16. kolo
17.12.2017 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Barça úkol před El Clásicem splnila

FC Barcelona zvítězila na Camp Nou nad Deportivem v rámci 16. kola LaLigy 4:0. Po dvou brankách Luise Suáreze a Paulinha si Blaugranas na své konto připisují tři body. Ernesto Valverde se rozhodl posadit jen na lavičku náhradníků Sergia Busquetse, jelikož již dostal čtyři žluté karty a pátá by znamenala stop na El Clásico.

Jasná převaha domácích se projevovala po celé utkání a hosté prakticky jen bránili na své polovině. Jediným negativním aspektem prvního poločasu bylo zranění Paca Alcácera, kterého nahradil v 23. minutě Aleix Vidal. Ihned na úvod se do první šance dostal Leo Messi. Ve 4. minutě však branku minul. O dvě minutky později následovala další hezká kombinace domácích.

Paco Alcácer se ocitl sám na levé straně vápna a předložil přihrávku Luisi Suárezovi, který zakončoval do prázdné branky. Ve stejnou chvíli však pomezní rozhodčí zvedl praporek pro ofsajd. Následnou hezkou šanci si vytvořil v 27. minutě znovu Messi, jehož střelu tentokrát lapil R. Martínez. Bezprostředně potom na malém vápně zakončoval střídající Vidal.

Fantastický zákrok opět musel vytáhnout brankář hostí. Katalánci svůj tlak každou vteřinou stupňovali a po zásluze v 29. minutě vstřelili první branku zápasu. Messi si zpracoval míč na prsa v pokutovém území a rázem se ocitl za bránícím hráči. Potom ho nabídl Suárezovi, pro kterého byla maličkost ho dopravit do sítě. Ani ne za deset minut byl v další šanci Messi.

Tentokráte nastřelil pouze břevno. Skóre se měnilo, ale až v 41. minutě. Kdo jiný, než Messi svou střelou opět trefil tyč, ale nyní se míč odrazil přímo do běhu Paulinhovi, který jej dorazil do branky. O několik minut dříve před touto situací poslal Messi do šance Suáreze, který zajímavě zakončoval. Na poslední chvíli zasahoval hostující brankář.

Ten vyrazil míč z brankové čáry, ale z opakovaného záběru jsme mohli vidět, že balon byl celým objemem v síti. Sudí však tuto skutečnost nepostřehli a hrálo se dále. Barcelona se rozhodně nešetřila a po aktivní hře se dostala do zaslouženého vedení. Na začátku druhé poloviny trošku bezradné Deportivo dostalo další zásah. Ve 47. minutě se prosadil Suárez.

Z pravé strany od Sergi Roberta dostal křižnou přihrávku do běhu a míč nekompromisně poslal na bližší tyč. Barça se rázem ujala pohodlného vedení 3:0. V 67. minutě vypálil Messi na R. Martíneze, který vytěsnil střelu na roh. O minutu později si přímý volný kop nachystal opět argentinský útočník, ale hostující gólman zasáhl.

Ihned na to přišlo odpískání pokutového kopu, kdy byl Suárez evidentně faulován. Exekuce se ujal Messi, ale ten laxně vystřelil a R. Martínez si vybral dobrou stranu a míč vyrazil. Na řadu přišla 75. minuta a o slovo se přihlásil Paulinho, který vstřelil téměř identický gól, jako ten první. Odražený míč od tyče se dostal právě k jeho kopačkám a jemu nezbývalo nic jiného než poslat míč do prázdné branky.

Messi byl v tomto utkání jakoby prokletý, protože deset minut před koncem zápasu pálil znovu na branku Deportiva, ale netrefil ani brankovou konstrukci. Hosté si sice vypracovali dvě střely na branku, ale s nimi neměl větší problém ter Stegen. Naopak nebýt R. Martíneze, mohli se fanoušci na Camp Nou radovat z mnohem většího gólového přídělu. Barcelona si v závěru zápasu pohlídala své vedení a s přehledem získala tři body do tabulky.

Autor: David Kvapil / fcbarca.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
Assassin11

trapko chod sa už utratit

Reagovat
smazaný uživatel

Valloire, od fandy realu bych ani nic jiného nečekal. Raději se starej o toho trapného “nejlepšího hráče historie” který neumí dávat góly.

Reagovat
smazaný uživatel

potrat

Reagovat
smazaný uživatel

tak uz vim... proc se Barcelone tak dari... ikdyz nemaji letos prilis kvalitni kadr a nehraji nic extra - faktor Paulino - takovy stistko al Smicer... protoze co to bylo za goly

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší takové góly, než žádne CR7.

Reagovat
smazaný uživatel

Leouš si dneska vybral všechnu smůlu, tři tyče, neproměněná penalta, mraky střel vedle tyče krásně před El Clásicem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele