20. kolo
02.01.2017 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Liverpool FC 2:2

Chelsea si může zase trošku oddychnout, Liverpool totiž propásl šanci stáhnout její náskok na pouhé tři body, když na hřišti Sunderlandu jen remizoval 2:2. Hrdinou zápasu je jednoznačně brankář Vito Mannone, který pochytal neuvěřitelných 13 střel soupeře. Černým kočkám díky němu stačily dvě proměněné penalty Jermaina Defoea, aby z těžkého utkání vytěžily kýžený bod.

Velkolepé představení italského gólmana, jenž byl po novoročním debaklu od Burnley na odpis, začalo už o pár minutách a ochozy Stadium of Light nadšeně tleskaly. První důležitý zákrok vytáhl Mannone proti ráně Sturridge, nesnadný jednoruční zákrok předvedl i proti následující ráně Wijnalduma.

Na Daniela Sturridge si dvojka Sunderlandu přišla i po čtvrthodině hry u zadní tyčky, ale v devatenácté minutě už kapituloval. Po rohovém kopu Liverpoolu střílel Lovren a jeho ránu prodloužil anglický útočník mimo Mannoneho dosah.

Jenže svěřenci Davida Moyese se nevzdali a táhli za vyrovnáním. Rodwella ještě Mignolet zastavil, ale když dvojice Klavan - Wijnaldum secvakla ve vápně N’Donga, bylo zle. Jermain Defoe se totiž ze značky pokutových kopů nemýlí, což poprvé v utkání dokázal už v pětadvacáté minutě dokonale přesnou střelou po zemi k tyči.

Prakticky vzápětí ale Defoe fatálně selhal, v samostatném nájezdu neuspěl s nesmírně naivní kličkou a Mignolet si na něm smlsnul - dorážku Boriniho pak zblokoval Klavan. Do přestávky ještě Mannone lapil dvě střely svého největšího rivala Sturridge.

Jeden z nejdůležitějších soubojů tolik zmiňované dvojice se odehrál po 70 minutách, kdy si Sturridge narazil s Lallanou a dostal se sám před Mannoneho. Ital ale reflexivně jeho snahu překazil. Vzápětí ale Mané zcela osamocen na zadní tyči doklepával míč do sítě po rohovém kopu - a Liverpool zase vedl.

Sedm minut před koncem ale o výsledku rozhodl desátým gólem v sezóně nestárnoucí Jermain Defoe. Mané zahrál ve vápně rukou a sudí Taylor mohl kompenzovat, že v úvodu druhé půle neodpískal ruku ve vápně pro změnu od Cana. Pokutový kop pak Defoe proměnil a i díky dalšímu zákroku Mannoneho proti Lallanovi mohl slavit cenný bod.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Firmino, Coutinho)

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho nenastoupí tak 0:2 (Firmino, Mané)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 LFC

Reagovat
Sm0ker

2:3 (90+4 Lovren )

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele