Premier League - preview 28. kola

24.02.2018, 08:28, aktualizováno 25.02.2018, 08:52
Previews
Anglická liga pokračuje dvěma nedělními zápasy. Crystal Palace nejprve v londýnském derby přivítá Tottenham, šlágrem tohoto kola pak bude bezpochyby střetnutí Manchesteru United a Chelsea...
Crystal Palace - Tottenham Hotspur  (neděle 13:00)
Tottenham je v tabulce Premier League na pátém místě, což tomuto mužstvu zajišťuje místenku v Evropské lize. Spurs však pomýšlejí ještě výše do Ligy mistrů. Proto nutně potřebují vyhrávat co nejvíce zápasů a zaváhání si nemohou dovolit ani na půdě Crystal Palace.

Domácí Eagles prožili hrůzostrašný vstup do sezony, při kterém přišel o zaměstnání manažer Frank de Boer. Jeho nástupce Roy Hodgson však dokázal s týmem, který na podzim beznadějně uzavíral celý ligový peloton, vystoupat až mimo sestupové pozice. Záchrana je tedy pro londýnský mančaft hlavním cílem, kterého chce dosáhnout.

"V následujících jedenácti zápasech bude ještě k vidění mnoho zvratů. Doufám v den, kdy budu moci nasadit sestavu Palace podle vlastního výběru. Nyní se snažím vystačit s tím, co mám k dispozici. Zároveň si stále myslím, že jedenáct hráčů, kteří vyběhnou proti Tottenhamu, jsou více než schopní," řekl před utkáním Hodgson. Tomu v současnosti chybí hned dvanáct fotbalistů z kádru.

Těchto absencí se pokusí využít nedělní soupeři Crystal Palace, kteří se chtějí dobře naladit na středeční odvetu Ligy mistrů proti Juventusu. Spurs uhráli v Itálii nadějný výsledek 2:2. Již tak nabitý program si však zbytečně prodloužili minulý víkend v FA cupu, kdy pouze remizovali na hřišti Rochdale a čeká je opakovaný duel.

"Bude to velká bitva, Roy a jeho tým dělají skvělou práci. Potřebujeme se s nimi vyrovnat v nasazení, být připraveni na boj a samozřejmě musíme dodržet náš plán. Bude pro nás důležité zvítězit, abychom mohli bojovat o první čtyčku," sdělil manažer hostů Mauricio Pochettino. Britská média spekulují, zda se debutu v Premier League dočká lednové posila Lucas Moura.

Tottenham sice narazí na oslabený celek, ten se však tradičně bude moci spolehnout na své fanoušky, kteří dokáží v Selhurst Parku vytvořit bouřlivou atmosféru. Pokud se navíc jedná jako v tomto případě o londýnské derby, dokáží aktivitu svých hlasivek ještě vystupňovat.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Fosu-Mensah, Tomkins, Ward, van Aanholt - Towsend, Cabaye, McArthur, Milivojević - Benteke, Sørloth
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Vertonghen, Alderweireld - Trippier, Dier, Dembelé, Davies - Eriksen, Moura - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.36 - 4.79 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - Chelsea FC  (neděle 15:05)
Takhle kontroverzní souboj spolu Manchester United a Chelsea dlouho nesvedly. Kdo by to byl před dvěma roky řekl, že José Mourinho bude mnohými fanoušky Blues nenáviděn. Nejúspěšnější manažer v historii klubu si nevybíravě vyšlápl na Antonia Conteho a výsledkem byla dlouhá a ostrá mediální válka. Nyní se oba manažeři utkají u postranní čáry.

Nemám na mysli přímou konfrontaci jako v případě Mourinhovy potyčky s Arsénem Wengerem, ale napjatá atmosféra bude jistě přímo hmatatelná. Letné podání ruky bez očního kontaktu a šup do svého trenérského boxu...

Neshody Mourinha s Contem začaly už při prvním vzájemném zápasu na Stamford Bridge, kdy vášnivý Ital slavil po gólu na 4:0 a jeho sok to tuze těžko nesl. Ze čtyř vzájemných duelů uspěl José jen v jednom - ale zrovna v tom jediném na Old Trafford. United i proto vstupují do utkání v roli mírného favorita.

Vstup do osmifinále Ligy mistrů ale na rozdíl od Chelsea neprožily ani trochu pozitivně. Sevilla celek z Manchesteru jasně přehrála a jen zásluhou Davida De Gey skončil duel ve Španělsku bezgólovou remízou. To Londýňané sahali proti Barceloně po vítězství a přišli o něj po patrně jediné výrazné chybě v utkání. Výkonem ale řadu expertů potěšili.

Teď ještě navázat ještě v Premier League, kde poslední dobou strádají. Z šesti zápasů mají po dvou výhrách i porážkách - jenže o tři góly s Bournemouthem a Watfordem. Ostudu nakonec aspoň částečně odčinili hladkou výhrou nad WBA.

Ani United ale nesbírají body zrovna na běžícím páse. Poslední kolo nestačili na Newcastle, koncem ledna prohráli i s Tottenhamem. To ovšem byly zápasy venkovní - doma se jim daří o poznání lépe, víc bodů získal letošní sezónu na svém stadionu jen Manchester City.

Chelsea čeká těžká šichta a nepomůže ji při tom obvyklé trio David Luiz, Tiemoué Bakayoko, Ross Barkley. United přišli o Andera Herreru, jenž se tak připojil k partě Fellaini, Ibrahimović, Blind, Rojo, Jones. Další stoper Eric Bailly je ale naopak fit a poprvé od listopadu by mohl nastoupit.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Smalling, Lindelöf, Young - McTominay, Matić, Pogba - Lingard, Lukaku, Alexis Sánchez
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Christensen, Cahill - Moses, Kanté, Fábregas, Alonso - Willian, Giroud, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.30 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Stoke City  (sobota 13:30)
V prvním zápase 28. kola nejvyšší anglické soutěže přivítá předloňský mistr Leicester hosty ze Stoke. Zatímco domácí se pohybují ve středu ligové tabulky, jejich soupeř v sezoně nenaplňuje očekávání a před zápasem mu patří předposlední pozice.

Lišky sice okupují relativně klidné vody, i tak ale klub zažil v minulých týdnech drama. Jeho hlavním autorem byl Riyad Mahrez. Alžírský záložník chtěl na konci ledna mermomocí přestoupit do Manchesteru City, nicméně jeho současný zaměstnavatel mu změnu působiště nedovolil. Mahrez poté odmítal trénovat se zbytkem týmu, po deseti dnech však své trucování ukončil a před týdnem již odehrál devadesát minut v FA Cupu proti Sheffieldu United.

Tento zápas Leicester zvládl a dal zapomenout na pětigólovou nálož od Manchesteru City v posledním ligovém utkání. Nyní čeká Foxes lehčí sousto a jejich manažer Claude Puel si dobře uvědomuje důležitost duelu. "Potřebujeme znovu vyhrát, protože v předchozích zápasech jsme nezískali dost bodů. Je to dobrá šance si upevnit umístění v tabulce. Momentálně je sedmé Burnley a bude těžké bojovat se všemi týmy okolo nás, ale je to dobrá výzva," prohlásil francouzský stratég.

Puel již do utkání může nasadit kapitána týmu Wese Morgana, jenž do zápasu Premier League nenastoupil od zranění z Nového roku. Poranění kolene naopak stále nepustí do hry Shinjiho Okazakiho. Návrat japonského fotbalisty v následujících dnech je však velmi pravděpodobný.

Stoke City prožívá nepovedený ročník, ve kterém bojuje o holé přežití. Ve velmi vyrovnané druhé polovině tabulky se ale pořadí mění po každém kole. Na desátý Bournemouth ztrácí tým od řeky Trent pouze šest bodů, které by Shaqiri a spol. začali rádi stahovat již na King Power Stadium.

Jejich lodivod Paul Lambert dost možná nebude moci využít služeb Petera Crouche, a tak se na hrot může postavit mladičký Tyres Campbell. Na hřiště se po třízápasové pauze pravděpodobně vrátí i Bruno Martins Indi. "Každý říká, že 40 bodů stačí na záchranu, ale myslím si, že tentokrát tomu bude jinak. Vím, že můžeme vyhrávat zápasy, o což se budeme snažit," sdělil skotský manažer.

Současné postavení i statistika vzájemných soubojů favorizuje domácí celek, který neprohrál posledních pět zápasů, přičemž vyhrál oba domácí. Hrnčíři se navíc v Leicesteru radovali z vítězství jen dvakrát z 29 pokusů. Podzimní střet na Britannia Stadium skončil remízou 2:2.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Simpson, Morgan, Maguire, Fuchs - Mahrez, Ndidi, Silva, Gray - Vardy, Iheanacho
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Bauer, Zouma, Shawcross, Pieters - Allen, Fletcher, Adam - Shaqiri, Choupo-Moting, Diouf
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.97 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Newcastle United  (sobota 16:00)
Zápas Bournemouthu s Newcastlem musí provázet série trochu potutelných úsměvů. Hráči i trenéři obou celků si jistě živě vybavují situaci mezi svátky, kdy Magpies po otřesné sérii porážek ucítili blízkost sestupových vod ze vzdálenosti jediného bodu. Ze vzdálenosti, ze které naopak nahoru vzhlíželi Cherries. Nyní si oba kluby s nadsázkou můžou točit palcema...

Skvělá nálada panuje především na jihu Anglie, Bournemouth mají za sebou senzační období od závěru roku po začátek února, kdy neprohrál sedm ligových zápasů v řadě a připsal si hned čtyři triumfy. Eddie Howe si ostatně třeba i za skalpy Arsenalu a Chelsea vysloužil cenu pro nejlepšího manažera měsíce ledna. Až překvapivá porážka 4:1 na hřišti Huddersfieldu teď euforii Wilsona a spol. trochu utlumil.

Newcastle sedí jen o tři pozice pod Bournemouthem na třinácté příčce, za což taktéž vděčí solidní formě v roce 2018. Z posledních sedmi klání Benítezova parta prohrála jen na hřišti suverénního Manchesteru City a získala nesmírně cenné triumfy na hřišti Stoke City a především Manchesteru United v posledním kole.

K hubené výhře 1:0 proti týmu Josého Mourinha výrazně přispěl i debutant Martin Dúbravka, který v Newcastlu hostuje do konce ročníku ze Sparty. Po sérii skvělých zákroků si pravděpodobně slovenský gólman vysloužil roli jedničky a při nejmenším na půdě Bournemouthu bychom ho měli vidět od první minuty.

Ohrozit by ho konečně mohl i Jermain Defoe, který byl dva měsíce mimo kvůli zlomenému kotníku. Koncem týdne ovšem už naplno trénoval a mohl by se objevit alespoň na lavičce. Absentuje tak pouze obránce Tyrone Mings.

Newcastle nemá na zápasy s Bournemouthem příliš dobré zkušenosti. Poslední střet na Goldsands sice ovládly Straky, ale pak se celky dvakrát střetly v Newcastlu a pokaždé uspěli Cherries. I proto by Rafa Benítez ocenil, kdyby mohl využít svou zbrusu novou posilu do útoku Islama Slimaniho, který kvůli potížím se stehnem odkládá svůj debut. Podle všeho však ani sobotní klání nestihne.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - S. Cook, Francis, Aké - Fraser, Gosling, L. Cook, Daniels - King, Wilson, Stanislas
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Lascelles, Lejeune, Dummett - Ritchie, Shelvey, Diamé, Kenedy - Ayoze Pérez - Gayle
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.62 - 3.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Southampton FC  (sobota 16:00)
Sobotní program Premier League nabídne také souboj mezi Burnley a Southamptonem. Domácí se po delší odmlce chtějí radovat z vítězství, zatímco hosté nutně potřebují bodovat v boji o záchranu.

Od druhé poloviny prosince se dobrá forma Burnley doslova vypařila. Svěřenci Seana Dyche totiž od té doby nevyhráli jediný zápas, uhráli pouze pět remíz (ovšem nerozhodné výsledky s Manchesterem United či City se jistě dají považovat za úspěch) a ve stejném počtu zápasů také padli. Na umístění v tabulce však tento výpadek zatím vliv nemá, Burnley je stále sedmé, ačkoliv se na něj nepříjemně dotahují fotbalisté Leicesteru a Evertonu.

To v Southamptonu bijí na poplach, tamní klub totiž prožívá strašidelnou sezónu a čeká jej tuhý boj o udržení. Z posledních 14 zápasů Svatí vyhráli jen jeden jediný, když porazili poslední West Brom 3:2. V případě úspěchu by se pak Southampton s největší pravděpodobností dostal ze sestupových pozic, před sebou má totiž trojici klubů, na které ztrácí jen jediný bodík.

Domácím se vrací Chris Wood a Dean Marney, oba hráči již vyléčili své zranění kolena. Další navrátilec je i Phil Bardsley, který vykurýroval poraněné stehno. Mimo však bude Scott Arfield. Southampton pak bude postrádat čtveřici Yoshida, Long, Davids a Austin.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.36 - 3.08 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - West Ham United  (sobota 16:00)
Angličtí sázkaři věří Liverpoolu natolik, že na jeho kurz coby celkového vítěze Ligy mistrů vkládají největší množství peněz. Tak silně zapůsobila osmifinálová výhra 5:0 na hřišti Porta. V Premier League jsou však akcie Reds o poznání nižší, tam svěřenci Jürgena Kloppa bojují spíš o top čtyřku. Bojovat o ni budou i proti West Hamu, který pod Davidem Moyesem snad definitivně opustil sestupové příčky.

Karty jsou v utkání rozdány jasně. Ofenzivní síla Liverpoolu je obrovská, Mané, Firmino i Salah hrají v excelentní formě, které by se ve čtvrtfinále Ligy mistrů musely obávat i španělské velkokluby, PSG nebo Bayern. Na evropské půdě musí Jürgen Klopp zmobilizovat i chatrnou obranu - ale proti West Hamu by snad drtivá ofenzivní palba měla stačit bez ohledu na bránění.

Liverpool po zápase v Portu ani nemusel domů, desetidenní volno si fotbalisté od řeky Mersey užili ve vyhřáté španělské Marbelle, pozitivní energií a opálením by tudíž měli být nabiti až až. Jen aby návrat do studenější anglické zimy nebyl problematický - Reds potřebují vyhrát a využít vzájemného utkání Manchesteru United s Chelsea k upevnění pozice v TOP 4.

To West Ham má ambice týkající se opačného pólu tabulky. Ne snad že by Kladiváři přímo bojovali o sestup, ale čtyřbodový náskok nemusí při vyrovnanosti Premier League znamenat za dva týdny vůbec nic. Z posledních osmi duelů nicméně londýnský celek prohrál jediné a rozhodně má na čem stavět. Ostatně na Anfield Road se s ním na body příliš nepočítá, takže ani není pod tlakem. Výhra s Watfordem v minulém kole vytvořila West Hamu dobrou výchozí pozici.

Drtivému útoku Liverpoolu nebude čelit Winston Reid, který má potíže s infekcí v krku. Mimo hru je pořád "plivač" Masuaku, naopak Manuel Lanzini by možná po zranění stehenního svalu konečně mohl být k dispozici. Na opačné straně je takřka vše v ideálu - Joe Gomez je fit a do tréninku se zapojil i dlouhodobý absentér Nathaniel Clyne. Tomu však k návratu do zápasu ještě nějaký čas chybí.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Karius - Alexandre-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Can, Milner - Salah, Firmino, Mané
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Adrián - Collins, Ogbonna, Cresswell - Zabaleta, Kouyaté, Noble, Joao Mario, Antonio - Arnautović - Chicharito
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.30 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Ztráta West Bromwiche na záchranu se za poslední kola hrozivě zvětšila. Tým navíc postihl skandál zkušených hráčů a vzduch v prostorách The Hawthorns nemůže být čistý. Vyluxovat se jej pokusí v sobotu proti nováčkovi z Huddersfieldu, který drží poslední nesestupovou pozici.

Manažer Alan Pardew má v posledních dnech hlavu plnou starostí. Nejenže musí odvrátit hrozbu sestupu, ale také řeší i mimofotbalové problémy svých svěřenců. Ba co víc, jsou to trable hráčů, od kterých fanoušci očekávají příkladné chování. Místo toho se Evans, Barry, Livermore a Myhill uvedli skandálem, když na soustředění ve Španělsku ukradli taxi a porušili večerku. Pardew na to původně reagoval sejmutím kapitánské pásky Evansovy, nakonec jej ale ve funkci podržel.

"Myslím, že je důležité, abychom odpověděli na otazníky týkající se naší profesionality. Jsme si vědomi, že v případě sobotního neúspěchu nás čeká další těžký týden a my nechceme další těžký týden. Nikdo nechce hrát a pracovat v takové atmosféře. Chceme se vrátit, smát, těšit se a splatit důvěru našich fanoušků," řekl Pardew. Tomu se vrací Livermore, Chadli, Morrison a Gibbs, které v předchozích dnech postihlo zranění nebo nemoc. Na listinu zraněných však naopak přibyl věčný marod Daniel Sturridge, jenž si natáhl stehenní sval v utkání proti Chelsea.

Hostující Terries se po nadějném začátku začali propadat tabulkou a podobně jako více než polovina soutěže srdnatě zápasí o udržení. Důležitý krok k tomuto cíli udělali v minulém kole proti Bournemouthu a zvítězili po osmikolové odmlce. Minulý týden přivítali na domácím Kirklees Stadium v rámci FA Cupu manchesterské United, jimž podlehli 0:2. Nyní celý tým včetně manažera Davida Wagnera plně soustředí na klání proti Baggies.

"Je skvělé vědět, že opravdu hrajeme o něco. Fanoušci stojí za námi a chceme ukázat to nejlepší. Výhra, remíza či prohra nás stmelí, což je naše síla. Pospolitost tohoto klubu je jedinečná," sdělil před zápasem Wagner. Do sestavy se vrátí Alex Pritchard a k dispozici budou i Michael Hefele a Chris Lowe. Aaron Mooy nenastoupí kvůli infekci v koleni.

West Brom bude chtít svému soupeři oplatit porážku 1:0 z listopadového střetnutí. Huddersfieldu se však na The Hawthorns poměrně daří. S posledních sedmi návštěv odjeli s prázdnou pouze jednou, třikrát zvítězili a třikrát se zrodila remíza.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - McAuley, Evans, Hegazy, Gibbs - Phillips, Barry, Krychowiak, Brunt - Rodriguez - Rondón
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Hadergionaj, Kongolo, Schindler. Jørgensen - Hogg, Pritchard, Ince, Billing - van la Parra, Mounié
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.46 - 4.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brighton & Hove Albion - Swansea City  (sobota 16:00)
Jediný velšský mančaft v anglické Premier League Swansea se stejně jako před rokem pohybuje na konci ligového pelotonu. V posledních týdnech však vykazuje zlepšenou formu, což jej vyneslo mimo poslední tři sestupová místa. V sobotu cestují Labutě na jih Anglie do Brightonu, který má jen o bod více.

Hostitel je s Huddersfieldem nováčkem mezi ostrovní fotbalovou smetánkou a podobně jako Terries se zatím úspěšně vyhýbá hrozbě pádu. Albion však nemá nic vyhráno, náskok na prvního sestupujícího je pouze dvoubodový. Tým manažera Chrise Hughtona obstál v posledních třech ligových kláních, kdy se utkal s tabulkovými konkurenty. Zápasy v Southamptonu a ve Stoke zremizoval a doma si vyšlápl na kladiváře z West Hamu. které porazil po výsledku 3:1.

Další veledůležitý zápas ho čeká o víkendu, což si dobře uvědomuje i Hughton. "Je to další těžký zápas, ale to jsou všechny. Nálada ve Swansea se pod novým manažerem změnila a výhry nad silnými celky je ženou kupředu. Budeme čelit dobře organizovanému soupeři, který má formu i dobré hráče. Ale hrajeme doma a je pro nás povinností zvítězit. Navíc taky máme dobrou formu," nechal se slyšet manažer domácích. Do utkání nenastoupí Steve Sidwell ani Jiří Skalák, naopak po zranění se vrací brankářská dvojka Tim Krul.

Hughtonova slova o formě hostí jsou pravdou, vždyť Swans naposledy prohráli 2. ledna doma s Tottenhamem. Od té doby se porážkám úspěšně vyhýbají a mezitím si vyšlápli na Liverpool či Arsenal. Méně úspěšní byli minulý víkend v FA Cupu, když pouze remizovali na hřišti druholigového Sheffieldu Wednesday.

Nyní se vrací do těžkých bitev v rámci Premier League. "V této soutěži jsou těsné rozdíly mezi týmy zcela normální. Někteří začnou dobře a poté ztrácejí, my jsme začali hůře a nyní získáváme body," sdělil manažer Velšanů Carlos Carvalhal. Zranění kolene již vyléčil stoper Alfie Mawson a v sobotu bude hrát. Leon Britton nemůže nastoupit kvůli zranění pánve a Renato Sanches léčí stehenní sval.

Právě během špatného období Labutí, o kterém mluví Carvalhal, se tyto týmy utkaly v ročníku poprvé a z vítězství se radovali hostující Seagulls. Jediným střelcem zápasu se stal Glenn Murray, jenž tak ukončil čtyřzápasovou sérii Brightonu, během které nedokázal vstřelit Swansea gól. Albion je zároveň jedním ze sedmi týmů, který dokázal Velšany porazit ve všech čtyřech nejvyšších anglických fotbalových soutěžích.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bong, Duffy, Dunk, Schelotto - Groß, Stephens, Pröpper, Knockaert - Murray, Izquierdo
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabiański - van der Hoorn, Mawson, Fernández, Naughton, Olsson - Dyer, Fer, Ki, Clucas - J. Ayew
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.29 - 4.39
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Watford FC - Everton FC  (sobota 18:30)
Poslední sobotní zápas se odehraje ve Watfordu, kam zavítá liverpoolský Everton. Oba celky se pohybují ve středu tabulky, přičemž lépe se zatím daří hostím, kteří jsou na devátém místě lepší o dvě příčky a čtyři body. Pokud však na Vicarage Road selžou, začnou je Sršni nebezpečně popichovat.

Hodně nevyrovnané výsledky vykazuje v poslední době Watford. Během posledních třech ligových kol si připsali výhru, remízu i porážku. Po bezbrankovém duelu ve Stoke zaskočili londýnskou Chelsea, kterou přehráli tříbrankovým rozdílem. V následujícím zápase na půdě dalšího celku z hlavního města West Hamu však přišel opět pád na zem. Zásahy Chicharita a Arnautoviće zajistili, že body zůstanou u Hammers.

Tento nezdar opět přiblížil Hornets k bojům o záchranu, o čemž však nechce nikdo v klubu slyšet. "Nerad mluvím o záchranářských bojích. Soustředíme se pouze na zápas proti Evertonu. Nejprve se potřebujeme dostat na 33 bodů. Není pro nás správnou cestou dívat se příliš dopředu. S podporou v zádech jsme schopni dosáhnout našeho cíle," řekl manažer domácích Javi Gracia. Tomu stále chybí Kaboul, Kabasele, Cleverley a Chalobah. Zpět v tréninku je brankář Gomes společně s Britosem, Hughesem a Femeníou.

Toffees se pokusí připsat své teprve druhé venkovní vítězství v sezoně. Když před třemi týdny cestovali ven naposledy, odvezli si domů pět fíků z půdy Arsenalu. Doma se Evertonu poměrně daří, naposledy v Goodison Parku zdolali Crystal Palace. Svou sedmou trefu v ročníku si připsal Oumar Niasse.

Oba týmy měly minulý týden zápasové volno, což liverpoolský celek využil k možnosti tréninkového kempu. "Myslím, že všem tato příležitost prospěla," sdělil manažer Sam Allardyce. "Big Sam" taktéž prozradil, že Eliaquim Mangala může kvůli zranění kolene chybět až do konce sezony. Do sestavy se naopak poprvé od listopadu může vrátit Leighton Baines. Fanoušky Karamelek v týdnu potěšil i Idrissa Gueye, jenž prodloužil smlouvu do roku 2022.

Watford je pro Everton oblíbeným soupeřem. Z posledních 24 zápasů se Toffees radovali z vítězství hned devatenáctkrát. V Premier League je pak Hornets porazili jen jednou, minulou sezonu v prosinci. Pokud se naplní historické prognózy, může se Allardyceův koráb posunout až na sedmou pozici.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Janmaat, Holebas, Prödl, Mariappa - Zeegelar, Doucouré, Capoue - Deulofeu, Richarlison, Deeney
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Jagielka, Martina, Keane - Sigurdsson, Gueye, Davies - Rooney -Walcott, Niasse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.26 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City27233179:2072
2.Manchester United27175551:1956
3.Liverpool FC27159361:3154
4.Chelsea FC27165649:2353
5.Tottenham Hotspur27157552:2452
6.Arsenal FC27136851:3645
7.Burnley FC2799921:2436
8.Leicester City27981039:4035
9.Everton FC27971132:4634
10.AFC Bournemouth27871231:4131
11.Watford FC27861337:4730
12.West Ham United27791134:4630
13.Newcastle United27771325:3628
14.Brighton & Hove Albion276101122:3628
15.Crystal Palace27691225:4227
16.Swansea City27761420:3727
17.Huddersfield Town27761423:4727
18.Southampton FC275111128:4026
19.Stoke City27671427:5325
20.West Bromwich Albion273111321:4020
Zbývající zápasy
01.03. 20:45Arsenal FC - Manchester City

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1019)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele