Premier League - souhrn 20. kola

02.01.2017, 15:26, aktualizováno 04.01.2017, 22:54
Komentáře a souhrny
Tottenham zvládl londýnské derby s Chelsea a posunul se na průběžnou třetí pozici. West Ham dlouhém oslabení proti Man Utd přečkat nedokázal. Man City naopak i v početním oslabení vyhrál nad Burnley, zatímco Liverpool neudržel vedení na hřišti Sunderlandu. Arsenal v Bournemouthu mocně dotahoval, nakonec mu to stačilo na remízu 3:3...

Tottenham Hotspur - Chelsea FC 2:0

04.01.2017 21:00

Góly: 45+1. Dele Alli, 54. Dele Alli

Třináct a dost. Rekord Premier League nepadl. Vítěznou sérii Chelsea utnul Tottenham, který už na podzim lídra soutěže řádně natrápil. Dnes však vedení udržel, ba co víc, vyhrál dokonce o dva góly. Zápas rozhodl Dele Alli, který hraje v neskutečné střelecké formě - už potřetí v řadě se mu povedlo dvakrát skórovat a v posledních čtyřech kláních nasázel sedm branek.

Úvod utkání byl pro oko nezaujatého diváka jednou velkou nudou. Rozčísnout ji mohl už v páté minutě Eden Hazard, jemuž Matić poslal za obranu fantastický pas. Belgický křídelník se ale unáhlil a v nadějné pozici mu navíc střela nesedla. V prvním poločase to byla pro Chelsea jediná velká šance, protože Tottenham bránil náramně.

Ve středu pole odehráli skvělý zápas Wanyama s Dembélém, kteří - i přes solidní Matićův výkon - prostředek zálohy Chelsea zkrátka předčili. A vzhledem k tomu, že Rose a Walker nejsou zrovna borci, kteří by v běžeckých soubojích prohrávali, byli Blues prakticky bezmocní. Jindy skvělý Moses nebyl vidět a Alonso opět nestíhal rychlostně. Pochettino, zdá se, na Conteho našel ten správný recept.

Horší to bylo v ofenzivě, protože ani obrana Blues nenechala soupeři moc prostoru. Ojedinělé momenty zařídil dobrým průnikem Dembélé, nepřesnou střelou Waynama a po Kantého chybě o dost zajímavější ranou Eriksen, jenž pálil těsně vedle. Sedm minut před pauzou se pak poprvé zapojil i Courtois, když kryl zpětnou hlavičku do ohně od Diera.

Rozhodující moment zápasu přišel v nastaveném čase, kdy defenziva hostí poprvé výrazně zaspala a Pochettino patrně našel další ze slabin modrého kolosu. Výtečný hlavičkář Dele Alli si naskočil na Eriksenův centr mezi Azpilicuetu a Mosese, kde zkrátka nemá konkurenci. Courtois byl bezmocný a Tottenham nakročil za vítězství.

Po změně stran se dle očekávání Chelsea jala nepříznivý stav zvrátit. Na podzim to proti Tottenhamu ještě vyšlo, ale tentokrát ne. Dnes trošku matného Diega Costu vychytal Lloris a zlatou příležitost k vyrovnání odmítl Eden Hazard. Hlavičkoval z úhlu do poodkryté svatyně, ale neodhadl odskok míče a zamířil jen do boční sítě.

Conteho fén fungoval na vlastní hráče jen chvíli, protože veškerou snahu utnul už v zárodku další přesnou hlavičkou z inkriminovaného prostoru Dele Alli. Zase mu u toho asistoval Christian Eriksen, druhá hvězda utkání. A přestože měla Chelsea v dalším průběhu zápasu územní převahu, Tottenham nepřestal hrát - pouze přenesl těžiště hry o fous níže a nadále kontroloval hru. A to prakticky platilo až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Swansea City 1:2

03.01.2017 21:00

Góly: 83. Wilfried Zaha - 42. Alfie Mawson, 88. Ángel Rangel

Na jaký lepší moment si mohl Angel Rangel schovat svůj první gól od dávného dubna 2013? Těžko si takový představit. Dnes totiž pozdní trefou po překrásné asistenci Leroye Fera vystřelil své Swansea první body od 10. prosince a následné šňůry čtyř proher. Paul Clement na tribuně přijal signál, že to s tou záchranou nemusí být tak zlé...

Jak bylo dopředu avizováno, nový hlavní trenér Swansea prozatím jen shora přihlížel výkonům svých svěřenců (ačkoliv závěrem první půle sestoupil dolů), zatímco od postranní čáry vše dirigoval věrný služebník klubu Alan Curtis. A nevedl si přitom vůbec špatně, labutě totiž dominovaly už první půli. Ki Sung-yueng těsně míjel branku, přičemž Llorente s Fernándezem hlavičkovali tak akorát vedle.

První změnu skóre přinesla až 42. minuta a standardní situace Gylfiho Sigurdssona, která si našla hlavu Alfieho Mawsona. Crystal Palace tak dál pokračuje v nezvládání obranných standardek, dnes se mu ale zároveň nedařilo ani vpředu. Skvělí stopeři Mawson s Fernándezem soupeři dovolili všehovšudy tři střely na bránu, přičemž Zahovy parádní nůžky na 1:1 vypadaly spíš jako zjevení.

Sam Allardyce si ze svého prvního domácího zápasu na lavičce Eagles může vzít jen pramálo pozitiv, a pokud už se nějaká najdou, stojí za nimi Zaha se střídajícím Sakem (který v druhé půli svým přímým kopem donutil Fabianského k těžkému zákroku), již se zanedlouho vydají do Gabonu na Africký pohár národů. Navíc nutno přičíst Bentekeho poraněné rameno po souboji s brankářem.

Více informací k zápasu

Stoke City - Watford FC 2:0

03.01.2017 21:00

Góly: 45. Ryan Shawcross, 49. Peter Crouch

Watford pokračuje v mizérii posledních týdnů, zato Stoke hlásí zlepšení. Domácí celek po gólech Shawcrosse a Crouche, které orámovaly poločasovou přestávku, pohodlně zvítězil a posouvá se na 11. příčku tabulky.

První příležitost se narodila v šestnácté minutě, kdy poněkud hloupě ztratil ve středu pole balón Behrami, načež Allen okamžitě vyslal do úniku Arnautoviče. Ten se rozhodl míč naservírovat před prázdnou branku Waltersovi, ovšem těsně před ním jej na poslední chvíli do bezpečí uklidil Prödl.

Následující minuty se odehrávaly převážně ve středu pole, až po půlhodince hry přišla zajímavá sekvence hry. Nejprve se po centru Pieterse dostal k zakončení Crouch, ovšem jeho hlavičku dokázal Gomes zneškodnit, zatímco na druhé straně se do solidní pozice dostával Deeney, ovšem vše zkazilo nekvalitní řešení finální fáze.

Když už se zdálo, že diváci v první půli přesný zásah neuvidí, poslal domácí tým do vedení Shawcross. Ten se po rohovém kopu na přední tyči dostal před svého strážce a volejem balón uklidil přesně k bližší tyči, Gomes neměl sebemenší šanci zasáhnout.

Druhou půli odstartovala šance Watfordu, kdy se Doucoure na vápně opřel do míče a jeho projektil musel vytěsňovat Grant. To na druhé straně ovšem přišel druhý gól - po stříleném centru Adama předvedl obrovskou hrubku Prödl, který při pokusu o odkop míč vůbec netrefil, načež Crouch už se z hranice malého vápna takřka nemohl mýlit.

Stoke pak pokračovalo v mírné převaze a svůj náskok mohlo klidně navýšit - další příležitosti Crouche ani Affelaye však brankou neskončily. Na druhé straně pak v posledních minutách zahrozil Deeney, jehož hlavičku musel po rohovém kopu odklízet jeden z domácích obránců až z brankové čáry, později se neujala ani střela Ighala. Na druhé straně se ještě o zvýšení náskoku pokoušel Shawcross, ovšem ani jeho hlavička další gól nepřinesla, a tak na konci utkání svítil na světelné tabuli stav 2:0 pro domácí tým.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Arsenal FC 3:3

03.01.2017 20:45

Góly: 16. Charlie Daniels, 20. Callum Wilson (pen.), 58. Ryan Fraser - 70. Alexis Sánchez, 75. Lucas, 90+2. Olivier Giroud

Podobně jako loni měl Arsenal na úvod nového roku zaděláno na vysokou prohru na jihu Anglie, kde již s Bournemouthem prohrával 3:0. Na góly Danielse, Wilsona a Frasera však v závěrečné dvacetiminutovce dokázali odpovědět Alexis s Lucasem, jež v druhé minutě nastavení doplnil Olivier Giroud a zařídil tak Arsenalu alespoň bod, který má nakonec cenu zlata.

Po nevýrazné úvodní pětiminutovce začal Bournemouth kontrolovat hru a nejenže tím Arsenalu bránil v tvorbě jakýchkoli šancí, ale sám působil Petru Čechovi moře starostí. Záludná střela Stanislase si ještě na českého gólmana nepřišla, avšak netrvalo dlouho a defenziva hostí přece jen povolila. Autorem úvodní branky utkání se stal Charlie Daniels, jenž využil zaváhání Héctora Bellerína a propálil zblízka vyběhnuvšího Čecha.

Aby toho pro zaskočené hosty nebylo málo, brzy po inkasovaném gólu spáchal Granit Xhaka zbytečný faul na hranici šestnáctky a sudí Michael Oliver ukázal nemilosrdně na značku pokutového kopu. Calum Wilson nabídnutou příležitostí nepohrdl a Bournemouth tak již po dvaceti minutách vedl překvapivě 2:0.

Mizérie Arsenalu pokračovala i nadále zraněním Francie Coquelina, jehož na trávníku nahradil Alex Oxlade-Chamberlain. Arsene Wenger tak po odjezdu Mohameda Elnenyho na Africký pohár národů a zranění Santiho Cazorly rázem disponuje pouze dvěma klasickými středními záložníky. Ani s dvoubrankovým náskokem navíc Cherries nehodlali rezignovat na ofenzivu a stále působili nebezpečnějším dojmem, zatímco zcela rozhozený Arsenal za celý první poločas nedokázal Artura Boruće ohrozit jediným přesným střeleckým pokusem.

Po změně stran již sice Arsenal přimáčkl svého soupeře na vlastní polovinu a dostal se k více než 70% držení míče, a přesto i třetí gól večera padl do sítě hostí. Arterova gólová rána ještě nebyla uznána kvůli Wilsonově teči rukou, avšak jen minutu nato unikl aktivní Fraser po levé straně, s pomocí lehkého přistrčení zvítězil v souboji s Bellerínem a přízemní ranou našel skulinku mezi nohama Petra Čecha.

Až dvacet minut před koncem se Kanonýři dostali k první střele na bránu, a hned slavili úspěch. Giroudovo přizvednutí míče hlavou k zadní tyči vystihl Alexis Sánchez, jenž zblízka dopravil míč do sítě. Arsenal se zničehonic probral k životu a jen pět minut nato bylo zaděláno na řádné drama. Střídající Lucas Pérez totiž překrásnou křižnou ranou z voleje po jemném obloučku Girouda zaskočil statického Boruće a skóre bylo zničehonic 3:2.

Výtečnou šanci vrátit domácím dvoubrankový náskok měl na kopačce Ryan Gosling, jenže sám před Čechem své zakončení neukočíroval. Ani ne minutu nato ještě přitížil šancím Cherries na udržení vítězství kapitán Simon Francis, jemuž za neobratný zákrok na Ramseyho ukázal sudí Oliver rovnou červenou kartu.

Arsenal tak měl po závěrečných sedm minut s šestiminutovým nastavením výhodu jednoho hráče v poli navíc, kterou v 92. minutě přetavil v kýžené vyrovnání. Třetí gól v třetím zápase za sebou si připsal všudypřítomný Olivier Giroud, jemuž posadil míč na hlavu Granit Xhaka a umístěná hlavička francouzského útočníka proklouzla Borućovi mezi prsty. Dramatické utkání tak nakonec skončilo nerozhodně 3:3, což sice Arsenalu nepomáhá v boji na špici ligové tabulky, ovšem vzhledem k průběhu zápasu má získaný bod cenu zlata.

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester United 0:2

02.01.2017 18:15

Góly: 63. Juan Mata, 78. Zlatan Ibrahimović

Šestá výhra v řadě pro Manchester United, nicméně tentokrát ji zastiňuje výrazně chybující tým rozhodčích okolo Mikea Deana. Ten zlomil West Ham už v patnácté minutě, kdy nesprávně vyloučil Feghouliho. Rudí ďáblové využili přesilovky po hodině hry zásluhou Maty, druhý gól však přidal Zlatan Ibrahimović z poměrně jasného ofsajdu.

West Ham byl v úvodu utkání lepším týmem, během prvních pár minut se Payet a spol. pokusili snad o pět střel, leč ani jedna nemířila na branku. Jen Lanziniho pokus, taktéž nepřesný, raději De Gea kryl. Až v patnácté minutě sebral domácím vítr z plachet Mike Dean, když Sofiane Feghouli tvrdě, leč neúmyslně a s pokrčenou nohou, vjel do Phila Jonese. Nechvalně známý sudí, zřejmě i kvůli teatrálnímu představení stopera Man Utd, nesprávně alžírského fotbalistu vyloučil a poslal Hammers do oslabení.

Od té doby se dle očekávání hrálo na jednu branku. Manchester United se chopil otěží utkání, často držel míč na kopačkách a pohyboval se v okolí šestnáctky West Hamu. Jenže gólovou šanci si za celý první poločas vytvořil jednu jedinou, když Antonia Valenciu po sklepnutí Mchitarjana zázračně vychytal Darren Randolph a následnou dorážku poslal Jesse Lingard nepochopitelně do tyčky.

I když hráli proti deseti, byli Red Devils ve finální třetině jen málo kreativní. West Hamu naopak vyhovovala přímočařejší hra a jistá míra liknavosti hostů v defenzivě. Krátce před pauzou předvedl parádní zákrok David De Gea, jehož poprvé vážně prověřil Manuel Lanzini. A i po změně stran to byli Kladiváři, kdo jako první zahrozil, Michail Antonio hlavičkoval ve skvělé pozici, ale branku minul.

Zlomový moment zápasu se odehrál po hodině hry. Antonio nejdříve fatálně nevyužil otřesné hry zadní čtyřky Man Utd a neproměnil samostatný nájezd po skvělé příhře Lanziniho. No a za pouhé dvě minuty se střídající Rashford protáhl do vápna, zadovkou oslovil dalšího žolíka Juana Matu a José Mourinho mohl u postranní čáry konečně slavit.

Pojišťovacího gólu se málem dočkal Marcus Rashford, jeho rána totiž proklouzla Randolphovi pod paží a orazítkovala tyč. Až čtvrt hodiny před koncem tak definitivně rozhodl Zlatan Ibrahimović, jemuž nicméně taktéž pomohla chyba sudích. V momentě přihrávky od Herrery se totiž nacházel v ofsajdu, což jeho pohotovou ránu k tyči mírně zastiňuje.

Více informací k zápasu

Everton FC - Southampton FC 3:0

02.01.2017 16:00

Góly: 73. Enner Valencia, 81. Leighton Baines (pen.), 89. Romelu Lukaku

Jakým utrpením byl jeho návrat na St. Mary’s, takovým zadostiučiněním musí být pro Ronalda Koemana speciálně druhý poločas utkání v obráceném gardu. Doma už totiž Everton po přestávce dominoval a třemi góly Southamptonu připravil třetí po sobě jdoucí porážku...

Abychom byli fér, přinejmenším do příchodu Ennera Valencii a jeho prvního gólu za nový klub, který se narodil v 73. minutě, se jednalo o nezáživné a poměrně vyrovnané střetnutí. Valencia přišel na plac po hodině hry, kdy to vypadalo, že zápas neomylně směřuje za bezbrankovým finálním skóre.

Ekvádorcova hbitost ovšem dodal hře Evertonu na další dimenzi a s ní ožil také Romelu Lukaku, který rozjížděl první gólovou akcí dobře načasovanou přihrávkou do kraje pro Seamuse Colemana, pak po obráncově centru sám donutil brankáře Forstera k těžkému zákroku a Valencia již bez problémů dorážel.

Střídající forvard Evertonu si následně na neobratném Yoshidovi vynutil pokutový kop, který proměnil spolehlivý Baines, a teprve v 89. minutě už Toffees úřadovali bez výrazného přičinění Valencii. Tehdy Lukakuovi umožnil pojedenácté v sezoně rozvlnit síť teprve 18letý středopolař Tom Davies, který dnes ukázal velký příslib a naznačil potenciál zaplnit místo po Gueyem, jenž míří na Africký pohár.

Na Southamptonu, který se musel vypořádávat už se třetím zápasem během šesti dní, byla mezitím znát velká únava. Do oné 73. minuty to přesto od Puelovy party nebylo tak zlé, a být Nathan Redmond přesnější při samostatném úniku, mohli se Saints klidně ujmout vedení.

Více informací k zápasu

Manchester City - Burnley FC 2:1

02.01.2017 16:00

Góly: 58. Gaël Clichy, 62. Sergio Agüero - 70. Ben Mee

Manchester City měl v domácím duelu s Burnley až nečekané problémy, nakonec však tři body proti jasnému outsiderovi získal. Citizens, kteří hráli po vyloučení Fernandinha větší část zápasu v deseti, nakonec zvítězili zásluhou gólů Gaëla Clichyho a Sergia Agüera, Pep Guardiola však s výkonem rozhodně nemůže být spokojený.

Sky Blues od začátku předváděli velice průměrnou hru v pomalém tempu, čímž nemohli bojovnou a konsolidovanou defenzivu Burnley nikterak zaskočit. Situace se jim navíc ještě výrazně zkomplikovala po půlhodině hry, kdy defenzivní záložník Fernandinho zcela nesmyslně na polovině hřišti skluzem oběma nohama napřed zajel do Gudmundssona a ačkoliv zasáhl i míč, hlavní sudí Mason ho okamžitě vyloučil.

V prvním poločase Manchester ohrozil brankáře Tom Heatona jen jednou, to když hned v úvodu utkání po Sterlingově kolmici uháněl sám na hostující branku Kelechi Iheanacho a následně se o dorážku pokusil také sám Raheem Sterling, oba ovšem ztroskotali na výborném Heatonovi.

Zjevně rozezlený Guardiola o přestávce nechal v kabině Iheanacha s Navasem, přičemž na trávník poslal hvězdy Agüera s Davidem Silvou. Toto střídání se mu vyplatilo a hned v 58. minutě přišel první gól. Centr Bacaryho Sagny odvrátil stoper Michael Keane jen ke kopačkám Gaëla Clichyho, francouzský levý bek si míč navedl na svou slabší pravou nohu a na jeho přízemní střelu Heaton nedosáhl - 1:0.

Navýšení skóre přišlo hned záhy, rychlý brejk táhl Kevin de Bruyne, vyslal do samostatného nájezdu Sterlinga, jenž sice ještě zakončit nedokázal, dorážející Agüero již ale ano a přes padajícího Heatona a dvojici obránců na brankové čáře, kteří svůj úkol zastoupit brankáře úplně nezvládli, poslal Manchester do dvougólového trháku.

Burnley se nicméně nehodlalo vzdát a závěr utkání ještě zdramatizovalo. Po rohu střídajícího Stevena Defoura vznikl v malém vápně domácích obrovský závar zapříčiněný mimo jiné také nedůrazným počínáním brankáře Brava, během něhož Otamendi se Sagnou hned třikrát odvraceli balón za již překonaným Chilanem. Jednou však již míč překročil celým objemem brankovou čáru, což potvrdila i goal-line technology, a Dycheho svěřenci tak snížili.

Vyrovnat se už ale Clarets nepodařilo, i když tomu byl v nastaveném čase Michael Keane hodně blízko. Jenže vynikající Claudio Bravo míč vyškrábl nad břevno, podržel svůj tým a Manchester City si tak připisuje na své konto vydřené vítězství.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Liverpool FC 2:2

02.01.2017 16:00

Góly: 25. Jermain Defoe (pen.), 84. Jermain Defoe (pen.) - 19. Daniel Sturridge, 72. Sadio Mané

Chelsea si může zase trošku oddychnout, Liverpool totiž propásl šanci stáhnout její náskok na pouhé tři body, když na hřišti Sunderlandu jen remizoval 2:2. Hrdinou zápasu je jednoznačně brankář Vito Mannone, který pochytal neuvěřitelných 13 střel soupeře. Černým kočkám díky němu stačily dvě proměněné penalty Jermaina Defoea, aby z těžkého utkání vytěžily kýžený bod.

Velkolepé představení italského gólmana, jenž byl po novoročním debaklu od Burnley na odpis, začalo už o pár minutách a ochozy Stadium of Light nadšeně tleskaly. První důležitý zákrok vytáhl Mannone proti ráně Sturridge, nesnadný jednoruční zákrok předvedl i proti následující ráně Wijnalduma.

Na Daniela Sturridge si dvojka Sunderlandu přišla i po čtvrthodině hry u zadní tyčky, ale v devatenácté minutě už kapituloval. Po rohovém kopu Liverpoolu střílel Lovren a jeho ránu prodloužil anglický útočník mimo Mannoneho dosah.

Jenže svěřenci Davida Moyese se nevzdali a táhli za vyrovnáním. Rodwella ještě Mignolet zastavil, ale když dvojice Klavan - Wijnaldum secvakla ve vápně N’Donga, bylo zle. Jermain Defoe se totiž ze značky pokutových kopů nemýlí, což poprvé v utkání dokázal už v pětadvacáté minutě dokonale přesnou střelou po zemi k tyči.

Prakticky vzápětí ale Defoe fatálně selhal, v samostatném nájezdu neuspěl s nesmírně naivní kličkou a Mignolet si na něm smlsnul - dorážku Boriniho pak zblokoval Klavan. Do přestávky ještě Mannone lapil dvě střely svého největšího rivala Sturridge.

Jeden z nejdůležitějších soubojů tolik zmiňované dvojice se odehrál po 70 minutách, kdy si Sturridge narazil s Lallanou a dostal se sám před Mannoneho. Ital ale reflexivně jeho snahu překazil. Vzápětí ale Mané zcela osamocen na zadní tyči doklepával míč do sítě po rohovém kopu - a Liverpool zase vedl.

Sedm minut před koncem ale o výsledku rozhodl desátým gólem v sezóně nestárnoucí Jermain Defoe. Mané zahrál ve vápně rukou a sudí Taylor mohl kompenzovat, že v úvodu druhé půle neodpískal ruku ve vápně pro změnu od Cana. Pokutový kop pak Defoe proměnil a i díky dalšímu zákroku Mannoneho proti Lallanovi mohl slavit cenný bod.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Hull City 3:1

02.01.2017 16:00

Góly: 49. Chris Brunt, 62. Gareth McAuley, 73. James Morrison - 21. Robert Snodgrass

Celá ofenzivní vozba West Bromwiche se v nedávné době musela napít Panoramixova kouzelného lektvaru, jinak si asi její náhlé vzkříšení nelze vyložit. Tohle je každopádně už šestý případ od začátku listopadu, kdy WBA zvládlo v jednom zápase vstřelit alespoň dva góly, zatímco v prvních deseti kolech se mu to povedlo jen jednou...

Nutno říct, že to s Albionem dlouho nevypadalo ani zdaleka tak dobře, o přestávce koneckonců hosté vedli 1:0 díky další brance rozjetého Snodgrasse. Tigers celkově za první poločas stihli nastřádat hned 11 střeleckých pokusů, po obrátce se ale nepochopitelně zhroutili, až Mike Phelan v pozápasovém rozhovoru naříkal, že jeho svěřenci nezvládají ani úplné základy, a že on sám rohy bránit nemůže.

A faktem skutečně je, že West Bromwich svého soupeře po změně stran hravě roznesl. Začalo to už ve 49. minutě, kdy Chris Brunt neměl při útočném rohu žádného strážce a hravě vyrovnal. A za dalších 13 minut hosté prožili menší déjà-vu, když tentokrát hlavičkoval McAuley a rozhodčí Clattenburg s pomocí brankové technologie poslal WBA do vedení.

Toho se už Throstles zříci odmítli, ba ho ještě stihli navýšit skrze Morrisonovu ránu z 12 metrů. Tím byla dokonána a podtržena chvályhodná změna obrazu hry poté, co WBA dlouhých 34 minut čekalo na svou první střelu mezi tři tyče. Přepnutí na systém se třemi stopery se ale ukázalo být klíčovým.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Leicester City 0:0

02.01.2017 13:30

Góly: -

Horší reklamu si asi v prvním novoročním vystoupení oba celky udělat nemohly. Žádné tutovky, jen čtyři střely na bránu za celých 90 minut - utkání mezi Middlesbrough a Leicesterem se de facto ani nemuselo hrát...

Foxes loni na cestě za mistrovským titulem nastřádali celkem 11 venkovních výher, teď na svou první stále ještě čekají a dnes jí ani nebyli pořádně blízko. Ulloa po rohu hlavičkoval Guzanovi do náruče, to ale bylo od obhájců víceméně všechno. A příští víkendy neslibují o nic lepší podívanou: Islam Slimani dnes chyběl s horečkou a záhy odcestuje s Riyadem Mahrezem do Gabonu.

Blíže vítězství byl na Riverside domácí celek, který podle samotného obránce Roberta Hutha měl po jeho neodpískaném faulu na pronikajícího Adamu Traorého kopat penaltu. Sudí Bobby Madley nicméně incident přehlédl, a tak se Boro gólu nejvíce přiblížilo ve chvíli, kdy Gastón Ramírez z deseti metrů ani netrefil brankový prostor.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC20161342:1549
2.Liverpool FC20135248:2344
3.Tottenham Hotspur20126239:1442
4.Manchester City20133441:2242
5.Arsenal FC20125344:2241
6.Manchester United20116331:1939
7.Everton FC2086628:2330
8.West Bromwich Albion2085728:2429
9.AFC Bournemouth2074929:3425
10.Southampton FC2066819:2524
11.Stoke City2066824:3224
12.Burnley FC20721122:3123
13.West Ham United20641023:3522
14.Watford FC20641023:3622
15.Leicester City2056924:3121
16.Middlesbrough FC2047917:2219
17.Crystal Palace20441230:3716
18.Sunderland AFC20431319:3715
19.Swansea City20431323:4515
20.Hull City20341317:4413

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1651)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele