22. kolo
24.01.2015 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Monaco 0:1

Že v zápase Lille padne ve velké většině případů jenom jeden gól, na to už si příznivci severofrancouzského celku zvykli. Potíž je v tom, že na rozdíl od minulé sezony, v té současné loví častěji míč ze sítě Vincent Enyeama.

AS Monaco poračuje v krasojízdě. V lize naposledy prohrálo v listopadu, díky čemuž se posunulo ze středu tabulky na páté místo. Na něm sice zůstane i po dvaadvacátém kole, nicméně vyvinulo silný tlak na soupeře před sebou - AS Saint-Étienne, PSG i Olympique Marseille. Šestá branka Dimitara Berbatova se totiž stala na Stade Pierre-Mauroy vítěznou.

Oba týmy obdžely před vzájemným duelem shodných osmnáct branek. Takže není ani příliš divu, že defenzivy dominovaly i tentokrát. Zvláště první poločas byl pro příznivce atraktivního fotbalu dosti nudnou podívanou. Z nerušeného rozjímání je mohl probudit Yannick Ferreira-Carrasco, jenže po svém slibném průniku v rozhodující moment podklouzl.

Jeho spoluhráč Danijel Subašić si připsal v závěru první půle jediný úspěšný zásah proti Kevinu Koubembovi. A záhy mohl dokonce s velkou pravděpodobností inkasovat. Florent Balmont poslal centr do vápna, David Rozehnal se odpoutal od Wallace, ale nezasáhl míč. A to byste měli, když chcete skórovat, že ano? Zajímavější věci se začaly dít až po změně stran.

Bernardo Silva, jehož hostování z lisabonské Benfiky se v týdnu změnilo v trvalý přestup, našel po uvolnění ve vápně kolegu Moutinha, jenže portugalský záložník trestuhodně přestřelil. Mrzet ho to mohlo jen do 57. minuty, kdy centroval do vápna Ferreira-Carrasco a takový výskok jako Dimitar Berbatov nepředvedl ani bránící David Rozehnal. Hlavička bulharského útočníka mířila přesně do spodní části branky - 0:1.

V samotném závěru se domácí mohli dočkat vyrovnání. Hlavičce Marka Bašy pomohl do sítě Djibril Sidibé, jenže v tu dobu stál v ofsajdu. Lille tedy už podeváté v sezoně prohrálo (v té minulé ztratilo všechny body pouze sedmkrát) a nyní musí doufat, že příští týden proti Nantes předvede lepší výkon. To na Monaco čeká v prestižním souboji Lyon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové bookmakeři,včerejší zápas se vám trochu nepoved. Zbývá 9 zápasu .Jsem zvědavý jak dokážete udělat v nich pouze 1 chybu tak aby jste nepřekročili limit ,který jsem vám dal..Držím palce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele