Premier League - preview 32. kola

31.03.2018, 08:24, aktualizováno 01.04.2018, 08:21
Previews
Možná klíčový zápas v boji o Ligu mistrů před sebou má Chelsea, ta je zatím pátá a v případě výhry nad Tottenhamem sníží manko na tohoto londýnského konkurenta na dva body, prohra naopak bude znamenat osmibodové manko. V hlavním městě bude dnes rušno, předehrávku před šlágrem kola obstarají Arsenal a Stoke...
Arsenal FC - Stoke City  (neděle 14:30)
Londýnskému Arsenalu již pravděpodobně utekla příležitost vybojovat si místenku v příštím ročníku Ligy Mistrů. Přesto má ve zbytku sezóny nadále o co hrát, protože stále nemá jistou účast ani v Evropské lize. Dalším vyzyvatelem Kanonýru je Stoke, které má zcela jiné, záchranářské starosti.

Gunners vyšly poslední tři zápasy a před reprezentační přestávkou si u svých fanoušků alespoň trošku vylepšili reputaci. V osmifinále Evropské ligy se v bitvě dvou fotbalových velikánů, kteří prožívají slabší období, střetli se slavným AC Milán. Uspěli jak v Itálii, tak i v odvetě na Emirates Stadium a postoupili do čtvrtfinále. Mezitím si střihli intermezzo v Premier League, kde porazili Watford, přičemž brankář Petr Čech si připsal jubilejní dvousté čisté konto v soutěži.

Manažerovi Arsénu Wengerovi se dost možná vrátí Alexandre Lacazette, který kvůli problémům s kolenem chybí od 10. února. Stejná část těla trápila i Jacka Wilshera, anglický záložník je již však zcela zdráv. O Wengerově budoucnosti v klubu se často hovoří, asistent Steve Bould ale svého šéfa hájí. "Za zavřenými dveřmi jsem nikdy neviděl někoho tak hladového a odhodlaného zvítězit," uvedl Bould. "Nesmírně jej obdivuji. Čelí příšernému tlaku od mnoha lidí, je jedním z nejlepších manažerů. Je pro mě potěšením sedět vedle něj," pokračoval bývalý obránce.

Hostujícím Hrnčířům schází Charlie Adam, který si odpykává disciplinární trest. Eric Maxim Choupo-Moting zůstává zraněný, návrat na trávníky naopak hlásí Erik Pieters a Mame Diouf.

"Vím, jak zde (na půdě Arsenalu) chutná vítězství, vím, jak tu chutná porážka a vím, jak tu chutná i remíza. Jsem v klubu nový a co se stalo předtím, mě až tak nezajímá. Čeká nás těžké utkání, ale jako vždy se pokusíme zvítězit. Musíme najít místo, kde jsou zranitelní," hovořil manažer Potters Paul Lambert.

Ve Stoke již bijí zvony na poplach, neboť mužstvo se pořád nemůže dostat ze sestupových pozic. Hrnčíři na výhru čekají již sedm utkání a na sedmnáctý West Ham ztrácí tři body. Naposledy se jim nevyvedl domácí duel proti Evertonu. Výhra v Londýně by tak byla velkým překvapením.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Mustafi, Koscielny, Kolašinac - Xhaka, Ramsey - Mchitarjan, Özil, Iwobi - Aubameyang
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Bauer, Shawcross, Zouma, Stafylidis - Allen, Cameron, Ndiaye - Shaqiri, Jesé, Diouf
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.32 - 10.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:00)
Chelsea má jednu z posledních šancí, ne-li tu úplně poslední, aby blížící se ligový propadák ještě zvrátila a reálně se zapojila do bitvy o top čtyřku. Právě na čtvrtý Tottenham ztrácí úřadující šampion pět bodů a jedině vítězství má pro svěřence Antonia Conteho nějakou hodnotu. V opačném případě se budou Blues moci po boku Arsenalu chystat na Evropskou ligu.

No aby ne, když Chelsea prohrála čtyři z pěti zápasů, než před třemi týdny udolali Crystal Palace. Dva zpackané měsíce smetly Londýňany z poklidné třetí příčky až na pátou a do poměrně velkého odstupu od kvalifikace do dalšího ročníku Ligy mistrů. Nevyšlo to ani v tom letošním, protože Barcelona měla Lionela Messiho a Willian své excelentní výkony přetavil jen v jeden gól.

Brazilský křídelník má na každý pád úžasnou formu, která nyní vysoce převyšuje i Edena Hazarda. Právě na něj se bude Antonio Conte proti Tottenhamu spoléhat. Pozitivní je i střelecké probuzení Álvara Moraty, který gólem pomohl k postupu do semifinále FA Cupu.

Tam se Chelsea střetne se Southamptonem, zatímco Tottenham ve druhém duelu vyzve Manchester United. Taky Tottenham vypadl z Ligy mistrů, byť měl po remíze v Turíně velké šance. Doma ale selhal a je ve skoro stejné pozici jako jejich soupeř ze západní části hlavního anglického města. Jen těch zmíněných pět bodů a rozdíl jedné klíčové příčky upravuje jazýčky na vahách.

Spurs totiž jako jediní z celé Premier League v roce 2018 ještě neprohráli. Všechny body sebrali Manchesteru United i Arsenalu, na Anfield Road pak uhráli velmi cennou remízu 2:2. Suma sumárum, za posledních osm utkání nastřádal Tottenham dvakrát tolik bodů co Chelsea.

Problémem však může být absence největší hvězdy a možná i nejhodnotnějšího fotbalistu světa Harryho Kanea. Ten se při posledním ligovém klání s Bournemouthem (4:1) zranil a městské derby s velkou pravděpodobností propásne. Místo něj ale naskočí na hrotu Hueng-min Son, který v posledních pěti soutěžních zápasech sedmkrát skóroval, a tak se příznivci Spurs nemají čeho bát.

Do sestavy se navíc může vrátit Toby Alderweireld, což nahrává systému 3-4-3, kterou Mauricio Pochettino proti Conteho Chelsea rád praktikuje. Italskému manažerovi bude chybět obvyklé duo Luiz - Barkley, zatímco nad stavem Thibauta Courtoise a Andrease Christensena visí otazníky. V obou případech ale převažuje mírný optimismus, v opačném případě jsou nachystaní Caballero a Cahill.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Moses, Fábregas, Kanté, Alonso - Willian, Morata, Hazard
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - D. Sánchez, Alderweireld, Vertonghen - Trippier, Dier, Dembélé, Davies - Eriksen, Alli - Son
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.39 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Crystal Palace - Liverpool FC  (sobota 13:30)
Liverpool má velkou šanci se ještě více přiblížit jisté účasti v Lize mistrů i pro příští rok. Jeho přímí konkurenti Chelsea a Tottenham si to totiž v neděli rozdají mezi sebou, zatímco Reds cestují taktéž do Londýna, ale na půdu slabšího Crystal Palace. Eagles však ve zbytku sezóny mají též o co hrát a rozhodně nedají svou kůži lacino.

Domácím se v posledních zápasech nedařilo a čtyřikrát podlehli silnému protivníkovi. Konkrétně je zdolali Everton, Tottenham, Manchester United a Chelsea. Naposledy se však celku z jihovýchodního Londýna zadařilo, když uspěl na půdě Huddersfieldu. Tím se Crystal Palace vymanili ze sestupových vod a poskočili na šestnácté místo, byť proti části konkurence odehráli o jeden duel navíc.

Červenomodrý dres na sebe v sobotu jistě nenavléknou zranění Jeffrey Schlupp a Joel Ward. Otazník visí nad starty Alexandera Sørlotha, Jamese Tomkinse a Wilfrieda Zahy, jenž netrénoval během reprezentační přestávky. "Jsme zklamaní, že jsme v posledním zápase ztratili Schluppa, protože hrál velmi dobře od té doby, co se zranil proti Brightonu," řekl manažer domácích Roy Hodgson. Ten věří, že alespoň Zaha bude proti Liverpoolu fit.

"Doufáme, že jeho koleno bude v pořádku, ale musíme být po zápase s Huddersfieldem obezřetní, kdy se vrátil mnohem dříve, než se očekávalo," dodal zkušený lodivod. Hostům bude chybět Joe Gómez, jenž si v utkání za národní tým proti Nizozemsku poranil kotník. Podle manažera Reds Jürgena Kloppa bude měsíc chybět, ale měl by stihnout závěr sezóny.

Problémy s kotníkem má i Dejan Lovren a Emre Cana zase trápí záda. Jejich účast v Selhurst Parku je tak na vážkách. Pro Liverpool je však důležité, že zdravý zůstal ofenzivní trojzubec Salah-Firmino-Mané. Všichni tři si splnili své reprezentační povinnosti a zvláště Salah dal o sobě vědět, neboť se mu podařilo skórovat proti Portugalsku. Egypťan navíc vévodí tabulce kanonýrů Premier League, přičemž mu chybí jen dva zásahy na to, aby překonal třicetigólovou hranici.

V lize Salah naposledy řádil proti Watfordu, jehož gólmana sám překonal čtyřikrát a jednou asistoval u branky Firmino. Byl tedy u všeho důležitého, neboť Liverpool zvítězil 5:0. Mužstvo z červené části severozápadního anglického města chce jistě uspět i nyní. Jednak si nemůže dovolit ztrátu v domácí soutěži a za druhé se chce pozitivně naladit na čtvrtfinálovou bitvu v Champions League proti Manchesteru City.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Kelly, Sakho, Tomkins, Van Aanholt - Towsend, Cabaye, McArthur, Milivojević, Wan-Bissaka - Benteke
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Karius - Alexander-Arnold, Van Dijk, Matip, Robertson - Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.77 - 4.77 - 1.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Leicester City  (sobota 16:00)
Brighton po šňůře zápasů bez prohry naposledy padl na Evertonu a v boji o příslušnost v příštím ročníku Premier League nemá zdaleka vyhráno. Ve 32. kole na domácím hřišti přivítá Leicester, jenž je na osmém místě a snaží se ještě potrápit sedmé Burnley.

Seagulls měli v únoru a na začátku března skvělou sérii, během níž pětkrát za sebou nepoznali hořkost porážky. Během této formy třikrát zvítězili a mj. zdolali i Arsenal. Skvělou formou se v tomto období prezentoval útočník jihoanglického mužstva Glenn Murray. V posledním ligovém zápase však zvlhl anglickému kanonýrovi střelecký prach, a jelikož za něj nezaskočil žádný ze spoluhráčů, odjížděl Brighton z Goodison Parku s prázdnou.

V Liverpoolu se navíc nechal vyloučit Anthony Knockaert a proti svému bývalému zaměstnavateli nenastoupí. Hrát nemůže ani Leonardo Ulloa, jenž na Falmer Stadium hostuje právě z Leicesteru. Ohrožen je start Dalea Stephense, naopak Gaëtan Bong se vrací po vyléčeném zranění stehna. "Posledních osm zápasů bude velmi obtížných. Víme, jak těžké to může být, a chceme si zajistit setrvání v lize co nejrychleji," sdělil manažer Brightonu Chris Hughton.

Kelechi Iheanacho si během reprezentačního utkání za rodnou Nigérii zlomil záprstní kůstku, přesto by Foxes neměl chybět. Vrací se i Harry Maguire, naopak Matty James řeší problém s achilovkou a v sobotu bude chybět. "Myslím si, že je (Brighton) zajištěný. Hrají o příčky ve středu tabulky a nyní mohou hrát volně, myslet jen na svou hru, tudíž mohou být těžkým protivníkem. Bude to obtížný zápas," řekl na adresu soupeře lodivod Leicesteru Claude Puel.

Ten sám se svým mančaftem prohání sedmé Burnley, a kdyby se Liškám podařilo dostat právě přes svého protivníka, dost možná se v příští sezóně vrátí po roce do pohárové Evropy. Leicester neprohrál poslední tři zápasy. V tom posledním zavítal na půdu posledního West Bromu, kterého zostudil po výsledku 4:1 pro hosty. Uspějí předloňští šampióni i v dalším venkovním duelu?
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Schelotto, Duffy, Dunk, Bong - Kayal, Pröpper - Groß, Hemed, Izquierdo - Murray
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Simpson, Maguire, Morgan, Chilwell - Mahrez, Iborra, Ndidi, Gray - Iheanacho, Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.30 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Newcastle po posledním odehraném zápase před reprezentační pauzou odskočil od sestupových vod více na pevnou zem. Huddersfield naopak doma padl a propadl se za svého následujícího vyzyvatele ze severu Anglie. Souboj dvou mužstev, jež v tabulce dělí pouhý bod, uvidí v sobotu St. James’s Park.

Poté, co se ve svém debutu proti Manchesteru United zaskvěl slovenský brankář Martin Dúbravka, to vypadalo, že by se u Strak mohlo zase blýskat na lepší časy. Jenže přišla umolousaná remíza z Bourenmouthu, porážka v Liverpoolu a zase se začalo nahlas hovořit o sestupu. Veledůležité utkání proti Southamptonu však zvládli svěřenci Rafaela Beníteze na jedničku a zase se posunuli více ke středu tabulky, přesně řečeno na třinácté místo.

. Další výhra by španělskému kouči přišla náramně vhod. "Jestli vyhrajeme, tak uděláme velký krok vpřed, ale pořád říkám, že cílem je čtyřicet bodů. Možná jich bude méně, ale chceme hrát, vítězit a bojovat i nadále," burcoval před sobotou Benítez. Ten již možná bude moci počítat s lednovou posilou Islamem Slimanim, který již naskočil do zápasu za mužstvo Alžírska.

Na druhé straně by měli být fit Aaron Mooy a Philip Billing, kteří během reprezentační přestávky vyléčili drobné zranění. Naopak Michael Defele a Danny Williams zůstanou až do konce sezóny mimo hru. Nezúčastní se tak hektického závěru ročníku, v němž se bude nováček soutěže snažit udržet svou prvoligovou příslušnost i pro další ročník. Aktuálně však čeká na tříbodový zisk již čtyři zápasy.

"Nacházíme se v nejvíce strhující části sezóny a zbývá nám pár posledních kroků. Nyní musíme přenést na trávník vzrušení a předvést co nejlepší výkon," řekl manažer Huddersfieldu David Wagner. V podzimním střetnutí se po hubeném výsledku 1:0 radovali Terriers.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Lascelles, Lejeune, Dummett - Shelvey, Diamé - Ritchie, Kenedy, Gayle - Pérez
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Hadergjonaj, Jørgensen, Schindler, Malone - Hogg, Billing, Mooy, Pritchard - Van la Paara, Mounié
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.66 - 5.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Southampton FC  (sobota 16:00)
Důležitý zápas v boji o záchranu v sobotu odpoledne čeká fotbalisty West Hamu a Southamptonu. Duel sedmnáctého celku s osmnáctým může mnohé napovědět o třetím sestupujícím, obzvláště když devatenácté Stoke je o další bod pozadu, přičemž již ale odehrálo o zápas víc.

Kladiváři se budou snažit utnout nelichotivou bilanci tří ligových proher v řadě - nejprve jednoznačně padli na hřišti Liverpoolu, na což pak navázali debaklem na půdě Swansea. O moc lepší to nebylo ani posledně, kdy London Stadium vyloupili hráči Burnley. Prohru 0:3 navíc velmi nelibě nesli domácí příznivci, kteří opakovaně vnikli na hrací plochu a dali jednoznačně najevo, co si o výkonech vlastního týmu myslí. Podobné selhání si tak svěřenci Davida Moyese prostě dovolit nemohou.

Southamptonu se v lize také vůbec nedaří, na svém kontě má totiž jedinou výhru za posledních sedmnáct zápasů, což je pořádně tristní bilance. Svěřenci Davida Moyese naposledy podali naprosto bezkrevný výkon na hřišti Newcastlu, kde prohráli jasně 0:3. Pokud by Svatí padli i tentokrát, mohlo by to s jejich vyhlídkami na záchranu vypadat už opravdu hodně bledě.

West Hamu se vrací Arthur Masuaku, který si již kompletně odpykal svůj dlouhý šestizápasový trest. Připraven nastoupit je pak také Edimilson Fernandes. Otazník ovšem visí nad několika hráči včetně Manuela Lanziniho, který utrpěl drobné šrámy při reprezentování Argentiny. Southampton do svých řad přivítal uzdraveného Charlieho Austina, který se na hřišti může objevit poprvé po třech měsících. K dispozici je již také Steven Davies a Ryan Bertrand, oba fotbalisty v poslední době trápilo drobné zranění.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.24 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Poměrně v klidu si to o tři body mohou rozdat mužstva Watfordu a Bournemouthu. Oba celky se nachází v klidném středu tabulky, a pokud v závěru sezóny kompletně nezkolabují, nebudou mít se záchranou nejmenší potíže. V závěrečných týdnech soutěže si tak oba trenéři mohou dovolit i menší experimenty.

Watford v posledních dvou ligových zápasech vyjel na půdu favoritů a zápasy se mu vskutku vůbec nevydařily. Nejprve podlehl Arsenalu, který jej na Emirates Stadium přehrál jasně 3:0, když Troy Deeney neproměnil pokutový kop a umožnil tak Petru Čechovi konečně zapsat jubilejní dvoustou nulu, o týden později pak Sršně vyhořely na hřišti Liverpoolu, kde schytali pro změnu potupného bůra. Nevydařené výsledky by tak před vlastními fanoušky jistě rádi ocenili.

Bournemouthu se sice vůbec nepodařil vstup do letošní sezóny a zejména první dva měsíce to s ním nevypadalo vůbec dobře, od prosince však svěřenci Eddieho Howea oplývají báječnou formu a hlavně díky ní to vypadá, že se v Premier League pohodlně zachrání. V polovině března sice Cherries doma neudrželi rychlé vedení a nakonec favorizovanému Tottenhamu podlehli jasně 1:4, ovšem o týden později si náladu zlepšili, když na svém stánku přemohli poslední West Brom 2:1 a rázně tak vykročili vstříc pohodlné záchraně.

Watfordu se vrací obránce Christian Kabasele, toho v poslední době trápil poraněný stehenní sval, ovšem zdá se, že tento problém se již zadákovi Watfordu podařilo vyřešit. Tom Cleverley, Gerard Deulofeu, Younes Kaboul a Isaac Success ovšem stále zůstávají mimo hru. Bournemouth již může využít služeb Asmira Begoviče a Harryho Artera, ovšem až těsně před výkopem se rozhodne o osudu Adama Smitha a Lyse Mousseta, kteří se poranili při plnění reprezentačních povinností.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.46 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Bromwich Albion - Burnley FC  (sobota 16:00)
Když West Brom opouštěl Burnley v srpnu s druhou výhrou v kapse, nikdo by neočekával, že na konci března bude situace taková, jaká je teď. Baggies jsou takřka v beznadějné situaci, na udržení ztrácí deset bodů a tým navíc zasáhla zpráva shora. Klub je prý ve finanční tísni, a to v takové, že nemá ani na výplaty.

Nedopadne to samozřejmě tak, že by Foster, Evans a spol. hráli na dluh nebo zadarmo, ale k ideálu má situace daleko tak jako tak. Po sportovní stránce je to tragédie už nějaký ten pátek, WBA prohrálo sedm ligových zápasů v řadě. Dokonce i manažer Alan Pardew označuje aktuální sestupovou situaci za obtížnou, ne-li beznadějnou.

Naopak Sean Dyche si s Burnley vyloženě užívá. Ve stylu Claudia Ranieriho mluví o výtečné sezóně s rezervou. Totožně glosuje hranici 40 bodů jako první a hlavní cíl... no, na titul to v tomhle případě asi nebude, ale pohárová Evropa je reálná. Clarets jsou sedmí, což velmi pravděpodobně bude pozice zaručující účast v předkole Evropské ligy. Na Leicester a Everton mají tříbodový náskok.

A to všechno bez brankářské opory Toma Heatona, který se po šesti měsících konečně blíží k návratu. West Bromwichi chybí Sam Field, Gareth Barry, kteří se připojili k Naceru Chadlimu a patrně nejhoršímu transferu v historii Daniela Sturridge.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Dawson, Hegazi, Evans - Nyom, Livermore, Yacob, Brunt, Gibbs - Rondón, Rodriguez
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Mee, Tarkowski, Ward - Lennon, Hendrick, Cork, Gudmundsson - Wood, Barnes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.12 - 3.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Swansea City  (sobota 16:00)
Manchester United prožil před reprezentační pauzou trochu turbulentní období - svěřenci Joseho Mourinha si sice nejprve vyšlápli na Liverpool, následně se však po bezkrevném výkonu poroučeli z Ligy mistrů po porážce od Sevilly a ačkoliv se mu tento nezdar podařilo odčinit postupem v FA Cupu, kouč Mourinho tedy spokojený rozhodně nebyl. Pro Swansea by pak jakýkoliv bodový zisk byl velmi příjemným bonusem v honbě za záchranou.

Jak už bylo řečeno, atmosféra v táboře Rudých ďáblů nebyla před reprezentačními zápasy úplně růžová. Spekuluje se o hádkách mezi jednou z největších hvězd - Paulem Pogbou - a manažerem Jose Mourinhem, hráči pak prý nejsou nadšeni z toho, jakým způsobem se portugalský stratég vyjadřuje na adresu Luka Shawa. Sobotní zápas tak představuje ideální příležitost, jak tyto kritické hlasy zase umlčet.

Swansea prožila pod trenérem Carvalhalem pěkné zmrtvýchvstání - Labutě se ještě na Nový rok krčily na poslední příčce, ovšem od té doby zaznamenaly rapidní vzestup formy. Od té doby totiž Swansea odehrála devět ligových duelů, poražena byla jen ve dvou z nich, jinak si připsala celkem dvanáct bodů za čtyři vítězství a další tři bodíky připsala díky stejnému počtu remízových zápasů - v součtu ji tato vyvedená série vynesla až na čtrnáctou příčku tabulky.

Domácímu celku se vrací zraněná trojice Rojo, Jones a Herrera, naopak Ashley Young utkání pravděpodobně vynechá kvůli zranění kolene, které si přivodil při reprezentování Anglie. Swansea bude pro sobotní zápas postrádat vykartovaného Jordana Ayewa stejně jako zraněnou dvojici Renato Sanches a Angel Rangel.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.91 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Manchester City  (sobota 18:30)
Pomalu se blížíme do finiše, který už skoro jistě skončí po čtyřech letech opět oslavami na Etihad Stadium. Manchester City vládne Premier League s 16bodovým náskokem a k jistotě titulu už mu stačí jen dvě vítězství. To první může odškrtnout na hřišti Evertonu, což se ovšem nezdá jako úkol z nejlehčích. Loni v Goodison Parku dostali vyloženě bídu, výsledek 4:0 je přitom pořád největší porážkou v trenérské kariéře Pepa Guardioly...

Na ten zápas většina fanoušků Premier League vzpomíná s úsměvem na tváři. Excelentní výkon tehdy ještě vyjukaného osmnáctiletého zajocha Toma Daviese okořeněný úžasným gólem, gól dalšího mladíka Ademoly Lookmana nebo zcela tristní výkon Claudia Brava, který zrovna frčel na sérii inkasovaných gólů bez jediného zákroku. Krása.

Nutno navíc dodat, že vzájemné zápasy Evertonu a Manchesteru City jsou v posledních letech spíše záležitostí celku z Liverpoolu. Guardiolova parta čeká na ligové vítězství proti Toffees už od srpna roku 2015 - na jeho hřišti pak prohrála obě nedávná soutěžní klání.

Dnes je každopádně situace trochu jiná. Citizens jsou v letošní sezóně suverénní a až do Silvestra byl právě Everton jediným týmem, který lídra Premier League obral o body. Po novém roce se z nich stali obyčejní smrtelníci, kteří dokázali třeba prohrát na Liverpoolu nebo v FA Cupu ve Wiganu. I tak jsou ale jasným favoritem.

Po mizerném startu do sezóny má nyní o co hrát i Everton. V aktuální konstelaci je i sedmé místo pohárové a v držení ho má Burnley. Rooney a spol. na Clarets ztrácejí pouhé tři body, takže i když mají odehrán o jeden zápas víc, nadějí na účast v předkole Evropské ligy se nevzdávají. Poslední dva ligové špíly navíc vyhráli, takže mají o sebevědomí postaráno.

Zápas se netýká Ashleyho Williamse, který právě proti Burnley obdržel červenou kartu. Bez něj ovšem Everton oba předchozí duely vyhrál, takže kdo ví. Otazník visí i nad startem Idrissy Gueyeho. Hosté nebudou moct využít Johna Stonese, který tak nezavítá na stadion, kde strávil tři roky. V útoku nejspíš nastoupí opět Jesus, protože Agüero není stoprocentně fit a bude šetřen na Ligu mistrů.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Jagielka, Baines - Davies, Gueye, Rooney - Walcott, Tosun, Bolasie
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Otamendi, Kompany, Zinchenko - De Bruyne, Fernandinho, D. Silva - B. Silva, Jesus, Sané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.86 - 5.28 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City30263185:2081
2.Manchester United30205558:2365
3.Liverpool FC31189473:3463
4.Tottenham Hotspur30187559:2561
5.Chelsea FC30175852:2756
6.Arsenal FC301461055:4148
7.Burnley FC301110927:2643
8.Leicester City3010101045:4340
9.Everton FC311171337:5040
10.AFC Bournemouth31991337:4936
11.Watford FC311061539:5536
12.Brighton & Hove Albion308101228:4034
13.Newcastle United30881430:4032
14.Swansea City30871525:4231
15.Huddersfield Town31871625:5231
16.Crystal Palace31791530:4830
17.West Ham United30791436:5730
18.Southampton FC305131229:4428
19.Stoke City31691629:5827
20.West Bromwich Albion313111724:4920

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (799)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele