Primera División - souhrn 11. kola

09.11.2012, 23:27, aktualizováno 11.11.2012, 23:21
Komentáře a souhrny
Barcelona vyhrála i na Mallorce a ani po tomto kole nepřijde o nic ze svého náskoku. Real Madrid vylovil tři body z bazénu v Levante, Valencia poprvé od prvního kola bodovala venku a veze bod z Valladolidu. Málaga doma nečekaně podlehla Realu Sociedad, další ztrátu naopak nedopustilo Atlético. Sevilla jede s prázdnou z Bilbaa...

Levante UD - Real Madrid 1:2

11.11.2012 21:30

Góly: 62. Ángel Rodríguez - 21. Cristiano Ronaldo, 84. Álvaro Morata

Álvaro Morata zachraňoval výhru Realu na půdě Levante, když v posledních minutách zápasu vstřelil gól na 2:1. Celé utkání vydatně pršelo a terén připomínal spíše bazén než trávník pro vrcholový fotbal. V prvním poločase trefil kdo jiný než Cristiano Ronaldo, v 62. minutě vyrovnával Ángel.

Nedělní počasí ve Valencii nebylo zrovna fotbalové, neboť hustě pršelo, a tak to vypadalo, že se zápas odloží. Rozhodčí ale nakonec nechal vběhnout hráče na trávník a nechal je dohrát až do konce. Podmínky to ale vůbec nebyly ideální. Balón uskakoval, nebo se naopak zastavoval v kalužích, čímž ničil i vytvářel nečekané šance obou týmů.

Ještě složitější to pak měl Cristiano Ronaldo, hned v úvodu inkasoval úder loktem a s roztrženým obočím dočasně opustil trávník, o poločasové přestávce pak musel dokonce ze zápasu odstoupit definitivně.

Do prvních šancí se dostali Papakouli Diop, Juanlu a Xabi Alonso, ale ani hráči Levante ani záložník Realu nemířili přesně a netrefili bránu. První gól zápasu padl ve 21. minutě, kdy Alonso zahrával přímý kop. Jeho centr se snesl na hlavu bránícího Davida Navarra, který míč odhlavičkoval přímo na nikým nestřeženého Cristiana Ronalda. Ten si jej zpracoval kolínkem, a pak vystřelil k protější tyči, čímž nedal šanci Gustavu Múnuovi.

José Barkero se poté také snažil trefit z přímého kopu, ale mířil nad, zatímco další Alonsův pokus byl zblokován. Po poločase již na trávník nenastoupil Ronaldo, kterého v sestavě nahradil Raúl Albiol. Levante se hned v úvodu druhé části mohlo radovat z vyrovnání, když Juanlu napřáhl z dálky a Iker Casillas se musel celý vykoupat v nasáklém trávníku, aby dosáhl dlaní na letící míč a vytěsnil ho kolem tyče.

Španělský reprezentační brankář musel zasahovat ještě jednou, když musel chytit točený pokus Josého Barkera. I přes dobrý začátek druhé půle sáhl domácí trenér Ignacio Martínez ke střídání a na hřiště poslal Ángela. A střídání se více než vyvedlo.

Nejdříve se ale do dvou obrovských šancí dostal Real. V obou případech se šance zrodila u rohového praporku, odkud Ángel Di María poslal dva centry do pokutového území. Na ten první si naskočil Pepe a trefil břevno, ten druhý se nakonec dostal až s Sergiovi Ramosovi, jehož následná střela do téměř odkryté brány trefila Diopa a od něj se odrazila opět do břevna.

A oba hráči pak svých nevyužitých šancí mohli litovat, neboť v 62. minutě Levante srovnalo. Přihrávka Barkera byla prodloužena Obafemim Martinsem a míč dopadl přímo na nohu Ángela, který již byl za obranou Realu, a tak mu stačilo udělat kličku Casillasovi a uklidit míč do brány.

O necelých 10 minut později mohl jít Real Madrid opět do vedení. Callejón byl faulován a rozhodčí po menším váhání odpískal penaltu. To mezi domácí hráči vyvolalo doslova zděšení, neboť k faulu došlo před pokutovým územím. Především Juanlu, který to nesl velmi těžce, mohl považovat za spravedlnost, když Múnua vystihl směr Alonsovy penalty a zabránil gólu.

Domácí ale nakonec gól přeci jen obdrželi, a to šest minut před koncem hrací doby, když nikým neobsazený dvacetiletý mladík Morata dopravil hlavičkou do brány Alonsův centr. Martins se ještě snažil vybojovat remízu, a ačkoli se vyhnul ofsajdové pasti, na Casillase byl již krátký. Snažil se mu vyhnout, ale podklouzl, a tak jeho střela mířila mezi diváky stojící za bránou.

Real tak nadále zůstává na třetím místě, přičemž ztrácí pět bodů na svého městského rivala Atlético a osm bodů na vedoucí Barcelonu.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Getafe CF 2:0

11.11.2012 19:45

Góly: 24. Adrián, 43. Arda Turan

Atlético válí i nadále. Prohra ve Valencii je zapomenuta, dnes svěřenci Diega Simeoneho bez problémů porazili v malém madridském derby Getafe 2:0 a nacházejí se na druhé příčce pouhé tři body za vedoucí Barcelonou.

Skóre otevřel svojí první brankou v sezoně v polovině první půle Adrián Lopéz, a ještě před přestávkou zvyšoval na 2:0 Arda Turan. Nutno ovšem říct, že akci tureckého playmakera, zakončená suverénní střelou za záda Miguela Angela Moyi, předcházela evidentní hra rukou.

Jestliže pak Getafe v první půli ukázalo, že může být nebezpečným protivníkem, po poločase už to byli domácí, kdo jasně ovládal hřiště. Hosté tak nadále zůstávají ve spodní polovině tabulky.

Radamel Falcao, který minulý týden ve Valencii přerušil impozantní jedenáctizápasovou šňůru vstřelených branek, se hned na začátku ukázal netradičně jako asistent a po pouhých osmi minutách hry vyzval pěkným centrem Raúla Garciu, ale jeho hlavička mířila mimo. Poté se jediného zákroku první půle dočkal domácí Thibaut Courtois, když zlikvidoval přímý kop Pedra Leona.

Atlético se do vedení dostalo ve 24. minutě. Gabi nacentroval na vzdálenější tyč, kde stál úplně volný Adrián, a přestože Moya jeho první střelu dobře vyrazil, na dorážku už neměl nárok - 1:0.

Vyrovnat mohl z velké šance po půlhodině hry Álvaro Vásquez, který měl po Valerově přízemním centru kolem sebe hromadu místa, ale ukvapeně pálil nad. Getafe na konci poločasu nehrálo vůbec špatně, ale byli to opět Atleti, kdo navýšil vedení - a to hodně kontroverzním způsobem. Hostující obrana přestala hrát poté, co Arda evidentně zpracoval míč rukou, ale jelikož píšťalka sudího mlčela, mohl turecký internacionál obelstít Moyu a skórovat podruhé - 2:0.

Atlético mělo další šance k navýšení vedení, ale ani García, ani Falcao bránu netrefili. Na druhé straně se k míči v dobré pozici nedostal Ángel Lafita. Falcaovi nebyl jubilejní 50. gól v červenobílém dresu přán, když nedokázal proměnit ani Ardův střílený centr; domácí si však tentokrát poradili i bez jeho příspěvku.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - FC Barcelona 2:4

11.11.2012 17:50

Góly: 55. Michaël Pereira, 58. Víctor Casadesús (pen.) - 28. Xavi, 44. Lionel Messi, 45. Cristian Tello, 70. Lionel Messi

Barcelona ani v jedenáctém kole neprohrála a výhrou 4:2 nad Mallorcou si připsala již desáté vítězství v sezóně. Utkání si zkomplikovala na začátku druhého poločasu, kdy dala Mallorca dva rychlé góly a vrátila se do zápasu. Katalánci ale žádné drama nepřipustili, čímž se udrželi na špici ligové tabulky.

Mallorcu v nedělním zápase nečekalo nic lehkého. Porazit Barcelonu se zatím v lize nikomu nepodařilo a spoléhat na to, že Blaugranas přijedou na ostrovy zcela rozhozeni ze středeční prohry se Celticem, by asi nebylo úplně moudré. Nicméně domácí nezačali vůbec špatně, když se do první vážné šance zápasu dostal Tomer Hemed. Ten vypálil z voleje, ale jeho střela letěla nad bránu. Jen o chvíli později se do ještě větší šance dostal Víctor, který již hlavičkou bránu trefil, ale Víctor Valdés byl pozorný a dokázal míč vyrazit kolem tyčky.

Jenže pak se spustila barcelonská lavina. Ve 28. minutě byl Josém Luisem Martim faulován Cesc Fábregas a byl nařízen přímý kop. K tomu se postavil tvůrce hry Xavi a zamířil přesně do levého horního rohu, čímž nedal šanci izraelskému brankáři Dudu Aouatemu.

Úvodní gól ale Mallorcu nesložil a Ostrované se mohli brzy dočkat vyrovnání. To by ale nesměl Anderson Conceicao v bezprostřední blízkosti brány hlavičkovat nad.

A jak to tak bývá, když nedáš, dostaneš. Toto pravidlo platilo i tentokrát, neboť dvě minuty před koncem poločasu se k míči dostal Messi a bezpečně ho dopravil soupeřovy brány, čímž zvýšil na 0:2.

Ale do poločasu se skóre měnilo ještě jednou a znovu ve prospěch hostů, což bylo pro Mallorcu až příliš kruté. Zpoza brankového území napřáhl mladý Tello a trefil míč přesně k pravé tyči.

Zdálo se, že druhý poločas už nenabídne žádné drama, ale Mallorca se nechtěla vzdát a v úvodu si vytvořila hned několik dobrých šancí. Zblízka se skóre pokoušel upravit Alejadro Alfaro, ale mířil vedle. Jeho spoluhráči už ale byli přesnější.

Uběhlo teprve deset minut druhé půle, když Alfaro poslal krásnou křižnou přihrávku z pravého křídla přímo do pokutového území, kde byl zcela osamocen Pereira. Ten nezpanikařil a bez větších problémů překonal Valdése.

O čtyři minuty později vedla Barcelona už jen o jeden gól. Sergio Busquets zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a byla nařízena penalta. K té se postavil Víctor Casadesús a proměnil ji, i když si Valdés na míč sáhl.

Jenže místo toho, aby Mallorca přidala ještě třetí gól, udeřili opět Katalánci. Alexis Sánchez, který vystřídal nevýrazného Davida Villu, přihrál Messimu a ten vyslal nechytatelnou tvrdou střelu přímo pod břevno.

V závěru zápasu sahal Messi po hattricku, ale jeho dobrou střelu dokázal Aouate vytáhnout nad břevno.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Sevilla FC 2:1

11.11.2012 16:00

Góly: 27. Óscar de Marcos, 45. Markel Susaeta - 77. Álvaro Negredo (pen.)

Souboj Athleticu se Sevillou rozhodl baskický celek již v prvním poločase. Branky Oscara de Marcose a Markela Susaety nakonec stačily na výhru 2:1, přestože se v závěru Athletic o své tři body pořádně bál.

Na stadionu San Mames padl první gól ve dvacáté sedmé minutě, kdy de Marcos šikovně placírkou usměrnil do sítě vzdušnou přihrávku Aurtenetxeho. V samotném závěru první půle pak zdvojnásobil vedení klubu z Bilbaa Susaeta, jehož prudkou střelu nedokázal Palop vyrazit mimo tři tyče. Závěr zápasu však přinesl vyloučení domácího Herrery kvůli dvěma žlutým kartám a také penaltu pro hosty, s níž si Negredo bez potíží poradil. Sevilla pak mohutně obléhala branku domácích, ovšem Gorka Iraizoz další míč za svá záda nepustil a prodloužil tak agónii soupeře o další zápas bez vítězství.

Přestože Athletic padl v Evropské lize s Lyonem 3:2 a s vysokou pravděpodobností tak nepostoupí do vyřazovacích bojů, neudělal oproti tomuto zápasu trenér Marcel Bielsa jedinou změnu. Hned po šedesáti vteřinách hry jej za to jeho svěřenci málem odměnili - Federico Fazio nedokázal odkopnout míč a nabídl tak příležitost Adurizovi. Jeho lobovaný pokus však přehodil nejen brankáře, ale také celou branku. Na druhé straně zahrozil Jesús Navas střelou těsně vedle, ovšem více ze hry měl i nadále Athletic, hlavně z levé strany. Aurtenetxe právě odsud vybídl na hranici pokutového území ke skórování de Marcose a díky jeho přesné střele k tyči se v Bilbau slavilo vedení 1:0.

Susaeta měl blízko k tomu, aby vedení zdvojnásobil, hlavičkoval však jen přímo do Palopa. Jen o minutu později si ale vše vynahradil, když rázně naběhl na přihrávku Adurize a tvrdou ranou propálil Palopa, přestože na míč dokázal španělský brankář dosáhnout oběma rukama. Španělský záložník tak stylově oslavil své premiérové povolání do španělské reprezentace na přátelský zápas s Panamou.

Kouč Sevilly Michel zareagoval hned v poločase a postavil na hřiště Diawaru s Reyesem. Navzdory velkému posílení ofenzivy však hosté i nadále nebyli schopní dostat míč za Iraizoze. Brankář Athleticu se vyznamenal hlavně při dvojitém zásahu v 70. minutě, kdy nejprve zastavil střelu Diawary a poté i dorážku Negreda. Vyloučení Herrery za úmyslné hraní rukou však přece jen přineslo ovoce a o chvíli později se Sevilla vrátila do zápasu díky proměněné penaltě. Úspěšným exekutorem přísně nařízeného pokutového kopu za ruku Iraoly byl nejlepší klubový střelec Negredo. Ani španělský reprezentant ovšem nedokázal potvrdit své kvality osm minut před koncem, když ve slibné příležitosti vystřelil hodně slabě jen do Iraizozových rukavic. Athletic tak zvítězil 2:1 a přiblížil se Seville na rozdíl jediného bodu.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Valencia CF 1:1

11.11.2012 12:00

Góly: 65. Víctor Pérez (pen.) - 15. Aly Cissokho

Valencie konečně získala druhý bod z venkovního zápasu, přesto ale nemůže být úplně spokojená. Proti papírově slabšímu Valladolidu šla brzy do vedení díky gólu Alyho Cissokha, jenže ten samý hráč v druhé půli fauloval a Víctor Pérez z nařízené penalty snížil na 1:1. Oba týmy tak s patnácti body zůstávají ve středu tabulky.

Valencii se v posledních čtyřech venkovních zápasech nepodařilo dát ani jeden gól, ale v nedělním zápase své prokletí prolomila. Vše odstartoval Dani Parejo, který ve 13. minutě trefil v přímého kopu břevno domácí brány. A trvalo to jen dalších šedesát sekund, než se skóre opravdu měnilo. Aly Cissokho byl připraven u zadní tyče a bez větších problému tak hlavou uklidil do sítě centr od Andrése Guardada.

Inkasovaný gól domácí hráče očividně probudil, neboť svůj dosud mdlý výkon rapidně zlepšili a brzy sahali po vyrovnání. Prsty v tom měl především Alberto Bueno, jehož střela se ovšem odrazila od tyče.

Guardado se poté mohl stát sám střelcem, když se ocitl v dobré šanci, ale jeho střela mířila těsně mimo. I tak ale Valencie odcházela do kabin mnohem spokojenější, neboť si držela jednogólový náskok a soupeře do žádných vyložených šancí nepouštěla.

Velkým překvapením bylo, že obávaný útočník Roberto Soldado nenastoupil od první minuty a byl šetřen. Do druhé půle ale již zasáhl, když vystřídal Nélsona Valdéze, a uvedl se tak, jak se od něj očekává. Po výborné práci Guardada z první poslal míč do sítě, radost mu ovšem pokazil odmávaný ofsajd.

A to se záhy ukázalo jako rozhodující, neboť o pouhé dvě minuty později utekl Cissokhovi Omar Rámos a francouzský bek, který ještě nedávno hrával za Olympique Lyon, fauloval. Bohužel to ale stihl až v pokutovém území, a tak byla odpískána penalta.

To zároveň znamenalo, že Cissokho musí vidět červenou kartu a opustit hřiště. To se také stalo a pro Valencii bylo ještě hůř, neboť Víctor Pérez penaltu proměnil excelentním kopem do horního roku brány, čímž nedal žádnou šanci brankáři Diegu Álvesovi.

Valladolid si v početní přesile vytvořil tlak, ale nedostal se k žádné další větší šanci. Tou jedinou byla střela střídajícího Luise Sastra, která ale mířila nad břevno valencijské brány. Domácí v závěru zápasu mohli naopak prohrát, ale Jesús Rueda zblokoval střelu Adila Ramiho z voleje, která směřovala přímo do brány.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Real Sociedad 1:2

10.11.2012 22:00

Góly: 37. Javier Saviola - 1. Carlos Vela, 59. Xabi Prieto

Velké překvapení se urodilo v Malaze. Real Sociedad totiž právě na jihu Španělska ukončil sérii čtyř porážek v řadě a odváží si cenné vítězství 2:1. Baskický celek se díky tomu odpoutal z pásma sestupu a nabral dostatek sebevědomí do dalších kol.

Hned v první minutě dal hostům vedení mexický útočník Carlos Vela. Na šokující úvod ještě dokázali domácí odpovědět brankou Savioly, ale na druhý gól Sociedadu z kopačky Xabiho Prieta již nezareagovali. Svěřenci Manuela Pellegriniho tak prohloubili svou ztrátu na špici tabulky a z pátého místo sledují s desetibodovou ztrátou vedoucí Barcelonu. Možná se na Malaze projevila únava z úspěšného tažení Ligou mistrů, v níž si v tomto týdnu zajistili remízou na San Siru s AC Milán postup do osmifinále.

Trocha nekoncentrovanosti a vidina evropského úspěchu by nejspíše dobře vysvětlily branku Vely hned ve 46. vteřině. Diego Ifran se ujal míče, křižným pasem našel Velu, jenž se střelou svou silnou levačkou nemýlil. To jako by domácí probudilo, jenže Weligtonově hlavičce z dobré pozice scházelo pár decimetrů. V třicáté sedmé minutě se však Malaga přeci jen dočkala. Joaquínův roh spadl až k nohám Savioly, který se šikovně vyhnul obránci a half volejem zamířil přesně do pravého horního rohu branky.

Hosté však v druhém poločase pokračovali v soustředěném výkonu a minutu před uplynutím hodiny hry umlčeli domácí příznivce podruhé. Střela Parda byla zblokována tak nešťastně, že se k ní dostal Prieto, jenž lehce obešel gólmana Caballera a zakončil do prázdné brány. Dohánět podruhé v zápase skóre se Malaze nedařilo, jen Iscova střela mohla s trochou štěstí skončit v síti, Zubikarai si s ní však nohama poradil. Nejblíže ke gólu však měli hosté, konkrétně José Angel, jehož střela z jednadvaceti metrů však akorát škrtla břevno. Na výsledku se už nic nezměnilo a Sociedad tak překvapivě zvítězil 2:1.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Deportivo La Coruña 5:3

10.11.2012 20:00

Góly: 26. Apońo (pen.), 61. Paco Montañés, 66. Álvaro González, 77. Hélder Postiga, 81. Hélder Postiga - 13. Bruno Gama, 21. Riki, 90. Rodolfo Bodipo

Dva zásahy Heldera Postigy byly jen jednou ze součástí osmigólového thrilleru, v němž dokázal Real Zaragoza dotáhnout náskok Deportiva La Coruňa a zvítězit na domácím stadionu 5:3.

Hosté šli brzy do dvoubrankového vedení díky Gamovi a Rikimu, ovšem Apono ještě do poločasu vrátil domácí do hry gólem z pokutového kopu. Čtyři minuty po změně stran pak dostal druhou žlutou kartu Pizzi za simulování, což se nakonec ukázalo jako důležitý moment celého střetnutí. Domácí přesilovku plně zužitkovali a brankami Paca Montaňese a Alvara Gonzaleze skóre otočili. Ani to však Zaragoze nebylo málo a zkázu Deportiva dokonal Postiga dvěma hlavičkami po skvělých centrech Victora Rodrígueze. Rodolfo Bodipo pak v samotném závěru ještě korigoval debakl hostů.

Zaragozu výhra posunuje do vrchní poloviny tabulky, za což vděčí především skvělé formě z poslední doby. Jedná se již o jejich čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů! To Deportivo se nachází stále dole v ohrožení sestupu, navíc čelí i potížím mimo hřiště. Nedávno byly odhaleny jejich vážné potíže s placením daní, což vyústilo v embargo na klubové finanční zdroje. Nicméně v úvodu zápasu tomu nic nenasvědčovalo. Svěřenci Jose Luise Oltry beze zbytku využili špatného bránění Zaragozy a brzy vedli 2:0. Nejprve po třinácti minutách hry krásně po přihrávce Pizziho zakončil Gama, o osm minut později se pak k němu přidal Riki svým čtvrtým gólem v sezoně.

Nešťastné zahrání rukou však ještě do poločasu přišlo Tiaga Pinta a jeho tým draho. Nařízenou penaltu proměnil silnou střelou Apono a rázem bylo na stadionu Romareda rušno. Pizziho pokus získat pokutový kop na druhé straně se nesetkal s pochopením rozhodčího a tak hostující hráč putoval do šaten s dvěma žlutými kartami. Během dalších dvaadvaceti minut Depor inkasoval hned čtyřikrát. Nejprve padl do sítě Montaňesův volej po centru Movilly, poté Alvaro ze standardní situace hlavou otočil skóre.

Pak přišel na řadu portugalský reprezentant Helder Postiga. Na obě jeho kvalitní hlavičky byl Aranzubia krátký a tak bylo v 82. minutě na stadionu s výsledkem 5:2 řádně veselo. V nastaveném čase nakonec ještě dal zápasu definitivní podobu Bodipo mazaným zakončením po Gamově vzdušné přihrávce, ovšem oslavy Zaragozy již ani to nedokázalo zkazit.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - CA Osasuna 0:3

10.11.2012 18:00

Góly: 22. Alvaro Cejudo, 63. Kike Sola, 77. Manuel Onwu

Tak to je tedy pořádný šok! Osasuna, která se nacházela v obrovské krizi a po deseti kolech byla se ziskem pouhých pěti bodů beznadějně poslední, si dnes připsala teprve druhé vítězství v sezoně, zato podruhé drtivé. Vyhrála totiž na půdě Espanyolu jednoznačně 3:0 a dotáhla se tak na ostatní celky ze spodní části tabulky...

Ne snad, že by vítězství na hřišti devatenáctého týmu španělské ligy bylo nějakým zázrakem, samo o sobě určitě ne. Jenže zatímco Osasuna na tom byla snad čím dál hůře, domácí se postupně zvedali a dnes už mohli učinit definitivní krok mimo sestupovou zónu. Místo toho ovšem přišla pořádná facka...

Hosté zachytili lépe už samotný začátek zápasu, první šanci měl už po pár minutách hry Kike Sola, to však ještě dokázal Álvarez jeho hlavičku fantastickým způsobem vyrazit. Ve dvaadvacáté minutě už však Osasuna svou převahu využila ke vstřelení úvodní branky dnešního utkání, to se totiž Alvaro Cejudo dostal v šestnáctce soupeře k odraženému míči, rychle si ho zpracoval a nechytatelnou bombou do šibenice překonal Álvareze.

Espanyol e po inkasované brance zvedl a do poločasu byl aktivnějším týmem, jenže Stuani zblízka nepochopitelně minul, Verdú zase trefil zpoza pokutového území jen tyč hostující klece. Vyrovnání ale nepřišlo, zato na druhé straně v šedesáté třetí minutě udeřilo podruhé. Z pravé strany pronikal rychlý Kike Sola, první kličkou obelstil posledního obránce, tou druhou si položil i brankáře Álvareze a do prázdné brány pohodlně zakončil.

Za dalších čtrnáct minut už bylo definitivně rozhodnuto, Armenteros poslal do otevřené obrany perfektní průnikovou přihrávku na rozběhnutého Onwua, ten najednou pelášil sám na Álvareze a s trochou štěstí procedil míč za jeho záda. Domácí mohli alespoň snížit zásluhou Longa, jeho prudkou hlavičku ale famózně vyrazil Andrés. Osasuna si připsala velmi důležité tři body, oba týmy však stále zůstávají na posledních dvou příčkách.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Celta Vigo 3:2

10.11.2012 16:00

Góly: 60. Léo Baptistão, 72. Tito, 82. Piti (pen.) - 12. Iago Aspas, 34. Iago Aspas

Rayo Vallecano se v 11. kole La Ligy zmohlo na velký obrat zápasu se Celtou Vigo, když si třemi góly v druhém poločase vystřílelo tři body za výhru 3:2. Hosté po první půli vedli o dvě branky, ale po vyloučení Gustava Cabral již neměli síly na uhájení tohoto výsledku. Vallecano tak z 11. místa poskočilo na 7. příčku před Sevillu.

Iago Aspas dostal Celtu Vigu během 34 minut už do dvoubrankového vedení, ale celý zápas se pro Rayo otočil k lepšímu pět minut před koncem první půle, kdy Gustavo Cabral uviděl druhou žlutou kartu a musel jít předčasně do sprch.

Po přestávce pak Leo Baptistao a Tito přesnými hlavičkami srovnali stav na 2:2 a osm minut před koncem zápasu rozhodl z nařízené penalty Piti.

Prohra znamená, že Celta v dosavadních šesti venkovních zápasech nezískala ani jen jediný bod. Stejně na tom může být už jen Osasuna, která šestý zápas ještě nehrála. Ztráta všech bodů musí bolet o to víc, že první poločas měla Celta rozehraný opravdu dobře.

Aspas dal Rayu hned v úvodu najevo, že obrana bude mít hodně velké problémy s jeho rychlostí. Vběhl totiž do pokutového území a pokusil se přehodil brankáře Cobeňa, ten se ale nachytat nenechal a balón dokázal chytit ještě před brankovou čárou.

Ve 12. minutě ale svoji šanci již využil, když obdržel krásnou přihrávku od Alexe Lópeze a střelou po zemi Cobeňa poprvé v zápase překonal.

Rayo se poté dostalo trochu do zápasu, když se Tito dostal do zakončení, ale šance měl vytěžit mnohem více. Z ostrého úhlu totiž napálil míč pouze do boční sítě. Další dobrou šanci měl Chori Domínguez, ale mířil přímo do brankáře Javiho Varase, který tak se zákrokem neměl moc práce.

Jenže na druhém konci hřiště domácí obrana stále nedokázala držet krok s rychlým Aspasem, který tak ve 34. minutě vstřelil téměř identický gól. Opět dostal přihrávku do nohy, tentokrát od Michaela Krohn-Dehliho, a střelou po zemi opět prostřelil Cobeňa.

Zlomový okamžik ale přišel těsně před koncem první půle, kdy dostal Gustavo Cabral hodně přísnou žlutou kartu, a neboť byla již druhá, musel opustit hřiště.

A uběhlo pouze patnáct minut druhého poločasu, než se domácí mohli radovat ze snížení. Na centr Josého Casada si dobře naběhl Leo a hlavičkou překonal Varase.

Tlak Raya se stupňoval a Andrija Delibašič s Pitim předvedl dvě další dobré hlavičky, obě ale skončily na tyči. Smůlu prolomil až v 72. minutě Tito, který taktéž hlavou usměrnil Domínguezův centr do sítě hostů.

Naprosté neštěstí pro nováčka ligy Celtu Vigo bylo dokonáno deset minut před koncem zápasu, kdy byl Delibašič faulován v pokutovém území a rozhodčí neváhal nařídit penaltu. K té se postavil Piti a nemýlil se. Zápas tak skončil výhrou Raya 3:2.

Více informací k zápasu

Real Betis - Granada CF 1:2

09.11.2012 21:30

Góly: 62. Rubén Castro - 8. Gabriel Torje, 74. Mikel Rico

Velké překvapení se zrodilo v předehrávce jedenáctého kola španělské nejvyšší soutěže, domácí Betis totiž nestačil na Granadu a po prohře 1:2 zřejmě spadne ze svého skvělého čtvrtého místa v tabulce. Hosté se naopak posunuli z devatenácté příčky na pozici patnáctou. O výsledku rozhodla branka Mikela Rica...

Granada se vedení ujala už v osmé minutě, kdy dokonale využila mezery na pravé straně obrany Betisu. Do volného prostoru vnikl Benítez, nacentroval přesně k noze Gabriela Torjeho, kterému stačilo z hranice šestnáctky přesně zamířit a Adrián byl bez šance. Domácí se po inkasované brance probudili a jasně převzali iniciativu, k vyrovnání to však v prvním poločase nevedlo.

Když už to po čtvrthodině hry vypadalo, že se po ráně Beňata bude moci začínat od začátku, zasáhl na poslední chvíli stoper Nyom a zachránil svůj tým pohotovou tečí. Ze zajímavé pozice pak pálil Juan Carlos, jenž si naběhl do pokutového území na centr Sevilly a zakončoval nikým nehlídaný, jenže minul. Na druhé straně mohl podruhé udeřit Torje, tentokrát ale mířil z volného přímého kopu z jednadvaceti metrů nad břevno.

Betis pokračoval v aktivní hře a i nadále si vypracovával velice solidní příležitosti, jenže ani Salva Sevilla, ani Jorge Molina neměli v zakončení potřebný klid a stav tak zůstával pro domácí nepříznivý. Poslední možnost úvodního dějství měl Beňat, ze standardní situace však netrefil. Zasloužené vyrovnání přišlo v šedesáté druhé minutě, kdy se z obrany vysunul Alex Martínez, do sítě pak míč dopravil útočník Rubén Castro.

Poté měly oba celky dobrou možnost dostat se do vedení, Adrián však nejprve vytáhl fantastický zákrok proti střele Beníteze, na opačné straně hřiště zase Perquis z dobré pozice přestřelil. Rozhodující moment zápasu přišel v sedmdesáté čtvrté minutě. To Adriána překonal po přihrávce Nyoma Mikel Rico a přisoudil své Granadě všechny tři body. Perquis sice mohl srovnat, jenže hlavou trefil jen tyč, a když se stejně vedlo i hostujícímu El Arabimu, skončilo utkání výsledkem 1:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona11101036:1431
2.Atlético Madrid1191124:1128
3.Real Madrid1172227:823
4.Real Betis1161418:1719
5.Málaga CF1153315:918
6.Levante UD1152413:1617
7.Rayo Vallecano1151516:2516
8.Real Valladolid1143416:1215
9.Valencia CF1143414:1315
10.Sevilla FC1143413:1315
11.Real Zaragoza1150614:1815
12.Athletic Bilbao1142516:2114
13.Real Sociedad1141612:1613
14.Getafe CF1141612:1813
15.RCD Mallorca1132612:1911
16.Granada CF1132611:1811
17.Celta Vigo1131713:1710
18.Deportivo La Coruña1124518:2510
19.Espanyol Barcelona1123612:189
20.CA Osasuna1122711:158

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (143)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A tiket v prdeli.

Reagovat
maras93

Taky. Jediná chyba. Nojo, zákon schválnosti.. celou dobu doma vyhrávají a Granada venku marná, pak se na ně vsadí a bum, tiket v čoudu.

Reagovat
smazaný uživatel

jj...já měl solo

Reagovat
smazaný uživatel

Postiga

Reagovat
alcantara

Krásny futbal v andaluzii

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neviem, ale 2.polcas neskutocna nuda

Reagovat
Xavi

Škoda, že to Pizzi Deporu tak pokazil.

Reagovat
REPLIKATOR

Málaga v krizi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prt v krizi, proste nemaju tak kvalitny siroky kader na to aby tahali na 3 frontach uspesne plus mnohi este k tomu reprezentacne povinnosti. Dnes na nich bola vidiet unava, hlavne v 2.polcase, ked si nevypracovali ani naznak sance.

Reagovat
smazaný uživatel

Malaze dochazi dech

Reagovat
smazaný uživatel

Málaga Domácí prohry s podprůměrným Sociedadem a Vallecanem je budou hodně mrzet, zbytečně ztracených 6 bodů...Ale je pravda, že Málaga má úzký kádr a zřejmě už teď se začíná projevovat únava a vysoká vytíženost jejich klíčových hráčů, když Málaga bojuje i v LM a to velmi úspěšně...ale je to škoda, moc jim fandím a tyto prohry jsem opravdu nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Málaga Domácí prohry s podprůměrným Sociedadem a Vallecanem je budou hodně mrzet, zbytečně ztracených 6 bodů...Ale je pravda, že Málaga má úzký kádr a zřejmě už teď se začíná projevovat únava a vysoká vytíženost jejich klíčových hráčů, když Málaga bojuje i v LM a to velmi úspěšně...ale je to škoda, moc jim fandím a tyto prohry jsem opravdu nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

kto má najlepšie druhé polčasy v Primere?? ktooo?? Rayoo!!

osemfinalista LM porazený, Celta porazená, poprosím ďalšieho súpera

Leo je fakt geniálny hráč, neskutočné niečo, radosť pozerať, plus druhý polčas aj Chori, vlastne všetci...

Reagovat
Israha

Dobře Athletic, doufám, že už se rozjedou naplno.

Reagovat
JacoBee

Messi

Ale fakt mě začíná sr*t ta naše obrana...vždyť čistý konto jsme měli tak 4x?

Všechno po chybách a kravinách co tam vymýšlej...

Zajímalo by mne jak moc jsou pravdivé tý řeči o Hummelsovi a kolik by stál...

Reagovat
alcantara

Vilanova, no

Reagovat
madridcan

Podla mna je to hlavne trenerova vina. Neide o zranenia, ved tie ma kazdy tim. Ale zbytocne lepil obranu hracmi, ktorí tam nemaju co robit pricom vam na lavicke sedia talenty, cistokrvne na dane posty...

Reagovat
smazaný uživatel

Jen doplním statistikama:

Loni jsme měli v lize po jedenácti mačích 25 bodů a skore 34:6

Rok předtím 28 bodů, 25:8

A ještě rok předtím 28 bodů a 29:8

A ještě rok předtím 28 a 36:8

Letos 31 a 36:14

Z toho je vidět, že ten útok máme letos výborný, ale obrana je docela mizerná. Už jsem to psal vedle - Tito musí tuhle rukavici zvednout, nebo by se nám z toho mohla jednoho krásnýho dne zamotat hlava.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve všech soutěžích prý nejhorší za posledních 12 let, což mě překvapuje, když si vzpomenu tuším na rok 2003.

Reagovat
exse

Jak můžete házet ty chyby v obraně na trenéra? Když to je jednoznačně dané tím jak se tam ti hráči pořád střídají, základ obrany je sehranost a ta prostě chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes jsem neměl možnost vidět zápas. Jak hrál Leo, a dal pěkné goly?

Reagovat
Mercury

Zahrál svůj průměr, druhý gól trefil krásně.

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

U něj to máš těžký. On hraje už tak konstantně dobře, že si na to člověk zvykne a bere to jako jakýsi předem daný bonus.

Reagovat
smazaný uživatel

a góly dal - jeden zpoza vápna vypálil tečovanou střelu, kterou Dudu podcenil a pustil. Tam to byla z minimálně 80ti procent chyba gólmana. A druhý byl parádní bomba do pavučiny.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se musím podívat na highlights - díky

Reagovat
One-Real

Iker, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Essien, Xabi, Di Maria, Ozil, Calleti, CR

Reagovat
madridcan

Komentujeme tu?

Reagovat
Trand

Adrian, konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se těším, až tady výjde článek o rekordu Messiho. Bude to krásná diskuze

Reagovat
smazaný uživatel

jakej rekord ?

Reagovat
smazaný uživatel

Počet branek v jednom kalendářním roce. Překonal Pelého

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak to snad není rekord,ne,když je před ním ještě Gerd?

Reagovat
smazaný uživatel

takové vodní polo

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tenhle rekord: http://www.fcbarcelona.com/football/first-team/detail/article/o-rei-messi-surpasses-pele

hmmm zas tak drsný to není překonat někoho kdo dával góly číšníkům, údržbářům, úředníkům a dalším profesím....

Reagovat
madridcan

Tak hlavne neprekonal ziadny rekord kedze je pred nim este Muller. Len dalsiu metu

Reagovat
smazaný uživatel

gerd Muller má tuším 85 gólů za sezónu.... a to se pořád nevylučuje s tím, že překonal rekord pélého 75 gólů za kalendářní rok

Reagovat
madridcan

ved meta

Reagovat
smazaný uživatel

ok :-D, jinak co to je za hřiště ted na tom Levante ? to s tím kropením pro rychlejší hru trošku přepískli ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? O Gerdovi nevím vůbec. No nic, každopádně je dalších 10branek rozhodně možných, navíc si myslím, že čím blíže tomu bude, vše půjde na něj, aby toho dosáhl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do konce prosince bude ještě dost utkání, no a všichni víme, že Messimu na to můžou stačit normální 4 utkání nebo 2 + 1 s Leverkusenem

Reagovat
madridcan

Jo, to mas pravdu. Dokonca ho mozno necha hrat aj proti Alavesu aj ked pri tom natrepanom programe neviem ci pojde o rekord za kazdu cenu

Reagovat
JacoBee

Tak u něj nikdy nevíš,ale upřímně kdyby nastoupil tak mu to nemůže mít nikdo za zlé,překonat takový rekord to je něco

Reagovat
Azazelo RD

Tak jestli je Gerdův rekord za sezónu a nikoliv za kalendářní rok, tak ten aktuálně ve hře určitě není.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza - Deportivo: fantastický fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a jinak, Atlético je zářný příklad toho, když dají důvěru někomu, kdo má ke klubu pouto. Simeone! Moc lidí mu nevěřilo, ale takovou pohodu v týmu jsem za deset let, co je sleduji, nezažil.

Reagovat
Mercury

Reagovat
JacoBee

Co tohle jako bylo?

Reagovat
celeb

banda simulantov. Dnes rozhodca asi na LSD.

Reagovat
placa

Myslíš Real

Reagovat
placa

?

Reagovat
JacoBee

?

Reagovat
smazaný uživatel

uf to bolo strasny zapas, ale nakoniec sme to ubojovali na vyhru, kazdy jeden hrac si zasluzi pochvalu teda okrem albiola ale inak dneska fantasticky Alonso, Di maria aj Callejon,

Penalta to nemala byt ale potom sa predsa ukazala spravodlivost a gol z toho nebol. Kazdopadne dneska dvojita radost Real vyhral v tazkom zapase aj Vikings.

a Ponder mal konecne dobry zapas po tych 5 katastrofach!!!!! Hala Madrid!

Kily je to tak ze Locker sa vratil a Titens krasne potiahol?

Reagovat
Kily

to asi ne, já měl práci, takže jsem nemohl na notebooku zapínat stream a sledoval Saints - Falcons. Ale bilance 9/21 pro 122 yardů na tahouna nevypadá, i když k tomu má 36 naběhaných a dva hozené TD. Každopádně snad ten zápas budou opakovat na ESPN, vůbec nemůžu uvěřit tomu, že nejděravější obrana v lize udržela někoho na třech bodech

Reagovat
smazaný uživatel

no tak mozno sa poriadne hecli a prekvapili aj samych seba

Reagovat
madridcan

Penalta minimalne diskutabilna, ale v konecnom zuctovani som rad, ze mohol vyniknut Morata. Presne na takuto chvilu som u neho cakal a prisla. Jemu to neide nepriat a prave Moratovi som prial nech to rozhodne a......podarilo sa Kazdopadne gol Levante tiez minimalne diskutabilny, lebo cast tela mal v ofsajde. Bolo to tesne a ja by som to pustal, ale Callejona proti Dortmundu tiez nepustili vsak? Teren uplne na hovno o tom sa nemusi diskutovat. Velmi cenne vitazstvo, ale muselo to byt velmi fyzicky narocne a teraz este po*ebana repre pauza...

Reagovat
madridcan

Ou a Ronaldo, velky palec pre teba Trosku si sice pokazil niektorym bajkarom mytus o tom ako vkuse places, ale co uz

Reagovat
smazaný uživatel

jj, je to frajer, buskets a polovina kádru barcelony by už jela pohřebákem na márnici

Reagovat
madridcan

Ich si tu prave tahat nemusel no

Reagovat
smazaný uživatel

ano a soferom by bol Pepe...bla bla bla

Reagovat
CHONG

Cris je pán

Reagovat
SIRBRANIKE

Čo sa stalo Ronymu? Zápas som nevidel, musel som do práce...

Reagovat
madridcan

Laktom do oka, uz sa siria teorie, ze mhol prist o oko a kvoli problemom s videnim nedohral.

Reagovat
SIRBRANIKE

V prvej chvíli si ma vystrašil, ale potom som si spomenul na hnusné údery z hokeja, kde občas hráč dostane do oka hokejkou a je to v pohode, nemyslím, že by mu hrozili nejaké trvalé následky, Rony je silný, to zvládne...

Reagovat
smazaný uživatel

Prokázali jsme charakter a i přes oslabení o několik hráčů základní sestavy včetně Cristiana jsme nakonec vydřeli 3 body. Zápas jsme si zbytečně zkomplikovali, když jsme v průběhu 2. poločasu neproměnili 3 vyložené brankové příležitosti a soupeř nás za to po zásluze ztrestal. Naštěstí nás zachránila trenérova zlatá ruka a premiérový gól Moraty v La Lize, který jsem mu moc přál a on potřeboval ho jako sůl. Doufejme, že se dá Cristiano rychle dohromady (snad to bude jen modřina, popřípadě tržná rána), buďme rádi, že se nezranil nikdo další a my neztratili na čelo. Absolutně nechápu, jak se mohl loket v obličeji Cristiana obejít bez červené karty a taky, jak se zápas za takových podmínek vůbec mohl odehrát. Tenhle zápas podle mě v plné nahotě ukázal, že ve Španělsku možná hraje nejúspěšnější klub v historii fotbalu, dva nejlepší týmy současnosti a několik nejlepších hráčů současnosti, ale co se týče organizace, marketingu, fotbalového prostředí vůbec, kvality ligy od prvního po dvacátý tým, popřípadě kvality a organizace nižších ligových soutěží (stačí si vzpomenout na nedávný zápas Castilly, kdy se hráči doslova brodili v kalužích), La Liga na Premier League v současné době nemá. V Anglii by takovou frašku NIKDY nepřipustili. Jako fanoušek před hráči smekám, že se s tím takto vypořádali.

Reagovat
smazaný uživatel

*on ho potřeboval

Reagovat
smazaný uživatel

On je ale zároveň obrovský problém s kalendářem, kdy to prostě ani není kam odložit, zvlášť když oba týmy hrají i poháry. Možná v únoru by tam byl jeden termín, ale jinak ti zlatokopové ze Španělska a z FIFA nedopustí, aby bylo proboha někdy v týdnu nějaké volno, musí se hrát a vydělávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě napadalo, že je problém v kalendáři. Ale koukni na Castillu cca 14 dní zpátky. Ta nemá tolik našlapanej kalendář a hráli na stejném nebo horším hřišti. To prostě není o kalendáři, ale debilitě funkcionářů.

Reagovat
smazaný uživatel

Castilla měla být jednoznačně odložená, to je jasný. Ale tam si myslím, že na to tlačili domácí, kterým už dva týdny zpátky odkládali zápas s béčkem Barcy a na takovém terénu cítili větší šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho o Moratovi: "Do prvního týmu jsem ho přivedl já, nikdo jiný, tři předsezonní přípravy jsem ho nechal dělat já, kdo mu zabránil odejít jsem byl já, smlouvu s prvním týmem jsem mu nabídl opět já a teď ho trénuju taky já".

Reagovat
smazaný uživatel

Co byste si bez něj počali?

Reagovat
-Carles-

Reagovat
j_mrazik

Pokud to není fór, tak si začínám myslel, že jeho přirození je extrémně malé.

Reagovat
alcantara

Inak tie placky zLevante to slusne nedavaju po zapase Hrozny tim, spolu s Getafe a Espanyolom by som ich vystrelil minimalne na Mars.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu se jim nedivím. Taková tlačenka, jakou předvedl sudí od tý 60tý minuty, kdy teklo Realu do bot, to by vydržel málokdo. Vymyšlená pentle byla jen třešničkou na dortu. Zhruba v tý šedesátý jsem si říkal, že Levante už nic nefoukne a téměř se tak stalo. Naopak Realistům foukal každej pád. To bylo fakt vtipný.

Zápas to byl srandovní na stranu jednu a smutný na stranu druhou. Srandu vysvětlovat nemusím, to viděl každý. Ale smutné bylo, že se na něčem takovém dá hrát tak kvalitní soutěž, jako je Primera. Nutí to k zamyšlení, jestli fakt za pár euro nekoupit nějakýho vysokýho kopyťáka do vápna pro tyhle příležitosti. Jsem si skoro jist, že my bychom zápas na tomhle povrchu v současném složení kádru nevyhráli. Náš fotbal by to úplně odrovnalo a plán B nemáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tebe je pískání vždycky tendenční pro Real.

Reagovat
madridcan

Samozrejme, ze Levante malo lignut minimalne jednu cervenu a dali gol z tesneho ofsajdu si v jeho prispevku neprecitas, takze

Reagovat
DreamTeam

tak hlavne po prvnim polocas klidne mohlo byt pulka levante s rudou mimo hriste. za to praseni a fair play hru

Reagovat
celeb

ja naivne dufam, ze si dany pan rozhodca par mesiacov do pistalky nefukne. Toto sa snad ani neda obhajit. Na Canal+ davali stale opakovacky tychto zakrokov a tak som len neveriacky pozeral, co sa tam deje. Zatial jednoznacne najhorsi vykon rozhodcu tejto sezony v La Lige (co som videl). V PL to tromfnu zapasy MU s LFC a Chelsea, tam to bolo este horsie.

Reagovat
teenz

Vubec nechapu jak nekdo, komu se tez piskaj diskutabilni penalty tohle muze vypustit. Kdyby Barca hrala v podminkach jako my, kdyby Messi dostal loktem jako Ronaldo tak tu prskas a kopes kolem sebe. Misto toho aby si uznal, ze 3 body jsou na tyhle podminky ok tak jeste pises takovy hrozny bludy. Ale co vid.

Reagovat
smazaný uživatel

to bys po něm (resp. fans Barcy - čest výjimkám!) chtěl moc. Je to prostě zaslepenost vlastním týmem, nikdy prostě neprohlásí "Vyhráli jste zaslouženě atd." stejně jako fanoušek Realu neprohlásí to samé o blaugranas. Tohle vzájemný blití prostě ke vztahu Real-Barca patří.

Reagovat
teenz

Já si třeba s lidma ze školy apod bavim o Barceloně a nemám problém s tím říct "Jo ten Villa hrál parádně" ale určitě bezdůvodně kolem sebe nekopu abych mohl jen nasrat ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

mam pocit, že spousta lidí zde ani nejsou spíš fans Barcy (či Realu), ale hateři toho druhýho týmu. Jsou tu jen od toho, aby srali ostatní.

Reagovat
teenz

+ Jiri a spol

Reagovat
alcantara

Nj, vid Athletic v minulom roku.

Mali premenit sancu po zavahani Albiola, Martins mal tiez moznost, vyhovarat sa je zbytocne. Takto odbranit standardku 3 minuty pred koncom je trestuhodne, tam sa musi vrazdit a nie nechat pohodlne hlavickovat uocnika, nic ine si ani nezasluzili.

Reagovat
smazaný uživatel

Standardky měli tragické celkově - dva góly a dvě břevna - když se podíváme, kdo tam hraje, tak nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jako madridista překvapím, ale tady z těch tří bych je v lize chtěl nejvíc. Momentálně, příští rok to může být třeba jinak. Espanyol a Getafe jsou takové nezajímavé šedé myšky, zatímco Ležante je originál, dává lize náboj a pokud se soustředí na fotbal, tak dokáže hrát hodně dobře. Říkalo se, že ten kádr neudrží, ale naopak ho má na rozdíl od řady konkurentů velmi stabilní. I kvůli tomu teď patří k našim největším rivalům, je vidět, jak se někteří hráči dlouhodobě nenávidí, loni si přes noviny nadávali ještě týden po zápase, letos na jaře taky vyhrocený zápas a teď to vypadá, že v zázemí opět něco probíhalo. Přál bych jim dno tabulky, ale nerad bych o ně přišel úplně, docela se divím, že vy v lize takhle nepotřebujete Espanyol.

Reagovat
alcantara

Mne vadi ta ich prehnana agresivita, rozculovanie sa a spochybnovanie kazdeho druheho verdiktu rozhodcu a pocit dotknutosti az ublizenosti, pricom sa spravaju na ihrisku neraz ako cisti blazni. Takto zmagorene timy nemam rad. Nasledne vyplakavaju do novin o vopred napisanom scenari v zapase. Juanlu nemal byt dreveny a premenit cistu sancu a bolo by vymalovane. S Espanyolom su to vzdy vyborne a vyhrotene zapasy az na krv, najma na Cornelle, ale nepriatelovi nic dobre priat nebudem, par rokov v Segunde by nebolo na skodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jsetli jsi se včera pořádně díval,tak tam těch verdiktů , které Levante poškodilo bylo strašně moc.Pokud by jsi chtěl,můžu si zápas pustit ještě jednou a vypočítat ti je přesně.Viděl jsem a mám to nahrané až asi od 35. min. ,takže jsem neviděl např. faul na Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Realu s Levante jsem se takhle u fotbalu nepobavil už hodně dlouho Začalo to dokonalým knockautem na Ronalda a pak ta voda.. Mno byl to cirkus jak se to všem sr*lo :D dic že se na tom hrálo

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo fantastickej k nemu netreba slov:)

Reagovat
RealC.F.

Těžký zápas to musel ýt pro Cristiana Ronalda, který v jednom rozhovoru prohlásil, že je bohatý a krásný, neboť neustávající déšť mu zcela zničil účes a ve třetí minutě navíc dostal loktem do obličeje a musel být ošetřovat, neboť měl roztrhnuté obočí. // Tohle si koukám neodpustí už ani redakce, brávo

Reagovat
El Campeon

snad to ronaldo přežil

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas Realu jsem viděl asi od 35. min. ,ale ta tlačenka ,jak píše Jirka byla neúnosná,samozřejmě,že penalta byla zcela tendenčně odpísknutá(za faul v osmnáctce),protože rozhodčí jasně viděl,že skluz byl tři metry před vápnem a že ten letmý kontakt byl až na hranici ani snad vidět nemohl,takže nerozumím tomu , že tady madridistas píšou něco o diskutabilnosti.Ale asi když taková penalta mohla být písknutá v zápase Depor- Barca,proč by nemohla být včera?

Real většinou nebývá takto tlačený,jako včera,protože to nepotřebuje a soupeře přehraje bez rozhodčích,ale včera ,kdy se kvalita smazávalo bylo potřeba dost pomoct a to sudí prováděl.

Zřejmě byl upozorněný,že 10 nebo 11 bodová ztráta by měla výrazný vliv na kvalitu soutěže a taky strach z medializace z madridského tábora a zvláště Mourinha musí být pro rozhodčí ve Španělsku obrovský,ještě mu odolávají ti evropští. A ještě jednou se zamyslete také nad tím ,zda je možné,aby byl protěžován tým z autonomní oblasti na úkor týmu z hlavního města.

A prosím vás,po včerejším hereckém ,ne prvním a ne jediném, Pepeho výkonu už tady nikdy nemluvte o nějakém filmování úhlavního nepřítele.

Reagovat
RealC.F.

Vy si opravu musíte na každym zápase Realu něco najít. Aspoň je dobře, že fandům Barci protěžování jejich týmu, nesmyslný offside, ruky a penlaty už ani nepřijdou. Chápu, tam je to zápas co zápas evidentní, takže už o tom nemá cenu ani psát, jednou jste to všichni viděli u Realu a už je tu plačka. enjoy

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt vůl,záaps jsem viděl od 35. min.(pro všechny pusinky!) a těch výroků tam bylo nespočet,píšu také,že ne vždy Real nebývá tlačený a ty hned napíšeš,že si na každém zápase musíme něco najít,aspoň si článek přečti celý než budeš jen na základě nicku reagovat.

Reagovat
Israha

Toto je ale blábol jak hrom. Chybně odpískaná penalta a jeden nefaul na Özila, po kterém byla standardka (+ teda jeden špatně posouzený aut, který nic neřešil) - nic víc nebylo špatně posouzeno, ze strany sudího. Hráči Realu jenom využili přísný metr, který rozhodčí nasadil, a občas padali při kontaktech, které se daly ustát...což vzhledem k terénu a přístupu Levante není nijak k podivení.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže když vzhledem k přístupu hráčů Realu padali hráči Barcelony,tak to k podivení také nebylo? Nebo si na tom všichni pusinky stavíte kariéru na Eurofotbale?

Reagovat
Israha

Negeneralizuj podle toho, kdo kterému klubu fandí. Osobně mě při tebou zmíněných Clásicách srovnatelně znechucovala zbytečně ostrá hra Realu i ochotné padání hráčů Barcelony. A k čemu to vlastně vytahuješ, bavili jsme se o zápasu Levante - Real, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Já nic negeneralizuju,jen ti jako každému fanouškovi Realu vysvětluju , že si protiřečíte. Padání hráčů Barcy ti vadilo,ale padání hráčů Realu bylo včera pochopitelné a nejvíc zřejmě divadlo Pepého,jinak si to neumím vysvětlit.

Reagovat
Israha

"Já nic negeneralizuju,jen ti jako každému fanouškovi Realu vysvětluju" - a poučuješ o protiřečení si. O to ale nejde, co jsem původně chtěl říct, je, že rozhodčí včera vzhledem k terénu nasadil přísnější metr, který více seděl Realu (logicky, víc byli na balonu a útočili, tak byli i častěji faulováni), nemyslím si, že šlo o jednostranně zaujatý výkon. Nevytahuj zkrat Pepeho a cokoliv ohledně Barcelony, o tom jsem se absolutně nebavil (a přesto už zřejmě víš, jaký na to mám názor, to je vtipné)...nemám zájem se strhnout do tadyté odporné sračky, co některé diskuse Real vs. Barcelona představují, tak to tímhle směrem netahej.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí ti tam jen loket ve tváři Cristiana a gól domácích z těsného ofsajdu, jinak celkem ok .

Reagovat
RealC.F.

Na poměry Realu, extrém a tak o tom jede celá diskuze. Na poměry Barci ? Prvních 20 minut každého zápasu (kromě toho loktu teda)

Reagovat
smazaný uživatel

ty si spadol na hlavu, jaka tlacenka ?.. odpustena cervena pre Levante, gol z ofsajdu, to je teda tlacenka.. ale pre Levante

Reagovat
Kyrill

Reagovat
-Carles-

Mourinho: „Byla to jasná penalta. Rozhodčí, podle mého názoru, tento zápas zvládl skvěle. Jestli dělal chyby, tak to bylo kvůli pomeznímu rozhodčímu, který udělal chybu, protože gól Levante byl z ofsajdu."

Reagovat
smazaný uživatel

pri penalte tam bol ten hlavny kontakt na ciare takze sa to dalo piskat.. ale ofsajd tam bol evidentny

Reagovat
alcantara

Jj, v tej rychlosti by si tych par evidetnych centimetrov urcite bez problemov rozoznal

Reagovat
madridcan

Ked ho dokazali rozoznat u Callejona proti Dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

tam sa hlavne od vyrovnania zacalo piskat iba na jednu stranu. A ked to baletky zistili, tak mali problem aj poryvmi vetra. Pepe nemal problem boxovat do hlavy pri vyskoku, ani simulovat ako prasa - necudujem sa, ze dostal po zapase cez hubu (aj ked sa mi to zda zivotu nebezpecne...).

Real sice hral o nieco lepsie, mal kopec sanci, ale rozhodca by mal vratit pistalku a ist si potrenovat dakde do 3. ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

pochybujem ze prave Pepe dostal cez hubu

Reagovat
smazaný uživatel

a rozhodca bol taky ako byva v Spanielsku.. to by si mohol pisat po kazdom 2. zapase

Reagovat
Kenneth

Největší kryplové z Ligy se opět předvedli.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesto vyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je jeden z těch příspěvků, který tahaj diskusi do nehoráznejch sraček. Ubohá provokace, nic víc. Můžeš mi říct, kde je v původním příspěvku zmíněnej Real? Mohlo to bejt zrovna tak myšlený na Levante.

Reagovat
smazaný uživatel

a zasmeje sa na nom len ... vies kto

Reagovat
smazaný uživatel

jeho ani nemá cenu komentovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

100. pre potapanie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě Özila nám zranili. Ti chudáčci, kterým se všechno pískalo .

Reagovat
smazaný uživatel

No, počkej. To vypadá, jakoby sis té tlačenky nevšiml. Schválně si přehraj tu poslední půlhodinu. Tam se to foukalo jednostranně jak blázen.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby na zacatku udelil spravne cervenou, asi by to vypadlo krapet jinak

Reagovat
smazaný uživatel

o tom se nebavím. Řeč byla o brutální tlačence v době, kdy vám nejvíc teklo do bot.

A když jsme u toho - Pepe bral v jednom zákroku Matinse oběma rukama směřovanýma na hlavu. To byla taky pořádná brutalita ... a demence.

Reagovat
Kenneth

Ty opět samozřejmě vidíš jen tu jednu stranu mince, nic nového pod sluncem. Možná by ses měl začít starat o Katalánce. Taky jste to na Mallorce neměli čsté.

Reagovat
smazaný uživatel

tak včera tady bylo úplné bílé slzavé údolí. A přitom ta pravda byla docela jiná.

Reagovat
Kenneth

Zranili nám nejdůležitější hráče a nedostali za to ani žlutou, přitom to měla být jasná rudá. Hrálo se na nevyhovujícím povrchu. Další 3 prasárny od hráčů Levante nebyli potrestány kartou. První karta přišla až po nechtěné ruce Ronalda. Takže protesty jsou na místě.

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak ona ta ruka byla dokonce nechtěná ...

Reagovat
Losinho

Opět vidíš (a komentuješ) jen to, co se ti hodí. Směšné

Reagovat
smazaný uživatel

tak včera to tu bylo slzavé údolí. Člověk by po shlédnutí diskuse nabyl dojmu, že byl Real řezán jak žito. Já jsem jen vyvážil tuhle diskusi.

Ale je mi jasné, že když Realisti nevidí tu tlačenku, tak je to OK. Už jsem si zvyknul.

Reagovat
smazaný uživatel

V posledních třiceti minutách od gólu Levante 8:5 fauly, celkově fauly 26:13, takže toho jsem si ani všimnout nemohl, foukal to celý zápas zhruba stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

takže vás takhle tlačil celý zápas? No fuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Trapas..

Reagovat
vacin

Takže podle tohoto argumentu rozhodčí tlačí Barcelonu pořád.... Konečně ses přiznal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vy to máte proti Mallorce ještě drtivější (18:5) a nikde jsem neviděl, že to řídil tendenčně. A to se samozřejmě Mallorca a Levante nedají srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to není jen o počtu faulů, ale o posuzování jednozlivých situací. Včera prostě ignoroval fauly vašich a foukal třeba takové šipky, jako tu od Ozila.

Reagovat
Jerichoo

No ako vidíš, tvoje argumenty sú momentálne slabé, som rád, že ťa niekto evidentne zotrel, aj ked mu o to určite nešlo a za to

Reagovat
smazaný uživatel

čím?

Reagovat
madridcan

Doktor Henrique Jones médiím sdělil: „Ronaldo utrpěl kraniofaciální trauma způsobené ránou nad oční víčko a oko. Točí se mu hlava, má problémy s viděním a bolí ho hlava. Nemá cenu ho vystavovat takové cestě, protože v takových případech je 72 hodin kritických."

Cristiano se tak vrátil z Lisabonu zpátky do Madridu a několik dní teď bude pod dozorem lékařů a bude odpočívat.

Tak aspon na nieco bolo to Levante dobre. Vedenie moze povedat ,,nie" niektorym repre

Reagovat
Losinho

Komedie včera "Tendenčnímu" řízení zápasu pro Real se musím smát, už na začátku měl dostat jeden z blbečků v dresu Levante červenou. Respektive neměl, zápas se měl odložit...

Každopádně důležitá výhra pro Real a velký pro Crise.

Reagovat
placa

Reagovat
valloire

Kokám,že je tady zase červenomodrých slz,že mistr Španělska dokázal vyhrát za podmínek,které byly. Zvlášť vtipné je poukazování na připískávání sudího,který nechal zákrok na Ronalda bez povšimnutí a nedal ani žlutou. Od fanouška týmu,jehož hráči se válí po trávníku při sebemenším kontaktu a někdy ani to ne,je to vtipné dvojnásob. Ale zas by to bez nich byla nuda,aspoň pobaví.

Reagovat
madridcan

Jesús - Fabinho, Meteos, Derik, Ríos - Álex, Mosquera - Juanfran, Ómar, Borja - Óscar Plano.

Sub: Tomás Mejías, Iván, Jota, Lucas, Quini, José Rodríguez, Raúl de Tomás.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele