30. kolo
30.05.2009 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SK Kladno - Baník Ostrava 0:1

S letošní sezónou se nakonec dokázal Baník rozloučit vítězně. Na půdě Kladna díky trefě Zehera zvítězil v poměru 1:0.

V Kladně se toho během prvního poločasu příliš zajímavého nedělo. Oba celky se totiž spoléhaly na pečlivou defenzívu, zatímco útočníci byli téměř neviditelní, a tak diváci měli možnost přihlížet bitvě bez šancí. Domácí fotbalisté to zkoušeli především s centry ze stran, ty ale dokázali vysocí stopeři Neuwirth a Pavlík bez nějakých větších problémů odvracet.

Hlavně proto se hrálo především většinu času ve středu hřiště a maximálně po šestnáctky. První gólová šance přišla až v nastaveném čase prvního poločasu. Kladno dostalo šanci zahrávat standardní situaci ze zajímavé pozice a málem toho využilo. V šestnáctce dostal prostor zkušený Pavel Drsek a hlavou málem poprvé rozvlnil síť. Zblízka ale mířil nad, a tak z celé šance nic nebylo.

Po změně stran se konečně začalo něco zajímavého dít. V 57. minutě dalo o sobě opět vědět Kladno. Až k centru se dokázal prokličkovat domácí útočník Klinka, před bránou následně dokázal najít Procházku, jenže jeho rána letěla příliš vysoko. V 62. minutě Kladno rozjelo podobnou akci, na jejímž konci se ale tentokrát málem objevil právě Klinka. Na centr Zachariáše ovšem ve skluzu dosáhnout nedokázal.

Ani Baník se nechtěl nechat zahanbit, a proto nebezpečně zahrozil. Sám před domácím gólmanem Pavlíkem se objevil střídající mladík Dominik Kraut, jenže zakončení se mu nepovedlo, a tak míč do brány neposlal. Ostravané v závěru zápasu nakonec přeci jen gól vstřelili. Útočník Zeher dostal vysoký pas za dvojici kladenských obránců a přesnou střelou k pravé tyči nedal Pavlíkovi šanci. Domácí mohli v nastavení ještě vyrovnat, ale ani jednu šanci nevyužili.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele