16. kolo
16.12.2017 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

SD Eibar - Valencia CF 2:1

Eibar prožívá zatím nejúspěšnější období sezóny. Poté, co v uplynulých čtyřech kolech urval z možných dvanácti bodů deset, si vyšlápl dokonce i na Valencii, která se snaží stíhat vedoucí Barcelonu. Baskický celek jasně prokázal, že tohohle protivníka má nesmírně v oblibě, a spolu s loňskou sezónou ho porazil už potřetí za sebou.

Netopýři utrpěli další nečekanou ztrátu v boji o titul. Poté, co před dvěma týdny prohráli na půdě Getafe, se jim nezadařilo ani ve druhém venkovním zápase. Eibar se ujal vedení těsně po přestávce díky Takašimu Inuiovi, poměrně brzy ale dokázal srovnat stav Santi Mina. Když už se schyloval zápas k plichtě, rozhodl tři minuty před koncem Joan Jordán.

Do první jakési pološance se propracovali domácí. Inui si na levé straně narazil s Charlesem, následný centr směřoval na bližší tyčku, kde se ocitl Sergi Enrich, jenže tomu se nepodařilo zakončovat nejlépe a minul. Na druhé straně Andreas Pereira vybídl ke střelbě Daniho Pareja, dobře ovšem zasáhl mezi třemi tyčemi pohotový brankář Dmitrovič.

V závěru poločasu mohla Valencia skórovat ze dvou možností. Nejprve se o to pokoušel Santi Mina a v nastavení hlavou Rodrigo, avšak ani jeden z nich nedokázal trefit bránu. Naopak ve 49. minutě Eibar gólově udeřil. Velký zmatek ve vlastní šestnáctce hostující defenzíva nevyřešila dobře, míč se nakonec odrazil k Inuiovi, jenž zacílil na bližší tyčku.

V 57. minutě se Los Che podařilo na tenhle přesný zásah soupeře zareagovat. Andreas Pereira zprava poslal dlouhou přihrávku na zadní tyčku, kde se ocitl Santi Mina, a ten pohodlně dopravil balón do sítě. Hlavičkou se pak snažil změnit nerozhodné skóre Charles, avšak hostujícího brankáře Neta přímo ohrozit nedokázal.

Obě mužstva se ještě v poslední třetině utkání dostala k jakýmsi střeleckým pokusům, třeba po standardce Arbilla či na opačné straně po rohovém kopu Kondogbia, nicméně o všem podstatném rozhodl moment z 87. minuty. Ivi svým pasem našel v šestnáctce nabíhajícího si Joana Jordána, který prudkou hlavičkou překonal Neta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, marca.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, kdy ta bukwa z tipáče obrátila kurz. Celý týden byla Valencia favorit. Samo , že jsem ji měl na lupenu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele