22. kolo
23.01.2015 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Marseille 2:1

Nice potvrdilo, že na Marseille se mu v poslední době velmi daří, a proti oslabenému soupeři, jemuž především v defenzívě chybělo hned několik hráčů, uspělo naplno. Hosté tak odmítli postup na první příčku před Lyon, zatímco domácí, kteří vedli už o dvě branky díky zásahům Genevoisa a Hulta, se posunuli na první pozici.

OGC před vlastními fanoušky v poslední době nijak výrazněji nezářil, vždyť před nimi vyhrál jen jednou za posledních sedm utkání. V bitvě o Azurové pobřeží se ale vyhecoval k dobrému výkonu a derby nakonec zvládl. A OM nakonec třináct minut před koncem dokázal pouze snížit zásluhou Thauvina na konečných 2:1.

Hostující lodivod Marcelo Bielsa měl už před utkáním velké problémy s tím, jak sestaví obrannou čtyřku, neboť mu chyběli Fanni, Mendy i mozek defenzivní činnosti N'Koulou. A na pozici stopera tak postavil netradičně jindy defenzivní štít Romaa a pak také Aloého, který je spíše zvyklý hrát na kraji.

A právě druhý jmenovaný se zpočátku dostal k dobré střele z levé strany, mířil na vzdálenější tyčku, jenže k té se přesně netrefil. Na druhé straně se do dobré možnosti dostal rovněž Pléa po centru od Bauthéace, jenže hlavičkoval mimo. Marseille jinak byla i v okleštěné sestavě směrem dopředu o něco aktivnější.

Romao se o pár minut později dostal hlavičce, jenže zamířil jen do boční sítě. Batshuayi si poté vyměnil balón s Thauvinem, ten mu následně adresoval dobrý pas, ovšem hostující útočník pouze přestřelil. Načít účet mohl rovněž Payet, ale jeho pokus skončil jen vedle, takže branky se diváci dočkali až po přestávce.

Ve 47. minutě se Esseyric dostal k míči na levé straně, poslal ho do středu brankového území, kde gólman Mandanda ani Romao nedokázali situaci zažehnat, a tak byl gól uznán důraznému Genevoisovi. Nice ovšem rozhodně nemělo v tu chvíli vyhráno, obzvláště, když se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Gomis.

Domácí gólman Hassen však mohl být mezi třemi tyčemi relativně v klidu. Prakticky neřešil jedinou vážnější situaci do té doby, než se jeho spoluhráčům podařilo náskok navýšit. Bauthéac našel parádním pasem za obranou volného Pléu, který měl dostatek času, aby si vše rozmyslel, přihrál na volného Hulta, jenž bez problémů zacílil.

Marseille o čtyři minuty později ještě zdramatizovala celé utkání. Imbula poslal parádní centr na Thauvina, ten si míč zpracoval do protipohybu Hassena a pak úhlu poslal míč do odkryté svatyně. Ze strany hostů to ovšem bylo vše. Batshuayi sice mohl vyrovnat v závěrečných minutách, vychytal ho však Hassen.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele