11. kolo
11.11.2012 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sevilla FC 2:1

Souboj Athleticu se Sevillou rozhodl baskický celek již v prvním poločase. Branky Oscara de Marcose a Markela Susaety nakonec stačily na výhru 2:1, přestože se v závěru Athletic o své tři body pořádně bál.

Na stadionu San Mames padl první gól ve dvacáté sedmé minutě, kdy de Marcos šikovně placírkou usměrnil do sítě vzdušnou přihrávku Aurtenetxeho. V samotném závěru první půle pak zdvojnásobil vedení klubu z Bilbaa Susaeta, jehož prudkou střelu nedokázal Palop vyrazit mimo tři tyče. Závěr zápasu však přinesl vyloučení domácího Herrery kvůli dvěma žlutým kartám a také penaltu pro hosty, s níž si Negredo bez potíží poradil. Sevilla pak mohutně obléhala branku domácích, ovšem Gorka Iraizoz další míč za svá záda nepustil a prodloužil tak agónii soupeře o další zápas bez vítězství.

Přestože Athletic padl v Evropské lize s Lyonem 3:2 a s vysokou pravděpodobností tak nepostoupí do vyřazovacích bojů, neudělal oproti tomuto zápasu trenér Marcel Bielsa jedinou změnu. Hned po šedesáti vteřinách hry jej za to jeho svěřenci málem odměnili - Federico Fazio nedokázal odkopnout míč a nabídl tak příležitost Adurizovi. Jeho lobovaný pokus však přehodil nejen brankáře, ale také celou branku. Na druhé straně zahrozil Jesús Navas střelou těsně vedle, ovšem více ze hry měl i nadále Athletic, hlavně z levé strany. Aurtenetxe právě odsud vybídl na hranici pokutového území ke skórování de Marcose a díky jeho přesné střele k tyči se v Bilbau slavilo vedení 1:0.

Susaeta měl blízko k tomu, aby vedení zdvojnásobil, hlavičkoval však jen přímo do Palopa. Jen o minutu později si ale vše vynahradil, když rázně naběhl na přihrávku Adurize a tvrdou ranou propálil Palopa, přestože na míč dokázal španělský brankář dosáhnout oběma rukama. Španělský záložník tak stylově oslavil své premiérové povolání do španělské reprezentace na přátelský zápas s Panamou.

Kouč Sevilly Michel zareagoval hned v poločase a postavil na hřiště Diawaru s Reyesem. Navzdory velkému posílení ofenzivy však hosté i nadále nebyli schopní dostat míč za Iraizoze. Brankář Athleticu se vyznamenal hlavně při dvojitém zásahu v 70. minutě, kdy nejprve zastavil střelu Diawary a poté i dorážku Negreda. Vyloučení Herrery za úmyslné hraní rukou však přece jen přineslo ovoce a o chvíli později se Sevilla vrátila do zápasu díky proměněné penaltě. Úspěšným exekutorem přísně nařízeného pokutového kopu za ruku Iraoly byl nejlepší klubový střelec Negredo. Ani španělský reprezentant ovšem nedokázal potvrdit své kvality osm minut před koncem, když ve slibné příležitosti vystřelil hodně slabě jen do Iraizozových rukavic. Athletic tak zvítězil 2:1 a přiblížil se Seville na rozdíl jediného bodu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele