22. kolo
25.01.2015 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - RC Lens 0:0

Remeš alespoň částečně odčinila špatné výsledky z uplynulého týdne, kdy nejprve potupně prohrála 1:4 s Caen a následně vypadla z Coupe de France; bezbranková domácí remíza v duelu se sestupem ohroženým Lens však ambicióznímu týmu ke spokojenosti určitě nestačí.

Proti Rennes - tedy ve čtvrtek - strávili Vasseurovi svěřenci na hřišti celé dvě hodiny (plus následující neúspěšný penaltový rozstřel), soupeřův kouč Antoine Kombouaré se proto rozhodl využít jejich únavy a naordinoval svému týmu ostrý start. Už v první minutě z toho mohl těžit Pablo Chavarría, který se prosmýkl kolem Antoine Devauxe a nacentroval do vápna; situaci však před dotírajícím Coulibalym vyřešil gólman Placide.

Aktivní Chavarría měl prsty také v další šanci, kdy vyslal do samostatného úniku Baptiste Guillaumeho, a tentokrát už byli Les Sang et Or skutečně blízko - jejich útočník totiž nastřelil tyč. Domácím chvíli trvalo, než se dostali do zápasu, brzy však dokázali vyrovnat herní obraz a také začali sami hrozit. Ve 22. minutě se k pěknému halfvoleji dostal Grégory Bourillon, gólman Rudy Riou však byl na místě; na druhé straně Placide vychytal Chavarríovu střelu (31').

Právě Placide se nakonec ukázal být největším hrdinou zápasu; nebýt jeho, Remeš by těžko uhrála alespoň jeden bod. Hned na začátku druhé půle dalším skvělým zákrokem zlikvidoval (opět) Chavarríův pokus, poté, co Argentinec už už viděl svoji hlavičku v síti. Ani domácí se však nechtěli nechat zahanbit a zareagovali Glombardovou ránou do brankové konstrukce.

Když následně nadvakrát neuspěl Adamo Coulibaly - poprvé jeho slibnou šanci zhatil dobrým obranným zákrokem Mickaël Tacalfred, podruhé Placideho tyč - a na druhé straně Devauxova teč dala pouze vyniknout Riouově reflexu, rozešly se oba týmy nic neřešící plichtou 0:0. Remeš tak zůstává v klidném středu tabulky, zatímco Lens se stále trápí v sestupové zóně.Gaëtan Courtet's effort towards goal Riou managed to make the save and it ended 0-0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele