zvedavej jestli ho nahodou nezrazi auto az opusti stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on in špatně neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ofsajd bol jasny. ale myslim, ze nerozohravali z miesta priestupku, bolo to o dost vzadu. raul bol niekde na jedenastke a oni rozohrali v patke. ale aj tak to neospravedlnuje hracov realu, to sa nemoze stat ani dorastencom.

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozný nesmysl, u vlastní brány je jeden či dva metry (víc to nebylo) naprosto irelevantní. Hledejte důvody jinde, třeba ve vlastní blbosti.

Reagovat
smazaný uživatel

to neboli 2 metre, bolo to tak osem. ved raul bol na 11-tke. to je asi 11 metrov od brany. a oni rozohrali v patke, mozno 3,4 metre od brany. chces kalkulacku?

Reagovat
smazaný uživatel

jasny ofsajd..tak nevem co riesis

Reagovat
Slejdy

co resis gol padl normalne podle pravidel ciste

Reagovat
smazaný uživatel

Real jedeeeeeeeeeeeeee....

Reagovat
smazaný uživatel

Aaaaaaaa uz dojel. ....Jak se kluci z Madridu rika???....Nas naskok na Barcelonu byti v hajzlu ! A to jste se uz videli jako mistri jeste pred 14dny..hahahaha

Reagovat
smazaný uživatel

Loooool.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Real .. jen ať pokračuje timhle směrem alespoň to bude mít AS v odvetě snazší

Reagovat
smazaný uživatel

ano ano ano...joooooooo bejby

Reagovat
smazaný uživatel

6 prehier v roku 2008

Reagovat
smazaný uživatel

schusterove ,,silne jaro,, sa opat ukazuje...mohlo by pokracovat az do leta

Reagovat
smazaný uživatel

a s takovejma TOP týmama co ? Getafe, Betis ..

Reagovat
-Kopy-

Dobro zvítězilo nad zlem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ty nejhloupější fanoušek Realu.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už je to jen na Barceoně, což je příjemný pocit, spíše je ale dobré, že i když neuspějem proti Atléticu (což bude dost těžké), Real nám nějak výrazněji neuteče.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to zopakovat minulou sezonu na Vicente Calderón.

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid sou nejvesi zoufalci pod sluncem...to co predvadej v poslednich zapasech je strasny...takhle projet skoro jistej titul muzou jen oni...peace

Reagovat
smazaný uživatel

Ak mi teraz niekto zacne pisat, ze Raul je super hrac a ze patri do repre a podobne, tak asi nie je celkom v poriadku s objektivnym usudzovanim.

AK mi niekto bude teraz davat argumenty typu: najlepsi strelec LM a Realu a neviem coho este v historii, tak to tiez neobstoji, pretoze ja tvrdim, ze od sezony 2003/2004 je Raul priemerny utocnik z ceskoslovenskej ligy a vsetky tie historicke rekordy si nadrobil dovtedy.

Dnesny zapas, zapas v Rime, na Betise a dalsie dalsie zapas dozadu, jednoducho odkedy ma Raul kapitansku pasku, odkedy odisiel Hierro, je len slaby odvar predosleho Raula.

ved ako moze hrac, ktory ma v time najlepsich hraciv sveta: Beckham, Ronaldo, Zidane, Figo, Carlos dat z 50 zapasov len 10 golov ako hlavny utocnik? a tie goly dal vacsinou tie najjednoduchsie goly. By som sa stavil, ze hociktory hrac z ceskoslovenska by na jeho mieste dal rovnaky pocet golov, ked mal takych spoluhracov, ktori mu davali najlepsie nahravocky na svete

Tento hrac je len hnany madridskym vedenim do 11, lebo ma asi dobre charakterove vlastnosti na to, byt kapitanom a je spaniel a cela ta madridska hrdost s tym spojena.

Dnesny zapas ma opat dojal, ved ten chlapec nevie nic s loptou iba do prazndnej brany ju kopnut alebo ju nejak tecovat.

Je pomaly, maly, nevie kopat pravackou. Darmo sa ho snazia znovuzrodit aj s jeho postelou, uz to nie je Raul. Je to obycajny Gluscevic pre Cechov a Roland Stevko pre Slovakov.

Raul je od roku 2003 brzda Realu, myslim si a kedze som fanusik Realu a pozeram skoro kazdy zapas, ze prave on je na vine, ze Real s najlepsimi hracmi nic nevyhral, prave on je na vine, ze sa Realu nedari teraz, lebo nic nehra, nehral a ani uz hrat asi nebude. Suci clovek pozerajuci zapasy nemoze tvrdit opak. Je to len ikona bez vykonov.

Strasne ma stve, ze mu nie je blbe byt tak neschpny na ihrisku, ked hra za Real Madrid.

Aragones vie, preco ho nenominuje,lebo je slaby, nema prinos, ziadny. ak by bol taky dobry, tak je v repre bezpochyby.

A ak mi tu niekto zasa zasne tvrdit, ze ked je na ihrisku je moralny prinos pre muzstvo, opat je to vedla, lebo v sezone 2005/2006 bol asi 2 mesiace zraneny a cuduj sa svete, Real skoor vsetko vyhraval a dosiel zapas s dvojzapas s Arsenalom, Raul nastupil a opat nic nehral.

Takze Raul von, zbytocne len zavadzia a kazi v rozkvete lepsim mladym hracom a v minulosti aj o dost lepsim: MOrientes, Owen, Robinho...

Ach som nasraty kvoli tej prehre

Reagovat
smazaný uživatel

Super, ale to, že Raula nemáš zarámovaného na stěně, už víme.

Reagovat
smazaný uživatel

te tvoje komenty nemaju chybu

Reagovat
smazaný uživatel

Paaaani takova slohova prace...

Reagovat
smazaný uživatel

Raul neni cise nejaka hviezda ale taky zly zas neni

Reagovat
smazaný uživatel

sice

Reagovat
M11

uz jen ten nadpis a cist si to nemusim

Reagovat
smazaný uživatel

Větší kravinu jsem hoodně dlouho nečetl, HALA MADRID, on Raúl nemusí být bůhví jaký fotbalista, ale už jenom ta skutečnost co pro Real udělal z něho dělá mistra. Například jako Gerrard. Takže to co jsi napsal je absolutní kravina...

Reagovat
smazaný uživatel

tak nech hra Di STefano

ked s tym nesuhlasis, nemozes byt svojpravny, alebo nekukavas zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám na zprávy a čtu si všechny zprávy o Realu a fotbale. Ale tohle co jsi napsal je prostě blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem to psal,ze zapasy proti Getafe jsou specificke,a ze domaci budou radi za ted uz vysnenych1:1.Proti AS tipuji 2:1 a dej se vule bozi.

Reagovat
smazaný uživatel

To jako ze Real da 2 goly AS???? Dobrou noc princi....

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrou princezno...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si,ze by to mohli zvladnout.Nevite jestli uz bude hrad Robinho?To by mohlo rozhodnou.Jinak 1.gol Strela, vyslana z 20metru trefi Raula zmeni smer a konci v brane 1:0.Standartni situace a hlavickujici Ruud 2:0.No a za AS by se mohl trefit Totti z primaku.Kazdopadne jsem na to zvedavy a doufam,ze to budou davat na Ct2,kdyz uz tam vysilali 1.cast.Do hospody kvuli tomu nepolezu a byla by skoda nevidet jak se s tim Real popere.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad by právě měli dát něco jiného, když Real už byl...

Reagovat
smazaný uživatel

Smola, na dvojke dávajú opäť nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda smola pre tých, ktorý chceli prenos nejakého iného zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsměch.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pocit, že tam bude nějaký zajímavější zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle. Mám pocit, že by mělo být hlasování, případně by se to mělo prostřídat, poplatky platíme všichni. Ale já bych se díval stejně na Real, spíše mi jde o ostatní a taky o jakýsi obencý postup, kdy by se to prostě mělos střídávat bez ohledu na tento konkrétní případ.

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pro Barcu.

Reagovat
Radin

Zase tady píšou samí pokrytci z rádoby fans Valencie a Barcelony,kteří nejdříve sami vyvolali Real za už mistra a teď se smějou,přitom jsou nejvíc sami k smíchu,jak mění názory:-D .Robinho chybí moc :-((.Jinak Valencie zase lol .

Reagovat
smazaný uživatel

To bude dobré...

Reagovat
Radin

Já sem klidný,Tottenham má dnes ligový pohár

Reagovat
Radin

a v boji o PD ještě není nic jasné,tak že je to pořád jen klopýtnutí

Reagovat
smazaný uživatel

A co by mělo být jasného, když vedete dva body? Něco podobného žvatlal i Schuster, to jde vidět, jak spoustu příznivců a dalších až skoro panikaří.

Reagovat
Radin

No že přeceňujete prohru Realu a to že Barcelona se po chudém výkonů se Sevillou vytáhla na nejslabším týmu ligy a uplně tragickém Levante

Reagovat
Radin

*výkonu

Reagovat
smazaný uživatel

Prohra Real znamená tři body dolů, tady není co přeceňovat.

Ale aby tým, který vede ligu, volal, že ještě liga neskončila, ať je neodepisují (skoro jak Schuster), to je vážně síla a jak psali na goalu, Real je podělaný z toho, že Barca chytá formu.

Reagovat
Radin

Barca chytá formu jo?Hlavně v obraně že? Dva goly od Celticu ,jeden od nejslabšího týmu ligy .Real měl zraněné klíčové hráče,tak asi proto to říkají,ale já se nejvíc směju Kopymu,tobě samozřejmě taky,pač mi příjde,že vás víc těší že Real prohrál,než to,že v tvojem případě Barcelona vyhrála a v Kopyho případě zase prosrali zápas.Ať se každej stará o svůj písek,protože pískoviště nakonec ovládne jen jeden a Valencie to určitě nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Barca chytá formu, říkají to i hráči Realu, tak se směj i jim a expertům na goal.com (halvně doporučuju tamního expetra na španělskou ligu - Abishka Takura), troubo.

Mě samozřejmě těší, že Real prohrál, protože až do zápasu s Getafe Barceloně nic jiného, než čekání na zaváhání nezbývalo, je proto logické, že z toho mám radost. A pochopitelně větší, než z výhry Barcelony nad Levante, která byla povinností.

Reagovat
Radin

No vidíš,když máš větší radost z prohry Realu,jak z výhry Barcelony,tak to jen odhaluje tvůj strach,jaký z Realu máš a tvuj komplex,kterým na něj trpíš .Protože kdyby ta tvoje Barcelona hrála jak jste tady všeci kecali v létě,tak se tohle ani nemělo stát ne?Já věřím Realu pořád,aji kdyby jste tady kecali cokoliv :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono se to stalo, takže holt jsme museli čekat na zaváhání Realu, nebavíme se o tom, co bylo v létě.

Jen zaváhání Realu dávalo Barceloně šanci na titul, pokud ti tato jednoduchá matematika nedochází a mluvíš o komplexu, tak buď máš hádavou nebo ti to nemyslí, jiná možnost není.

Reagovat
Radin

Celkově po těch chudých letech,se ani nedivím,že máte zlost na Real :-)).Já se jen podivuju nad tím,kolik lidí má radost z prohry někoho jiného,ale o svoje se asi moc nestaraj,viz kopy,laneey nebo jak má ta lama nick atd :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Ty by sis měl dávat pozor na mluvení o historii, neboť tím prozrazuješ, jak málo toho víš. "Po chudých letech", když jsme v roce 2005 získali superpohár a ligu, v roce 2006 superpohár, ligu a Ligu mistrů a jediný suchý rok byl 2007.

Ty zlobo.

Reagovat
Radin

Já,ale nepsal o tak krátké době,ale o době vašich čtvrtých míst atd.Kdy jste se ani nedostali do CHL,zatím co Real ji vyhrával :-))

Reagovat
Radin

a jak říkám,v roce 2005 a 2006 jste měli radost po těch chudých dobách :-)).Teď je tomu zase tak a tak to bude pořád.prostě Barcelona sem tam bude mít dobré roky,ale pořád bude nejuspěšnější ve Španělsku Real :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, měli jsme radost, proč by ne z double (LM + liga), který jste vy nikdy nezískali. Tak hodně štěstí a zaberte, od roku 1990 jste horší než my.

Reagovat
smazaný uživatel

Psal "po suchých letech", pravda je ovšem taková, že zkrátka za poslední dobu jsme úspěšnější, rok 2003 nás orpavdu netrápí. Tomu snad sám nevěříš...

Reagovat
Radin

Víš co je hlavní problem?že Realu aji když se nedaří,je maximálně druhej a pořád šlape na Barcelonu,zatím co Barceloně když se nedaří,tak sbírá 4 místa atd :-)).

Reagovat
smazaný uživatel

2003/2004 - Real 4. místo. Je mi líto, ale tohle ti nevyšlo, probléme.

Reagovat
Radin

Vytáhneš jeden rok?A kolik jich měla Barcelona?:-D

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden? Tak dobře:

2004: 4.

2002: 3.

2000: 5.

1998: 4.

1996: 6.

1994: 4.

1991: 3.

Smůla.

Reagovat
Radin

a Barcelona?Kdo má víc titulů no? .Barcelona nekralovala ,když byl Real na tom hůř:-))

Reagovat
smazaný uživatel

"Realu aji když se nedaří,je maximálně druhej" - já reagoval na toto tvé prohlášení. Zkus někdy přiznat chybu, třeba si tím i zachováš tvář.

Reagovat
Radin

A Barcelona je na tom tak,že se musí radovat z proher Realu,to mě těší,po čase jsme zase králem Španělska,na kterého se musí každej vytahovat a kterého se každej bojí :-))

Reagovat
smazaný uživatel

No tos prošvih, teď už se zas radovat nemusí, Real prohral a už je to zase jen na tom, aby BArcelona vše vyhrála a bude jí to stačit. Smůla.

Reagovat
Radin

No ale Barcelona na to prostě psychicky nemá,aby vše vyhrála :-)).Uvidíš už teď na Atleticu,to je sice v krizi,vypadlo z UEFY,v lize se mu nedaří poslední dobou,ale Barceloně hodně dluží.Leda,že by si řekli v Atleticu,když nemůžem mít titul my,nebude ho mít nikdo v Madridu,ale tomu nevěřím.Už následující víkend se radovat přestaneš :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o to, zda na to má nebo ne. Tady jde o to, že ted závisí na výsledcích Barcelony a nemusíme se ohlížet na vás, což jsme až do včerejška museli. Takže jak říkám, prošvihls to.

Reagovat
Radin

Jinak komplex z hlavního města je obecně znám,zvlášť to platí ve Španělsku,prohra s Getafe mě mrzí,ale pořád je to tým z Madridu a jak říkám chybí nám klíčový hráči a někteří se vrací po zranění.Je lepší prohrát teď a s týmem z Madridu ,jak prohrát potom a s týmem z Katalánska

Reagovat
Radin

Snad se dá Real do kupy a já si vytetuju jeho znak na nohu v mistrovské sezoně,když ne,tak si ho vytetuju stejně,ale s titulem by to bylo samozřejmě hezčí.Chceš pak poslat obrázek?Snad se to povede,myslím si ,že to je dobrý nápad ne a má smysl ,narozdíl od různých kravin čínských :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Katalánce je hlavní město Barcelona, tam to funguej trošku jinak. Hezký pokus.

Reagovat
Radin

Pořád patří pod Španělsko a pořád je hlavní město Madrid a bude :-)).Nebo je snad Katalánsko samostatnej stát?Není tak že smůla :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Má rozšířené pravomoce a tím pádem větší vliv na dění v Katalánsku než Madrid, lituji. Zvláště když šéf španělského paralamentu je zapáleným fanouškem Barcelony.

Snažíš se marně...

Reagovat
Radin

Jinak,když se tak pyšní ,že jsou Katalánci,tak proč lezou do Španělské ligy a do repre :-))

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by nelezli, Monaco je taky hrdé, že je Monaco a hrají francouzskou ligu.

Reagovat
Radin

Protože ví,že žádné Katalánsko nemůže existovat samostatně :-D.Vidíš šéf španělského parlamentu je fanoušek Barcelony,opět zdůrazňuji Španělského a kdo je hlavní město ?

Reagovat
smazaný uživatel

A Monaco také ví, že samostatné Monaco nemůže existovat, když hraje francouzskou ligu?

Reagovat
Radin

Co sem pleteš Monaco :-)).Monaco je samostatné,narozdíl od Katalánska :-)).Hele smiř se s Realem,smiř se s tím,že Madrid je hlavní město státu,kde leží ta tvoje Barcelona,já jdu koukat na tv.Jinak jak říkám,počkej si už na tenhle víkend :-)).čau

Reagovat
smazaný uživatel

A o tom to je, je samostatné a přesto hraje francouzskou ligu a nen ív tom problém, na to právě narážím. Tobě to nedošlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím Tě kdo je podělanej z Barcelony? Nezvládli jsme se tento měsíc vypořádat se zdevastovanou obranou, k tomu pár nešťastných proher a forma je pryč. Ale nikdo není posranej z Barcelony, my nejsme ti, co musíme dohánět. My to máme stále ještě ve svých rukou (tvůj trapas z opačným tvrzením mě rozesmál). Však uvidíme až se vrátí opory týmu nebo nejlépe na konec sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Který opory máš na mysli?

PS: též mám ten pocit, že tyhle silácký vyjadření (viz. Calderon) jsou známkou toho, že si nejste už vůbec ničím (a už vůbec ne sebou) jistí ...

Reagovat
smazaný uživatel

PS2: a nakonec i tahle tvoje histerická reakce vcelku jasně vypovídá o tom, že vaše sebejistota je ta tam

JEN HOUŠŤ

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to byla typická hYsterická reakce, vidím, že tady ať člověk napíše cokoliv, tak vy si to přeberete po svém. Stala se z toho tady neskutečná břečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Já strach absolutně nemám, při pohledu na los a návrat opor:

PEPÉ-toho potřebujeme už jako sůl, obranu jsme v zimním přestupovým období neskutečně podcenili!!!

ROBINHO-Robben se oproti němu nechytá, Robson je daleko více efektivnější.

SNEIJDER-Baptista ztratil úplně formu a na středu nemá kdo hrát, Guti s Gagem to prostě nezaplní.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Barca měla hodně zraněných donedávna, ale teď je komplet a hned je to znát.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepé vám chybí, to je jasný, ale Robinho? Jeho forma klesala. A Sneijder? Ten šel úplně do hnědky. Takže vám chyběl jeden (max. 2) opravdu důležitej hráč. Co by za to ostatní mužstva dala. Zranění a absence jsou všude. Jestli máte tak špatnej tým, že se vám zraní dva hráči a jdete do prdele, tak je mi to líto, ale je to chyba jen a jen vaše a vašeho vedení

Reagovat
smazaný uživatel

Víš jak to se zraněními bylo, tak co to hraješ? Chceš slovíčkařit jako pomatenej Kyslík? To, že byla celá obrana v hajzlu a zranění opor (za tím si trvám), zajisté víš. Takže opravdu enchápu to poslední tvé souvětí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pomatený jsi ty, nebo spíše hloupý, já jasně doložil to, co tvrdím, ty ne.

Reagovat
smazaný uživatel

nechápeš tu poslední větu? No ... dobře, vysvětlím to schválně i pro nevidímneslyšímerdevítku.

Jste nesprachatější klub na světě, nejúspěšnější klub na světě (čímž se často chvástáte) atd. atd. Proto naprosto neberu, když se vymlouváš, že špatnou formu vašeho mančaftu způsobilo zranění dvou hráčů ... To prostě neberu. Máte v kádru x playerů a můžete si dovolit koupit skoro každýho, takže nějaký pláče jsou naprosto bokem. Chceš snad tvrdit, že Heinze - evropou protřelej bek (cena 12 mega) je špatnej hráč a v zápase proti průměrnýmu Getafe Pepého nenahradí? Neblbni ... Nebo chceš snad říct, že Robben (cena 36 mio ojro!!!) je špatnej hráč a Robinha nenahradí? Zase to musím napsat: neblbni ... . Prostě vám odešla forma v zakončení a (nebude se ti to líbit, ale je to prostě tak) hlavně štěstí. Už hold nevyhráváte zápasy, ve kterých jste horší, už vám tam hold nepadaj téměř všechny střely jako doposud. Ale počkej času, pokud vám osud vrátí, co vám v minulé a téhle sezoně navíc nadělil, máš se na co těšit

PS: A já taky

Reagovat
smazaný uživatel

Já o voze a ty?Nevím Jirko, co ti mám na to napsat, kdybych tak znal kódovací prostředky vaší komunikace.

Zkusím jen kopírovat, snad pochopíš:

"Proto naprosto neberu, když se vymlouváš, že špatnou formu vašeho mančaftu způsobilo zranění dvou hráčů" <=> "Nezvládli jsme se tento měsíc vypořádat se zdevastovanou obranou, k tomu pár nešťastných proher a forma je pryč." (tahle věta ti odpovídá na první i druhou část tvýho - nevím čeho snažícího se - příspěvku). Tvá snaha převést diskuzi na "dva hráče", kteří zavinili všechno, je sprosté vymýšlení si.

Reagovat
smazaný uživatel

A mimochodem, jak jsem napsal, uvidíme na konci sezóny, kdo z nás se bude smát a kdo brečet (i když spíš bych to napsal tak: my truchlit, vy brečet a pošpiňovat )

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se těším na konec sezóny, já strach absolutně nemám, za to vy, co jste tady předváděli před několika týdny? Jak říkám, uvidíme, nemůžu se dočkat.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca je v pozici, kdy nemá, co ztratit. Vy jste měli titul minimálně na 80 % v kapse a lehkovážně jste ho pustili. Proto jestli to Barca ještě udělá, bude moc šťastná, pokud ne, určitě by brečet neměla. To vy byste mělii brečet možná už teď. Takhle proSchusterovat 7 bodů z náskoku je trestuhodný

Reagovat
smazaný uživatel

To o brečení jsem myslel vzhledem k vám fanouškům, protože vy tenhle "obor" máte zvládnut dokonale. Mimochodem pro mě nic není ztraceno, v boji o titul jsem pořád tak nějak klidný, ani nevím čím to je. Fakt asi ten los, vzájemnej zápas na Bernabeu a víra v náš tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je dobré, že my možná budeme brečet, když nevyhrajem, ale Real bude díky Schusterovi a Mijatovicovi brečet, i kdyby získal double, oni si vždy najdou nějaký důvod na úronění nějaké te slzy.

Reagovat
Radin

a co Ruud jako?Nebo si myslíš ,že po zranění hned naskočí a bude dávat hned goly

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, každý není jak Eto'o.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda kdybych věděl, že ta diskuze o hovně mezi váma je tak dlouhá, tak ani nereaguju.

Reagovat
smazaný uživatel

S opačným tvrzením? R9, proč se aspoň nesnažíš skrýt tu svou hloupost a nízké IQ? To, že to má Barca ve svých rukou není opačné tvrzení k tomu, že to má i Real ve svých rukou. Jelikož je zde vzájemný zápas, tak to mají ve svých rukou oba týmy, ty hlupáku.

Tak se zas zasměj na svou hloupostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Třikrát v jednom příspěvku urážka? Jsi ve formě, nechám tě v tvém světě, máte to v rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

A není to snad pravda, žes to teď trošku nedal? Že to orapvdu máme ve svých rukou (stejně jako vy), že věta "Barca to má ve svých rukou" není opakem "Real to má ve svých rukou", jelikož je zde vzájemný zápas?

Že ses tedy smál maximálně sobě a své hlouposti?

A přiznat chybu, dokážeš to?

Reagovat
smazaný uživatel

A že a že a že.

Jen si slovíčkař ty Janku. Já to bral podle toho, že vás máme doma, tj. povinný tři body i když i remíza bude stačit. To je větší pravděpodobnost úspěchu u Madridu (výhra a remíza oproti prohře, ale seru na tebe a tvoje úchylácký hádky o hovnech, jen ti můžu dopřát pěkné odpoledne plné internetového uspokojování, ahoj.

Reagovat
smazaný uživatel

Tys to bral, ale brals to blbě. A je to o inteligenci, o ničem jiném. Prostě Barca to má nyní ve svých rukou, ať si tady počítáš jak chceš, akorát si se ztrapnil.

Je fajn, že krom toho, že jsi hloupoučký, ještě ani nedokážeš přiznat chybu a ze zoufalosti tady začneš plácat něco o tom, že výhra Realu je doma pravděpodobnější (a jak to mění to, co říkám?), což je věc, která s tímto nemá vůbec co dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

Na to samostatné Katalánsko pozor, po vyhlásení nezávislosti Kosova je možné všetko. I keď skôr sa obávam Baskov. Kataláncom by chýbal španielsky trh, keďže Španieli by ich neuznali rovnako ako neuznávajú Kosovo . Kyslík spomínal šéfa španielskeho parlamentu, ktorý je zapálený fanúšik toho istého tímu, ktorého zapáleným fanúšikom je aj Kyslík. Začiatkom marca sa však v Španielsku konajú voľby a dúfam, že tohto pána, ktorý sa mimochodom volá Zapatero, a je predseda ľavicovej PSOE nahradí niekto iný (reálne teda dúfam, že voľby vyhrá pravicová PP).

Reagovat
smazaný uživatel

A to Monaco je inak úplne scestné. Monaco má myslím 30 000 obyvateľov, Katalánsko 6 miliónov (dúfam, že tie čísla sú správne).

Každopádne, keby náhodou vzniklo samostatné Katalánsko (čo dúfam, že nevznikne), tak by asi Kyslíkov obľúbený tím musel hrať v lige s Españolom, Tarragonou a Badalonou. Pochybujem žeby Španieli pustili do ligy tímy zo štátu, ktorý pre nich neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi mimo. Je to příklad toho, že dva státy mohou hrát v jedné lize a neznamená to, ež by rezignovali na své národnostní cítění, je jedno, že Monaco je malé, já fakt nechápu, že je zde tolik hloupých lidí, co tolikrát nechápu, o co v jednotlivých příspěvcích jde.

Zamysli si nad tím, když už to nedokáže Radin.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem, prečo by som mal byť mimo. Monaco hrá francúzsku ligu aj preto, že na samostatnú by nemalo dosť tímov, čo sa o 6 miliónovom Katalánsku tvrdiť nedá. Francúzsko Monaco uznáva ako suverénny štát, to by Španieli s Katalánskom neurobili, aj preto by po vzniknutí samostatného štátu katalánske tímy jednoducho nemohli hrať v španielskej lige.

Reagovat
smazaný uživatel

To je úplně jendo, kdo by co uznával, jde o to, že hrát cizí ligu neznamená rezignvoat na své národnostní cítění, to snad uznáš a nějaké tvé teorie o uznání si necháš pro sebe, protože nikoho nezajímají.

Reagovat
smazaný uživatel

Nestačím sa diviť, ukáž mi, kde som povedal, že hrať v cudzej lige znamená zároveň rezignovať na svoje národné cítenie, ja som hovoril o niečom úplne inom a reagoval som viacmenej na Radina a len som podotkol, že prípad Katalánska a Monaca je iný. Takže si pre zmenu nechaj tvoje reči ty, pretože mňa tiež nezaujímajú.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdôrazňujem - nezaujímajú mňa, nedovolím si tvrdiť za všetkých, že nezaujímajú nikoho, tak ako si to spravil ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdžy tě to nezajímá, tak se do toho nepleť, to je jednoduché, protože Radin jediné, co říkal, bylo, že se asi necítí katalánci, když hrajou španělskou ligu. O nic jiného tady nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ešte raz - nezaujíma ma čo tu vypisuješ ty, ja som reagoval na Radina, ktorý tvrdil, že samostatné Katalánsko je nereálne, ty si zareagoval prvý na mňa.

Reagovat
smazaný uživatel

"Monaco je scestné" - tohle bylo jsitě na mě. A scestný jseš ty pochopitelně, protože zde nejde o počet obyvatel, ale o to, že hrát v cizí lize neznamená rezignaci na své národnostní cítění.

Reagovat
Radin

Já nic takového netvrdil,že se necítí Katalánci,já se jen ptal,proč teda hrají Španělskou ligu :-))

Reagovat
smazaný uživatel

"Jinak,když se tak pyšní ,že jsou Katalánci,tak proč lezou do Španělské ligy" - reagoval jsem na tohle, příkladem Monaca jsem ukázal, že to jsou dvě rozdílné věci. Nevím, proč se dále hádáš, když je to jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

To říkal Radin, o tom jediném jsme se taky bavili, logicky se tedy držím tohoto, že sem připleteš jakési uznání ze strany Španělska, když se žádná autonimie vyhlásit nechystá, to je tvůj problém.

Reagovat
Radin

Kyslíku ty si vždy napíšeš jen to co si myslíš ty,žiješ si takovej svůj svět,ukaž mi kde sem napsal,že se necítí Katalánci?:-D

Reagovat
smazaný uživatel

Svůj svět žiješ ty, několikrát jsme ti tady dokázal v několika věcech, že se pleteš, nikdy jsi to nepřoznil a mně tady budeš psát něco o svém světu.

Reagovat
Radin

Jinak,když se tak pyšní ,že jsou Katalánci,tak proč lezou do Španělské ligy a do repre :-))//tohle sem napsal,nevidím tam ale ,že bych napsal ,že nejsou Katalánci,mělo to mít jen smysl takovej,že bez Španělska jsou Katalánci nic,dokonale se přižíraj na Španělsku a pak melou,že je nepotřebujou :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco taky není bez Francie nic a hraje francouzskou ligu, takže meleš nesmysly. Tak to přiznej.

Reagovat
Radin

Monaco je bez Francie nic jo? Je to bohatej stát,mají F1 a narozdíl od Katalánska jsou samostatní :-))

Reagovat
smazaný uživatel

To je problém češtiny a dvojitého záporu, v tomto významu jsem poukazoval na to, že právě to "nic" není.

Ale jinak díky, protože si tím poukázal, že účast v jiné lize nic neukazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tabulka už konečně začíná vypadat k světu. Tento týden se huby Calderona, Schustera a jeho oveček asi nezastaví, jak to mají ve zvyku, když to neklape.

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě před nedávnem jsem myslel, že je to prohraný, ale štěstí a neskutečnej výpadek v koncovce Realu nám daly šanci ...

No, uvidíme, každopádně to vypadá, že Ronnie chytá formu a hra Barci šla pěkně nahoru. Hlavní důvod, proč se zvedáme vidím v tom, že záloha více chodí do vápna a podporuje útočníky. On se těžko dává gól, když máme ve vápně 2 hráče ... Jednu chvíli jsme měli ve vápně 6 hráčů ... . To bylo eště před nedávnem nemyslitelný

Reagovat
smazaný uživatel

PS: ten gól Getafe byl velmi srandovní. Hlavně opakované záběry toho radujícího hloučku hráčů, ve kterým se rapidně mění emoce z radosti přes zděšení k nasrání ....

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda. Konečně se tam tlačí, protože jinak ten defenzivní blok soupeřů neprorazíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi se rozstřílel

Reagovat
smazaný uživatel

Levante včera první poločas slušně zatápělo, v jednu chvíli to vypadalo, že oni jsou Barca a my Levante (ale to fakt jenom chvilku ) Ale v tom druhém už jsme je poslali do kolen...

Eto'o je ďáběl.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrůzostrašné....víc to ani nechci komentovat...nechápu, jak může dát doživotní smlouvu Gutimu??? Jako že u nás hraje celej život je hezký, ale narozdíl od Raúla a Ikera toho pro Real tolik neudělal....smlouvu s Ruudem do 2010 taky nechápu...o útočnících je známo do kdy jim to šlape....a určitě jim to nepošlape někdy v 34...A hlavně nechápu, proč podepisovat smlouvu s Schusterem? Co zatím dokázal????? Vykopli nás z Copy del Rey...v Superpoháru jsme se ztrapnili se Sevilou, v Lize Mistrů jsme na pokraji vyřazení...a v Lize jsme až tolik taky nepředvedli...a ten jeho ofenzivní fotbal??? Pokud je Barcelona ve formě nemůžeme to porovnat...možná jsou na vině zranění, ale co je moc tak těch porážek je příliš!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, banda barcelonských alibistů a valencijských přisírků čaruje... Ve sportbaru jsem měl chut jednoho takového polít pivem, naštěstí jsem si to rozmyslel... FCBéčko, ty jsi modelovej příklad, navíc ten názor na Robinhovu formu mě fakt pobavil.

Reagovat
smazaný uživatel

jarine, ty máš krámy?

Protě se vám nedaří, tak si to tady nevybíjej. Už u minulýho článku si krásně setřel sám sebe, takže se už o nic nepokoušej. Mohlo by to dopadnout naprosto stejně

Pobavila tě Robinhova forma? Mě vcelku v posledních zápasech tady. Nebudu ti hledat přímo diskuse a příspěvky, ale i vy jste tady psali, že jde vcelku dolů, takže nestřečkuj. Je mi jasný, žes mě musel za nějakou část mýho příspěvku chytit, ale tvybral sis špatně, právě ta "Robinhova" byla naprosto pevná ...

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu? Tak čím to bude, že Robinho nehraje a my prohráváme zápasy? Hm? A čím jsem se setřel? Gutim? To se setřel maximálně kolega... A že jste tady ještě před měsícem brečeli, jak je po titulu a teď točíte jak korouhvičky, tak to radši komentovat ani nebudu...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych opravdu nedával do souvislosti zranění Robinha a vaši koncovku teď. Pár procent to určo je, ale spíše bych to viděl na nepohodu Ruuda a "odchod" Raúla

Já o titulu teď nepípl ani slovo, takže ani nemůžu otáčet jako korouhvička, takže zklidni hormon. Samo, mě těší, že Barca jde herně nahoru a i to štěstí často vypomůže. A stejnětak mě těší, že vám osud konečně nastavil zrcadlo a vaše výkony konečně odpovídají získávaným bodům. Takže asi tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele