22. kolo
24.01.2015 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Nantes 4:0

Montpellier potvrdil střeleckou formu posledních týdnů i proti Nantes a nestíhajícímu soupeři nasázel hned čtyři branky.

Svěřenci Rollanda Courbise tedy nastříleli v posledních šesti ligových zápasech úctyhodných šestnáct gólů! Na Stade de la Mosson přišel ten první na pořad večera už v 8. minutě. Paul Lasne utekl po pravém křídle a hodlal nacentrovat na Lucase Barriose, jenže se ukopl. A to tak šťastně, že přeloboval Rémyho Rioua a mohl se radovat ze vstřelené branky - 1:0.

Ve 20. minutě to mohlo být 2:0. Jonas Martin zmátl svým zpracováním Oswalda Vizcarronda, ale brankář Les Canaris napravil předchozí zaváhání. Ještě před pauzou se skoro prosadil Barrios. Anthony Mounier se uvolnil na hranici vápna a vystřelil. Rémy Riou míč vyrazil a bývalý hráč Borussie Dortmund jej dorazil. Jenže co z toho, když stál v ofsajdu.

FC Nantes v týdnu vyprovodilo z Coupe de France Lyon. A možná proto působili hráči poněkud unavenějším dojmem. Ve druhém poločase si s nimi soupeř v podstatě dělal, co chtěl. V 57. minutě se vyplatil důrazný pressing Lucase Barriose, jenž vybojovaný balon přihrál Kévinu Bérigaudovi ... a ten si věděl rady - 2:0.

Pak už hosté zcela rezignovali na hru dopředu a jenom se bránili. Avšak nepříliš přesvědčivě, což vedlo nejprve ke dvěma po sobě jdoucím pokusům z hranice pokutového území. O první se postaral Mounier, o druhý Lasne. V 78. minutě si první jmenovaný po spolupráci s Bryanem Dabem už pro přesný zásah došel, resp. doběhl - 3:0. Obránci týmu Michela Der Zakariana pouze přihlíželi.

A to samé platilo i po dvaaosmdesáti minutách hry, kdy se prosadil Lucas Barrios, jenž si působení na jihu Francie velice pochvaluje - 4:0. Aby ne, vždyť šlo už o jeho šestou přesnou trefu v posledních pěti zápasech! Montpellier proto okupuje šesté místo, se čtyřbodovou ztrátou na páté Monaco. Nantes je deváté a v Ligue 1 v probíhající jarní části ještě neuhrálo tříbodový výsledek.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele