30. kolo
30.05.2009 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Viktoria Plzeň 0:2

Domácí nedostali od svého protivníka jedinou příležitost, aby jen pomysleli na "příjemné loučení s ligou". Po brankách Koláře a májovského veze Plzeň západ Čech tři body, které jí však v konečném součtu k ničemu nejsou.

Zápas s absencí napětí, které scházelo ostatním zápasům. Možná i tato skutečnost přispěla k faktu, že diváci, kteří si v nabitém programu třicátého kola Gambrinus ligy našli cestu na Žižkovský stadion, viděli v prvním poločase velice pohledné utkání.

Domácí totiž byli už před tímto kolem smířeni s faktem, že od sestupu do druhé ligy je už nic nevysvobodí. Hosté si zase mohli být jisti, že jim bude náležet místo v "poklidném středu tabulky".

V prvním poločase byla aktivnější plzeňská Viktoria. Hned od úvodních minut stlačila svého soupeře na jeho polovinu, z čehož vyústila už ve třetí minutě pohotová rána z dílny Daniela Koláře, která však o pár metrů minula branku debutujícího gólmana domácích Štepána Koláře, pro nějž byl dnešní zápas ligovou premiérou. Známé tvrzení o začátečnickém štěstí poté opět zaúřadovalo, když za překonaného brankáře domácích "zaskočila" tyč. Ten se zapotil i v čase okolo třicáté minuty, kdy nejdříve dvakrát znervóznil unikajícího Varadiho natolik, že plzeňský hráč ani jednou nezakončil přesně a následně výtečným zákrokem vytěsnil dalekonosnou pumelici Horvátha.

Co se hostům nepovedlo v úvodním dějství, totiž zužitkovat svou převahu a vsítit gól, to se jim zadařilo hned v úvodu toho druhého. Ve 48.minutě se totiž napřáhl ke střele Daniel Kolář a jeho tečovaná střela zatřepotala sítí za žižkovským brankářem. Následovala řada šancí svěřenců trenéra Vrby, které však měly společného jmenovce - nepřesnost. Tu tak mohl potrestat domácí Xavier, jehož střela jen o malý kousek minula Daňkovu branku.

O osudu utkání se poté rozhodlo v 62.minutě. Po rohovém kopu a centru Lecjaks se míč dostal na hlavu Májovského, pro něhož to byla čtvrtá branka v letošní sezóně.

Přestože se i v následujících minutách hrálo zejména na útočné polovině plzeňských, ti už nedokázali ani jednu ze svých nadějně vyhlížejících akcí proměnit v gólovou radost, a tak se jeden z pražských klubů, Žižkov rozloučil s Gambrinus ligou velice symbolicky...

Autor: Filip Horký

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Diváci: 350

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele