LaLiga - souhrn 16. kola

18.12.2017, 22:54
Aktuality
Barcelona neměla nejmenší problém s Deportivem. Villarreal veze body ze hřiště Celty Vigo. S výsledkem španělské předehrávky nemůže být spokojena domácí Sevilla, která nedokázala Levante vstřelit gól. Bezbrankovou remízu přineslo i velké baskické derby mezi Athleticem a Realem Sociedad, Valencia jede s prázdnou z Eibaru, Atlético se natrápilo na výhru nad Alavésem. Las Palmas stáhlo dvougólové manko na Espanyol...

Málaga CF - Real Betis 0:2

18.12.2017 21:00

Góly: 24. Sergio Léon, 50. Víctor Camarasa

Real Betis podle očekávání porazil Málagu, která tak nadále zůstává v pásmu sestupu. Už po padesáti minutách hosté vedli o dvě branky, o něž se rovným dílem podělili Sergio León a Victor Camarasa. Real Betis po výhře zůstává jen tři body od příček, které znamenají Evropskou ligu.

Hosté v podstatě od začátku kontrolovali průběh utkání a byli jasně lepší. Rychlý brejk hostí zprava zakončil ve vápně León, jenže míč velmi špatně zpracoval a v nadějné pozici mířil mimo. Jinak se ale v prvních minutách nic moc nedělo a spíše jsme byli svědky urputného boje o míč. Málaga působila velmi pasivně a spíše čekala, až jí Real Betis daruje nějakou šanci na rychlý protiútok.

Hosté ale velmi dobře bránili. Po dvaceti minutách se navíc ujali vedení, protože trochu nenápadnou akci Joaquína mohl ve vápně zakončit nabíhající Sergio León. Tomu se obrana domácích nevěnovala tak, jak by bylo zapotřebí, a León z úhlu prostřelil brankáře Roberta - 1:0.

Po půlhodině hry jej prověřil dobrou pumelicí také Riza Durmisi, ale s tou si i přes problémy Roberto poradil. Pár minut před koncem první půle musel pro zranění střídat Adrián González. Málaga mohla ještě před koncem první půle prohrávat o dva góly, protože Joaquín pálil velmi dobře a brankář Roberto míč vyrážel až za čarou. Sudí si ale ve Španělsku stále nemohou pomáhat videem, takže Javier Alberola branku neuznal.

Pět minut po změně stran se ale hosté dočkali zasloužené a uznané druhé branky. Po centru Barragána trefil balon perfektní hlavičkou Victor Camarasa a opět byla na vině nedůsledná obrana, která jej nechala zakončovat - 2:0.

Hosté byli i nadále aktivnější a jen nepřesnost zabránila zakončujícímu Leónovi dát po hodině hry svou druhou dnešní branku. O pár minut později se Málaga dožadovala penalty, kterou ale sudí neodpískal. To se hodně nelíbilo Adriánu Gonzálezovi, který byl tou dobou už dávno na lavičce. Za nemístné poznámky ale přesto dostal červenou kartu. Když pak v samém závěru na balon po centru nedosáhlo ani duo Nahuel - León, zůstal stav beze změny.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Deportivo La Coruña 4:0

17.12.2017 20:45

Góly: 29. Luis Suárez, 41. Paulinho, 47. Luis Suárez, 75. Paulinho

FC Barcelona zvítězila na Camp Nou nad Deportivem v rámci 16. kola LaLigy 4:0. Po dvou brankách Luise Suáreze a Paulinha si Blaugranas na své konto připisují tři body. Ernesto Valverde se rozhodl posadit jen na lavičku náhradníků Sergia Busquetse, jelikož již dostal čtyři žluté karty a pátá by znamenala stop na El Clásico.

Jasná převaha domácích se projevovala po celé utkání a hosté prakticky jen bránili na své polovině. Jediným negativním aspektem prvního poločasu bylo zranění Paca Alcácera, kterého nahradil v 23. minutě Aleix Vidal. Ihned na úvod se do první šance dostal Leo Messi. Ve 4. minutě však branku minul. O dvě minutky později následovala další hezká kombinace domácích.

Paco Alcácer se ocitl sám na levé straně vápna a předložil přihrávku Luisi Suárezovi, který zakončoval do prázdné branky. Ve stejnou chvíli však pomezní rozhodčí zvedl praporek pro ofsajd. Následnou hezkou šanci si vytvořil v 27. minutě znovu Messi, jehož střelu tentokrát lapil R. Martínez. Bezprostředně potom na malém vápně zakončoval střídající Vidal.

Fantastický zákrok opět musel vytáhnout brankář hostí. Katalánci svůj tlak každou vteřinou stupňovali a po zásluze v 29. minutě vstřelili první branku zápasu. Messi si zpracoval míč na prsa v pokutovém území a rázem se ocitl za bránícím hráči. Potom ho nabídl Suárezovi, pro kterého byla maličkost ho dopravit do sítě. Ani ne za deset minut byl v další šanci Messi.

Tentokráte nastřelil pouze břevno. Skóre se měnilo, ale až v 41. minutě. Kdo jiný, než Messi svou střelou opět trefil tyč, ale nyní se míč odrazil přímo do běhu Paulinhovi, který jej dorazil do branky. O několik minut dříve před touto situací poslal Messi do šance Suáreze, který zajímavě zakončoval. Na poslední chvíli zasahoval hostující brankář.

Ten vyrazil míč z brankové čáry, ale z opakovaného záběru jsme mohli vidět, že balon byl celým objemem v síti. Sudí však tuto skutečnost nepostřehli a hrálo se dále. Barcelona se rozhodně nešetřila a po aktivní hře se dostala do zaslouženého vedení. Na začátku druhé poloviny trošku bezradné Deportivo dostalo další zásah. Ve 47. minutě se prosadil Suárez.

Z pravé strany od Sergi Roberta dostal křižnou přihrávku do běhu a míč nekompromisně poslal na bližší tyč. Barça se rázem ujala pohodlného vedení 3:0. V 67. minutě vypálil Messi na R. Martíneze, který vytěsnil střelu na roh. O minutu později si přímý volný kop nachystal opět argentinský útočník, ale hostující gólman zasáhl.

Ihned na to přišlo odpískání pokutového kopu, kdy byl Suárez evidentně faulován. Exekuce se ujal Messi, ale ten laxně vystřelil a R. Martínez si vybral dobrou stranu a míč vyrazil. Na řadu přišla 75. minuta a o slovo se přihlásil Paulinho, který vstřelil téměř identický gól, jako ten první. Odražený míč od tyče se dostal právě k jeho kopačkám a jemu nezbývalo nic jiného než poslat míč do prázdné branky.

Messi byl v tomto utkání jakoby prokletý, protože deset minut před koncem zápasu pálil znovu na branku Deportiva, ale netrefil ani brankovou konstrukci. Hosté si sice vypracovali dvě střely na branku, ale s nimi neměl větší problém ter Stegen. Naopak nebýt R. Martíneze, mohli se fanoušci na Camp Nou radovat z mnohem většího gólového přídělu. Barcelona si v závěru zápasu pohlídala své vedení a s přehledem získala tři body do tabulky.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Espanyol Barcelona 2:2

17.12.2017 18:30

Góly: 80. Loïc Rémy, 89. Jonathan Calleri - 19. Gerard Moreno, 41. Gerard Moreno

Utkání mezi Las Palmas a Espanyolem skončilo po úžasném závěru remízou 2:2, i když hosté vedli o dvě branky, tak Kanárci v posledních deseti minutách alespoň vyrovnali a vybojovali bod. A to jsme mohli sledovat střet dvou týmů s nejhoršími útoky. Do první jasné šance zápasu se dostali domácí, Jonathan Calleri přijal na pravé straně hřiště přihrávku a jeho prudkou střelu musel horko těžko vyrážet Pau López na roh.

Na tabuli v tu dobu svítila 14. minuta. O pět později odpověděli hosté, ale rovnou vstřelenou branku. Las Palmas nepochopitelně zaváhalo v obraně a obranou snadno prošel Léo Baptistão, který nahrál po úniku na Gerarda Morena a ten mohl naprosto s přehledem dát první gól utkání. Dále jsme mohli vidět urputnou bitvu s minimem jasných příležitostí. Psala se 41. minuta a Espanyol zvýšil na 2:0.

Volný Moreno dostal znovu přihrávku před prázdnou branku, s čímž neměl žádný problém. Těsně před koncem poločasu mohl Moreno vsítit hattrick, kdy se opět uvolnil a ocitl na hranici malého vápna. Ukázal, že i z této pozice se dá netrefit branku, když mířil na zadní tyč. Poslední Las Palmas šlo do šaten hodně zkroušeně, jelikož to nevypadlo, že by po dnešku mělo opustit sestupové příčky.

Espanyol ve druhém poločase trpělivě bránil na své polovině a čekal na případný protiútok. Na druhou stranu domácím se nedařilo vypracovat si nějakou bezprostřední šanci. K té se dostali až v 68. minutě. Calleri obdržel pas do běhu a překonal Lópeze. Rozhodčí však přesně odhalili ofsajd a skóre se tedy měnit nemohlo.

V posledních dvaceti minutách se klub z Kanárských ostrovů dostával do stále většího tlaku, po kterém se mohl radovat ze snížení a dramatizace celého duelu. V 80. minutě střídající Hernán Toledo krásně obešel obránce Espanyolu a poslal míč na volného Loïca Rémyho, jenž z voleje zakončil za záda Lópeze. To byla doslova voda na mlýn pro domácí, kteří se ještě snažili vyrovnat.

Doslova za minutu dvanáct Las Palmas opravdu vyrovnalo. Calleri si naběhl na centr z pravé strany, v hlavičkovém souboji se dostal nejvýše a poslal míč do sítě. Jen o několik vteřin Rémy trefil hlavou břevno. Tutovka pro domácí, po které se však pískal útočný faul. Rozhodčí nastavoval čtyři minuty a v té poslední José Manuel Jurado nesmyslně fauloval Jonathana Vieru.

Tato situace se odehrála v pokutovém území a kopat se musela penalta. Té se ujal faulovaný Viera, který nekopl míč asi tak, jak chtěl. Lopéz vystihl směr a vyrazil. Dechberoucí konec utkání přinesl pro domácí bod, který by o poločasové přestávce určitě brali. Po závěrečném hvizdu ho však mohou brát jako ztrátu. Hosté doslova prokaučovali tento duel a mohou být nakonec rádi za dělbu bodů.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Villarreal CF 0:1

17.12.2017 16:15

Góly: 35. Pablo Fornals

V úvodu utkání jsme rozhodně žádnou otevřenou podívanou neviděli. Villarreal se stáhl na svou polovinu a vyčkával. Soustředil se především na aktivní napadání a případné protiútoky. Byli to právě hosté, kteří se dostali do první nadějné šance v 10. minutě. Hned z prvního rohového kopu zahrozil Carlos Bacca, který se ocitl v pokutovém území nikým nebráněný, ale s jeho ránou si poradil domácí gólman.

O pár minut však zahrozila Celta, nejprve střelou mimo branku Daniel Wass, potom Jozabed Sánchez zkusil z voleje pálit na Sergia Asenja, který musel vytáhnout perfektivní zákrok. Následná dorážka byla zblokována obráncem na roh. Jinak v první půlhodince jsme moc nebezpečných akcí sledovat rozhodně nemohli. Běžela 34. minuta a do vedení se trošku překvapivě dostala Žlutá ponorka.

Aktivní Bacca centroval do pokutového území, konkrétně na malé vápno, kde se ocitl absolutně volný Pablo Fornals. Svou příležitost nezahodil a hlavičkou poslal míč nekompromisně za záda Rubéna Blanca, který se beznadějně jen otočil za jeho střelou. Vyrovnat před koncem poločasu mohl Maximiliano Gómez, který si zpracoval míč na zadní tyči, ale Asenjo vytáhl další špičkový zákrok.

Skóre zápasu se tedy neměnilo a hráči šli do šaten za stavu 0:1. Domácí se po zahájení druhé poloviny snažili evidentně vstřelit branku, což dokazoval pokus Wasse. Ani tentokrát se netrefil mezi tři tyče. Celta Vigo postupně zvyšovala tempo, ale šance se jim vypracovat nedařilo. Hosté mohli jít do dvoubrankového vedení, kdy se Bacca prosadil přes bránícího hráče a nebezpečně zakončoval.

Proti byl Blanco, který vyrazil jeho střelu na roh. V 74. minutě pálil z rohu malého vápna Emre Mor, ale nastřelil jen pravou tyčku. Nutno podotknout, že z opakovaného záběru šlo vidět, že tuto střelu vytěsnil ještě Asenjo. Vigo tlačilo svého soupeře víc a víc, ale bez gólového úspěchu. Ve čtvrté minutě nastavené hrací doby mohlo být vyrovnáno.

Wass hlavičkou poslal míč před branku, který vyrážel Asenjo. Jen k nohám Sergia Gómeze, který téměř odkrytou branku netrefil. 18 215 diváků se na Municipal de Balaídos rozhodně nenudilo, ale byly svědky vítězství hostujícího celku, který si na konto připsal plný počet bodů po třech prohrách v řadě.

Více informací k zápasu

Girona FC - Getafe CF 1:0

17.12.2017 12:00

Góly: 5. Cristhian Stuani

Sotva se fanoušci na Estadi Municipal de Montilivi usadili na své místa, tak se domácí radovali z úvodní branky zápasu. V 5. minutě Johan Mojica z levé strany poslal míč do pokutového území, kde se prosadil Cristhian Stuani mezi dvěma obránci a hlavičkou zakončil do sítě hostujícího Getafe. Po této gólové akci jsme mohli sledovat bitvu plnou soubojů o míč.

Getafe mohlo odpovědět v 19. minutě, kdy se Jorge Molina dostal s míčem až do šestnáctky, ale v evidentní šanci netrefil ani branku. Hra se přesouvala z poloviny na polovinu, ale bez další jasné příležitosti. V prvním poločase jsme už nic zajímavého nezaznamenali, o čem svědčí jedna střela na branku v podání domácích a žádná hostů. Druhých 45. minut začalo tutovkou.

Tři minuty po začátku poločasu mohl dát druhou branku zápasu opět Stuani. Ten si hezky naběhl do vápna na centrovaný míč, který na něj mířil zprava. Jeho hlavičku však Vicente Guaita vyrazil na tyč a zachránil svůj tým od pohromy. Girona se v dalším průběhu stáhla na svou půlku a snažila se ubránit hubený náskok.

Hosté sice drželi převážně míč na svých kopačkách, ale do žádné šance, ba ani ke střele, se nedostali. Stručně řečeno v tomto utkání neměli svůj den. Katalánci v premiérové bitvě s tímto sokem v rámci LaLigy zvítězili a zásluhou tří bodů se rázem katapultovali do těsné blízkosti zaručující účast v evropských pohárech.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Deportivo Alavés 1:0

16.12.2017 20:45

Góly: 74. Fernando Torres

Atlético Madrid zužitkovalo odpoledního zaváhání Valencie a díky nejtěsnějšímu možnému vítězství nad Alavésem se vecpalo na druhou příčku tři body za Barcelonu, která v neděli bude mít ještě zápas k dobru. Na vítězství se favorit tohoto souboje ale opravdu pořádně nadřel, jediný střelec utkání Fernando Torres skóroval až v 74. minutě.

Nebyla to ani zdaleka tak jednoznačná záležitost, jak se mohlo očekávat už před samotným hvizdem. Byť se Deportivo nachází v sestupovém pásmu, vykázalo v uplynulých týdnech výrazné zlepšení, a už dvakrát v řadě vyhrálo. Na Wanda Metropolitano nepředvedlo vůbec špatný výkon a nebylo úplně daleko nějakému bodovému úspěchu.

Domácí drželi více míč na svých kopačkách a směrem dopředu byli o poznání aktivnější. K prvnímu nebezpečnému pokusu se propracoval Saúl, jemuž přihrál do středu hřiště Filipe Luis, levačkou ovšem mířil jen mimo. Na opačné straně pálil z velké dálky Rubén Duarte, i tak měl však brankář Oblak se zkrocením míče docela notné potíže.

Ve 36. minutě mohlo Atlético udeřit z velkého závaru. Z hranice vápna nejprve Koke trefil záložníka Manua Garcíu, balón se ale k němu odrazil znovu a tentokráte už dokázal ohrozit Fernanda Pachecu, protože však střelu zase svou tečí zpomalil Manu García, dokázal hostující brankář na brankové čáře míč efektivně a účelně zastavit.

Po obrátce Atlético pokračovalo v hledání úvodní branky. Kouč Diego Simeone poslal na plac Correu místo nevýrazného Gameira, jenže v koncovce se jeho týmu pořád ne úplně dobře dařilo. To ve 47. minutě například potvrdil Griezmann, jenž si za pokutovým územím narovnal balón na levačku, avšak zamířil jen hodně nad bránu.

V 69. minutě byl na hřiště poslán také Fernando Torres a právě on o pět minut později rozhodl. Correa prostrčil přihrávku doprava na Vrsaljka, ten následným dlouhým pasem našel "El niňa" v brankovém území, a jediný gól zápasu byl na světě. Hosté se na žádný zvrat nezmohli, navýšit náskok naopak mohl Griezmann, ale z blízkosti neuspěl.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Valencia CF 2:1

16.12.2017 18:30

Góly: 49. Takashi Inui, 87. Joan Jordán - 57. Santi Mina

Eibar prožívá zatím nejúspěšnější období sezóny. Poté, co v uplynulých čtyřech kolech urval z možných dvanácti bodů deset, si vyšlápl dokonce i na Valencii, která se snaží stíhat vedoucí Barcelonu. Baskický celek jasně prokázal, že tohohle protivníka má nesmírně v oblibě, a spolu s loňskou sezónou ho porazil už potřetí za sebou.

Netopýři utrpěli další nečekanou ztrátu v boji o titul. Poté, co před dvěma týdny prohráli na půdě Getafe, se jim nezadařilo ani ve druhém venkovním zápase. Eibar se ujal vedení těsně po přestávce díky Takašimu Inuiovi, poměrně brzy ale dokázal srovnat stav Santi Mina. Když už se schyloval zápas k plichtě, rozhodl tři minuty před koncem Joan Jordán.

Do první jakési pološance se propracovali domácí. Inui si na levé straně narazil s Charlesem, následný centr směřoval na bližší tyčku, kde se ocitl Sergi Enrich, jenže tomu se nepodařilo zakončovat nejlépe a minul. Na druhé straně Andreas Pereira vybídl ke střelbě Daniho Pareja, dobře ovšem zasáhl mezi třemi tyčemi pohotový brankář Dmitrovič.

V závěru poločasu mohla Valencia skórovat ze dvou možností. Nejprve se o to pokoušel Santi Mina a v nastavení hlavou Rodrigo, avšak ani jeden z nich nedokázal trefit bránu. Naopak ve 49. minutě Eibar gólově udeřil. Velký zmatek ve vlastní šestnáctce hostující defenzíva nevyřešila dobře, míč se nakonec odrazil k Inuiovi, jenž zacílil na bližší tyčku.

V 57. minutě se Los Che podařilo na tenhle přesný zásah soupeře zareagovat. Andreas Pereira zprava poslal dlouhou přihrávku na zadní tyčku, kde se ocitl Santi Mina, a ten pohodlně dopravil balón do sítě. Hlavičkou se pak snažil změnit nerozhodné skóre Charles, avšak hostujícího brankáře Neta přímo ohrozit nedokázal.

Obě mužstva se ještě v poslední třetině utkání dostala k jakýmsi střeleckým pokusům, třeba po standardce Arbilla či na opačné straně po rohovém kopu Kondogbia, nicméně o všem podstatném rozhodl moment z 87. minuty. Ivi svým pasem našel v šestnáctce nabíhajícího si Joana Jordána, který prudkou hlavičkou překonal Neta.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Sociedad 0:0

16.12.2017 16:15

Góly: -

Prestižní baskické derby mezi Athleticem a Realem Sociedad dopadlo neúspěchem pro oba zúčastněné, neboť bezbrankovou remízou si lokální rivalové navzájem jen prodloužili stávající zápasové šňůry bez vítězství. Střetnutí se obešlo bez větších šancí na obou stranách, a tak si diváci na stadionu San Mamés příliš fotbalové krásy neužili.

Průběh utkání odrážel momentální rozpoložení obou týmů, které dbaly především na to, aby neprohrály, a tak za celou první půli nebyla k vidění ani jedna jediná přesná střela na bránu. První náznaky na straně hostí měli Oyarzábal s Illarramendim, ovšem oba mířili nepřesně. Na druhé straně snad jen sám Mikel Rico ví, zda z ostrého úhlu střílel, či nahrával, tak jako tak míč po jeho přičinění jen proskákal malým vápnem před brankou Sociedadu až do zámezí.

Úvodní čtvrthodina po změně stran nabídla asi nejzajímavější pasáž zápasu. Hostující gólman Geronimo Rulli musel vytáhnout kvalitní zákrok proti dalekonosné ráně Raúla Garcíi a o další ohrožení jeho čistého konta se vzápětí postaral hlavičkující Aritz Aduriz.

Víc toho však domácí směrem dopředu nepředvedli a Sociedad po přečkání těchto dvou šancí i apelu na odpískání penalty za nastřelenou ruku Llorenteho převzal kontrolu nad míčem, byť z veškeré územní převahy vzešla jen rána Xabiho Prieta z 89. minuty, s níž si brankář Herrerín bezpečně poradil. Baskické derby tak skončilo neslavnou remízou 0:0, po níž Athletic zůstává až na třináctém místě, zatímco Sociedad se drží jen o čtyři příčky výše.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Levante UD 0:0

15.12.2017 21:00

Góly: -

Hráči vstoupili do utkání na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán za hustého deště. Domácí se ihned ujali iniciativy a zatlačili s míčem na kopačkách svého soupeře před jejich pokutové území. Běžela 17. minuta, kdy se do jasné šance dostal trošku překvapivě Enes Ünal.

Ten se ocitl sám v šestnáctce, vypálil na branku Sergia Rica, který však střelu skvěle odvrátil svým zákrokem na roh. Byla to gólová příležitost, jenž se nesla ve znamení hostujícího Levante. Až v 30. minutě se dostala Sevilla do evidentní šance. Ganso hlavičkoval koníčkem, ale Oier Olazábal byl proti a vytáhl perfektní zásah.

Šest minut na to kopali hosté přímý volný kop, kterého se ujal Jason. Hezky obstřelil zeď, ale jeho rána skončila jen na tyči. Rázem trefila však Rica, čímž nakonec míč nezamířil do branky. V 45. minutě utkání diváci na stadionu opět mohli slyšet i vidět nastřelenou tyč.

Po rohovém kopu se k hlavičce vyšrouboval Gabriel Mercado, jenž trefil pravou tyč. Sledovat jsme mohli první poločas bohatý na šance, avšak bez vsítěné branky. V 57. minutě se prosadil přes obránce Ben Yedder, ale nastřelil jen míč do hlavy Oiera. Rovněž druhá polovina se hrála za vysokého tempa.

K dalšímu přímému volnému kopu se opět dostali hosté, nyní si exekuci vzal na starosti José Campaña. V 63. minutě se snažil obstřelit zeď, ale s jeho pokusem si celkem v pohodě poradil Rico.

Závěr utkání už nic nepřinesl. I když Sevilla měla převahu na míči, tak na šance jsme sledovali hodně vyrovnaný a napínavý duel. Na oko atraktivní zápas, ale na góly bohužel chudý.  

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona16133042:742
2.Atlético Madrid16106025:736
3.Valencia CF16104236:1634
4.Real Madrid1594230:1131
5.Sevilla FC1692519:1929
6.Villarreal CF1673623:2024
7.Girona FC1665520:2223
8.Real Betis1663725:2921
9.SD Eibar1663718:2821
10.Getafe CF1655620:1620
11.Real Sociedad1655628:2820
12.CD Leganés1562712:1420
13.Celta Vigo1653827:2418
14.Athletic Bilbao1646616:1918
15.Levante UD1638515:2217
16.Espanyol Barcelona1645713:2117
17.Deportivo La Coruña1643918:3115
18.Deportivo Alavés16401212:2512
19.Málaga CF16321113:3011
20.UD Las Palmas16321113:3611
Zbývající zápasy
17.12. 16:00CD Leganés - Real Madrid

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (132)

Přidat komentář
ratusek

Neporazit Levante

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

to byl teda výkon

Reagovat
Filipow

Nějak jsem čekal výhru Eibaru, nevím proč, takovej pocit.

Spíš jak je možný, že se teď dívám a na Eibar byl nižší kurz jak na Valencii před zápasem?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná kvůli formě - předtím měli 10 bodů ve 4 ligovejch zápasech, skóre 10:2

Reagovat
Jordi Alba

Eibar šel teď hodně nahoru.

Reagovat
Phillipinho

Ivan Alejo efekt

Reagovat
smazaný uživatel

Baskický derby jeden z nejhorších zápasů roku, z toho bolely oči

Reagovat
Phillipinho

El Ňino . Pristi tyden Barca nebo Real ztrati body. Pokud porazime Espanyol, tak mame vybornou vychozi pozici do druhy casti sezony.

Reagovat
Jordi Alba

Nebo taky možná oba.

Reagovat
TheTopFootbaler

Vždyť to se s jeho názorem nevylučuje.

Reagovat
blaugrana

Vyhod si tu Barcu z oblubenych ty satan.

Reagovat
technecium

Taky mmá Real rád, když prohraje v Clásicu, ale do oblíbených bych si ho kvůli tou nedal

Reagovat
Teoretik

Girona už 6.

Reagovat
Jordi Alba

Getafe nic nemělo, jenom fauly. Ale Maffeo asi nezůstane dlouho, ten chlapec je jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

zlta ponorka po gole zacuvala k branke, zavrela poklopy a ponorila sa, individualne potapacske schopnosti borcov z plaveckeho klubu Celta neboli dost dobre, najma ked hlavne torpedo odpocivalo na tribune

pre mna najlepsi Lobotka, sebavedomy na lopte, kvalitna rozohravka, ziadna strata a hlavne v 2. polcase ho bolo plne ihrisko, skoda Sista, neviem preco ho stiahli 20min pred koncom

Reagovat
LAM

Hra velmi dobrá a konečně jasná výhra.

Jinak Leo poslední měsíc pořád samá tyčka nebo těsně vedle.Dneska už to bylo moc.Po tý třetí tyčcce už měl jen nahrávat,protože tohle byl přesně ten zápas kdy gola prostě nedá,ta penalta dopadla přesně tak jak jsem čekal.

Dneska nevadí,ale hlavně na jaro správně seřídit mířidla,protože to bude třeba.Jinak Paulinha nejlepší výběr místa na světě

Reagovat
Mastný Chobot

Paulinho, to je neskutočný svet, v ktorom žijeme keby mi niekto povedal, že bude mať pred vianocami viac gólov v lige ako Ronaldo, tak neviem

Reagovat
alcantara

Vsetci culés to cakali

Reagovat
JM

A proto nekteri z nich psali, ze se zabijou, pokud Paulinho prijde.

Reagovat
ADM

To od radosti.

Reagovat
JM

Vy jste byli vzdycky jini.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
LAM

Reagovat
Manik...

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Murena

Reagovat
Mastný Chobot

aj herne je akože dobrý či len sranda proste?

Reagovat
ADM

V základe je horší než ako náhradník.. ako náhradník hneď priniesol niečo do zápasu (ako náš jediný hráč z lavičky)

Reagovat
alcantara

Z lavicky je celkom dobry, ma energiu a dobre nabehy, na unaveneho supera to plati. V zaklade je to horsie, priemerna technika, slabsia predvidavost, casto zbytocne fauluje. S nim v zalohe sa tazko bude domibovat, ale prezijem ho aj s jeho golmi.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

kdoví, jestli na to vypsaly sázkovky kurz...ten musel být vyšší, než na Leicester před jejich mistrovskou sezonou

Reagovat
TheTopFootbaler

To si nemyslím... Přece jen stát se mohlo cokoli - třeba Ronaldovo zranění nebo výpadek z formy - očividně. Ale Leicester byl šok jak sviňa.

Reagovat
patas92

Jak kdyby Ronaldo měl snad být nějaké měřítko

Reagovat
Manik...

Pro Paulinha rozhodně ne

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

O Paulinho muze blbe povidat jenom ti co ho nesleduji

Ja vim, cinska liga bleeeee.....

Jsem v lete tu vykrikoval, ze je uplne v pohode pro Barcu. A lidi se smali

Na MS18 jeste toho ukaze vic.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Manik...

... to asi nikdo nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

hodně zábavný zápas, 5 nebo 6 tyček, tuny dalších šancí a konečně doma vysoká výhra Messi bude proti Realu trestat, dva zápasy jak od Pavla Kuky za sebou mít asi nebude

Reagovat
LAM

Kuka byl fenomén

Reagovat
alcantara

Paco Alcácer 3 semanas de baja.

Reagovat
LAM

To jsem zvědavej kdo bude hrát první zápas na Celtě v CDR.Messi se Suarezem totiž přijedou asi až před zápasem.

Reagovat
alcantara

Dembele-Deulofeu-Vidal

Reagovat
ADM

Arnaiz - Dembele. Goly da Paulinho..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pěkný výkon, šancí klidně na desítku, Depor naivní a slaboučký, sestava na Clásico víceméně jasná.

Reagovat
Teoretik
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
valloire

ti to dopracovali, ale jinak jeden z favoritů

Reagovat
Billy McClane

Tiez pozeram ze ani jeden beloch

Reagovat
TheTopFootbaler

Ale tak Mbappé nebo Varane jsou dost světlí.

Reagovat
valloire

Mbappé jo?

Reagovat
TheTopFootbaler

Světlejší než většina.

Reagovat
TheTopFootbaler

Oh shite pravdu díš. Ta televize to nějak zkresluje.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo ta 9 je kdo? Nehral v Newcastlu?

Reagovat
smazaný uživatel

Stéphane Guivarc'h. Myslím, že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava je úplně skvělá. Třetí tým na fandění pro mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Na ně a na Brazilce se těším asi nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel

1. Španělsko

2. Argentina

3. Francie (tohle je poprvé - vždy jsem Francii spíš neměl rád)

4. Chorvatsko

5. Dánsko

6. Kolumbie

7. Belgie

8. Egypt

9. Uruguay

10. Švýcarsko

Bude mě zajímat, ale nebudu jim fandit:

Brazílie, Německo, Anglie

Reagovat
patas92

Na Brazilce a Francii se těším z hlediska jejich fotbalu, jinak budu fandit takhle: 1. Argentina, 2. Polsko, 3. Španělsko, 4. Brazílie, 5. Francie

Reagovat
smazaný uživatel

Polákům taky budu držet palec, ale přišlo mi, že těch mančaftů na fandění už jsem vyjmenoval dost.

Reagovat
Teoretik

Taky dobrý seznam U mě jsou na prvním místě Evropané, ale Messi to s Argentinou trochu narušuje.

Reagovat
valloire

kdo nefandí Brazílii, ať zhyne

Reagovat
ADM

Budúci rok to bude celkovo super. Teším sa na Francuzov, Nemcov, Argentinu, Braziliu, Španielov, Belgičanov...

Reagovat
ADM

Vzhľadom na to, že Real má o zápas menej tak bodovo veľká psychická výhoda do Clásica, na druhú stranu Real proste musí a také zápasy majú radi.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. Real musí, Barcelona môže. Na druhej strane, ten 11-bodový náskok na Real je trochu klamlivý, keďže pri zvládnutí Clásica + dohrávky by to bolo "len" 5 bodov a netreba zabudnúť, že Barcelone sa blíži "obľúbená" Anoeta

Reagovat
technecium

Letos na Anoetě vyhrajem, nevím proč, ale jsem si tím vlastně úplně jistý

Reagovat
celeb

uvidime, Rakitic+Iniesta - forma sla vyrazne nahor. Iniesta nevydrzi cely zapas, takze tam 1 striedanie bude nutne. Dolezite ako zahra hrac na RB - tam bude treba drzat Marcela na distanc, co je tazka uloha pre hocikoho. Luis sa dost markantne zlepsuje. Stale to este nie je uplne ono, ale to zlepsenie v poslednych 2 zapasoch je velmi vyrazne. Celkom sa tesim. Zdaleka nejdeme na SB s najsilnejsim mancaftom, ale zaroven by mal mat najmenej slabin v defenzive. Skoda Umtitiho no.

Reagovat
cristiano.K.

už opadne ten hate na Suarez nebo až na konci sezony,kdy bude druhý v tabulce střelců?

Jinak neskutečný, jak to jeho krajanům pálí, tím nemyslím Cavaniho, ale hráče ostatní útočníky

Reagovat
cristiano.K.

*La ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten hejt je odvislý od jeho výkonů, a ty byly prostě strašně tragické. Sice se zvedá, ale do ideálu to má strašně daleko. Když víš, kolik je v tom hráči potenciálně výkonu .... a když vidíš, jak hraje ... je to jako jet autem se zataženou ručkou.

Reagovat
Mercury

Asi tak. Sice začal dávat branky, ale herně je to strašná bída. Kdybych nevěděl o koho jde, divil bych se, že hraje v Barce základ.

Reagovat
smazaný uživatel

To předvánoční clásico je parádička. Moc se těším. Ten pocit, že my můžeme a Real musí, je k nezaplacení.

Reagovat
Biozdenda

Paulinhova oslava vypada spis jakoby zrovna vytahl prsty z nejake buchty, ale vcera se umel fakt dobre postavit.

Reagovat
technecium

5x nastřelenou tyč jsem dlouho neviděl

V El Clássicu máme výhodu, hráli jsme v tempu a dobře, Real se nadřel proti pomalým Brazilcům... Dáme je

Reagovat
Phillipinho

Tak minuly tyden jsem po zapase Barcy s Ponorkou psal, ze bych si pral Rodriho do Atletica a dneska Marca vydala zpravu, ze je to hotovy a v lete prijde za 20+5 mega. Konecne nahrada za starnouciho Gabiho a jeste za takovy dobry prachy

Reagovat
X-bano-X

Ak by to vyslo tak neskutocny kauf za tie prachy

Reagovat
smazaný uživatel

09:29 Alcácer přijde o El Clásico

Barceloně bude v nedělním zápase proti Realu Madrid chybět Paco Alcácer. Španělského útočníka na trávník nepustí svalové zranění, které si odnesl ze včerejšího souboje s Deportivem La Coruňa. (espnfc.com)

By mě zajímalo, co budou hráči říkat, že musejí hrát o Štědrém večeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak namiesto darčekov behanie po trávniku Ale nie, niekedy sa nad týmito chybami rozum zastavuje. Ako pred týždňom sa tu písalo v správach, že Real Madrid sa môže pri lose LM stretnúť aj s Tottenhamom

Reagovat
smazaný uživatel

Ti kluci to pořád dělají ve volném čase, ale je k zamyšlení, že nejlepší server o fotbale u nás dělá tolik chyb. Minulý týden jsem jim opravoval postavení v tabulce Cheslsea. Článek byl nadepsán - Chelsea remizovala s Atletama a končí druhá ... a v tabulce měli Chelsea na prvním místě. Myslím, že to neopravili ještě někde k večeru, když jsem to kontroloval. Dneska už to opravené je.

Reagovat
smazaný uživatel

17:46 Barceloně bude k dispozici Rafinha

Rafinha nevynechá nedělní utkání Barcelony proti Realu Madrid. Brazilský záložník je konečně fot po vážném zranění kolenních vazů, které si přivodil na začátku dubna. (soccerway.com)

zase chyba

Reagovat
TheTopFootbaler

*dvě chyby.

Reagovat
ADM

Paulinho’s making a case for the Ballon D’or with all these tap-ins; watch out @Cristiano !

Reagovat
blaugrana

Reagovat
2miguel1

Vcera mal Iniesta 7 km po 55 minutach, kde uz ma teda pred zapasom jasne dane, ze bude proste striedat. Mne osobne sa tento system, kde to hrame len na Messiho a Suareza viac paci, ako ked tam bol este Neymar. Ten stred pola, kde bola minuly rok dialnica teraz hrame velmi dobre a veci v predu, ktore riesil Neymar teraz proste musi riesit len Messi( co je dobre, lebo Neymar kazil, Messi proste nekazi)

Suarez sa chyta, klop klop ..ten stred pola kontrolujeme, Alba pod Valveldem paradny, aj Roberto to celkom schopne podporuje. Podla mna tam uz chyba len kreativita Coutinha a aj to len v niektorych zapasoch, inak to Valverdemu zacina slapat

Reagovat
blaugrana

Don to hral včera na Xaviho a šlo mu to skvele.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Hristo Stoichkov

Iniesta, Busquets a Alba šli nahoru nejvíc kvůli fungujícímu systému (oproti Luchovi z loňska je tam diametrální rozdíl) a Neymarovi, který měl každý zápas spoustu ztrát (Iniesta v takovým "systému" nemůže uspět) a zavíral křídlo, tudíž Albovy overlapy byly úplně k ničemu. Teď hrajeme mnohem týmověji a začíná se zvedat i hra, která je zatím ještě omezena individuální (ne)kvalitou.

Reagovat
technecium

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 18 gólů, Suárez 9 gólů, PAULINHO 6 gólů nový trojzubec je na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Trojtupec

Reagovat
smazaný uživatel

Trojzubec *

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
teenz

Reagovat
ADM

A Messi má viac tyčiek ako tí dvaja golov dokopy, nie?

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
10FKK

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkné.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní akce.

Reagovat
ADM

Z Iniestu som včera ucvrkával.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
loki5

V jednoduchosti je síla

Reagovat
BílíAndelDrcKo

neviem či zrovna toto je jednoduche

Reagovat
ADM

Obrana to značne ulahčila..

Reagovat
remeslnik

To je pravda. Taková těsná obrana a napadání jaké má Real anebo Atleti nepřeje jemným technikům. V neděli bylo vidět, že to byl,co se týká urputnosti soubojů, spíš předsezonní přátelák.

Reagovat
loki5

Jako kdyby Barca někdy někdy něco dělala jednoduše.

Reagovat
Teoretik

"Playing football is very simple, but playing simple football is the hardest thing there is" Johan Cruyff

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat
Ed_Hazard

Iniesta

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Masi

Reagovat
Majk91

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ten messiáš by ty penalty měl nechat kopat někoho jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba Neymara

Reagovat
smazaný uživatel

Ronalda

Reagovat
Spalovač šancí

Úplně by stačilo, kdyby je kopal pravou nohou

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no za rok nedát 3 penalty je strašný. Ronaldo nedal 2. Taky by to měl nechat na někom jiným.

Reagovat
Visca el barca

Věříme tomu?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jako je neoddiskutovatelný fakt, že naše vedení se chová jako banda neschopných a arogantních blbců. Ale opravdu si Atlético chce stěžovat u FIFA? Mají prostě mentalitu malýho klubu, ať si radši vzpomenou, jak tahali nedávno Vitola nebo nyní Rodriho. Nestěžovali si ani na Real v případě Thea.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta slavná La Masia už neprodukuje takový talenty jako dříve, že by se dokázali prodrat do A týmu a nemuselo se zbytečně draze nakupovat posily.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele