Ligue 1 - souhrn 22. kola

23.01.2015, 22:25, aktualizováno 25.01.2015, 22:56
Komentáře a souhrny
Lyon porazil Metz a nadále se drží na špici. Marseille nestačila na Nice a na lídra už ztrácí čtyři body. Navíc se na ní dotáhlo Paris Saint-Germain, které uspělo v Saint-Étienne. Monako uspělo v Lille, tři body slaví rovněž Montpellier, Guingamp a Évian. Bastia hrála s Bordeaux bez branek stejně jako Remeš s Lensem, Caen čtyřmi brankami vyplenilo půdu Rennes...

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 0:1

25.01.2015 21:00

Góly: 60. Zlatan Ibrahimović (pen.)

Důležitý souboj o přední pozice zvládlo na Stade Geoffroy-Guichard hostující PSG, jenž skórovalo proti St. Étienne díky proměněné penaltě Zlatana Ibrahimoviče. Svěřenci Laurenta Blanca využili pátečního zaváhání druhé Marseille a dotáhli se bodově na ní. Zároveň odskočili čtvrtým Les Verts na rozdíl čtyř bodů.

Oba týmy musely v průběhu tohoto týdne sehrát těžká utkání v rámci Coupe de France a možná že kvůli téhle skutečnosti nepůsobily nějak živým a čerstvým dojmem. Zápas nenabídl tolik gólových šancí, jak by se na šlágr kola slušelo a patřilo, a dopadl vlastně totožně jako před dvěma týdny v rámci Ligového poháru.

St. Étienne prostě na pařížský celek neumí. Už počtvrté v řadě mu nedokázalo vstřelit jedinou branku, celkově s ním prohrálo popáté za sebou. Před vlastními fanoušky padlo teprve podruhé v sezóně. Navíc po dlouhých dvanácti kolech skončila domácím série neporazitelnosti. Naposledy padli v Ligue 1 na začátku října minulého roku s Toulouse.

Do jakési první pološance se dostal už po čtyřech minutách hry Marquinhos, který trochu netradičně nastoupil na kraji obrany, nicméně jeho pokus dokázal zablokovat Tabanou. Na druhé straně se v 19. minutě propracoval k ohrožení branky Baysse, jenže gólman Sirigu byl mezi třemi tyčemi pozorný.

Ve 26. minutě na půlicí čáře dobře zapracoval Thiago Silva, který sebral míč van Wolfswinkelovi, následně adresoval svou přihrávku na Lucase, který poté svým centrem hledal ve vápně Matuidiho. Avšak ten před domácí brankou selhal v koncovce. Čtyři minuty před koncem ani nepřesná střela Molla nemohla změnit průběžné skóre.

Osm minut po přestávce se již rozvlnila síť, ovšem radost Cavaniho po akci Matuidiho byla předčasná, neboť Uruguayec se nacházel pouze v ofsajdu. O pár chvil později Verratti poslal parádní kolmici na rozeběhnutého Ibrahimovice, který se ocitl za obranou, svou pravačkou vypálil po zemi, a gólman Ruffier musel vyrážet do zámezí.

Z následného rohového kopu hlavičkoval Thiago Silva k tyčce, tam se rukou dotkl míče bývalý Pařížan Clément, a sudí Buquet nařídil pokutový kop. Ačkoli Ibrahimovicovi někdo z tribun svítil do obličeje laserem, z bílého puntíku proměnil. Švéd byl mimochodem v posledním vzájemném měření sil s ASSE také tím, kdo zaznamenal jediný gól utkání.

PSG byl i nadále směrem dopředu nebezpečnější. V 69. minutě se po zkažené rozehrávce Verrattiho nedostal k zakončení Ibrahimovic, v 75. minutě trefil Cavani po pasu Verrattiho obloučkem jen břevno. St. Étienne mohlo vyrovnat snad jen v závěru ze standardky, ta ovšem pro Blancovo mužstvo dopadla ve finále dobře.

Více informací k zápasu

Stade Reims - RC Lens 0:0

25.01.2015 17:00

Góly: -

Remeš alespoň částečně odčinila špatné výsledky z uplynulého týdne, kdy nejprve potupně prohrála 1:4 s Caen a následně vypadla z Coupe de France; bezbranková domácí remíza v duelu se sestupem ohroženým Lens však ambicióznímu týmu ke spokojenosti určitě nestačí.

Proti Rennes - tedy ve čtvrtek - strávili Vasseurovi svěřenci na hřišti celé dvě hodiny (plus následující neúspěšný penaltový rozstřel), soupeřův kouč Antoine Kombouaré se proto rozhodl využít jejich únavy a naordinoval svému týmu ostrý start. Už v první minutě z toho mohl těžit Pablo Chavarría, který se prosmýkl kolem Antoine Devauxe a nacentroval do vápna; situaci však před dotírajícím Coulibalym vyřešil gólman Placide.

Aktivní Chavarría měl prsty také v další šanci, kdy vyslal do samostatného úniku Baptiste Guillaumeho, a tentokrát už byli Les Sang et Or skutečně blízko - jejich útočník totiž nastřelil tyč. Domácím chvíli trvalo, než se dostali do zápasu, brzy však dokázali vyrovnat herní obraz a také začali sami hrozit. Ve 22. minutě se k pěknému halfvoleji dostal Grégory Bourillon, gólman Rudy Riou však byl na místě; na druhé straně Placide vychytal Chavarríovu střelu (31').

Právě Placide se nakonec ukázal být největším hrdinou zápasu; nebýt jeho, Remeš by těžko uhrála alespoň jeden bod. Hned na začátku druhé půle dalším skvělým zákrokem zlikvidoval (opět) Chavarríův pokus, poté, co Argentinec už už viděl svoji hlavičku v síti. Ani domácí se však nechtěli nechat zahanbit a zareagovali Glombardovou ránou do brankové konstrukce.

Když následně nadvakrát neuspěl Adamo Coulibaly - poprvé jeho slibnou šanci zhatil dobrým obranným zákrokem Mickaël Tacalfred, podruhé Placideho tyč - a na druhé straně Devauxova teč dala pouze vyniknout Riouově reflexu, rozešly se oba týmy nic neřešící plichtou 0:0. Remeš tak zůstává v klidném středu tabulky, zatímco Lens se stále trápí v sestupové zóně.Gaëtan Courtet's effort towards goal Riou managed to make the save and it ended 0-0.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - SM Caen 1:4

25.01.2015 17:00

Góly: 15. Benjamin André - 4. Sloan Privat, 50. Lenny Nangis, 85. Julien Féret, 89. Damien Da Silva

Od samého začátku sezony ordinuje kouč Patrice Garande svému týmu přísně ofenzivní styl hry. Dlouho to vypadalo, že nováček, nejistý v obraně a neproduktivní v útoku, poputuje zase o patro níže, nyní je však vše jinak - červenomodří podruhé v řadě vsítili čtyři branky, tentorkát na půdě Rennes.

Branky Sloana Privata (5'), Lennyho Nangise (51'), Juliena Féreta (86') a Damiena Da Silvy (90') tak zvedly sympatický celek z tabulkového dna, zatímco v Rennes se pomalu, ale jistě loučí s pohárovou vidinou. Domácí dnes byli favoritem, v caenské kabině se však už před zápasem mluvilo o nárůstu sebevědomí, a hostující tým také začal přesně tam, kde před týdnem skončil (při výhře 4:1 nad Remeší). Netrvalo ani pět minut a domácí gólman Costil lovil míč ze své sítě poprvé - kapitán Féret, odhodlán vytáhnout se proti bývalému zaměstnavateli, našel ve vápně Privata, který sklepl míč přesně k zadní tyči.

Obávaný hlavičkář tedy otevřel skóre ještě dříve, než se většina diváků stačila pohodlně usadit; odpověď Rennes však na sebe nenechala dlouho čekat. Už v patnácté minutě totiž Christian Brüls narýsoval přihrávku před bránu, kde sice Pedro Henrique míč netrefil, za ním stojící Benjamin André však už ano a pohodlnou dorážkou vyrovnával na 1:1. Ještě do poločasu mohl Montanierův tým dokonat kompletní obrat, to by však po půlhodině hry musel Prcić dokázal přihrát ve vápně volnému Toivonenovi. Trápící se Švéd pak ve 31. minutě sám zahodil další tutovku.

Do druhé půle tak šly oba týmy za nerozhodného skóre, které bylo v tu chvíli zasloužené; po změně stran se však už začalo projevovat, že zatímco Caen mělo v týdnu volno, Rennes jen před pár dny absolvovalo vyčerpávající pohárové utkání s Remeší (které dospělo až k penaltám). Bretaňští byli viditelně unavenější a unavenější a stejně jako v samém úvodu, i ve druhém dějství inkasovali prakticky okamžitě - opět u toho byl muž zápasu, skvělý veterán Féret, který jedním ze svých klasicky přesných centrů vybídl Nangise. Mládežnický reprezentant se následně s míčem u nohy vyhnul Costilovi a zasunul jej do sítě.

Nutno říci, že konečný výsledek je k Rennes hodně krutý. Montanierův tým, na to, jak byli hráče viditelně vyčerpaní, nehrál vůbec špatně a vypracoval si i dost šancí - střídající Habib Habibou z dvaceti metrů napálil brankáře Vercoutra, střílený Danzého centr také málem proklouzl až za čáru. Les Rouges et Noirs v tuto chvíli tlačili na vyrovnání a soupeře přehrávali; tato perioda skončila v okamžiku, kdy mladý Philipp Hosiner hlavou nastřelil břevno Vercoutrovy klece.

A pak už přišlo katastrofální rozuzlení celého zápasu - tedy katastrofální pro domácí fanoušky, pochopitelně. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby, vlastně přímo z protiútoku po zmiňované Hosinerově šanci se míče zmocnil Féret, prošel renneskou obranou jako nůž máslem a propálil Costila potřetí. Na konečných 4:1 z pohledu Caen pak v samém závěru zvyšoval nádherným volejem obránce Da Silva. Asistence? Samozřejmě nikdo jiný než Féret, který dnes hrál, jako by mu bylo opět dvacet let..

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Metz 2:0

25.01.2015 14:00

Góly: 31. Alexandre Lacazette (pen.), 83. Corentin Tolisso

Lyon zůstává podle očekávání v čele tabulky. Doma proti trápícímu se nováčkovi z Mét sice žádnou kanonádu nepředvedl, vítězství 2:0 si ale pohodlně pohlídal a utrhl se od druhé Marseille už na čtyři body. Skóre opět otevíral fenomenální Alexandre Lacazette. Hosté hráli téměř hodinu v deseti..

Ve 28. minutě jako by všechny šance do té doby statečně bojujících Mét vzaly jedním tahem za své - Guido Milán totiž ve vápně nedovoleně zastavil pronikajícího Rachida Ghezzala a poroučel se ze hřiště. Lyon kopal penaltu, kterou Lacazette bez potíží proměnil a položil základy sedmé ligové výhry v řadě. Pro elitního kanonýra šlo už o 21. ligový gól, v posledních osmi duelech jich vstřelil hned 12 (!!).

Naneštěstí pro fanoušky na Gerlandu však musel krátce po své trefě střídat - konkrétně to přišlo ve 33. minutě, na vině bylo podezření na poraněné koleno. Na hrací ploše jej nahradil osmnáctiletý Maxwell Cornet, jeden z velkých talentů francouzského fotbalu a (ironicky) odchovanec právě Mét, kde však upadl v nemilost kouče Alberta Cartiera. O Lacazetteho zdravotním stavu nebyly krátce po zápase žádné oficiální zprávy.

Ale zpět na hřiště. Lyon měl ve skutečnosti jednu šanci hned v samém úvodu, kdy Fekirovu do branky mířící střelu nechtěně zblokoval Ghezzal; s jednobrankovým vedením v kapse - a bez svého nejlepšího hráče - však Les Gones polevili, nehráli tak agresivně jako obvykle a viditelně šetřili síly na složitější duely. Hosté byli na Gerlandu vyrovnaným týmem, ačkoliv kapitulovali ještě jednou, po trefě Tolissa šest minut před koncem.

Na skutečné šance se však Méty nezmohly; naopak, vlastně to vůbec nevypadalo, že by se nováček snažil vývoj zápasu nějak zdramatizovat. Lyon pohodlně hlídal svůj těsný náskok, zahazoval občasné šance (Ghezzal, Ferri), a bojoval s tuhou hostující obranou. Poměrně nudný zápas pak definitivně rozhodl Tolisso, který pohotově zvyšoval na 2:0 po pěkném Gourcuffově pasu.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Toulouse FC 1:0

25.01.2015 14:00

Góly: 4. Adrien Thomasson

Évian přerušil mizernou sérii šesti zápasů bez vítězství a jen jednoho získaného bodu za toto období nejtěsnějším možným skalpem nad Toulouse, díky němuž se vymanil ze sestupového pásma na šestnáctou pozici. Hostující celek i nadále prokázal, že má velké problémy směrem dopředu, vždyť od 5. prosince vsítil pouhé dva góly.

Adrien Thomasson načal účet už po čtyřech minutách hry a do konce utkání se již skóre nezměnilo. Využil přihrávky Tejedy a přesnou střelou zpoza vápna zamířil jednoduše k tyčce. Toulouskému trenérovi Alainu Casanovovi tímto momentem hodně zhořkl jubilejní 250. zápas na lavičce klubu.

Mladý Thomasson mohl přidat další zásah v průběhu prvního poločasu, dostal totiž balón od Cambona na bližší tyčku, jenže odtud poslal svůj pokus z voleje po zemi pouze vedle. Toulouse na svou šanci dlouho čekalo. Ještě před přestávkou Braithwaite zatlačil na Wasse, získal míč, položil si i gólmana Leroye, jenže pak naprosto prázdnou branku přestřelil.

Ani druhý poločas se nenesl v duchu nějaké útočné podívané. Situace se pro TFC dost zkomplikovala po hodině hry, protože Ninkov srazil Barbosu, postupujícího samotného na brankáře Aliho Ahamadu, a sudí Bastien musel vytáhnout červenou kartu. V deseti se žádný obrat ze strany hostů nakonec nekonal.

Svěřenci Pascala Dupraze hráli už jen to, co potřebovali. Klíčovým pro ně byl ve finále faktor brankáře Leroye, který se postupně stává jedničkou za nevalně chytajícího Hansena. V důležitý moment totiž dokázal dvakrát vychytat Ben Yeddera, jenž stejně jako celý tým zatím marně hledá optimální formu.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Nantes 4:0

24.01.2015 20:00

Góly: 8. Paul Lasne, 57. Kévin Bérigaud, 78. Anthony Mounier, 82. Lucas Barrios

Montpellier potvrdil střeleckou formu posledních týdnů i proti Nantes a nestíhajícímu soupeři nasázel hned čtyři branky.

Svěřenci Rollanda Courbise tedy nastříleli v posledních šesti ligových zápasech úctyhodných šestnáct gólů! Na Stade de la Mosson přišel ten první na pořad večera už v 8. minutě. Paul Lasne utekl po pravém křídle a hodlal nacentrovat na Lucase Barriose, jenže se ukopl. A to tak šťastně, že přeloboval Rémyho Rioua a mohl se radovat ze vstřelené branky - 1:0.

Ve 20. minutě to mohlo být 2:0. Jonas Martin zmátl svým zpracováním Oswalda Vizcarronda, ale brankář Les Canaris napravil předchozí zaváhání. Ještě před pauzou se skoro prosadil Barrios. Anthony Mounier se uvolnil na hranici vápna a vystřelil. Rémy Riou míč vyrazil a bývalý hráč Borussie Dortmund jej dorazil. Jenže co z toho, když stál v ofsajdu.

FC Nantes v týdnu vyprovodilo z Coupe de France Lyon. A možná proto působili hráči poněkud unavenějším dojmem. Ve druhém poločase si s nimi soupeř v podstatě dělal, co chtěl. V 57. minutě se vyplatil důrazný pressing Lucase Barriose, jenž vybojovaný balon přihrál Kévinu Bérigaudovi ... a ten si věděl rady - 2:0.

Pak už hosté zcela rezignovali na hru dopředu a jenom se bránili. Avšak nepříliš přesvědčivě, což vedlo nejprve ke dvěma po sobě jdoucím pokusům z hranice pokutového území. O první se postaral Mounier, o druhý Lasne. V 78. minutě si první jmenovaný po spolupráci s Bryanem Dabem už pro přesný zásah došel, resp. doběhl - 3:0. Obránci týmu Michela Der Zakariana pouze přihlíželi.

A to samé platilo i po dvaaosmdesáti minutách hry, kdy se prosadil Lucas Barrios, jenž si působení na jihu Francie velice pochvaluje - 4:0. Aby ne, vždyť šlo už o jeho šestou přesnou trefu v posledních pěti zápasech! Montpellier proto okupuje šesté místo, se čtyřbodovou ztrátou na páté Monaco. Nantes je deváté a v Ligue 1 v probíhající jarní části ještě neuhrálo tříbodový výsledek.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - FC Lorient 3:2

24.01.2015 20:00

Góly: 19. Claudio Beauvue, 69. Christophe Mandanne, 76. Claudio Beauvue (pen.) - 72. Benjamin Jeannot (pen.), 90+2. Dorian Lévêque (vl.)

Jedna "normální" a jedna "panenkovská" penalta, vlastní gól, červená karta a celkem pět branek - to vše přinesl zápas Guingampu s Lorientem.

Domácí se chtěli mstít za prohru 0:4 v prvním vzájemném střetnutí, které v srpnu minulého roku viděl Stade du Moustoir. První krok k vytoužené oplátce udělal po necelých dvaceti minutách hry Claudio Beauvue, jenž po přihrávce Christopha Mandanneho zblízka překonal Benjamina Lecomteho - 1:0. Na zbylé čtyři branky obecenstvo čekalo až do závěrečné dvacetiminutovky.

To ale neznamená, že by na trávníku vládla fotbalová nuda. Už šest minut po první přesné trefě to zkoušel zpoza velkého vápna Younousse Sankharé a hostující brankář jen sledoval, jak míč těsně míjí tyčku. Hned v zápětí znovu centroval do vápna Mandanne. Balon se dostal až k Thibaultu Giressovi, jehož střela do protipohybu znovu jen těsně minula konstrukci branky.

Ten samý hráč pak nebezpečně vyzkoušel pozornost Lecomteho, jenž jeho přímý kop pouze nepřesvědčivě vyrazil. V 69. si ale zase zahrál na rybáře, jelikož podruhé lovil kulatý předmět ze své sítě. Sankharé skvěle obehrál protihráče, zaservíroval Mandannemu, který se prosmýkl kolem Lamine Koného a střelou po zemi k bližší tyči dal svému týmu slibnější náskok - 2:0.

Už o tři minuty později však Jérémy Sorbon podrazil ve vápně Benjamina Jeannota. A sám faulovaný to z nařízené penalty trefil přesně k tyči - 2:1. Jenže, prakticky z prvního protiútoky se zrodil další pokutový kop. Lautoa sejmul Mandanneho, ale k míči si následně stoupnul Beauvue. Předvedl ukázkový "vršovický dloubáček" a Guingamp měl zase dvougólový náskok - 3:1.

Pro rodáka z Guadeloupe to byl už desátý gól v sezoně (čtvrtý z "desítky"), díky čemuž se v tabulce střelců dostal na třetí místo za Alexandre Lacazetta a André Pierra-Gignaka. A znovu tedy utvrdil trenéra Jocelyna Gourvenneka v tom, že neudělal chybu, když mu svěřil roli prakticky nejdůležitějšího hráče v kádru.

Po osmdesáti minutách hry se ale musel po druhé žluté pakovat ze hřiště Younousse Sankharé a Lorientští vycítili příležitost. Gólově se však prosadili až ve druhé minutě nastaveného času. No, lví podíl na "jejich" brance měl domácí obránce Dorian Léveque, který si srazil do vlastní branky centr Valentina Lavigneho - 3:2. A následně už k radosti účastníka Evropské ligy rozhodčí Tony Chapron třikrát hlasitě foukl do píšťalky.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Girondins Bordeaux 0:0

24.01.2015 20:00

Góly: -

Bastia musela proti favorizovanému Bordeaux dohrávat v deseti, přesto však odolala, uhájila na Armand Césari bezbrankovou remízu a protáhla svoji sérii neporazitelnosti už na pět zápasů.

Když Les Bleus naposledy hráli doma, nasázeli čtyři góly mocnému PSG; nyní však svěřenci Ghislaina Printanta narazili na (paradoxně) těžšího protivníka a museli tak v první řadě spoléhat na pevnou defenzivu. Zvláště pak po vyloučení Yannicka Cahuzace, který opustil hřiště po druhé žluté kartě po hodině hry.

Nedávná historie vzájemných zápasů ukazovala, že mnoho branek mezi těmito soupeři nepadá, a v podobném duchu se hrálo i dnes prakticky od první minuta. Pokud už však někdo zahrozil, bylo to spíše Bordeaux: Jaroslav Plašil vyslal skvělým pasem do útoku Mariana, který zpracoval míč na pravém křídle a ihned našel Thomase Tourého. Mladý útočník dokázal vystřelit, mířil však těsně mimo klec Jeana-Louise Léky.

Plašil byl klíčovým hráčem bordeauxských útočných výpadů, což se znovu ukázalo ve 39. minutě - český záložník ukázal vynikající přehled o dění na hřišti, když chytrým pasem našel na dlouhou vzdálenost Nicolase Maurice-Belaye. Ten nacentroval do ohně před Lékou, míč však odvrátil včas zasahující stoper Sébastien Squillaci.

Krátce po změně stran se pak v individuální akci pokoušel prosadit opět Touré, který se probojoval až před domácího gólmana; Léca se však vytasil s výborným zákrokem. Náhradník za zraněnou jedničku Alphonseho Aréolu vyhrál nad Tourém i podruhé, načež si poradil rovněž s nebezpečným pokusem nové posily Isaaca Thelina.

Vypadalo to, že se pouze čeká na gól v domácí síti - Bordeaux silně tlačilo, a Cahuzacovo vyloučení slibovalo hodně horkou závěrečnou půlhodinku pro korsický celek. Paradoxně se však do další šance dostala do té doby matná Bastia: Hérvin Ongenda obral o míč Nicolase Palloisa, a nebýt úchvatné robinzonády brankáře Cédrica Carrassa, mohli domácí jít do vedení. Carrasso poté v závěru zlikvidoval i Modestův pokus z bezprostřední blízkosti, stejně jako finální Ongendovu šanci.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Monaco 0:1

24.01.2015 17:00

Góly: 57. Dimitar Berbatov

Že v zápase Lille padne ve velké většině případů jenom jeden gól, na to už si příznivci severofrancouzského celku zvykli. Potíž je v tom, že na rozdíl od minulé sezony, v té současné loví častěji míč ze sítě Vincent Enyeama.

AS Monaco poračuje v krasojízdě. V lize naposledy prohrálo v listopadu, díky čemuž se posunulo ze středu tabulky na páté místo. Na něm sice zůstane i po dvaadvacátém kole, nicméně vyvinulo silný tlak na soupeře před sebou - AS Saint-Étienne, PSG i Olympique Marseille. Šestá branka Dimitara Berbatova se totiž stala na Stade Pierre-Mauroy vítěznou.

Oba týmy obdžely před vzájemným duelem shodných osmnáct branek. Takže není ani příliš divu, že defenzivy dominovaly i tentokrát. Zvláště první poločas byl pro příznivce atraktivního fotbalu dosti nudnou podívanou. Z nerušeného rozjímání je mohl probudit Yannick Ferreira-Carrasco, jenže po svém slibném průniku v rozhodující moment podklouzl.

Jeho spoluhráč Danijel Subašić si připsal v závěru první půle jediný úspěšný zásah proti Kevinu Koubembovi. A záhy mohl dokonce s velkou pravděpodobností inkasovat. Florent Balmont poslal centr do vápna, David Rozehnal se odpoutal od Wallace, ale nezasáhl míč. A to byste měli, když chcete skórovat, že ano? Zajímavější věci se začaly dít až po změně stran.

Bernardo Silva, jehož hostování z lisabonské Benfiky se v týdnu změnilo v trvalý přestup, našel po uvolnění ve vápně kolegu Moutinha, jenže portugalský záložník trestuhodně přestřelil. Mrzet ho to mohlo jen do 57. minuty, kdy centroval do vápna Ferreira-Carrasco a takový výskok jako Dimitar Berbatov nepředvedl ani bránící David Rozehnal. Hlavička bulharského útočníka mířila přesně do spodní části branky - 0:1.

V samotném závěru se domácí mohli dočkat vyrovnání. Hlavičce Marka Bašy pomohl do sítě Djibril Sidibé, jenže v tu dobu stál v ofsajdu. Lille tedy už podeváté v sezoně prohrálo (v té minulé ztratilo všechny body pouze sedmkrát) a nyní musí doufat, že příští týden proti Nantes předvede lepší výkon. To na Monaco čeká v prestižním souboji Lyon.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Marseille 2:1

23.01.2015 20:30

Góly: 47. Romain Genevois, 73. Niklas Hult - 77. Florian Thauvin

Nice potvrdilo, že na Marseille se mu v poslední době velmi daří, a proti oslabenému soupeři, jemuž především v defenzívě chybělo hned několik hráčů, uspělo naplno. Hosté tak odmítli postup na první příčku před Lyon, zatímco domácí, kteří vedli už o dvě branky díky zásahům Genevoisa a Hulta, se posunuli na první pozici.

OGC před vlastními fanoušky v poslední době nijak výrazněji nezářil, vždyť před nimi vyhrál jen jednou za posledních sedm utkání. V bitvě o Azurové pobřeží se ale vyhecoval k dobrému výkonu a derby nakonec zvládl. A OM nakonec třináct minut před koncem dokázal pouze snížit zásluhou Thauvina na konečných 2:1.

Hostující lodivod Marcelo Bielsa měl už před utkáním velké problémy s tím, jak sestaví obrannou čtyřku, neboť mu chyběli Fanni, Mendy i mozek defenzivní činnosti N'Koulou. A na pozici stopera tak postavil netradičně jindy defenzivní štít Romaa a pak také Aloého, který je spíše zvyklý hrát na kraji.

A právě druhý jmenovaný se zpočátku dostal k dobré střele z levé strany, mířil na vzdálenější tyčku, jenže k té se přesně netrefil. Na druhé straně se do dobré možnosti dostal rovněž Pléa po centru od Bauthéace, jenže hlavičkoval mimo. Marseille jinak byla i v okleštěné sestavě směrem dopředu o něco aktivnější.

Romao se o pár minut později dostal hlavičce, jenže zamířil jen do boční sítě. Batshuayi si poté vyměnil balón s Thauvinem, ten mu následně adresoval dobrý pas, ovšem hostující útočník pouze přestřelil. Načít účet mohl rovněž Payet, ale jeho pokus skončil jen vedle, takže branky se diváci dočkali až po přestávce.

Ve 47. minutě se Esseyric dostal k míči na levé straně, poslal ho do středu brankového území, kde gólman Mandanda ani Romao nedokázali situaci zažehnat, a tak byl gól uznán důraznému Genevoisovi. Nice ovšem rozhodně nemělo v tu chvíli vyhráno, obzvláště, když se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Gomis.

Domácí gólman Hassen však mohl být mezi třemi tyčemi relativně v klidu. Prakticky neřešil jedinou vážnější situaci do té doby, než se jeho spoluhráčům podařilo náskok navýšit. Bauthéac našel parádním pasem za obranou volného Pléu, který měl dostatek času, aby si vše rozmyslel, přihrál na volného Hulta, jenž bez problémů zacílil.

Marseille o čtyři minuty později ještě zdramatizovala celé utkání. Imbula poslal parádní centr na Thauvina, ten si míč zpracoval do protipohybu Hassena a pak úhlu poslal míč do odkryté svatyně. Ze strany hostů to ovšem bylo vše. Batshuayi sice mohl vyrovnat v závěrečných minutách, vychytal ho však Hassen.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon22153447:1748
2.Olympique Marseille22142642:2244
3.Paris Saint-Germain22128239:1944
4.AS Saint-Étienne22117424:1440
5.AS Monaco22116525:1839
6.Montpellier HSC22105730:2235
7.Girondins Bordeaux2296727:2933
8.OGC Nice2294928:2931
9.FC Nantes2287719:2231
10.Stade Rennes2286823:2930
11.Stade Reims2285927:3629
12.EA Guingamp22911226:3528
13.Lille OSC2276917:1927
14.SC Bastia2258921:2623
15.FC Lorient22721325:3223
16.Évian Thonon Gaillard22721324:3823
17.Toulouse FC22641223:3422
18.SM Caen22561130:3521
19.RC Lens22551220:2820
20.FC Metz22551219:3220

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (159)

Přidat komentář
Spalovač šancí

nice

Reagovat
Israha

Prohra z kategorie smolnějších, ale na druhou stranu - jestliže tým není schopný s hráčem v poli navíc za 35 minut pořádně zatlačit soupeře, jehož obrana není z nejpevnějších, asi nemůže být řeč o titulu . Jinak zdravím Batshuayie, který konečně dostal prostor na svém primárním postu, a předváděl tam obdobné žhářství, jako v posledních týdnech Gignac...to se pak těžko vyhrává.

Bielsovi navíc hrubě nevyšlo střídání. Jako ok, Lemina hrál pravou obranu, ale i z té pozice byl platnější dopředu než Omrani, který tam šel místo něho jako útočník. Kdyby místo střídání jen zatáhl do obrany Romaa a nechal Leminu víc útočit, mohlo to dopadnout jinak...ten hráč má tah na bránu a cpe se do koncovky, tedy něco, co jsem u mnoha jiných vůbec nepozoroval.

Na pozitivní notu: ten gól na 2:1 byl skvostný. Imbulovo áčko i náběh a zpracování Thauvina, naprostá lahůdka. Co ovšem pomůže jeden krásný gól, když na druhé straně byly upatlané, ale dva...

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to Bielsa posral tou zostavou, tam mala ísť obrana Djadjedje-Romao-Aloe/Doria-Morel a Lemina s Imbulom v strede.

Myslím že po tej Puelovej ruke sa penalta mala pískať, tuším že tam strieľal Thauvin.

Inak ten pas Imbulu bol parádny aj to riešenie Thauvina aj ked Hansen mu to uľahčil svojim výbehom.

Reagovat
Israha

No ale ta sestava i přesto, že byla divná, v první půli odehrála svoje, to nebyl špatný výkon ani omylem, dokonce i dozadu (když odhlédnu od prvních cca 10 minut, než si to sedlo). Chybou byl ten odchod Leminy, to bylo po všech stránkách špatné střídání.

Penalta být mohla, rudá zase dost dobře nemusela, to je jedno proti druhému. Ale furt je to hlavně o tom neproměňování šancí. Michy sám zadrbal asi tři, pak tam bylo dvakrát solidní postavení po náběhu z druhé vlny...Payet netrefí bránu, Imbula radši ani nezakončí. Dneska to prohrála zase jednou ofenziva.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale šance boli na oboch stranách, v prvom polčase mal Plea 2 tutovky, a pri tom ani nevedel ako sa do nich dostal. To záleží na hráčoch, niekedy sa im šťastie prikloní a dajú gol aj z nemožného a niekedy zase nedajú zo 100% tutovky.

Tam tá červená bola jednoznačne nezvládnutá zo sudiho strany, druhá žlta bola po právu ale prvá bola diskutabilná a pramenila z toho že tam neodpískal ruku Djadjedjeho a následný faul tuším že Thauvina az toho bol protiútok a faul - prvá žltá. Po tej červenej ako keby sa to snažil kompenzovať s tým neodpískaním penalty.

Reagovat
Israha

To máš pravdu, ale není možné pálit ty šance zaprvé každý zápas, a zadruhé půlka týmu. To je dlouhodobý problém a kvůli tomu se taky přestalo vyhrávat venku. Doma je tlačí fanoušci, těch šancí je víc a tím pádem tam těch pár gólů padne a body jsou...ale venku je každá spálená šance rozhodující. Být to jenom dneska, asi bych fakt mluvil o smůle, ale už tu na to nadávám pěkně dlouho, a pořád to samé.

Reagovat
smazaný uživatel

Stále jste s psg nejvetsi favorit na titul...nejaka prohra na tom nic nemeni. Pochybuju ze ostatní uz nebudou trati

Reagovat
Israha

Tak jako sorry, ale kandidát na titul aby neporazil trapné Nice, které hraje skoro celý poločas o deseti? Aktuální formou a neschopností bodovat venku to prostě jako hra o titul nevypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky přijdou slabší zápasy. Pak už jenom záleží, zda zaváhají i ostatní, nebo ne.

Stejně se bude chleba lámat na přelomu března/února. Jinak Nice je nepříjemné pro každého, jenom Lyonu to Puel zatím pokaždé pustil.

Reagovat
Israha

Pravda. Problém ovšem je, že po té divné prohře u vás je každý venkovní zápas slabší

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon effect

Reagovat
smazaný uživatel

fournier je znicil

Reagovat
smazaný uživatel

claude lyonu rozda, ostatnim sebere

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas zaplatil

Reagovat
lampard8

Aulas určitě no

Reagovat
Israha

To Monako je nechutné

Reagovat
Paul Anka

ale z útoku Lille je mě špatně

Reagovat
Israha

Nechápu, že nepřivedli žádného hrota, když je přestupák. To tam musí vidět úplně všichni, že chybí střelec...

Reagovat
smazaný uživatel

tak z tech top tymu maji nyni strelce jen lyon a psg, ne?

Reagovat
Israha

Ale u Lille není v týmu ani fyzicky přítomen, to je to

Reagovat
Paul Anka

Je mě do breku, co ti mám povídat...

Reagovat
smazaný uživatel

riešili, Kramariča, ale ten šiel do PL, potom Sigthorssona z Ajaxu a ani toho neporiešili, tak som čítal ešte o Derleyovi a Altidorovi. Jediný kto došiel je zatial asi Boufal

Reagovat
smazaný uživatel

monaco 19 bodu z poslednich 7 zapasu a pokazde ciste konto, lyon k nim nepojede zrovna v idealni cas...

Reagovat
smazaný uživatel

Scumbag Monako

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval som Lille - Monaco tak špatný futbal ako hrajú obaja, to je na vracanie, prvá šanca v 57 a to aj gol Berbatoval, potom trochu hore dole ale to kvoli tomu že Lille to viac otvorili. Hráč zápasu Sidibe, myslím že niečo okolo 80 minúty, Baša hlavičkoval po centri Balmonta, lopta letela do brány, nik by ju nemal a na čiare musel doťukávať Sidibe, ktorý samozrejme stál v ofsajde

Reagovat
Israha

Dobrý masochismus, si ten zápas pouštět. Dostal sice atraktivní hrací čas, ale šlágr to byl fakt jen co se týče předsezónních ambicí. Atraktivitou ani omylem, neúčelný zaďour proti účelnému zaďouru .

Reagovat
OTASi

Berbatov - bratranec Jima Parsonse (Sheldona Coopera)

Reagovat
Murtago

Reagovat
EAG le grand amour

Viděl někdo EAG? Jak hrál Claudio?

Reagovat
smazaný uživatel

dal 2 góly tak že vynikajúco

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
smazaný uživatel

co zacal godwinson vyhazovat barriose, tak zacal sypat jak blazen

Reagovat
domingo

vyhazovali ho vsichni, protoze byl intergalakticky tragickej. Pak ho navstivil dabel se smlouvou

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak výhra super, ale bez Penalzacetta to bude fakt děs, to nechci vidět, jestli bude chybět na delší dobu

Reagovat
smazaný uživatel

no tak všade píšu že šiel dole iba preventívne, že pocítil trochu bolesť ale že mohol hrať dole, a že by sa malo vedieť ešte dnes ako to sním bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je dobrá zpráva

Reagovat
smazaný uživatel

Na budúci týždeň zápas Monaco - Lyon

Monaco posledné 5 zápasy 4-1-0 so skóre 4:0

Lyon posledné 5 zápasy 5-0-0 so skóre 4:0

Tam to bude o každej šanci, Monaco si ich moc nevytvára ale ak sa do nej dostane tak to zase 90% šanca že ju premení

My zase núdzu o šance nemáme ale to zakončenie pri prípadnej absencii Sašu bude katastrofálne.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon * 15:0

Reagovat
smazaný uživatel

no a pak psg,lorient, nantes, lille, montpellier, marseille a nice. bůh s námi

Reagovat
smazaný uživatel

no teraz tažký dvojzápas Monaco a PSG a potom budú rozhodujúce 3 vonkajšie zápasy v rade a to Lille Montpellier a OM tieto zápasy nás preveria a možno aj uzemnia

Reagovat
smazaný uživatel

takze povinna vyhra splnena, pate (!) ciste konto v rade a nyni s chuti na smrtici los, po kterem se uvidi, jak na tom lyon je v otazce udrzeni pozice zajistujici LM... snad bude sasa fit nejpozdeji na psg za dva tydny, proti nim se pri veskerem respektu, ktery k nim mam, musi bezpodminecne vyhrat, pokud to tedy lyon mysli s utokem na celo tabulky vazne

Reagovat
juninho8

vecer remka

Reagovat
smazaný uživatel

by byl sen, ale cokoliv krome vyhry psg beru, asse urcite casem odpadne, psg pri tom kadru jeste bude kousat

Reagovat
lampard8

ASSE odveta za pohár vyjde, věřím tomu, že se semknou a dokážou překvapit alespoň na remízu

Reagovat
smazaný uživatel

remíza je ideál

Reagovat
.13

dnes vecer to na vyhru z nasej strany moc nevidim, formu nemame nic moc a to este nehovorim, ze hrame vonku

Kazdopadne treba verit, ze nas tie posledne vysledky nakopli a aj ked hrame u Stepanov, tak v pohari sme tam vyhrali, mohlo by sa aj dnes postastit, chyba im aj dost hracov

Reagovat
smazaný uživatel

tak porad bude hrat zlatan, s nim je psg uplne o necem jinem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neviem ako to vyriešia na stopérovi zelenáči. Zranil sa im Sall ktorý im držal obranu a dokonca sa im vážne zranil aj Pogba na APN.

To budu pre nich citeľné straty

Reagovat
.13

chyba aj gradel co je podla mna dost strata

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj viem, takto som to myslel že ak skončí APN alebo kto ako sa vráti tak Pogba im bude chýbať minimálne mesiac a to isté aj Sall ten ma niečo s trieslom, dlhodobo je mimo Cohade a dnes aj Kevin M-P

Reagovat
.13

jj, videl som tu expresku a celkom ma potesilo, na ASSE to je z nasho pohladu vzdy tazke

Inak sa divim, ze u toho Cohadeho sa to nebude nejak riesit, zdalo sa mi, ze to bol Motta a to by malo mat nejaku dohru

Reagovat
smazaný uživatel

tak hraje za PSG tak že nič

Reagovat
Israha

Perrin a Baysse, to ještě není taková hrůza, byť do ideálu to má daleko. A Teophile-Catherine tuším zaskočit na stoperu taky dokáže...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Inak ten Novillo šiel na skúšku do ASSE ale že vraj stihol len jeden tréning a má podpísať s niekym iným, docela sranda

Reagovat
lampard8

Cornet se ukázal ve skvělým světle, na 18 let zahrál více než slušně první zápas.. Gonalons dneska monstrum ve středu pole, pro mě muž zápasu. Gourcuff zas ukázal svojí genialitu a Tolisso výjimečně nesestřelil nikoho na tribuně, ale trefil se do branky. Alex snad bude fit

Reagovat
smazaný uživatel

Maximus dneska jasně nejlepší hráč, ten to tam čistil úplně za všechny

Reagovat
smazaný uživatel

dneska podal jeho nejlepsi vykon sezony podle meho

Reagovat
smazaný uživatel

podla francúzskych portáloch mužom zápasu František

Reagovat
smazaný uživatel

Teď marně přemýšlím, kdo je František

Reagovat
smazaný uživatel

Ferri

Reagovat
smazaný uživatel

A Já hledal marně někoho s křestním Francois

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
*CZE*

Tady na EF je, že dal Lacazette 22 golu, ale všude jinde, že 21. Tak jak to je?

Reagovat
smazaný uživatel

ef mu zapocitalo gol proti remesi, kde sice centroval, ale do brany si to hodil golman, bez jeho kontaktu by to neskoncilo golem

Reagovat
*CZE*

ok dík, snad po dnešku nebude dlouho chybět

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodci boli tezce proti nam, gol z ofsajdu, neodpiskana penalta, hrac monte mel dostat cervenou, proste tezky zarez

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes bez Ntepa sú marný

Da Silva to trafil parádne

Reagovat
Langi

Twl Laca bude chybet proti Monacu...mozna i proti PSG

Reagovat
smazaný uživatel

nič nieje iste jasno má byť až pondelok-utorok

Reagovat
domingo

Vsichni novacci na sestup, to tady dlouho nebylo. Snad se vsichni tri zachrani.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se děje v Toulouse?

Reagovat
domingo

Uz delsi dobu maji vylozene podprumernej kadr, ted si navic souperi zvykli na Casanovovo 3-5-2 + obycejna krize, ze ktery se ve Francii obecne blbe vyhrabava, pac prakticky neexistuji souperi, od kterych by se dalo spolehlive "odrazit"

Reagovat
lampard8

poslední zápasy 4-4-2 nebo chceš-li 4-4-1-1 a žádná změna ve výkonu.. ten tým je psychicky na dně

Reagovat
EAG le grand amour

Podle mě mají strašně mladej tým..

Reagovat
smazaný uživatel

No sledujem ASSE-PSG a ten sudí Buquet je jak naočkovaný.

Najprv prehliadol Mottov zákerný faul a jeden lakeť + škrtenie pri rohu.

Ibra mu tam nadáva a ukazuje že je slepý a sudí sa bojí mu dať kartu.

Faul pri rohu neodpískaný na Hamounu a následne odpíska penaltu po ruke ktorá vôbec nebola.

PSG ako inak

Reagovat
juninho8

a ja som tam uhaluzil dnes 3 remky a toto mi chyba ako posledne

Reagovat
smazaný uživatel

tak tomu už moc never, sudí ich zarezal a je to na nich vidieť ako keby polka týmu bola s tým zmierená

Reagovat
juninho8

pravdupovediac som neveril ani jednej ale nejak to tak vypalilo....ale toto je uz asi koniec

Reagovat
smazaný uživatel

klasika

Reagovat
juninho8

ty vole ten sudi je na praskoch...ten hajzel Ibrahimovic dobre ze mu nezlomil nohu....boha to je banda nesympatickych futbalistov typu Motta,nosan a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

až som si spomenul ked Ibra šliapol na hlavu Lovrenovi a sudí vtedy odpískal ofsajd do piče, ked sme tam hrali asi pred troma rokmi

Reagovat
juninho8

ze som uz radsej davno nesiel spat....som mohol byt kludnejsi...usetrit si troska nervov

Reagovat
smazaný uživatel

a kt omu Mottovi, tomu prehliadajú každý zápas minimálne 1-2 zákerne zákroky, potiahnutia a lakte.

Naposledny zo zadu zákerne zobral Cohadeho ktorý teraz maroduje až do konca sezóny s väzmi. Dostal žltú a nemalo to žiadnu dohru

Reagovat
juninho8

nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca...su tam aj sympataci (Matuidi,Digne...) ale tristvrtka tymu sa mi uplne hnusi

Reagovat
Radin

Na Mottu platí jen Brandao :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas by ho mohol stihnúť podpísať, hráme s nimi o dva týždne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten sudí Ibra faul na Perrina, postranný stojí pol metra od toho, šľapákom hore do kolena až mu koleno prehlo a bez lopty - jasná redka a Buquet mu dá žltu a este dobre že sa mu neospravedlnil za kartu.

Čistá fraška dnes

Normálne mi je zelenáčov ľúto za to čo dnes sudí porobil a hlavne tú penaltu ktorá rozhodla.

Reagovat
Israha

Bielsovi se to drolí pod rukama, vám se zkaličil Lacazette, takže ropa vycítila šanci a pojistila si dnešní bodový zisk. Čekals něco jiného?

Reagovat
smazaný uživatel

ani nie ale tak to okato? aj ked celá LFP si pred tým náročky zatvára oči

Reagovat
smazaný uživatel

Stále ale ASSE prohrálo, čili jsem spokojený. PSG by si to pojistilo takhle dřív nebo později, takže dobře, že se zařízlo zrovna ASSE. Nadávat budu až se něco podobné stane nám.

Reagovat
smazaný uživatel

počkaj o dva týždne v nedeľu o takomto istom čase

Reagovat
smazaný uživatel

Právě

Ale jinak jestli je takhle sprostě zařízli, tak je to fakt kentus, více okatě si ten titul zaplatit nemůžou

Reagovat
smazaný uživatel

Tá penalta bola nezmyselná Chantome si preberal loptu a kedže nestíhal tak namiesto hrude si ju prebral hornou častou ramena a oblasti ako máš kľúčnu kosť.

No a k Ibrovi sa ani nevyjadrujem

Reagovat
lampard8

Chantome Clément si měl na mysli (#nohate)

Reagovat
smazaný uživatel

jj tak tak Chantome už je jednou nohou v Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

ostuda. nemaji se bat davat karty,vcera ji dostal ronaldo, dneska mel ibra a priste klidne Pepa Novak ve 4 Norske lize !! jde o to, ze takovy zakroky i naznaky se maji trestat vsude prisne a stejne !!!

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Tak že je to zlé. Saša vymešká na 100% zápasy s Monacom, PSG a Lorientom, fit by mal byť na domáci zápas s Nantes aj to nieje isté

Tak dúfam že sa celý tým zomkne a že ho zastúpia útoku Yoan, Fekir, Yasine alebo možno Cornet.

Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jsme skončili docela brzo.

No Lacazette no fun.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja to nevidím až tak zle "postačí" len aby chytili niekto v útoku formu a trošku štastíčka, napr. Yasine, pretože šance si vytvárame stále ale premieňal ich pravidelne len Saša tak že dúfam že to tam niekomu bude padať.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak jsem viděl Ferriho, který šel sám na bránu a místo toho aby to zabil, tak tam kajsi přihrával, tak to bude docela veselé

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhej strane, kto by pred sezónou povedal že po 22 kolách budeme prvý 4 body pred PSG a OM?? a nie to este po 4. kole , kedy sme boli 17. v tabuľke s jednou výhrou a troma prehrami

ale tak s jedlom rastie chuť a sme predsa ľudia - čiže chamtivý a nenažraní

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já si myslím, že teď se ten Aliadiere už přímo nabízí. Snad Aulas zakročí.

Reagovat
smazaný uživatel

Brandao škoda že má trest

Reagovat
smazaný uživatel

Na Monako to bude stoprocentně Benzia - Fekir a pod nimi Gourcuff...to je stále velká kvalita a Yoann taky umí rozhodnout zápasy, takže to možná takové hrozné nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

pry stoprocentne gourcuff

Reagovat
smazaný uživatel

no aj mne sa to tak vidí, pred zápasom s Metami som čítal vyjadrenie od Fourniera, ktorým naznačoval že Yoan je konečne fit a pripravený na 100% a pritom bol 3 zápasy predtým na lavičke, tak že si myslím že tiež pôjde do základu, čo iné ostáva

Reagovat
smazaný uživatel

jako ja v nej doufam jak ve smilovani bozi, akorat u nej uz proste nikdy nevim, kdy se nezrani pri rozcvicce pred zapasem pote, co zafouka vitr, snad nas ale tentokrat podrzi

Reagovat
smazaný uživatel

tak Yoanovi stačí že si ide zaviazať šnurky na kopačke a prásk zadný stehenný v piči

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli tam bude Ghezzal tak fuck this shit, to nebudu ani zapínat a proti takovému soupeři už Yoann musí být v základu.

Reagovat
Langi

Gomis by měl dorazit na hostovačku do konce sezóny, jinak to vidim bledě...jinak co ten Grenier furt? Nechce se už uzdravit?

Reagovat
smazaný uživatel

spekuluje se, ze z duvodu financnich potizi lyonu a jelikoz ho nikdo nevidel od srpna ho aulas rozprodal na organy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Grenier ešte minimálne mesiac do zápasu nezasiahne

Reagovat
smazaný uživatel

on je rozdil vytvaret si sance proti tymum zespodu a vytvorit si neco proti monaco s precizni obranou a psg

Reagovat
.13

tak zrovna nas by som teray preciznou obranou nenazval ani omylom, aj ked je pravda, ze sa to uz zlepsuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to byla fakt otázka času, než se zraní a že to přišlo zrovna v tu nejhorší možnou dobu je takové...lyonské

Reagovat
smazaný uživatel

no pretože ste to vy spomínali tie vaše vety, že ASSE odpadne, Bielsa robí čachry machri so zostavou a nám sa zraní Lacazette a neprešiel ani týžden a bum, privolali ste to

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeme za to my...a ještě Aulas

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavně tohle říkal Israha. To je pravý scumbag, který za to nese plnou zodpovědnost

Reagovat
smazaný uživatel

zavidi nam uspech

Reagovat
Israha

Nevyšlo to ale ideálně, já jsem jenom říkal, že nemůže dávat góly věčně...o zranění nepadlo ani slovo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

dopiči...ten titul už byl skoro na spadnutí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to malo patriť langimu a jeho titulu

Reagovat
juninho8

Tak proti Monaku Nabil 2 a vyhra, proti PSG Nabil 1 a remka a proti Lorientu Nabil 3 a vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Tak že Saša tam má trhlinu v svale a podrobnejšie výsledky budu za 2 dni

Doba liečenia ostáva približne 2-3 týždne zatim.

Reagovat
Langi

hmm, to je dlouho...snad aspon dvě remízy z těch dvou zápasů uděláme

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas plánuje odchod z Lyonu

Jean-Michel Aulas patří neodmyslitelně k symbolům Olympique Lyon, nyní však zkušený funkcionář uvedl, že plánuje svůj odchod ze scény. "Nikdo není věčný. Rozvíjíme v klubu model, který zajistí, abychom byli ekonomicky soběstační. Pokud budu vědět, že je daný systém plně funkční, odejdu. Neplánuji vést Olympique do 80 let," prohlásil zanedlouho 66letý prezident Lyonu.

vim, ze to jednou prijde, ale netesim se na to ani v nejmensim, lyon bez JMA uz nebude to, co odjakziva znam

Reagovat
Langi

no hlavně aby to pak nechtěl střelit

Reagovat
smazaný uživatel

konečně to koupí šejk

Reagovat
juninho8

nema nejakeho syna? na koho potom budem nadavat?

Reagovat
Langi

to nevim, ale jeho blízký přítel a jeden z investorů je herec Clovis Cornilac, alias Asterix

http://static1.purepeople.com/articles/8/36/71/8/@/257620-clovis-cornillac-et-jean-michel-aulas-637x0-3.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Bude nás vlastnit Asterix

Reagovat
juninho8

Galovia vzdy vyhrali takze pohodicka

Reagovat
smazaný uživatel

no pánuje do 80-ky tak to je ešte daleko, že by Lacombe? či?

Reagovat
smazaný uživatel

aj ked vraví že neplánuje tak to určite chce, len aby nerobil potom ako senilný neplechu a aby sme ho o 5 rokov nevyháňali jak milánsky fanúšici momentálne Galianiho

Reagovat
smazaný uživatel

lacombe uz je taky skoro senior, spis by si mohl nejaky podil koupit benzema, at je sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Juninho

Reagovat
Langi

ježiš PSG prej chce Alexe se už uplně zbláznili ne

Reagovat
smazaný uživatel

Začíná se to jevit jako nejpravděpodobnější varianta..ale aspoň by dobře zaplatili, i když potom bych musel fandit i PSG

Reagovat
Langi

podle mě je to strašná hovadina, už jen vzhledem k tomu, jak moc by je asi Aulas natáhl a vubec nevim o co PSG jde...Benzema je poslal do hajzlu, tak zkouší rovnou Alexe, jesi z něj náhodou neudělají žoldáka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ibra nebude hrát věčně, útočníka sehnat musí a Penalcazette se jeví jako nejlepší volba. Sám se k tomu nestavěl odmítavě, i když preferuje zahraničí. Abychom nebyli překvapení

Reagovat
Langi

no snad ne...já bych byl dost nasranej už kdyby tam šel ten Benzema, natož Laca, takhle přímo na férovku

Reagovat
smazaný uživatel

tak píše sa že v lete chcú pritiahnúť francúzsku štvorku: Pogbu, Kurzawu, Griezmana a Sašu

Reagovat
Langi

hmmm...za to tohle vysázejí kolik...tak 180 ME

Reagovat
smazaný uživatel

Kurzawa do PSG a Digne do Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele