16. kolo
20.12.2015 16:00 CET
10 : 2
(4:2)

Reportáž

Real rozstřílel Vallecano na deset kousků

Městské derby mezi Realem Madrid a Rayem Vallecanem se zvrhlo v nezřízenou ostrostřelbu, kterou nakonec odnesli druzí jmenovaní krutým debaklem 10:2. Vinu na vysoké prohře Raya nese především nedisciplinovanost, neboť hosté již od první půle dohrávali zápas pouze o devíti. Nejvíce si vylepšil statistiky čtyřgólový Gareth Bale, ovšem ani další ofenzivní hráči Realu nezaháleli...

Po dvanácti minutách přitom svítil na ukazateli skóre šokující stav 2:1 pro hosty a tribunami stadionu Santiaga Bérnabeua se ozývaly protesty a pískot. Pak ovšem došlo na vyloučení Tita za ošklivý zákrok na Kroose a pro Rayo už nebylo návratu. Když pak v osmadvacáté minutě následoval svého spoluhráče předčasně do kabin také Raúl Baena, měl Real ideální příležitost vylepšit si skóre i pošramocené sebevědomí.

Vedle zmíněného Balea a jeho čtyř branek se hattrickem uvedl Karim Benzema, dvěma trefami přispěl Cristiano Ronaldo a úvodní branku zápasu vsítil Danilo. Pravý bek Realu unikl ofsajdové pasti a díky Baleově přihrávce se dostal k úspěšnému zakončení. Rayo však v následujících minutách střelhbitě odpovědělo, když se z rohového kopu prosadil Antonio Amaya a jen chvíli nato Jozabed zblízka díky zaváhání Danila dokonce zařídil hostům nečekaný obrat.

Domácí fanoušci byli v tu chvíli doběla rozezlení, ale vývoj zápasu je zase brzy zklidnil. Za ostrý skluz oběma nohama napřed šel zaslouženě z trávníku Tito a nedlouho poté využil přesilovku Realu Gareth Bale svým prvním gólem zápasu, když sklepnul do sítě Danilův centr. Pak už bylo pro Rayo jen a jen hůře - Baenův zákrok na Sergia Ramose byl posouzen jako nedovolený a kromě pokutového kopu (který Cristiano Ronaldo bezpečně proměnil) následovala také druhá žlutá karta.

Ještě do poločasu stihnul posunout skóre na 4:2 Bale, jenž běžel sám na brankáře Yoela z dobrých pětadvaceti metrů a pohodlně zakončil. Po změně stran nastartoval kanonádu Realu Karim Benzema, jemuž připravil palebnou pozici pohlednou akcí James Rodríguez, a hned ve čtyřiapadesáté minutě přidal další trefu Ronaldo. Centr na Portugalcovu hlavu poslal znovu technicky vytříbený Rodríguez. Ani stav 6:2 Realu nestačil a Gareth Bale záhy dokonal svůj hattrick, když Ronaldův pas zprava zlehka zasunul do sítě.

Ještě předtím, než Bale za vřelého potlesku tribun odstoupil ze hřiště, stihnul ještě s trochou štěstí vsítit svou branku číslo čtyři. Původní záměr přihrát Ronaldovi totiž ztroskotal na bloku Quiniho, a tak velšské superstar nezbylo nic jiného než uklidit míč rovnou za Yoelova záda. O poslední dvě trefy se v závěru postaral Benzema, jenž tak upravil skóre na konečných 10:2. Na historický rekord 11:1 ze čtyřicátých let (navíc pikantně zrovna proti Barceloně) tak Real nedosáhl, ovšem i tak jde o navýsost neobvyklou kanonádu, kterou si Rafael Benítez jistě užil.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval před nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
Mr.Mike

skoro jo

Reagovat
Bastaron

Tak nejlepší by bylo 1:3 třeba.

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele