Primera División - souhrn 3. kola

11.09.2015, 22:28, aktualizováno 14.09.2015, 22:20
Komentáře a souhrny
Athletic porazil Getafe, Betis si poradil s Realem Sociedad. Barcelona vyloupila hřiště Atlética Madrid a vrací se na špici. Valencia veze body z Gijónu. Real Madrid zásluhou pěti branek Cristiana Ronalda zničil Espanyol. Předehrávka nabídla remízu Levante se Sevillou, Villarreal uspěl v Granadě. Přestřelka se strhla mezi Celtou Vigo a Las Palmas.

Rayo Vallecano - Deportivo La Coruña 1:3

14.09.2015 20:30

Góly: 27. Adrián Embarba - 7. Celso Borges, 28. Luis Alberto, 61. Lucas

Dlouhých šest měsíců čekalo Deportivo La Coruňa na ligovou výhru z hřiště soupeře, co si tři body odvezlo na úkor Raya Vallecana. Nyní se galicijský celek konečně dočkal a rovněž na madridském předměstí - domácí Rayo dokázal přesvědčivě porazit 3:1.

Na trefu Celsa Borgese ještě dokázal zareagovat vyrovnáním Adri Embarba, jenže záhy ještě do poločasu znovu poslal hosty do vedení Luis Alberto a čtvrthodinu po změně stran pojistil náskok Deporu Lucas Pérez. La Coruňa tak ani po třech ligových kolech stále nepoznala porážku a s pěti body se vyhřívá na slušivém sedmém místě. Rayo naopak zůstává přikováno v zóně sestupu na předposlední devatenácté příčce.

Na průlom bezbrankového stavu nemuseli diváci na stadionu Vallecas dlouho, ovšem vyjma hostujících příznivců z toho radost neměli. Hned v sedmé minutě totiž Luis Alberto poslal zleva přesný centr do šestnáctky, kde si na něj naskočil Celso Borges a přesnou hlavičkou k zadní tyči poslal Deportivo do vedení. Krátce nato se hostující útočník Lucas Pérez marně dožadoval odpískání pokutového kopu, když byl při svém průniku do pokutového území sražen k zemi.

V sedmadvacáté minutě se Rayo dočkalo vyrovnání a vůbec svého prvního gólu v nové sezoně. Postaral se o něj Embarba, jenž využil dobré práce Patricka Eberta při obalamutění brankáře Luxe. Od té chvíle však neuplynuly ani dvě minuty a svěřenci Paca Jémeze znovu museli dotahovat. Zmatků v domácí obraně využil Luis Alberto, jenž vypálil pravačkou přesně do dolního růžku branky, a tak se šlo o přestávce do kabin za stavu 2:1 pro hosty.

Jakékoli naděje Raya na vyrovnání rázně utlumil v jednašedesáté minutě Lucas Pérez, když zakončil svůj samostatný průnik parádní šajtlí. Sedm minut nato mohl hostující útočník přidat dokonce ještě o trefu více, ovšem z těsného úhlu míč do sítě neprostrčil. Zpackaný druhý poločas z pohledu domácích podtrhlo vyloučení Eberta po druhé žluté kartě, a tak zápas skončil jasnou výhrou Deporu 3:1.

Více informací k zápasu

Málaga CF - SD Eibar 0:0

13.09.2015 20:30

Góly: -

Takticky svázaná bitva mezi domácí Malagou a Eibarem nakonec skončila bezbrankovou remízou. Z utkání s minimem šancí odchází asi šťastnější hosté, kteří bodovali i ve svém třetím vystoupení v novém ročníku Primera División. Malaga si na první výhru v sezóně bude muset ještě počkat.

Zápas se zpočátku nehrál v nijak závratném tempu a na první šanci si diváci na stadionu La Rosaleda museli počkat až do 23. minuty, když se poprvé ozval doposud stoprocentní baskický celek. Hostující Berjón se na levé straně proháčkoval až do vápna Malagy a oslovil Keka, jenže ten v pádu a tísněn jedním z obránců zamířil vysoko nad.

V divácky ne příliš atraktivním utkání se do přestávky zrodila ještě jedna šance. K radosti většiny z téměř dvaceti tisíc přítomných fanoušků si ji vypracovali Los Boquerones, když ve 44. minutě mohl z rychlého protiútoku udeřit Charles. Brazilského forvarda ale po skvělém centru Amrabata vychytal ve stoprocentní příležitosti úžasným zákrokem vyběhnuvší gólman Riesgo!

I druhý poločas nabídnul především vyrovnanou podívanou s pramálo příležitostmi a bylo jasné, že o případném vítězi rozhodne první vstřelená branka. I proto obě mužstva svazoval strach z osudové chyby a fanoušci atraktivního fotbalu si tak nemohli přijít na své. V ojedinělém zakončení se ocitl až v 63. minutě Charles, jenže jeho pokusu zoufale scházela přesnost.

V posledních dvaceti minutách hry dokázali domácí svého soupeře zatlačit. Hru však kouskovaly časté nedovolené zákroky. V celkově dosti vyhecované druhé půli rozdal sudí Undiano celkem šest žlutých karet. Závěrečný nápor favorizovaných Andalusanů tak vyšel naprázdno. Naopak to byli hosté, kdo mohl přetáhnout vítězství na svou stranu. V 87. minutě ovšem střídající Borja Bastón svou střelu v pádu po hlavičce Juncá nedokázal vměstnat mezi tři tyče!

Více informací k zápasu

Celta Vigo - UD Las Palmas 3:3

13.09.2015 18:15

Góly: 13. Fabián Orellana (pen.), 18. Daniel Wass, 48. Nolito - 23. Sergio Araújo, 61. Sergio Araújo, 74. David Simón

Asi jen málokdo čekal, že nejvíce vzruchu a fotbalového zážitku nabídne z třetího kola Primera División souboj Celty Vigo s Las Palmas. Výsledkem je divoká remíza 3:3, za kterou si hostující nováček zaslouží obrovskou pochvalu, neboť skoro celý zápas hrál v oslabení a svůj hrdinský výkon málem okorunoval i vítězstvím.

Úvody ligových zápasů Celty jsou od počátku sezony jako přes kopírák - neuplyne ani čtvrthodina hry a soupeř už hraje o desíti. Třikrát za sebou se tento počin ještě nikomu nepodařil, tedy až do nedělního podvečera. V jedenácté minutě totiž brankář Javi Varas ve vlastní šestnáctce spáchal faul na Aspase, který ho stál nejen pokutový kop, ale také vyloučení. Náhradník Raúl Cruz Orellanovu penaltu nedokázal chytit a domácí sebevědomě mířili za třetím vítězstvím v řadě.

Pocit domácích, že se nemůže nic zlého přihodit, ještě umocnil Daniel Wass gólem na 2:0. Ani v tu chvíli však Las Palmas nehodilo do ringu ručník a dobře udělalo. Ještě do poločasu se trefil Sergio Araujo a vlil ligovému nováčkovi krev do žil. Krátce po změně stran sice hosty znovu zchladil Nolito díky dobré práci Orellany, jenž zachytil rozehrávku Alcaraze, ovšem ani obnovené dvoubrankové manko nebylo pro tým z Kanárských ostrovů nezdolatelnou překážkou.

Celta jako by se po předchozích dvou zkušenostech z minulých týdnů již zcela upokojila, což podtrhl záložník Pablo Hernández, jenž si krátce po hodině hry srazil míč do vlastní sítě. Znovu u toho byl mimochodem aktivní Araujo. Comeback hostí dokonal v třiasedmdesáté minutě David Simon z bleskového protiútoku, asistentem mu nebyl nikdo jiný než Sergio Araujo, muž zápasu.

Zaskočení domácí se znovu jali přepnout na vyšší obrátky, jenže naskočit znovu do rozběhnutého zápasu poté, co polevíte, není jen tak. Iago Aspas zahodil dvě slibné příležitosti, Nolito z přímého kopu jen těsně minul a náhradní brankář Raúl se musel hned třikrát pořádně činit, zvláště jeho zákrok při dalekonosné ráně Orellany byl z ranku působivých. Zároveň však v ďábelském závěru otevřených obran mohlo klidně počtvrté skórovat i Las Palmas, jenže střídající Wakaso Mubarak zahodil slibný brejk čtyř útočících hráčů proti dvěma, a tak se oba celky rozešly smírně remízou 3:3.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Getafe CF 3:1

13.09.2015 16:00

Góly: 6. Aritz Aduriz, 24. Raúl García, 83. Aritz Aduriz - 70. Emiliano Velázquez

Athletic se do třetice dočkal premiérového vítězství v Primera División, když na domácím stadionu San Mamés přehrál Getafe v poměru 3:1. Jako obvykle se o dvě trefy postarala nestárnoucí ofenzivní stálice Basků Aritz Aduriz, jehož navíc jedním zásahem doplnila letní posila Raúl García.

Útočník Atlética Madrid, jenž do Athleticu zavítal v poslední den přestupového období, tak prožil snový debut. Jeho hlavička z průběhu druhé půle navýšila vedení domácích na 2:0 po úvodní brance Adurize. Sedm minut před koncem pak tentýž hráč znovu nastolil dvoubrankový náskok svého týmu po Velázquezově snížení ze sedmdesáté minuty. Krátké naděje Getafe na možný bodový zisk tím byly rázně uhašeny a Ernesto Valverde si mohl vychutnat pohodový závěr zápasu a tolik potřebné první vítězství v novém ligovém ročníku.

Po prohrách s Barcelonou a Eibarem již domácí potřebovali nutně zvítězit, ovšem Getafe šlo do zápasu z totožné pozice bez jediného bodu, již nyní okupuje definitivně samotné. O ideální start z pohledu Athleticu se postaral Aduriz brzkou gólovou hlavičkou z rohového kopu. Na druhé straně málem vyrovnal Velázquez, jenže Gorka Iraizoz se vyznamenal výtečným zákrokem a jeho hlavičkový pokus lapil. Chvíli nato celek z Bilbaa navýšil své vedení zásluhou Garcíi, jenž rovněž hlavou zužitkoval Susaetův centr.

Dvacet minut před koncem sice napodruhé Velázquez na Iraizoze vyzrál, jenže víc než jeho podařený volej již hosté nestihli předvést. Tím spíš, že Athletic od možného nervózního závěru utkání uchránil Aduriz, když doklepl do sítě Erasův centr, přestože byl při svém náběhu viditelně faulován.

Více informací k zápasu

Granada CF - Villarreal CF 1:3

13.09.2015 12:00

Góly: 74. Fran Rico - 49. Manuel Trigueros, 51. Cédric Bakambu, 90. Samuel

Dvě ohromné hrubky granadského brankáře Andrése Fernándeze zapříčinily, že si Villarreal odváží ze stadionu Nuevo Los Cármenes všechny body za pohodlnou výhru 3:1. Nejprve si domácí gólman nepotykal s míčem u nohou, čehož využil Manú Trigueros, a jen chvíli nato další Fernándezova nepochopitelná ztráta naservírovala šanci skórovat Cedricovi Bakambuovi.

Granadští se sice dokázali z tohoto dvojího šoku na začátku druhé půle oklepat a snížili na rozdíl jediné branky zásluhou Frana Rica čtvrthodinu, jenže závěrečný tlak již vyrovnání nepřinesl. V nastaveném čase naopak ještě pojistil výhru hostí Samuel García. Granada tak zůstává ve středu tabulky s třemi body, zatímco Žlutá ponorka se vydrala až na dosah druhého Realu Madrid, s nímž sdílí počet sedmi získaných bodů.

První půle toho příliš nenabídla, oba týmy se soustředily především na defenzivu, což se jim dařilo do puntíku. O to víc poté vynikla zmíněná Fernándezova minela z devětačtyřicáté minuty. Domácí brankář totiž přihrál přesně na nohu Samuela Castilleja, jenž míč bezprostředně posunul k Triguerosovi a ten nezaváhal. Někdejším gólmanem Porta tato chyba podle všeho dost zamávala, neboť krátce nato se dopustil další. Tentokrát jeho hrubě nevydařený odkop zachytil střelec Trigueros a napálil jej k Bakambuovi, který z prvního doteku suverénně skóroval. Není se čemu divit, byl to pro něj ostatně již třetí gólový zásah ve třech zápasech.

Granadě chvíli trvalo, než se oklepala, ale čtvrthodinu před koncem ukořistil Sergio Rico volný míč v pokutovém území a přízemní ranou vrátil domácím naději. Po zbytek utkání se Villarreal zuby nehty bránil snaživému náporu soupeře, jenže když konečně gól padl, tak na druhé straně po rychlém protiútoku. Po ráně Denise Suáreze, která se odrazila od tyče, se totiž prosadil střídající García.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Sociedad 1:0

12.09.2015 22:00

Góly: 41. Rubén Castro

Real Betis po návratu do první ligy od samého úvodu sezony dělá všechno pro to, aby se neopakovalo jeho předloňské trápení. Naposledy se o tom přesvědčil Real Sociedad, který sice hrál celý druhý poločas přesilovou hru, ale i tak odjíždí domů poražen v poměru 1:0.

O jediný gól utkání se postaral v jednačtyřicáté minutě Rubén Castro, jenž svému klubu zajistil skok na osmou příčku ligové tabulky. Zato Sociedad nadále čeká na své první vítězství a potácí se na místě třináctém. Takto si David Moyes vstup do své první plnohodnotné sezony v baskickém klubu jistě nepředstavoval.

Domácí si od samého počátku šli za svým a mohli žehrat na smůlu v zakončení, když Brunova hlavička z bezprostřední blízkosti skončila těsně mimo. Petrosův dalekonosný pokus se poté rovněž minul účinkem a na opačné straně se musel činit brankář Adán při ráně Jonathase. Po půlhodině hry se ještě Rubén Pardo neprosadil, ale deset minut nato sevillský celek přece jen docílil průlomu bezbrankového stavu.

Celou gólovou akci odstartoval centrem z pravé strany Joaquín, na jehož konci se objevil Rubén Castro a přesnou hlavičkou umístil míč do sítě ke vzdálenější tyči. Všechno v tu chvíli vypadalo růžově, ovšem domácí záhy zchladil letní příchozí Petros, neboť brazilský středopolař uviděl ještě před přestávkou druhou žlutou kartu a rázem dostal Betis pod tlak.

Po změně stran se Sociedad marně snažil dotáhnout a posléze ideálně i otočit nepříznivý vývoj utkání. Nejprve si na Adána nepřišel Jonathas, poté selhal Aritz Elustondo a v závěru se Imanol Agirretxe dostal dokonce hned ke třem výtečným příležitostem. Hostující útočník však nevyužil ani jednu z nich, a tak Betis může slavit cenné tři body za těsnou ubojovanou výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:2

12.09.2015 20:30

Góly: 51. Fernando Torres - 55. Neymar, 77. Lionel Messi

Velká fotbalová bitva na stadionu Vicente Calderóna skončila vítězstvím Barcelony v poměru 2:1. Góly padaly až po změně stran, když po brance Torrese museli Enriqueho svěřenci otáčet nepříznivý stav. Díky přesným trefám Neymara a střídajícího Messiho však nakonec slavili zaslouženou výhru Katalánci.

Po mnoha spekulacích a týdnu napěchovaném řadou událostí začal zápas jen na lavičce Lionel Messi, jehož v ofenzivní trojici nahradil Rafinha. Obě mužstva se před zápasem připojila k mnoha podobným iniciativám a při nástupu na hřiště na sobě hráči měli shodná trička se sloganem podporující uprchlíky z válkou zmítané Sýrie. Po oficialitách už ale nic nestálo v cestě nadmíru atraktivnímu utkání.

Lépe začali zápas Blaugranas, kteří drželi balón a častěji se dostávali do nebezpečného prostoru před šestnáctkou Atlética. S velkou chutí hrál Neymar, tradičně výborný výkon předváděl Iniesta. Domácí hrozili zejména z rychlých protiútoků, které jim přinesly úspěch v minulém kole na půdě Sevilly. Barcelonští zahrozili poprvé v 15. minutě, kdy se Iniesta skvěle uvolnil na hranici velkého vápna a geniální přihrávkou oslovil nabíhajícího Rakitiče. Chorvatského záložníka ale skvěle vychytal gólman Oblak. Na druhé straně pak průnik Torrese dobrým obraným zákrokem zneškodnil Vermaelen.

Stoprocentní šanci neproměnil ve 24. minutě Suárez. Ten se po rohovém kopu Rakitiče vynořil sám za obranou, v pádu ovšem nastřelil břevno! Krátce nato musel ze hřiště kvůli nezaviněnému zranění hostující stoper Vermaelen, za něj do rozjetého zápasu naskočil Mathieu. 35. minuta přinesla další šanci úřadujících šampionů, když se Suárez s Neymarem dostali do trháku. Brazilský útočník se v šestnáctce proháčkoval ke střele, avšak jeho pokus s velkým štěstím zblokoval obětavým skluzem Giménez! Barca odehrála dobrý poločas, El Cholo mohl být o přestávce rád za průběžný bezbrankový stav.

Simeoneho svěřenci začali druhou půli lépe a jejich tlak přinesl ovoce už ve 51. minutě. Tiago vymyslel skvělý pas za obranu pro Fernanda Torrese, jenž se prodral až před ter Stegena a střelou o tyč posunul domácí do vedení - 1:0! Katalánci však dokázali manko obratem smazat, když se k nebezpečné standardní situaci v 55. minutě postavil Neymar. Brazilský talent zaměřil šibenici za postavenou zdí a naprosto přesně zavěsil - 1:1!

Po hodině hry vytáhli oba trenéři své největší trumfy z lavičky. Do zápasu naskočil za Barcelonské Lionel Messi a ze hřiště se poroučel Rakitič. V dresu domácích měl zvrátit nerozhodný stav Jackson Martínez, který nahradil Torrese. Krátce nato se v další nebezpečné šanci ocitl Suárez, ale osamocen v pokutovém území prudkou přihrávku vůbec netrefil. Barca svého soupeře dál tlačila a v 67. minutě po Messiho pasu scházelo Neymarovi ke gólu hodně málo. Z brankové čáry vykopl míč po zákroku rukou na hranici pravidel domácí Godín.

V 77. minutě se jako rozhodující faktor znova ukázal Lionel Messi. Argentinský forvard se po závaru před šestnáctkou dostal díky přiťuknutí Suáraze před branku a přesnou střelou zařídil svému týmu vedení - 1:2! Jeho gesto při oslavě gólu dalo jasně najevo, komu věnuje svou premiérovou branku v novém ročníku La Ligy - svému čerstvě narozenému synovi.

Svůj moment si v poslední desetiminutovce vybojoval na druhé straně i další střídající hráč Jackson Martínez, jeho obtížnou střelu z otočky ale bez problémů zlikvidoval ter Stegen. Nic víc už evropští šampioni svému soupeři nedovolili. Oslabená Barcelona tak dokázala na horké půdě Atlética Madrid znova vyhrát a prodloužila svou sérii vítězství nad Rojiblancos už na pět utkání.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Valencia CF 0:1

12.09.2015 18:15

Góly: 90+1. Paco Alcácer

Valencie si s velkým štěstím odvezla tři body ze hřiště nováčka ligy Sportingu Gijón. Hubenou výhru 1:0 zařídil hostům v nastavení Paco Alcácer. Zápas s mnoha šancemi na obou stranách mělo ovšem ozdobit daleko více branek.

Ačkoli tomu konečné skóre nenapovídá, zápas měl od grády od úvodního hvizdu. Už v 5. minutě se do míče po rohovém kopu opřel ze střední vzdálenosti domácí Mascarell a jeho prudkou střelu vyrazil na rohový kop valencijský gólman Doménech. Hosté odpověděli ve 21. minutě šancí Negreda, kterému ale před brankou zabránil v zakončení obránce Luis Hernández.

Favorizovaní Netopýři se postupně dostávali do zápasu a utahovali šrouby okolo domácí obrany. Ve 29. minutě se po pěkné kombinaci ve vápně poroučel teatrálně k zemi hostující Parejo, hlavní sudí ale zůstal klidný. O pár okamžiků později se hosté prosadili o poznání sympatičtěji, když aktivní Feghouli způsobil dobrým centrem zmatek ve vápně Gijónu a odražený míč napálil těsně vedle Negredo. Valencie si do konce poločasu udržovala převahu, ale své počínání gólem nekorunovala.

Los Che zahájili lépe také druhou půli, Negredovi ale v zakončení zabránil dobře postavený gólman Cuéllar. Domácí začali kousat až po hodině hry, kdy se po standardní situaci dostal ke střele Pablo Pérez, jenže míči nedokázal dát dostatečnou razanci. V 74. minutě se pak v další dobré příležitosti ocitl střídající Guerrero, který ale nedokázal zachytit prudký centr Jonyho.

Domácí celek měl v závěru jasně více ze hry. V několika šancích se ocitli Cases, Jony nebo Pérez. Tu největší měl ale v 86. minutě Carmon, jemuž však v rozhodující chvíli míč utekl, a následná dorážka Jonyho už k úspěchu nevedla. Valencie prokázala zkušenosti a vůli po vítezství v samém závěru utkání. V 89. minutě Feghouli ještě chytrým obloučkem branku minul, v nastavení se už ale v další příležitosti nemýlil Paco Alcácer. Mladý útočník se po pasu Bakkaliho prosadil před brankou domácích a hlavou zařídil důležité vítězství pro Netopýry - 0:1!

Sporting nepředvedl špatný výkon, ale ani ve svém třetím vystoupení v nejvyšší španělské soutěži nedokázal vstřelit braku a odešel poprvé v sezóně poražen. Valencie se díky Alcácerovi může radovat z premiérové výhry v novém ročníku.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Madrid 0:6

12.09.2015 16:00

Góly: 7. Cristiano Ronaldo, 17. Cristiano Ronaldo (pen.), 20. Cristiano Ronaldo, 28. Karim Benzema, 61. Cristiano Ronaldo, 81. Cristiano Ronaldo

Real si dnes proti Espanyolu s chutí zastřílel a matného soupeře smetl 6:0. Gólový půst rázně utnul Cristiano Ronaldo, jenž nastřílel pět branek a ještě na jednu přihrál. V tabulce hattricků tak vyrovnal rekordního Lionela Messiho a stal se historicky nejúspěšnějším střelcem Realu Madrid v rámci španělské nejvyšší soutěže.

Rafael Benítez dává v novém působišti zapomenout na neúspěch z prvního kola La Ligy a po vysoké výhře nad Betisem zopakovali jeho svěřenci exhibiční výsledek i proti Espanyolu Barcelona. Gólovou kanonádu odstartoval již v 7. minutě Ronaldo, jenž si na ofsajdové linii převzal nádherný pas od Modriče a bez problému poslal míč ke vzdálenější tyči - 0:1! Domácí tak dostali pořádně studenou sprchu a jejich naděje po slibném začátku se začaly rychle rozplývat.

Neuplynulo ani deset minut a Real dostal šanci odskočit na rozdíl dvou branek. González fauloval ve vápně unikajícího Balea a sudí Bikandi nařídil penaltu. K té se postavil tradiční exekutor Cristiano Ronaldo a nekompromisní střelou k tyči nedal Lópezovi šanci - 0:2! Hattrick s pořadovým číslem 32 v podání portugalského kanonýra byl dokonán už ve 20. minutě. To Bale poslal do vápna modrobílých ostrý centr, na nějž si na zadní tyči počíhal Ronaldo, a hvězdný Portugalec z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Espanyolu - 0:3!

Hrůzostrašnou půlhodinu pro Barcelonské doplnil ještě ve 28. minutě Karim Benzema. Nejprve zapnul Bale na svých kopačkách turbo, unikl domácí obraně a následně předložil míč zcela osamocenému francouzskému útočníkovi. Tomu k druhé brance v sezóně stačilo jen doklepnout míč odkryté branky - 0:4! Benzema měl do konce první půle ještě jednu obrovskou příležitost, ale minutu před přestávkou nastřelil z hranice velkého vápna pouze tyč.

I přes ojedinělé šance v prvním poločase nastupovali domácí do druhé půle hlavně se snahou neuříznout si hned z kraje sezóny až příliš velkou ostudu. Vyprodaný stadion by jistě ocenil i čestnou branku, nicméně hladový Real svému soupeři nepovolil ani to. Naopak gólostroj s názvem BBC vyprodukoval po hodině hry další fotbalovou lahůdku. Po pasu Isca zatáhl míč do vápna Espanyolu Bale, velšský reprezentant okamžitě namazal před bránu Ronaldovi a ten ze stoje počtvrté prostřelil Lópeze - 0:5!

Blízko snížení byl Espanyol v 73. minutě, ovšem Navas dalším kvalitním zákrokem udržel čisté konto. Destrukci katalánského celku nedovršil v 81. minutě nikdo jiný než Cristiano Ronaldo. Po dnešku nejlepší střelec Realu Madrid v historii španělské ligy využil Vázquezovu přihrávku z pravé strany a z okolí penaltové puntíku popáté rozvlnil síť domácí svatyně - 0:6! Pět branek v jednom utkání La Ligy vstřelil Ronaldo podruhé ve své bohaté kariéře. Zároveň se automaticky vyšvihnul do čela aktuální tabulky střelců Primera División.

Více informací k zápasu

Levante UD - Sevilla FC 1:1

11.09.2015 20:30

Góly: 58. Víctor Camarasa - 12. Steven Nzonzi

Sevillská mizérie nebere konce ani po třetím ligovém kole. I tentokrát totiž andaluský celek zaváhal, přestože na půdě Levante vedl po trefě letní posily Stevena N’Zonziho. V osmapadesáté minutě však vyrovnal Víctor Camarasa a hosté tak nadále zůstávají bez jediného vítězství na opačném konci tabulky, než by si představovali.

Trenér Unai Emery byl odhodlán nastartovat ve Valencii chabě se vyvíjející zahájení nového ročníku a posunout Sevillu pryč ze sedmnáctého místa, z nějž do zápasu vstupovala. Bodem za remízu 1:1 sice zdvojnásobil počet získaných bodů, jenže posun na průběžnou čtrnáctou příčku pro ambiciózní Sevillu to pravé ořechové. Vše přitom zprvu vypadalo slibně, hosté v první půli herně dominovali a díky prudké ráně N’Zonziho, nové posily z anglického Stoke City, od třinácté minuty také vedli. Byl to jejich vůbec první gól v letošním ročníku Primera División.

Po změně stran však výkon sevillských poněkud upadl, což se jim při hubeném jednobrankovém náskoku stalo osudným. Byť si brankář Beto na střelu Josého Garcíi sáhl, míč se odrazil od jeho tyče přímo ke Camarasovi, jenž jej střelhbitě doklepl do sítě. "Zase domů odjíždíme zklamaní," hlesl po zápase záložník Vítolo v rozhovoru pro španělskou televizi. "V prvním poločase jsme pohodlně kontrolovali hru a vytvářeli si šance, jenže když je neproměníte, nakonec za to taky zaplatíte. Musíme se z toho poučit a přenést pozornost na Ligu Mistrů."

Sevilla se do milionářské soutěže kvalifikovala jakožto vítěz Evropské ligy a los základních skupin ji vůbec nešetřil. Andalusané se totiž postupně střetnou s Juventusem, Manchesterem City a Borussií Mönchengladbach. Jejich pouť za postupem začíná v úterý doma proti poslednímu zmíněnému mužstvu, na konci září poté zamíří na půdu loňského finalisty Juventusu do Turína.

Levante sice stejně jako Sevilla nadále čeká na své první ligové vítězství, ovšem comeback z druhé půle dává tomuto překvapivému zaskočení favorita punc výhry. Díky lepšímu skóre navíc valencijský celek zůstává v tabulce stále i před svým pátečním soupeřem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona33004:19
2.Real Madrid321011:07
3.Celta Vigo32108:47
4.Villarreal CF32107:37
5.SD Eibar32105:17
6.Atlético Madrid32015:26
7.Deportivo La Coruña31204:25
8.Valencia CF31202:15
9.Real Betis31112:64
10.Athletic Bilbao31023:43
11.Granada CF31024:73
12.Espanyol Barcelona31022:93
13.UD Las Palmas30213:42
14.Levante UD30212:32
15.Málaga CF30210:12
 Real Sociedad30210:12
 Sporting Gijón30210:12
18.Sevilla FC30211:42
19.Rayo Vallecano30121:61
20.Getafe CF30032:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (438)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele