Premier League - preview 7. kola

30.09.2017, 09:01, aktualizováno 01.10.2017, 09:23
Previews
Arsenal neprohrál v šesti po sobě jdoucích soutěžních zápasech a další úspěch hodlá přidat doma proti Brightonu. Liverpool cestuje do Newcastlu, Everton bude měřit síly s Burnley...
Arsenal FC - Brighton & Hove Albion  (neděle 13:00)
Nedělní program sedmého kola Premier League nakopne již od jedné hodiny odpolední souboj Arsenalu s Brightonem. Domácí Kanonýři se musejí vypořádat již s třetím soutěžním zápasem v rozmezí šesti dní, a tak lze očekávat, že základní sestava Arsena Wengera bude oproti té poslední z Evropské ligy značně obměněná, přestože si někteří hráči svými výkony řekli o podržení místa na hřišti.

Poté, co si Arsenal poradil v pondělí večer s West Bromwichem Albion, čekal londýnský celek výjezd do Běloruska, kde masivně obměněná soupiska bez největších hvězd dokázala rovněž zvítězit na půdě BATE Borisov v poměru 4:2. Dvěma góly se v tomto klání uvedl Theo Walcott, jenž doposud ligové minuty sbírá velmi poskrovnu. Anglický forvard ovšem gólem v ligovém poháru s Doncasterem a zmíněnými dvěma zásahy proti Borisovu dává manažeru Wengerovi jasný signál, že je připraven na větší zápasovou porci, tím spíše při momentálním zranění Dannyho Welbecka a Mesuta Özila.

Wenger se přesto na předzápasové tiskové konferenci nechal slyšet, že Walcott bude muset být i nadále trpělivý. "Konkurence vepředu je velmi náročná. Dal jsem Theovi najevo svou důvěru tím, že jsem jej postavil do velkého zápasu (s BATE). Pro hráče, kteří odehráli celých devadesát minut, mám připravený jiný harmonogram, v neděli budu znovu rotovat."

Manažer Arsenalu dále odmítl, že by osmadvacetiletému rychlíkovi upíral větší zápasový zápřah kvůli Walcottovým kritickým poznámkám po prohře s Crystal Palace v loňské sezoně, a připomněl i situaci okolo Lucase Péreze, jenž navzdory slibným výkonům v drese s kanonem na hrudi nedostával dostatek příležitostí a upřednostnil letos odchod na hostování. Jestliže má Walcott v neděli začít pouze na lavičce, může v útočné trojici po boku Alexise s Lacazettem nastoupit od prvních minut Alex Iwobi, jenž se již po drobném zranění vrátil do tréninku. Chybět naopak bude kapitán Laurent Koscielny, jenž laboruje s poraněnou achillovkou.

Nováček z Brightonu přijíždí na Emirates Stadium s pramalým očekáváním fotbalové veřejnosti, ovšem právě manažer Seagulls Chris Hughton je posledním koučem, jemuž se husarský kousek v podobě výhry nováčka na hřišti Arsenalu povedl. Psal se rok 2010, když Newcastle v severním Londýně překvapivě zvítězil 1:0 a Hughton si na tento počin dodnes živě pamatuje. "Ano, všechno si to vybavuju, rozhodla hlavička Andyho Carrolla. Je to pro nás výzva, nesmíme podlehnout dojmu, že na jakémkoli stadionu nemáme šanci bodovat."

"Je nám jasné, že v zápase, jako je ten nedělní, nám musí jít na ruku spousta věcí, musíme podat velmi dobrý výkon a Arsenal nejspíš bude muset naopak zahrát pod své možnosti," pokračoval otevřeně trenér Brightonu. "Větší tlak nejspíš leží na Arsenalu, většina lidí od nás nečeká, že bychom mohli z tohoto zápasu něco vytěžit, ale příležitost k tomu máme."
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Holding, Mustafi, Monreal - Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac - Iwobi, Alexis - Lacazette
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bruno, Dunk, Duffy, Suttner - Knockaert, Stephens, Pröpper, March - Gross - Brown
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.41 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Burnley FC  (neděle 15:15)
Neslavný úvod do letošního ročníku prožívají fanoušci Evertonu. Jejich miláčkům se totiž příliš nedaří jak v Premier League, tak i v Evropské lize, což po letním posilování představuje jednoznačně zklamání. Další možnost, jak alespoň částečně napravit dojem, bude mít parta okolo Wayna Rooneyho v neděli, kdy na svém stánku přivítá Burnley.

Jen zřídkakdy se stává, aby i sám manažer nepřímo přiznal, že se jeho tým topí v menší krize. Ovšem přesně k něčemu takovému se po čtvrteční blamáži s Limassolem uchýlil Ronald Koeman, jehož celek neudržel vedení ani proti oslabenému soupeři. V Premier League to pak taky žádná sláva rozhodně není, což se sice dá tak trochu svádět na těžký los, na druhou stranu tím se některé matné výkony omluvit skutečně nedají. Po nepřesvědčivé výhře proti Bournemouthu tak Karamelky musí zabrat i proti Burnley.

To si zatím vede nadmíru dobře, když ze šesti klání podlehlo jen v jediném, když se muselo sklonit před silou West Bromwiche Albion. Jinak si připsalo dvě výhry a tři remízy, ovšem velkým pozitivem je výrazně zlepšená forma na cizích hřištích, jelikož svěřenci Seana Dyche venku prozatím neprohráli, naopak se jim podařilo vyloupit Stamford Bridge a bod si odvézt i z Wembley či Anfield Road, což značí, že Karamelky se rozhodně musí mít na pozoru.

Vzájemná statistika pak hovoří jasně ve prospěch domácích, ti totiž od roku 1963 s Burnley prohráli jen jedno domácí střetnutí, naopak jich ze čtrnácti hned deset vyhráli. Z posledních pěti měření sil pak Toffees čtyřikrát odcházeli jako vítězové.

Ronald Koeman pravděpodobně nebude moct využít služeb Phila JAgielky a Michaela Keana, zatímco Wayne Rooney by i přes zranění své ruky měl být připraven hrát. Hosté pak nehlásí žádné nové zdravotní problémy, mimo hru tak zůstává jen dvojice Nakhi Wells a Jon Walters.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.85 - 5.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Liverpool FC  (neděle 17:30)
Liverpool se ne a ne vymanit ze své střelecké mizérie. Ačkoliv si tým pod vedením Jürgena Kloppa nemůže stěžovat na to, že by si nevytvářel dobré příležitosti, s jejich proměňováním už je to ovšem daleko horší. Nedá se přitom čekat, že by jich proti Newcastlu United měli zrovna přehršel, Straky totiž vede bývalý manažer Liverpoolu, Rafa Benitez, který si na kvalitní obranu vždy potrpěl.

Newcastle v minulém kole po třech zápasech poznal hořkost porážky, když po těsném průběhu nestačil na dalšího nováčka z Brightonu. Celkově ale mohou být Straky se svým vstupem do soutěže spokojení, na začátku léta by devět získaných bodů po šesti soutěžních duelech jistě brali.

Když Liverpool na konci srpna znemožnil Arsenal čtyřmi góly, začalo se opět hovořit o tom, že by svěřenci svérázného německého kouče mohli přece jenom zabojovat o ligový primát. V září však přišlo kruté vystřízlivění. Nedá se úplně říct, že by snad ofenziva nefungovala tak, jak by měla, jelikož si liverpoolští pravidelně vytvářejí spoustu nadějných příležitostí - jenže se samotným proměňováním už je to úplně jiná písnička, v současnosti se Coutinho a spol. na jakoukoliv branku pořádně nadřou. To ostře kontrastuje s děním na opačném konci hřiště, kde stopeři obrazně řečeno vyrábí jednu chybu za druhou a svým soupeřům za zápas naservírují alespoň jednu vyloženou šanci. Pokud po něčem německý stratég opravdu touží, pak je to jistě nějaká poklidná výhra bez větších zmatků v defenzivě.

Newcastlu se navíc na vlastním stadiónu na Liverpool daří, z posledních šesti takových zápasů totiž hned čtyřikrát dokázali zvítězit, jednou utkání dospělo k remízu a výhra hostů se urodila jen jednou jedinkrát.

Domácím se vrací Aleksandar Mitrovič, který si již odpykal svůj disciplinární trest, k dispozici již je taktéž Florian Lejeune, ovšem Paul Dummett s Haidarou ještě zůstávají na listině zraněných. Liverpoolu se do základní sestavy po karetním trestu vrací Sadio Mane, mimo hru je pak i nadále Nathaniel Clyne a Adam Lallana.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.95 - 4.08 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Huddersfield Town - Tottenham Hotspur  (sobota 13:30)
V poslední zářijový den zahájí program sedmého kola Premier League souboj obrany Huddersfieldu s rozjetým útočníkem Tottenhamu, Harry Kanem, který v posledních dvou soutěžních zápasech nasázel rovnou pět branek. Pokud tedy domácí chtějí favorita překvapit, o tom, koho musí udržet na uzdě, nemusí zrovna dvakrát dlouho přemýšlet.

Huddersfield zatím širokou fotbalovou veřejnost v pozitivním slova smyslu překvapuje, jelikož se po úvodních šesti kolech drží v horní polovině tabulky - konkrétně na solidní osmé příčce - přičemž zatím našel jen jediného přemožitele v podobě West Hamu United. Ovečky Davida Wagnera do nejvyšší soutěže vlétly jako divoká voda, když v prvních dvou kolech porazily nejprve Crystal Palace a následně také Newcastle. Od té doby si sice již Huddersfield tříbodový zápas nepřipsal, nicméně nasbíral další tři cenné body za remízy se Southampton, Leicesterem a Burnley.

Tottenhamu se zatím na cestách daří náramně, v lize totiž ještě na cizích hřištích neztratil ani bod, ovšem problematickými jsou prozatím duely ve Wembley, kde letos mají Spurs svou základnu. Na největším londýnském stadiónu totiž ještě svěřenci Mauricia Pochettina v lize nezvítězili a poztráceli zde již sedm bodů. Pozitivní zprávou je však rozhodně zářijové probuzení Harryho Kanea, který po srpnovém půstu v tomto měsíci nastřílel již 9 branek. Na svou jubilejní desátou trefu v rámci jednoho měsíce tak může dosáhnout v sobotu odpoledne.

Pokud bychom chtěli porovnat vzájemnou statistiku obou soupeřů, museli bychom zabrouzdat do pořádné historie, jelikož v letech minulých spolu oba soupeři žádné ligové duely nesehrály. Věřte ale, že na vlastním hřišti má Huddersfield proti Kohoutům pozitivní bilanci - z posledních 17 domácích zápasů v nejvyšší soutěži (všechny byly samozřejmě odehrány ještě před vznikem samostatné Premier League) prohrál jen dvakrát, krom toho se hned desetkrát radoval z vítězství a pětkrát skončilo utkání smírem.

Huddersfield nemá žádné nové zdravotní lapálie, což znamená, že k dispozici trenéru Wagnerovi nadále nebudou útočník Steve Mounie a záložník Danny Williams. Tottenham již může využít služeb Christiana Eriksena, který se vyléčil ze své nemoci, do sestavy se také vrátí Dele Alli a Jan Vertonghen, oba hráči totiž kvůli karetním trestům vynechali úterní duel v evropském poháru. Spoluhráčům však stále nepomůže Mousa Dembele, kterého do hry nepustí zraněný kotník, zatímco Serge Aurier bude pykat za své vyloučení z minulého utkání. Dlouhodobě zranění pak vyřadí trojici Erik Lamela, Danny Rose a Victor Wanyama.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Schindler, Zanka, Löwe - Mooy, Hogg - Kachunga, Sabiri, Ince - Depoitre
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Sánchez, Alderweireld, Vertonghen - Trippier, Sissoko, Dier, Davies - Eriksen, Alli - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.57 - 4.67 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Bournemouth - Leicester City  (sobota 16:00)
Situace ještě rozhodně není vážná, ale zrnko pochybností o budoucnosti Eddieho Howea na lavičce Bournemouthu již zaseto bylo. Tři body z šesti zápasů, to jistě není start, na který by byl anglický manažer hrdý. Jistě, na Bournemouthu vyrukovali těžcí soupeři, nicméně alespoň jedno překvapení se tak trochu čekalo. Příležitost vylepšit dojem budou mít v Bournemouthu hned v sobotu, když na svém hřišti přivítají Leicester City.

Šest zápasů, jedna výhra, pět porážek. Tak přesně zní rychlý souhrn dosavadního průběhu letošního ročníku. Je ale nutné také přihlédnout k tomu, s kým vlastně svěřenci Eddieho Howea poměřovali síly. Za sebou mají těžké výlety na půdu West Bromwiche, Arsenalu a Evertonu, zatímco na vlastní půdě přivítali postupně Watford, Manchester City a Brighton. V nejbližších týdnech však los o nic milosrdnější nebude, když Bournemouth pocestuje na půdu Tottenhamu, Stoke, načež doma přivítá londýnskou Chelsea. Tři body ze sobotního klání by tak sakra bodly.

To Leicester na tom o moc lépe také není - se čtyřmi získanými body se totiž krčí na sedmnácté příčce. I zde je ale nutno podotknout, že za nevydařený start může z velké části těžký los. Lišky se v prvních šesti zápasech utkaly postupně s Arsenalem, Manchesterem United, Chelsea i Liverpoolem, přičemž všechna tato měření sil po těsném boji prohrály. Naopak ve dvou duelech se slabšími celky vždy bodovaly - nejprve doma přemohly Brighton, načež na půdě Huddersfieldu ukořistily alespoň bod za remízu.

Pro domácí může být jistým povzbuzením fakt, že v nejvyšší soutěži ještě s Leicesterem neprohráli. Momentálně se mohou pyšnit jednou výhrou a třemi remízami. Obvykle se ale nejedná o žádné gólové hody, ony čtyři zmíněné zápasy totiž fanouškům nabídly pouhých pět branek, což je tedy skutečně chudé fotbalové menu.

Bournemouthu v sobotním klání nepomůže Harry Arter, kterého vyřadil problém s achillovou patou. Otazník se vznáší také nad Danem Goslingem, který není stoprocentně fit po tvrdém střetu z utkání s Evertonem. Hostům by zase měla chybět dvojice Robert HUth a Matty James.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begovič - Smith, Francis, Aké, Daniels - Ibe, Surman, Gosling, Stanislas - King, Defoe
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Simpson, Maguire, Morgan, Fuchs - Mahrez, King, Ndidi, Albrighton - Okazaki, Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.40 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Těžší start do svého angažmá v Crystal Palace si Roy Hodgson asi ani neuměl představit. Po náročném domácím duelu se Southamptonem a výjezdu na Etihad na jeho čeká další přetěžký test, když v sobotu odpoledne změří síly s Manchesterem United. Rudí ďáblové přitom letos oplývají vynikající formou, dávají zapomenout na loňskou střeleckou mizérii a body zatím ztratili jen za remízu na hřišti Stoke City.

Že střílení branek letos pro United nepředstavuje žádný problém, to svěřenci Joseho Mourinha opět dokázali ve středečním zápase Ligy mistrů, kdy v Rusku naprosto jednoznačně přehráli CSKA Moskva poměrem 4:1. Romelu Lukaku prožívá doslova snový start do nového angažmá - minulý týden rozhodl jedinou brankou duel na hřišti Southamptonu, další dva kousky pak nasázel do sítě ruského soupeře. Celkem má za své působení v Manchesteru na kontě již 10 přesných zásahů.

To Crystal Palace zažilo přímo hororový start do nové sezóny. Je to jen těžko uvěřitelné, ovšem svěřenci Roye Hodgsona zatím stále čekají na svého prvního ligového střelce. Po první šesti zápasech se tak mohou pochlubit úděsným skóre 0:13. Navíc se nedá říct, že by se blýskalo na lepší časy - po výletu na Old Trafford totiž po reprezentační pauze do Selhurst Parku zamíří svěřenci Antonia Conteho, tedy další protivník z kategorie těch vůbec nejtěžších. Na náladě nepřidá ani zranění Christiana Bentekeho, který by měl nejbližší dva měsíce promarodit.

Vzpruhou pro hosty jistě není ani statistický fakt, který odkrývá, že v rámci Premier League svého sobotního soupeře ještě nikdy neporazili. Celkově na sebe oba týmy narazily šestnáctkrát, z toho třináct duelů vyhrál Manchester United a jen třikrát si Palace odnesli alespoň bod. Naposledy pak celek z jihovýchodu Londýna v tomto zápase zvítězil v listopadu 2011, když v Ligovém poháru na Old Trafford zvítězil 2:1.

Domácím se až nebezpečně rozšiřuje marodka, na listinu dlouhodobě zraněných přibyl Paul Pogba, který by se svalovým problémem měl absentovat až do listopadu, na delší časový úsek bude mimo také Michael Carrick. Do sobotního utkání pak s velkou pravděpodobností nezasáhnou ani Phil Jones, Antonio Valencia, Marouane Fellaini a velký otazník se vznáší také nad stavem Anthonyho Martiala. Hosté se budou muset obejít bez svého útočníka Bentekeho, kterého vyřadí poškozené kolenní vazy, na listině zraněných figurují také Loftus-Cheek a James Tomkins, zatímco Timothy Fosu-Mensah nastoupit nemůže, protože v Lodnýně hostuje právě z Manchesteru United.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Bailly, Lindelöf, Young - Matič, Herrera - Mata, Mchitarjan, Rashford - Lukaku
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Ward, Dann, Sakho, Van Aanholt - Townsend, Cabaye, Milivojevič, Schlupp - Puncheon, Sako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.28 - 17.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Southampton FC  (sobota 16:00)
Stoke City by už nutně potřebovalo zabrat naplno, aby se co nejrychleji vzdálilo sestupovému pásmu, jelikož ho od něj dělí jen nepatrný kousek. Na Southampton se mu přitom v blízké minulosti slušně dařilo, z pěti posledních vzájemných zápasů ho hned třikrát porazilo, přičemž jeho protivník si v průběhu letošní sezóny nevedl zas o tolik lépe.

Ačkoli The Potters letos urvali jen jedno jediné vítězství, a to překvapivě ve druhém kole nad Arsenalem, a celkově mají na svém kontě jen čtyři body, manažer Mark Hughes ani zdaleka nehodlá předem panikařit. "Nemyslím si, že současné postavení odráží to, jak tvrdě jsme pracovali proti silné konkurenci," připomínal těžký los.

A jeho slovům pochopitelně musíme dát všichni za pravdu. Arsenal, Manchester United, Chelsea... Nakonec vlastně nejsou výsledky Hughesova týmu až zas tak špatné. "Teď v sobotu nás čeká opravdu těžký zápas. Ale vzhledem k tomu, čemu jsme čelili doposud, se na něj můžeme pouze těšit," očekává úspěch domácí stratég.

Southampton je přesně na pomezí horní a dolní poloviny tabulky, určitě by chtěl vystoupat výše, aby mohl přičichávat k případným příčkám zaručující evropské poháry. Ne že by hosté museli start do nového ročníku hodnotit vyloženě negativně. Podíváme-li se však na jejich los, byl podstatně lehčí, než třeba musel absolvovat jeho nynější sok.

The Saints se přitom nedaří hlavně v útoku, v uplynulých čtyřech kolech se dokázali trefit jen jednou jedinkrát. "Není to o více útočnících, hráčích na křídlech nebo o vyšších stoperech vašeho protivníka. Jde jen o kvalitu ve finální fázi," myslí si manažer Mauricio Pellegrino. "Potřebujeme být všichni v tomhle ohledu lepší."

Stoke City bude muset vyřešit problémy v defenzívě, protože Bruno Martins Indi společně s Ryanem Shawcrossem jsou zranění a nebudou moci do tohoto utkání zasáhnout. Nejistý je přitom start u dalších obránců Kevina Wimmera a Geoffa Camerona. Southamptonu se vrátil do tréninku Matt Targett, ovšem na jeho ostrý návrat na trávníky si asi ještě počkáme.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.37 - 2.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Watford FC  (sobota 16:00)
Watford je zatím vedle Huddersfieldu rozhodně největším překvapením tohoto ročníku Premier League a portugalská média už v těchto dnech začínají spekulovat o tom, kam výše se příště vydá Marco Silva, který ještě na jaře neúspěšně zachraňoval Hull. Jeho další výzvou je Pulisovo WBA...

Klíčem dosavadního úspěchu Hornets je zrovna venkovní forma: tři body už Watford přivezl z Bournemouthu, Southamptonu i Swansea, přičemž vždy vstřelil dva góly. To je famózní bilance, kterou vhodně doplňuje také domácí remíza s Liverpoolem. Pravda, vypadnutí z Ligového poháru a debakl rukama Man City, oboje navíc před vlastním publikem, přidávají fanouškům na střízlivosti.

Naproti tomu West Brom je téměř perfektní na domácí půdě, kde dosud hájí neporazitelnost. V případě skalpu Watfordu by Baggies šli do reprezentační pauzy se stejným bodovým ziskem jako soupeř, což by se jistě cenilo - zvláště když se dosud WBA může pochlubit všehovšudy čtyřmi vstřelenými góly. Sám Heurelho Gomes nebyl střelci Throstles překonán ve třech ze čtyř vzájemných střetnutí.

West Bromwich zatím pod Tonym Pulisem ve stovce ligových vystoupení zaznamenal přesně sto branek a zvýšení gólové produkce si nejspíš slibuje od vracejících se křídelníků Nacera Chadliho a Olivera Burkea, oba marodi však pravděpodobně ještě v sobotu nebudou riskováni. Watford bude postrádat především Nathaniela Chalobaha, jehož koleno si žádá operaci. Britos se vrací z trestu.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Nyom, Dawson, Evans, Gibbs - Krychowiak - Phillips, Barry, Morrison, Brunt - Rodriguez
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Femenía, Britos, Kabasele, Holebas - Capoue, Doucouré - Carrillo, Cleverley, Richarlison - Gray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.32 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
West Ham United - Swansea City  (sobota 16:00)
West Hamu se v této sezoně příliš nedaří a jeho obrana má mnoho děr. Tým trenéra Slavena Biliće navíc neustále hledá svou ideální jedenáctku, která by ho dostala pryč od pásma sestupu. Do Londýna nyní zavítá Swansea, která na tom není o mnoho lépe.

West Ham se pohybuje v pásmu sestupu, kam ho odsoudily už čtyři porážky z dosud odehraných šesti kol. Aktuálně má tým chorvatského manažera Slavena Biliće na kontě jen čtyři body a hlavním problémem je obrana. Kladiváři dostali už 13 branek, což z nich dělá spolu s Crystal Palace tým s nejhorší obranou. Na rozdíl od posledního Crystalu Palace se alespoň jeho střelci šestkrát trefili.

Domácí West Ham byl po čas letního přestupového okna hodně aktivní a do týmu proudilo mnoho nových hráčů. To trenéra Biliće potěšilo, ale stejně tak to na něj klade odpovědnost najít ideální novou jedenáctku a doplnit posily tak, aby se aktuální opory necítily ohrožené. Zatímco integrace hráčů do týmu mimo hřiště je Bilićova silná stránka, na hřišti už to tak jednoduše nejde.

V posledních týdnech se objevil alespoň náznak stálosti v útočném duu Javier Hernández a Andy Carroll. A manažer Bilić evidentně souhlasí: "V tomhle duu vidím hodně potenciálu. Klíčem k úspěchu je vyrovnanost, ať už v útoku nebo v obraně. Především v ní musíme být mnohem koncentrovanější a stabilnější. Máme v útoku velmi kvalitní hráče, ale musíme pro ně najít správný systém, aby jejich silné stránky vynikly," míní Bilić.

West Ham nebude mít doma kompletní kádr, protože k dispozici mu nejsou Pedro Obiang s Jamesem Collinsem, zatímco zcela fit ještě není Manuel Lanzini. Hosté přijedou bez Kylea Bartleyho a Ki Seung-Yeung má menší zdravotní potíže.

Pro Swansea představuje největší problém schopnost najít největší ofenzivní hrozbu pro soupeře. Jeho zatím vstřelené tři branky jsou jasným důkazem, kde že Swansea tlačí pata. V minulém kole dokázala Swansea vstřelit gól Watfordu, ale ten v samém závěru urval tři body, takže tým manažera Paula Clementa zůstává na 15. místě. Naposledy s West Hamem Labutě navíc prohrály.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Hart - Zabaleta, Reid, Ogbonna, Cresswell - Ayew, Noble, Kouyaté, Arnautović - Carroll, Chicharito
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Hoorn, Fernández, Mawson - Naughton, Sanches, Clucas, Carroll, Olsson - Ayew, Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.66 - 4.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Manchester City  (sobota 18:30)
Nejsledovanější zápas sedmého kola Premier League se odehraje na Stamford Bridge, kde Chelsea vyzve Manchester City. K vidění tak bude další souboj mezi Contem a Guardiolou, přičemž Ital zůstává prozatím jediným manažerem, který proti španělskému stratégovi dokázal vyhrát oba ligové duely v jedné sezóně.

Blues v týdnu předvedli jeden ze svých nejlepších výkonů za poslední roky, když na půdě Atlétika Madrid díky brance v nastaveném čase ukořistili všechny tři body. Velkým příslibem byl návrat Edena Hazarda, který v důležitém utkání konečně startoval v základní sestavě a hned všem připomněl, proč je tak ceněným hráčem. Dá se tedy čekat, že v základní sestavě nebude chybět ani v sobotu. Domácí sice mohou žehrat na trochu nepříznivou termínovou listinu, která jim dala na přípravu tohoto duelu jen dva dny, navzdory tomu by ona středeční výhra měla posloužit jako vhodný katalyzátor k odbourávání jakékoliv únavy.

Soudě dle dosavadního průběhu letošního ročníku se zdá, že Pep Guardiola konečně dostal hráče na stejnou fotbalovou vlnu - jakmile se tak totiž stane, jsou týmy tohoto Španěla často k nezastavení. Citizens prožívají famózní září, vyhráli všech 6 soutěžních zápasů, ve kterých nastříleli úctyhodných 24 branek, přičemž inkasovali jen jednou jedinkrát. Zatím byste opravdu jen marně hledali nějaký aspekt hry, který by Manchesteru City nefungoval. Výlet na Stamford Bridge však představuje první opravdu velmi složitý venkovní test, který může hodně napovědět o tom, jak na tom oba celky vlastně jsou.

Domácí mohou sebevědomí čerpat i ze statistiky vzájemných duelů hraných na Stamford Bridge - z posledních 20 takových střetnutí totiž Citizens vyhráli jen dvě. To první v roce 2010, kdy tehdy ještě svěřence Carla Ancelottiho přehráli 4:2, druhé vítězství se pak urodilo v neslavné sezóně 2015/16, kdy hattrick Agüera zařídil konečné skóre 0:3. Vyjma těchto dvou světlých bodů se však Citizens povětšinou nedaří, o čemž svědčí statistika 13 proher a pěti remíze ve zbylých zápasech.

Pozitivní zprávou pro fanoušky Chelsea je, že Antonio Conte disponuje téměř kompletním kádrem. Mimo hru zůstává totiž jen letní posila Danny Drinkwater, jehož by poraněné lýtko mělo na trávníky pustit až po této reprezentační přestávce. Využít pak ještě nemůže služeb Davida Luize, který si odpyká poslední ze svého třízápasového trestu.

To Pep Guardiola má přece jenom o dost větší starosti. V týdnu mu na stole přistály hned dvě velmi negativní zprávy. Nejprve bylo potvrzeno, že si levý bek Mendy přetrhl křížové vazy v koleni, což znamená, že se na hřiště v letošní sezóně již nepodívá, načež ve čtvrtek večer přilétly informace o tom, jak si kanonýr Agüero z autonehody odnesl dvě zlomená žebra, což by ho mělo vyřadit na zhruba dva měsíce. Hrát by pak neměl ani kapitán Kompany, jehož stále trápí drobný problém s lýtkem.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Christensen, Cahill - Moses, Kanté, Bakayoko, Fabregas, Alonso - Hazard, Morata
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Danilo - De Bruyne, Fernandinho, Silva - Sterling, Jesus, Sané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.43 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City651021:216
2.Manchester United651017:216
3.Chelsea FC641112:513
4.Tottenham Hotspur632110:511
5.Liverpool FC632112:1111
6.Watford FC63219:1011
7.Arsenal FC63129:810
8.Huddersfield Town62315:39
9.Newcastle United63036:59
 Burnley FC62316:59
11.Southampton FC62224:58
12.West Bromwich Albion62224:68
13.Brighton & Hove Albion62135:77
14.Everton FC62134:117
15.Swansea City61233:75
16.Stoke City61235:105
17.Leicester City61149:124
18.West Ham United61146:134
19.AFC Bournemouth61054:113
20.Crystal Palace60060:130

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (949)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele