Primera División - souhrn 16. kola

19.12.2015, 17:53, aktualizováno 20.12.2015, 22:22
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid překvapivě padlo na hřišti Málagy. Bilbao si poradilo s Levante, tři body z venku přivezli Celta Vigo a Villarreal. Real Madrid sice s Rayem překvapivě prohrával, nakonec mu ale i díky vyloučení nastřílel rovných deset gólů! Espanyol Barcelona si nejtěsnějším možným rozdílem poradil s Las Palmas. Valencia se s Getafe rozešla smírně, dělbou bodů skončilo rovněž sevillské derby. V povedeném podzimu pokračuje Deportivo...

Málaga CF - Atlético Madrid 1:0

20.12.2015 20:30

Góly: 86. Charles

Atlético překvapivě nezvládlo útok na první příčku a na půdě trápící se Malagy prohrálo 1:0. Modrobílí hráli srdnatě a v závěru se díky šťastné trefě Charlese mohli zaslouženě radovat z tříbodového zisku, který je posunul na třináctou příčku. Rojiblancos, kteří napínavou bitvu dohrávali v deseti, zůstávají díky horšímu skóre stále na druhém místě. Na třetí Real už však mají náskok pouhé dva body.

Malaga v předchozím zápase nestačila na druholigový Mirandes, ale proti druhému celku La Ligy a mužstvu, které v Primera División vyhrálo posledních pět kol, nastoupili Andalusané jako vyměnění. Od začátku podávali velmi koncentrovaný výkon a byli i nebezpečnější. V 5. minutě se štiplavou přízemní ranou prezentoval Camacho a Charles div že mírnou tečí nedopravil míč do sítě! Ve 14. minutě se pak do vápna hostů vřítil Čop, ale jeho přízemní rána byla bohužel pro Malagu nepřesná.

Modrobílí pokračovali v aktivní hře, ale další nebezpečná akce přišla až v 36. minutě, když Camacho vyslal na zteč Charlese, ale brazilský útočník ztroskotal tváří v tvář vyběhnutému gólmanu Oblakovi! Ve 41. minutě pak stejný hráč zkoušel štěstí z hranice velkého vápna, ale míč jen proletěl těsně nad. Zbytek první půle už byl ve znamení velké šarvátky, která vyústila ve tři žluté karty - pro Albentosu, Charlese a Carrasca.

Po změně stran si první opravdovou gólovku vypracovalo Atlético. Ve 49. minutě se snažil Carrasco najít dobrým centrem nabíhajícího Griezmanna, ale Kameni s problémy vytlačil míč nad břevno. Na druhé straně zahrozil přímo ze standardky v 52. minutě Recio, ale míč šel opět mimo tři tyče. Možná rozhodující okamžik zápasu přišel v 56. minutě, kdy Gabi zahrál rukou a sudí ukázal hostujícímu záložníkovi druhou žlutou kartu! O pár minut později pálil v obrovské šanci Griezmann po pasu Kokeho, Kameni míč ovšem dokázal vyrazit!

Oslabení Madriďané ale přeci jen kapitulovali. Psala se 86. minuta a domácí zahrávali celkem neúspěšný rohový kop, ale následně míč znova vybojovali. Po centru Amrabata se pak k míči dostal Charles, jemuž sice střela příliš nesedla, ale Godín míč nešťastně tečoval a Oblak se už k tyči natahoval marně - 1:0! Na La Rosaledě tak mohly po zápase propuknout bouřlivé oslavy, Atleti naopak odcházeli ze hřiště se sklopenou hlavou.

Více informací k zápasu

Granada CF - Celta Vigo 0:2

20.12.2015 18:15

Góly: 21. Fabián Orellana, 45. Iago Aspas

Celta Vigo nehodlá své těžce vybojované čtvrté místo v ligové tabulce přepustit konkurentům zadarmo. Tentokrát se o tom přesvědčila tápající Granada, která se před vlastními fanoušky musela smířit s prohrou 2:0. Již po jednadvaceti minutách poslal hosty do vedení Fabian Orellana, jehož těsně před koncem první půle doplnil Iago Aspas.

Celta tak dokázala zvítězit již potřetí v řadě a drží se i nadále na příčce zajišťující předkolo Ligy mistrů o jeden bod před dotírajícím Villarrealem. Byli to přitom domácí, kdo měl zprvu více ze hry. Adalberto Penaranda, Cristiano Biraghi i Rubén Rochina však své úvodní pokusy ještě ve změnu skóre nepřetavili, což záhy potrestal Orellana na opačné straně. Asistenci si připsal Josep Sené a pro šťastného střelce první branky již nebyl větší problém uklidit míč zblízka do sítě.

Orellana posléze přestřelil a Theo Bongonda zase s dvěma pokusy narazil na bloky bránících hráčů, ovšem Celta byla při chuti až do samého konce poločasu a náležitě toho využila. Na samém konci první půle totiž znovu z bezprostřední blízkosti branky domácích udeřil Iago Aspas po přesném pasu Jonnyho. Čtyři minuty po změně stran mohl zdramatizovat utkání Biraghi, kdyby jen zamířil svůj přímý kop o trochu níže. Na opačné straně opět zahrozil Aspas, ale rovněž těsně minul.

Granadští se sice ve zbytku zápasu snažili o snížení, jenže David Lombán se svou hlavičkou minul a Javi Márquez zase vlastní střelu nedokázal přes houštinu těl procpat až do brány. Když pak netrefil prostor mezi třemi tyčemi ani Isaac Success, bylo o vítězi zápasu jasno. Třešničku na dortu v podobě třetího gólu večera mohl přidat Sene, ale vylámal si zuby na brankáři Fernándezovi. V samém závěru měli šance na snížení Ibáňez s El-Arabim, jenže ani oni nakonec Celtě nedokázali sebrat další čisté konto a cenné tři body k němu. V příštím kole čeká tento úděl Athletic, zatímco Granadu čeká záchranářský souboj s Las Palmas.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Villarreal CF 0:2

20.12.2015 18:15

Góly: 27. Denis Suárez, 88. Denis Suárez

Dvě trefy Denise Suáreze rozhodly o tom, že Villarreal si z hřiště Realu Sociedad veze všechny body za triumf 2:0. Pro Žlutou ponorku přitom šlo o první ligové vítězství na hřišti soupeře od měsíce září, zatímco domácí poprvé od odvolání Davida Moyese naplno ostrouhali.

Hlavním problémem Villarrealu ve venkovních zápasech byla v posledních týdnech hlavně střelecká impotence, o čemž svědčí hned čtyři mače za sebou mimo domov bez jediného vstřeleného gólu. Ovšem na stadionu Anoeta se prodloužení této negativní série nekonalo, ba naopak. Suárezovy trefy přišly vždy v závěru obou poločasů a vzešlo z toho relativně pohodlné prvenství, přestože hosté jistě dokážou předvést i lepší výkon, než jakým se prezentovali zvláště v druhé půli.

Průlom bezbrankového stavu přišel v sedmadvacáté minutě, kdy šli hosté zaslouženě do vedení. Cédric Bakambú využil zaváhání v rozehrávce domácích a předložil míč Suárezovi. Někdejší záložník Manchesteru City musel být až sám překvapen, jak moc prostoru k zakončení v tu chvíli dostal, a tak nerušeně zpoza pokutového území přízemní ranou překonal Geronima Rulliho poprvé. Dost možná klíčový moment zápasu přišel hned záhy, když brankář Aréola špičkovým zákrokem udržel čisté konto i náskok svého týmu při dravém průniku Brumy.

Domácí sice pokračovali v honbě za vyrovnáním, ale do konce první půle už nestihli přijít s ničím, co by obrana Villarrealu nebyla schopná zvládnout. Tři minuty před odchodem do šaten naopak mohli hosté kopat penaltu po pádu Jonathana dos Santose při zákroku Yuriho, avšak píšťalka sudího zůstala němá.

Po změně stran Sociedad přepnul na ještě vyšší obrátka, zatímco Villarreal jako by v tu chvíli rezignoval na většinovou kontrolu hry. Elustondo s Illarramendim však neuspěli a podobně si počínal také Sergio Canales. Místo vyrovnání ale přišel tvrdý direkt číslo dvě. Rychlý protiútok zakončil znovu hrdina večera Suárez, jemuž se povedlo obejít vyběhnuvšího Rulliho a sebevědomě propálil i vše zbylé, co jej dělilo od dalšího gólu.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Levante UD 2:0

20.12.2015 18:15

Góly: 55. Mikel San José, 82. Iñaki Williams

Athletic pokračuje ve své jízdě za evropskými poháry, nyní se o tom přesvědčilo Levante. Valencijský celek neprožil na severu Španělska vydařený večer a poroučí se s prohrou 2:0, která jej nadále drží na dně ligové tabulky.

Baskové ostatně na domácí půdě neprohráli už od září a nic nenasvědčovalo tomu, že by tento počin měl doznat svého konce zrovna v neděli. Na góly si sice diváci na stadionu San Mamés museli počkat až do druhé půle, ovšem nakonec přišly hned dva, a to zásluhou Iňakiho Williamse s Mikelem San Josém.

Levante do utkání vstoupilo nadějně a Nabil Ghilas brzy otestoval pozornost brankáře Gorky Iraizoze. Po této ráně z ostrého úhlu se hostující útočník cpal do zakončení i podruhé, avšak tentokrát jeho pokus zastavil blok bránícího hráče. Pak už se ale ke slovu dostali domácí a jen tak se ho nehodlali pustit. Při střele Markela Susaety se k úlevě hostí pouze roztřásla branková konstrukce a stav tak nadále zůstával bezbrankový. Nic na tom posléze nezměnily ani šance Beňata, San Josého, Raúla Garcíi či Williamse, a když pak Aritz Aduriz ztroskotal na brankáři Mariňovi i se svou hlavičkou, šlo se do kabin bez průlomu skóre.

Po změně stran ale Athletic ve své snaze nijak nepovolil a nakonec se také dočkal zaslouženého vedení. Aduriz se Susaetou ještě tváří v tvář Mariňovi neuspěli, zato Mikel San José už ano. Po odvráceném rohovém kopu vrátil míč do ohně Susaeta a San José dokázal vystoupat ve vzduchu nejvýše, aby míč usměrnil do sítě.

Ani to však domácím nestačilo a nadále se hnali dopředu především oni. Aduriz však výjimečně neměl střelecký den a znovu si pouze vylámal zuby na Mariňovi. Dvanáct minut před koncem tak přišla ojedinělá šance Levante, které mohlo v tu chvíli ukořistit takřka nezaslouženou remízu, ovšem José Morales těsně přestřelil. Čtyři minuty nato pak bylo rozhodnuto: Aduriz se raději představil v roli nahrávače a vybídl k zakončení Williamse, jemuž se podařilo poslat míč přesně do dolního růžku branky.

V samotném závěru málem zdramatizoval vývoj zápasu Zouhair Feddal, jenže ani jeho hlavička nakonec gólem hostí neskončila. Když pak během nastavení výtečný Mariňo vychytal Ikera Muniaina, skončilo utkání výhrou domácích v poměru 2:0.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Rayo Vallecano 10:2

20.12.2015 16:00

Góly: 3. Danilo, 25. Gareth Bale, 30. Cristiano Ronaldo (pen.), 41. Gareth Bale, 48. Karim Benzema, 53. Cristiano Ronaldo, 61. Gareth Bale, 70. Gareth Bale, 79. Karim Benzema, 90. Karim Benzema - 10. Antonio Amaya, 12. Jozabed Sánchez

Městské derby mezi Realem Madrid a Rayem Vallecanem se zvrhlo v nezřízenou ostrostřelbu, kterou nakonec odnesli druzí jmenovaní krutým debaklem 10:2. Vinu na vysoké prohře Raya nese především nedisciplinovanost, neboť hosté již od první půle dohrávali zápas pouze o devíti. Nejvíce si vylepšil statistiky čtyřgólový Gareth Bale, ovšem ani další ofenzivní hráči Realu nezaháleli...

Po dvanácti minutách přitom svítil na ukazateli skóre šokující stav 2:1 pro hosty a tribunami stadionu Santiaga Bérnabeua se ozývaly protesty a pískot. Pak ovšem došlo na vyloučení Tita za ošklivý zákrok na Kroose a pro Rayo už nebylo návratu. Když pak v osmadvacáté minutě následoval svého spoluhráče předčasně do kabin také Raúl Baena, měl Real ideální příležitost vylepšit si skóre i pošramocené sebevědomí.

Vedle zmíněného Balea a jeho čtyř branek se hattrickem uvedl Karim Benzema, dvěma trefami přispěl Cristiano Ronaldo a úvodní branku zápasu vsítil Danilo. Pravý bek Realu unikl ofsajdové pasti a díky Baleově přihrávce se dostal k úspěšnému zakončení. Rayo však v následujících minutách střelhbitě odpovědělo, když se z rohového kopu prosadil Antonio Amaya a jen chvíli nato Jozabed zblízka díky zaváhání Danila dokonce zařídil hostům nečekaný obrat.

Domácí fanoušci byli v tu chvíli doběla rozezlení, ale vývoj zápasu je zase brzy zklidnil. Za ostrý skluz oběma nohama napřed šel zaslouženě z trávníku Tito a nedlouho poté využil přesilovku Realu Gareth Bale svým prvním gólem zápasu, když sklepnul do sítě Danilův centr. Pak už bylo pro Rayo jen a jen hůře - Baenův zákrok na Sergia Ramose byl posouzen jako nedovolený a kromě pokutového kopu (který Cristiano Ronaldo bezpečně proměnil) následovala také druhá žlutá karta.

Ještě do poločasu stihnul posunout skóre na 4:2 Bale, jenž běžel sám na brankáře Yoela z dobrých pětadvaceti metrů a pohodlně zakončil. Po změně stran nastartoval kanonádu Realu Karim Benzema, jemuž připravil palebnou pozici pohlednou akcí James Rodríguez, a hned ve čtyřiapadesáté minutě přidal další trefu Ronaldo. Centr na Portugalcovu hlavu poslal znovu technicky vytříbený Rodríguez. Ani stav 6:2 Realu nestačil a Gareth Bale záhy dokonal svůj hattrick, když Ronaldův pas zprava zlehka zasunul do sítě.

Ještě předtím, než Bale za vřelého potlesku tribun odstoupil ze hřiště, stihnul ještě s trochou štěstí vsítit svou branku číslo čtyři. Původní záměr přihrát Ronaldovi totiž ztroskotal na bloku Quiniho, a tak velšské superstar nezbylo nic jiného než uklidit míč rovnou za Yoelova záda. O poslední dvě trefy se v závěru postaral Benzema, jenž tak upravil skóre na konečných 10:2. Na historický rekord 11:1 ze čtyřicátých let (navíc pikantně zrovna proti Barceloně) tak Real nedosáhl, ovšem i tak jde o navýsost neobvyklou kanonádu, kterou si Rafael Benítez jistě užil.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - SD Eibar 2:0

19.12.2015 22:05

Góly: 41. Lucas (pen.), 73. Alejandro Arribas

Deportivo si poradilo s Eibarem na svém hřišti v poměru 2:0 a stráví vánoční svátky na senzační šesté pozici. O výhru domácích se postaral v prvním poločase z pokutového kopu Lucas a tři body pro domácí pečetil v 73. minutě Arribas. Baskům zápas nevyšel a nepomohla jim ani přesilovka od 68. minuty po vyloučení Luisinha.

Prvního vzrušení se fandové na stadionu Riazor dočkali v 8. minutě, když po rohovém kopu zaváhal hostující gólman Riesgo a k hlavičce do prázdné branky se tlačil Sidnei, míč ale nakonec skončil nad brankou. Hra byla vyrovnaná a stoprocentní příležitosti se nerodily snadno. Ve 25. minutě poprvé vážněji zahrozili hosté, když pálil Bastón, jeho ránu ale zblokoval obránce Deporu Arribas. Na druhé straně vyslal pěknou střelu na branku Basků Luis Alberto, Riesgo ale míč díky dobrému zákroku schoval do rukavic.

I přes absenci velkých šancí se skóre ještě do poločasu přeci jen změnilo. Po dlouhém nákopu domácího gólmana se míč dostal až na hranici šestnáctky hostů a Lucas Pérez se snažil o zakončení. Riesgo jej však poslal k zemi a sudí Estrada nařídil pokutový kop. K tomu se postavil sám Lucas a bez milosti poslal míč do sítě - 1:0!

Baskové po přestávce přidali, ale z jejich zvýšené aktivity rezultovala pouze střela Escalanteho z 52. minuty. Jeho pokus ale prosvištěl jen těsně kolem domácí svatyně. Šance hostů na zvrat se zvýšily v 68. minutě, když se o další penaltu pokusil teatrálním pádem v šestnáctce hostů Luisinho, jenž se po druhé žluté kartě v utkání musel klidit ze hřiště. Místo dramatizace utkání ale Eibar vzápětí obdržel druhou branku. V 73. minutě se ve vápně Basků po standardce Fajra nejvýše vyšrouboval stoper Alejandro Arribas, jenž hlavou poslal míč přesně k tyči - 2:0!

Eibar ztratil naději na vítězství a tlak hostů byl v závěru utkání spíše kontraproduktivní. Okénka v obraně Basků totiž málem v 80. minutě využil Lucas, jenž z hranice pokutového území vyslal tvrdou střelu těsně nad branku. Hráči La Coruni tedy dotáhli důležité utkání do vítězného konce a stále drží pohárovou šestou příčku, Eibar je desátý.

Více informací k zápasu

Real Betis - Sevilla FC 0:0

19.12.2015 20:30

Góly: -

Konečné skóre tomu sice nenasvědčuje, ale diváci městského derby mezi Realem Betis a Sevillou byli svědky dramatického utkání. Oběma aktérům však scházela přesnější muška či obecně finální přípravná fáze, a tak se nakonec rozešli smírně s bezbrankovou remízou.

Sevilla, která do utkání vstupovala s vydařenou bilancí tří výher v řadě, měla vesměs herně navrch, avšak tuto převahu nedokázala zužitkovat. Zvláště Kevin Gameiro v několika slibných příležitostech selhal. Betis se dostával do zápasu čím dál více s postupem času, ale ani jemu se v zakončení příliš nevedlo a brankář Sergio Rico si během celých devadesáti minut sotva sáhl na míč. Perličkou je, že oba rivalové si toto střetnutí brzy užijí znovu, neboť byli proti sobě nalosováni do osmifinále ligového poháru, které proběhne v lednu příštího roku.

O tom, že půjde především o důraznou podívanou, kde si ani jedna ze stran nebude brát servítky, svědčil hned tvrdý zákrok Molinera na Trémoulinase ze čtvrté minuty, za nějž si domácí bek vysloužil žlutou kartu. První opravdová šance přišla v minutě jedenácté - Éver Banega vyslal do šance Gameira, jemuž se podařilo přelstít ofsajdovou past, avšak zakončení již francouzskému útočníkovi nevyšlo a Antonio Adán udržel čisté konto.

Jedinou odpovědí domácích byla Vargasova rána nazdařbůh, která Ricovu branku vysoko přeletěla. Sevillští zůstávali nebezpeční hlavně díky rychlým protiútokům a ve dvaatřicáté minutě bylo zapotřebí Cabrerova defenzivního zákroku na poslední chvíli, aby se Gameiro nemohl dostat do další dobré šance. Po rohovém kopu zase mohl hosty poslat do vedení stoper Kolodziejczak, jenže v klíčové chvíli skákající míč úplně minul.

Těsně před odchodem do kabin vzplanuly emoce na obou stranách včetně laviček, když se k zemi po nepřehledném souboji v houštině těl sesul Dani Ceballos. Poté, co si rozhodčí Clos Gómez zjednal pořádek, ještě mohl poslat Betis do vedení Rubén Castro, ale těsně minul. Po změně stran domácí pokračovali ve svém zlepšeném výkonu a tlačili svého favorizovaného soka čím dál více k vlastní šestnáctce. Přesto kýžený průlom skóre nepřicházel, hostující obrana totiž fungovala jako hodinky.

Napjatá atmosféra s postupem času houstla čím dál více a rozhodčí měl co dělat, aby si udržel utkání na úrovni i za cenu řady žlutých karet. O dramatický vítězný gól v závěru se z pohledu sevillských mohl postarat José Antonio Reyes z přímého kopu, který vybojoval Vitolo na střídajícím Didieru Digardovi, jenže ani tento střelecký pokus kroucený přes hráčskou zeď nakonec neměl naději na úspěch a zamířil vedle pravé tyče. Sevilla tak zůstává těsně pod pohárovými příčkami na sedmém místě, Betis je jedenáctý.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - UD Las Palmas 1:0

19.12.2015 18:15

Góly: 67. Felipe Caicedo

Utkání mezi Espanyolem a nováčkem z Las Palmas příliš fotbalové krásy nenabídlo a stejně tak bylo pomálu i gólů. Domácímu týmu nakonec k vítězství postačil jeden jediný, o nějž se v druhé půli postaral Felipe Caicedo.

Hosté šli do zápasu z pozice druhého nejhoršího týmu Primera División, ovšem v minulém kole si alespoň trochu zvedli náladu vítězstvím nad Realem Betis. Hráči celku z Kanárských ostrovů vstoupili slibně i do sobotního klání a Sergio Araujo přinutil brzy brankáře Pau Lópeze k prvnímu zákroku podvečera. Druhým hráčem, který si na domácím gólmanovi vylámal zuby, byl Figueroa Momo.

Postupem času se však barcelonský klub, který během týdne zvládl zápas ligového poháru s Levante, začal čím dál více dostávat do hry. Slibné delší držení míče završil zakončením Pape Diop, ale minul a stav tak nadále zůstával bezbrankový. Po změně stran si Espanyol zprvu zachoval svou vzrůstající výkonnost s postupem času, ovšem pokus Gerarda Morena byl na cestě do branky zablokován.

Pak se znovu dopředu pustili hosté. Aktivní Araujo se dostal k nadějné hlavičce gólových parametrů, ale López si v těžké chvilce poradil. Přesto šlo spíše o momentku v neustávajícím tlaku Espanyolu, který vyvrcholil v šestašedesáté minutě. Chvíli předtím ještě Moreno přestřelil a Sevillův přímý kop si na Javiho Varase v brance hostí nepřišel, avšak Caicedo již ano. Ekvádorský útočník si naběhl do pokutového území přesně včas na proměnění centru Javiho Lópeze v úvodní gól zápasu.

Caicedo pak mohl rovnou přidat i trefu číslo dvě, ovšem v samostatném úniku jakoby měl až příliš mnoho prostoru pro přemýšlení. Jeho váhavé rozhodnutí obejít vyběhnuvšího Varase se nesetkalo s úspěchem a dramatický stav s hubeným náskokem domácích tak nadále přetrvával. V závěru si však Las Palmas ani žádné větší šance nevytvořilo a naopak ještě mohlo inkasovat z kopačky Enza Roca. Tak jako tak hosté odjíždějí z Barcelony s nepořízenou a zůstávají nadále připoutáni v oblasti sestupu.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Getafe CF 2:2

19.12.2015 16:00

Góly: 15. Paco Alcácer, 35. Santi Mina - 10. Pablo Sarabia, 22. Ángel Lafita

Gary Neville si na své první ligové vítězství v novém působišti musí stále počkat. Jeho Valencie totiž na domácí půdě proti Getafe uhrála pouze divokou remízu 2:2 a nadále se potácí ve středu ligové tabulky.

Všechny čtyři branky padly kuriózně hned v první půli, kdy nejprve hosté dvakrát vedli zásluhou Pabla Sarabii s Ángelem Lafitou, ovšem domácí Netopýři dokázali pokaždé pohotově odpovědět. Po trefách Paca Alcácera a Santiho Miny už ale žádný zásah číslo tři nepřišel ani na jedné straně, a tak Neville ve svých dvou ligových zápasech ani nevyhrál, ani neprohrál. Getafe zisk bodu pomohl k alespoň částečnému odsunu od sestupových vod, Valencie je nyní sedmá, ovšem po odehraných zápasech ostatních klubů se tabulkou ještě propadne.

Madridský celek se ujal překvapivého vedení v desáté minutě, když José Gayá fauloval před vlastní šestnáctkou Calu. K přímému kopu se postavil Pablo Sarabia a krásnou ranou přes zeď překonal brankáře Jaumeho, jenž se po míči marně natahoval. Vedení však Getafe vydrželo pouhopouhé čtyři minuty. Joao Cançelo pronikl kupředu po levé straně a poslal nebezpečný centr do ohně, kde číhal španělský reprezentant Alcácer. Jeho krásná rána z voleje zapadla přesně k přední tyči a bylo vyrovnáno.

Divoká první půle ovšem pokračovala dále a na obrátkách neubrala ani o píď. Uběhlo sotva dvaadvacet minut, když Aymen Abdennour poslal mizernou přihrávku, kterou vypíchl Víctor Rodríguez a posunul míč směrem k Lafitovi. Hostující útočník pohotově vypálil a Getafe k Nevillově nechuti znovu vedlo. Chvíli nato dokonce hosté skórovali i potřetí, ovšem radost jim hned záhy sebral zdvižený praporek čárového rozhodčího, který si správně všimnul postavení mimo hru zakončujícího Caly.

Deset minut před poločasovým odchodem do šaten tak Valencijští dostali možnost znovu se vrátit zpět do zápasu. Střídající Mina, jenž nahradil zraněného beka Gayu, byl na konci pohledné kombinace Cançela s Alcácerem a první půle tak skončila nerozhodně. Po změně stran sice domácí povětšinou herně dominovali, jenže průlom remízového stavu ne a ne přijít.

V samém závěru měl dost možná největší šanci ukořistit tři body Daniel Parejo, avšak Vicente Guaita v brance Getafe dokázal jeho přímý kop vyškrábnout konečky prstů z brankové čáry. Úplně poslední příležitost zápasu pak připadla hostům, konkrétně Lafitovi, jenže ke smůle Getafe se rána gólových parametrů odrazila pouze od břevna Jaumeho branky. Dramatické utkání tak skončilo remízou 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona15112236:1535
2.Atlético Madrid16112322:835
3.Real Madrid16103342:1533
4.Celta Vigo1694328:2231
5.Villarreal CF1693421:1530
6.Deportivo La Coruña1668225:1626
7.Athletic Bilbao1673624:1824
8.Sevilla FC1665521:1923
9.Valencia CF1657421:1422
10.SD Eibar1656519:1921
11.Real Betis1655613:1920
12.Espanyol Barcelona1662816:2620
13.Málaga CF1645710:1417
14.Real Sociedad1644817:2216
15.Getafe CF1644818:2616
16.Sporting Gijón1543815:2315
17.Granada CF1635817:2714
18.Rayo Vallecano16421018:3714
19.UD Las Palmas1634912:2313
20.Levante UD1625912:2911
Zbývající zápasy
17.02. 00:00Sporting Gijón - FC Barcelona

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (589)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele