22. kolo
24.01.2015 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Girondins Bordeaux 0:0

Bastia musela proti favorizovanému Bordeaux dohrávat v deseti, přesto však odolala, uhájila na Armand Césari bezbrankovou remízu a protáhla svoji sérii neporazitelnosti už na pět zápasů.

Když Les Bleus naposledy hráli doma, nasázeli čtyři góly mocnému PSG; nyní však svěřenci Ghislaina Printanta narazili na (paradoxně) těžšího protivníka a museli tak v první řadě spoléhat na pevnou defenzivu. Zvláště pak po vyloučení Yannicka Cahuzace, který opustil hřiště po druhé žluté kartě po hodině hry.

Nedávná historie vzájemných zápasů ukazovala, že mnoho branek mezi těmito soupeři nepadá, a v podobném duchu se hrálo i dnes prakticky od první minuta. Pokud už však někdo zahrozil, bylo to spíše Bordeaux: Jaroslav Plašil vyslal skvělým pasem do útoku Mariana, který zpracoval míč na pravém křídle a ihned našel Thomase Tourého. Mladý útočník dokázal vystřelit, mířil však těsně mimo klec Jeana-Louise Léky.

Plašil byl klíčovým hráčem bordeauxských útočných výpadů, což se znovu ukázalo ve 39. minutě - český záložník ukázal vynikající přehled o dění na hřišti, když chytrým pasem našel na dlouhou vzdálenost Nicolase Maurice-Belaye. Ten nacentroval do ohně před Lékou, míč však odvrátil včas zasahující stoper Sébastien Squillaci.

Krátce po změně stran se pak v individuální akci pokoušel prosadit opět Touré, který se probojoval až před domácího gólmana; Léca se však vytasil s výborným zákrokem. Náhradník za zraněnou jedničku Alphonseho Aréolu vyhrál nad Tourém i podruhé, načež si poradil rovněž s nebezpečným pokusem nové posily Isaaca Thelina.

Vypadalo to, že se pouze čeká na gól v domácí síti - Bordeaux silně tlačilo, a Cahuzacovo vyloučení slibovalo hodně horkou závěrečnou půlhodinku pro korsický celek. Paradoxně se však do další šance dostala do té doby matná Bastia: Hérvin Ongenda obral o míč Nicolase Palloisa, a nebýt úchvatné robinzonády brankáře Cédrica Carrassa, mohli domácí jít do vedení. Carrasso poté v závěru zlikvidoval i Modestův pokus z bezprostřední blízkosti, stejně jako finální Ongendovu šanci.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele