22. kolo
25.01.2015 17:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Stade Rennes - SM Caen 1:4

Od samého začátku sezony ordinuje kouč Patrice Garande svému týmu přísně ofenzivní styl hry. Dlouho to vypadalo, že nováček, nejistý v obraně a neproduktivní v útoku, poputuje zase o patro níže, nyní je však vše jinak - červenomodří podruhé v řadě vsítili čtyři branky, tentorkát na půdě Rennes.

Branky Sloana Privata (5'), Lennyho Nangise (51'), Juliena Féreta (86') a Damiena Da Silvy (90') tak zvedly sympatický celek z tabulkového dna, zatímco v Rennes se pomalu, ale jistě loučí s pohárovou vidinou. Domácí dnes byli favoritem, v caenské kabině se však už před zápasem mluvilo o nárůstu sebevědomí, a hostující tým také začal přesně tam, kde před týdnem skončil (při výhře 4:1 nad Remeší). Netrvalo ani pět minut a domácí gólman Costil lovil míč ze své sítě poprvé - kapitán Féret, odhodlán vytáhnout se proti bývalému zaměstnavateli, našel ve vápně Privata, který sklepl míč přesně k zadní tyči.

Obávaný hlavičkář tedy otevřel skóre ještě dříve, než se většina diváků stačila pohodlně usadit; odpověď Rennes však na sebe nenechala dlouho čekat. Už v patnácté minutě totiž Christian Brüls narýsoval přihrávku před bránu, kde sice Pedro Henrique míč netrefil, za ním stojící Benjamin André však už ano a pohodlnou dorážkou vyrovnával na 1:1. Ještě do poločasu mohl Montanierův tým dokonat kompletní obrat, to by však po půlhodině hry musel Prcić dokázal přihrát ve vápně volnému Toivonenovi. Trápící se Švéd pak ve 31. minutě sám zahodil další tutovku.

Do druhé půle tak šly oba týmy za nerozhodného skóre, které bylo v tu chvíli zasloužené; po změně stran se však už začalo projevovat, že zatímco Caen mělo v týdnu volno, Rennes jen před pár dny absolvovalo vyčerpávající pohárové utkání s Remeší (které dospělo až k penaltám). Bretaňští byli viditelně unavenější a unavenější a stejně jako v samém úvodu, i ve druhém dějství inkasovali prakticky okamžitě - opět u toho byl muž zápasu, skvělý veterán Féret, který jedním ze svých klasicky přesných centrů vybídl Nangise. Mládežnický reprezentant se následně s míčem u nohy vyhnul Costilovi a zasunul jej do sítě.

Nutno říci, že konečný výsledek je k Rennes hodně krutý. Montanierův tým, na to, jak byli hráče viditelně vyčerpaní, nehrál vůbec špatně a vypracoval si i dost šancí - střídající Habib Habibou z dvaceti metrů napálil brankáře Vercoutra, střílený Danzého centr také málem proklouzl až za čáru. Les Rouges et Noirs v tuto chvíli tlačili na vyrovnání a soupeře přehrávali; tato perioda skončila v okamžiku, kdy mladý Philipp Hosiner hlavou nastřelil břevno Vercoutrovy klece.

A pak už přišlo katastrofální rozuzlení celého zápasu - tedy katastrofální pro domácí fanoušky, pochopitelně. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby, vlastně přímo z protiútoku po zmiňované Hosinerově šanci se míče zmocnil Féret, prošel renneskou obranou jako nůž máslem a propálil Costila potřetí. Na konečných 4:1 z pohledu Caen pak v samém závěru zvyšoval nádherným volejem obránce Da Silva. Asistence? Samozřejmě nikdo jiný než Féret, který dnes hrál, jako by mu bylo opět dvacet let..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele