11. kolo
09.11.2012 21:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Granada vyloupila Betis a dostala se z pásma sestupu

Velké překvapení se zrodilo v předehrávce jedenáctého kola španělské nejvyšší soutěže, domácí Betis totiž nestačil na Granadu a po prohře 1:2 zřejmě spadne ze svého skvělého čtvrtého místa v tabulce. Hosté se naopak posunuli z devatenácté příčky na pozici patnáctou. O výsledku rozhodla branka Mikela Rica...

Granada se vedení ujala už v osmé minutě, kdy dokonale využila mezery na pravé straně obrany Betisu. Do volného prostoru vnikl Benítez, nacentroval přesně k noze Gabriela Torjeho, kterému stačilo z hranice šestnáctky přesně zamířit a Adrián byl bez šance. Domácí se po inkasované brance probudili a jasně převzali iniciativu, k vyrovnání to však v prvním poločase nevedlo.

Když už to po čtvrthodině hry vypadalo, že se po ráně Beňata bude moci začínat od začátku, zasáhl na poslední chvíli stoper Nyom a zachránil svůj tým pohotovou tečí. Ze zajímavé pozice pak pálil Juan Carlos, jenž si naběhl do pokutového území na centr Sevilly a zakončoval nikým nehlídaný, jenže minul. Na druhé straně mohl podruhé udeřit Torje, tentokrát ale mířil z volného přímého kopu z jednadvaceti metrů nad břevno.

Betis pokračoval v aktivní hře a i nadále si vypracovával velice solidní příležitosti, jenže ani Salva Sevilla, ani Jorge Molina neměli v zakončení potřebný klid a stav tak zůstával pro domácí nepříznivý. Poslední možnost úvodního dějství měl Beňat, ze standardní situace však netrefil. Zasloužené vyrovnání přišlo v šedesáté druhé minutě, kdy se z obrany vysunul Alex Martínez, do sítě pak míč dopravil útočník Rubén Castro.

Poté měly oba celky dobrou možnost dostat se do vedení, Adrián však nejprve vytáhl fantastický zákrok proti střele Beníteze, na opačné straně hřiště zase Perquis z dobré pozice přestřelil. Rozhodující moment zápasu přišel v sedmdesáté čtvrté minutě. To Adriána překonal po přihrávce Nyoma Mikel Rico a přisoudil své Granadě všechny tři body. Perquis sice mohl srovnat, jenže hlavou trefil jen tyč, a když se stejně vedlo i hostujícímu El Arabimu, skončilo utkání výsledkem 1:2.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, Beňat

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhel zápas mě stál 5 tisic :((

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele