Premier League - preview 6. kola

23.09.2017, 08:54, aktualizováno 25.09.2017, 08:51
Previews
Arsenal po slabším rozjezdu začal sbírat dobré výsledky a další hodlá přidat proti West Bromwichi Albion. Kanonýři se v případě výhry posunou na sedmé místo, hosté by zase tříbodový zisk katapultoval na úroveň čtvrtého Tottenhamu...
Arsenal FC - West Bromwich Albion  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávku šestého kola Premier League obstarají londýnský Arsenal s West Bromwichem Albion. Lepšímu výchozímu postavení se v tabulce momentálně těší druzí jmenovaní, přesto však budou jasným favoritem Kanonýři, jimž se vrací do hry i nakrátko indisponovaný Mesut Özil.

Německý reprezentant vynechal poslední dvě soutěžní utkání kvůli poraněnému koleni, ovšem nyní je již zpět v plné tréninkové zátěží a stejně jako Theo Walcott, který v pohárovém utkání s Doncasterem předčasně střídal, bude na večerní duel připraven. Mimo hru naopak zůstávají Danny Welbeck, Francis Coquelin a Santi Cazorla, jež v minulém týdnu doplnil ještě Calum Chambers kvůli potížím s kyčlí.

Utkání bude mít jistě zvláštní příchuť pro Kierana Gibbse, dlouholetého hráče Arsenalu, který letos v závěru přestupového období přestoupil právě do West Bromu. Manažer Arséne Wenger připustil, že pro něj nebylo snadné anglického beka přepustit jinému klubu. "Myslím, že ani pro hráče není takový krok vůbec jednoduchý. Nežádal přímo o přestup, jednalo se o vzájemnou dohodu. Chtěl pravidelně nastupovat, má 27 nebo 28. V takovém věku zkrátka chcete hrát," vysvětluje kouč Arsenalu.

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale na druhou stranu šlo o hráče, který nám poskytl léta věrné služby, a tak je nutné vzít to v potaz, když pak nemá jisté místo v sestavě," pokračoval Wenger s tím, že duo Kolašinac, Monreal levou stranu obrany Arsenalu pokryje dostatečně a Gibbs je tak až ten třetí do party.

Největší událostí posledních dní bylo v týmu West Bromwiche jubilejní 632. utkání Garetha Barryho v novodobé Premier League, čímž dorovnal na prvním místě Ryana Giggse a proti Arsenalu již může velšskou legendu Manchesteru United nadobro předskočit. Jedná se však pouze o rekord v moderním formátu anglické ligy, neboť Giggs stihl opakovaně nastoupit na trávník již v době, kdy se v Anglii hrála First Division. Barry však směle plánuje, že prodloužením kariéry až ke čtyřicítce překoná i tento milník.

"Je to rozhodně možnost. Měl jsem dvaatřicet, když jsem podepsal v Evertonu a Roberto Martínez mi řekl, že můj styl hry mi dovolí hrát do čtyřiceti. Jen jsem se tomu tehdy smál, ale on to myslel smrtelně vážně. Bude to samozřejmě náročné, ale když mi něco takového řekl manažer před čtyřmi, pěti lety, beru to jako dobrý kompliment, který potěší," přiznává šestatřicetiletý Barry. "Jsem hrdý, že jsem se dopracoval až tak daleko. A jestli to dlouho vydrží nepřekonané? To netuším."

Tony Pulis se na Emirates Stadium možná bude muset obejít bez kvarteta Brunt, Chadli, Burke a Livermore, kteří dostali na pohárový duel s Manchesterem City volno kvůli drobným zdravotním neduhům a nyní jsou na pokraji návratu do hry.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Koscielny, Mustafi, Monreal - Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac - Özil, Alexis - Lacazette
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Dawson, Hegazy, Evans, Gibbs - Krychowiak - Phillips, Barry, Morrison, McClean - Rodriguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.44 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Newcastle United  (neděle 17:00)
Na neděli si Premier League pro své fanoušky přichystala jediný duel - od pěti hodin na svém stánku přivítá nováček z Brightonu hostující Newcastlu United. Domácí budou věřit, že si na své konto připíší druhé domácí vítězství a vzdálí se od sestupových příček, hosté budou naproti tomu doufat v potvrzení dobré formy z posledních týdnů, která je vynesla až do horní poloviny tabulky.

Brighton zatím nezaznamenal nějaký tragický vstup do ročníku, ačkoliv lepší by to jistě být mohlo. Po úvodních dvou prohrách přišlo zlepšení, když na půdě Watfordu nejprve uhráli bod, načež doma porazili West Brom. Zklamání však představuje výsledek minulého kola - nováček soutěže měl totiž fantastický vstup do druhého poločasu, kdy se dokonce dostal do vedení, ovšem nadějný stav neudržel a nakonec odjel z půdy Bournemouthu bez jediného bodu.

To Newcastle se po nevýrazném vstupu dostal do výborné formy a momentálně se může pyšnit sérií tří výher v řadě. Po porážkách od Tottenhamu a Huddersfieldu totiž Straky zabraly a přehrály postupně West Ham, Swansea a minulý týden i Stoke City. Pokud by se svěřencům Rafaela Beniteze podařilo zvítězit i na půdě Brightonu, jednalo by se o takřka snový vstup do letošní sezóny.

Newcastlu se v loňské sezóně proti Brightonu dařilo, byl totiž jediným týmem, který proti němu vyhrál oba vzájemné zápasy. Na venkovní duel navíc mají obzvláště dobré vzpomínky, když v posledních 10 minutách zvládli otočit z 0:1 na 2:1. V rámci Premier League se pak oba týmy ještě nestřetly, půjde tedy o jejich premiérový duel.

Domácí manažer může počítat s kapitánem Bruno, který se již zbavil problému se zády, který jej vyřadil z minulého kola. Vrací se taktéž Glenn Murray a Gaetan Bong, otazník se však stále vznáší nad Izzy Brownem, kterého trápí natažený stehenní sval. Newcastle do hry určitě nenasadí útočníka Mitroviče, který si stále odpykává disciplinární trest, hrát nebude ani Paul Dummett, který laboruje s poraněným svalem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.12 - 2.81
více informací
West Ham United - Tottenham Hotspur  (sobota 13:30)
Anglická Premier League vstupuje do svého šestého kola, které odstartuje sobotním londýnským derby mezi West Hamem a Tottenhamem. Ani jedno z mužstev nemůže být se vstupem do nového ročníku spokojeno, zatímco Spurs trápí především ofenzivní fáze, West Hamu se nedaří ani v obraně.

Výkony Hammers mají každopádně vzestupnou tendenci a svěřenci Slavena Biliće budou chtít nepochybně na domácím stadionu navázat na dva týdny staré vítězství nad Huddersfieldem, dosud jediné vítězství v Premier League. Londýňané si alespoň trochu spravili chuť v úterním ligovém poháru, kdy si bez větších potíží poradili s druholigovým Boltonem.

Naopak Spurs svým výkonem nepřesvědčili ani v poháru a hubenou výhrou nad Barnsley pouze splnili povinnost. Nicméně Pochettinově ekipě se na venkovních hřištích daří, zaznamenali tam obě dosavadní výhry, doma paradoxně dvakrát remizovali a jednou prohráli. Naposledy nevstřelili gól ani z několika vyložených šancí proti Swansea.

Poslední dva výjezdy na půdu West Hamu ale pro Tottenham nedopadly dobře, body vždy zůstali domácím. To byla vždy nepříjemná rána pro příznivce klubu ze severu Londýna, pro nějž jsou Hammers největší rivalem hned po Arsenalu. "Všichni víme, co to znamená pro naše fanoušky. Musíme hrát agresivně, bojovat a jít za vítězstvím. Je to derby, dáme do toho všechno," slibuje manažer Mauricio Pochettino.

Argentinský lodivod se stále musí obejít bez tria Victor Wanyama, Erik Lamela a Danny Rose, k dispozici by už ovšem měl být jiný levý obránce, Velšan Ben Davies, jenž měl potíže s kotníkem. Oproti tomu Slaven Bilić se může znovu spolehnout na zkušeného Marka Noblea. Ostřílený středopolař si svůj návrat po vleklém zranění kolena odbyl v úterý proti Boltonu. Kvůli zdravotním problémům Pedra Obianga a Manuela Lanziniho se dá očekávat Nobleův start v základní sestavě.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Hart - Ogbonna, Reid, Fonte - Zabaleta, Kouyaté, Noble, Cresswell - Antonio, Carroll, Hernández
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Sánchez, Alderweireld, Vertonghen - Aurier, Sissoko, Dier, Davies - Eriksen, Alli - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.77 - 4.30 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Burnley FC - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
V sobotu odpoledne Premier League čeká souboj sedmého celku se šestým - ovšem jen naprosté minimum fanoušků si pod tímto popisem představí zápas Burnley s Huddersfieldem. Oba týmy zatím patří k velmi příjemným překvapením tohoto ročníku, ovšem tentokrát se radovat může jen jeden.

Zdá se to až neuvěřitelné, ale po loňském trápení na cizích hřištích Burnley letos naopak ještě na půdě soupeře neprohrálo. A to mají svěřenci Seana Dycheho za sebou výlety na Stamford Bridge, Anfield Road a mimochodem také do Wembley. Hned v prvním kole se jim navíc povedlo dokonalé překvapení, když úřadující šampióny, londýnskou Chelsea dokonce porazili! Jediným dosavadním přemožitelem Burnley tak zůstává West Brom, který Turf Moor vyloupil ve druhém kole.

To Huddersfield byl před sezónou ve většině prognóz zmiňovaný jako jasný kandidát na sestup, realita je ale zatím trochu jiná. Nováček soutěže parádním způsobem zachytil vstup do soutěže, vyhrál hned oba úvodní duely a doposud prohrál jen na hřišti West Hamu, kdy Kladiváři o své výhře rozhodli až v poslední patnáctiminutovce.

Pikantní je, že sobotní zápas bude v nejvyšší soutěži tím vůbec prvním od března 1971, kdy tehdy Burnley na půdě soupeře vyhrálo těsně 1:0. Od tohoto historického milníku se oba soupeři na Turf Moor v rámci ligové soutěže utkali ještě devětkrát, přičemž Huddersfield vyhrál jen v jediném případě.

Domácí tým nemůže počítat s Jonem Waltersem, jehož do hry nepustí problém s kolenem. Naopak by do utkání již mohl zasáhnout Jeff Hendrick, který již přemohl zranění stehna. Hosté nemohou počítat s útočníkem Nahki Wellsem, k dispozici nebude ani nejdražší posila klubu Steve Mounie, dále pak Collin Quaner, Kasey Palmer či Jon Gorenc. Otazník se pak ještě vznáší nad stavem Laurenta Depoitra.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Mee, Tarkowski, Ward - Gudmundsson, Cork, Defour, Brady - Vokes, Wood
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Schindler, Zanka, Löwe - Mooy, Billing - Kachunga, Sabiri, Ince - Depoitre
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.19 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Tak takhle si fanoušci Evertonu vstup do sezóny jistě nepředstavovali. Po mohutném letním posilování se svěřenci Ronalda Koemana krčí na osmnácté příčce tabulky. Nic jiného než vítězství proti Bournemouthu tak nepřipadá v úvahu.

Ačkoliv současná situace Karamelek není zrovna pozitivní, v Liverpoolu zatím nemají důvod k nějaké panice. Everton sice získal jen čtyři body, na druhou stranu je nutné přihlédnout k tomu, s jakými soupeři se zatím utkal. Po úvodním duelu se Stoke, který Toffees zvládli vítězně, čekal na ovečky nizozemského stratéga los opravdu přetěžký - výjezd na půdu Manchesteru City, United a Chelsea a domácí klání s Tottenhamem. Jistě, na klidu nepřidá ani fakt, že krom utkání s Citizens šlo o porážky po zcela jednoznačném průběhu, navzdory tomu domácí teď čekají tři duely s papírově slabšími protivníky, kdy si tedy mohou svoji slabou formu vylepšit.

Bournemouth svůj vstup také zrovna dvakrát dobře nezvládl. I u něj se dá odkazovat na složitý los - v úvodních pěti utkáních již museli změřit síly s Arsenalem a Manchesterem City - navzdory tomu by si jistě představovali, že získají více než tři body za jedinou výhru, na kterou se navíc v minulém kole pořádně nadřeli, když s Brightonem museli otáčet nepříznivý vývoj. Pozitivní alespoň je, že svůj premiérový zásah si na své konto minulý zápas připsal Jermaine Defoe - Eddie Howe bude jistě doufat, že se bude jednat o první z mnoha dalších přesných tref.

Pokud přihlédneme ke vzájemné statistice, pak se dá říct, že je to Everton, kdo může jít do zápasu se značným sebevědomím. V Goodison Parku totiž zvítězil ve všech čtyřech případech, kdy se tito soupeři potkali. V minulé sezóně byli diváci dokonce svědky divoké přestřelky, kdy domácí zvítězili 6:3.

Everton nemůže využít služeb dlouhodobě zraněných Barkleyho, Bolasieho, Colemana či Funese Moriho. Do základní sestavy by se mohl navrátit Dominic Calvert-Lewin, který se v Ligovém pohár blýskl dvěma přesnými zásahy do sítě Sunderlandu. Bournemouthu nepomůže Tyrone Mings, jehož trable se zády vyřadí minimálně na měsíc. Naopak k dispozici již bude Junior Stanislas.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Jagielka, Keane, Williams - Cuco Martina, Schneiderlin, Gueye, Baines - Sigurdsson - Rooney, Calvert-Lewin
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begovič - Francis, Cook, Aké, Daniels - Ibe, Surman, Arter, Pugh - King, Defoe
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.74 - 5.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Manchester City v minulém kole rozmetal Watford na jeho hřišti vysoce 6:0, když se hattrickem blýskl argentinský útočník Sergio Aguero. Citizens ukázali, že by se s nimi v nové sezóně mělo počítat v boji o titul. Nejvyšší cíle chtějí potvrdit taky proti londýnskému celku jménem Crystal Palace.

Sky Blues jsou v herní pohodě, v Premier League jim patří první místo, o které se dělí s městským rivalem Manchesterem United. Skvělými výkony se prezentuje hlavně útoční duo Sergio Agüero- Gabriel Jesus. Výborně se do týmu adaptovali také letní posily jako například Benjamin Mendy, Danilo nebo Bernardo Silva.

V týdnu v rámci Carabao Cupu Manchester nastoupil na půdě WBA. Po dvou brankách Leroye Saného klub z Etihad Stadium vyhrál 2:1. Crystal Palace je v jiné situaci. Poté, co klub opustil kormidelník Frank De Boer po katastrofálním začátku sezóny, se ke kormidlu dostal bývalý reprezentační trenér Roy Hodgson.

Jehož role je jasná - s velkým favoritem tohoto utkání získat alespoň bod. Při pohledu na rozpoložení a kvalitu obou týmů by bylo cokoliv jiného než vítězství Sky Blues velikým překvapením. Jak jsme ale zvyklí, Premier League přináší velice zajímavé příběhy.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Mendy - De Bruyne, Fernandinho, Silva - Gabriel Jesus, Agüero, Sané
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Ward, Fosu-Mensah, Dann, Schlupp - McArthur, Cabaye, Puncheon - Loftus-Cheek, Benteke, Townsend
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.60 - 22.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Manchester United  (sobota 16:00)
Manchester United v nové sezoně působí téměř dokonale. Red Devils ztratili body pouze jednou, když remizovali na horké půdě Stoke City. Poslední triumf si zapsali na jejich domácím hřišti, když posílený Everton udolali vysoce 4:0 a potvrdili, že je s nimi potřeba v boji o titul počítat.

V týdnu Ďáblové byli úspěšní v ligovém poháru, kde se si snadno poradili s Burtonem a postoupili do dalšího kola. Southampton v Premier League naposledy vyhrál na půdě Crystal Palace 1:0 a v tabulce mu po pěti kolech patří devátá příčka za zisk osmi bodů.

Poslední zápas těchto dvou týmů skončil bezgólovou remízou, a faktem je, že Soton je schopen proti Manchesteru United hrát velice kvalitní duely. Samozřejmě, vzhledem k aktuální fazoně jsou favoritem zápasu Devils, ale Svatí rozhodně nemůžou být odepsaní bez boje.

Jejich cílem bude získat alespoň jeden bod, nejlépe tři. Z osobních důvodů nebude hrát domácí Hojbjerg, zatímco nejistý start visí nad Austinem. Kouči Josému Mourinhovi bude chybět kvalitní trojice Paul Pogba, Marcos Rojo a Zlatan Ibrahimović.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Cedric, Hoedt, Yoshida, Bertrand - Lemina, Romeu - Tadič, Davis, Redmond - Gabbiadini
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Darmian - Matić, Fellaini - Mata, Mchitarjan, Rashford - Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.64 - 3.70 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stoke City - Chelsea FC  (sobota 16:00)
Těžký zápas mají před sebou svěřenci Antonia Conteho, kteří v sobotu odpoledne vyráží na těžkou půdu Stoke City. Tým Marka Hughese zatím na vlastním stánku vykazuje velmi dobrou formu, v letošní sezóně zde již zdolali Arsenal a bod si připsali i za remízu s Manchesterem United.

Hrnčíři v červnu po zjištění rozlosování nového ročníku určitě neskákali do stropu, v prvních šesti duelech totiž hned museli změřit síly s Evertonem, Arsenalem, Manchesterem United a Chelsea. Zatím se však zdá, že to Potters zvládnou se ctí, z těžkého rozpisu prozatím vytěžily slušných 5 bodů, další mohou na své konto přidat proti úřadujícím mistrům.

Londýnská Chelsea minulý týden ztratila body, když na svém stánku poprvé od roku 2011 nedokázal přehrát rivaly z Arsenalu, který byl navíc v celém zápase tím nebezpečnějším celkem. Blues se však zadařilo alespoň v Ligovém poháru, v jehož rámci zničili Nottingham Forrest vysoko 5:1. Pokud však chtějí i v letošní sezóně bojovat o titul, nemohou si nechat utéct dvojici z Manchesteru - což znamená, že na půdě Stoke nesmí zaváhat.

Potters se každopádně na celek ze Stamford Bridge vůbec nedaří. V rámci Premier League z celkového počtu 18 zápasů zvítězili jen dvakrát, a to vždy na domácí půdě - v roce 2013 v poměru 3:2 a v listopadu 2015 pak nejtěsnějším rozdílem 1:0. V ligové soutěži je navíc Chelsea týmem, který Hrnčířům uštědřil největší množství porážek - konkrétně třináct.

Vrásky na čele Marku Hughesovi určitě nadělal zdravotní stav středních obránců, který je doslova až kritický. K utkání nemůže nastoupit Kurt Zouma, který hostuje právě z londýnského celku, zranění pak vyřadí Geoffa Camerona a Rayna Shawcrosse, přičemž i start Kevina Wimmera je kvůli svalovému zranění krajně nepravděpodobný. Antonio Conte by mohl v letošní sezóně poprvé do základní sestavy jmenovat Edena Hazarda, počítat však nemůže se službami Dannyho Drinkwatera, který laboruje s poraněným lýtkovým svalem.
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Johnson, Martins Indi, Pieters - Diouf, Allen, Fletcher, Tymon - Shaqiri, Choupo-Moting - Jese
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Christensen, Cahill - Moses, Bakayoko, Kanté, Alonso - Willian, Hazard - Morata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.31 - 4.42 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Swansea City - Watford FC  (sobota 16:00)
Wales uvidí souboj Labutí se Sršněmi, na půdu Swansea City totiž vyjíždí Watford, který se bude chtít oklepat ze šeredného debaklu, který jim minulý týden připravil Manchester City.

Celek Paula Clementa prozatím nemůže být spokojený se svou gólovou produkcí. V defenzivě to sice týmu z Walesu docela funguje, inkasoval doposud jen 5 branek, z toho hned čtyřikrát v utkání s Manchesterem United, jenže z dosavadních pěti duelů taktéž rovnou čtyřikrát vyšel střelecky naprázdno, což je opravdu prachbídná bilance. Minulý týden obrana Labutí umlčela střelce z Tottenhamu, nyní však nazrál čas, aby se k solidní defenzivě přidala i dobrá produktivita v útoku.

Watford si na svůj vstup do soutěže nemůže stěžovat, ačkoliv dojem trochu kazí vysoká porážka z minulého týdne, kdy svěřenci Pepa Guardioly nastříleli hned šest branek. Slabší den si však může vybrat každý, Marco Silva bude doufat, že jeho svěřenci tento nezdar odčiní hned v tom dalším střetnutí.

Swansea navíc na svého sobotního soupeře nemá drobné vzpomínky, jelikož jej dokázala zdolat jen v jednom z posledních pěti ligových zápasů. Zároveň se nedají čekat ani žádné gólové hody - jednak to střelcům domácího celku nepálí, zároveň poslední čtyři vzájemná měření sil přinesla pouhé tři branky.

Fanoušci Labutí možná uvidí letos poprvé v základu Bonyho Wilfrieda, ten je již v dostatečné kondici, aby mohl nakouknout do základní sestavy. Do té se však určitě nepodívá Ki Sung-yeung, Nathan Dyer a Kyle Bartly, všichni tři zůstávají mezi zraněnými. Hosté se budou muset obejít bez Miguela Britose, Sebastiana Prödla a Younese Kaboula.
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Van der Hoorn, Fernández, Mawson - Naughton, Sanches, Clucas, Carroll, Olsson - Jordan Ayew, Abraham
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Femenía, Mariappa, Kabasele, Holebas - Chalobah, Doucouré - Carrillo, Cleverley, Richarlison - Gray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.29 - 3.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Liverpool FC  (sobota 18:30)
V týdnu se potkali v ligovém poháru. Outsider zaskočil favorita, Lišky z Leicesteru nedaly Liverpoolu šanci a po výhře 2:0 se můžou těšit na další kolo, zatímco Kloppovi svěřenci v soutěži končí. Neuplynul ani týden a cesty obou celků se znovu střetnou - tentokrát si to The Reds a ligoví mistři z roku 2016 rozdají o tři body v anglické lize.

Ani jeden z týmů zatím nemůže být s dosavadním průběhem ligové kampaně zcela spokojen. Zatímco Leicesteru patří za čtyři nasbírané body po osmi kolech patnáctá příčka a jen zásluhou lepšího skóre mu zatím unikají sestupové pozice, Liverpool je osmý - a v cestě do vyšších pater brání mužstvu z města Beatles stejná věc, jako v posledních několika letech. Řeč je pochopitelně o ztrátách s méně kvalitními celky, důkazem budiž poslední ligové utkání, v němž Kloppovi hoši získali jen bod (nebo lépe řečeno ztratili dva) s outsiderem z Burnley.

Proti Leicesteru navíc hostům budou chybět dva důležití hráči - do utkání pravděpodobně nezasáhnou jak univerzál ze středu polu Emre Can, tak stoper Joel Matip. Nejistý je navíc i start jiného středního obránce, kterým je Dejan Lovren - je tedy otázkou, kdo bude v sobotu případným parťákem Ragnara Klavana.

Trenéru domácích Craigu Shakespearovi bude až po dobu šesti týdnů chybět Matty James, k dispozici ovšem budou Christian Fuchs a Leonardo Ulloa.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Simpson, Maguire, Morgan, Fuchs - Mahrez, Iborra, Ndidi, Albrighton - Okazaki - Vardy
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Gomez, Matip, Klavan, Moreno - Can, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Coutinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.37 - 4.02 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City541016:213
 Manchester United541016:213
3.Chelsea FC53118:510
4.Newcastle United53026:49
5.Tottenham Hotspur52217:38
6.Huddersfield Town52215:38
7.Burnley FC52216:58
8.Liverpool FC52219:98
9.West Bromwich Albion52214:48
 Southampton FC52214:48
11.Watford FC52217:98
12.Arsenal FC52127:87
13.Stoke City51225:65
14.Swansea City51222:55
15.Leicester City51137:94
16.Brighton & Hove Albion51134:74
17.West Ham United51134:104
18.Everton FC51132:104
19.AFC Bournemouth51043:93
20.Crystal Palace50050:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1208)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele