11. kolo
10.11.2012 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Osasuna šokovala jasnou výhrou na Espanyolu

Tak to je tedy pořádný šok! Osasuna, která se nacházela v obrovské krizi a po deseti kolech byla se ziskem pouhých pěti bodů beznadějně poslední, si dnes připsala teprve druhé vítězství v sezoně, zato podruhé drtivé. Vyhrála totiž na půdě Espanyolu jednoznačně 3:0 a dotáhla se tak na ostatní celky ze spodní části tabulky...

Ne snad, že by vítězství na hřišti devatenáctého týmu španělské ligy bylo nějakým zázrakem, samo o sobě určitě ne. Jenže zatímco Osasuna na tom byla snad čím dál hůře, domácí se postupně zvedali a dnes už mohli učinit definitivní krok mimo sestupovou zónu. Místo toho ovšem přišla pořádná facka...

Hosté zachytili lépe už samotný začátek zápasu, první šanci měl už po pár minutách hry Kike Sola, to však ještě dokázal Álvarez jeho hlavičku fantastickým způsobem vyrazit. Ve dvaadvacáté minutě už však Osasuna svou převahu využila ke vstřelení úvodní branky dnešního utkání, to se totiž Alvaro Cejudo dostal v šestnáctce soupeře k odraženému míči, rychle si ho zpracoval a nechytatelnou bombou do šibenice překonal Álvareze.

Espanyol e po inkasované brance zvedl a do poločasu byl aktivnějším týmem, jenže Stuani zblízka nepochopitelně minul, Verdú zase trefil zpoza pokutového území jen tyč hostující klece. Vyrovnání ale nepřišlo, zato na druhé straně v šedesáté třetí minutě udeřilo podruhé. Z pravé strany pronikal rychlý Kike Sola, první kličkou obelstil posledního obránce, tou druhou si položil i brankáře Álvareze a do prázdné brány pohodlně zakončil.

Za dalších čtrnáct minut už bylo definitivně rozhodnuto, Armenteros poslal do otevřené obrany perfektní průnikovou přihrávku na rozběhnutého Onwua, ten najednou pelášil sám na Álvareze a s trochou štěstí procedil míč za jeho záda. Domácí mohli alespoň snížit zásluhou Longa, jeho prudkou hlavičku ale famózně vyrazil Andrés. Osasuna si připsala velmi důležité tři body, oba týmy však stále zůstávají na posledních dvou příčkách.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele