základní skupiny - skupina B
27.11.2008 20:45 CET
5 : 1
(4:1)

Reportáž

Olympiakos Pireus - SL Benfica 5:1

Olympiakos doslova rozebral na domácím stadionu Benfiku 5:1 a připisuje si tak velmi důležité body v Poháru UEFA.

Domácí fotbalisté zvládli brilantně začátek zápasu, už v první minutě totiž slavili první branku když ke střele napřáhl Luciano Galleti a trefil se přesně - 1:0. Benfiku tato branka hodně srazila a na jejích hráčích to bylo hodně vidět. Naopak domácím to dodalo ještě více odvahy a pouštěli se do dalších nebezpečných akcí.

Výsledkem jejich snažení byl v 17. minutě další gól, když se v pokutovém území rychle zorientoval Patsatzoglu a zvýšil tak na 2:0 pro Olympiacos. Další pohroma pro hosty z Portugalska přišla o sedm minut později, když se z podobné pozici jako jeho spoluhráč trefil Luis Diogo a domácí tak vedli už o tři branky.

V tu chvíli jako by si hráči Benfiky řekli, že už nemají co ztratit a začali také sami něco vymýšlet. Jejich snaha byla ve 33. minutě odměněna brankou. Vše se událo opět v pokutovém území, kde celou situaci pro hosty vyřešil David Luiz a snížil na 1:3 z pohledu hostů. Poté se tento velmi divoký zápas podstatně zklidnil, domácí už nechtěli připustit další snížení a hostům se moc nedařila rozehrávka jejich akcí.

Do poločasu se však domácím přeci jen podařilo ještě jednou skórovat a to ve 44. minutě, to se trefil Argentinec Fernando Belluschi, a tak šli domácí do šaten s velmi vysokým náskokem 4:1. Do druhého dějství vstoupila aktivněji logicky Benfika, která musela s tímto nepříznivým vývojem něco udělat, pokud si chtěla odvést nějaký body. Domácí už jen kontrolovali hru a zápas si užívali.

V 53. minutě se jim navíc povedlo opět udeřit a byl to Luis Diogo, který svou druhou brankou v tomto zápase poslal Olympiacos do drtivého vedení 5:1. I když se hosté ještě snažili vyvinout nějaký tlak, nebylo jim to moc platné, jelikož v tomto zápase opravdu tahali celou dobu za kratší konec.

Šanci skórovat měli ještě Urretaviscaya, Reyes a Suazo, ale jejich pokusy v síti neskončily kvůli nepřesnosti nebo dobrému zásahu domácího brankáře Nikopolidise. Řecký celek si už do konce zápasu svůj náskok pohlídal a vyhrál tak 5:1.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

benfica se rozjela, tipuju 02

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele