Premier League - souhrn 12. kola

19.11.2016, 15:26, aktualizováno 21.11.2016, 22:52
Komentáře a souhrny
West Brom rozstřílel Burnley. Chelsea vyhrála na půdě Middlesbrough a posunula se do čela. Liverpool jenom remizoval v Southamptonu, udržel si ale svou první příčku. Manchester City uspěl na půdě Crystalu Palace, zatímco Tottenham otočil londýnské derby proti West Hamu. V závěru se dařilo i Arsenalu, který utrhl bod na Old Trafford...

West Bromwich Albion - Burnley FC 4:0

21.11.2016 21:00

Góly: 4. Matt Phillips, 16. James Morrison, 37. Darren Fletcher, 64. Salomón Rondón

Nečekanou demolici nabídla pondělní dohrávka mezi West Bromwichem a Burnley. Domácí duel rozhodli už v první půli, kdy svému sokovi nasázeli hned tři branky.

Věci se daly do pohybu opravdu velmi rychle. Už v 5. minutě se West Brom ujal vedení. To centr z pravé strany Marney nešťastně přiklepl přímo k volnému Philipsovi, který nekompromisní ranou pod břevno překonal Heatona.

Burnley sice mělo optickou převahu a déle drželo míč na svých kopačkách, jenže se prakticky nedostávalo do žádných nadějných pozic. Výjimku představoval moment z úvodní desetiminutovky, kdy se po zajímavém signálu ze standardní situace a sklepnutí Vokese ocitl ve výborné šanci Hendrick, jenže ten krom Fostera přeloboval i branku domácího celku.

Po čtvrthodince hry už to s hosty vypadalo šeredně - domácí totiž sehráli parádní kontr, při kterém na polovině hřiště Rondón přiklepl míč do běhu Morrisonovi, který jej potáhl až na hranici pokutového území a podél couvajícího Bena Meeho balón uklidil přesně k bližší tyči. Heaton byl naprosto bez šance.

O chvilku později mohl být rozdíl ve skóre ještě výraznější - Heaton totiž hrůzostrašnou rozehrávkou namazal Morrisonovi, kterého ale ještě na poslední chvíli stihl rozhodit vracející se Hendrick, díky čemu záložník West Bromwiche ve vyložené šanci minul hostující svatyni. Svou chybu pak brankář Burnley vynahradil po půlhodině hry, kdy se Rondón odhodlal k zakončení z hranice pokutového území a míč krásně nasměroval do šibenice. Jistě by se jednalo o výstavní trefu, kdyby brankář hostů nevytasil parádní zákrok a ránu nevyškrábl nad břevno. Do poločasové pauzy se ale fanoušci na The Hawtorns přece jen radovali ještě jednou. To se po dalším rychlém protiútoku na levé straně uvolnil Philips, pohrál si s bránícím Lowtonem a načechral míč na zadní tyč, kde jej pohodlně do sítě uklidil nikým nehlídaný Fletcher.

Druhá část se nesla podle očekávání v daleko poklidnějším duchu. Pokud snad někdo přece jen doufal, že nováček soutěže utkání ještě zdramatizuje, tomu vzal poslední špetku naděje Salomón Rondón. Ten po hodince hry přidal čtvrtý zásah, když se po kombinaci Morrisona s Nyomem dostal ke zpětné přihrávce a s lehkým přispěním tečujícího Warda z otočky skóroval.

Ve zbývajícím průběhu se o slovo konečně také přihlásili ofenzivní hráči Burnley - nejprve se k dlouhému míči prodral Barnes, ovšem svým pokusem z hranice velkého vápna branku přestřelil, o chvíli později pak z přímého kopu Fostera protáhl Gudmundsson, nicméně skórovat se hostům nepodařilo. Naopak mohlo ještě udeřit na druhé straně - Gardnerova tečovaná střela ze 30 metrů však skončila těsně vědle, pověstného bůra se tedy diváci na The Hawtorns nedočkali. Mrzet je to ale vůbec nemusí, výhra o čtyři branky je naopak důvodem k pořádné oslavě.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Chelsea FC 0:1

20.11.2016 17:00

Góly: 41. Diego Costa

Premier League má nového lídra. Chelsea splnila svůj úkol, Middlesbrough porazila 1:0 a o bod přeskočila Liverpool a Manchester City. Blues tak už pošesté v řadě zvítězili, aniž by inkasovali - to se jim podařilo poprvé od srpna 2010. Výkonem každopádně Conteho svěřenci dle zvyku z minulých týdnů nepřesvědčili a o hubenou výhru se museli strachovat až do konce.

Podobně jako proti Evertonu, i na půdě Middlesbrough se Chelsea v prvních minutách opatrně rozkoukávala. Eden Hazard hned schytal od Claytona hrubý skluz, což jej zezačátku výrazně ovlivnilo a namísto senzačních průniků zaujal nejlepší hráč měsíce října jen nepřesnými přihrávkami. Naopak Boro po ose Fabio - Ramírez málem vytvořilo zajímavou pozici pro De Roona, který však klíčový centr dostal na paty.

Nejlepší pasáž měla Chelsea v závěrečné dvacetiminutovce prvního dějství, kdy už se Hazard vrátil na svou vlnu. Právě jeho lahodný dloubáček uvolnil Mosese, který zpětnou přihrávkou oslovil Pedra. Fantastickým zákrokem ho však zastavil Victor Valdés. Španělský gólman kapituloval až krátce před pauzou, kdy na odražený míč po Hazardově rohu zareagoval nejrychleji Diego Costa. Až překvapivě pohotový forvard se jako první dostal v tabulce střelců na dvojciferné číslo.

Hned po změně stran měla Chelsea vstřelit druhý gól a zbavit soupeře nadějí na zvrat. Alonsa však ve výtečné pozici vychytal Valdés, dorážejícího Pedra skvěle znegoval Chambers - a tak se fanoušci Blues záhy oprávněně strachovali, když Gaston Ramírez z ojedinělé mezery v defenzivě hostů tvrdě pálil. Courtois však mohl zůstat v klidu, Uruguaycova rána mířila těsně nad.

Middlesbrough každopádně tato situace nabudila a následně svého soupeře poměrně výrazně přehrávalo. Červenobílým se dařilo to, co v posledních týdnech nikomu - přehrát Chelsea v presinku. Conteho tým náhle neměl na nic čas, ztrácel míče i na vlastní polovině a měl velký problém s přechodovou fází.

Paradoxně právě z největšího tlaku Boro vzešly dvě superšance, které pro Chelsea mohly zápas definitivně rozhodnout. Costa po hodině hry parádně sklepnul Luizův centr na Pedra, ale ten trefil jen břevno. Chvíli poté se pak díky další asistenci nejlepšího střelce Premier League dostal sám před gólmana Moses, jenže ten bránu pro jistotu úplně přestřelil.

Middlesbrough pak dlouhé pasáže mělo více ze hry a navíc překvapivě často hrozilo z protiútoků. Suverénně nejslabší výkon od konce září však nakonec Chelsea body nestál, protože přese všechno dokázali Blues kolem svého vápna udržet vysokou koncentraci. Jedinou střelu na bránu musel Courtois řešit čtvrthodiny před koncem. Rychlý brejk Traorého zakončil šikovný Negredo, ranou k tyči si ale na svého soka nepřišel.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - West Ham United 3:2

19.11.2016 18:30

Góly: 51. Harry Winks, 89. Harry Kane, 90. Harry Kane (pen.) - 24. Michail Antonio, 68. Manuel Lanzini (pen.)

Mentální síla Tottenhamu v tomto ročníku Premier League je vskutku neuvěřitelná. Spurs už ve druhé půli úspěšně dotahovali manko proti oběma liverpoolským klubům, WBA i Arsenalu a nyní toto své umění ještě povýšili: nespokojili se tentokrát s remízou a díky dvěma zásahům Harryho Kanea zvrátili londýnské derby s West Hamem plně na svou stranu...

Pro Tottenham mohl mít dnešní večerní zápas patrně úplně jinačí, snad i bezproblémový průběh, kdyby v šesté minutě Christian Eriksen lépe načasoval záběh za obranu pro famózní míč od stopera Diera a jeho gól nebyl anulován pro zřetelný ofsajd.

Kohouti obecně začali aktivně, a nebezpečně vypadal především debutant v ligovém základu Harry Winks, ale jinak měl jejich první poločas plno much. Občas bylo velmi znát, že Tottenhamu na hřišti chyběl klasický křídelník, a pak tu hlavně byla 24. minuta - nejprve Kouyatého hlavička po rohovém kopu do břevna a ihned záhy už hladké, rovněž hlavičkované zakončení Antonia z malého vápna.

Pro druhou půli Mauricio Pochettino ihned na úvod žádné střídání nepřichystal a trpělivost zkombinovaná s poločasovým projevem se mu vyplatila. Okamžitě v 51. minutě se totiž při svém plnohodnotném debutu v PL prosadil Harry Winks, když zblízka hravě dorážel Janssenovu střelu. Hosté jen marně reklamovali ruku při Nizozemcově zpracování Roseova balonu.

Ožehavých situací k řešení v pokutovém území měl Mike Dean napříč celým druhým poločasem ažaž, prakticky vždy si však počínal bezchybně. V 67. minutě Janssen při bránění rohu zatáhl Reida za bok a pak i levé rameno, takže se nedalo svítit, a Manuel Lanzini nekompromisně zavěsil ke své oblíbené pravé tyčce.

Podobný faul se vzápětí nepískal na Harryho Kanea, ten však takovou výhodu penaltového puntíku k vyrovnání a vstřelení své už 16. branky v londýnských derby nepotřeboval. V 88. minutě mu místo toho pomohl přízemní centr Son Heung-mina a především nepřesvědčivý zásah brankáře Randolpha, který přitom o půlhodinu dříve senzačně likvidoval Dierovu hlavičku. Později ovšem zbytečně odklonil míč přesně na kanonýrovu kopačku a Hammers opět přišli o vedení.

A to nebylo vše. Již v nastavení zápasu totiž Kane přeci jen dostal šanci pokutového kopu, když Nordtveit závěrem svého skluzu po Sonově zasekávačce sebral Korejcovu nohu, a anglický útočník se suverénně trefil do stejného místa jako dříve Lanzini. Kolaps West Hamu potom symbolicky potvrdil jeden z nejlepších Kladivářů na hřišti, Winson Reid, jenž během šestiminutového nastavení stihl udělat dva žluté fauly.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Manchester City 1:2

19.11.2016 16:00

Góly: 66. Connor Wickham - 39. Yaya Touré, 83. Yaya Touré

V dalším zápase Pepa Guardioly na britských ostrovech přijeli Citizens na hřiště Crystal Palace, kterému po jedenácti odehraných víkendech patří v tabulce až šestnácté místo a zřejmě tedy sezonu věnuje boji o holé přežití mezi anglickou ligovou smetánku.

V zápase byli modří jasným favoritem a také se jim jako prvnímu celku povedlo skórovat. Ve třicáté deváté minutě poslal Manchester City do vedení navrátilec do sestavy Yaya Touré. Někdejší hvězda týmu si ťukla v šestnáctce balon s Nolitem a parádní ranou překonala Hennesseyho.

Na další gól se na stadionu čekalo až do šedesáté šesté minuty a postaral se o něj Connor Wickham. Ten po přihrávce Zahy překonal přízemní střelou Brava a domácí fanoušci se mohli radovat - jejich tým byl blízko remíze se slavným Manchesterem City.

Ta ovšem k nelibosti příznivců i hráčů Crystal Palace vydržela jen do osmdesáté třetí minuty. To Citizens rozehrávali rohový kop, konkrétně De Bruney, Silva nechal míč šikovně projít kolem sebe až k volnému Tourému a ten poslal míč pohodlně do otevřené branky, neboť Hennessey se zapomněl u své levé tyče. Středopolař Pobřeží Slonoviny dalším gólovým zásahem oslavil velkolepý comeback do sestavy Citizens.

Více gólů už jsme v zápase neviděli a proto Guardiolův tým slaví důležité tři body do tabulky anglické Premier League, kde mu v současné době patří druhé místo, mužstvo Crystal Palace zůstává šestnácté.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Liverpool FC 0:0

19.11.2016 16:00

Góly: -

Liverpool již potřetí za sebou v Premier League nedokázal porazit Southampton, tentokráte se na St. Mary's Stadium urodila bezbranková remíza. Diváci jednoho z nejsledovanějších duelů sobotního odpoledního programu museli být zklamáni, vždyť za celý zápas domácí ani jednou nevystřelili na branku, hosté pouze dvakrát.

Utkání opravdu mnoho zajímavého nenabídlo. Na první velkou příležitost si zaplněný stadion musel počkat až do 28. minuty, kdy se k odraženému míči po centru Clynea dostal Georginio Wijnaldum, posunul do strany na Sadia Maného, jeho technický obstřel však fantasticky vyškrábl Maného někdejší spoluhráč Fraser Forster.

Mané byl proti svému bývalému klubu při chuti, po další rychlé kombinaci na jeden dotek ho opět vyslal do šance Wijnaldum, Maného střelu z úhlu však na poslední chvíli zblokoval Virgil van Dijk. První půli ukončil aktivní Wijnaldum, jenž dnes šanci na úkor zraněného Adama Lallany, povedenou ranou zpoza vápna těsně vedle.

Druhá půle začala další tutovkou Liverpoolu. Firmino s Coutinhem se hnali v přečíslení 2 na 1 na osamoceného Fonteho, Coutinhovi však dlouho trvalo, než zakončil, a tak skvělý José Fonte ve skluzu připravil Reds o další tutovku. O chvíli později byl blízko gólu po Coutinhově standardce Matip, ani tentokráte však neudeřilo.

Saints poprvé výrazně zahrozili v 58. minutě, na centr Cédrica Soarese si naskočil Charlie Austin a jen těsně minul Kariusovu svatyni. V 66. minutě se po perfektní přihrávce koho jiného než Coutinha ocitl sám před Forsterem Firmino, ani on však neměl správně seřízená mířidla. A když se za jásotu publika po centru střídajícího Sturridge znovu neprosadil ani Sadio Mané, rozešel se Southampton s Liverpoolem smírně.

Více informací k zápasu

Stoke City - AFC Bournemouth 0:1

19.11.2016 16:00

Góly: 26. Nathan Aké

Duel dvou týmů ze středu tabulky, konkrétně dvanáctého s třináctým nabídla sobotní Premier League. Stoke City na domácím stadionu přivítalo Bournemouth a od dvacáté šesté minuto prohrávalo, když se po přímém kopu prosadil Nathan Aké.

Ten rozehrával Stanislas, Aké si na balon naskočil v pokutovém území a nikdo z domácích obránců mu nezabránil v poměrně snadném skórování. Zásluhou této standardní situace tak šli Cherries v utkání do vedení 1:0.

Střelec úvodního gólu zápasu Aké se pak ve velkém stylu ukázal o dvacet minut později, ve čtyřicáté první minutě. Tentokrát začala celá akce domácího týmu po rohovém kopu, který rozehrával Shaqiri. Na ten si naskočil Shawcross a byť překonal Federiciho, jenž střežil branku hostujícího celku, právě autor první branky Aké na brankové čáře dokázal balon odhlavičkovat pryč a tím zabránit jistému vyrovnání na 1:1.

Do poločasu tak šly oba celky za stavu 1:0 pro hosty. Domácí měli ovšem další velkou příležitost na srovnání skóre jen čtyři minuty po startu druhé půle. Po faulu hostujícího beka Francise na Bojana ukázal sudí na značku pokutového kopu, ke kterému se postavil sám poškozený. Bývalý forvard Barcelony ovšem zklamal, když míč z penalty napral pouze do břevna a výtečnou možností na to srovnat krok pohrdl.

Jelikož jiný gól už zápas Britannia Stadium nenabídl, vezou si odtamtud hráči Bournemouthu důležité tři body do tabulky, Stoke zůstává prozatím na třinácti bodech.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Hull City 3:0

19.11.2016 16:00

Góly: 34. Jermain Defoe, 62. Victor Anichebe, 84. Victor Anichebe

Povedený vstup do zápasu měli v utkání proti Hullu fotbalisté Sunderlandu. Jejich první střela na branku přišla až ve třicáté čtvrté minutě, ale přesto rovnou skončila gólem. Postaral se o to Jermain Defoe. Zkušený anglický útočník i s reprezentačními zkušenostmi si ze vzduchu krásně vzal balon, se kterým následně prošel do vápna a elegantním zakončení poslal míč do sítě, za Marshallova záda. Domácí příznivci na Stadionu světla se mohli radovat, Sunderland vedl 1:0.

Ten samý hráč přitom mohl ještě před odchodem do kabin přidat druhou branku. Míč mu ovšem ještě před střelou čistým skluzem v šestnáctce sebral připravený Dawson, takže se do kabin šlo pouze za jednobrankového vedení domácích.

Černé kočky však po návratu na trávníky dokázaly přidat druhou branku. V šedesáté druhé poslal na hranici šestnáctky míč van Aanholt Anichebemu a ten se přesnou ranou nemýlil - Marshall byl podruhé v zápase překonán a pro domácí to začínalo vypadat na cestě za třemi body z utkání nadějně.

Snížit mohl o tři minuty později Snoodgrass, avšak jeho zajímavý pokus gólman Pickford poslal na rohový kop. Nakonec se tak místo toho potřetí radovali domácí, když se nádhernou ranou pod břevno prosadil Anichebe a Černé kočky tak dovršily vítězství 3:0.

Zápas zvládly i přesto, že ho dohrávaly v deseti lidech - minutu před koncem základní hrací doby totiž hřiště po druhé žluté kartě opustil Papy Djilobodji.

Více informací k zápasu

Watford FC - Leicester City 2:1

19.11.2016 16:00

Góly: 1. Étienne Capoue, 12. Roberto Pereyra - 15. Riyad Mahrez (pen.)

Kdo viděl ze zápasu Watfordu s Leicester jen první čtvrthodinku a pak musel od televize odejít, vůbec nemusí litovat. Vše podstatné se totiž v zápase osmého celku se čtrnáctým odehrál právě během této časové doby.

Vše zahájil gólem na 1:0 pro domácí Capoue. Tomu hlavou po rohovém kopu krásně míč nasměroval Troy Deeney a parádní ranou z voleje poslal Capoue Watford do vedení - letní posila z Hannoveru Ron - Robert Zieler, jenž v brance nahradil zraněného Schmeichela, neměl šanci.

Už na 2:0 pro domácí mužstvo zvyšoval ve dvanácté minutě Roberto Pereyra. Bývalý hráč Juventusu ukázal svoje individuální kvality, když se po levé straně prokousal do vápna a po efektní zasekávačce na úkor jednoho z bránících hráčů poslal balon krásně do vápna.

Leicester se však přece jen dokázal dostat do zápasu, a to za malý okamžik. Britos poslal ve vápně k zemi nejlepšího střelce Leicesteru a hrdinu z loňské sezony Jamieho Vardyho a sudí fouknul do píšťalky. Odpískán byl pokutový kop, k jehož exekuci byl vybrán Riyad Mahrez. Ten si vybral opačný kout branky než kam skákal Gomes mezi třemi tyčemi Watfordu a Lišky snížily skóre na 1:2.

Byť měli hosté ještě spoustu času na to vstřelit vyrovnávací a případně i vítězný gól, nepodařilo se jim tak a z Watfordu si odvážejí porážku, domácí slaví tři body a nadále mohou mít ambice na evropské poháry.

Více informací k zápasu

Everton FC - Swansea City 1:1

19.11.2016 16:00

Góly: 89. Séamus Coleman - 41. Gylfi Sigurdsson (pen.)

První velkou šanci měli v zápase Evertonu se Swansea hosté. Ve dvacáté minutě rozehrával Sigurdsson přímý volný kop a jeho střela mířila k pravé tyči Stekelenburgovy branky. Holandský gólman však prokázal své kvality a svůj tým v tu chvíli podržel, takže stav zůstával bezbrankový.

O minutu později byl stejný hráč aktivní stejně, když centroval do vápna, kde vybídl ke skórování Amata, ten ale branku Evertonu netrefil a hráči Swansea na úspěšný zásah do sítě domácích nadále čekali.

 Gylfi Sigurdsson se nakonec kýženého úspěchu přeci jen dočkal. Musel si však počkat na čtyřicátou minutu, kde byl ve vápně poslán k zemi Jagielkou a sudí odpískal k nelibosti domácích hráčů i fanoušků pokutový kop ve prospěch hostí.

Míč si na puntík znamenající penaltu položil pochopitelně i proti všem nepsaným zvyklostem a doporučením sám poškozený a nekompromisní ranou na opačnou stranu, než kam skákal Maarten Stekelenburg, poslal Swansea do zaslouženého vedení.

Do kabin se šlo za stavu 0:1, což platilo téměř celý druhý poločas. O všechny tři body, se kterými mohli hráči Swansea vyrazit vstříc domovu, je však v osmdesáté deváté minutě připravil Coleman, jenž hlavou překonal Fabianského a vyrovnal na konečných 1:1.

V zajímavém zápase plném šancí jsme tak viděli na každém straně po gólu a nakonec asi si spravedlivou remízu 1:1, Everton je tedy v lize sedmý a Swansea po výhře Sunderlandu u dna tabulky.

Více informací k zápasu

Manchester United - Arsenal FC 1:1

19.11.2016 13:30

Góly: 68. Juan Mata - 89. Olivier Giroud

Ani desátý pokus na Old Trafford Arsenalu nevyšel, remíza z hřiště Manchesteru United však má pro Kanonýry cenu zlata. Svěřenci Arséna Wengera tahali především ve druhém poločase za výrazně kratší konec, jenže minutu před koncem základní hrací doby rozhodl o konečném výsledku 1:1 střídající Olivier Giroud. Gól Juana Maty tak Rudým ďáblům kýžené tři body nepřinesl...

José Mourinho každopádně prokázal, že to na Arséna Wengera prostě umí - a je jedno, jestli na lavičce Chelsea nebo Manchesteru United. Především v obranné fázi byli domácí výborní a Arsenal se za celý zápas dostal k jedné jediné střele na branku. Oba celky se každopádně dostaly do mírné výsledkové recese, Arsenal vyhrál jediný z posledních čtyř zápasů, United dokonce jeden z posledních šesti.

Úvod ostře sledovaného šlágru se povedl, hráči se před hlasitými tribunami donutili lítat nahoru-dolů a na obou stranách to hučelo. Juan Mata z přímého kopu zamířil těsně vedle, aktivní Alexis Sánchez se pak dostal k hlavičce na hranici malého vápna, jenže nedokázal směr své střely dobře stočit mezi tři tyče.

Uprostřed dějství ovšem, jak už to u velkých zápasů bývá, přišla nudnější pasáž, kterou až v závěru poločasu rozčísli fotbalisté Manchesteru United. Nebezpečně střílel hlavně Juan Mata, jehož musel Petr Čech zastavit bryskním pádem k tyči. O něco méně se český gólman zapotil při střelách Anthonyho Martiala.

Velké rozhodnutí musel v zápase učinit i sudí André Marriner. Diskutabilní souboj Monreala s Valenciou posoudil jako čistý, ale pomohl i Manchesteru, jelikož Matteo Darmian mohl dostat v prvním dějství hned dvě žluté karty.

Po obrátce hrál prakticky jen jeden tým, vždyť Arsenal vystřelil za celý zápas na bránu jedinkrát. Stačilo mu to však na bod za remízu 1:1. Parádní gól Juana Maty po dobré práci Pogby a Herrery totiž smazal střídající Olivier Giroud. Další žolík Alex Oxlade-Chamberlain se na pravé straně přehnal přes Rashforda a parádním centrem dal francouzskému útočníkovi dokonalou pobídku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC1291227:928
2.Liverpool FC1283130:1427
3.Manchester City1283127:1127
4.Arsenal FC1274125:1225
5.Tottenham Hotspur1266018:824
6.Manchester United1254317:1419
7.Everton FC1254316:1419
8.Watford FC1253417:2018
9.West Bromwich Albion1244416:1516
10.AFC Bournemouth1243514:1615
11.Southampton FC1235412:1214
12.Burnley FC1242611:1914
13.Stoke City1234513:1913
14.Leicester City1233614:2012
15.Middlesbrough FC1225510:1311
16.Crystal Palace1232717:2111
17.West Ham United1232713:2311
18.Hull City1231810:2710
19.Sunderland AFC1222812:218
20.Swansea City1213811:226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (843)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele