Gambrinus liga - souhrn 30. kola

30.05.2009, 17:02, aktualizováno 30.05.2009, 17:02
Komentáře a souhrny
V posledním kole se rozhodlo o všem. Do druhé ligy sestupuje Zlín, který utrpěl debakl v Jablonci 1:6. Sparta si nenechala vzít druhé místo, když v Boleslavi zvítězila 3:0. Liberec remízoval v Edenu s mistrovskou Slavií 2:2 a je třetí. Olomouc si zajistila pohárovou příčku vítězstvím 3:0 nad Bohemians.

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 3:0

30.05.2009 15:00

Góly: 33. Hudson, 45. Petr Benát, 61. Tomáš Sedláček

Domácí tým se s ligou rozloučil vysokým vítězstvím nad pohárovým účastníkem z Teplic. Po gólech Hudsona, Benáta a Sedláčka si připisují svěřenci trenéra Tobiáše neobvyklý počet tří, na místo tradičního jednoho bodu.

Do úvodní půle vstoupili lépe Severočeši. Ti také měli několik dobrých příležitostí ke skórování, ovšem svůj tlak z úvodu poločasu nedokázali zužitkovat, a tak zhruba po čtvrt hodině přepustili otěže zápasu domácím, kteří se na rozdíl od nich prosadili. Byť k tomu také potřebovali řádnou dávku šancí.

Střeleckou nemohoucnost na obou stranách tak protrhl zahraniční legionář v barvách Dynama Hudson, jehož překrásná střela z hranice vápna potěšila oko nejednoho diváka a vynahradila mu tak řadu nepřesností a zbrklých přihrávek na obou stranách.

A do konce půle bylo pro domácí ještě veseleji! Těsně před poločasovým hvizdem se opřel ve velkém vápně do míče Benát, jehož střela se otřela o některého z hráčů, stojícího před ním ve skrumáži, a tečovaný míč tak propadl až za záda brankáře Slavíka.

Druhá půle nepřinesla nic nového. Necelé tři tisícovky diváků viděly několik zmatených pokusů o útok podání Teplických. Abychom nelhali, v zoufalé situaci se v jednu chvíli nacházel i hostující obránce Lukáš, který s balónem uklouzl v šestnáctce, o balón ho připravil Mezlík, který obešel vyběhnuvšího brankáře a předložil míč před prázdnou branku doběhnuvšímu Sedláčkovi, pro kterého nebyl problém zvýšit na 3:0.

Severočeši následně utkání doslova zabalili a už se ani nepokoušeli cokoliv s výsledkem dělat. Domácím už to i díky výsledku také příliš neběhalo, a tak byla nakonec k vidění už pouze šance Heska, který však po přihrávce od Verbíře totálně selhal a udělal tak symbolickou tečku za dnešním zápasem.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:2

30.05.2009 15:00

Góly: 21. Peter Grajciar, 32. Milan Ivana - 44. Andrej Kerić, 90. Andrej Kerić

Necelých 18 tisíc diváků sice vítězství Slavie nevidělo, přesto si spolu s hráči vychutnalo předání poháru pro mistra české nejvyšší soutěže. Domácí měli zápas rozehraný velmi dobře, po půl hodině vedli sešívání už 2:0. S tímto výsledkem se ale nechtěl spokojit nejlepší střelec ligy Kerič, který dvěma přesnými zásahy rozhodl o konečné remíze 2:2.

Domácí začali utkání velkým náporem, který liberecké fotbalisty zaskočil, ale ze tří solidních šancí skórovat nedokázali. Na první branku si tak musel Eden počkat až do 21. minuty, kdy se k přímému kopu z třiceti metrů postavil Grajciar a nechytatelným projektilem vymetl horní růžek Zlámalovy branky. O deset minut později vybuchl slávistický svatostánek podruhé, Volešák našel přesnou přihrávkou Ivanu, který střelou z voleje upravil na 2:0.

Do poločasu se stav utkání měnil ještě jednou, kontaktní gól ze strany Liberce vstřelil Kerič, který minutu před koncem první pětačtyřicetiminutovky ve skluzu přetavil přihrávku Lišky v gól na 1:2 z hostujícího pohledu. Slovan mohl dokonce i vyrovnat, ale pokus Gebre Selassieho z první nastavené minuty se zastavil na břevně Vaniakovy branky.

Druhá půle přinesla šance na obou stranách, do těch největších se v dresu domácích dostal Janda, který dalekonosnou střelou trefil břevno a po něm se povedenou ranou prezentoval i Jarolím, ale jeho pokus byl zneškodněn libereckým gólmanem. Slavii zatápěl hlavně Kerič, který hned po změně stran obešel i Vaniaka, ale míč do branky už dopravit nedokázal.

Liberecký ostrostřelec Kerič si tak spravil chuť až minutu před koncem zápasu, kdy si pohrál s celou obranou sešívaných a střelou z pěti metrů upravil skóre na konečných 2:2.

Remíza uzavřela Liberci cestu do předkola Ligy mistrů a Severočeši tak budou díky třetímu místu hrát "jen" 3. předkolo Evropské ligy.

Více informací k zápasu

Baumit Jablonec - Tescoma Zlín 6:1

30.05.2009 15:00

Góly: 2. Tomáš Michálek, 15. Milan Vuković, 28. Tomáš Michálek, 34. Adam Hloušek, 44. Luboš Loučka, 47. David Lafata - 25. Martin Vyskočil

První fotbalová liga zná druhého sestupujícího a tím se stal Zlín, který odjížděl do severních Čech pro vítězství, aby tak mohl nadále pomýšlet na záchranu. Místo toho si však odveze z Jablonce zasloužený debakl 1:6. Domácí tým skončí v tabulce na pátém místě.

Jablonec vstoupil do zápasu velmi aktivně a již ve druhé minutě otevřel skóre díky brance Michálka. Domácí nadále pokračovali ve své efektivitě, o dvanáct minut později vedli již 2:0. Postaral se o to Vukovič, jenž po rychlé akci Loučky s Lafatou dopravil míč do odkryté zlínské sítě. Hosté poprvé vystřelili na soupeřovu bránu až v 19. minutě, kdy Žůrkovu střelu zneškodnil domácí brankář Špit. Na Žlutomodré se však štěstí pousmálo o několik okamžiků později, když Vyskočil překonal Špita a oživil tak jiskřičku naděje na záchranu.

Jenže ta za chvíli rychle pohasla. Na zlínský gól totiž rychle odpověděl soupeř, když v 28. minutě poslal tvrdou ránou nacentrovaný míč Hlouška do Baránkovy sítě Michálek. Za dalších šest minut se skóre opět měnilo. Hostům se vůbec nevydařila vlastní standardní situace a toho využilo domácí duo Hloušek s Lafatou, které uniklo zlínské obraně a šlo od půlky hřiště samo na brankáře Baránka. Lafata pak přihrál Hlouškovi a ten nedal šanci zlínskému gólmanovi. Na ukazateli skóre tak svítilo 4:1 pro Jablonec. Domácím se před odchodem do šaten podařilo ještě vstřelit pátý gól a to zásluhou Loučky. První půli tedy vyhrál Jablonec naprosto zaslouženě 5:1. Tento nepříznivý stav prakticky znamenal pro Zlín pád do druhé ligy.

Severočeši hned po přestávce pokračovali v brankostroji, když v 48. minutě rozveselil domácí publikum Lafata, jenž zvýšil na 6:1. Zbytek zápasu se už odehrával v exhibičním duchu a diváci na Střelnici žádnou další branku už neviděli.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 0:3

30.05.2009 15:00

Góly: 44. Roman Hubník, 81. Patrik Berger, 85. Wilfried Bony

Hosté dokázali trpělivým výkonem uhrát důležité tři body na hřišti nepříjemného soupeře, Mladé Boleslavi a zpřetrhali tak veškerá tvrzení, že se jim na tomto trávníku nedaří. Domácí naopak smutní, neboť díky výhře Olomouce nad Bohemians nebudou hrát v příští sezóně evropské poháry.

Veledůležité utkání plné emocí i velice pečlivého bránění. Zhruba tak by se dal charakterizovat první poločas zápasu mezi pražskou Spartou, jejíž soupiska nedoznala od minulého zápasu s Jabloncem žádných změn a středočeskou Boleslaví, v jejíž základní sestavě se objevila nečekaná inovace. Do branky se totiž místo dlouholeté opory Millera postavil mladík Šeda, pro něhož to byl první ligový zápas od loňského srpna! A byl to právě on, kdo měl svým nedůrazným vyběhnutím-nevyběhnutím podíl na první brance utkání.

Běžela poslední minuta regulérní hrací doby, když se Hubník odpoutal po velmi dobrém Bergerově centru od země a nikým nehlídán otevřel skóre.

Co se dělo mezi tím? Sparťané vstoupili do zápasu aktivněji. Především Berger byl stejně jako v minulém zápase téměř k nezastavení a dával tak dobrý otcovský příklad ostatním mladíčkům ze záložní řady Pražanů. Ti si z této aktivity příliš k srdci nevzali, a tak nebyl od dvojce Vacek - Zeman k vidění přílišný pohyb, což zapříčinilo nejeden problém pro defensivu hostí.

Ta si však dokázala až na jediný "kiks" s útočným snažením svěřenců trenéra Uhrina poradit. V deváté minutě se totiž dokázal Kysela využít vysokého Opielova lobu a zaspání bránících hráčů, ovšem ve vyložené šanci z pár metrů přestřelil.

Moc krásy k vidění rozhodně nebylo. Fotbal, dájí-li se tak maximálně 3 přihrávky v řadě nazvat, se odehrával po většinu času mezi šestnáctkami. Obě záložní řady byly po celých pětačtyřicet minut velice prostupné, jejich zaváhání ale bezchybné obranné valy dokázaly napravovat a nepouštěly tak soupeře do výraznějších příležitostí.

Za zmínku ještě stojí sedmnáctá minuta, ve které Berger rozehrál rohový kop, míč doletěl až k Papadopulosovi, který nešikovným pohybem uklidil míč směrem na bránu. Měl velké štěstí, že v cestě do sítě stálo balónu břevno.

Ve druhém dějství vsadili hosté na přeci jen zabezpečenější defensivu, a tak se k tvoření hry dostala Boleslav. Jenže to se jí po celou dobu nevedlo. Do zápasu sice přišel čerství Mendy, ovšem ani on nedokázal výrazněji rozhýbat pomalu a místy klimbanou hru domácích. Přestože se Sylvestre snažil co to šlo, sám mnohdy zbytečně dlouho držel míč, nedokázal vymyslet nic víc, než pěkný střelecký pokus v 58. minutě, kdy se zcela volný opřel z half-voleje do míče a jen těsně minul branku. Jak by se ale slušelo říci, to bylo vše co tápající tým trenéra Uhrina předvedl.

Jak už bylo řečeno, Sparťané si hlídali svůj jednogólový náskok a pečlivou a hlavně naprosto bezchybnou obranou se propracovali ke kýženým bodům. Radost ale udělali fanouškům i navýšením gólového náskoku.

Nastala 81. minuta, Berger-Wilfried-Žofčák a na konci kdo jiný než aktivní Berger. Tři jména, pět milimetrově přesných doteků s míčem, to vše znamenalo překrásnou gólovou akci. Jestliže závěrečná pětařtyřicetiminutovka nabízela pouze slabý odvar toho, co oba týmy v optimálním rozpoložení dokáží, pak tahle akce musela zaplesat srdcem každého nestranného fanouška.

Boleslav následně ještě více vsadila na poslední snahu otočit utkání a v její obraně se poté začala objevovat častá a hodně velká okna. A to byla na mlýn rychlým záložníkům Pražanů. V 85.minutě dokázal Vacek po akci z pravého křídla přihrát na osamoceného Wilfrieda, pro něhož nebyl problém z pár metrů navýšit skóre a udělat tak tečku za letošní sezónou.

Více informací k zápasu

SK Kladno - Baník Ostrava 0:1

30.05.2009 15:00

Góly: 87. Róbert Zeher

S letošní sezónou se nakonec dokázal Baník rozloučit vítězně. Na půdě Kladna díky trefě Zehera zvítězil v poměru 1:0.

V Kladně se toho během prvního poločasu příliš zajímavého nedělo. Oba celky se totiž spoléhaly na pečlivou defenzívu, zatímco útočníci byli téměř neviditelní, a tak diváci měli možnost přihlížet bitvě bez šancí. Domácí fotbalisté to zkoušeli především s centry ze stran, ty ale dokázali vysocí stopeři Neuwirth a Pavlík bez nějakých větších problémů odvracet.

Hlavně proto se hrálo především většinu času ve středu hřiště a maximálně po šestnáctky. První gólová šance přišla až v nastaveném čase prvního poločasu. Kladno dostalo šanci zahrávat standardní situaci ze zajímavé pozice a málem toho využilo. V šestnáctce dostal prostor zkušený Pavel Drsek a hlavou málem poprvé rozvlnil síť. Zblízka ale mířil nad, a tak z celé šance nic nebylo.

Po změně stran se konečně začalo něco zajímavého dít. V 57. minutě dalo o sobě opět vědět Kladno. Až k centru se dokázal prokličkovat domácí útočník Klinka, před bránou následně dokázal najít Procházku, jenže jeho rána letěla příliš vysoko. V 62. minutě Kladno rozjelo podobnou akci, na jejímž konci se ale tentokrát málem objevil právě Klinka. Na centr Zachariáše ovšem ve skluzu dosáhnout nedokázal.

Ani Baník se nechtěl nechat zahanbit, a proto nebezpečně zahrozil. Sám před domácím gólmanem Pavlíkem se objevil střídající mladík Dominik Kraut, jenže zakončení se mu nepovedlo, a tak míč do brány neposlal. Ostravané v závěru zápasu nakonec přeci jen gól vstřelili. Útočník Zeher dostal vysoký pas za dvojici kladenských obránců a přesnou střelou k pravé tyči nedal Pavlíkovi šanci. Domácí mohli v nastavení ještě vyrovnat, ale ani jednu šanci nevyužili.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 3:0

30.05.2009 15:00

Góly: 12. Tomáš Hořava, 80. Vojtěch Štěpán, 83. Michal Ordoš

Olomouc stále mohla věřit v zisk pohárové čtvrtého místa. V dnešním utkání s Bohemians ale musela bezpodmínečně vyhrát a ještě věřit, že Mladé Boleslav nedokáže proti Spartě vybojovat tři body. Obě dvě podmínky byly splněny, a tak olomoučtí fanoušci zažijí opět evropské poháry.

Hostům v tomto zápase o nic nešlo, jelikož ligovou příslušnost si zajistili už v minulém kole, a tak si dnes jen užívali fotbalu. Už v úvodních minutách dovolili hned dvě gólové šance Sigmě, která toho také dokázala využít. V 7. minutě sice ještě pálil Tomáš Janotka ze střední vzdálenosti asi o půl metru nad, za pět minut to už ale vyšlo. Diváci viděli skutečný nádherný gól. Po centru Rossiho se dostal k hlavičce záložník Hořava a míč poslal přesně do šibenice, kde s ním už nemohl gólman Beláň nic dělat.

Aktivnějším celkem na hřišti byla pochopitelně Sigma, která toužila své vedení ještě pojistit, ale na místo toho málem inkasovala a mohla si značně znepříjemnit situaci. V 36. minutě trestuhodně vypadnul Lovásikovi po jednoduchém centru z rukou míč a následnou střelu Turtenwalda musel zastavit na brankové čáře až obránce Škerle. Jako poslední mohl s výsledkem něco udělat hostující Ibe, míč ale poslal nad.

Olomouc si také ve druhé půli průběh utkání hlídala a v závěru přidala další dva góly, díky kterým si pojistila vítězství. Prosadit se ale mohl už v 49. minutě Daniel Rossi, po centru Melinha z rohového kopu však hlavou mířil nad. Za několik dalších minut přišla jasná tutovka Štěpána. Domácí záložník pelášil zcela osamocen na Beláně, jenže nakonec nastřelil právě hostující brankářskou jedničku.

Zdálo se, že Sigmě gól dneska skutečně není přán, v 80. minutě se ale její smůla prolomila. Vojtěch Štěpán sice dnes spálil hned dvě velké šance, do třetice mu to už ovšem vyšlo. Nádhernou střelou z voleje zvýšil na 2:0. O tři minuty později přidal další hřebík do rakve Bohemians útočník Michal Ordoš, který bez problémů přeloboval Beláně.

Více informací k zápasu

1. FC Brno - 1. FK Příbram 1:2

30.05.2009 15:00

Góly: 73. Josef Dvorník - 66. Michal Klesa, 72. Stanislav Nohýnek

Až v posledním kole dokázali fotbalisté Příbrami zvítězit na hřišti soupeře. "Obětí" se stalo Brno, které před slabou návštěvou 1250 diváků prohrálo 1:2.

První šanci zápasu měl na kopačkách domácí Střeštík, ale trefil pouze gólmana hostů. Příbram se poprvé osmělila ve 20. minutě, kdy Klesovu šanci musel na poslední chvíli hasit obránce Dvorník. To bylo ale tak vše, co mohli diváci v prvním, podprůměrném poločase v Brně vidět.

Skóre se měnilo až v 66. minutě, kdy obrana Brna nechala utéct Klesu, který přesnou střelou poslal Příbram do vedení. O osm minut se stav zápasu měnil podruhé, hosté se po rychlém brejku dvojice Huňa - Nohýnek dostali až před branku Brna, kde byl prvně jmenovaný faulován. Sudí ale nechal Příbrami výhodu a pro Nohýnka nebylo problémem dopravit míč do odkryté branky.

"Čestný" úspěch Brna na sebe nenechal dlouho čekat. Hned o dvě minuty později se v závaru před brankou hostů nejlépe zorientoval Dvorník a poslal míč za brankovou čáru - 1:2.

Po rozmezí 60. a 75. minuty hry, kdy diváci viděli hned tři góly, se tempo hry výrazně zpomalilo a předváděná hra oko diváka rozhodně potěšit nemohla. Na výsledku 1:2 se tak již nezměnilo.

Více informací k zápasu

Viktoria Žižkov - Viktoria Plzeň 0:2

30.05.2009 15:00

Góly: 48. Daniel Kolář, 62. Tomáš Hájovský

Domácí nedostali od svého protivníka jedinou příležitost, aby jen pomysleli na "příjemné loučení s ligou". Po brankách Koláře a májovského veze Plzeň západ Čech tři body, které jí však v konečném součtu k ničemu nejsou.

Zápas s absencí napětí, které scházelo ostatním zápasům. Možná i tato skutečnost přispěla k faktu, že diváci, kteří si v nabitém programu třicátého kola Gambrinus ligy našli cestu na Žižkovský stadion, viděli v prvním poločase velice pohledné utkání.

Domácí totiž byli už před tímto kolem smířeni s faktem, že od sestupu do druhé ligy je už nic nevysvobodí. Hosté si zase mohli být jisti, že jim bude náležet místo v "poklidném středu tabulky".

V prvním poločase byla aktivnější plzeňská Viktoria. Hned od úvodních minut stlačila svého soupeře na jeho polovinu, z čehož vyústila už ve třetí minutě pohotová rána z dílny Daniela Koláře, která však o pár metrů minula branku debutujícího gólmana domácích Štepána Koláře, pro nějž byl dnešní zápas ligovou premiérou. Známé tvrzení o začátečnickém štěstí poté opět zaúřadovalo, když za překonaného brankáře domácích "zaskočila" tyč. Ten se zapotil i v čase okolo třicáté minuty, kdy nejdříve dvakrát znervóznil unikajícího Varadiho natolik, že plzeňský hráč ani jednou nezakončil přesně a následně výtečným zákrokem vytěsnil dalekonosnou pumelici Horvátha.

Co se hostům nepovedlo v úvodním dějství, totiž zužitkovat svou převahu a vsítit gól, to se jim zadařilo hned v úvodu toho druhého. Ve 48.minutě se totiž napřáhl ke střele Daniel Kolář a jeho tečovaná střela zatřepotala sítí za žižkovským brankářem. Následovala řada šancí svěřenců trenéra Vrby, které však měly společného jmenovce - nepřesnost. Tu tak mohl potrestat domácí Xavier, jehož střela jen o malý kousek minula Daňkovu branku.

O osudu utkání se poté rozhodlo v 62.minutě. Po rohovém kopu a centru Lecjaks se míč dostal na hlavu Májovského, pro něhož to byla čtvrtá branka v letošní sezóně.

Přestože se i v následujících minutách hrálo zejména na útočné polovině plzeňských, ti už nedokázali ani jednu ze svých nadějně vyhlížejících akcí proměnit v gólovou radost, a tak se jeden z pražských klubů, Žižkov rozloučil s Gambrinus ligou velice symbolicky...

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slavia Praha30188457:2562
2.Sparta Praha30168648:2556
3.Slovan Liberec301410641:2852
4.Sigma Olomouc30139839:3648
5.FK Jablonec301441243:3746
6.FK Mladá Boleslav301210839:3846
7.FK Teplice301271133:2543
8.Viktoria Plzeň301110945:3843
9.Baník Ostrava301161338:3639
10.České Budějovice30715830:3736
11.1. FC Brno30981332:3635
12.1. FK Příbram30971430:4034
13.Bohemians Praha301041633:4634
14.SK Kladno30871521:4131
15.Tescoma Zlín30781526:4929
16.Viktoria Žižkov30571827:4522

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Keric Kladno

Reagovat
smazaný uživatel

nazdáááár tak to jim to Sparta nandala :d forewer :) a teď postup přes druhý předkolo a hurá na Arsenal :D

Reagovat
honziss

Baník fakt vyhrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Zeher ...... ....

Reagovat
honziss

No vida, dnešním gólem si určitě vybojoval místo v základní sestavě i pro příští sezónu a zároveň pozici prvního útočníka Baníku na roky dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co??? ....doufám,že to je for? ( ale nepovedený )

Reagovat
honziss

Tak přece svýma dvěma góly zajistil výhry proti Teplicím a Kladnu! A Baník přeci potřebuje útočníka, který zajišťuje výhry! Takže jasná no. 1 v útoku pro příští sezónu.

PS: Není to fór, ale ironie.

Reagovat
smazaný uživatel

pochopil sem už před tím p.s.: .......to chce uplně překopat

Reagovat
centos

Jen aby to tak nakonec nedopadlo..

Reagovat
honziss

Nedivil bych se.

Reagovat
smazaný uživatel

zeher je traged a tragedem zůstane...

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma!!

Reagovat
irik

Kerić, Sparta, Jablonec .

Reagovat
fantomas

Do *****....Kerič mi podělal tipovačku zas.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně... Místo 3 bodů jen 2...

Reagovat
fantomas

Jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

diky sparto, skvely vykon, tri body a druhe misto, aspon naplast za lehce nepovedenou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

No ta Bolka si dnes zaslouží tak pokutu....

Reagovat
smazaný uživatel

O pohár přišli už v minulých kolech stejně jako Liberec o LM. To co měli vyhrát nevyhráli a tam kde se to nečekalo dovezli tři body.

Reagovat
smazaný uživatel

ti Zlinaci jsou volove...skoda, co se da delat jinak SKS

Reagovat
smazaný uživatel

Ševci zapli motor pozdě no. Však se za rok za dva vrátí

Reagovat
Maritazzi

no Sparta dneska docela dobrej výkon, až na tu Kyselovo šanci, ale dneska se jenom potvrdilo, že Sylvestre neni hráč pro lepší klub, kolik balonů on zkazil, ztratil...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tohle mu vytykali ve Sparte a meli naprostou pravdu,navic se neumi vracet,vsimni kdyz Vacek nebo Berger ztrati balon jak jdou urputne zpatky pro nej

Reagovat
smazaný uživatel

nevadí. Lm mistrů hrát sparta stejně nebude Pěkně ale Olmik ten uvidím v poháru rád.

Reagovat
r.mrazik

jablonec

Reagovat
r.mrazik

a jo,jeste...Komnacky

Reagovat
smazaný uživatel

To je vidět co trenér dokáže s podprůměrným mužstvem Takové potřebujeme do repre ne napruženého tajtrlíka

Reagovat
r.mrazik

proti strakovi nic nemam...byl zvolen a odvede nejlepsi praci,jakou bude moct...tim si ho cenim,ze do toho pujde naplno... a ne jen,ze to je pro jeden zapas,proste do toho da vse...a to je dobre

ale jinak,Komnacky je velky borec a napriklad mlady Uhrin na nej v zadnem pripade nema...ukazal uz v Baniku,jak je kvalitni a letos Jablonec hral vice nez slusne...minimalne jako asistent v repre mel byt uz davno

Reagovat
smazaný uživatel

Víceménně s tím samým Rada dělal podobné výsledky...

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc bravo konečně zase poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska suvereni zalezitost,kdyz se ohlednu zpatky skoda nekolika naprosto zbytecnych ztrat bodu,ale i tak jaro uz me z nasi strany udelalo radost a prislib do budoucna.Dneska famozni vykony Bergera,ale take Hubnika a Vacka myslim ze se tak nejak behem jara vykrystalizovaly nase problemy - prava obrana Kusnir to vubec nezvlada,mala podpora utoku,chyby v braneni,tady musi bud prijit kvalita a nebo prichodem Hohenedera se sem presunout Hubnik,dalsi problem je leva zaloha i kdyz kdyz hraje Zofcak tak to jde,ale kdyz hraje Zeman tak to vic nejde nez jde,myslim ze Zeman na Spartu nema...kupodivu napravo se mi hodne zacina libit Vacek ale nejvetsi problem je samozrejme utok,urcite se musi hrat na 2 utocniky a jednim z nich musi byt Bony,ktery sice neni strelec ale prinos pro hru ma vynikajici,ale k nemu bych zkusil Pirosku,preci jen si myslim ze Kadlec jeste nema na to aby kvalitne odehral cely zapas a mel by byt vyuzivan jako zolik do druhy pule...

Z toho krystalizuji odchody Kusnira,Zemana (i kdyz spis jen na hostovacku),hlavne Holendy a Kulice a prichod jeste jednoho utocnika,praveho beka a mozna leveho zaloznika...

K dnesku - neprekvapil me vysledek z Edenu,neprohra Liberce byla dnes jasna a ja dekuji za tiket ale co me vazne prekvapilo pri pohledu na navstevu Edenu,pochopitelne necelych 17 500 je hezke cislo,ale vzhledem k predavani titulu je 3 500 prazdnych mist vazne hodne...

Jsem rad ze se loucime se Zlinem,kde se Sparte vubec ale vubec nedari (naopak slavii jo),ale pristi rok uz snad konecne vypadne i to Kladno a snad se dockame v lize i Slovacka a uz se moc tesim na Bohemku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Zeman podle me na Spartu rozhodne ma ,jen proste potrebuje ustalit vykony stejne jako Kaca ,,,ale je to v nich to rozhodne ,,,jinak s Kusnirem to naprosto souhlasim,,,Bony to je opravdu kauf jako blazen smekam pred tim klukem co on svede souboju,ale potrebuje k sobe strelce a pak jeho role jeste vynikne,,,Vacek se proste stava rozhodujicim clanek v muzstvu dela me neuveritelnou radost,ma nizko teziste ,potvrzuje slova Martina Haska ze ma nejlepsi fyzicku ve Sparte jeho stavba tela je excelentni urcite protoze si vsimnete jak on umi odstavit hrace ci pokryt balon,,,Hubnik to je naprosta fantazie to neni opora to je ZAKLAD nasi cele hry a to neprehanim,Romane smekam....,,,,,,jinak s odchody Kulice,Matusovice,Holendy nejde proste nesouhlasit jen toho Kusnira radsi nechme jako alternace se snad nekdy bude hodit ale do Evropy a do zakl sestavy uz radsi absolutne ne.....Takze priority na v prestavce jsou:

1.Privest dva Utocniky(nejlepe dva strelce)---jeden se zrani a budem tam kde jsme byli na jare.

2.Pravy kraj obrany----proste tady musi prijit nejaky hodne ladeny dopredu bek

3.Uz to neni tak nutne ale privest na levy kraj nejakou alternaci solidni to same by mohlo platit i na pravy kraj

4.Vzit na letni galeje pany Folprechta,Tresnaka,Svece,Suse,Valicka,Putze a nekdo z nich by mohl byt i nekdy nominovan do vyberu ,talenti primo neskutecni

5.Podekovat Martinu Haskovi

6.Sci-fi (zavolat Medovi )

Reagovat
smazaný uživatel

naprosty souhlas se vsema tvyma bodama zejmena i s tim 4. !!ale jako bezpodminecna nutnost je novy pravy bek a novy utocnik k bonymu...bohuzel me mrzi ze asi pujde pryc Jeslinek,ale bohuzel u nas se neprosadi,protoze typove k bonymu nejde a jako zolika mame Kadlece...

Reagovat
r.mrazik

co mate proti Kusnirovi? podle mne nehraje na tom pravym beku zas tak hrozne...kazdopadne Zeman musi zustat,treba dnes tahal v prvni polovine zapasu utoky jen on...a hralo se jen pres levou stranu...preci jen Vacek neni tak utocny,i kdyz druha pule mu sedla lepe....

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Kusnirovi na zacatku jara jsem nemel celkem nic hral v ramci moznosti slusne,,,Ale ted???Dozadu je naprost zalostny pripomina me Mirka Poledicu ci Jana Flachbarta ve sve obvykle forme(mel par super zapasu viz Real ale jinak jako Kusnir) a dopredu je to lepsi ale ztraci hodne balony proste pro Evropu absolutne nepouzitelny tim spis v tak skvele obrane Pamic-Repka-Hubnik---pan nikdo pusobi jako pest na oko svou nefotbalovosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ad 4) pro neznale Folprecht(AM),Sus(CB,DM),Valicek(RB),Tresnak(US),Putz(US),Svec(CB)

Reagovat
r.mrazik

Folprecht je borec...kolik mu je? 17?

Reagovat
smazaný uživatel

Ted mu tahne na 18,,,ale je reziserem naseho becka a reziserem U-19 proste nesmirny talent

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s tebou,minimalne on by se mel do pripravy acka vzit

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda ze z tech jmen co jsem napsal by mel jit predevsim on zase na druhou stranu to rika povolat Valicka protoze myslim ze na RB by hur jak Kusnir proste nezahral navic ma v noze vylozene dynamit

Reagovat
smazaný uživatel

Patrik Berger ukazal ze kdyz je na hristi a jde pres neho hra tak vetsinou to dopadne dobre(prihravky miri kam maji,neboji se strilet,a obcas strili ostryma),,jen opet me zklamal Kusnir jeho naivni prechazeni pres hrace ktere nikdy nevyjde me opravdu zacina deprimovat ,chybi mu hodne do hracu typu Hornak,Pergl,Pospech,Grygera coz byly asi 4 nej pravy beci za poslednich 10 let.Pak privest toho strelce protoze je to hruza.....Vystih to Patrik kdyz rekl ze kdyz on je nej strelec tak je neco spatne to me hodne pobavilo ale je to bohuzel tristni....A ted me docela sere Csaplar dela zase jakdyby jsme to nemohli vyhrat my pristi rok,slo preci jen o to kdyby jsme zvladli doma budky a venku pribram a meli by jsme to ,protoze by jsme jim dupali na paty a oni by se polozili....Ale slovo kdyby opravdu nemam rad takze popravde MY jsme si titul nesaslouzili ,Slavie za jaro rozhodne ne(opravdu hrozna hra na jare)ale na podzim byly opravdu suverenni takze jim to prejme.....Ale rikam vam pristi rok mame naprosto vyrovnane sance protoze Slavie po tech odchodech nema takovou silu a navic nam zrovna nehrozi ze by nekdo mel odchazet ,zato Slavii bych rek ze zase hrozi tradicni Jarolimove cachrovani na prestupovem trhu coz bude dle me znamenat tradicni slaby start a ten my musime zachytit a nepustit

Reagovat
smazaný uživatel

svata pravda,Patrik me hodne dlouho nesedel,ale od pulky jara hraje uz fakt dobre,jen jak rikas,musi byt reziserem on,musi jit hra pres nej,jestli bude zdravej tak si myslim ze pristi sezona to z jeho strany bude jeste lepsi...a s tou slavii taky pravda,navic se spita o odchou sventa coz uz by byla vazne pro slavii rana a myslim ze Jarolim to zase v prestupovem terminu pekne roztoci a me rozesmeje jen se bojim aby slavie nezlanarila Skacela

Reagovat
smazaný uživatel

Kam má jít Švento ?

Reagovat
smazaný uživatel

Svento dle me urcite odejde,,,toho Skacela bych nejak neprozival jestli my se posilime na ty posty kam mame a budeme hrat o trochu lepe nez na Jare a Slavie jak na jare tak to bude nase

Reagovat
smazaný uživatel

tady se už vytahujou rudé špuntovky a už nabíjí se na další sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

berger se moc dobre rozjel, ukazuje, ze jeste do stareho zeleza nepatri, jinak jasne nejslabsi clanky jsou kusnir a holenda, koupit kvalitniho RB a nejakej kvalitni hrot a pristi rok je titul nas

Reagovat
smazaný uživatel

Bony, Bony, Bony eeeeeeeeeeeeeej!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

k.rva, Uhrin.

co to bylo za tah dat nevyzkusenyho brankare do posledniho kole, kde jde o vsechno.

nebyt prvniho golu, mohlo to treba i dopadnout jinak.

Reagovat
herbage

Na to jaká měla být výhra Zlína "tutovka" docela slušnej propadák

Reagovat
smazaný uživatel

50. pro spartu, bergera a bonyho

Reagovat
-Kopy-

Celou sezonu druzí a pak nemáme ani poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

celou sezonu??myslim ze tak od tretiho jarniho kola je druha sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Psotka

Reagovat
Jajinek

Děkujeme Romanovi, nezapřel, pro který klub mu tluče srdce!...Je to tam, Sigma v pohárech. Je to malý zázrak a můžu se z něho dlouhou dobu radovat!!!!!

Letošní sezóna, Inter i Sigma udělali nesmírnou radost. Ať žije fotbal!

Reagovat
smazaný uživatel

Já se jdu dneska ožrat, Sparta, Chelsea, Rangers - bomba den

Reagovat
smazaný uživatel

To zas bude v evropských pohárech ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

to jo no kdyz lepsi pozici v kvalifikaci lm bude mit slavie...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že vy byste udělali díru do světa

Reagovat
smazaný uživatel

tyhle debilni reci nikam nevedou, neco musi nahrat jak slavia, tak sparta, neco by meli pridat liberec a snad i olomouc s teplicema- pokud jsi videl rebricek koeficientu, tak vis, ze situace je znacne kriticka...

Reagovat
smazaný uživatel

a proč Střížkov jeste použiva nazev Bohemians Praha ???

zloději

Reagovat
smazaný uživatel

protoze byli tak zaregistrovani na zacatku sezony, od nove sezony bude platit to, ze je uz jen jedna bohemka

Reagovat
fantomas

No, v Edenu se bujaře slaví a já ležim doma s kašlem a v horečkách. Přesně na takovej konec sezony sem se těšil.

Reagovat
Studna

Dynamo dneska fakt krasa nekolik opravdu pohlednych akci, povedeny vykon Hudsona a Timma, jen tak dal navic tri fiky Teplicím! paráda

Reagovat
smazaný uživatel

A tu EL budou hrát 2 kluby nebo 3 od nas?protože tady v tabulce je 3. Liberec a 4. Olomouc a měly by tám být i Teplice ne?

Reagovat
smazaný uživatel

treti liberec, ctvrta olomouc a vitez poharu teplice, ale pokud bys chtel vedet kdo bude v jakych predkolech, tak si to najdi budto na strankach svazu nebo na uefe

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to mi stačí,takže 3týmy joo,doufám,že se dostanou někám dál

Reagovat
smazaný uživatel

to asi vsichni tady

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem se vrátil z Kladna...Promrzlej, vyřvanej, hlasivky nemám, zima mi je, hlava mě bolí ale zas sem po dlouhé době viděl vyhrát Baníček ale....Kladno bylo lepší, to bez diskuze, Zeher se snaží ale je to furt tragéd ale pozor, alespon v prvním poločase mě překvapil Neuwirth, vypadal jako Jaap Stam, alespon herně tak vypadal, druhe poločas už sem tak nesledoval, jen sem zaregistroval "náš" gol a potom tu ultra šanci Kladna, kterou Buček zachytil na čáře...Btw, jak hrál Neuwirth ve druhém poločase? Jinak pro Wojnara, z něho něco bude, je velmi dobrej...

a závěrem?

Celej druhej poločas jel support "Kdo není, zčuchnaný, ten není z Ostravy"...to byla bomba

Reagovat
Radar

A byls zčuchaný ?

Reagovat
smazaný uživatel

já nebyl zčuchnaný, pač nejsem z ostravy... ale ti okolo mě jo

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to můj nejoblíbenější chorál a proto sem to s radostí zpíval a proto sem měl z druhého polaču tak velké minimum

Reagovat
Radar

Ten kdo se zčuchá je vždy z Ostravy a muže to byt i rodily Pražak

Reagovat
smazaný uživatel

ten chlapec má pravdu a ne, že ne

Reagovat
Radar

Jinak se mi poslední dobou líbí Kraut, taky velká naděje.

Reagovat
smazaný uživatel

Sigmaa :)

Reagovat
smazaný uživatel

A jde se pokračovat dál, oslavy nekončí. Tak hezký večer.

Reagovat
Radar

Vacek je nehorázný debil a je mi slávistu líto. Mít v klubu stoupence moderního fotbalu - ne děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo do kdy má Roman Hubník v FK Moskva smlouvu?

Reagovat
smazaný uživatel

do pristiho leta. v zime od nas odchazi, ale v lete uz by mohl prijit zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

fakt to by byla paráda, protože hraje opravdu výborně

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, prachy na něj nebudou, ale jestli bude takhle hrát dál, tak nevím, jestli nebude mít zájem někdo z venku

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze ne

btw, ty jsi taky spartan?

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych se teď pěkně vysmál autorům následujících výroků

"Maximum Liberce je páté místo. O tom jsem přesvědčen a tak to taky bude...."

"Plzeň bude jednoznačně před Libercem."

Normálně bych to nedělal ovšem jsou to výroky totálních maníků, kteří si smích zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Teda musím přiznat, že Zln mě rozhodně překvapil...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak příjemný zážitek dnes z EDENU, potěšila mě famózní show, bylo to super, také autogram samotného bosse Karla Jarolíma, to byl opravdu oříšek ho dostat.. Brilantní nápad s hvězdou uprostřed.. Můj nejoblíbenější hráč ve Slavii: Milan Ivana dal ve 4 utkání v řadě gól.. kdyby nebyl zraněný, tak během herního výpadku ty góly mohl dávat on.. Naše nakonec nejpovedenější posila Pavel Fořt nezklamal...když si sundal dres i trenýrky a nahý se zabalil pouze do slávistické deky.. Užil jsem si to a jsem rád, že šel titul zaslouženě do správných rukou.. Mega drsná kartoniáda, takového rozměru nebyla ještě nikdy v kapr lize k vidění.. mazec! Fanoušci Liberce se zapojovali do mexické vlny... Treochu je škoda, že se nevyhrálo, protože Liberec přišel k bodu jako slepý k houslím, ale ohromě mě těší jedna věc, ani Besta, Trapp nebo Kaufmann...ale Milan Černý, to je panečku hráč!! Jak já mu to ohromě přeju klukovi, že to nevzdal a jakej je to fotbalista.. Při písničce "We are the champions" jsem si vzpoměl na dědu, který mě k fandění jako kluka přivedl..to byla citlivý záležitost. V neposlední řadě Karel Jarolím, kam se na něj všichni se*ou!..

Reagovat
smazaný uživatel

Budiž vám to přáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju ti to, ale ten Fořt? To je fakt blb to mi neříkej, že ho hodnotíš kladně..

Reagovat
smazaný uživatel

No z těch posil ale asi nejlepší je, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Z těch "posil".. No nevím, to mi přijde lepší i Trapp.

Reagovat
smazaný uživatel

5 z 5 dotázaných odborníků ho vyhodnotilo nejlepší posilou.. Já to vidím stejně.. zbožňuju ho, jako člověka a i jako fotbalistu.. Dovedu si představit, že by u nás zůstal.. Máme na něj přeci-jen předkupní právo.. Ani náznakem z těch posil nevidím nikoho, kdo by se užitečností byť jen vzdáleně přiblížil. Možná Graiciar, ale to je taky málo. Besta-zklamal, zranění hráči a Trapp? ..kromě 1. poločasu proti Plzni mě nepřesvědčil.. Pívo-vodka-becherovka-Páável-Fořt

Reagovat
smazaný uživatel

Probůh, co jsem komu udělal

Reagovat
smazaný uživatel

fort?

Reagovat
smazaný uživatel

Krejcar dneska pěkně trefil balón, koukám a druhej gól taky pěknej

Zato první gól Liberce asi z ofsajdu

Reagovat
centos

Je někde foto té kartoniády?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, až se objeví odkaz, tak posšlu, já to mám nafocený, náf´dhera.. všechny tribuny kolem dokola.. prostě celej stadak

Reagovat
centos

Je to tady na videu http://fotbal.sport.cz/fotbal/gambrinus-liga/150946-video-v-edenu-si-predani-poharu-vychutnali-polaky-zachranil-zasah-policistu.html čas 1:36

Docela to jde, ale přijde mi, že na hlavní to není. Ale to se možná jen zdá, takhle z vrchu.

Reagovat
centos

Ovšem:

"Pětici Poláků v Edenu zachránil zásah přivolaných policistů. Přes výzvy hlasatele vnikli po utkání Slavie s Libercem na trávník a byli hledištěm vypískáni. Ze hřiště je zahnali pořadatelé, bohužel pro ně, do domácího kotle, kde se na ně vrhli rozzlobení domácí fandové a dali jim nakládačku."

Reagovat
smazaný uživatel

100 pro Spartu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lojd

I přes tohle kolo má Zlín můj obdiv! Za to co dokázal ikdyž už ho všichni odepisovali mu skládám poklonu! Za jaro si zasloužili udržet první ligu!

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle sezona přinesla jednu gigancky dobrou věc - KONEČNĚ SESTOUPIL ZLÍN. Jo, jo, jo. Super.

Já už myslel, že se jich nikdy nezbavím

Reagovat
Mr.Jindros

Proc?

Reagovat
smazaný uživatel

nemám je rád

Reagovat
smazaný uživatel

já chtěl sestup příbrami a kladna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tak letos nakoukne do předkol ev.pohárů 5 našich týmů.Asi to bude spíš nevýhoda,protože veškeré zisky pro koeficient se tedy dělí 5.Za výhru 2 body remízu 1 bod.No vlastně v těch našich předkolech se to prý ještě dělí dvěma.Takže je za výhru bod a remízu 0,5 bodu.Uvidí se jest-li se někdo dostane alespoň do základních skupin.Bylo by potřeba alespoň 2-3 týmy.Jinak se z toho 18.místa nehnem spíše bude další pokles Kypr a další se už nebezpečně blíží.

Reagovat
božský John

Absolutorium si zaslouží družstvo Jablonce. Loni jsme se zachraňovali a letos jsme hráli nejhezčí fotbal v lize. Fanda Komňacký je bůh. Když se udrží kádr,tak by se mohla naše letoší pozice obhájit popř. dokonce vylepšit...Jablonec si za celou sezony nezaslouží titul..ale rovnou 2

Reagovat
centos

A vítězství v poháru k tomu.

Reagovat
božský John

Tak.

Reagovat
smazaný uživatel

tak franta je borec A Haurdič bude hvězda ligy příští rok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele