25. kolo
24.02.2008 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Deportivo La Coruňa - Espanyol Barcelona 2:0

Espanyol prohrál třetí ligové utkání v řadě, tentokrát nestačil na Deportivo La Coruňa. Depor si vítězstvím 2:0 připsal důležité tři body. Vše podstatné se událo v rozmezí 17. a 24. minuty, kdy Depor vsítil dvě branky.

V 6. minutě utkání poslal první varování do defenzivních řád Espanyolu nebezpečnou střelou Lafita, jen těsně minul branku. Na druhé straně zahrozil o tři minuty později záložník Moises Hurtado, jeho střela se také mezi tři tyče nevlezla. Dudu Aouate, který nastoupil poprvé po rvačce se svým brankářským kolegou Gustavem Munuou pak výborně zlikvidoval nadějnou šanci Ewerthona. Ale Deportivo s šancemi zdárně sekundovalo, v šestnácté minutě Marc Torrejon odchýlil střelu Sergia Gonzaleze.

V 17. minutě rozradostnil Riazor Fabricio Coloccini, z malé vzdálenosti otevřel skóre ve prospěch Blanquiazules. Neuběhlo sedm minut a Riazor explodoval podruhé, Ángel Lafita Castillo obešel Rieru i Chica, překonal brankáře Kameniho a připsal si svůj vůbec první ligový gól. Espanyol si začal vytvářet tlak , do konce první půle ale Depor uhájil nadějný dvoubrankový náskok.

Espanyol měl více ze hry v úvodu druhého dějství. V 47. minutě vychytal Dudu opět Ewerthona. V Dalších minutách mohl Lafita skórovat podruhé, ale pas Wilhelmsson nezpracoval ideálně. Espanyolu bez Tamuda a De la Peni chyběla údernost v ofenzívě a s nepříznivým vývojem nebyli schopni nic udělat. V druhém poločase tak nakonec branka nepadla a Depor si připsal za vítězství 2:0 důležité tři body. V tabulce sice domácí zůstávají na osmnáctém místě, na nesestupovou pozici ale ztrácí dva body. Espanyol má sice opačné starosti, ale poslední zápasy ukázaly, že Periquitos to budou mít s hájením pohárových pozic s takovýmto "tempem" hodně těžké - z poslední sedmi zápasů prohráli šestkrát.

Autor: David Kubáň / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tamudo vrat sa!!!!Lebo ti babraci dodrbu vsetko ca sa nahralo za jesennu cast!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Deportivo výborně...tuhle sezonu ještě dohrajeme a příští sezonu chci vidět útok na poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

moje rec!!!,forza depor!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Depor !!! Jak vidno, propadnutí do Segunda División si nepřipouštějí.

Reagovat
smazaný uživatel

Príští zápas se Sevillou Fc, venku tam vyhráli, snad to doma potvrdí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele