základní skupiny - skupina D
27.11.2008 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - Tottenham Hotspur 0:1

Tottenham se dostává z krize i na evropské scéně, po vzkříšení v Premier League si připisuje tři důležité body také v Poháru UEFA. Tentokrát si dokázal poradit s holandským Nijmegenem, který porazil nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

Ten po dvou porážkách začíná ztrácet reálnou naději na postup, to kohoutům po druhé výhře už jarní část zřejmě neunikne. Jedinou branku utkání dál už po necelé čtvrthodině hry hlavou Jamie O'Hara.

Kouč hostů už před zápasem překvapil, když se do osmnáctičlenného kádru dostali hned čtyři hráči z juniorských výběrů: na lavičce byli John Bostock, Adam Smith, Jonathan Obika a Ryan Mason, posledně dva zmiňovaní dokonce naskočili na hřiště v závěrečné fázi.

Dobrou zprávou byl návrat brankářské jedničky Heurelho Gomese, který při své obnovené premiéře udržel čisté konto. Hned z první vážnější akce kohouti skórovali, David Bentley uvolnil Fraizera Campbella, ten zleva poslal pas přesně na hlavu O'Hary a dílo bylo dokonáno.

Přitom Nijmegen se co se týče šancí neztratil, Goméz musel řešit ošemetné situace při pokusu Moestafa El-Kabira či dělovce Jhonny van Beukeringa. Nebezpečný byl ale hlavně El-Kabir, na poslední chvíli ho musel zablokovat v jedné ze šancí přispěchavší Woodgate. Krátce před půlí mohl opět navýšit O'Hara či Darren Bent, brankář Gabor Babos ovšem situace bezpečně kontroloval.

Zkraje druhého dějství spálil obrovskou tutovku velmi aktivní Bentley, kdy vzdálenější roh branky minul velmi těsně. Hosté i přes vedení byli nadále při chuti, hlavičku Benta opět musel likvidovat Babos. Domácí pohrozili pouze střelou zdálky Van Beukeringa, na víc se ale nezmohli. V samém konci se ještě pokusil stav zvrátit El-Kabir, ale ani teď se neprosadil a Tottenham proto vedení udržel.

Kohouti zakončí své vystoupení doma se Spartakem Moskva, Nijmegen bude mít na jarní přežití ještě dvě možnosti, proti Spartak Moskva a italskému Udinesse.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 : 2

Reagovat
cerwi

ty vole no to musela bejt fotbalová nuda:-D důležitý jsou 3 body... Come on ou spurs

Reagovat
georgeo

Reagovat
smazaný uživatel

krize je tatam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele