Premier League - preview 37. kola

04.05.2018, 08:22, aktualizováno 06.05.2018, 08:48
Previews
Tottenham v sobotu senzačně prohrál s WBA a nabídl šanci Chelsea, ta se v případě výhry nad Liverpoolem přiblíží ke čtvrtému místo na rozdíl jednoho bodu. Arsenal a Burnley si to rozdají o šestou příčku, Manchester City hraje s Huddersfieldem...
Manchester City - Huddersfield Town  (neděle 14:30)
Přetěžká mise čeká v tomto kole na Huddersfield, který by potřeboval získat body na půdě nového mistra Manchesteru City. Citizens doma za celou sezonu ztratili jen dvakrát, takže jakýkoliv jiný výsledek, než jejich výhra by byla považována za senzaci.

Manchester City je v tomto duelu obrovským favoritem a nic na tom nemění ani fakt, že má už titul v kapse a trenér Pep Guardiola může se sestavou experimentovat. Koneckonců výsledky Citizens hovoří jasně, žádné vypouštění v závěru sezony nepřipadá v úvahu. Tottenham doma schytal od Manchesteru tři branky, Swansea dostala na Etihadu pět gólů a jen o jeden méně inkasoval před týdnem West Ham. Guardiolův tým dál válcuje Premier League a stanovuje si nový a nový klubový rekord. V lize už nastříleli přes sto branek, pro srovnání o dvacet víc, než Liverpool a o třicet pět než druhý rival Manchester United.

Huddersfield je v obtížné situaci, na Southampton má sice tříbodový náskok, jenomže v tomto kole hraje na Etihadu s Manchesterem City a ani další los není příznivý. V týdnu ho čeká dohrávka na půdě Chelsea a v posledním kole Terriers přivítají Arsenal. Jinými slovy, Huddersfield čeká velmi těžký boj o záchranu.

Hosté na celky ze špičky Premier League příliš neumí. Dokázali sice doma zaskočit Manchester United a zvítězit, ovšem od té doby už to byly výsledky rozdílem třídy ve prospěch jejich soupeřů. Terriers se příliš neukázali ani v minulém kole, když doma přenechali všechny body Evertonu.

Manchester City se s Huddersfieldem utkal jen třikrát, z toho dvakrát to bylo v FA Cupu. Není překvapením, že bohatý klub z průmyslového města Huddersfield vyřadil, ale ovládl také první zápas na jeho půdě. Připomeňme ovšem, že výhra 2:1 se nerodila vůbec snadno. Terriers nad favoritem vedli a vítěznou trefu zařídil až šest minut před koncem Raheem Sterling.

Citizens budou stále bez útočníka Sergia Agüera a k dospozici nebude ani obránce Stone. Huddersfield se na Etihadu představí bez Hefeleho, Williamse, Kachungy a Ince. Hefele, Williams, Kachunga, Ince
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Delph, Laporte, Kompany, Walker - Gündogan, Fernandinho, De Bruyne - Sané, Jesus, David Silva
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Hadergionaj, Zanka, Schindler, Kongolo - Quaner, Billing, Hogg, Mooy, Parra - Mounie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.09 - 11.00 - 31.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Burnley FC  (neděle 17:30)
Po takřka dvaadvaceti letech věrné služby čeká Arséna Wengera vůbec poslední zápas v pozici manažera Arsenalu před domácími příznivci. Soupeřem v tomto emocemi nabitém zápase bude Kanonýrům Burnley, tedy přímý konkurent v boji o šesté místo.

Arsenal má za sebou hořké vypadnutí z Evropské ligy, kde v semifinále podlehl Atléticu Madrid a jeho šance na účast v příštím ročníku Ligy mistrů se tak rozplynuly. Místo toho čeká londýnský klub opětovná účast v druhé z evropských pohárových soutěží, ovšem stále není rozhodnuto, koho z anglických klubů čeká přímý postup a koho naopak série předkol, která do značné míry nabourává týmovou letní přípravu s lukrativními výjezdy do zahraničí. Právě to je rozdíl mezi šestým a sedmým místem, která okupují Arsenal s Burnley, jež na slavnějšího soupeře ztrácí v ligové tabulce tři body.

Středem pozornosti ovšem bylo přece jen loučení Arséna Wengera, pro nějž půjde dle vlastních slov o smutnou událost. "Jsem smutný, protože tento klub a jeho zásady miluji. Po dvaadvaceti letech života není jen tak snadné odejít. Ovšem vypořádal jsem se již s leckterými složitými situacemi a zvládnu to i tentokrát."

Wengerův protějšek a jeden z adeptů na ocenění manažera sezony Sean Dyche si pochvaloval, jak jeho tým v posledních měsících po dvanáctizápasové sérii bez vítězství vylétl až k pohárovým příčkám. "Hráči si za tuto sezonu zasluhují obrovské uznání, stejně jako za všechny předešlé během mého působení. Ještě jsem nezažil ročník, kdy bych nebyl hrdý na to, co se hráči snažili dokázat - i tehdy, když nám to nevyšlo," připomenul šestačtyřicetiletý manažer sestup Burnley v roce 2015. Clarets se v posledních měsících těší opravdu výtečné fazoně, o čemž svědčí bilance jediné prohry z posledních devíti kol, během nichž došlo i na šňůru pěti vítězství za sebou.

Jelikož Arsenal po zmíněném konci v Evropské lize čekají již jen ligové duely, a navíc v neděli půjde o Wengerovu rozlučku s Emirates Stadium, lze očekávat menší rotaci kádru, než jak tomu bylo v předešlých týdnech. Jistými absentéry jsou pouze Mohamed Elneny a Laurent Koscielny, jehož bude poranění achilovky stát i účast na mistrovství světa. Na opačné straně panují obavy o stav útočníka Chrise Wooda, zatímco stoper Ben Mee se již vrací zpět do tréninkového procesu.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Chambers, Mustafi, Monreal - Ramsey, Xhaka - Mchitarjan, Özil, Aubameyang - Lacazette
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Long, Tarkowski, Ward - Lennon, Westwood, Cork, Gudmundsson - Wood, Barnes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.71 - 6.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Liverpool FC  (neděle 17:30)
Fotbalisté Liverpoolu v týdnu proklouzli do finále Champions League, vydechnout si však nemohou a hned v neděli je čeká ostře sledovaný duel na Stamford Bridge. V případě bodového zisku si pak definitivně zajistí alespoň čtvrté místo a účast v Lize mistrů i pro příští rok, naopak prohra ještě může tento souboj zdramatizovat a dát Chelsea určitou naději - ta by musela porazit Huddersfield a Newcastle a doufat, že Reds nezvládnou své poslední domácí utkání s Brightonem.

Svěřenci Antonia Conteho se v rámci posledního měsíce trochu vrátili do herní pohody - na přelomu března a dubna to s nimi skutečně vypadalo zle nedobře, když na vlastním stánku podlehli Tottenhamu, načež o týden později pouze remizovali s West Hamem. A když v polovině dubna prohrávali po 60 minutách hry se Southamptonem 2:0, vypadalo to, že italský trenér Conte se nedožije ani konce sezóny. Jenže zázračný obrat v posledních 20 minutách Blues vrátil na vítěznou kolej, od té doby porazili Burnley, v semifinále FA Cupu Southampton a minulý týden také Swansea. Pokud ovšem chtějí živit naděje na účast v Lize mistrů i v sezóně 2018/19, nesmí již ani jednou ztratit body, naopak musí doufat, že buď Liverpool, nebo Tottenham ještě jednou zaváhají.

Liverpool ve středu oslavil postup do finále Champions League, kam se tento klub vrací po dlouhých 11 letech. Souboj s AS Řím nabídl nesmírně atraktivní podívanou, ukázal ohromnou sílu ofenzivní části Reds, zároveň však poukázal i na velké defenzivní nedostatky. Přece jenom celkové skóre 7:6 nemá v rámci semifinále milionářské soutěže obdoby. V Premier League to pak v posledních týdnech v podání Liverpoolu žádná sláva není, přece jenom Jürgen Klopp občas pošetřil některé hráče na pohárová klání. V dubnu brali liverpoolští tři body jen jednou, když na vlastním stánku přehráli Bournemouth 3:0, v duelech s Evertonem, West Bromwichem a Stoke se však o body museli dělit.

Chelsea se po disciplinárním trestu vrací Marcos Alonso, k dispozici však stále nebudou zranění David Luiz a Ethan Ampadu. Na druhé straně Liverpool hlásí početnější marodku, která čítá Joa Gomeze, Joela Matipa, Emre Cana, Chamberlaina a také Adama Lallanu, který se sice již vrátil do tréninkového procesu, nicméně do utkání by ještě zasáhnout neměl.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.53 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Crystal Palace  (sobota 13:30)
Stoke je již jednou nohou v Championship, vzdát se však ještě nehodlá. To sestup Crystal Palace je již málo pravděpodobný, ale úplnou jistotu celek ze Selhurst Parku stále nemá. Na Bet365 Stadium tak lze očekávat pikantní utkání.

Potters v celé sezóně marně hledali konstantní formu, od níž by se odpíchli k lepšímu postavení v tabulce. V Premier League však zvítězili pouze v šesti případech, což je zoufale málo. Aktuálně čekají na výhru přes tři měsíce a jedenáct zápasů. I kdyby ve zbývajících dvou duelech zvítězili, musí se spoléhat na zaváhání konkurence. Aktuálně je totiž Stoke předposlední a na sedmnácté Swansea ztrácí tři body. Labutě však mají zápas k dobru.

V posledních třech utkáních již Hrnčíři alespoň neprohráli a vždy uhráli remízu. Nejdříve po výsledku 1:1 vybojovali bod na Olympijském stadionu proti West Hamu, když za Stoke skóroval nestárnoucí Peter Crouch. Stejně dopadlo i střetnutí s Burnley. Poslední plichta byla velmi překvapivá, tu totiž Potters vybojovali na půdě silného Liverpoolu. Do utkání proti Crystal Palace nezasáhnou zranění Martins Indi, Choupo-Moting a Stafylidis.

Eagles taky donedávná vážně řešili úlohu, jak se vyhrabat ze záchranářských starostí. Dobré dubnové výsledky jim však poskytly odpoveď. Palace v celém měsíci nenašli přemožitele a uzmuli osm bodů za dvě výhry a stejný počet remíz. Z domácího Selhurst Parku vybudovali nedobytnou tvrz, kterou nepokořili Brighton ani Leicester. Důležití bod pak Orli vydolovali v Bournemouthu a Watfordu.

Zejména poslední duel proti Liškám z Leicesteru se Crystal Palace povedl. V prvním poločase řádilo duo McArthur-Zaha, které domácím zajistilo dvoubrankový náskok. Po přestávce ulehčil práci hostující Albrighton, který se nechal vyloučit, což Eagles ztrestali dalšími třemi brankami v poslední desetiminutovce. Trefil se i doposud trápící útočník Benteke. Belgický fotbalista by měl být připraven i v sobotu což neplatí o čtyřlístku Puncheon, Dann, Sako, Wickham.
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Bauer, Shawcross, Zouma, Pieters - Allen, Cameron, Ndiaye - Shaqiri, Crouch, Diouf
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Ward, Tomkins, Sakho, Van Aanholt - Towsend, Cabaye, McArthur, Milivojević, Loftus-Cheek - Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.49 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - West Ham United  (sobota 16:00)
Leicesteru v posledních zápasech došel dech a místo boje o sedmé místo bude mít co dělat, aby uhájil postavení v první polovině tabulky. Jeho sobotní soupeř West Ham je na tom ještě hůře a stále mu reálně hrozí sestup.

Na konci března porazily Lišky Brighton a vypadalo to, že se ještě poperou o sedmou pozici, z níž by postoupily do předkola Evropské ligy. V následných zápasech však zcela selhaly a vybojovaly pouhý bod po remíze se Southamptonem. Rozhoupala se tak židle pod manažerem Claudem Puelem, jehož svěřenci čekají již dvě utkání na radost ze vstřeleného gólu.

V minulém kole musely Foxes skousnout hořkou pilulku poté, co v Selhurst Parku dostaly pět branek. Domácí Crystal Palace svého soupeře naprosto přejeli a Leicester navíc přišel o Marka Albrightona, který se na začátku druhého poločasu nechal vyloučit. Kromě Albrightona se na King Power Stadium v sobotu nepřestaví ani zranění Matty James a Vicente Iborra a nejisté je, zda nastoupí Kasper Schmeichel, Shinji Okazaki a Wilfred Ndidi.

Co by za postavení Lišek dali Kladiváři z Londýna. West Ham se letošní sezónou trápí a nespokojení fanoušci dali svou nelibost již několikrát najevo. Hammers se drží na patnáctém místě se ziskem 35 bodů. Na první sestupovou pozici mají náskok tří bodů, tudíž se stále klepou o holé přežití. Proti Kladivářům hraje i současná forma. Svěřenci Davida Moyese čekají na výhru již čtyři zápasy.

V posledních dvou střetnutích padli svému soupeři po shodných výsledcích 1:4. Nejprve úřadoval Arsenal, který o vysokém vítězství rozhodl až v posledních deseti minutách. Následně se na Olymlijském stadionu rozstřílel už jistý šampión Manchester City. Do Leicestru neodcestovali Pedro Obiang a James Collins, kteří nejsou zdravotně v pořádku.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Hamer - Simpson, Morgan, Maguire, Chilwell - Mahrez, Choudhury, Silva, Gray - Vardy, Iheanacho
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Hart - Rice, Ogbonna, Cresswell, Evra - Zabaleta, Masuaku, Kouyaté, Noble, Evra - Lanzini, Arnautović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.45 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Watford FC - Newcastle United  (sobota 16:00)
V poměrně uvolněné atmosféře spolu změří síly celky Watfordu a Newcastlu. Domácí sice ještě nemají stoprocentní jistotu setrvání v nejvyšší soutěži, ovšem muselo by dojít k nevídané shodě náhod, aby s dosavadním ziskem 38 bodů ještě sestoupili. Případná výhra nad Newcastlem by pak jejich setrvání dala definitivní razítko.

Watford si v posledních týdnech s dobrou formou zrovna nepotykal, kvůli čemu čeká již sedm soutěžních zápasů na vítězství. Před týdnem sice ve Wembley podal dobrý výkon a brankáře Tottenhamu několikrát pořádně zaměstnal, k bodovému zisku to však nevedlo, jelikož domácí díky zásahům Alliho a Kanea vyhráli pohodlně 2:0. Velký problém pak v posledních týdnech představuje ofenziva, ta totiž ve čtyřech ligových kláních vyprodukovala jen jediný gól, což je bilance, se kterou se body sbírají jen velmi těžko.

Newcastle sice v minulých dvou ligových duelech prohrál, Rafaela Beniteze to ale mrzet nemusí, svůj úkol již totiž splnil - se svými svěřenci nasbíral 41 ligových bodů, čímž si zajistil prvoligový statut i pro nadcházející ročník. Dopomohla mu k tomu zejména brilantní forma mezi 10. březnem a 15. dubnem - v tomto rozmezí totiž Newcastle odehrál čtyři zápasy, ze kterých vytěžil plný počet 12 bodů.

Watfordu se uzdravil kapitán Troy Deeney, Roberto Pereyra pak s největší pravěpodobností do hry nezasáhne. Mezi další absentéry pak patří Andre Carrillo, Nathaniel Chalobah, Stefano Okaka a Tom Cleverley. Na straně hostí do zápasu nezasáhne potrestaný Islam Slimani, k dispozici naopak už je záložník Mikel Merino.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.30 - 3.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
West Brom stále živí šanci na udržení se v Premier League, avšak stále jsou jeho naděje pouze teoretické. Na The Hawthorns v sobotu zavítá Tottenham, který bojuje o třetí místo a zároveň o účast v Lize mistrů pro příští rok.

Záchranu Baggies před dvěma týdny odsuzoval snad každý pozorovatel ostrovního fotbalu a u mnohých z nich se názor stále nezměnil. Fanoušci však po zisku sedmi bodů z devíti možných v posledních třech zápasech vycítili naději a stále věří, že se Albionu podaří fotbalový zázrak. Stačí však jedna výhra sedmnácté Swansea a sen se promění v prach. West Brom je v tabulce stále poslední a na Labutě ztrácí pět bodů.

W.B.A. se vyvedl poslední duel v St. James's Parku proti domácímu Newcastlu. Jedinou branku vstřelil Phillips. Domácí měli celou hodinu na odpověď, ale pořádnou příležitost si nevypracovali. Po krádeží tří bodů z Old Trafford si Albion připsal druhý vítězství venku v řadě. Nyní musí Baggies porazit Tottenham a v dalším kole Crystal Palace. Do těchto utkání však nezasáhnou zranění Garreth Barry a James Morrison.

Kohouti se nachází u zcela opačného pólu tabulky, kde svádí boj s těžkými váhami, kterými jsou Manchester United, Liverpool nebo další londýnský klub Chelsea. Spurs si stále brousí zuby na třetí místo a pokud by jej dosáhli, umístili by s v Premier League ve třetí sezóně v řadě na pomyslných stupních vítězů. Mají k tomu dobrou příležitost protože na doposud třetí Liverpool ztrácí bod a oproti Reds mají zápas k dobru.

Zároveň si musí Tottenham dávat pozor na zezadu dotírající Chelsea, která však ztrácí již pět bodů. Naposledy hráli Kohouti v pondělí na dočasně domovském Wembley, kde zdolali Watford po trefách Alliho a Kanea. Důležitou postavou by brankář Lloris, který pochytal několik dobrých příležitostí Hornets. Mimo hru na straně Spurs stále zůstává Harry Winks, jehož sužují problémy s kotníkem.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Nyom, Dawson, Hegazi, Gibbs - Livermore, Phillips, Brunt, McClean - Rodriguez, Rondón
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Sánchez, Vertonghen, Davies - Sissoko, Dier - Alli, Eriksen, Son - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.43 - 4.45 - 1.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Bournemouth - Swansea City  (sobota 16:00)
Velmi důležitý zápas mají před sebou fotbalisté Swansea, kteří v sobotu odpoledne zavítají na půdu Bournemouthu. Zatímco domácí již jsou takřka zachráněni, hostující Labutě bojují o holé přežití. Momentálně mají jen jednobodový náskok na osmnáctý Southampton, tudíž je čeká skutečně nervy drásající závěr ročníku.

Forma Bournemotuhu v posledních týdnech není kdovíjak růžová, svěřenci Eddieho Howea totiž na výhru čekají již pět zápasů. Nejprve si připsali dva body po remízách s Watfordem a Crystal Palace, které shodně zachránili až v poslední desetiminutovce. V následujících tří zápasech pak již odešli bez bodu, když nejprve podlehli Liverpoolu, následně Manchesteru United a nakonec Southamptonu.

Swansea sice v minulém kole podala sympatický výkon a pořádně potrápila londýnskou Chelsea, jenže k bodovému zisku to nevedlo. Forma Labutí se v posledním měsíci a půl výrazně zhoršila a už šest soutěžních zápasů čekají fotbalisté Swansea na výhru. Od poloviny března si na své konto připsali jen tři body za remízy s Huddersfieldem, West Bromem a Evertonem.

Domácímu celku nepomůže trojice Adam Smith, Harry Arter a Junior Stanislas. Hostům se do nominace vrací Federico Fernandez a Luciano Narsingh, k dispozici už bude také Tammy Abraham, který minulý týden nemohl nastoupit proti svému mateřskému klubu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.57 - 3.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Southampton FC  (sobota 18:30)
Domácí derniéru si v letošní sezóně odbydou fotbalisté Evertonu, kteří na svém stánku přivítají Southampton. Toffees prožili sezónu plnou zklamání - nejen že se jim nepodařilo naplnit předsezónní ambice a pořádně zabojovat o pohárové příčky, stejně tak kvalita fotbalu zůstala za očekáváním. To dost možná odnese manažer Sam Allardyce, jelikož se hojně spekuluje o tom, že u mužstva nemusí zůstat. Southampton je na tom však ještě daleko hůř, jelikož se tři kola před koncem krčí na sestupovém osmnáctém místě tabulky.

Evertonu vyšly dva poslední zápasy, když nejprve na vlastním hřišti porazil Newcastle, minulý týden zase přivezl tři body z půdy Huddersfieldu. Své současné osmé místo v tabulce však již vylepšit nemůže a čtyřbodový náskok na devátý Leicester by zase měl představovat dostatečnou rezervu, kterou Lišky v závěru s největší pravděpodobností smazat nedokáží.

Naproti tomu Southampton čekají tři zápasy úplně o všechno. Minulý týden svěřenci Marka Hughese vykřesali jiskřičku naděje vítězstvím nad Bournemouthem, to těžší je ale ovšem čeká. Příští kolo totiž vyjíždí na půdu Swansea, což bude klání, které s největší pravděpodobností rozhodne o posledním sestupujícím. V posledním kole totiž Svatí na svém stánku přivítají mistrovský Manchester City, což je na závěr takto vypjaté sezóny asi ten nejhorší možný soupeř.

Evertonu bude do konce sezóny chybět Calvert-Lewin, do sestavy se naopak vrací Mason Holgate. Southampton se bude muset obejít bezkapitána Stevena Daviese, kterého trápí potíže s achilovkoou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.30 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brighton & Hove Albion - Manchester United  (pátek 21:00)
Manchester United se může definitivně stát anglickým vicemistrem, stačí k tomu porazit Brighton na jeho půdě a třetí Liverpool už nebude mít šanci se dotáhnout. Mourinhovu partu nečeká na Falmer Stadium vůbec nic lehkého, protože domácí Brighton potřebuje body k záchraně.

Brightonu sice tolik do bot neteče, nicméně v Premier League si až do závěrečného kola nemůžete být ničím jistí. The Seagulls mají k dobru pět bodů, ale pořád jsou pro osmnáctý Southampton k dispozici tři zápasy, které mohou leccos změnit. Zvláště, když Brighton má na závěr sezony smrtící los - oba Manchestery a Liverpool. A Seagulls zrovna nejsou v optimální formě, protože už šest zápasů v řadě nedokázali zvítězit. Na druhou stranu v předchozích dvou kole bodovali s Tottenhamem a minulý víkend přivezli bod ze hřiště sedmého Burnley, což už tak špatná vizitka není.

Rudí ďáblové usilují o definitivní pojištění druhé příčky a to se stane jen v případě, že zápas v Brightonu zvládnou. Manchester minulý týden zvládl šlágr kola s Arsenalem a k zisku druhého místa už je velmi blízko. Na půdě nováčka se představí poprvé v historii.

"Je to vždycky trochu zvláštní, když se objevím na hřišti, kde jsem předtím ještě nikdy nehrál, nebo nehráli, takže jsem nadšený a natěšený, že uvidím stadion a že si budu moci užít dobrý zápas. Doufejme, že to pro nás dopadne dobře, že předvedeme dobrý výkon a odvezeme si tři body," rozpovídal se pro klubové stránky brankář David De Gea.

Pro Brighton to bude velký svátek. Doma totiž jeden z nejslavnějším klubu v historii kopané nikdy nehostil. Manchester se vydá na Falmer Stadium vůbec poprvé. Oba týmy se sice potkaly už dvakrát, ale pokaždé na Old Trafford a není překvapení, že oba zápasy ovládli United. Ligové utkání ale dopadlo velmi těsně, Manchester vyhrál "jen" 1:0.

"Byl to velmi těsný výsledek a co víc, bylo to na Old Trafford. Myslím, že je to dobrý tým, který pozorně brání a nedostává mnoho gólů. Jsou nebezpeční a mají několik rychlých hráčů, kteří mohou z protiútoku udeřit," varoval De Gea.

Chris Hughton nebude moci postavit pouze záložníka Steva Sidwella, jinak je jeho kádr pohromadě. José Mourinho nemůže vytasit to nejlepší, už jen proto, že Lukaku je zraněný a stejně jsou na tom Jones či brankář Romero.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bong, Dunk, Duffy, Schelotto - Izquierdo, Pröpper, Stephens, Knockaert - Gross, Murray
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Herrera, Matić, Pogba - Alexis Sánchez, Mata, Rashford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.89 - 3.50 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City353032102:2693
2.Manchester United35245667:2777
3.Liverpool FC362012480:3772
4.Tottenham Hotspur35218668:3171
5.Chelsea FC35206960:3466
6.Arsenal FC351761267:4857
7.Burnley FC3614121035:3254
8.Everton FC361391442:5448
9.Leicester City3511111349:5244
10.Newcastle United351181635:4441
11.Crystal Palace369111641:5438
12.AFC Bournemouth369111642:6038
13.Watford FC361081842:6238
14.Brighton & Hove Albion358131432:4737
15.West Ham United358111643:6735
16.Huddersfield Town35981827:5635
17.Swansea City35891827:5233
18.Southampton FC356141535:5432
19.Stoke City366121832:6530
20.West Bromwich Albion365131830:5428

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (718)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele