22. kolo
25.01.2015 14:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Metz 2:0

Lyon zůstává podle očekávání v čele tabulky. Doma proti trápícímu se nováčkovi z Mét sice žádnou kanonádu nepředvedl, vítězství 2:0 si ale pohodlně pohlídal a utrhl se od druhé Marseille už na čtyři body. Skóre opět otevíral fenomenální Alexandre Lacazette. Hosté hráli téměř hodinu v deseti..

Ve 28. minutě jako by všechny šance do té doby statečně bojujících Mét vzaly jedním tahem za své - Guido Milán totiž ve vápně nedovoleně zastavil pronikajícího Rachida Ghezzala a poroučel se ze hřiště. Lyon kopal penaltu, kterou Lacazette bez potíží proměnil a položil základy sedmé ligové výhry v řadě. Pro elitního kanonýra šlo už o 21. ligový gól, v posledních osmi duelech jich vstřelil hned 12 (!!).

Naneštěstí pro fanoušky na Gerlandu však musel krátce po své trefě střídat - konkrétně to přišlo ve 33. minutě, na vině bylo podezření na poraněné koleno. Na hrací ploše jej nahradil osmnáctiletý Maxwell Cornet, jeden z velkých talentů francouzského fotbalu a (ironicky) odchovanec právě Mét, kde však upadl v nemilost kouče Alberta Cartiera. O Lacazetteho zdravotním stavu nebyly krátce po zápase žádné oficiální zprávy.

Ale zpět na hřiště. Lyon měl ve skutečnosti jednu šanci hned v samém úvodu, kdy Fekirovu do branky mířící střelu nechtěně zblokoval Ghezzal; s jednobrankovým vedením v kapse - a bez svého nejlepšího hráče - však Les Gones polevili, nehráli tak agresivně jako obvykle a viditelně šetřili síly na složitější duely. Hosté byli na Gerlandu vyrovnaným týmem, ačkoliv kapitulovali ještě jednou, po trefě Tolissa šest minut před koncem.

Na skutečné šance se však Méty nezmohly; naopak, vlastně to vůbec nevypadalo, že by se nováček snažil vývoj zápasu nějak zdramatizovat. Lyon pohodlně hlídal svůj těsný náskok, zahazoval občasné šance (Ghezzal, Ferri), a bojoval s tuhou hostující obranou. Poměrně nudný zápas pak definitivně rozhodl Tolisso, který pohotově zvyšoval na 2:0 po pěkném Gourcuffově pasu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele