22. kolo
24.01.2015 20:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - FC Lorient 3:2

Jedna "normální" a jedna "panenkovská" penalta, vlastní gól, červená karta a celkem pět branek - to vše přinesl zápas Guingampu s Lorientem.

Domácí se chtěli mstít za prohru 0:4 v prvním vzájemném střetnutí, které v srpnu minulého roku viděl Stade du Moustoir. První krok k vytoužené oplátce udělal po necelých dvaceti minutách hry Claudio Beauvue, jenž po přihrávce Christopha Mandanneho zblízka překonal Benjamina Lecomteho - 1:0. Na zbylé čtyři branky obecenstvo čekalo až do závěrečné dvacetiminutovky.

To ale neznamená, že by na trávníku vládla fotbalová nuda. Už šest minut po první přesné trefě to zkoušel zpoza velkého vápna Younousse Sankharé a hostující brankář jen sledoval, jak míč těsně míjí tyčku. Hned v zápětí znovu centroval do vápna Mandanne. Balon se dostal až k Thibaultu Giressovi, jehož střela do protipohybu znovu jen těsně minula konstrukci branky.

Ten samý hráč pak nebezpečně vyzkoušel pozornost Lecomteho, jenž jeho přímý kop pouze nepřesvědčivě vyrazil. V 69. si ale zase zahrál na rybáře, jelikož podruhé lovil kulatý předmět ze své sítě. Sankharé skvěle obehrál protihráče, zaservíroval Mandannemu, který se prosmýkl kolem Lamine Koného a střelou po zemi k bližší tyči dal svému týmu slibnější náskok - 2:0.

Už o tři minuty později však Jérémy Sorbon podrazil ve vápně Benjamina Jeannota. A sám faulovaný to z nařízené penalty trefil přesně k tyči - 2:1. Jenže, prakticky z prvního protiútoky se zrodil další pokutový kop. Lautoa sejmul Mandanneho, ale k míči si následně stoupnul Beauvue. Předvedl ukázkový "vršovický dloubáček" a Guingamp měl zase dvougólový náskok - 3:1.

Pro rodáka z Guadeloupe to byl už desátý gól v sezoně (čtvrtý z "desítky"), díky čemuž se v tabulce střelců dostal na třetí místo za Alexandre Lacazetta a André Pierra-Gignaka. A znovu tedy utvrdil trenéra Jocelyna Gourvenneka v tom, že neudělal chybu, když mu svěřil roli prakticky nejdůležitějšího hráče v kádru.

Po osmdesáti minutách hry se ale musel po druhé žluté pakovat ze hřiště Younousse Sankharé a Lorientští vycítili příležitost. Gólově se však prosadili až ve druhé minutě nastaveného času. No, lví podíl na "jejich" brance měl domácí obránce Dorian Léveque, který si srazil do vlastní branky centr Valentina Lavigneho - 3:2. A následně už k radosti účastníka Evropské ligy rozhodčí Tony Chapron třikrát hlasitě foukl do píšťalky.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele