Ligue 1 - preview 22. kola

23.01.2015, 08:24, aktualizováno 25.01.2015, 08:40
Previews
Olympique Marseille v pátek prohrál v Nice a nabídl šanci svým konkurentům v boji o titul. Lyon hostí FC Metz a na čele může odskočit na čtyři body. Atraktivní bude večerní duel mezi čtvrtým Saint-Étienne a třetím PSG. Ligue 1 se dnes hraje také v Remeši, Rennes a na půdě Évianu...
Olympique Lyon - FC Metz  (neděle 14:00)
Lyon se nečekaně vyhřívá na první příčce Ligue 1 a už nyní má jistotu, že na ní zůstane minimálně další týden; pokud navíc potvrdí roli vysokého favorita a udolá doma nováčka z Rennes, může jít do čtyřbodového trháku.

Hubert Fournier, kouč Les Gones, musí letos operovat s omezenými prostředky a spoléhá proto zejména na dravé mládí; většinu jeho sestavy tak tvoří vlastní odchovanci, lyonští však do budoucnosti také investují, jak ukazuje příklad Maxwela Corneta. Teprve osmnáctiletý borec přišel do týmu v lednovém přestupovém okně, a pokud by mu Fournier dal šanci už dnes, o jeho motivaci se obávat nemusí - Cornet se totiž učil fotbal právě v Métách.

Tam také ještě na podzim působil, rozhodl se však neprodloužit kontrakt, který mu měl vypršet letos v červnu, a podepsat na čtyři a půl roku v Lyonu. Důvod odchodu? Nedůvěra kouče Alberta Cartiera. "V Métách jsem tvrdě pracoval na každém tréninku, jsem připraven naskočit do hry," uvedl Cornet na oficiálních stránkách svého nového zaměstnavatele. "Mám dobrou fyzičku, chybí mi jen zápasová praxe. Jsem ale odhodlán uspět," dodal.

"Chtěl bych také poděkovat Métám. Pokud proti nim v neděli nastoupím, bude to pro mě velká událost," pokračoval odchovanec Les Granats. "Nechtěl jsem nic jiného, než hrát fotbal. Z Lyonu mám skvělý pocit od prvního okamžiku, v kabině je spousta mladých hráčů, kteří mě ihned vzali mezi sebe. Cítím se tu jako doma. Bylo mi řečeno, že se o mě zajímá víc klubů, pro Lyon jsem se ale rozhodl díky jejich politice dávání šancí mladým," zakončil.

Les Gones mají jedinečnou možnost pojistit svůj náskok na čele - Méty jsou totiž až sedmnácté a mají úplně jiné starosti. Na Gerland jedou s vizitkou jasného outsidera. Kouč Fournier také přiznal, že Corneta možná nasadí už dnes: "Ano, je připraven, stejně jako zbytek kádru. Od Mét jsme nedostali žádné podmínky, že by proti nim nesměl hrát. Je mladý, svěží a plný nadšení."

Domácí budou chtít uspět ještě z jednoho důvodu - v týdnu totiž vypadli z Coupe de France, když je po výsledku 3:2 vyřadilo Nantes, a přerušili tak sérii pěti výher v řadě. Případný dnešní triumf by tak zároveň znamenal návrat zpět na vítěznou trať. Méty naopak nevyhrály už devětkrát za sebou..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Évian Thonon Gaillard - Toulouse FC  (neděle 14:00)
Hned s dvěma posilami bude vstupovat Évian Thonon Gaillard do utkání s Toulouse. Oba celky se rozhodně nemůžou pyšnit žádnou formou, která by je těšila, a vlastně se tak bude jednat o jeden z důležitých soubojů o záchranu. V tabulce jsou na tom totiž dost podobně, vždyť rozdíl mezi oběma činí pouhé dva body.

Nicolás Blandi přišel zkusit šestí do Evropy z argentinského San Lorenza, Dany Nounkeu bude působit v Évianu do konce sezóny díky hostování z Galatasaraye. Podle domácího lodivoda Pascala Dupraze může být klub na přestupovém trhu ještě stále aktivní. "Pořád nemám úplný tým," přiznal.

ÉTG nedokáže udržovat konzistentní výsledky, už vůbec ne v posledních dvou měsících, během nichž stále balancuje na hranici sestupu. Za posledních šest ligových utkání získal na své konto jen jeden bod, takže Dupraz tak trochu bije na poplach. A přinutil vedení, aby bylo aktivní, co se příchodu nových hráčů týče.

Na druhou stranu si domácí lodivod nemůže stěžovat na slabou na morálku. "Odešel nám pouze Gianni Bruno na hostování do Lorientu. Jsem sice zklamaný z některých výkonů svých hráčů, ale každý z nich chce podstoupit výzvu, tedy zachránit se," těší ho. "Chtěl bych přivést ještě někoho, kdo by se plně hodil do rozestavení 4-4-2."

Toulouse se rozhodně nepohybuje na pozicích, na kterých by se chtělo ocitnout na konci sezóny. I když v posledních několika sezónách nemuselo řešit otázku záchrany, nyní se jí musí určitě zabývat. Výhru naposledy zaznamenalo na půdě Nantes v rámci 16. kola. Od té doby získalo pouhé dva body.

Domácí celek bude mít menší nevýhodu ve fyzické připravenosti, protože v průběhu týdne musel do Monaka v rámci osmifinále Coupe de France. Neuspěl, vypadl po prohře 0:2. "Všichni jsou ale připraveni na to hrát třikrát v týdnu," ujišťoval Dupraz. "Nemyslím si, že když hrajeme v sobotu a ne v neděli, že by to pro nás byla nevýhoda."

Utkání bylo původně naplánováno na sobotu večer, nicméně povětrnostní podmínky a čerstvě napadaný sníh ho neumožnily sehrát, takže bylo přeloženo na neděli dvě hodiny po poledni. Oba kluby doufají, že pořadatelé dají do kupy hrací plochu a že je nečeká jen určení dalšího náhradního termínu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stade Reims - RC Lens  (neděle 17:00)
Remeš dlouho platila za jednoho z černých koňů letošní sezony Ligue 1, vypadá to však, že po Novém roce začíná její pozvolný pád. Vrátit se zpět na vítěznou vlnu se svěřenci Jeana-Luca Vasseura pokusí doma proti nováčkovi z Lens.

Uplynulých sedm dní bylo pro Vasseura i jeho tým opravdu těžkých; nejprve prohráli na půdě trápícího se Caen jednoznačně 1:4, poté absolvovali vyčerpávající dvě hodiny v pohárovém střetnutí s Rennes. Zápas 10. kola Coupe de France skončil remízou 1:1 a dospěl až k penaltám, které Rennes zvládlo lépe a postupuje po výhře 5:4.

Hostující záložník Pierrick Valdivia proto k dnešnímu klání hledí s nadějí - domácí prý budou určitě unavení. "Čekáme těžký zápas, protože Remeš má velice dobrý tým a hraje atraktivní fotbal. Proti nám se ale nepostaví v plné síle, čehož chceme využít. Máme šanci. Soupeř hrál v týdnu 120 minut, potom dlouho kopal penalty, skončil velmi pozdě a neměl tolik času na odpočinek. Nevím, jestli to přímo ovlivní výsledek zápasu, ale domácím se bude hrát hůře," očekává Valdivia.

Lens má jeden z nejmenších rozpočtů a papírově nejméně hodnotných kádrů v soutěži, přesto však o záchranu bojuje statečně a zůstává ambiciózní. "Musíme do toho utkání jít se stejným cílem, který si klademe už od začátku sezony - to znamená hrát svůj fotbal, být optimisté a snažit se urvat tři body," uzavírá šikovný záložník.

Les Sang et Or jsou aktuálně devatenáctí a naposledy vyhráli 19. prosince, kdy udolali Nice; byl to jejich teprve pátý tříbodový úspěch v probíhající sezoně. Remeš je na tom mnohem lépe, drží se v bezpečném středu tabulky a mnohem blíže než k záchranářským bojům má k pohárovým pozicím. "Nebylo to ideální, ale líbila se mi naše bojovnost," vrátil se Vasseur k pohárovému výpadku, načež dodal, že nyní už se jeho svěřenci soustředí opět na domácí soutěž.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stade Rennes - SM Caen  (neděle 17:00)
Podaří se Caen vyšplhat z červených příček? Stále ještě poslední tým tabulky se dlouho trápil a vypadalo to, že fanoušci Ligue 1 mohou pomalu začít odepisovat prvního sestupujícího, minulý víkend ale nováček zabral a nyní touží uspět i na půdě sice kvalitního, ale nekonzistentního Rennes..

Po devíti zápasech bez výhry totiž Caen na domácím stadionu doslova zdemolovalo nebezpečnou Remeš, zvítězilo 4:1 a obránce Alaeddine Yahia by na to dnes rád navázal. Tři body totiž v našlapaném spodku tabulky stačily na to, aby se červenomodří dostali na dostřel záchraně.

"Dvacátého prosince jsme byli na prahu smrti," připomíná třiatřicetiletý stoper. "Po minulém víkendu ale už ztrácíme pouze dva body na sedmnácté místo, a pokud bychom vyhráli v Rennes, začnou nám věřit i ostatní. Takové je kouzlo fotbalu. Všichni nás už odepisovali, a stále na tom nejsme vůbec dobře, ale jsem přesvědčen, že po 38. kole se budeme radovat," dodal Yahia.

Caen vstřelilo čtyři branky v jednom zápase poprvé od roku 2008 a konečně tak potvrdilo, že ofenzivní fotbal trenéra Garandeho může přinášet výsledky. Nyní vypadají mnohem sebevědoměji a není nepravděpodobné, že uspějí i na Stade de la Route de Lorient - Rennes totiž nevyhrálo už pětkrát v řadě a rychle opustilo pohárové pozice.

V neprospěch domácích hovoří také únava; i oni totiž hráli s Remeší, uprostřed týdne v rámci poháru, a zápas došel až k penaltovému rozstřelu. V něm nicméně Rennes zvítězilo. "Musíme tvrdě bojovat o každý bod. V každé sezoně jsou některé pasáže těžší než jiné," podotýká kouč Philippe Montanier. "Klíčové je, abychom byli mentálně silní."

"Uvidíme, jak na tom jednotliví hráči budou s fyzičkou. Fakt je, že Caen v poháru nehrálo, budou tedy čerstvější. Jak po fyzické, tak po psychické stránce," přiznal Montanier, který se musí potýkat i s nepříjemnou marodkou. Otazníky totiž visí nad starty dvou hráčů, Vincenta Pajota a Ermira Lenjaniho.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Jasným šlágrem tohoto kola Ligue 1 bude duel mezi domácím Saint-Étienne a obhájcem titulu z PSG - oba týmy totiž bojují o první místo, jejich ztráta na rozjetý Lyon se však prohlubuje a je tak pravděpodobné, že poražený z tohoto duelu bude mít už hodně, hodně těžkou práci..

To by byla tragédie zejména pro bohaté Pařížany, jejichž sezona se začíná povážlivě hroutit; aktuálně jsou až třetí, v Lize mistrů mají extrémně těžký los, a co hůře, opustila je stabilní forma. Naopak Les Verts sbírají body s železnou pravidelností, mají nejlepší obranu v soutěži a zejména doma platí za takřka neporazitelný celek.

David Beckham, jedna z největších fotbalových legend posledních dekád, má pro trable svého bývalého týmu pochopení. Sám právě v PSG ukončil svoji dlouhou a bohatou kariéru a Pařížany dodnes sleduje; dobře tedy ví, že pokud by v Saint-Étienne prohráli, může jejich ztráta na čelo narůst už na propastných sedm bodů.

"Možná to tak na první pohled nevypadá, ale vyhrát tuto ligu je nesmírně těžké. Neuvědomíte si to, dokud to sami nezkusíte," vysvětluje populární 'Becks'. "PSG má ve svém středu vynikající hráče, skvělého manažera a neuvěřitelnou fanouškovskou základnu. Doufám proto, že se jim podaří obhájit titul a dokonat zlatý hattrick. Jak ale říkám, bude to ohromně složité."

Pařížané zahájili rok 2015 šokujícím debaklem v Bastii (2:4) a chvílemi to vypadalo, že opět uklouznou i v následujícím kole proti Évianu; nakonec však dokázali za stavu 2:2 zabrat a vyválčit výhru 4:2. V týdnu potom vyprovodili z Coupe de France chřadnoucí Bordeaux a do Saint-Étienne tak jedou v relativně dobré náladě, alespoň v měřítku letošní sezony.

"Nejdůležitější bylo postoupit, což se nám povedlo. Můžeme proto být spokojeni," ulevil si Blanc poté, co jeho svěřenci udolali Les Girondins těsně 2:1. Teď je však čeká ještě těžší test; ASSE je pouze jeden bod a jednu pozici pozadu. Jejich forma je pak pravým opakem té pařížské - neprohráli už 12 (!) ligových klání v řadě, a motivovat je bude i touha po odvetě za první letošní vzájemný zápas, který PSG v srpnu vyhrálo jasně 5:0. Dodnes jde o jediný duel v celé sezoně, kdy ofenziva Les Verts vyloženě vyhořela.

Kouč Christophe Galtier však bude muset improvizovat - přišel totiž hned o dva stopery. Florentin Pogba je s Guineou na Africkém poháru národů, Mustapha Bayal Sall se pro změnu zranil a bude chybět až několik týdnů, stejně jako křídelník Kévin Monnet-Paquet. Blanc se musí obejít bez suspendovaného Zoumany Camary, bude mít ale k dispozici hvězdné trio Ibrahimovic, Verratti, Lucas, které v poháru odpočívalo.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - AS Monaco  (sobota 17:00)
Nepříliš vyrovnané výkony podávající Lille narazí ve dvaadvacátém kole Ligue 1 na rozjeté Monaco. Jak tohle může dopadnout?

Druhá polovina tabulky rozhodně není umístěním, se kterým by bylo vedení severofrancouzského celku spokojeno. Proto není divu, že se spekuluje o odvolání trenéra Girarda, jehož by podle dostupných informací mohl vystřídat šedesátiletý Belgičan Eric Gerets, jenž v minulosti koučoval kupříkladu německý Wolfsburg, turecký Galatasaray Istanbul či francouzský Olympique Marseille.

"Od vedení klubu jsem o tom žádné informace nedostal. Pouze jsem to četl v novinách. Komu mám asi v tomto případě věřit? Médiím nebo vedení klubu? Já věřím vedení klubu! Chci se dál soustředit na svou práci u týmu a těmito spekulacemi se nehodlám zabývat. Zvláště když v této souvislosti padlo zhruba před měsícem i jiné jméno. A kdo ví, příští týden se může objevit další," prohlásil současný lodivod LOSC.

Proti Monaku znovu nemůže nasadit všechny hráče, ale k dispozici by už měli být Divock Origi a Marvin Martin. Naopak jeho protějšek na lavičce Monaka, Leonardo Jardim, nemá zatím stoprocentní jistotu, že bude moci do hry poslat Layvina Kurzawu a Dimitara Berbatova, což mohla být ještě větší potíž, než absence Simona Kjaera, za kterého by mohl zaskočit David Rozehnal.

V případě knížecího klubu však ještě není výčet zraněných kompletní. Ricardo Carvalho a Geoffrey Kondogbia už se sice zapojili do tréninkového procesu, ale s největší pravděpodobností naskočí až příští víkend do prestižního duelu s Lyonem, vedoucím celkem Ligue 1, na který nyní ztrácí na pátém místě devět bodů.

"Vybojovat titul je určitě smělý cíl, ale nám v této sezoně postačí konečné umístění mezi prvními třemi. Sám pro to hodlám udělat maximum. Talent je sice fajn, ale pořád je třeba tvrdě pracovat. Navíc se mi nedaří proměňovat šance, které si vypracuju. I v tom se musím zlepšit," prohlásil Jardimův svěřenec, devatenáctiletý útočník Anthony Martial.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Montpellier HSC - FC Nantes  (sobota 20:00)
Zajímavý střet uvidí v sobotu večer Stade de la Mosson. Domácí Montpellier na něm přivítá tým z Nantes.

Les Canaris si v týdnu připsali velmi cenný skalp ligového lídra z Lyonu, když v rámci Coupe de France vyhráli díky třem přesným trefám Vincenta Bessata 3:2. Skvělou práci odváděl také Johan Audel, který by si měl i proti Montpellieru podmanit pozici na pravém křídle. Jedenatřicetiletý hráč nastoupil na svůj tým naposledy na začátku prosince a je vidět, že chuť do fotbalu má po pauze obrovskou.

"Řekl bych, že v závěru minulého roku se mi celkem dařilo, a proto jsem doufal, že bych mohl v lednu nastupovat častěji, což se nestalo. Pak mě ale kouč postavil na celkem netradiční post proti Lyonu. Už jsem na něm předtím hrál, ale teprve teď jsem si uvědomil, že je to pro mě pozice skoro jako dělaná. Snažím se proto zapracovat na své rychlosti, což se mi v tom zápase, který byl podle mě jedním z úplně nejlepších z těch, které jsem v dresu Nantes odehrál, opravdu vyplatilo," prohlásil Audel.

A dodal, že věří v další příznivé výsledky svého klubu. "Pokud by se nám teď podařilo Coupe de France vyhrát, byl by to nejrychlejší a nesnadnější způsob, jak si v příští sezoně zahrát evropské poháry. Jenže naše výhra proti Lyonu nám paradoxně zároveň ukázala, že k poražení je opravdu každý. V našem týmu ale máme dost talentovaných fotbalistů, kteří své dovednosti v zápasech umění prodat."

Slova uznání pro Michela Der Zakariana a spol. má i Rolland Courbis, jenž MHSC vede druhým rokem: "Od té doby, co existuje Ligue 1, je Nantes jedním z jejích nejdůležitějších týmů. Nicméně po prvním vzájemném utkání této sezony, které jsme prohráli 0:1, jsem měl pocit, že jsme měli na bod, možná i na víc. Nyní jsme ale ještě silnější a nečiní nám takové potíže dávat góly."

Pravda, v posledních pěti mačích jich hráči Montpellieru vsítili hned dvanáct, což je v tabulce útočné produktivity prvoligových týmů zatím řadí na solidní páté místo. V tabulce jsou zatím šestí, přičemž na svého méně gólového, ale zase lépe bránícího soupeře z Nantes, mají zatím jednobodový náskok. Že by to tak zůstalo i po dvaadvacátém kole?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.10 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - FC Lorient  (sobota 20:00)
Dva sousedé z druhé poloviny tabulky se v rámci dvaadvacátého kola poperou o další důležité body.

Hosté by mohli mít v tomto duelu jistou výhodu, jelikož v jejich kádru nyní nastupuje Francois Bellugou. Obránce, který v barvách Guingampu odehrál přes 100 zápasů. A tvrdí, že poměry ve svém bývalém klubu velice dobře zná, a tudíž velice dobře ví, co od sobotního mače očekávat. Jak ostatně prohlásil v rozhovoru pro internetové stránky svého současného zaměstnavatele.

"Guingamp rozhodně nikdy nedává nikomu nic zadarmo. Proto musíme mít na paměti, že ten zápas nebude snadný. Nesmíme se už dopředu vidět jako jasní vítězové. Budeme se muset vyrovnat jejich kvalitní fyzické připravenosti a jejich agresivnímu napadání. Rozhodně mě nepřekvapuje, že si klub udržuje prvoligovou příslušnost. V Jocelynu Gourvennekovi našlo vedení skvělého kouče."

Les Merlus jsou v současné době na čtrnácté pozici s tříbodovým náskokem na sestupovou zónu. Výhra nad Lille v minulém kole určitě potěšila a svěřenci Sylvaina Ripolla na ni budou chtít navázat. To Guingamp má na kontě o dva body více. V týdnu navíc postoupil do osmifinále Coupe de France. V lize letos zatím zvládnul první zápas proti Lens, ale pak těsně nestačil na Marseille.

V srpnu, když se hrálo na lorientském Stade du Moustoir, to byla zcela jednoznačná záležitost pro domácí. Pod výsledek 4:0 se podepsali Benjamin Jeannot, Jordan Ayew a dvougólový Valentin Lavigne. Všichni tři hráči jsou stále v kádru, ovšem nejmladší syn Abedi Pelého v těchto týdnech reprezentuje Ghanu na Africkém poháru národů. Mohlo by tedy jít o vyrovnanější utkání.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Bastia - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Bordeaux potřebuje najít správný rytmus, aby i nadále mohlo bojovat o pohárové příčky. Přece jenom se mu v posledních dvou měsících moc nedaří, ačkoli se ještě předtím mohlo ucházet o pozice nejvyšší. Teď hosty čeká dost složité utkání. Bastia je v laufu, i když v průběhu týdne vypadla z Coupe de France.

Les Girondins naposledy vyhráli na začátku prosince, od té doby získali ze čtyř utkání jen jeden bod za remízu v Monaku. I proto spadli na aktuální sedmou pozici. Kouč Willy Sagnol ale nehodlá panikařit. Jeho mužstvo prý potenciál i nadále má. "Víme, že procházíme těžším obdobím. Chceme se ale odrazit zpět utkáním proti Bastii," burcoval.

Z formy soupeře jde pořádný strach. V novém roce prohrál až s US Quevilly v rámci národního poháru, ovšem v Coupe de la Ligue se probojoval do semifinále a v lize neprohrál čtyřikrát v řadě. Doma přitom Bastia dokázala v nejfantastičtějším utkání tohoto roku porazit hrdé PSG. A to její psychiku rozhodně notné povzbudilo.

Domácím kvůli Africkému pohárů národů chybějí Diakité, Kamano a Tallo, a kvůli problémům s břichem nenastoupí ani brankářská jednička Aréola, to však neznamená, že by se FCGdB měl pasovat do role favorita. "Máme určitou úlohu v druhé polovině sezóny. Pět měsíců jsme hráli dobře, ale nesmíme je hodit do koše," dodával Sagnol.

Hostům bude chybět Sertic kvůli kartám, do hry se však může podívat nová posila, a to švédský útočník Isaac Thelin, který by mohl pomoci rozhýbat mnohdy statickou ofenzívu. "Jsme někdy příliš smělí, to přiznávám. Někdy prostě musíte jít hlavou proti zdi, tedy pokud se chcete přenést přes horší období," zakončil hostující stratég.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.10 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Olympique Marseille  (pátek 20:30)
Bitva o Azurové pobřeží načne program 22. kola francouzské nejvyšší soutěže. Tohle derby dvou klubů, které jsou od sebe, tak říkajíc, za kopcem, slibuje vždy otrou podívanou. Nice je ve formě, vyhrálo už dvakrát v řadě a navíc na svého rivala v poslední době umí. Marseille potřebuje body do napínavého boje o titul.

Jarní část sezóny OM nevyšla ideálně. Úvodní porážku na půdě Montpellieru alespoň částečně napravil kolo následující, v němž doma skolil Guingamp. Je ale pravda, že se pořádně natrápil. A o všem museli svěřenci Marcela Bielsy rozhodnout až v závěrečných minutách. K ideálnímu výkonu chybělo dost.

Marseillský lodivod se samozřejmě musí vypořádat s absencemi některých hráčů, kteří odjeli na Africký pohár národů. A fotbaloví experti volají po nasazení obránce Dórii, který si pod Bielsou zatím nezahrál ani minutu. Přitom klub za tohoto talentovaného Brazilce vysázel Botafogu šest miliónů euro.

Právě defenzíva může být velkou slabinou Marseille v tomto utkání. Vždyť Fanni s Mendym jsou potrestaní a N'Koulou si plní reprezentační povinnosti. Takové okno by mohl právě Dória zacelit. "Pořád od vás slyším poznámky na něj," odpověděl novinářům svérázný stratég na tiskové konferenci.

A i tentokráte byl, co se situace okolo Dórii týče, ve svých odpovědích dost strohý. "Je to pořád dokola. Zeptáte se, jestli s ním mám problém z toho či onoho důvodu a já pokaždé řeknu, že v žádném případě," reagoval podrážděně. "Asi nechápete, jak pracuji. Já nevybírám hráče podle toho, kolik jsme za ně zaplatili."

Ani za současného stavu to nevypadá, že by Dória nastoupil. "Jediné kritérium, které rozhoduje, jestli je někdo lepší nebo ne. On je velký hráč, je naprosto připravený hrát, ale já prostě vyberu jiné," zakončil. "Morel je nejlepší stoper, kterého teď můžu mít k dispozici. Aloé pak může hrát jak nalevo, tak napravo."

Nice je aktuálně na 10. příčce, může však pořád zabojovat o evropské poháry. Přece jenom výhry nad vždy nepříjemnými soupeři, jakými Lorient a Bordeaux jsou, by mohly naznačovat nějaký větší potenciál. Ačkoli OGC na podzim s Marseille prohrál vysoko 0:4, předchozí tři duely pro něj dopadly vítězně.

Domácí fanoušci se těšili, že na hřišti uvidí pobíhat Hatema Ben Arfu, novou posilu z Anglie, jenže tenhle přestup nakonec zatrhla FIFA. Nice by totiž bylo již jeho třetím klubem v sezóně, což regule nepovolují. "Tyhle průtahy už nás dva týdny brzdí. Pořád ale věříme, že nakonec zvítězí zdravý rozum," doufá prezident Jean-Pierre Rivère.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon21143445:1745
2.Olympique Marseille21142541:2044
3.Paris Saint-Germain21118238:1941
4.AS Saint-Étienne21117324:1340
5.AS Monaco21106524:1836
6.Montpellier HSC2195726:2232
7.Girondins Bordeaux2195727:2932
8.FC Nantes2187619:1831
9.Stade Rennes2186722:2530
10.OGC Nice2184926:2828
11.Stade Reims2184927:3628
12.Lille OSC2176817:1827
13.EA Guingamp21811223:3325
14.FC Lorient21721223:2923
15.SC Bastia2157921:2622
16.Toulouse FC21641123:3322
17.FC Metz21551119:3020
18.Évian Thonon Gaillard21621323:3820
19.RC Lens21541220:2819
20.SM Caen21461126:3418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nice je formě vyhrálo už dvakrát v řadě-panečku to forma.

Reagovat
smazaný uživatel

No nic jdu si koupit novou klávesnicu

Reagovat
Pipo123

Ten Bielsa je magor, musí mať hodne veľké ego

Reagovat
smazaný uživatel

"Morel je nejlepší stoper, kterého teď můžu mít k dispozici."

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla sestava : Ospina - Kolodziejczak, S. Diawara, Evra(C) - Job, Bodmer, Meriem, Ben Arfa - S. Camara, Cvitanich, Remy

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla sestava : Barthez - Desailly(C), Blanc, Lizarazu - Pires, Deschamps, Cantona, Makelele, Ribery - Weah, Papin

Reagovat
Israha

Ta nominace je hrozná, jsem zvědav, co za slepenec tam Bielsa dneska pošle. Já bych byl nejvíc asi pro variantu s Romaem a Dóriou na stoperu, Morelem vlevo a Leminou vedle Imbuly (+ Batshuayi pod Gignacem, když je opět mimo i Alessandrini)...ale čert ví, jak to dopadne. No, Nice je ofenzivní tým, budou to tam větrat solidně, nejspíš budu ve výsledku rád i za bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně to nedopadne tak, jak jsi napsal.

Reagovat
Israha

Dja Djedjé, Morel, Sparanga, Aloé....a budu se třást při každém přechodu Nice přes půlku

Reagovat
smazaný uživatel

No kdybyste hráli aspoň doma, takhle to budete mít těžké no

Reagovat
Pipo123

Skúsim dnes dať neprehru Nice

Reagovat
Godwinson

Bielsa se nám opět rozhorčil na tiskovce v případu Doria. Poslední dobou o tom čtu zejména na L'Equipu skoro denně. Já doufám, že právě v tomhle období to Marseille pokazí a Bielsa dojede na svojí debilitu. Což je bohužel nereálné, protože los je k nim opravdu kurevsky milosrdný.

Reagovat
Pipo123

Milosrdný ? keď tak pozerám na ten los tak dnes kludne môžu prehrať, Rennes ich môže tiež poradiť a docela by som veril že im body zoberie aj Reims

Reagovat
Godwinson

Ztratit mohou v každém z těch zápasů, to je jasné, jsme v L1, ale minimálně Évian a Remeš doma, tam to nevidim pravděpodobně. Rennes tipovat nejde a Nice věřím, jako jedinému z těch týmů (takže to dost možná bude nejjednoznačnější vítězství :))

Reagovat
Langi

no jako los co mají až do konce února je uplná pohodička, těžký zápas mají až koncem února na ASSE a pak zase skoro o měsíc doma s Lyonem...zas jako chtějí nejlépe vyhrát titul, tak jako prohlášení typu "Nice a Rennes je můžou porazit" pak zní trochu blbě

Reagovat
Pipo123

Ako poznám francúzsku ligu tak kludne môžu postrácať, Rennes sú ako deň a noc, tam sa môžu hecnúť a poraziť ich alebo naopak dostať dobre na prdel, dneska Nice pri absenciách OM majú veľkú šancu na body. Netvrdil by som že majú úplnú pohodičku

Reagovat
smazaný uživatel

spis jde o porovnani s losy ostatnich primych konkurentu... a tam jsou na tom nejlepe

Reagovat
Israha

No, on může být na druhou stranu rád, že do něj furt šijou skrz Dóriu, a nikdo si mezitím nestihl všimnout, že odmítá posadit marného Thauvina a nedá šanci Batshuayiovi i přes výpadek formy Gignaca. To by se mu vysvětlovalo ještě hůře .

Reagovat
smazaný uživatel

za pul mega do lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

+ Danic

Reagovat
Kovi81

zadarmo ne

Reagovat
smazaný uživatel

nn, aulas musi ukazat, ze v lyonu jsou penize, aby nalakal dalsi hrace

Reagovat
Israha

Lemina nalevo a Aloé s Morelem na stoperu, no nazdar . A zvláštní pozornost bych věnoval lavičce, to je panečku síla a šířka kádru...

Reagovat
smazaný uživatel

to je mazec no jinak naivně jsem asi doufal, že Ayew bude příští zápas k dispozici, štve mě, že to dneska urvali

Reagovat
Israha

On by stačil ten zatracený Alessandrini, že...ale to taky nechápu. Dva měsíce nehraje, pak dá jeden poločas a zas se zraní, neskutečné.

Reagovat
smazaný uživatel

a čo máme vravieť mi ked máme Gourcuffa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a myslím že aj Grenier je náchylnejší ako Romain

Reagovat
smazaný uživatel

Smůla no, u nás je moc náchylný na ty zranění, třeba v tom hraje svou roli ten tréninkovej dril Bielsy..

Posledně doma se dost nadřeli, co tak čtu. Dneska mám hodně obavu, venku je to vždycky hrůza. Kurňa, doufám, že se zmátoří. Rozjeté to není špatně, ale jak jsi psal někde zpátky, samo se to neuhraje. Začátek stíhám, ale pak si asi zajdu na jedno radši.

Reagovat
Israha

No, po první půlce bych řekl, že tohle vyhrát jde. Nice nebrání dobře, maj tam okna, jen jich využít. Pravá strana parádní, přičemž sranda, že tam lajnu brousí střední záložník a hroťák . Batshuayi trochu ukvapený, ale v šancích je, mohlo by mu to tam padnout.

A Imbulovi chybí do statutu top hráče schopnost rychlého řešení situace. To se bezpodmínečně musí naučit.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ty vole ten sudí je upne mimo, po tom góle Nice nemohol tlačiť Marseille viac okato

Reagovat
smazaný uživatel

už to obrátil v prospech Nice ten má asi sklerózu, nepametá na koho podal

Reagovat
Langi

vsak piskal ten debil Gautier

Reagovat
Langi

Akorat sem myslel ze ten potapi jen nas

Reagovat
smazaný uživatel

Harry Novillo na skúške v ASSE, ten dopadol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

asi jako Belfodil, Tafer a podobni, co na to u nas nikdy nemeli

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna belfodil by urcite nebyl horsi jak treba jatrovka, tafer je shit

Reagovat
smazaný uživatel

Yattara je fakt mimo no, ale dal gol za Guineu, čili je to jejich lídr, mohl by vést útok i v Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Yattara bude dalľí Mensah alebo Kone, líder reprezentácie a v Lyone retard.

Ked si spomeniem na Mensaha, ktorý vždy celú sezónu premarodil a ked prišiel APN tak bol zrazu zdravý a patril medzi najlepších hráčov šampionátu a ešte ktomu strelil aj 2-3 góly, a minulý rok v Nitre

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda a lídr Nitry

Reagovat
Langi

Tak on je ten Yattara bude dost mozna brzo nasledovat...jinak Belfodil mel dobrej zatim jeden pulrok v Parme...jinak je to taky shit, co by u nas max stridal

Reagovat
Pipo123

Som zvedavý kto siahne po trénerovi Guingampu, ale snad mu niekto dá poriadnu šancu

Reagovat
EAG le grand amour

Snad nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Skupina pre zápas s Metz:

Lopes - Gorgelin - Jallet - Umtiti - Bisevac -Mboumbouni - Dabo - Tolisso - Gonalons - Mvuemba - Ferri - Malbranque - Gourcuff - Ghezzal - Cornet - Benzia - Fekir - Lacazette

Benzia

Reagovat
smazaný uživatel

+ vypredaný Gerland

Reagovat
smazaný uživatel

tak pojd penalcazette

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

pena,redka....len nech premeni a je to super...pome SASAAA

Reagovat
juninho8

na paradu

Reagovat
smazaný uživatel

Penalcazette

Reagovat
juninho8

este som ho hral ajj na tikete...lyon za smiesnych 1,3 alebo sasa za 1,7....dost jasna volba

Reagovat
smazaný uživatel

pekny odhad

Reagovat
smazaný uživatel

chlapi ako to prebieha? práve som dosiel

Reagovat
smazaný uživatel

prave stridal lacazette zrejme kvuli zraneni

Reagovat
smazaný uživatel

no fasa

Reagovat
smazaný uživatel

lacazette se zranil, takže lyon nejlépe osmý a to budeme rádi.

Reagovat
juninho8

podla odhadov je to Novy Sasa za stareho Sasu...tak uvidime...skdoa ze Cornet dostava sancu takymto sposobom a este proti Metam

Reagovat
smazaný uživatel

cornet malem

Reagovat
juninho8

to mohol byt debut jak hrom este moze

Reagovat
juninho8

to mohla byt kludne redka...10 na 10 bez Lacu by som sa aj bal...aj takto sa kusok bojim

Reagovat
smazaný uživatel

redka nie Umtiti nebol posledny naštastie sa tam stihol stiahnuť Bisevac

Reagovat
smazaný uživatel

no to by me zajimalo, jak by se tam bisevac stihl presunout, kdyby umtiti nesejmul toho utocnika

Reagovat
smazaný uživatel

ved celý čas sa vracali vedľa seba, ak by obišiel Umtitiho tak by sa mu do strely vrhal Milan

Reagovat
juninho8

no s ohladom na to ze Metz za tu penu dostali dvojnasobny trest tak mohol revansovat a dat redku...nastastie nedal

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, prostě jak odešel Penalcazette, tak tam už moc šancí nebylo, až na Corneta. Benzia místo Ghezzala

Reagovat
juninho8

este by som pockal do nejakej 60. minuty a potom urcite....Arasid sem tam pride z niecim paradnym....ja by osm rad vedel preco nehrava Yoann...ci je este stale zraneny alebo ci nechce Hubert zasahovat do zostavy ktorej to ide

Reagovat
smazaný uživatel

"tajny" trumf na monaco

Reagovat
juninho8

asi spolu s Yassinom ak to bude s Lacom na dlhsie

Reagovat
smazaný uživatel

misto ghezzala klidne i messi, dneska zas nema den a v posledni tretine hriste pokazi na co sahne

Reagovat
smazaný uživatel

jinak aby to nezapadlo, alex definitivne prekonal benzuv ligovy max

Reagovat
smazaný uživatel

škoda zranenie? čo sa mu vlastne stalo? sval alebo kotnik?

Reagovat
smazaný uživatel

zrejme natazeny sval, tak ho hubert radeji okamzite stahl, snad bude na monaco ok, bez nej by to byla mrzute, kdyz ma monaco aktualne fantastickou formu

Reagovat
smazaný uživatel

takova simulace, to je komik

Reagovat
smazaný uživatel

ten padal už meter pred Milanom, asi z rešpektu

Reagovat
juninho8

rozhodli sa nas pozabijat...este nech zrania Nabila a napriklad Maximusa a mozme to zabalit

Reagovat
smazaný uživatel

potom neskončíme ani ôsmy

Reagovat
smazaný uživatel

Ferri

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, prečo Ferri nezakončoval

Reagovat
smazaný uživatel

strilej kurnik

Reagovat
juninho8

jejda chlapci...co viac Laca by z tychto sanci dal 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně Lyon, na který jsme zvyklý

Reagovat
smazaný uživatel

*zvyklí

Reagovat
smazaný uživatel

stridej uz toho ghezzala!

Reagovat
smazaný uživatel

hura slava

Reagovat
juninho8

no bez Lacazetteho nie sme schopny dat gol...tie sance tam su ale nema ich kto dotiahnut....mozno na to tam ide Yoann len aby ho nezranili do konca sezony

Reagovat
juninho8

uz aj Hubert zbadal ze Arasid dnes nic moc...pome YOANN

Reagovat
smazaný uživatel

Yoan je menej platný ako Arašid, ten sa aspon dostával to akých takých šncí

Reagovat
smazaný uživatel

Cornet to vie parádne len to zakončenie mu moc nejde

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, ze corneta sleduje hlavne langi sympaticky debut a na svuj vek je moc sikovny

Reagovat
smazaný uživatel

Tolissoooooooooo dgagfshfdh

Reagovat
smazaný uživatel

Corentin parádne mu sadla

Reagovat
smazaný uživatel

tolisso dal tak dobrou strelu, az ho komentator prekrtil z corentina na christiana

Reagovat
smazaný uživatel

a najlepšie na tom je že Ronaldo nedal gól z poza vápna už asi pol roka

Reagovat
juninho8

Corentin to ukludnil....a inak co sa tyk Corneta tak sa mi dost paci...bojuje ako drak...ma 18...chyba mu zapasova prax....uvidime co z toho bude....

Reagovat
juninho8

komentator vravel ze Yoannovi zomrela tento tyzden stara mama...este nech ho on teda supne

Reagovat
smazaný uživatel

to ofsajd nebol díky postranný

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo, cornet ale aspon se do tech sanci dostane

Reagovat
juninho8

skoda Cornet....ta prva bola lepsia...tam sa nemali upisknut

Reagovat
smazaný uživatel

tomu dnes pánbožko nedopraje

Reagovat
juninho8

3 body su...cierna skvrna je lacazettove zranenie...ak nebude hrat ptozi monaku tak je dsot mozne ze gol nedame....to zakoncenie tam nema nikto take ako on...tohto sme sa vsetci obavali a prislo to...dufam ze to nebude nic vazne...dnes Ferri podla mna dobry vykon,obrana nemala moc co riesit,Maximus standardne dobre,Arasid standardne zle...aj ked vybojoval penu...a Cornet do buducna moze byt paradny

Reagovat
smazaný uživatel

u te obrany bych to videl spis naopak, protoze dnes skvele pracovala, tak nebylo co resit

Reagovat
juninho8

aj tak sa to da ponat....hlavne ten Umtitiho zakrok este tusim za stavu 0:0 bol mega dolezity

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem zrovna zapnul stream

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dnes tipujete PSG ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele