Primera División - preview 3. kola

11.09.2015, 08:36, aktualizováno 14.09.2015, 08:18
Previews
Rayu Vallecano se zatím v letošní sezóně nedaří, když ze dvou utkání získalo pouhý bod. Vylepšit bodový zisk se pokusí proti Deportivu La Coruña...
Rayo Vallecano - Deportivo La Coruña  (pondělí 20:30)
Pondělní dohrávku třetího kola obstarají Rayo Vallecano s Deportivem La Coruňa, tedy dva celky, které zatím marně čekají na své první ligové vítězství. Domácí Rayo dokonce ještě ani jednou neskórovalo a forma Deportiva na venkovních hřištích je přímo tragická, neboť poslední výhru mimo vlastní stadion zaznamenali před celými šesti měsíci.

Nutno ovšem podotknout, že ona výhra přišla právě na hřišti Vallecana. Jeho trenér Paco Jémez nepřikládá jakýmkoli statistikám příliš velkou váhu, hlavní je pro něj, aby hráli dobře. "Zajímá mě jen to, aby tým hrál dobře. Pokud tomu tak bude, můžu být klidný. Samozřejmě že náš tým chce vyhrávat, ale to nejdůležitější je, aby se týden co týden zlepšoval. Díky tomu budeme vyhrávat zápasy."

"Na naší úrovni nejsou žádní lehcí soupeři," pokračoval Jémez. "Depor si k nám jede pro svou první výhru a je to protivník, který si zaslouží velký respekt, k výhře budeme muset hrát velice dobře. Kvalitně posílili, mají ohromnou kvalitu a budeme je muset patřičně napadat, aby neměli čas s míčem cokoli vymýšlet. Musíme být velmi agresivní," naznačil kouč Vallecana.

Jémezův protějšek Víctor Sánchez del Amo na své nedělní tiskové konferenci prohlásil, že se jeho tým nachází ve fázi usilovného hledání, jak zlepšit jednotlivé aspekty své hry tak, aby dostáli vysokým nárokům, které na sebe kladou. Zároveň také potvrdil, že na zápas s Rayem jsou hráči perfektně připraveni. "Jsme velmi nároční a snažíme se ve všem zlepšit. Nemůžeme něco opomíjet, chceme zlepšit obranu, útok, být schopní vytvářet si více šancí, udržet čistá konta... Prostě vylepšit úplně vše."

Co se týče Vallecana, Sánchez nešetřil slovy chvály. "Rayo je tým, kterému sedí hra na vítězství, ať už hraje s kýmkoli. Může z toho být pohledný zápas, dva týmy, které hrají útočně. Jejich herní styl je velmi odvážný a my musíme být připravení mít na všechny možné situace odpověď. Vypracovali jsme určitou strategii, která má ohromnou důležitost. Pracujeme na ofenzivním a obranném bloku," vysvětluje Víctor Sánchez.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Carlos - Quini, Llorente, Amaya, Nacho - Trashorras, Baena - Ebert, Bebé, Embarba - Manucho
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Laure, Arribas, Sidnei, Navarro - Mosquera, Borges - Cartabia, Fajr, Luisinho - Pérez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Villarreal CF  (neděle 12:00)
Utkání na stadionu Nuevo Los Cármenes slibuje velmi dramatickou podívanou dvou bezprostředních sousedů v tabulce. První kolo se sice nepovedlo ani jednomu z nich, ale v minulém kole již oba celky bodovaly naplno a přispaly si na svá konta tři body. Jak dopadne jejich vzájemný střet?

Pokud bychom měli soudit podle jejich historických střetů, pak by mírným favoritem byla Žlutá ponorka. Ale opravdu jen mírným, protože Villarreal vyhrál tři zápasy, Granada dva a jednou se zrodila remíza. Zkraje tohoto roku se Villarreal stal vládcem na hřišti a připsal si tři body zcela zaslouženě. Nejprve se po třiceti minutách prosadil Mateo Musacchio a v 90. minutě na něj navázal Gerard Moreno.

Od té doby se Villarreal hodně změnil. Zejména v předních liniích, kde nyní působí dvojice Roberto Soldado a Cédric Bakambu - oba dali ve dvou zápasech dvě branky. V prvním kole Villarreal narazil na Real Betis a utkání pro něj skončilo jen remízou. V minulém kole se však ofenzíva Villarrealu probudila a nastřílela tři branky Espanyolu.

Trenér Marcelino odmítl komentovat odchody hvězdných hráčů z minulé sezony jako Čeryševa nebo Vietta, ale namísto toho zůstává optimistou. V rozhovoru pro média zmínil: "Máme mnohem lepší tým, než jaký jsem měl k dispozici v minulé sezoně. Máme za sebou podařené přestupové období, ve kterém jsme přivedli přesně hráče, které jsme chtěli. Kvalita týmu šla určitě nahoru. Naše léto bylo skvělé, protože jsme tým posílili. Dobře se mi pracuje s každým ve vedení a doufám, že náš tým naplní vysoká očekávání."

"Nesmíme ale zapomínat na to, že jsme sice dobře posílili, ale týmy nad námi také. Takže to nebude o nic lehčí než v minulé sezoně. Už z tréninků však mám dobrý pocit a navíc je za námi reprezentační přestávka, ve které jsme mohli pracovat na dalších plánech a zranění hráči měli čas dostat se do formy. Náš cíl na tuto sezonu? Pokusíme se dostat co nejblíže pátému místu. Bude to sice hodně těžké, protože těch adeptů je opravdu hodně, ale nikdy se předem nevzdáváme," dodal Marcelino.

Granada hned na úvod prohrála s Eibarem, jenže chuť si spravila v minulém utkání. Na půdě madridského Getafe vyhrála 2:1 a především úvodní půle se Granadě velmi povedla. Ještě nebylo odehráno ani 30 minut, když hosté vedli o dvě branky. A trenér Jose Ramon Sandoval jen chválil: "Jsem více než spokojený hlavně s tím, jak chlapci plní mé pokyny. V týmu vládne pohoda, všichni táhnou za jeden provaz a hrajeme organizovaně. Doufám, že si podobně poradíme i s dalším velkým sokem - Villarrealem," věří Sandoval.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Getafe CF  (neděle 16:00)
Souboj ze samého dna ligové tabulky nabídne odpolední utkání Athleticu s Getafe. Oba celky totiž doposud nezískaly po dvou odehraných kolech ani jeden bod, a tak okupují poslední, resp. předposlední příčku Primera División.

Jde o poněkud překvapivý jev, neboť oba kluby jsou v nejvyšší španělské soutěži plně zavedené a disponují o poznání vyššími ambicemi než se prát o záchranu. To ostatně potvrdil i obránce Athleticu Mikel San José, podle nějž "zdání klame" a jak Athletic, tak Getafe nepředvedly v úvodních kolech tak špatné výkony, aby si nezasloužily bodovat. Tak jako tak jsou zvláště domácí Baskové pod tlakem, aby nesklouzli do podobného splínu jako v minulé sezoně.

Po prohrách s Barcelonou a Eibarem trenér Ernesto Valverde označil výhru nad Getafe za povinnost. "Je naší povinností zvítězit. Pokud nechceme být nervózní, je třeba porazit druhý tým, který je na tom stejně. Jde o třetí kolo, ale my už toho nahráli dost," poznamenal Valverde v souvislosti s odehranými zápasy předkola Evropské ligy.

Kouč Basků dále potvrdil, že kromě známé absence Ikera Muniaina se mimo hru ocitlo také trio Ander Iturraspe, Eneko Bóveda a Iňaki Williams. Naopak připraveni naskočit do zápasu jsou znovu Balenziaga, San José a Elustondo. Novinkou na soupisce baskického klubu je čerstvá posila z Atlética Madrid Raúl García, jenž do Bilbaa dorazil až v poslední den přestupového období. "Je to týmový hráč, pracant, který dobře zapadne do naší defenzivy a nezáří jen počtem nastřílených branek, ale také nabízí široké pole taktických možností," pochvaluje si Valverde.

Valverdeho protějšek Fran Escribá na své tiskové konferenci prohlásil, že nedělní střetnutí na San Mamés je z ranku té největší obtížnosti. "Na ligové úrovni nezačali dobře, stejně jako my začali dvěma prohrami, ale není důvod k znepokojení. San Mamés je náročný stánek. Ať už sem zavítáte v jejich nejhorší chvilce, nebo v té nejlepší, vždy je to tu těžké."

Na dotaz, zda kvůli těmto obavám změní herní styl svého týmu, Escribá odpověděl, že Getafe od svého fotbalu neupustí, ovšem do určité míry se umí přizpůsobit tomu, jak hraje soupeř. "Ale nikdy ne natolik, abychom nepoznali sebe sama," dodal trenér Getafe, jenž možná postaví do hry letní posilu z Atlética Madrid Bernarda Mensaha a také Stefana Scepoviće s Karimem Yodou. Poslední zmiňovaný je již ve finální fázi svého návratu po vážném zranění kolene.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - José, Beňat - Susaeta, García, Sabin - Aduriz
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Suárez, Velázquez, Alexis, Vigaray - J. Rodríguez, Lacen - León, Emi, V. Rodríguez - Álvaro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - UD Las Palmas  (neděle 18:15)
Celta Vigo je zatím na první místě tabulky, což možná někoho překvapí. Faktem ale je, že galicijský celek odehrál dvě skvělá utkání a vyhrál nad Levante i Rayem. Nyní jej čeká další poměrně snadný soupeř - nováček z Las Palmas. Ten už ale ukázal, že obrana mu jde velmi dobře.

Za dva zápasy mezi španělskou elitou dostal celek Las Palmas jen jednu jedinou branku! A to jeho prvním soupeřem v La Lize nebyl nikdo menší než madridské Atlético. Přesto hosté v Madridu dokázali poctivě bránit a inkasovali jen jednou, když nezabránili v rozletu francouzskému útočníkovi Antoinemu Griezmannovi. Jejich další utkání už ale nováčkovi bod přineslo, protože se na Estadio Gran Canaria body dělily po boji s Levante.

Nyní čeká Las Palmas poměrně známý soupeř. S Celtou Vigo totiž Las Palmas ještě nedávno bojovalo v druhé nejvyšší španělské lize a v minulém roce na sebe tyto týmy narazily v Copa del Rey. Las Palmas doma vyhrálo 2:1, Celta ve vigu přidala ještě jednu branku navíc a postoupila. Předchozí tři zápasy však v rámci druhé ligy vyhrálo Las Palmas. Teď jej ale čeká daleko těžší soupeř.

Celta je totiž ve formě a zatím je na prvním místě! Hned na úvod nového ročníku si poradila s Levante a ještě lepší podívanou připravili hráči svým fanouškům v minulém klání. Do sítě Raya poslali tři góly, dvakrát se trefil Nolito. Ten je spojován se zimním přestupem do Barcelony, jež hledá náhradu za Pedra. A proto se vedení Celty snaží prodloužit s hráčem kontrakt. Prezident klubu Carlos Mourinho dokonce uvedl, že mezi klubem a hráčem již existuje jakási ústní domluva ohledně nové smlouvy.

V rozhovoru pro deník Marca Mourinho uvedl: "S Nolitem máme ústní dohodu, jakousi gentlemanskou dohodu o jeho budoucnosti tady. Myslím, že jsem už jasně ukázal, že jsme za Nolita nedostali žádné odpovídající nabídky a za tím si stojím. I když novináři píší něco jiného. Můžu vás ujistit o tom, že mezi námi a Barcelonou neproběhl žádný kontakt a doufáme, že ani mezi Barcou a hráčem. Je to náš hráč a my na něm chceme stavět. Třeba už v příštím utkání," dodal Mourinho. Trefí se Nolito i do sítě Las Palmas?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - SD Eibar  (neděle 20:30)
Cestu napříč celým Španělskem absolvovali hráči EIbaru, aby mohli se v neděli večer utkat s mužstvem z Malagy. Domácí mají na kontě jediný bod a navíc v novém ročníku ještě nevstřelili branku, takže se baskický fotbalový trpaslík může zdát jako ideální soupeř pro znovuzískání sebevědomí. Armeros však už z tohoto omylu vyvedli Granadu a Bilbao.

Los Boquerones nevykročili sezóny zrovna tou správnou nohou. V úvodních dvou kolech vyválčili jen bod za bezbrankovou remízu s FC Sevilla a následně podlehli na Camp Nou Barceloně 1:0. Bez vstřelené branky a s pouhým jediným bodíkem na kontě nyní tým vedeným Javi Garciou čelí rozjetému Eibaru a domácí lodivod si dobře uvědomuje sílu svého nadcházejícího soupeře.

"Nikdo v našem týmu nepředpokládá, že Eibar stráví celých 90 minut před vlastní brankou. Naopak díky skvělé organizaci a píli dokáží často své soupeře dostat pod tlak. Hrají také odvážně vepředu, když se do ofenzívy dostává mnoho hráčů. I bez delší historie v Primera División dělají v Eibaru věci správně a také proto vyhráli svá první dvě utkání," podotknul pro klubový web kouč Garcia, do jehož týmu v průběhu reprezentační přestávky přibyl z AC Milán i sedmnáctiletý marocký talent Hachim Mastour.

Eibar si na rozdíl od svého protivníka vede v lize nadmíru dobře. V prvních dvou zápasech byl stoprocentní a po vítězstvích nad Granadou a Bilbaem a s úžasným skóre 5:1 se vyhřívá na druhé příčce tabulky La Ligy. Baskové si musí cenit zejména výhry nad konkurenčními Lvy z Bilbaa, které na prvoligové úrovni porazili vůbec poprvé v historii. Otázkou bude, zda-li z kádru José Luise Mendilibara nevyprchalo během vynucené pauzy vítězné nadšení.

Zápas na stadionu La Rosaleda začíná v neděli ve 20:30, utkání bude řídit Alberto Undiano Mallenco.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Boka, Angeleri, Albentosa, Rosales - Amrabat, Recio, Tissone, Horta - Cop, Charles
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Luna, Santos, Ramis, Capa - Berjón, Escalante, García, Adrián, Keko - Enrich
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Real Madrid  (sobota 16:00)
Na návštěvu Estadi Cornellà-El Prat v Barceloně se chystá madridský Real a jeho jediným cílem je zisk tří bodů. Po dvou kolech není rozdíl mezi oběma týmy zase tak markantní, jak by si zřejmě fanoušci Bílého baletu přáli. Mají ale ve svém kádru žolíka, který do Barcelony k utkáním s Espanyolem cestuje velmi rád.

Tím je brazilský bek Marcelo. Tento obránce, který nedávno oslavil narození druhého syna Liama, má další důvod, proč se mu do Barcelony tak moc chce. Na zmíněném stadionu totiž vstřelil nejvíce branek mimo Santiago Bernabéu. Za sedm zde odehraných utkání se trefil celkem třikrát, což je na obránce velmi dobrá statistika. A jistě by rád přidal další trefy v období, které je pro něj tak důležité. Bude k tomu mít ideální načasování.

Jednu branku si Marcelo schoval také pro minulou návštěvu katalánské metropole. Domácí dlouho drželi bezbrankový stav, až se probudil Portugalec Cristiano Ronaldo. Ten dal gól po hodině hry a na jeho branku navázal právě hbitý Marcelo. Ronaldo pak vstřelil ještě dvě branky, celkově završil hattrick a mohl se radovat z vysoké výhry 4:1 pro Real. Historie vzájemných střetů navíc jasně hovoří pro Real. Pokud bychom měli vzpomínat na to, kdy se naposledy radoval ze tří bodů Espanyol, pak je to už hodně dávno. Psalo se tehdy datum 20. října 2007 a domácí zvítězili 2:1.

Bílý balet v nové sezoně pomalu začíná nabírat tvar i formu. Čeká jej náročná etapa pod novým trenérem a očekávání jsou, jak je v Madridu zvykem, hodně vysoká. Komplikací teď je zranění dvojice James - Danilo. První kolo La Ligy ještě mohlo znamenat posměšky na adresu nového Realu Madrid, který jen remizoval se Sportingem Gijón, ale v minulém kole už se ofenzíva Realu probudila. Odnesl to Real Betis, který ze Santiaga Bernabéua odjížděl s výpraskem pěti branek. Po dvou trefách si připsali Gareth Bale a James Rodríguez, jednu si pro sebe uzmul Karim Benzema. Přesto se ve Španělsku téma ofenzívy řeší.

Zatím totiž neskóroval Cristiano Ronaldo. Ve dvou kolech ani jedna branka, stejně jako v případě Lionela Messiho z Barcelony. To je podle Jorgeho Valdana ale jen náhoda, která nebude trvat dlouho. Velká postava historie Realu Madrid hovořila o následujícím kole i Lize mistrů: "Je to jen náhoda, že se Ronaldo ani Messi netrefili. Žádné větší závěry bych z toho nedělal. Jsem si naopak jist, že góly u obou z nich přijdou velmi brzy. Španělsko má historických pět zástupců v Lize mistrů a podle mě je právě Real Madrid spolu s Barcelonou největším favoritem na celkové prvenství. Góly Ronalda a Messiho jim opět hodně pomohou," řekl Valdano.

Espanyol v prvním kole porazil madridské Getafe o jednu branku, jenže v minulém kole už tolik radosti mít nemohl. Prohrál s domácím Villarrealem a dostal od něj tři branky. Záložník Paco Montanes proto ví, že se on i jeho spoluhráči musí mnohonásobně zlepšit, pokud chtějí pomýšlet na body. Médiím sdělil: "Musíme se soustředit po celý zápas a neudělat ani jednu chybu. Těch jsme v minulém kole vyrobili několik - Real už by je všechny potrestal. Pokud chcete hrát ofenzivně, potěšíte fanoušky. Ale zase se vystavujete mnohem většímu riziku, že se něco nepovede," nechal se slyšet Montanes. Podaří se jeho týmu překvapit horkého favorita?
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pau - Arbilla, González, Ciani, Duarte - López, Caňas, Sánchez, Alvarez - Moreno, Caicedo
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos - Isco, Bale, Ronaldo - Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 9.00 - 5.25 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sporting Gijón - Valencia CF  (sobota 18:15)
Nováček soutěže z Gijónu neustále udivuje, protože se mu daří sbírat body i s poměrně velkými soupeři. Nyní je na řadě další z nich - Valencia. Netopýrům se první kola příliš nepovedla a navíc se ambiciózní klub bude chtít soustředit na Ligu mistrů, kam se po odmlce vrací.

Sporting Gijón zapůsobil na fotbalovou veřejnost v prvním kole, kdy jej čekal velmi ostrý test. Možná jeden z nejtěžších v celém ročníku. Na jeho půdu totiž přicestoval slovutný Real Madrid. Domácí však poctivě bránili a tvrdou prací vydřeli remízu 0:0, což byl pro ně velký počin. Podobnou hru však předváděl nováček soutěže také mimo svůj stadion, když odjel k utkání s Realem Sociedad. Také v tomto utkání branku nedostal a přibral další bod.

Proti Valencii jej čeká další náročné utkání. Navíc se Sportingu proti Netopýrům příliš nedaří. Když Sporting naposledy Valencii porazil, psalo se datum 15. listopadu roku 2008. Od té doby převážně vítězí tým trenéra Nuna Esprita. Na stadionu Mestalla tři body zůstaly také po minulém vzájemném střetu. První branku dal domácí Sofiane Feghouli, druhou přidal Botia coby autor vlastního gólu. Skóre se o dva další kusy rozrostlo poté, co Jonas v nastaveném čase vstřelil dvě branky.

Valencii se zatím nedaří tak, jak by si majitelé a fanoušci asi představovali. Valencia sice postoupila do základních skupin milionářské Ligy mistrů, jenže od té doby se jí nedaří rozhodovat zápasy. Za poslední tři utkání jednou prohrála a dvakrát remizovala. V prvním kole narazila na Rayo a léčila se ze ztráty obránce Nicolase Otamendiho, v kole s pořadovým číslem dvě remizovala 1:1 s Deportivem La Coruňa. Utkání nedohrál obránce Barragán, který dostal červenou kartu a proti Sportingu tak bude chybět.

Hráčem, který se na utkání se Sportingem hodně těší, je Javi Fuego. Sporting je totiž jeho bývalým klubem, ke kterému stále cítí velké pouto. V rozhovoru pro oficiální stránky klubu Fuego zmínil: "Po reprezentační přestávce se všichni zase moc těšíme, až budeme hrát. Pro mě to bude hodně speciální zápas, protože právě Sporting ze mě udělal fotbalistu a umožnil mi hrát na nejvyšší úrovni. Strávil jsem v tom klubu hodně let a trochu jsem vyspěl i jako člověk. Jsem moc rád, že se Sporting vrátil do první ligy, fandil jsem mu."

"Sporting zatím překvapuje, protože ještě nedostal gól. A co jsem viděl, tak hrají velmi organizovaně, přesně vědí, co bude dál a jak hrát. Trenér Abelardo a celý jeho tým odvádějí skvělou práci, Sporting hraje hodně silově a nikdy se nevzdává. Bude to pro nás těžké utkání, protože nás zároveň čeká premiéra v Lize mistrů. Ale v tuto chvíli nemůžeme myslet na nic jiného, než je právě utkání se Sportingem. Chceme jej vyhrát a máme na to," věří Fuego.
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Lora, Hernández, Bernardo, López - Carmona, Alvarez, Cases, Jony - Guerrero, Sanabria
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Yoel - Cancelo, Mustafi, Abdennour, Gayá - Parejo, Fuego, Pérez - Feghouli, Negredo, Piatti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - FC Barcelona  (sobota 20:30)
Největším tahákem třetího kola Primera División bude jednoznačně souboj dvou posledních španělských šampionů - Atlética s Barcelonou. Madridští by na svém stadionu rádi využili ne zcela hladkého startu Katalánců do sezony, Blaugranas mají naopak skvělou příležitost dokázat, že jsou opět hlavními kandidáty na titul.

Atlético nemá z kraje sezóny zrovna lehký los, v prvních devíti kolech se tým Diega Simeoneho střetne s prakticky kompletní špičkou španělské ligy. Na Rojiblancos vyšly zápasy s Barcelonou, Realem Madrid, Valencií, Sevillou, Villarrealem a k tomu ještě utkání s Moyesovým nevyzpytatelným Realem Sociedad. První z těžkých soubojů, a sice s loňským vítězem Evropské ligy Sevillou, už Atleti v minulém kole zvládli. Po takticky dobře zvládnuté bitvě si z Andalusie odvezli vítězství 3:0. Křest ohněm v novém ročníku nyní pro domácí pokračuje zápasem s úřadujícími šampiony Španělska i pohárové Evropy.

Na první pohled se ovšem zdá, že barcelonský výlet do hlavního města vyšel pro Atlético nadmíru výhodně. Barcelonští totiž neprožili zrovna ideální start do sezóny, když se natrápili v souboji o evropský Superpohár a následně prohráli dvojzápas o španělský Superpohár s Athleticem v poměru 1:5. Tápající obrannou řadu Blaugranas navíc oslabil i disciplinární trest pro tahouna katalánské defenzívy Gererda Piquého, jenž si nezahraje ani nadcházející zápas proti Atléticu.

Jeho místo by tak měl opět zaujmout Thomas Vermaelen, jenž se už definitivně vylízal z vleklého zranění a stává se platnou součástí Enriqueho týmu. V minulém kole dokonce jedinou brankou zajistil Barce výhru proti Malaze a v průběhu reprezentační přestávky stál v dresu belgické reprezentace u vítězství nad Bosnou a Hercegovinou a Kyprem. "Pro každého hráče je důležité projít předsezónní přípravou bez potíží a mně se to tentokrát povedlo. I díky tomu jsem s mým letošním startem do sezóny mnohem spokojenější," pochvaloval si devětadvacetiletý obránce.

Barcelonští jedou na půdu Rojiblancos bez Brava, Piquého, Alvese a možná také Sergi Roberta. Náročné cestování mají navíc za sebou Neymar s Messim, kteří v týdnu absolvovali cestu přes Atlantik. Domácí prostředí by tak mohlo hrát pro Cholův výběr větší roli než obvykle. I čas ušetřený cestováním v rámci Španělska by se totiž mohl ukázat jako rozhodující kapka, která převáží misky vah na stranu Rojiblancos. Navzdory tomu, že Atleti prohráli se svými soky z Katalánska poslední čtyři vzájemná utkání. Zápas kola vypukne na stadionu Vicente Calderóna v sobotu ve 20:30.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Luis, Godín, Giménez, Juanfran - Koke, Tiago, Gabi, Torres - Martínez, Griezmann
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alba, Vermaelen, Mascherano, Roberto - Rakitič, Busquets, Iniesta - Neymar, Suárez, Messi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.25 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Real Sociedad  (sobota 22:00)
Real Betis se potřebuje vzpamatovat z těžkého KO, které v minulém kole utržil od Realu Madrid. Má k tomu ideální šanci, protože ani jeho následující oponent neprožívá právě snadné chvíle a vstup do sezony mu zatím moc nevychází.

Real Betis sice nezačal špatně, když v prvním utkání nového ročníku remizoval s nebezpečným Villarrealem, jenže minulé kolo mu hrubě nevyšlo. Pravou tvář první ligy poznal nováček v duelu s Realem Madrid, od kterého dostal na jeho půdě pět branek! Po dvou trefách zaznamenali James a Bale, jednou se prosadil kanonýr Karim Benzema. Drtivá porážka vrhla Betis skoro na samé dno, nyní je celek ze Sevilly 18. s jedním bodem na kontě.

Reaů Betis nedávno uvítal novou posilu zvučného jména, která by se měla pokusit oživit jeho skomírající ofenzívu a předat novým mladíkům více zkušeností. Mužem pro takovou práci jako stvořeným je Nizozemec Rafael van der Vaart. Na hřišti by měl vytvořit údernou dvojici s Joaquínem, "ztraceným synem Betisu". Po zranění kotníku se navíc Van der Vaart cítí být připraven k ostrému utkání. Jak vidí své šanci i šance celého týmu?

V rozhovoru pro oficiální stránky klubu zmínil: "Jsem velmi šťastný, můj kotník se zlepšuje a já jsem teď celý týden trénoval v poměrně vysokém tempu. Dva měsíce jsem nehrál a už se nemůžu dočkat. Vyšel nám poměrně dobře první zápas, nebylo to špatné utkání. Hráči bojovali, neustále se hýbali a nabízeli. To je dobré pro vytváření šancí. Vytvořili jsme si mnoho šancí a já si myslím, že to je způsob, jakým bychom měli hrát. Nebojácně, aktivně a s organizovanou obranou. S Realem už to bylo o něčem jiném, to je nejlepší tým ve Španělsku."

"Real Betis ale přesto ukázal, že se nebojí. Máme několik skvělých hráčů. Joaquín je pro mě absolutní jednička a Ricky van Wolfswinkel je zase skvělým zakončovatelem, co může dát mnoho branek za sezonu. Je tu skvělá parta a máme dobrého trenéra, který ví, co chce. Naší prioritou je fotbal si užít a zůstat v první lize ještě mnoho let," dodává zkušený Nizozemec. Proti němu se postaví Real Sociedad, který má také co napravovat. Jeho hlavním problémem je střílení branek - za dvě kola se to nepovedlo ani jednou a Real Sociedad má na kontě jen dva body za dvě remízy.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Piccini, Westermann, Bruno, Vargas - Petros, N'Diaye - Joaquín, Molina, Ceballos - Castro
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldúa, Reyes, González, La Bella - Illarramendi, Pardo - Prieto, Vela, Bruma - Jonathas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Sevilla FC  (pátek 20:30)
Pokud je ve španělské La Lize tým, který zatím zůstává za očekáváním, pak je to především Sevilla. Po dvou kolech se nalézá na šestnácté pozici a na svého dalšího vyzyvatele ztrácí tři příčky. Zatím má na kontě jen jeden bod, avšak nyní chce konečně bodovat naplno.

Sevilla má problémy především v předních liniích. Za dva zápasy totiž ještě neskórovala ani jednou, což je tristní bilance! Samozřejmě se zčásti dá omlouvat absencí, respektive prodejem úspěšného kanonýra Carlose Baccy, který odešel probouzet k životu milánské AC. Ale celé léto se vedení snažilo přivést adekvátní náhradu za tohoto prvotřídního střelce. Přišel Ciro Immobile a především se v posledních dnech podařilo dotáhnout do úspěšného konce příchod Fernanda Llorenteho.

Především od tohoto vysokého útočníka se očekává, že přinese do týmu zkušenosti a góly, které zatím Seville bytostně scházejí. Poslední zápas, ve kterém Sevilla vstřelila nějaký gól, bylo utkání s Barcelonou. V něm dala Sevilla dokonce branky čtyři, i když pak gólem Pedra padla. V prvním kole La Ligy pak nedokázala najít recept na pečlivou obranu Málagy a na jejím hřišti si jen s domácími rozdělili body.

V minulém kole před reprezentační přestávkou čekal Sevillu silný soupeř, když se na jejím hřišti představilo madridské Atlético. To bylo jediným týmem, který dokázal skórovat, a to hned třikrát. Do sítě brankáře Beta se postupně trefili Koke, Gabi a Jackson Martinez. Sevilla opět vyšla naprázdno. Teď už má Sevilla k dispozici i Llorenteho v plné formě, protože v minulém na něm byla znát nerozehranost. Teď má Sevilla ideální šanci na reparát.

V minulém utkání na půdě Levante se jí dařilo, když se po deseti minutách dostala do vedení díky brance Kevina Gameira. Ještě do konce první půle se prosadil José Antonio Reyes a pouhá korekce Ucheho domácím nestačila. Dlouhodobě ale Levante nepatří mezi oblíbené soupeře Sevilly. Z posledních pěti vzájemných zápasů vyhrála Sevilla nad Levante jen jednou, což není mnoho. Sevillu v utkání nepodpoří obránce Nicolás Pareja. Delší dobu bude chybět také jeho stoperský kolega Adil Rami. Do hry se alespoň vrací Timothee Kolodziejczak.

Levante nebude moci použít Simaa Juniora, který nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu. Kromě něj ale trenér Alcaraz nemusí řešit žádné další problémy se zraněním hráčů. Do útoku by se měl opět podívat nováček Deyverson, který by mohl nastoupit vedle Nabila Ghilase. A o slovo se hlásí také uzdravený Rubén Garcia. Obrana Levante si bude muset dávat pozor především na Fernanda Llorenteho, který má proti týmu skvělé statistiky. Ještě za časů, kdy nastupoval v Bilbau, se proti Levante trefil pětkrát v deseti zápasech.

Levante má rovněž co napravovat, protože v prvním kole dostalo dvě branky od Celty Vigo a prohrálo. Ve druhém kole už začalo pracovat lépe a vzalo si bod z utkání s nováčkem Las Palmas. Na jeho půdě se body dělily proto, že ani jeden tým nedokázal vstřelit branku. Levante má tedy podobné starosti jako jeho nejbližší soupeř. Který z týmů bude úspěšnější?
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Ruben - Lopez, Trujillo, Feddal, Juanfran, Toňo - Mari, Verza, Garcia - Ghilas, Deyverson
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Tremoulinas, Andreolli, Kolo, Coke - Krychowiak, N'Zonzi - Reyes, Iborra, Vitolo - Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.60 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Celta Vigo22005:16
 SD Eibar22005:16
3.Atlético Madrid22004:06
4.FC Barcelona22002:06
5.Real Madrid21105:04
6.Villarreal CF21104:24
7.Granada CF21013:43
8.Espanyol Barcelona21012:33
9.Valencia CF20201:12
 Deportivo La Coruña20201:12
11.Sporting Gijón20200:02
 Real Sociedad20200:02
13.Levante UD20111:21
14.Málaga CF20110:11
 UD Las Palmas20110:11
16.Sevilla FC20110:31
 Rayo Vallecano20110:31
18.Real Betis20111:61
19.Getafe CF20021:30
20.Athletic Bilbao20020:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (678)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele