Premier League - souhrn 3. kola: Tottenham poskočil do čela

28.08.2021, 15:24, aktualizováno 29.08.2021, 19:25
Komentáře a souhrny
Mohamed Salah (© AFP)
Tottenham zvládl derby proti Watfordu a jde do čela tabulky. Liverpool si s Chelsea ve šlágru body dělil. Arsenal zůstává i po třech kolech bez bodového zisku, tentokrát odjel bez bodu z Etihad Stadium, kde podlehl Manchesteru City 0:5. Obdobně je na tom Norwich, Manchester United vyloupil Wolverhampton.

Wolverhampton Wanderers - Manchester United 0:1

29.08.2021 17:30

Góly: 80. Mason Greenwood

Wolverhampton Wanderers prohrál duel třetího kola Premier League s Manchesterem United 0:1. Zápas rozhodl v osmdesáté minutě Mason Greenwood.

Manchester se hned z kraje utkání usadil u pokutového území soupeře, pak však přišel rychlý brejk Wolves, který táhl středem hřiště Traoré, jenž posunul míč do strany na Jiméneze, jehož zakončení na přední tyč však de Gea kryl. Traoré už se k dorážce nedostal.

O tři minuty později se po neúspěšném rohu valil další brejk domácích, jenž zakončil Trincão, který už překonal de Geu, ale na brankové čáře zasáhl Wan-Bissaka.

Wolves si vytvořili nepříjemný tlak, který ve třinácté minutě vyvrcholil centrem na zadní tyč, kde Sancho podcenil situaci, nechal se přetlačit Jiménezem a Moutinho pálil ze středu vápna mimo branku.

Centrovaný míč defenziva United po půl hodině hry ustála, přesto se domácí dostali do nebezpečného zakončení, když na zadní tyči v pádu zakončil v pádu Saiss, jehož střela letěla vedle pravé tyče.

V poslední minutě prvního poločasu se z levé strany prodral do zakončení Greenwood, jehož utažená střela proletěla jen těsně vedle zadní tyče.

V 63. minutě domácí opět hrozili z protiútoku. Rychlý brejk po levé straně zakončil Traoré, jenž našel na hranici vápna Trincãa, kterému však střela nesedla. Míč skončil vedle levé tyče.

O pár minut později United zachránil David de Gea. Na malém vápně vyskočil nejvýše Saiss, jehož hlavičku hostující brankář na čáře vyrazil a následně si poradil i s dorážkou domácího hráče.

Ačkoliv měli více příležitostí Wolves, v 80. minutě šli do vedení hosté. Favorit zápasu se rychle ujal míče, otočil herní situaci, načež se na pravé straně dostal do zakončení Mason Greenwood, který z úhlu propálil domácího brankáře.

United se posunuli na třetí příčku, Wolves jsou bez bodu osmnáctí.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Leeds United 1:1

29.08.2021 15:00

Góly: 61. Chris Wood - 86. Patrick Bamford

Nerozhodný výsledek přinesl duel dvou týmů stále čekajících na výhru. Burnley se sice po hodině hry dostalo do vedení zásluhou Wooda, nicméně v závěrečných minutách se na konečných 1:1 povedlo srovnat Bamfordovi.

První půle se neřadila mezi ty nejatraktivnější a výsledkem bylo, že nepřinesla ani jednu střelu na bránu. Za zmínku však stojí obstřel Gudmundssona po půlhodině, který skončil kousek od vzdálenější tyče, či následný Raphinhův pokus o nalezení Bamforda před odkrytou klecí. Ve čtyřicáté minutě pak ještě z voleje po centru z pravé strany zakončoval Barnes, ani jemu se nepovedlo seřídit mířidla.

Po hodině hry už přišla gólová radost. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Tarkowski, balón se od Mesliera odrazil do břevna a zůstal ve hře. To vyústilo v další centr, po němž pálil Lowton a jeho ránu pak těsně před brankářem tečoval Chris Wood. Meslier už proti tomuto nic udělat nemohl.

Přesto Whites neodjížděli z Burnley s prázdnou. A jejich gól byl lehce podobný tomu, který předtím dostali. Po akci z pravé strany a odraženém míči vypálil Shackelton načež se do střely v malém vápně vložil Patrick Bamford, jemuž se povedlo balón umístit za gólmanova záda.

V tabulce tak Leeds zůstal o bod před Burnley, aktuálně tato mužstva najdeme na patnácté a šestnácté příčce.  

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Watford FC 1:0

29.08.2021 15:00

Góly: 42. Heung-min Son

Tři zápasy, tři vítězství 1:0. I přes nepříliš přesvědčivé výsledky zůstává Tottenham jediným stoprocentním mužstvem v Premier League. O výhře s nováčkem v podobě Watfordu rozhodl nedlouho před pauzou Son.

První zajímavější možnosti přišly po dvaceti minutách. Sonův rohový kop se odrazil k Tangangovi, jehož pokus nadělal Bachmanovi veliké starosti. Na opačném konci hřiště vzápětí ze zajímavé pozice zahrával standardku Dennis, jeho rána ale letěla vysoko nad břevno.

Přesto se diváci ještě před odchodem do šaten dočkali úvodní branky, a to trochu kuriózní. Kousek za rohem velkého vápna kopal Heung-min Son přímý kop. Ten sice nenašel žádného ze spoluhráčů, což ovšem překvapilo i samotného brankáře a ten tak balón nechal doskákat až za brankovou čáru.

Nedlouho po přestávce mohli Hornets srovnat, to by ovšem Kucka musel využít kombinace Sarra s Reguilónem lépe než jen k ráně nad bránu. Po hodině hry opět Watford nedokázal sklopit střelu, tentokráte to s výškou přehnal Sissoko. Na druhé straně mohl navýšit vedení Alli, v tutovce ale selhal a zakončil nepřesně.

Druhý poločas byl celkově dost zajímavý, Höjbjerga skvěle vychytal Bachmann a Mourovu přihrávku na Kanea zase zastavil Sierralta. Kane následně sám pálil, opět ovšem jen do obránce. Spurs tak nakonec uhájili vedení a dostali se na první místo v tabulce.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Chelsea FC 1:1

28.08.2021 18:30

Góly: 45+5. Mohamed Salah (pen.) - 22. Kai Havertz

Šlágr kola nakonec vítěze nenašel, Liverpool se s hostující Chelsea rozešel smírně 1:1 a oba celky tak přišly o svou dosavadní stoprocentní úspěšnost. Spokojenější s výsledkem budou nepochybně hosté, kteří se sice rychle ujali vedení, v nastaveném čase však Reece James obdržel červenou kartu a navíc kvůli hře rukou soupeři nabídl pokutový kop, který Salah proměnil. Chelsea tak celý druhý poločas musela čelit početní převaze a v podstatě se jenom bránila, díky vynikajícím výkonům zadáků a brankáře Mendyho se však svěřencům Thomase Tuchela podařilo neinkasovat a udržet tak remízu 1:1.

Liverpool do utkání vstoupil živěji a aktivněji. Jeho intenzivní presink nadělal rozehrávce Chelsea pořádné problémy. Kante, Jorginho ani Reece James nebyli schopni v úvodních patnácti minutách pořádně rozehrát, hosté se proto často uchylovali k dlouhým nákopům na osamoceného Lukaka a následně přicházeli o míče. Liverpool si v úvodu zápasu krom tlaku vypracoval také jednu obrovskou šanci, když Trent Alexander-Arnold našel krásným pasem nabíhajícího Hendersona, který ale ve vyložené šanci míč špatně trefil a ten tak skončil o několik metrů mimo branku.

Na druhé straně Chelsea dostala výhodu rohového kopu, kterým Reece James našel hlavu Havertze a jeho perfektní hlavička zapadla přesně za Alissona - 0:1. V následujících minutách Chelsea převzala otěže duelu a hnala se do několika velmi nadějných rychlých protiútoků. Nejprve situaci 3 na 3 vyřešil špatně Romelu Lukaku, který místo jednoduché pobídky Havertze volil přihrávku na Mounta, která ale byla nepřesná. O pár minut později mohl zase Havertz z prvního doteku poslat do samostatného útoku belgického útočníka ve službách Chelsea, ale klíčový moment prováhal a jeho střela pak byla zblokována. Největší šanci na zvýšení náskoku tak měl Mason Mount, kterého oslovil Lukaku, anglický záložník si pohrál s Arnoldem, koncovku však nevyřešil dobře, když vůbec netrefil branku.

Liverpool mohl vyrovnat zásluhou Elliotta, ten ale odražený míč z oblasti penaltového puntíku napálil vysoko nad. Klíčový moment pro vývoj zápasu tak přišel v nastaveném čase první půle. Rohový kop prodloužil Mané na zadní tyč na nabíhajícího Matipa, který na něj ale sotva dosáhl. Když už se zdálo, že veškeré nebezpečí pominulo, zpanikařil obránce Alonso, který míč vyhlavičkoval z rukavic Mendyho přímo k Matipovi. Ten nastalého zmatku využil, svou hlavičku ale poslal pouze do břevna. Následoval obrovský závar, při kterém zakončení Maného vytlačil z brankové čáry obránce Reece James. Opakovaný záběr ukázal, že zadák Chelsea balón nejprve trefil stehnem, načež se mu odrazil také do paže. Sudí Anthony Taylor nejprve nereagoval, po prohlédnutí videozáznamu měl ale jasno - penalta a červená karta! Nabídnutou šanci k vyrovnání pak s přehledem využil Mo Salah.

Začátek druhého dějství kopíroval úvodní minuty zápasu - Liverpool na svého soka pořádně vletěl a Mendy se skutečně měl co ohánět. Hlavička Joty mířila těsně nad branku, dalekonosná rána Hendersona zase mířila těsně vedle vzdálenější tyče. Proti pokusům Fabinha a Van Dijka se už ale brankář hostí musel činit a předvést dobré zákroky, aby tyto rány nepustil za svá záda. Po nějakých 60 minutách však tlak Liverpoolu uvadl - ten sice Chelsea i nadále přehrával, už se mu ale nedařilo dostávat se do zakončení a tvořit si šance. Naopak po jednom ze sporadických útoků Chelsea přetáhl Mount centr na Alonsa, ten míč vrátil na Lukaka a Liverpool měl velké štěstí, že jeho zakončení pozorný Matip dokázal zablokovat.

V závěrečných deseti minutách mohl nejprve hosty poslat do vedení Kovačič, který se nebojácně probil do pokutového území soupeře, zakončení ale nezvládl dobře. Z protiútoku si pak největší šanci v druhém poločase vypracoval také Liverpool, po rychlém brejku se na hranici vápna uvolnil Salah, s jeho slabou střelou slabší pravou nohou si ovšem Mendy bez větších potíží poradil. A protože Chelsea ubránila i tříminutové nastavení, odvezla si z Anfield Road cenný bod.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Brentford FC 1:1

28.08.2021 16:00

Góly: 13. Emiliano Buendía - 7. Ivan Toney

Fotbalisté Aston Villy remizovali ve třetím kole Premier League s Brentfordem 1:1. Obě branky padly hned v úvodu, když hosty poslal do vedení Toney, za domácí pak srovnal Buendía.

Hned v sedmé minutě otevřel hostující nováček skóre. Ghoddosův centr z rohu se dostal na opačnou stranu ke Canósovi. Ten ho přihrál směrem do šestnáctky a na přední tyči ho ještě jemně tečoval za sebe patičkou Jansson, díky čemu se míč dostal zhruba na penaltový bod k úplně volného Ivanovi Toneymu, který ho z první poslal do pravého horního rohu Martínezovy branky.

Domácí však dokázali za šest minut srovnat. Ings si zpracoval pas na levé křídlo, narazil si míč s Targettem a pak ho přihrál na osu hřiště na volného Emiliana Buendíu. Ten se s ním elegantně otočil a jelikož u něj nebyl nikdo ve žlutém, tak bez váhání vystřelil a krásnou střelou namířil nechytatelně k levé tyči Rayovy branky.

Centr Targetta z levé strany sklepl v šestnáctce v osmnácté minutě Brentfordu hlavou Konsa a míč se odrazil přímo k Ingsovi, jenž okamžitě vypálil na branku hostů. Gólman Raya reflexivně vyrazil tuto střelu.

Po půlhodině hry se Janelt dostal před šestnáctkou Aston Villy k odraženému míči, který hned posunul doleva do šestnáctky na Henryho. Ten z první střelou po zemi těsně minul vzdálenější tyč Martínezovy svatyně.

Další šanci měli domácí až v 96. minutě. El Ghazi se hezky uvolnil na levém křídle a přesným centrem na zadní tyč poslal míč na Watkinse. Ten vyskočil výše než obránci Brentfordu, hlavičkou ale poslal míč do rukou přesouvajícího brankáře Rayy.

Villans jsou po třech kolech jedenáctí, Brentford devátý.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Everton FC 0:2

28.08.2021 16:00

Góly: 41. Demarai Gray, 58. Dominic Calvert-Lewin (pen.)

Everton pokračuje ve výborném vstupu do nového ročníku a po domácí výhře nad Southamptonem a venkovní remíze s Leedsem si tentokráte všechny tři body odváží ze hřiště Brightonu. Vyrovnané utkání naklonil na stranu hostí na konci první půle Gray, v druhé půli pak Brighton neproměnil několik nadějných příležitostí, načež po hodině hry rozhodl o vítězství Evertonu z pokutového kopu útočník Calvert-Lewin.

První nebezpečnou akci si na své konto připsali domácí, útočník Maupay se třicet metrů od branky uvolnil, ani na vteřinku nezaváhal a napřáhl ke střele, která skončila těsně nad břevnem. Everton kontroval hezkou kombinací mezi Allanem a Colemanem, po které druhý jmenovaný hledal zpětnou přihrávkou spoluhráče, na penaltě však našel pouze kopačky domácích obránců.

O chvilku později pálil z hranice vápna Richarlison, branku však vysoko přestřelil. Když už to vypadalo, že oba celky půjdou do kabin za bezbrankového stavu, našlápl k pěkné akci záložník Gray, kterému se podařilo v rychlosti obehrát bránícího Webstera a křižnou střelou překonal brankáře Sancheze.

Na začátku druhého dějství mohl vyrovnat Trossard, ten se po zpětné přihrávce zjevil na penaltě úplně sám, zakončení však hrubě nezvládl. Další nebezpečí plynulo z volného přímého kopu z hranice velkého vápna, záložník Mac Allister vsadil na razanci, brankář Pickford však s vypětím všech sil dokázal ránu zlikvidovat.

Po hodině hry získal trochu místa ve středu pole záložník Allan a načasoval krásnou přihrávku sprintujícího Colemana. Ten se tělem dostal před bránícího Veltmana a nechal se faulovat, po čemž nemohlo následovat nic jiného než pokutový kop. K tomu se postavil útočník Calvert-Lewin a přízemní střelou zvýšil vedení svého celku.

Třetí branku mohl před koncem přidat ještě Doucouré, jeho tvrdou ránu však brankář Sanchez vyrazil. Hosty to však mrzet nemuselo, ve zbývajících minutách pohodlně udrželi vedení a mohou se tak radovat ze zisku dalších tří bodů.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Southampton FC 2:2

28.08.2021 16:00

Góly: 55. Callum Wilson, 90. Allan Saint-Maximin - 74. Mohamed Elyounoussi, 90+6. James Ward-Prowse (pen.)

Už to vypadalo, že si Newcastle United připíše ve třetím kole Premier League tři body. Southampton však dokázal v šesté nastavené minutě srovnat na 2:2. Domácí poslal do vedení Wilson, srovnat dokázal Elyounoussi. V 90. minutě navýšil ve prospěch Magpies Saint-Maximin, poté ale srovnal definitivně krok z penalty Ward-Prowse.

Obrovskou šanci měl ve 23. minutě Djenepo. Livramento mu předložil míč jako na podnose do prázdné brány. Záložník Southamptonu o parník přestřelil. Po chvíli měl ten samý hráč další gólovou příležitost. Už střílel téměř do odkryté brány. Na poslední chvíli mu pod nohy výborným obranným zákrokem skočil Schär a zabránil tak už téměř jistému gólu.

Allan Saint Maximin se půl hodině hry prokličkoval obranou hostí jako nůž máslem a zastavil ho až nedovolený zákrok. Z přímého kopu si však domácí nic nevytvořili.

Nejdříve to ve 38. minutě z přímého kopu za hranicí vápna zkoušel Ward-Prowse na bránu Woodmana. Ten zasáhl a vyrazil míč do skrumáže, ze které přišla další rána. Tu tentokrát zblokoval Fernández.

Za chvíli už však opět vyhlašovali pohotovost na druhé straně. A opět duo Saint-Maximin a Callum Wilson. Ve dvou si útočníci Newcastlu poradili hned s pěticí obránců a druhý jmenovaný se opřel do balónu. Mířil kousek nad břevno.

V poslední minutě první půle ještě musel předvést své umění McCarthy. Na roh si naběhl na přední tyč Callum Wilson, opřel se do balónu a mířil přesně k tyči. Ve většině případech nechytatelnou střelu lapil anglický gólman jako by to byla povinnost.

První branku však v St. James Parku viděli až v 55. minutě. Jacob Murphy dostal krásný pas za obranu, nezazmatkoval a míč předložil ještě lépe postavenému Callumu Wilsonovi, který se v těchto situacích nemýlí.

Vyrovnáno bylo v 74. minutě. Nathan Redmond se krásně uvolnil na levé straně a nacentroval míč do vápna. Na jeho pobídku si sběhl nikým nehlídaný Mohamed Elyounoussi a uklidil balón do sítě.

Už to pomalu začínalo vypadat, že se oba celky rozejdou po remíze 1:1. Poté se však začali dít věci. Newcastle se v 90. minutě z ničeho nic dostal do protiútoku. Nejdříve se ke střele dostal Joelington, poté Almirón. Ani jeden neuspěl. Míč se ale ještě odrazil k volnému Allanu Saint-Maximinovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

V 94. minutě však byl Armstrong zastaven ve vápně Lascellesem a hlavní sudí po domluvě s VARem odpískal pro hosty pokutový kop. Toho se ujal James Ward-Prowse a balon napálil nechytatelně k levé tyči.

Více informací k zápasu

Norwich City - Leicester City 1:2

28.08.2021 16:00

Góly: 44. Teemu Pukki (pen.) - 8. Jamie Vardy, 76. Mark Albrighton

Norwich zatím stále čeká na své první body v tomto ročníku, nic na tom nezměnil ani sobotní zápas s Leicesterem, který "Kanárci" trochu smolně prohráli 1:2. Na vedoucí gól Vardyho dokázal ještě do poločasu odpovědět z pokutového kopu útočník Pukki, protože se ale patnáct minut před koncem trefil ještě Albrighton, zůstaly všechny tři body v rukou svěřenců manažera Brendana Rodgerse.

Hosté měli nástup do utkání skutečně bleskový, už po osmi minutách obral na pravém kraji Pereira váhajícího Williamse, obránce Leicesteru pak našel skvělou přízemní přihrávkou volného Vardyho, který ranou z první poslal svůj celek do vedení. Vyrovnat mohl útočník Rashica, jeho střelu zpoza vápna ale brankář Schmeichel zneškodnil. Na druhé straně se do samostatného úniku dostal Vardy, toho ale perfektním zákrokem vychytal brankář Krul.

Těsně před poločasovým hvizdem se však "Kanárci" přece jen dočkali vyrovnání. Obránce Söyüncü poněkud hloupě podrazil útočníka Rashicu a ačkoliv hlavní sudí v první chvíli na penaltový puntík neukázal, po konzultaci s videem svůj verdikt změnil. K exekuci se postavil útočník Pukki a neomylným zakončením srovnal skóre.

Druhé dějství přineslo nejprve velkou šanci Maddisona, ke kterému po rohovém kopu propadl míč, záložník Leicesteru však z hranice malého vápna branku netrefil. Leicester však stupňoval své úsilí a nakonec se dočkal odměny - patnáct minut před koncem se po rychlém otočení hry balón dostal k Albrightonovi, který se z úhlu opřel do míče a i díky teči domácího obránce zapadl přesně za zadní tyč.

Norwich se ovšem nevzdal a ještě měl šanci na vyrovnání - nejprve se po zpětné přihrávce ocitl v dobré pozici Cantwell, ten však své zakončení mezi tři tyče nenasměroval. Když pak po rohovém kopu dopravil míč do sítě záložník McLean, nebyla branka zase uznána pro ofsajd Cantwella, který v ofsajdovém postavení stál přímo před Schmeichelem a blokoval mu tak výhled na situaci. Leicester tak s vypětím všech sil udržel hubené vedení a dokráčel k vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

West Ham United - Crystal Palace 2:2

28.08.2021 16:00

Góly: 39. Pablo Fornals, 68. Michail Antonio - 58. Conor Gallagher, 70. Conor Gallagher

West Ham United jen remizoval v duelu třetího kola Premier League s Crystal Palace 2:2. Za Kladiváře si branky připsali Fornals a Antonio, za hosty se dvakrát trefil Gallagher. Další konkurenti na špičce však také nebodovali naplno, a tak se před West Ham může zítra dostat jen Tottenham.

Závar u branky Crystal Palace nastal v 17. minutě. Bowen z pravé straně oslovil u malého vápna Dawsona, jehož střelu musel zastavit před brankovou čárou až jeden z bránících hráčů.

Podobnou tutovku měli domácí i o šest minut později. Coufal centrem z pravé strany našel ve vápně hlavu Antonia, který dokázal dostat míč za vyběhnutého Guaitu. Brankáře Crystal Palace však zastoupil Ward a odkopl míč z brankové čáry do bezpečí.

Ve 39. minutě se domácí ubránili a vyrazili do rychlého protiútoku, který byl zakončen naprosto ukázkově. Pablo Fornals si v pokutovém území narazil s Antoniem a ve vyložené pozici poslal míč do sítě.

Po hodině hry se mohli radovat hosté, kterým se zásluhou Conora Gallaghera podařilo vyrovnat. Benteke svedl ve vápně souboj a vybojoval míč pro mladého záložníka, který z nepříjemné pozice na malém vápně dokázal procpat míč do branky.

Vyrovnaný stav však vydržel jen pouhých deset minut. Michail Antonio naplno ukázal své kvality, když si doběhl dlouhou přihrávku, v souboji přetlačil obránce a následně parádně vystřelil k bližší tyčce.

Nicméně uběhly jen dvě minuty a bylo opět srovnáno. Conor Gallgher si v 70. minutě ve vápně zpracoval centr z levé strany, výborně se zbavil bránícího hráče a s přehledem zakončil. Pro mladého hráče to byla druhá branka v tomto utkání.

Coufalův centr z pravé strany dokázal v 82. minutě jeden z obránců odvrátit, míče se ale zmocnil Rice a okamžitě se vydal do pokutového území, kde svedl souboj a spadl na trávník. Rozhodčí ale penaltu neodpískal.

Závěr zápasu patřil jednoznačně Crystalu, který se usilovně pokoušel vstřelit rozhodující branku. West Ham se bránil hodně hluboko. Vyhrát ale nakonec mohli domácí. Do rychlého protiútoku se dostali Antonio s Jarmolenkem, nicméně prvně jmenovaný nedokázal přesně přihrát a míče se zmocnil Guaita.

Více informací k zápasu

Manchester City - Arsenal FC 5:0

28.08.2021 13:30

Góly: 7. Ilkay Gündogan, 12. Ferrán Torres, 43. Gabriel Jesus, 53. Rodri, 84. Ferrán Torres

Trápení londýnského Arsenalu nezná mezí. Manchester City sice byl před utkáním jasným favoritem, přesto se ale nečekalo, že bude mít utkání až takhle jasný průběh. Gunners na svého soka stačili jen v úvodních pěti minutách, po čtvrthodince už byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, a když si po půlhodině hry připsal po nesmyslném zákroku červenou kartu Granit Xhaka, zbývalo jen vyřešit, kolik branek londýnský celek ještě do konce zápasu inkasuje. Pep Guardiola tak i ve druhém domácím zápase v této ligové sezóně zvítězil vysoko 5:0.

Úvodní minuty trochu překvapivě patřily hostujícímu týmu, Manchester City se nedokázal dostat do svého obvyklého tempa a byl to tak Arsenal, kdo měl míč častěji na svých kopačkách. Jenže to k ničemu nevedlo, naopak z první nebezpečnější akce domácích hned zapršelo. Bernardo Silva vyslal hezký míč do pravého křídla na Jesuse, který se šikovně uvolnil a do vápna poslal hezký centr, který trestuhodně podskočil stoper Chambers a záložník Gündogan tak měl už hodně lehkou úlohu.

O pět minut později bylo pro hosty ještě hůře, Citizens se sice rozehrávka volného přímého kopu vůbec nepovedla, jenže obránce Soares místo odkopu pouze promáchl, a tak míč propadl až ke zcela osamocenému Torresovi, který zvýšil na 2:0.

Po pětatřiceti minutách svým spoluhráčům situaci pořádně zkomplikoval záložník Xhaka. Ten šel zcela zbytečně do nebezpečného skluzu proti Cancelovi a za svou agresivitu si od sudího Atkinsona vysloužil rovnou červenou kartu. Arsenal v oslabení působil již zcela odevzdaným dojmem a do poločasu ještě jednou inkasoval, když se ze strany před branku proháčkoval Grealish a míč před odkrytou svatyni předložil Jesusovi, který jej bez potíží dopravil do sítě.

Na startu druhého dějství se zpoza vápna opřel do míče záložník Rodri a jeho rána zaplula přesně k tyči, brankář Leno byl zcela bez šance. V další šanci odmítl zvýšení skóre záložník Sterling, který hlavičkou přestřelil. Tentýž hráč se o chvilku později řítil z pravé strany do samostatného úniku, nevyřešil jej však dobře, když pouze nastřelil brankáře Lena.

Od potupného bůra však Arsenal zachránit stejně nedokázal, po krásném centru Mahreze si totiž za obranu naběhl Torres, k míči se dostal dříve než vybíhající Leno a hlavičkou upravil na konečných 5:0. Mikel Arteta tak se svým celkem zůstává na chvostu ligové tabulky a nepřipsal si zatím ani jediný ligový bod - není tak překvapením, že je budoucnost španělského manažera před reprezentační přestávkou značně nejistá.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur33003:09
2.West Ham United321010:57
3.Manchester United32107:27
4.Chelsea FC32106:17
 Liverpool FC32106:17
6.Everton FC32107:37
7.Manchester City320110:16
8.Brighton & Hove Albion32014:36
9.Leicester City32014:56
10.Brentford FC31203:15
11.Aston Villa31115:44
12.Watford FC31023:53
13.Southampton FC30214:62
14.Crystal Palace30212:52
15.Leeds United30214:82
16.Burnley FC30122:51
17.Newcastle United30124:81
18.Wolverhampton Wanderers30030:30
19.Norwich City30031:100
20.Arsenal FC30030:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (788)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele