Pohár UEFA - 27.11. souhrn

27.11.2008, 21:11, aktualizováno 28.11.2008, 00:28
Komentáře a souhrny
Pohár UEFA poznal první postupující do jarních bojů. Jsou jimi CSKA Moskva, St. Etienne, Manchester City a AC Milán, další kluby k tomu mají výrazně nakročeno. Mezi nimi je i Galatasaray, který dnes i kvůli neuznané brance Baroše podlehl Charkovu. Ve "slávistické" skupině podlehl doma Hamburk Ajaxu.
Skupina A

Schalke 04 - Manchester City 0:2

27.11.2008 19:00

Góly: 32. Benjani, 66. Stephen Ireland

Manchester City potvrdil roli jednoho z hlavních adeptů na zisk nejcennější trofeje v Poháru UEFA a na půdě velmi silného Schalke nakonec pohodlně dokráčel k vítězství 2:0. Ve skupině A má tak po dvou zápasech plný počet šesti bodů a postup ze skupiny mu neunikne.

Ani německý gigant na tom není špatně, ze tří duelů získal čtyři body a má též dobře našlápnuto. Navíc v posledním střetnutí hraje na půdě podceňovaného Twente.

Manchester rozhodl o svém vítězství skoro přesně v první a druhé třetině utkání, průběh celého zápasu s přehledem kontroloval. Hosté dokázali získat tři body i bez své největší hvězdy Robinha, který je zraněný, nahradil ho Daniel Sturridge a vymyslel přenádhernou nahrávku na první branku.

V úvodní šanci se ocitl v páté minutě Sturridge, jenž nebezpečně unikal po levé straně, nicméně vážněji nevystřelil. Na druhé straně skvěle zlikvidoval pokus Heiko Westermanna gólman Joe Hart.

Hart zasáhl též výborně o něco později proti dělovce asi z dvaceti metrů od Jonese, včas pak odkopával na roh Vassell. V dalším průběhu se zrodily tutovky na obou stranách, Neuer nejprve perfektně ukryl do náruče hlavičku Vassella, Hart v poslední možné chvíli zachytil střelu Kuranyiho z bezprostřední blízkosti. První branku tak dál krátce po půl hodině hry Benjani Mwaruwari. Nejprve si však teprve devatenáctiletý Sturridge vyškolil na levém křídle Kuraniho, po něm vyslal nádherný pas, a i když Ireland v snadné pozici netrefil, dobře ho zastoupil právě Benjani - 0:1.

Schalke vyrábělo chyby v obraně, po ráně Irelanda z dvanácti metrů měl Neuer velké štěstí. City nenavýšilo skóre ani po brejku Garrida. V druhé půli nebezpečně pálil z třiceti metrů Shaun Wright-Phillips, i tentokrát ale Neuer předvedl jistý zásah. Hosté využili svůj potenciál necelých dvacet pět minut před koncem, kdy Ireland střelou na vzdálenější tyč trefil přesně kout branky a Neuer byl bez šance.

V závěru klání se síly už srovnaly a příležitosti se urodily na obou stranách, jenže výsledek se už nezměnil a City po zásluze vyválčilo tři body. Schalke, pokud chce postoupit, by mělo v Holandsku bodovat.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Racing Santander 2:2

27.11.2008 20:45

Góly: 5. Mateja Kežman, 32. Péguy Luyindula - 40. Sammy Traoré (vl.), 55. Gonzalo Colsa

Dvoubrankové vedení dokázali promarnit fotbalisté PSG. Po půlhodině hry už vedli nad Racingem Santander 2:0, těsně před poločasovým hvizdem si však domácí Traore vsítil vlastní gól a v 55. minutě dokázali hosté zásluhou Colsa vyrovnat na 2:2. Pařížané tak stále čekají na první letošní vítězství v Poháru UEFA.

První branka utkání padla do sítě Santanderu už v páté minutě, Luyindula využil zaváhání obrany hostů a "uloupil" jí míč, který okamžitě poslal Kežmanovi. Srbský útočník se opřel do míče a vymetl horní růžek branky hostů. Vstřeleným gólem dal Kežman trenérovi Le Guenovi jasně najevo, že patří do základní sestavy a ne pouze na lavičku náhradníků. V průběhu týdne právě mezi Kežmanem a Le Guenem na toto téma proběhla slovní "přestřelka".

Na rozdíl dvou gólů zvyšoval po půlhodině hry Luyindula. Hostům nevyšla ofsajdová past, Rothen utekl obráncům a předložil míč Luyindulovi, který ho neměl problém uklidit do sítě. Do konce poločasu padl ještě jeden gól, tentokrát do branky PSG. Munitisův přímý kop si nešťastně do vlastní branky srazil Traore.

Hosté se nevzdávali a dočkali se vyrovnávací branky, v 55. minutě se z třiceti metrů opřel do míče Colsa a nádhernou dalekonosnou ranou upravil na 2:2. Závěr utkání přinesl po jedné šanci na každé straně, ale nerozhodný stav vydržel až do závěrečného hvizdu.

PSG stále okupuje se ziskem jediného bodu poslední místo skupiny A, avšak ani hosté nemají velký důvod k radosti. Na svém kontě mají body dva a stále jim patří nepostupová čtvrtá pozice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City (ENG)22005:26
2.Schalke 04 (GER)31114:44
3.FC Twente (NED)21013:33
4.Racing Santander (ESP)30213:42
5.Paris Saint-Germain (FRA)20113:51
Skupina B

Galatasaray SK - Metalist Charkov 0:1

27.11.2008 19:00

Góly: 81. Edmar

Galatasaray nenaplnil v utkání proti Charkovu očekávání a svému soupeři podlehl na vlastním hřišti 0:1. Vítězství a tím i tři body zajistil Charkovu v 81. minutě hry Edmar.

Hrdinou Charkova byl však gólman Gorjajnov, jehož nedokázal překonat žádný z kanonýrů Galatasaraye. Přitom domácí mohli jít do vedení velmi brzy, když střelu Yamana musel gólman hostí vyrážet alespoň na roh. Gorjajnov se znovu ukázal po dalekonosném pokusu Turana a ten samý hráč měl i další šance, ani jednu z nich však v gól neproměnil.

Ve 31. minutě se už domácí diváci radovali z gólu, ovšem předčasně. Lincoln našel nabíhajícího Baroše a český útočník přesnou střelou překonal brankáře Charkova. Rozhodčí však gól neuznal kvůli ofsajdu. Galatasaray byl čím dál nebezpečnější a o gól se pokoušel i Sarioglu, ale marně.

I po přestávce měl Galatasaray převahu a jen díky Gorjajnovovi se Sabri Sarioglu ani tentokrát neradoval z branky. Další šanci měl i Baroš, Charkov však odolával gólu a v 81. minutě se mu navíc podařilo vsítit důležitou branku. Brazilec Edmar se dostal po rohovém kopu k míči a chladnokrevně akci zakončil přesnou střelou. Charkov si tak z Istanbulu odváží překvapivou výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Olympiakos Pireus - SL Benfica 5:1

27.11.2008 20:45

Góly: 1. Luciano Galletti, 17. Christos Patsatzoglou, 24. Diogo, 44. Fernando Belluschi, 53. Diogo - 33. David Luiz

Olympiakos doslova rozebral na domácím stadionu Benfiku 5:1 a připisuje si tak velmi důležité body v Poháru UEFA.

Domácí fotbalisté zvládli brilantně začátek zápasu, už v první minutě totiž slavili první branku když ke střele napřáhl Luciano Galleti a trefil se přesně - 1:0. Benfiku tato branka hodně srazila a na jejích hráčích to bylo hodně vidět. Naopak domácím to dodalo ještě více odvahy a pouštěli se do dalších nebezpečných akcí.

Výsledkem jejich snažení byl v 17. minutě další gól, když se v pokutovém území rychle zorientoval Patsatzoglu a zvýšil tak na 2:0 pro Olympiacos. Další pohroma pro hosty z Portugalska přišla o sedm minut později, když se z podobné pozici jako jeho spoluhráč trefil Luis Diogo a domácí tak vedli už o tři branky.

V tu chvíli jako by si hráči Benfiky řekli, že už nemají co ztratit a začali také sami něco vymýšlet. Jejich snaha byla ve 33. minutě odměněna brankou. Vše se událo opět v pokutovém území, kde celou situaci pro hosty vyřešil David Luiz a snížil na 1:3 z pohledu hostů. Poté se tento velmi divoký zápas podstatně zklidnil, domácí už nechtěli připustit další snížení a hostům se moc nedařila rozehrávka jejich akcí.

Do poločasu se však domácím přeci jen podařilo ještě jednou skórovat a to ve 44. minutě, to se trefil Argentinec Fernando Belluschi, a tak šli domácí do šaten s velmi vysokým náskokem 4:1. Do druhého dějství vstoupila aktivněji logicky Benfika, která musela s tímto nepříznivým vývojem něco udělat, pokud si chtěla odvést nějaký body. Domácí už jen kontrolovali hru a zápas si užívali.

V 53. minutě se jim navíc povedlo opět udeřit a byl to Luis Diogo, který svou druhou brankou v tomto zápase poslal Olympiacos do drtivého vedení 5:1. I když se hosté ještě snažili vyvinout nějaký tlak, nebylo jim to moc platné, jelikož v tomto zápase opravdu tahali celou dobu za kratší konec.

Šanci skórovat měli ještě Urretaviscaya, Reyes a Suazo, ale jejich pokusy v síti neskončily kvůli nepřesnosti nebo dobrému zásahu domácího brankáře Nikopolidise. Řecký celek si už do konce zápasu svůj náskok pohlídal a vyhrál tak 5:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Galatasaray SK (TUR)32013:16
2.Metalist Charkov (UKR)21101:04
3.Olympiakos Pireus (GRE)21015:23
4.Hertha BSC (GER)20201:12
5.SL Benfica (POR)30122:81
Skupina C

UC Sampdoria - VfB Stuttgart 1:1

27.11.2008 20:45

Góly: 39. Paolo Sammarco - 8. Ciprian Marica

Ve vyrovnaném zápase se nakonec oba týmy musely spokojit s jedním za remízu 1:1, i když mírně aktivnějším mužstvem byla domácí Sampdoria.

Hodně lidí čekalo, jak se představí Stuttgart pod vedením nového kouče Babbela. Lépe začali určitě domácí, když první šanci měl hned na začátku Cassano, ale jeho pokus zlikvidoval Jens Lehmann. Kupodivu to byl právě Stuttgart, který vstřelil první branku utkání. Po přihrávce do pokutového území si s míčem velmi dobře poradil Ciprian Marica a poslal hosty do vedení.

Poté přišlo ve 12. minutě nešťastné zranění, když Magnina musel nahradit Boka. I přes obdrženou branku se domácí stále tlačili do ofenzívy a snažili se co nejrychleji vyrovnat. Pokusy Bonazolliho, Cassana a Franceschiniho však nemířily mezi tři tyče.

Vyrovnání se tak Sampdoria dočkala až ve 39. minutě. K míči se dostal Paolo Sammarco a nedal Lehmannovi nejmenší šanci zareagovat - 1:1. Vyrovnávací branka hodně zaskočila hráče VfB, kteří hráli do té doby celkem v klidu, ale do konce první půle tomu bylo po obdržené brance úplně jinak.

Na začátku druhého poločasu vyzkoušeli své štěstí na jedné straně Cassano a na druhé Gomez, ani jeden z jejich pokusů však neskončil v brance. Hra byla ve druhé půle hodně často přerušovaná a moc to neprospívalo tempu hry. Stuttgart se snažil hrát velmi zodpovědně dozadu a neudělat zbytečnou chybu, domácí zase nemohli najít cestu, jak se dostat k ohrožení branky.

Do osmdesáté minuty se tak nic podstatného nestalo, oba týmy soupeřily spíš o jistotu a kontrolu nad hrou, než aby se snažily dostat toho druhého pod nějaký souvislejší tlak. V závěru zápase měl ještě šanci Delvecchio, ale ani jeho pokus se neujal, a tak se oba kluby musely spokojit s bodem za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

FK Partizan - Standard Lutych 0:1

27.11.2008 20:45

Góly: 36. Igor De Camargo

Standard Lutych vyhrál stejně jako ve svém úvodním utkání skupiny C 1:0, tentokrát si po tomto výsledku odvezl všechny body ze hřiště bělěhradského Partizanu. Těsnou výhru belgickému mistrovi zajistila branka Igora De Camarga.

Hosté začali zhurta a brzy dostali svého soka pod tlak. Ofenziva Standardu si vypracovala několik šancí, z nich největší měli Mbokani, který byl ale na poslední chvíli zblokován, a De Camargo, jehož hlavičku po rohu Defoura zneškodnil domácí brankář Božović. Poté se po dalším Defourově rohu prosazoval Mbokani, mířil ovšem mimo.

Zaslouženého vedení ale hosté do přestávky dočkali. Ve 36. minutě se na levé straně uvolnil Mbokani a vyslal prudký centr, na nějž Božović nedosáhl a na zadní tyči uklidil míč hlavou do sítě De Camargo - 0:1.

O přestávce Partizan prostřídal a do druhé půle vstoupil mnohem aktivněji. Jako první zahrozil právě střídající Marko Jovanović, proti jehož snaze ale byl do té doby nudící se Espinoza. Ten si o chvíli později mohl hluboce oddechnout poté, co přímý kop v podání Jucy skočnil nad jeho brankou.

Štěstí pak zkoušel Diarra, který ale neuspěl stejně jako v největší šanci domácích Zoran Tošić, který po hodině hry nastřelil brankovou konstrukci. Stejný hráč pak ohrozil Espinozu ještě třikrát, ke kýženému vyrovnání to ovšem nevedlo.

V závěru se pak ozvali také hosté a Božović se musel vytáhnout proti pokusům Defoura a De Camarga, nic platné to ovšem domácím nebylo, protože beztak prohráli 0:1 a po třech prohrách se jim dveře do jarních bojů v Poháru UEFA uzavřely. Borci z Lutychu jsou na tom zcela opačně, se šesti body jsou první.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Standard Lutych (BEL)22002:06
2.UC Sampdoria (ITA)21103:24
3.VfB Stuttgart (GER)31113:34
4.Sevilla FC (ESP)21012:13
5.FK Partizan (SRB)30031:50
Skupina D

NEC Nijmegen - Tottenham Hotspur 0:1

27.11.2008 19:00

Góly: 14. Jamie O'Hara

Tottenham se dostává z krize i na evropské scéně, po vzkříšení v Premier League si připisuje tři důležité body také v Poháru UEFA. Tentokrát si dokázal poradit s holandským Nijmegenem, který porazil nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

Ten po dvou porážkách začíná ztrácet reálnou naději na postup, to kohoutům po druhé výhře už jarní část zřejmě neunikne. Jedinou branku utkání dál už po necelé čtvrthodině hry hlavou Jamie O'Hara.

Kouč hostů už před zápasem překvapil, když se do osmnáctičlenného kádru dostali hned čtyři hráči z juniorských výběrů: na lavičce byli John Bostock, Adam Smith, Jonathan Obika a Ryan Mason, posledně dva zmiňovaní dokonce naskočili na hřiště v závěrečné fázi.

Dobrou zprávou byl návrat brankářské jedničky Heurelho Gomese, který při své obnovené premiéře udržel čisté konto. Hned z první vážnější akce kohouti skórovali, David Bentley uvolnil Fraizera Campbella, ten zleva poslal pas přesně na hlavu O'Hary a dílo bylo dokonáno.

Přitom Nijmegen se co se týče šancí neztratil, Goméz musel řešit ošemetné situace při pokusu Moestafa El-Kabira či dělovce Jhonny van Beukeringa. Nebezpečný byl ale hlavně El-Kabir, na poslední chvíli ho musel zablokovat v jedné ze šancí přispěchavší Woodgate. Krátce před půlí mohl opět navýšit O'Hara či Darren Bent, brankář Gabor Babos ovšem situace bezpečně kontroloval.

Zkraje druhého dějství spálil obrovskou tutovku velmi aktivní Bentley, kdy vzdálenější roh branky minul velmi těsně. Hosté i přes vedení byli nadále při chuti, hlavičku Benta opět musel likvidovat Babos. Domácí pohrozili pouze střelou zdálky Van Beukeringa, na víc se ale nezmohli. V samém konci se ještě pokusil stav zvrátit El-Kabir, ale ani teď se neprosadil a Tottenham proto vedení udržel.

Kohouti zakončí své vystoupení doma se Spartakem Moskva, Nijmegen bude mít na jarní přežití ještě dvě možnosti, proti Spartak Moskva a italskému Udinesse.

Více informací k zápasu

Dinamo Záhřeb - Spartak Moskva 0:1

27.11.2008 20:45

Góly: 75. Ivan Saenko

Ruskému Spartaku už sice skončila domácí liga, ale jeho hráči na fotbal rozhodně nezapomněli a ve velice důležitém utkání na půdě Dinama Záhřeb zvítězili 0:1.

Do utkání nastoupili také oba čeští fotbalisté, Martin Jiránek a Radoslav Kováč. Jejich Spartak byl na začátku utkání trochu pod tlakem, domácí chtěli svého soupeře hned od zahájení zápasu dostat pod tlak agresivním napadáním a rychlou kombinací.

První šanci měl v 9. minutě Pedro Morales, jeho přímý kop však prolétl kolem tyče branky Stipeho Pletikosi. Na domácích byla vidět snaha, ale jejich postupné útoky hodně často ztroskotávaly na špatných přihrávkách a také špatném pohybu.

První šance hostujícího celku se odehrála až po půlhodině hry. Fathi našel volného Saenka a ten se pohotovou střelou snažil překvapit Butina, bohužel bez efektu. Do konce první půle ještě domácí zahrozili dvěma standardními situacemi, ale ani jedna Pletikosu výrazně neohrozila.

Začátek druhé půle se hodně podobal tomu prvnímu, jediným rozdílem bylo to, že hráči Spartaku se snažili také více tlačit do ofenzívy a dostat Dinamo pod tlak. Hodně aktivní byl ze začátku Alexander Prudnikov, který se také připsal dva střelecké pokusy.

Domácí zahrozili po rohovém kopu, na který si výborně naběhl Bosko Balaban, ale nedokázal svou hlavičku umístit mezi tři tyče. První a také jediná branka utkání tak přišla v 75. minutě a dali jí hosté. Po autovém vhazování se míč dostal až k Saenkovi, který se dlouho nerozmýšlel a razantní střelou poslal svůj tým do vedení.

To byl pro domácí docela šok, protože v tomto vyrovnaném zápase měli mírně navrch, ale fotbal se hraje na branky a tu dal Spartak. Domácí kouč pak ještě pořádně zamíchal sestavou a ke konci zápasu stáhl hru i na dva obránce, ale k vyrovnání to nevedlo a ruský klub si tak z Chorvatska odváží tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Tottenham Hotspur (ENG)32015:26
2.Udinese Calcio (ITA)22004:16
3.Spartak Moskva (RUS)21012:23
4.Dinamo Záhřeb (CRO)31023:73
5.NEC Nijmegen (NED)20022:40
Skupina E

Portsmouth FC - AC Milán 2:2

27.11.2008 21:05

Góly: 62. Younès Kaboul, 73. Nwankwo Kanu - 84. Ronaldinho, 90+2. Filippo Inzaghi

Fotbalisté Portsmouthu už oslavovali vítězství nad slavným AC Milán, ale nakonec se museli smířit pouze s remízou 2:2. Anglický celek vedl po trefách Kaboula a Kanua už 2:0, jenomže nejprve Ronaldinho z přímého kopu vykřesal naději a nastaveném čase srovnal Inzaghi na konečných 2:2. Rossoneri tak zůstali nadále vedoucím týmem skupiny a s předstihem si zajistili postup do další fáze.

Angličané zahrávali už ve druhé minutě volný přímý kop, k němu se postavil Sylvain Distin, jenž čechral míč na vysokého Petera Crouche, obrana Rossoneri úspěšně odvrátila. Portsmouth byl v prvním poločase o něco aktivnější ale jeho útoky většinou ztroskotaly na velmi pozorné obraně Rossoneri.

Právě AC Milán mohl jít do vedení, Shevchenkův přímý kop se od zdi odrazil k Inzaghimu, který už překonal Davida Jamese v brance Portsmouthu, ovšem brance zabránila branková konstrukce. Na druhé straně neměl velké problémy Dida po střele Petera Crouche. Ve 25. minutě vytvořil chybu v defenzívě Giuseppe Favalli, a Belhadj servíroval Crouchovi, toho naštěstí dobře odzbrojil Senderos.

Zhruba po půlhodině hry se do šance po několika nedorozuměních v obraně Portsmouthu dral Inzaghi, jenomže byl v přesile a angličané ho společně zneškodnili. O další dvě minuty později nebezpečně hledal Shevchenko v pokutovém území Inzaghiho, ale hráči AC Milán znovu narazili na defenzívu Portsmouthu.

V závěru prvního poločasu si ještě domácí fotbalisté vytvořili dvě slibné šance, nejprve hlavičkoval Peter Crouch po centru Johnsona vedle, a poté opět spolupráce Johnson-Crouch, tentokrát se pokoušel vytáhlý ex-liverpoolský útočník o akrobatické zakončení, ovšem neúspěšně.

Na úvod druhé půle tvrdě vypálil Shevchenko vedle Jamesovi branky a v 52. minutě zase domácí předvedli pěknou akci na jejímž konci bylo zakončení Johnsona, tomu ale předcházel rychlý výpad Kanua, který následně odcentroval na Johnsona. Po hodině hry se na stadionu Portsmouthu slavilo, domácí celek totiž vstřelil gól. Glen Johnson nakopl balon do pokutového území Milána a přesně našel hlavu neobsazeného Kaboula, brankář Dida nemohl vůbec nic dělat - 1:0.

Za dalších deset minut Portsmouth svoje vedení navýšil, na pravé straně obrany chyboval Antonini, toho využil Kaboul a předložil krásnou a přesnou přihrávku Kanuovi, jenž střílel do prázdné branky- 2:0.

Carlo Ancelotti zareagoval střídáním a do pole poslal brazilské ofenzivní hvězdy Ronaldinha a Pata. Snížit mohl Inzaghi, ale hlavou v dobré příležitosti mířil opět do tyče. V 84. minutě vykřesal naději na zvrat v utkání Ronaldinho, ten stejně jako v posledním ligovém utkání s Turínem skóroval z přímého kopu nádhernou střelou do šibenice - 2:1 z pohledu Portsmouthu.

V 88. minutě byl velice blízko vyrovnání Luca Antonini, obránce Rossoneri tvrdě vypálil jen těsně vedle tyče Jamesovy branky. AC Milán nakonec přeci jenom vyrovnal. V závěrečném tlaku, už v nastaveném čase, si perfektně zpracoval nakopnutý míč Inzaghi a okamžitým zakončením vyrovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

SC Braga - VfL Wolfsburg 2:3

27.11.2008 22:30

Góly: 6. Albert Meyong, 49. Albert Meyong - 24. Edin Džeko, 83. Zvjezdan Misimović (pen.), 90+4. Zvjezdan Misimović

Wolfsburgu se podařil skvělý obrat skóre v závěrečných minutách. Domácí Braga vedla, jenže nakonec na německý klub nestačila, dvěma brankami o tom rozhodl záložník Misimovič.

Hosté přijeli povzbuzeni vysokou výhrou nad Heerenveenem z úvodního vystoupení v základní skupině Poháru UEFA, jenže nezačali dobře. Barzagli před dotírajícím útočníkem Meyongem nešťastně zasáhl míč, ten se otřel o spoluhráče Costu a skončil ve vlastní brance.

Nicméně Wolfsburg se nijak nevzdával a v první půli byl o něco lepším týmem. Brankáře Eduarda záhy vydatně prověřila nebezpečná rána Gentnera. Ve čtyřiadvacáté minutě už bylo srovnání. Dejagah z pravé strany uvolnil Džeka a ten se nádherně trefil na místo určení.

Úvod druhé půle patřil Braze. Matheus se uvolnil na levé straně a předložil míč Meyongovi, pro něhož nebyl problém zblízka skórovat. Za chvilku to mohlo být o dvě branky, ale přímý kop střídajícího Aguiara nakonec v síti neskončil.

Wolfsburg se poté nadechl k závěrečnému náporu a Džeko vybojoval na faulujícím Rodriguezovi penaltu, s přehledem ji proměnil Misimovič a vyrovnal. A to nebylo všechno, bosenská spolupráce zafungovala ještě jednou.

Běžela čtvrtá minuta nastavení, když Eduardo vyrazil střelu Džeka. K míči doběhl Misimovič a domácímu brankáři nedal šanci. Wolfsburg je tak po dvou zápasech stoprocentně úspěšný a má výrazně nakročeno k postupu, Braga má po třech utkáních stejný počet bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán (ITA)32106:37
2.VfL Wolfsburg (GER)22008:36
3.SC Braga (POR)31025:43
4.Portsmouth FC (ENG)20112:51
5.SC Heerenveen (NED)20022:80
Skupina F

MŠK Žilina - Slavia Praha 0:0

27.11.2008 18:30

Góly: -

Slavia přijela do Žiliny s cílem získat tři body, jenže zápas se nevyvíjel podle jejích představ. V utkání nepadla ani jedna branka, slávisté tak získali první bod do tabulky základní skupiny Pohru UEFA, svoje šance na postup ale příliš nezvýšili.

Když se naposledy sešívaní se slovenským soupeřem setkali, gól nepadnul. Tentokrát si ale ani jeden tým nemohl něco podobného dovolit, jelikož nutně potřeboval výhru. Jenže v prvním poločase toho k vidění moc nebylo. O něco aktivnější byli domácí fotbalisté, kteří si vytvořili větší počet šancí nebo alespoň jejich náznaků. Slavia zahrozila až v závěru první půle.

Vůbec první zajímá příležitost přišla v 15. minutě. Po přízemním centru z pravé strany se dostal ke střele z dobré pozice zkušený Zdeno Štrba, jenže nezakončil ideálně a míč letěl vedle Vaniakovy brány. Krátce na to se Žilina opět dostala k hostující bráně a po pěkné kombinaci se málem dostal Adauto. Zakončit ale nedokázal, za další dvě minuty byl naopak jeho pokus zblokován.

V 40. minutě bylo v pokutovém území Slavie opět hodně horko. Aktivní Adauto se dral do zakončení, ale nakonec byla jeho akce hostujícími bránícími hráči zastavena. Následně udeřili svěřenci kouče Jarolíma. Po Ivanově přihrávce se dokázal prosadit Necid, jenže jeho radost byla předčasná. Gól nemohl být uznán pro ofsajd.

Po změně stran začala Slavia dobře. Nejprve svou aktivitou vybojoval Ivana roh, z něhož následně Brabec hlavičkoval asi metr a půl vedle. V 51. minutě mě ale velké štěstí Martin Vaniak. I přes dostatek času k zakončení totiž pálil záložník Robert Jež pouze do středu brány, kde zrovna stál právě zkušený gólman.

V 59. minutě přišla skutečná gólovka a na svědomí ji měla aktivnější Žilina. Po přihrávce od Štrby se ocitl zcela osamocen v pokutovém území Adauto a Slavie měla v tento moment skutečně hodně štěstí. Brazilský kanonýr ale své pozice nevyužil a míč ani nedokázal poslat do území tří tyčí.

To byla bohužel na dlouhou dobu poslední zajímavá příležitost. Další přišla až deset minut před koncem normální hrací doby, Adauto opět ideálně zakončit nedokázal. Závěr zápasu se už dohrál v poklidu a oba celky se tak musely spokojit pouze s bodem.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - AFC Ajax 0:1

27.11.2008 21:00

Góly: 77. Leonardo

Tři body si odváží z německého stánku Nordbank Arena nizozemský Ajax, který porazil domácí Haburg těsně 1:0. O jediný gól zápasu se postaral Leonardo.

Jako první ohrozili bránu soupeře hráči německého celku, ovšem Guerrero ani Reinhardt v úvodní desetiminutovce své fanoušky nerozjásali. Po čtvrthodině hry se dostal Guerrero do další šance, ani tentokrát ale brankáře Vermeera překonat nedokázal.

Do konce první půle se do šance dostali i hosté ze země tulipánů, když po faulu Alexe Silvy zahrával Ajax přímý volný kop, ke kterému se postavil Emanuelson a míč poslal mimo bránu. První půle příliš rozruchu na hrací ploše nepřinesla, diváci na stadionu tak mohli pouze doufat, že druhé dějství přinese lepší fotbal.

Sedm minut po hvizdu, který zahájil druhý poločas, pálil po faulu Davida Jarolíma hostující Lindgren z přímého kopu vedle. O čtyři minuty později neprostřelil hostujícího brankáře Trochowski.

Po hodině hry se ocitl v zakončení velmi aktivní domácí Guerrero, jenž svou příležitost opět zahodil. Za další tři minuty se nepodařilo skórovat ani Oličovi. Čtvrthodiny před koncem utkání zahrávali Holanďané ze slibné pozice přímý kop, Vertonghen ale pálil mimo.

V 77. minutě z ničeho nic udeřil hostující tým, když se po chybě českého reprezentanta Jarolíma dostal k balonu Leonardo, jenž propálil domácího brankáře Rostu. V závěrečné desetiminutovce měli ještě šanci navýšit vedení Ajaxu Emanuelson a Luis Suárez, na Rosta ale nevyzráli.

Ajax si tak z Německa veze velmi cenné tři body a výrazně se přiblížil postupu do jarních bojů Poháru UEFA. Hamburger si naopak svou cestu poněkud zkomplikoval a vítězství v následujícím zápase nad Slávií by mělo být pro svěřence Martina Jola povinností.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Aston Villa (ENG)22003:16
2.AFC Ajax (NED)32013:26
3.Hamburger SV (GER)21012:23
4.Slavia Praha (CZE)20110:11
5.MŠK Žilina (SVK)30121:31
Skupina G

Club Bruggy - AS Saint-Étienne 1:1

27.11.2008 20:45

Góly: 50. Ronald Vargas - 44. David Gigliotti

Závěr první a úvod druhé půle přinesl všechny gólové momenty v utkání mezi Bruggami a St. Etienne. Ve 44. minutě otevřel skóre utkání hostující Gigliotti, Bruggy vyrovnaly hned po výměně stran zásluhou Vargase. Nerozhodné skóre 1:1 vydrželo až do konce střetnutí.

Do zápasu vstoupilo lépe St. Etienne, první náznaky šancí byly k vidění na kopačkách Machada a Gigliottiho. Největší šanci úvodní půle však měli domácí, po čtvrthodině hry nastřelil Dirar břevno branky hostů. St. Etienne znovu zahrozilo o pár chvil později, ale Mirallasův přímý kop si cestu mezi tři tyče nenašel.

Už se zdálo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, v tom ale udeřil výběr hostů. Poslední tým nejvyšší francouzské soutěže si nechal úvodní branku zápasu až na posledních 60 sekund prvního poločasu. Matuidiho centr se dostal až k Gigliottimu, který z šesti metrů dopravil balón do sítě.

Úvod druhé půle patřil Bruggám, běžela 50. minuta a domácí fanoušci se dočkali vyrovnání. Leko poslal do šance Vargase, kterému sice střela vůbec nesedla, přesto se míč šťastně dostal za brankovou čáru. Větší chuť po vítězství měli hosté, ale do konce utkání nedokázali proměnit ani jednu ze svých dvou velkých gólových příležitostí.

Dvacet minut před závěrem zápasu domácí gólman Stijnen zázračně zlikvidoval Payetův pokus a stejně bravurně si poradil se střelou Gomise z 92. minuty. Utkání tak svého vítěze nenašlo a oba týmu si připisují po bodu.

Hosté zůstávají se ziskem sedmi bodů v čele skupiny G, domácí tým má na svém kontě o jedno odehrané utkání méně a se ziskem dvou bodů je na třetí příčce tabulky.

Více informací k zápasu

Rosenborg BK - Valencia CF 0:4

27.11.2008 20:45

Góly: 21. Juan Mata, 76. Pablo Hernández, 88. Rubén Baraja, 90. Joaquín

Valencia loni s Rosenborgem v základní skupině Ligy mistrů dvakrát prohrála 0:2, nyní se jí podařilo srovnat alespoň skóre vzájemných zápasů. Španělský klub potvrdil roli favorita a z Norska si veze výhru 4:0...

Po úvodních oťukávacích minutách se Valencia ujala vedení. V 21. minutě centroval Edu a Matova hlavička se s přispěním břevna a ruky brankáře Jarsteina dostala do sítě - 0:1.

Mata mířil v první půli přesně ještě jednou, jeho další trefa ale nabyla uznána pro ofsajd.

Hosté po změně stran kontrolovali hru a domácích do větších šancí nepouštěli. Vedení Valencie mohl po samostatné akci pojistit Joaquin, ve stoprocentní šanci ale nastřelil pouze domácího brankáře.

Druhou branku svěřenců Unaie Emeryho tak dal až patnáct minut před koncem Pablo Hernandez. Ten dostal dlouhý pas na levou stranu, s míčem proběhl až do pokutového území, zbavil se dvou obránců a následně zakončil přesně ke vzdálenější tyči. Jarstein proti jeho střele neměl šanci.

Závěr zápasu přinesl marnou snahu domácích o nápor a další dvě branky španělského klubu. V 88. minutě se po Joaquinově rohovém kopu prosadil Baraja a konečnou podobu výsledku dal v poslední minutě Joaquin, který zužitkoval přihrávku Morientese - 0:4.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Saint-Étienne (FRA)32107:27
2.Valencia CF (ESP)21105:14
3.Club Bruggy (BEL)20201:12
4.FC Kodaň (DEN)20112:41
5.Rosenborg BK (NOR)30120:71
Skupina H

CSKA Moskva - Lech Poznań 2:1

27.11.2008 18:00

Góly: 31. Alan Dzagojev, 45+1. Jurij Žirkov - 66. Semir Štilić

I když bylo utkání mezi CSKA Moskva a Lechem Poznaň překvapivě vyrovnané, favorité zápasu nakonec získali tři body. Zasloužili se o to Dzagojev a Žirkov, za hosty už jen snižoval Stilič.

Lech šel do utkání s cílem překvapit, což se mu povedlo i v zápase s Nancy, který skončil 2:2. CSKA však bylo zpočátku utkání lepším týmem a po centru Dzagojeva hlavičkoval Berezutskij jen těsně vedle brány. Největší šanci Poznaně v první půli měl Wilk, Akinfejev však nakonec po jeho střele ani nemusel zasahovat. Domácí šanci oplatili a vytvořili nátlak na obranu Poznaně.

Střela Ignaševiče ještě gólem neskončila, talentovaný Dzagojev však o pár minut později poslal svůj tým do vedení. Nadějný mladík převzal míč po průchodu Vágnera Love a přesným zakončením překonal gólmana Turinu.

Manuel Arboleda měl po inkasovaném gólu šanci na vyrovnání, ale nedal a CSKA podruhé trestalo. Grigorjev poslal dlouhý míč Žirkovovi a křídlo ruského týmu pojistilo vedení na 2:0. Dvacet minut po přestávce se Lech znovu dostal do hry. Všemu předcházel faul Grigorjeva na Wilka a z následného volného kopu se krásně trefil přesně do brány CSKA Stilič.

CSKA se v závěrečných minutách bránilo dalšímu inkasovanému gólu a i když mu byl blízko Lewandowski, utkání nakonec skončilo vítězstvím domácích v poměru 2:1.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Feyenoord Rotterdam 3:0

27.11.2008 21:00

Góly: 30. Alberto Lopo, 50. Kevin Hofland (vl.), 51. Andrés Guardado

La Coruňa využila dokonale domácího prostředí a velmi zaslouženě si tak za výhru 3:0 nad nizozemským Feyenoordem připisuje tři body.

Záčátek zápasu byl velmi vyrovnaný, hosté nastoupili bez respektu a snažili se rychle dostat do vedení. Domácí vsadili na vyčkávací taktiku a hrozili zejména po chybách hostujících obránců. Do první šance se dostal v 8. minutě Mista, ale jen těsně minul tyč branky Henka Timmera.

Hosté sázeli hlavně na rychlé brejky, k jejich úspěšnému zakončení by však potřebovali zlepšit finální fázi, která byla kámenem úrazu většiny jejich akcí. Po půlhodině hry museli být fanoušci na stadionu Riazor velmi nespokojeni, jelikož moc pohledný fotbal zatím k vidění nebyl.

Alespoň se však ve 30. minutě dočkali první branky. Ve vápně se míč dostal až k Albertu Lopovi a ten ho ze šesti metrů uklidil do branky. Tento moment by se také dal popsat jako velmi důležitý pro vývoj tohoto utkání, jelikož dodal domácím hodně velkou dávku jistoty.

Do konce první půle se vedení snažili navýšit ještě Guardado a Valeron, ani jednomu z nich se to však nepodařilo. Do druhého poločasu vstoupili mnohem aktivněji hosté, kterým se dařilo kombinace a dostávali domácí pod tlak.

Zlomovým momentem byla 50 .minuta, kdy se do míče velmi nešťastně opřel Kevin Hofland, poslal jej do vlastní branky a zvýšil tak vedení domácích na 2:0. Minutu na to ještě přidal další branku mexický mladík Guardado a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto.

Hosté se ještě o nějakou tu akci pokusili, ale branku domácích výrazně neohrozili. Deportivo nechtělo v posledních minutách hry inkasovat a tak se soustředilo hlavně na defenzívu, což jeho hráčům vyšlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva (RUS)33008:29
2.AS Nancy-Lorraine (FRA)21105:24
3.Deportivo La Coruña (ESP)21013:33
4.Lech Poznań (POL)20113:41
5.Feyenoord Rotterdam (NED)30031:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (48)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ireland

Reagovat
smazaný uživatel

Dzagojev - Vágner. Dnes si smlsli na Poznani.

Reagovat
smazaný uživatel

Ireland opět nezklamal. Ale Robinho ma novou konkurenci. Daniel Sturridge zahrál hodně dobrý zápas. Nejlepší hráč City dnes Těším se co z něho jedńou bude. Hlavně doufám, že bude hrát v neděli proti United. Místo toho Vassella Nic proti,ale už mu začíná docházet dech.

Reagovat
Xavi8

Weiss ml. je minimalne taky talent ako Sturridge co dokazoval min. sezonu ked tahal cely tym (aj Sturridga)az do vitazneho finale FA Cupu s Chelsea...najvecsia chyba je v tom, ze neni anglican..a to uz nehovorim o tom, ze v A je aj mlady Ball...

Reagovat
smazaný uživatel

Divné,že si toho všimli slováci,jak je to největší talent Mcity,ale nikdo jinej...

Reagovat
Xavi8

tak napr. Weissa viac sledujem ako ty

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no City mají základnu jako hrom, osmnáctka teď vede ligu před Liverpoolem a United 12z 10v 2r 0p, sore 48:15!!! vysledky na Middlesbrough 2:9, na Blackburnu 0:8, na Barnsley 1:6, nebo teď naposled doma druhý Liverpool 4:1. Vždyť i Ireland je odchovonec a mnoho dalších a ten Sturridge, nemůžu si pomoct, ale dneska to tam dobře tahal.

Reagovat
Xavi8

vidim, ze mas prehlad..ja ich uz tuto sezonu tak podrobne ako minulu nesledujem, kazdopadne ale a s tym vykonom Sturridga mas pravdu

Reagovat
Xavi8

ale samozrejme Sturridge je velky talent

Reagovat
GEGE

Škoda zatím smůla v zakončení ale snad to v druhém poločase protrhnem.Hlavně dát pozor na Crouche měl tam dobré náznaky.

Reagovat
smazaný uživatel

Dinho & Pippo - dobrej comeback do zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho poslední dobou začíná zase bláznit!? Jak ten gól vypadal?

Reagovat
smazaný uživatel

Přímák 25 metrů přímo do vzdálenější šibenice

Reagovat
smazaný uživatel

nedíval jsem se - nemoh jsem zápas nikde spustit, takže pouze livescore.

btw.: série neporazitelnosti pokračuje...

Reagovat
smazaný uživatel

se koukni vzdycky pred zapasem na neoficialni stranky ac tady u nas v Cesku a tam se hazej do fora vzdycky vodkazy na zapas

Reagovat
smazaný uživatel

já ty odkazy měl, ale žádnej mi nechtěl najet. bude tady s tím na kolejích asi nějakej problém, protože doma je to většinou bez problému...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsi na kolejích, tak se s takovýmto sledováním fotbalu rozluč.

Reagovat
smazaný uživatel

njn, Uefu si holt letos asi nevychutnám...

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho Ukázkový přímáček.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to už se těším na highlight

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tak koukám první gól přes Senderose, druhej v podstatě taky + Zambrotta (chtěli/nechtěli dělat offside past). jinak Dinho nádhera no

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že to u toho 1 golu Kaboula není o kousek delší. V replay bylo jak letěl ten centr, tak Tony Adams se napřáhl hlavou zároveň s Kaboulem a tak to tam trkl, jak kdyby hlavičkoval on Aspoň jde vidět jak to prožívá, tak to má byt

Reagovat
smazaný uživatel

No to se těš Pippo dal Tři tyčky

Reagovat
smazaný uživatel

Dvě plus břevno ale takove zvrchu, přehazoval golmana a otřelo se to o břevno a sjelo to po siti

Reagovat
GEGE

To je neuvěřitelné jak to Ronaldinho dává s těch přímaků Jinak Pippo kapitán ten gol si zasloužil dvě tyčky v zápase moc se mu to přál. Ale jinak celkově nic moc ale remíz stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, bohatě. hlavně jsem nechtěl prohrát, protože by to mohlo nalomit psychiku..., takhle jedem dál (unbeatable).

Reagovat
GEGE

Reagovat
-Kopy-

Valencie Konečně se Pablo prosadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Čtyři fíky, zápas pod kontrolou, co víc si přát. I když pro nás panovalo krajně nepříznivé počasí, tak jsme to zvlídli nad očekávání. Pro mě nejlepším hráčem asi Edu, krásně dirigoval hru, dikotval tempo, za celou dobu pokazil snad jen 2 přihrávky. Dal bych mu šanci i v lize. Amunt

Reagovat
smazaný uživatel

...zvládli, diktoval

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

To Gattuso co rikas ted na posledni vykony Kaka??me se moc nelibi posledni dobou posadil bych ho na lavku at si neni jistej tim mistem v zakladu jenze to Carlo neudela misto nej R80 tomu se ted docela zacina darit

Reagovat
smazaný uživatel

je to slabší no, nějak není ve své kůži. těžko říct, co ho trápí..., ale zas nutno dodat, že i takovej Ricky je užitečnej. s tím posazením je to nicméně nereálný a těžko si může myslet něco jinýho (není blbej a Carletto tomu svými prohlášeními jako "Kaka' is the symbol of this Milan" taky moc nepomáhá). teď má ale stopku, tak uvidíme, jak nám to bez něj půjde a na základě toho pak může Ancelotti dál uvažovat a rozhodovat se...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fakt rád, že se Dinhovi daří, přece jenom ty kecy, že už na to nemá a tak....

Reagovat
stas87

ku... Patrtizan prehral dinamo prehralo zilina remizovala no aspon ze vyhral metalist inak utorok streda stvrtok=nic sa nezadarilo

Reagovat
Radin

OT: for svinpav:Gratuluji k finále,všiml sem si toho až dnes,ale super úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

hej hej BErnard je nejlepsi pivo uáááááá hej! a blue effect skvela kapela hejáááááááá

Reagovat
smazaný uživatel

včerejší zápas AC jsem sledoval musím říct, že sme si nezasloužili remízu!! Portsmouth nás přehrával 80% zápasu. Vlítli na nás a vůbec jsme na tu jejich hru nedokázali zareagovat. A znovu se ukázalo, že bez Seedorfa je naše záloha poloviční, když přišel, tak se teprve začlo něco dít. Senderos a Sheva hodně špatnej výkon. Obrana celkově nic moc.

Reagovat
GEGE

Neřekl bych,že nás Portsmouth přehrával 80% zápasu.První půle vyrovnaná Portsmouth měl jen nějaké náznaky šancí zato Pippo měl dvě tutovky.Druhý poločas byl s naší strany špatný ale dá se to vysvětlovat tím,že nám stačila remíza a tenhle zápas nebyl tak důležitý...S tou obranou souhlas Zambrotta asi nejhorší zápas v téhle sezoně,Senderos opět špatný a ani Antonini nehrál dobře...Ale jak už jsem říkal tenhle zápas nebyl důležitý hlavně,že se nikdo nezranil a série bez porážky pokračuje...

Reagovat
smazaný uživatel

tak na výkonu se asi neshodneme , ale v tom, že Senderose po sezóně nebrat už asi jo né?.

Reagovat
GEGE

Jj Senderos pěkně zpátky do Arsenalu...

Reagovat
smazaný uživatel

tahle otázka si ani nezaslouží výraznější pozornost

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak Moscow

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

zabudol som

Reagovat
Radin

Reagovat
Tomanatura

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele