základní skupiny - skupina E
27.11.2008 21:05 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Portsmouth FC - AC Milán 2:2

Fotbalisté Portsmouthu už oslavovali vítězství nad slavným AC Milán, ale nakonec se museli smířit pouze s remízou 2:2. Anglický celek vedl po trefách Kaboula a Kanua už 2:0, jenomže nejprve Ronaldinho z přímého kopu vykřesal naději a nastaveném čase srovnal Inzaghi na konečných 2:2. Rossoneri tak zůstali nadále vedoucím týmem skupiny a s předstihem si zajistili postup do další fáze.

Angličané zahrávali už ve druhé minutě volný přímý kop, k němu se postavil Sylvain Distin, jenž čechral míč na vysokého Petera Crouche, obrana Rossoneri úspěšně odvrátila. Portsmouth byl v prvním poločase o něco aktivnější ale jeho útoky většinou ztroskotaly na velmi pozorné obraně Rossoneri.

Právě AC Milán mohl jít do vedení, Shevchenkův přímý kop se od zdi odrazil k Inzaghimu, který už překonal Davida Jamese v brance Portsmouthu, ovšem brance zabránila branková konstrukce. Na druhé straně neměl velké problémy Dida po střele Petera Crouche. Ve 25. minutě vytvořil chybu v defenzívě Giuseppe Favalli, a Belhadj servíroval Crouchovi, toho naštěstí dobře odzbrojil Senderos.

Zhruba po půlhodině hry se do šance po několika nedorozuměních v obraně Portsmouthu dral Inzaghi, jenomže byl v přesile a angličané ho společně zneškodnili. O další dvě minuty později nebezpečně hledal Shevchenko v pokutovém území Inzaghiho, ale hráči AC Milán znovu narazili na defenzívu Portsmouthu.

V závěru prvního poločasu si ještě domácí fotbalisté vytvořili dvě slibné šance, nejprve hlavičkoval Peter Crouch po centru Johnsona vedle, a poté opět spolupráce Johnson-Crouch, tentokrát se pokoušel vytáhlý ex-liverpoolský útočník o akrobatické zakončení, ovšem neúspěšně.

Na úvod druhé půle tvrdě vypálil Shevchenko vedle Jamesovi branky a v 52. minutě zase domácí předvedli pěknou akci na jejímž konci bylo zakončení Johnsona, tomu ale předcházel rychlý výpad Kanua, který následně odcentroval na Johnsona. Po hodině hry se na stadionu Portsmouthu slavilo, domácí celek totiž vstřelil gól. Glen Johnson nakopl balon do pokutového území Milána a přesně našel hlavu neobsazeného Kaboula, brankář Dida nemohl vůbec nic dělat - 1:0.

Za dalších deset minut Portsmouth svoje vedení navýšil, na pravé straně obrany chyboval Antonini, toho využil Kaboul a předložil krásnou a přesnou přihrávku Kanuovi, jenž střílel do prázdné branky- 2:0.

Carlo Ancelotti zareagoval střídáním a do pole poslal brazilské ofenzivní hvězdy Ronaldinha a Pata. Snížit mohl Inzaghi, ale hlavou v dobré příležitosti mířil opět do tyče. V 84. minutě vykřesal naději na zvrat v utkání Ronaldinho, ten stejně jako v posledním ligovém utkání s Turínem skóroval z přímého kopu nádhernou střelou do šibenice - 2:1 z pohledu Portsmouthu.

V 88. minutě byl velice blízko vyrovnání Luca Antonini, obránce Rossoneri tvrdě vypálil jen těsně vedle tyče Jamesovy branky. AC Milán nakonec přeci jenom vyrovnal. V závěrečném tlaku, už v nastaveném čase, si perfektně zpracoval nakopnutý míč Inzaghi a okamžitým zakončením vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

tipoval bych remízku, nikam se nepoženeme Portsmouth bychom měli ubránit. tzn. 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

..nepoženeme a Port...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jedem kuci stary :o)))))))

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně těžké na tipování... Jsme o pár tříd výše, ale myslím že poppey překvapí :\

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, vypadalo to dobře

Reagovat
smazaný uživatel

škoda pompeys

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele