Premier League - preview 22. kola

02.02.2021, 10:33, aktualizováno 04.02.2021, 10:22
Previews
Tottenham Hotspur Stadium (© AFP)
Dohrávku 22. kola anglické nejvyšší soutěže obstará londýnské derby mezi Tottenhamem a Chelsea. Oba týmy zůstávají se stejným bodovým ziskem za pohárovými příčkami a případnou výhrou se dotáhnout na šestý Everton...
Tottenham Hotspur - Chelsea FC  (čtvrtek 21:00)
Program vloženého kola Premier League zakončí atraktivní londýnské derby mezi Tottenhamem a Chelsea. Oba celky neprožívají zrovna klidné období - domácímu týmu se v posledních týdnech tolik nedaří a vzdálilo se mu čelo tabulky, zatímco hostující Chelsea zase prožila hrůzostrašný prosinec po nemastném, neslaném vstupu do roku 2021 sáhla k výměně trenérů, když odvolaného Franka Lamparda nahradil Thomas Tuchel. Na Stamford Bridge si od této rošády slibují vylepšení herního projevu mužstva a posun tabulkou vzhůru, k čemu může pomoci i čtvrteční utkání - pokud by hosté zvítězili, dostali by se před svého rivala Tottenham, byť ten by měl ještě jeden zápas k dobru.

Ještě na začátku prosince to po výhře nad Arsenalem vypadalo, že by Tottenham mohl bojovat o ligový titul. Jenže od té doby se zázračná forma svěřenců Josého Mourinha vytratila a Tottenham se začal prezentovat bezkrevným, bojácným fotbalem, který přinesl mnoho ztrát i nedotažených dobře se vyvíjejících zápasů. Spurs z posledních devíti klání zvítězili jen dvakrát - přehráli pouze Leeds a posledního Sheffield United - krom toho si připsali tři remízy (v těchto duelech navíc svěřenci Josého Mourinha vždy vedli a o vítězství přišli až v závěru utkání) s Crystal Palace, Wolverhamptonem a Fulhamem a ve čtyřech případech odešli ze hřiště poraženi.

Spurs od poloviny prosince nestačili na Liverpool, Leicester a v posledním týdnu také na Liverpool a Brighton. Na první Manchester City tak severolondýnský celek rázem ztrácí propastných 14 bodů, byť tedy má odehráno o jeden zápas méně. Čtvrté místo a s tím spojenou vstupenku do Ligy mistrů ovšem mají "Kohouti" stále na dosah, na čtvrtý Liverpool totiž ztrácí sedm bodů, nicméně ten má také odehráno o dva zápasy více.

V podání Chelsea se letošní sezóna vyvíjí také velmi podobně. Ještě na začátku prosince se zdálo, že tehdy ještě svěřenci Franka Lamparda budou bojovat o titul, když se po utkání s Leedsem na chvíli ocitli na čele tabulky. Jenže od té doby je vše jinak - na trenérském postu už nesedí bývalý anglický záložník, ale Němec Thomas Tuchel - a Chelsea se nenachází na čele, nýbrž na osmé příčce tabulky.

Od začátku prosince Blues odehráli jedenáct duelů, z vítězství se však radovali pouze čtyřikrát, když se jim podařilo přehrát Leeds, West Ham, Fulham a také Burnley. Jinak si Chelsea připsala ještě dva body za domácí remízy s Aston Villou a Wolverhamptonem, zbylých pět duelů s Evertonem, Wolverhamptonem, Arsenalem, Manchesterem City a Leicesterem však prohrála - není tedy divu, že Roman Abramovič není s výkony týmu a postavením v tabulce vůbec spokojený. Důvěru tak dostal Thomas Tuchel, který má za úkol Chelsea do konce sezóny vrátit do první čtyřky.

José Mourinho podle všeho může počítat se záložníkem Ndombélém, ten sice odkulhal z nedělního klání na půdě Brightonu, k duelu s Chelsea by ale měl být připraven. Mimo hru však zůstává Reguilón, Lo Celso, Dele Alli a Harry Kane. Chelsea se po odpočinku do kádru vrací ofenzivní eso v podobě Hakima Ziyecha, otazník se ale vznáší nad Kurtem Zoumou a Kaiem Havertzem - tato dvojice si ve středečním tréninku přivodila drobná zranění a její start je tak nejistý.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Doherty, Alderweireld, Dier, Davies - Hojbjerg, Winks - Moura, Ndombele, Son - Vinicius
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger - Hudson-Odoi, Jorginho, Kovačič, Chilwell - Mount, Werner - Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.69 - 3.46 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Burnley FC - Manchester City  (středa 19:00)
Na čele tabulky se zase vyhřívají fotbalisté Manchesteru City, kteří mohou tuto pozici potvrdit a přiblížit se titulu. V rámci dvaadvacátého kola zamíří do Burnley, které minule podlehlo Chelsea.

Clarets na Stamford Bridge prohráli 2:0, když inkasovali v závěrech obou poločasů. Brankami se o to zasloužili Azpilicueta a Alonso. Burnley má každopádně od začátku prosince solidní formu, z jedenácti zápasů prohráli jen čtyřikrát, hned pětkrát dokázali zvítězit.

A právě poslední vzájemný zápas byl jakousi rozbuškou, od níž se Dycheovi svěřenci odrazili. Na Etihadu prohráli jednoznačně 5:0 po hattricku Mahreze a trefách Mendyho s Torresem. Od remízy v únoru 2018 tak Citizens dokázali zvítězit už v sedmi po sobě jdoucích utkáních, a to s celkovým skóre 28:1!

Bledě modří jsou aktuálně rozjetí a jejich skvostná série výher trvá už dvanáct utkání, během ní navíc inkasovali jen třikrát. Naposledy to přitom tak jednoznačné nebylo, proti Sheffieldu jim pomohla jen včasná branka Jesuse.

Pozoruhodné je, že ani jeden z týmů nemá nikoho v popředí tabulky střelců. Nejlépe je na tom sedmigólový Gündogan, jemuž patří dělená třináctá pozice. Produktivní je i Sterling, který se šestkrát sám prosadil a přidal k tomu čtyři asistence, a De Bruyne se třemi zásahy a deseti nahrávkami. Clarets mají v elitní padesátce jen čtyřgólového Wooda.

Ten navíc pro toto utkání možná nebude k dispozici, stejně jako Brady - oba totiž v minulém klání utrpěli zranění. Naopak vrátit by se mohli Taylor, Brownhill a Barnes. Na straně hostí mimo hru nadále zůstávají Agüero, De Bruyne a Aké.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters - Gudmundsson, Westwood, Cork, McNeil - Rodriguez, Vydra
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Stones, Cancelo - Silva, Rodri, Gündogan - Mahrez, Jesus, Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.20 - 6.75 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fulham FC - Leicester City  (středa 19:00)
Už dvakrát za sebou nedokázali zvítězit fotbalisté Leicesteru a v tabulce se propadli na čtvrté místo. Nyní mají jedinečnou šanci na nápravu, zamíří totiž na hřiště o záchranu bojujícího Fulhamu.

Cottagers jsou v posledních týdnech a měsících remízovým králem Premier League. Z předchozích devíti ligových utkání skončilo nerozhodně hned sedm, ve zbylých dvou prohráli. Naposledy si přivezli bod z West Bromwiche, kde po trefě Reida vedli, avšak otočit dokázali Bartley s Pereirou. Plichtu zachránil v závěru svou trefou Cavaleiro.

Foxes drželi dlouho neporazitelnost, která skončila v neděli v domácím utkání s Leedsem. Do zápasu vstoupili báječně, když díky Barnesovi vedli, nicméně bleskově srovnal Dallas. Ve druhém poločase o výhře hostů rozhodli Bamford s Harrisonem. Leicesteru se však nadále daří na venkovních kolbištích, na výjezdu naposledy prohrál ve druhé polovině listopadu v Liverpoolu.

V nedávné minulosti se událi tři vzájemné zápasy, přičemž bilance z nich je naprosto vyrovnaná. V předminulé sezoně jednou zvítězil Leicester a jedno utkání skončilo remízou, v prvním klání tohoto ročníku na konci listopadu zvítězili Cottagers, a to po trefách Lookmana a Cavaleira poměrem 1:2.

Na straně domácího týmu nebudou k dispozici zranění Kongolo a Cairney, hosté nemohou počítat se zdravotně indisponovanými Castagnehm a Fofanou. Možná naposledy zůstane mimo hru i hlavní opora Jamie Vardy.

Právě Vardy je hlavní ofenzivní hvězdou Leicesteru, když na kontě má už jedenáct zásahů a pět asistencí. Další v pořadí je sedmigólový Barnes a šestibrankový Maddison, na straně Fulhamu se nejvíce daří Reidovi, jenž rozvlnil soupeřovu síť pětkrát.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Areola - Aina, Andersen, Adarabioyo - Reid, Anguissa, Reed, Robinson - Loftus-Cheek, Lookman - Mitrović
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Justin - Mendy, Tielemans - Albrighton, Maddison, Barnes - Pérez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.78 - 3.42 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leeds United - Everton FC  (středa 20:30)
Leeds se v posledních dvou kolech zase střelecky probudil, Everton tedy uvítá v relativně pohodovém rozložení. Naopak hostující "Karamelky" by měly zabrat, neboť po posledních nezdarech se propadly tabulkou.

Leeds sice v lednu poněkud slevil ze svých divoce gólových představení, nicméně v jeho zápasech pořád nebyla o branky nouze. Původně je svěřenci manažera Marcela Bielsy především dostávali, což Whites stálo body proti Tottenhamu a Brightonu. V závěru měsíce už si ale Leeds spravil chuť dvěma cennými vítězstvími na hřištích soupeů.

Nejprve se radoval v Newcastlu, v posledním odehraném kole pak brali Whites všechny body dokonce na půdě silného Leicesteru, který přitom šel v zápase do vedení. Bielsa se ovšem po nějakém čase mohl zase spolehnout na nejlepšího střelce mužstva Patricka Bamforda, jenž si připsal rozhodující gól, díky němuž se domácí přiblížili první polovině tabulky.

Tam již sídlí mimo jiné Everton, na který Leeds ztrácí jenom čtyři body. "Karamelkám" totiž nevyšel závěr ledna zcela podle představ a po dvou utkáních bez výhry pustily před sebe některé konkurenty. Remíza s Leicesterem by šla ještě pochopit, avšak porážka od Newcastlu je něco, čemu fanoušek Toffees nemohl příliš rozumět.

Evertonu se navíc příliš nedaří střelecky, proto těsně před uzávěrkou přestupů přivedl do svých řad útočníka Joshuu Kinga, jenž do Goodison Parku dorazil z druholigového Bournemouthu. V řadách Toffees naopak nebudou alespoň na jaře působit obránce Jonjoe Kenny, záložník Yannick Bolasie či turecký forvard Cenk Tosun.

Leeds během ledna nebyl na přestupovém poli tolik aktivní a do konce sezóny se bude spoléhat zejména na již osvědčená jména. Proti Evertonu však Bielsa dost možná bude postrádat Bamforda, jistě pak nebude hrát jeho parťák z útoku Rodrigo. Start záložníka Raphinhy zůstává podobně jako u Bamforda nejistý. Na straně Evertonu nenastoupí zraněná brankářská jednička Jordan Pickford, mimo hru zůstávají též záložníci Allan a Jean-Philippe Gbamin.

Obě mužstva již za sebou mají jednu vzájemnou zkušenost z probíhajícího ročníku. Na konci listopadu se v liverpoolském Goodison Parku radoval Leeds. Nyní mají "Karamelky" šanci na odplatu a první výhru na Elland Road od roku 2002.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Dallas, Ayling, Cooper, Alioski - Phillips - H. Costa, Hernández, Klich, Harrison - Poveda
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Olsen - Holgate, Mina, Keane, Digne - Doucouré, Gomes - Iwobi, James, Richarlison - Calvert-Lewin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.59 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - West Ham United  (středa 21:15)
West Ham United sice naposledy zaváhal, i tak mu leden vyšel na jedničku a do února tedy jeho hráči vstupují ve velké pohodě. Tu mohou "Kladiváři" potvrdit na hřišti Aston Villy, která se naopak potýká s herními výkyvy.

Jednou tak, podruhé onak. Aston Villa není schopna v poslední době držet konstantní formu a pravidelně střídá úspěchy s porážkami. V takovém duchu se odehrál v podstatě celý leden. Ztráty Villans proti oběma celkům z Manchesteru i Burnley byly vykompenzovány výhrami nad Newcastlem a Southamptonem.

West Ham naopak fazónu našel a díky sérii čtyř vítězství v řadě se nečekaně vyhoupl až na pátou pozici v tabulce. V dresu Hammers nadále září "Potato Man" Tomáš Souček, který si dost možná říká o pozornost velkoklubů. Hammers v rozletu zastavila až nedělní ztráta proti Liverpoolu.

Manažer West Hamu David Moyes si vedle postavení v tabulce může pochvalovat také téměř prázdnou marodku. Mimo hru zůstává pouze obránce Arthur Masuaku. "Kladiváři" naopak v uplynulých dnech posílili, neboť kádr pro jaro vyztužil z Manchesteru United hostující křídelník Jesse Lingard. Také Villans zůstávají téměř kompletní, zranění limituje jen zadáka Kortneyho Hauseho. První start v dresu klubu z Birminghamu si může připsat zimní posila do zálohy Morgan Sanson.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Mings, Targett - Douglas Luiz, McGinn - Trézéguet, Barkley, Grealish - Watkins
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell - Rice, Souček - Bowen, Benrahma, Fornals - Antonio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.49 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Brighton & Hove Albion  (středa 21:15)
Krize Liverpoolu je, zdá se, již zažehnána. Po pěti ztrátách v řadě svěřenci Jürgena Kloppa v minulém týdnu konečně zabrali, když si nejprve tři body odvezli z půdy Tottenhamu, aby stejný kousek o víkendu předvedli pro změnu na hřišti jiného londýnského klubu, West Hamu. Vzrůstající formu tak mohou úřadující šampioni potvrdit proti Brightonu, který se sice krčí až ve spodní části tabulky, nutno je ale podotknout, že herně by se dali řadit k těm lepším celkům - bohužel v zakončení se jim v celé této sezóně nedaří, a proto se po polovině soutěže nachází jen kousek nad sestupovými příčkami.

Liverpool na přelomu roku prožil největší krizi v posledních dvou letech Kloppovy éry. Na úřadujícího mistra takříkajíc spadlo vše naráz - ofenzivní trojice úplně ztratila formu, projevily se početné absence zejména v defenzivních řadách, a aby toho nebylo málo, i štěstěna byla k The Reds otočena zády. Z prvního místa tak následoval pokles až na třetí. S potenciální ztrátou sedmi bodů na první Manchester City k tomu. Krom toho úřadující mistři také přišli o parádní sérii neporazitelnosti na Anfield Road, když doma překvapivě podlehli Burnley 1:0. V minulém týdnu však nastal výsledkový obrat a Jürgen Klopp bude jistě doufat, že jeho svěřenci znovu našli ztracené sebevědomí - a pokud by se jim podařilo dle očekávání porazit Brighton, dalo by se konstatovat, že je ono těžké období už nejspíše za nimi.

Brighton se sice nachází jen jednu příčku nad sestupovou propastí, což vedení jistě nepřidává na klidu, určitou útěchou ale může být alespoň fakt, že na osmnáctý Fulham mají Seagulls náskok hned sedmi bodů. Brighton je letos vůbec zajímavým týmem - svěřenci Grahama Pottera předvádí na oko hezký fotbal, pravidelně si vytvářejí kupu šancí, jenže opakovaně selhávají ve statistice nejdůležitější - tedy ve střílení branek. A protože jejich obrana není zrovna skálopevná, stačily herně solidní výkony jen na dosavadních 21 bodů. Lodivod hostujícího týmu ovšem jistě bude doufat, že ono selhávání v koncovce nebude trvat věčně, s čímž se tedy dostaví i zlepšené výsledky. Že by se tak skutečně mohlo stát, to naznačila i nedělní domácí výhra nad favorizovaným Tottenhamem.

Liverpoolu by se do sestavy měl vrátit Sadio Mané, který vynechal víkendové klání kvůli potížím se stehenním svalem. Otazník se vznáší nad stavem Jamese Milnera, mimo hru pak bude trojice dlouhodobě zraněných stoperů v podobě Van Dijka, Gomeze a Matipa. Brighton se bude muset obejít bez útočníka Welbecka a obránce Lampteyho, nejistý je pak start obránce Joela Veltmana.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.67 - 6.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sheffield United - West Bromwich Albion  (úterý 19:00)
Fotbalisté Sheffieldu United hostí v rámci 22. kola Premier League na své půdě West Bromwich Albion. Poslední domácí na svého soupeře, který je předposlední, ztrácí čtyři body.

Sheffield v minulém kole prohrál těsně 0:1 na hřišti Manchesteru City. I před tím sehrál svůj duel venku, když překvapivě porazil 2:1 Manchester United. Tři body zajistili trefy Keana Bryana a Olivera Burkeho. Celkově však Sheffield prohrál dvacet z posledních 24 ligových klání. Proti West Bromu budou chybět Berge, O’Connell, Osborn a Robinson.

West Brom v posledním duelu remizoval na domácí půdě 2:2 s Fulhamem. Branky Albionu si připsali Kyle Bartley a Matheus Pereira. Před tím West Brom schytal debakl od Manchesteru City, který vyhrál vysoko 5:0. Z posledních čtyř venkovních střetnutí však Baggies dokázali získat pět bodů. Proti Sheffieldu je nejistý start Gradyho Diangany.

Poslední vzájemný duel Sheffieldu s West Bromem se odehrál loni v listopadu a West Brom vyhrál 1:0 díky gólu Conora Gallaghera.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Basham, Egan, Ampadu - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Bogle - McGoldrick, Burke.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Furlong, O'Shea, Ajayi, Gibbs - Phillips, Livermore, Gallagher, Snodgrass - Pereira - Robinson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.35 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Arsenal FC  (úterý 19:00)
Přestože program Premier League pokračuje nezadržitelným tempem, stihla se do několikadenní pauzy mezi zápasy vklínit i další podstatná událost v podobě uzávěrky zimního přestupového období. Mimořádně aktivní byl v tomto ohledu Arsenal, byť z drtivé většiny se v případě londýnského klubu jednalo o hráčské odchody. Na přestupovém trhu nelenil ani Wolverhampton, který právě "Kanonýry" v úterý večer přivítá na svém stadionu Molineux.

Již dříve v lednu se Arsenalu úspěšně podařilo vyjednat odchody Seada Kolašinace na hostování do německého Schalke, a především předčasně rozvázat smlouvy se štědře placenými Mesutem Özilem a Sokratisem Papastathopoulosem, ovšem na začátku února následovala další smršť odchozích jmen. Za Kolašinacem do zmíněného Schalke zamířil i Shkodran Mustafi a v anglické nejvyšší soutěži pak zůstali dva angličtí odchovanci Joe Willock a Ainsley Maitland-Niles, jež v Newcastlu, resp. West Bromwichi Albion věří ve vyšší zápasové zatížení.

"Musti byl pro nás dlouho klíčovým hráčem, sehrál velkou roli v mé první trenérské sezoně a chci mu poděkovat za jeho profesionalitu i připravenost naskočit kdykoli do hry," prohlásil kouč Arsenalu Mikel Arteta na adresu Mustafiho a k Maitlandu-Nilesovi dodal: "Tohle rozhodnutí hostovat ve West Bromwichi Albion do konce sezony má Ainsleymu pomoci, aby dále fotbalově rostl." Totéž pak španělský manažer prohlásil v souvislosti s Willockem.

Opačným směrem přicestovali naopak brankář Mat Ryan jakožto záplata k neotřesitelné jedničce Berndu Lenovi a také Martin Odegaard, jenž po svém příchodu na hostování z Realu Madrid nastoupil z lavičky již do předešlého kola proti Manchesteru United. Nejistá je pak nadále situace okolo zraněných Kierana Tierneyho, Bukaya Saky a kapitána Piérra-Emericka Aubameyanga, jenž kvůli návštěvě nemocné matky musel porušit koronavirová opatření a nemohl tak do zápasu s Manchesterem nastoupit.

Také Wolves se potýkají s celou plejádou zdravotních potíží, která přispěla i k zhoršení jejich výsledků z posledních týdnů. V posledním vzájemném měření sil těchto dvou celků sice Wolverhampton na Emirates Stadium zvítězil, avšak zároveň v tomto utkání přišel o klíčového útočníka Raúla Jiméneze, jenž v nešťastné srážce s Davidem Luizem utrpěl zranění lebky a čeká jej stále dlouhá absence. Svěřenci Nuna Espírita Santa od té doby v následujících jedenácti zápasech dokázali zvítězit pouze jedinkrát. Změnit by to nyní mohla i nově příchozí Jiménezova náhrada z Realu Sociedad, Willian José. Mimo hru naopak zůstávají krajní beci Marçal, Jonny i Rayan Ait-Nouri a nejistý je také stav dalšího obránce Romaina Saisse.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Boly, Coady, Kilman - Hoever, Dendoncker, Moutinho, Semedo - Podence, Willian José, Neto
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Holding, Luiz, Cédric - Xhaka, Ceballos - Saka, Smith Rowe, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.58 - 3.31 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Southampton FC  (úterý 21:15)
Manchester United nezvítězil v posledních dvou utkáních a přišel o kontakt s prvním místem. Únor tak chtějí "Red Devils" zahájit lépe, pokud možno vítězstvím nad Southamptonem, který se taktéž nenachází v ideálním rozpoložení.

Impozantní série Rudých ďáblů bez porážky byla před týdnem nečekaně zadupána kopačkami posledního Sheffieldu. Náladu si fotbalisté Manchesteru příliš nezvedli ani víkendovým kláním s tradičním rivalem Arsenalem. Jelikož obě mužstva selhala v koncovce, připsali si Gunners i Red Devils do tabulky pouze bod.

Družina manažera Oleho Gunnara Solskjaera tak na rozdíl od konkurence v posledních dvou kolech ztrácela. Toho využil městský rival City, který na rozdíl od United dvakrát zvítězil a upevnil si vedení v Premier League. Nezaváhal ani Liverpool, jenž na druhé Rudé ďábly ztrácí ze třetího místo místa jediný bod. Boj o titul a postup do Ligy mistrů dostává ráz zajímavé zápletky.

Svého času se podobně vysoko pohyboval též Southampton, jenže od startu ročníku již uplynulo hodně vody. A přestože se Saints i nadále celkem dařilo, nástup do nového roku jim zatím moc nevychází. Po šokující výhře nad Liverpoolem, která lodivoda Světců Ralpha Hassenhüttla dohnala až k slzám, přišly na řadu nezdary a propad v tabulce až na jedenáctou pozici.

Hassenhüttlovi a spol. totiž vyschl střelecký prach. Za posledních šest ligových zápasů skórovali Saints pouze třikrát. V prosinci ještě vydřeli alespoň remízu, ovšem v lednu již nestačili postupně na Leicester, Arsenal a naposledy v sobotu také na Aston Villu.

Southampton navíc trápí poměrně rozsáhlá marodka. Z obránců nemohou z rozličných důvodů hrát Jannik Vestergaard s Kylem Walkerem-Pietersem a Mohammedem Salisuem, ze záložníků pak Oriol Romeu Ibrahima Diallo a Theo Walcott. Na straně United visí otazník nad startem stopera Victora Lindelöfa.

První střet obou mužstev z konce listopadu nabídl zajímavou podívanou, v níž si Saints vybudovali dvougólový náskok. Rudí ďáblové nicméně nesložili zbraně a skvělým obratem si zajistili vítězství.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw - Fred, Pogba - Greenwood, Fernandes, Rashford - Martial
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Valery, Bednarek, Stephens, Bertrand - Armstrong, Ward-Prowse, Jankewitz, Djenepo - Adams, Ings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.75 - 6.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Crystal Palace  (úterý 21:15)
Newcastle United v rámci 22. kola přivítá na svém stadionu Crystal Palace. Ani jeden z celků si letos nevede nikterak dobře, hosté jsou třináctí, domácí patnáctí a ztrácí na svého soka čtyři body.

Newcastle se naposledy střetl s Evertonem na jeho stadionu a překvapivě zde dokázal 2:0 vyhrát. O cenných třech bodech svého celku dvěma brankami rozhodl Callum Wilson. Před tím však Magpies doma padli 1:2 s Leeds, když jejich jediný gól zařídil Miguel Almiron. Newcastle ukončil výhrou nad Evertonem své nejdelší čekání na tři body od května 2015. Dalším úkolem pro něj tak bude ukončit další nelichotivou sérii - 29 ligových střetnutí bez čistého konta. Proti Crystal Palace se nepředstaví Dummett a Fernandez.

Crystal Palace v minulém kole porazil v domácím duele Wolves 1:0, když se ve druhý půli trefil Eberechi Eze. Před tím Eagles padli v přestřelce 2:3 s West Hamem, když první branku utkání vstřelil Wilfried Zaha a poslední Michy Batshuayi. Crystal Palace nedostal gól ve třech z posledních pěti utkání.

Poslední vzájemný duel se odehrál loni v listopadu a hostující Newcastle ho zvítězil 2:0. Branky vstřelili Callum Wilson a Joelinton. V každém z předchozích osmi vzájemných utkání padly maximálně dva góly a sázka na to, že se prosadí oba týmy, byla úspěšná jen jednou.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Yedlin, Lascelles, Schär, Lewis - Saint-Maximin, Hayden, Shelvey, Fraser - Wilson, Joelinton.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Cahill, Kouyaté, Mitchell - Townsend, Milivojevič, McArthur, Eze - Zaha, Mateta.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.06 - 3.25 - 2.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City20135237:1344
2.Manchester United21125437:2741
3.Liverpool FC21117343:2440
4.Leicester City21123637:2539
5.West Ham United21105631:2735
6.Tottenham Hotspur2096534:2133
7.Chelsea FC2196635:2333
8.Everton FC19103629:2433
9.Aston Villa19102734:2132
10.Arsenal FC2194826:2031
11.Southampton FC2085727:2529
12.Leeds United2092935:3629
13.Crystal Palace2175925:3626
14.Wolverhampton Wanderers21651021:3023
15.Newcastle United21641121:3422
16.Burnley FC20641013:2622
17.Brighton & Hove Albion2149823:2921
18.Fulham FC20281017:2914
19.West Bromwich Albion21261317:5012
20.Sheffield United21221712:348

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1408)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele