20. kolo
04.01.2017 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Chelsea FC 2:0

Třináct a dost. Rekord Premier League nepadl. Vítěznou sérii Chelsea utnul Tottenham, který už na podzim lídra soutěže řádně natrápil. Dnes však vedení udržel, ba co víc, vyhrál dokonce o dva góly. Zápas rozhodl Dele Alli, který hraje v neskutečné střelecké formě - už potřetí v řadě se mu povedlo dvakrát skórovat a v posledních čtyřech kláních nasázel sedm branek.

Úvod utkání byl pro oko nezaujatého diváka jednou velkou nudou. Rozčísnout ji mohl už v páté minutě Eden Hazard, jemuž Matić poslal za obranu fantastický pas. Belgický křídelník se ale unáhlil a v nadějné pozici mu navíc střela nesedla. V prvním poločase to byla pro Chelsea jediná velká šance, protože Tottenham bránil náramně.

Ve středu pole odehráli skvělý zápas Wanyama s Dembélém, kteří - i přes solidní Matićův výkon - prostředek zálohy Chelsea zkrátka předčili. A vzhledem k tomu, že Rose a Walker nejsou zrovna borci, kteří by v běžeckých soubojích prohrávali, byli Blues prakticky bezmocní. Jindy skvělý Moses nebyl vidět a Alonso opět nestíhal rychlostně. Pochettino, zdá se, na Conteho našel ten správný recept.

Horší to bylo v ofenzivě, protože ani obrana Blues nenechala soupeři moc prostoru. Ojedinělé momenty zařídil dobrým průnikem Dembélé, nepřesnou střelou Waynama a po Kantého chybě o dost zajímavější ranou Eriksen, jenž pálil těsně vedle. Sedm minut před pauzou se pak poprvé zapojil i Courtois, když kryl zpětnou hlavičku do ohně od Diera.

Rozhodující moment zápasu přišel v nastaveném čase, kdy defenziva hostí poprvé výrazně zaspala a Pochettino patrně našel další ze slabin modrého kolosu. Výtečný hlavičkář Dele Alli si naskočil na Eriksenův centr mezi Azpilicuetu a Mosese, kde zkrátka nemá konkurenci. Courtois byl bezmocný a Tottenham nakročil za vítězství.

Po změně stran se dle očekávání Chelsea jala nepříznivý stav zvrátit. Na podzim to proti Tottenhamu ještě vyšlo, ale tentokrát ne. Dnes trošku matného Diega Costu vychytal Lloris a zlatou příležitost k vyrovnání odmítl Eden Hazard. Hlavičkoval z úhlu do poodkryté svatyně, ale neodhadl odskok míče a zamířil jen do boční sítě.

Conteho fén fungoval na vlastní hráče jen chvíli, protože veškerou snahu utnul už v zárodku další přesnou hlavičkou z inkriminovaného prostoru Dele Alli. Zase mu u toho asistoval Christian Eriksen, druhá hvězda utkání. A přestože měla Chelsea v dalším průběhu zápasu územní převahu, Tottenham nepřestal hrát - pouze přenesl těžiště hry o fous níže a nadále kontroloval hru. A to prakticky platilo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (39)

Přidat komentář
Tuxedo

1:2

Reagovat
MCFC_8

Chelsea konecne zakopne...ideal by bol vyhra Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frederik

Chelsea zase nakope Tottenham 1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea to dá a rekord je doma!

Reagovat
hradec

TOT 1:3 CHE

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (Alli - Hazard, Costa, Pedro)

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Dembele - Sissoko, Alli, Eriksen - Kane alebo Lloris - Dier, Alderweireld, Vertonghen - Wanyama - Walker, Dembele, Eriksen, Rose - Alli - Kane?

Reagovat
smazaný uživatel

Bral bych tu první, Wanyama ty souboje odjezdí, ale budeme potřebovat lepší rozehrávku, než jen alibistické nahrávky na stopery. Chelsea ztratit může, ale jde jim o rekord, my potřebujeme být nadostřel 2.-3.místu, 3 body by byla bomba, věřím aspoň v jeden. tip 1X 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď zaberieme na plno a možno sa tak trochu zdramatizujeme boj o titul.

Reagovat
eL

2:1

Reagovat
Herry31

Snad se Kane dobře vyspal a pár fíků tam fúkne. Tip 3:2

Reagovat
Zajda

Remiss by zde byla fajn. Tip: 2-2

Reagovat
Zajda

Samozrejme remiza

Reagovat
jarin27

0-5 good source

Reagovat
jk

Co to je za wtf předpokládanou sestavu?

Reagovat
Usty

Dokonale přesná?

Reagovat
smazaný uživatel

kamoska rekla, ze Chelsea vyhraje 3:1, tak davam na ni

Reagovat
hradec

Pokud bude Tottenham hrát na 3 obránce (nemá na to hráče), tak určitě vyhraje Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě ted jako je blbé psát po zápase, který vyhráli, že je to pro ně super sestava, ale myslím si že právě jim se na to hráči hodí náramě. Dier když se hraje na 2 stopery tak to není vubec ono ale když se to dá na tři tak muže i vyjet navíc to tam bude jistit Vertonghen a Alderweireld, kdyby se něco posralo. Alderweireld muže ze středu rozdávat pasy jako Bonucci nebo právě ted Luiz a Vertonghena to taky občas táhne dopředu. Kraje Walker, Rose to budou na lajně brousit celý zápas navíc když nebudou mít sílu se vrátit tak je tam stále dost obráncu. Dembelé a Wanyama pro se toho moc nezmění a Ali s Eriksenem se mužou volně pohybovat na hřišti a nemusí je Pochettino zabíjet na lajně protože to má na starost Walker, Rose.

Reagovat
hradec

Až na to, že Chelsea od začátku bušila do min 6 členný obrany, míče jim pak těžko procházeli a Tottenham jim nedal žádnou možnost se prosadit z protiútoků. Chelsea chtěla být tím aktivnějším ale právě to ji nakonec ublížilo, měla hru přeskupit a více se zatáhnout sama, aby Tottenham hrál tohle (byl přece doma). Takto to dřív dělal Mourinho a i když je to příšerná taktika, tak v jisté fázi přinese výsledky. Stačilo vydržet poločas, ale jelikož se naši tři obránci moc vysouvali , nepohlídali si Alliho a bylo to. Moc snahy, málo taktiky. Chce to zlepšit proti týmům z první pětky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham to hrál jak Chelsea proti City která se tento zápas nechala unést rekordem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to rozhodne nie. Manchester City mal hlavne na začiatku 2. polčasu proti Chelsea jednu šancu za druhou. Proti nám ste mali snáď 2 väčšie šance.

Reagovat
smazaný uživatel

znalec?

Reagovat
m0rientes9

jj určite

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham nikdy nehraje na 3 obránce...ano dnes sice hral 3-4-2-1 ale vzdy ma na hristi 5 obráncu a bud hraji na 4 s Dierem na def zaloze nebo na 3 s Dierem v obrane a s Rosem + Walkerem vice vysunutymi na kridlech

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Luiz vlastence

Reagovat
smazaný uživatel

Bude létat peří.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Spurs nemaj šanci

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hradec

Smůla... ale i tak pěkná série, užil jsem si ji Ať se za náma perou, pořád vedeme o 5 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M1ck0

oba goly vidím jako chybu Mosese, nebo ne? nevrátil se s Allim ani jednou pořádně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele