Gambrinus liga - preview 25. kola

18.04.2014, 08:50, aktualizováno 21.04.2014, 08:37
Previews
Fotbalisté Plzně se v dnešní dohrávce pokusí snížit náskok vedoucí Sparty z třinácti na deset bodů. Pokud se jim to v utkání na stadionu pražské Slavie nepodaří, může letenský tým už v příštím kole slavit mistrovský titul. Slavia klesla v tabulce na předposlední místo a před klíčovým zápasem o záchranu s Bohemians 1905 by potřebovala bodovat.
Slavia Praha - Viktoria Plzeň  (pondělí 16:30)
Na Velikonoční pondělí se bude dohrávat 25. kolo české nejvyšší soutěže. To se uzavře duelem mezi Slavií a Plzní. Slávisté potřebují body pro záchranu, to hosté stále drží již teoretickou naději na obhajobu titulu.

Fotbalisté Slavie se aktuálně ocitají na předposledním místě, ale dnes v případě výhry by se mohli posunout o tři místa výše a vybudovat si tříbodový náskok od sestupového pásma. Jenže proti nim stojí těžký soupeř v podobě průběžně druhého týmu ligy. "Plzeň už několik let ukazuje vysokou kvalitu a dvakrát se zúčastnila hlavní fáze Ligy mistrů. Je to velmi těžký soupeř. Viděl jsem Plzeň dvakrát živě, má velmi kvalitní kádr. Bude to pro nás velmi těžké utkání. Normálně bych řekl, že posledních pět zápasů sezony bude důležitějších, ale jsem toho názoru, že pokud se na zápas dobře připravíme a budeme plnit, co si před utkáním řekneme, tak můžeme uspět," tvrdí trenér domácích Alex Pastoor.

Sparta udělala další výrazný krok k zisku mistrovského titulu po vítězství 3:1 na Dukle, tím si tak zvýšila již 13bodový náskok před druhou Plzní. Té se tak už vzdaluje vidina obhajoby ligové trofeje, pro ni tak už žije pouze teoretická naděje. Tu mohou ztratit dnes, pokud klopýtnou v Edenu. Spartě pak bude stačit v příštím týdnu porazit Liberec a může slavit titul. "Čeká nás těžké utkání na Slavii, která hraje o své bytí. My se proto chceme co nejlépe připravit a na Slavii vyhrát. Výhoda je na naší straně a naše kvalita by se měla projevit. Až na drobné šrámy jsou hráči v pořádku a až na Čišovského jsou připraveni. Motivace je stále stejná, v každém ligovém utkání chceme zvítězit a nebude tomu jinak i nyní. Lize i poháru přikládáme stejnou váhu," prohlásil kouč Západočechů Dušan Uhrin ml.

Slávisté mají na marodce celkem šest hráčů - Lička, Mičola, Vyhnal, Ritchie, Piták, Dobrotka. Plzni bude chybět zraněný Čišovský a vykartovaný Limberský.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.60 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sigma Olomouc - 1. FK Příbram  (neděle 17:00)
Po sobotním boji Znojma s Baníkem bude v rámci sestupových tahanic velmi sledovaným duelem také nedělní utkání na Andrově stadionu. Domácí Sigma hostí Příbram, kterou bude chtít v tabulce přeskočit.

Sigma na jaře nepřesvědčuje ostatní týmy, že by pro ně měla být nebezpečná. Hanákům se povedl herně i výsledkově vlastně jen první poločas se Slavií v úvodním jarním kole. Od té doby zvítězili již jen jednou, když rovněž doma udolali Bohemians. Venku pak Olomouc působí úplně bezzubě, prohrála tam všechny čtyři jarní duely při skóre 1:13. Před týdnem v Brně navíc hosté vůbec nepůsobili dojmem, že by měli bojovat o zachování prvoligové příslušnosti. A to se musí v dalším utkání změnit. V Příbrami Sigma na podzim o gól prohrála. Kvůli zranění nenastoupí Ordoš.

"Je to stejně důležité utkání jako to poslední domácí s Bohemians. Soupeř z naší blízkosti, jen dva body náskok na sestupovou pozici. Povinnost nám velí naplno bodovat. Připomněli jsme si některé poslední zápasy Příbrami, které zahrála velmi dobře. Zejména v Teplicích, kde zahrála velmi dobře do ofenzivy. Povedlo se jí i těžké utkání s Libercem, ale v naší situaci chceme zápas zvládnout," prohlásil odhodlaně domácí kouč Zdeněk Psotka.

Velký rozdíl mezi zápasy doma a venku ale nepředvádí jen Sigma. Jako noc a den se podobají výsledky od Litavky a ze soupeřových stadiónu také v podání Příbrami. Doma na jaře podlehla pouze Spartě. Venku Příbram už 16 zápasů v řadě nevyhrála a dala v nich pouze 5 gólů. Naposledy uspěla více než před rokem, konkrétně 5. dubna 2013, v Českých Budějovicích. V akutálním ročníku je venku vůbec nejhorším celkem ligy. Napravit to může v Olomouci, odkud si však naposledy odvezla debakl 1:6. V případě neprohry se v tabulce před svým nedělním soupeřem udrží, což by bylo velkým povzbuzením do zbylých pěti utkání. Do zápasu nezasáhnou zranění Švancara a Abraham a vykartovaný Zeman.

"Olomouc má spoustu mladých odchovanců, ale také zkušené hráče Škerleho, Zlámala, Schulmeistera, vrátil se Pospíšil. V domácím prostředí to bude velice těžký soupeř, jelikož Olomouc musí vyhrát, čeká nás těžký zápas. My navíc v této sezoně venku ještě nevyhráli, což je dáno tím, že se ve venkovních zápasech nedokážeme prosadit střelecky. Měli jsme několik šancí, ale na ty se nehraje. Olomouc je na tom podobně jako my, mají velké rozdíly mezi domácími zápasy a venkovními. V domácím prostředí jsou velice nepříjemný soupeř pro každý tým. V domácím zápase vyhráli nad Slavií 5:1, nedávno nad dobře hrajícími Bohemians zvítězili 2:1," řekl Petr Čuhel, trenér hostů.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Varadi, Dreksa, Škerle, Javůrek - Zahradníček, Houska, Pospíšil, Navrátil - Depetris, Schulmeister
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Taczal, Mašán, Krbeček, Danoski - Řezníček
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FK Teplice - Zbrojovka Brno  (neděle 17:00)
Teplice v 25. ligovém kole doma hostí Brno. Zatímco Severočeši bojují o evropské poháry, to hosté o záchranu.

Tepličtí fotbalisté se v tabulce pohybují na čtvrtém místě se čtyřbodovou ztrátou na třetí příčku, jež zajišťuje místenku v pohárové Evropě. Se svou aktuální formou nemohou být spokojeni, neboť z posledních pěti utkání vyhráli jediné. "Brno se díky poslední výhře nad Olomoucí odlepilo od sestupového pásma, takže možná už nebude pod takovým stresem, ale pořád nás čeká nepříjemný soupeř, namočený v boji o záchranu. My se chceme udržet v kontaktu se špičkou, k tomu však musíme najít střeleckou formu, protože můžete hrát, jak chcete, když neproměníte jasné šance, je to k ničemu," prohlásil kouč domácích Zdeněk Ščasný.

Brno v minulém kole úspěšně zvládlo jeden z klíčových soubojů o záchranu, když doma porazilo Olomouc 2:0 a připsalo si do tabulky důležité tři body. Aktuálně figuruje na devátém místě, ale nadále musí nahánět další body, neboť na sestup má náskok pouhých tří bodů. "Teplice nyní nepodávají takové výkony jako na podzim, ale pořád patří k předním českým týmům. Předpokládáme, že udělají všechno pro to, aby vyhrály. I když se jim v posledních šesti zápasech střelecky nedaří, stále disponují velkou ofenzivní silou. Pokud zopakujeme poctivý výkon jako proti Olomouci nebo ve čtvrtečním pohárovém zápasem v Plzni v početním oslabení, tak máme šanci na dobrý výsledek," řekl brněnský trenér Václav Kotal, jehož svěřenci by rádi prodloužili třízápasovou sérii bez prohry.

V teplické sestavě budou scházet zranění Mahmutovič a Lüftner. To Brňané se budou muset obejít bez zraněného Markoviče a potrestaného Keresteše a nejistý je start Košťála.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Klimpl, Jablonský, Hošek - Ljevakovič - Litsingi, Jindráček, Vachoušek, Nivaldo - Salami.
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Doležal - P. Buchta, Pernica, Schuster, Hyčka - Janotka, Skalák, Šisler, Zavadil, Lutonský - Kroupa.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.40 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dukla Praha - Sparta Praha  (neděle 19:00)
Sparta může v neděli udělat další krok k zisku mistrovského titulu, když uspěje v malém pražském derby proti Dukle a minimálně si udrží desetibodový náskok před druhou Plzní.

Šestá Dukla si na Spartu věří poté, co před měsícem nad ní na domácí půdě zvítězila 2:1 v rámci čtvrtfinále Poháru České pošty. Sice následnou odvetu na Letné prohrála a nepostoupila, ale i tak se ji zvýšilo sebevědomí. "Se Spartou jsme v nedávné době sehráli dvě utkání, v obou jsme herně obstáli a zároveň dokázali, že můžeme být vyrovnaným soupeřem. Sparta nám ukázala, že když nebudeme efektivní v zakončení, uhrát s ní kvalitní výsledek bude samozřejmě těžší. Myslím si, že teď se Slavií dokázala, že mají titul na dosah a jdou za ním tou správnou cestou, jak by se za titulem jít mělo, takže lze předpokládat, že takto pozitivně naladěni budou i v nedělním utkání. Nám zápas v Jablonci ale také pomohl," řekl kouč domácích Luboš Kozel.

Sparta se čím dál víc přibližuje k vysněnému titulu. Lídr tabulky si drží desetibodový náskok a do konce soutěže zbývá odehrát ještě šest kol. Letenští určitě půjdou na Julisku s cílem vyhrát a pokusit se navýšit bodovou mezeru mezi ní a Plzní. "Překvapit soupeře můžete vždycky, ale že by se oproti nedávným zápasům s Duklou změnil jejich styl hry, nepředpokládám. Můžou tam být změny na jednotlivých postech, ale pro nás je důležité, abychom potvrdili svoji kvalitu a byli po zápase opět o krůček blíž vysněnému sparťanskému cíli," pronesl trenér hostí Vítězslav Lavička.

Dukla nebude moci pro nedělní utkání počítat s kvartetem marodů Koval, Néstor, Vorel a Malý. V hostujícím táboře visí otazníky nad startem Lafaty a Costy.
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Hlinka, Gedeon, Marek Hanousek - Berger, Pospěch, Mareš.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Mareček - Vácha - Dočkal, Hušbauer, Matějovský, Krejčí - Juliš.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slovan Liberec - 1. FC Slovácko  (sobota 16:00)
Pátý Liberec se v 25. ligovém kole utká se Slováckem, které okupuje klidný střed tabulky. To domácí se stále nevzdávají boje o třetí místo, jež zajišťuje postup do evropských pohárů. Na třetí Mladou Boleslav ztrácejí pět bodů.

Liberečtí nastoupí do závěrečných kol české nejvyšší soutěže pod vedením nového trenéra Davida Vavrušky. Ten vystřídal Jaroslava Šilhavého, jenž se s klubem dohodl kvůli jiným nabídkám na předčasném ukončení spolupráce. "Zápasem se Slováckem jsem začínal už v Příbrami. Tehdy jsme vyhráli 3:2 na jeho hřišti. Tentokráte hraji s Libercem doma, ale výhoda to bude, jen pokud uspějeme. Měl jsem sice jen dva dny na přípravu, ale neřeším, jestli je to nějaká komplikace. Já jsem byl vždy pragmatik, beru věci tak, jak jsou. Snažil jsem se tým připravit tak, aby výkon měl nějaké parametry a abychom ten zápas zvládli, i když jde o hodně nepříjemného a těžkého protivníka," prohlásil Vavruška, jehož svěřenci se Slováckem prohráli pouze tři zápasy z 23 ligových měřeních sil.

Slovácko může být spokojené s dosavadním průběhem soutěže, okupuje sedmou pozici a nemusí se strachovat o záchranu. Nyní zajíždí do Liberce, kde ještě nikdy nevyhrálo! "Liberci se na jaře daří hlavně v domácím prostředí, kde ze čtyř zápasů získal deset bodů a neprohrál. Nedokážu odhadnout, jak se na výkonnosti týmu projeví náhlý odchod kouče Šilhavého. Po vítězství v Ostravě, které ukončilo sérii dvou našich proher, se našemu týmu vrátila psychická pohoda. Zbavili jsme se záchranářských starostí a můžeme už jen bojovat o lepší umístění v tabulce." libuje si trenér hostí Svatopluk Habanec.

Domácí celek bude postrádat trio zraněných Delarge, Kováč a Fleišman. Hosté přijedou bez dvojice zraněných Hlúpik a Melichárek.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Kovář - Coufal, Rajnoch, Pimpara, Frýdek - Šural, Sackey, Rybalka, Pavelka - Budnik, Luckassen.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Diviš, Petr, Šumulikoski, Valenta, Kerbr - Došek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. SC Znojmo - Baník Ostrava  (sobota 16:00)
Do konce sezóny zbývá posledních šest kol a možností, kde nabrat body k udržení první ligy, tak nezbývá mnoho. To si dobře uvědomují i dva týmy namočené v boji o záchranu, které se proti sobě postaví v Brně. Znojmo hostí poslední Baník, na který má před utkáním čtyři body náskok.

Nováček ze Znojma se celou sezónu pere o prodloužení prvoligové účasti bez podpory diváků na vlastním stadiónu, ovšem i tak je stále mimo sestupové pozice. Dokonce i přesto, že v posledních pěti utkáních nevyhrál. Proti Baníku by však již další utkání bez tříbodového zisku mohlo způsobit nervozitu, neboť ostravský celek by se tak na Znojmo dotáhl na jediný bod. V brněnském azylu Znojmo v posledních pěti utkáních neprohrálo, aktuálně se však potýká se slabou koncovkou. Tři góly během pěti utkání v řadě nejsou dobrou vizitkou. Domácí nastoupí v kompletním složení.

"Sice jsme doma pět zápasů neprohráli, ale po remízách s Bohemkou a Zbrojovkou jsme ztratili zbytečně čtyři body. Nedaří se nám v koncovce, což přičítám malým zkušenostem mladých hráčů. Nemusím zdůrazňovat, že v utkání s Ostravou půjde nyní oběma týmům o hodně. Naší nevýhodou zřejmě bude, že má Baník po trenérské výměně nový impulz. Baník je na tom podobně jako my. Má herní kvalitu, ale neproměňuje šance. Pokud by se nám podařilo vyhrát, tak budeme mít v boji o záchranu trochu více klidu," uvedl trenér domácích Leoš Kalvoda.

S Baníkem to nevypadá vůbec dobře, a tak po posledním utkání došlo k další výměně kouče. Ani zkušený kouč František Komňacký nedokázal s mužstvem získat tři body, a nelehkého úkolu se tak zhostila dvojice Slončík, Svědík. Ostrava nevyhrála již 15 utkání v řadě, naposledy se z tříbodového zisku radovala loni v září. Na podzim Baník doma se Znojmem pouze remizoval. V důležitém souboji budou hostům chybět vykartovaný Frydrych, zranění Škutka a Petrus a mládežnický reprezentant Holzer.

"V naší situaci nemůžeme na něco čekat, budeme se snažit soupeře aktivní hrou donutit k chybám, vytvořit si šance a ty proměnit. Pro nás je každý zápas důležitý, ale tím, co bude dál, se nechceme nezabývat. Chceme, aby hráči šli na hřiště sebevědomě s tím, že chtějí uspět, vyhrát a být na hřišti nejlepší. V tréninkovém procesu pracovali velice dobře a s chutí, byl tam hodně dynamický projev, takže teď jde o to přenést jej i do utkání," optimisticky prohlásil trenér Baníku Martin Svědík.
1. SC Znojmo - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Helísek, Hnaníček, Odehnal, Mudra - Gál-Andrezly, Lacko, R. Buchta, Crnkič - Diarrassouba, Vašíček
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Vengřinek, Kaša, Baránek, Sukup - Štěpán, Foltýn, Greguš, Kukec - Narh, Svěrkoš
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec  (sobota 20:15)
Zdá se, že karty jsou před duelem Mladé Boleslavi s Jabloncem rozdány jasně. Zatímco domácím jde o udržení pohárové příčky v lize, hosté se pro úspěšné naplnění stejného předsezónního cíle musí soustředit na vítězství v domácím poháru. V lize jsou přikováni ke středu tabulky.

Mladá Boleslav zvládá jarní část sezóny s přehledem a v souboji o třetí příčku má ve srovnání s ostatními konkurenty navrch. Na jaře prohráli Středočeši pouze v Jihlavě. Cesta do Evropy pro ně vede již jen skrz umístění v tabulce, protože v domácím poháru byli vyřazeni ve čtvrtfinále právě Jabloncem, kerému tedy mají co vracet. Před vlastními diváky je Mladá Boleslav po Spartě druhým nejlepším celkem. Posledních pět utkání doma vyhrála při skóre 15:2. Ve střelecké formě je zejména Ščuk, který bude připraven i tentokrát. Naopak kvůli zranění do utkání nezasáhnou Chramosta, Janíček, Fabián, Hůlka a Sivrič.

"Bodový odstup získaný v předchozím kole chceme proti Jablonci potvrdit a udržet si na třetím místě ligové tabulky příjemný náskok před pronásledovateli," uvedl stručně Karel Jarolím.

Jablonec se na jaře v lize trápí. Dokázal vyhrát pouze dvě domácí utkání, zatímco z venku dovezl jediný bod. V posledních čtyřech utkáních nedokázal zvítězit. I proto se nachází až ve druhé polovině tabulky, s náskokem osmi bodů na první sestupovou pozici. Logicky se tak soustředí především na domácí pohár, kde má po vítězství nad Spartou dobře našlápnuto do finále. Zisk trofeje a vstupenky do Evropy je tak aktuálně největší výzvou a hlavním úkolem pro tým i kouče Skuhravého, který bude po sezóně vystřídán Jaroslavem Šilhavým. Do utkání v Boleslavi nezasáhnou Valeš a Vrzal, nejistý je start u Kubisty a Michala Hubníka.

"Jsme v situaci, že už nechceme dál hazardovat s naším jménem. Chceme hrát každý zápas tak, abychom se mohli podívat sami na sebe. To je jediný cíl. Víme, že Boleslav je ambiciózní a rozhodně nám bude chtít vrátit vyřazení v poháru. Ale my se na ně znova připravíme a budeme chtít být úspěšní," řekl odhodlaně Roman Skuhravý, trenér hostů. okázal vyhrát pouze dvě domácí utkání, zatímco z venku dovezl jediný bod.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Diviš - Kysela, Kúdela, Dosoudil, Bořil - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Magera, Koreš - Šultes
Baumit Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - P. Eliáš, Beneš, M. Kysela, Novák - Rossi, Loučka - Kopic, Čížek, Jablonský - Třešňák (M. Hubník)
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905  (pátek 20:15)
Domácí celek se pyšní osmým místem Gambrinus ligy a rád by své postavení ještě vylepšil. Proti Klokanům bude favoritem, ti naopak bojují o holé setrvání v první lize.

Bohemians 1905 touží v pátek večer opustit předposlední místo a k tomu potřebují porazit Jihlavu. Té se ale na domácí půdě na jaře daří - výsledky jako výhra 5:0 proti Sigmě Olomouc, těsná výhra nad Mladou Boleslaví a naposledy výhra nad Plzní v rámci Poháru České pošty. Bohemians ale v minulém utkání také neudělali zrovna ostudu, když porazili Teplice! Čtrnáctá Slavia tedy má náskok už pouhého jediného bodu.

"Situace v tabulce je pro nás mnohem příznivější a jedno vítězství tím dokáže naprosto zamíchat," řekl trenér "Klokanů" Luděk Klusáček. "Určitě bychom rádi navázali na vydařené utkání s Teplicemi, i když Jihlava je ve výborné formě a bude to těžký duel," uvedl Klusáček, který by také rád zlomil sérii sedmi venkovních zápasů bez vítězství.

Jihlava ale na domácí půdě nebude snadným soupeřem. Přesto si trenér Petr Rada uvědomuje sílu soupeře i jeho motivaci. "Pokusíme se navázat na naši úspěšnou jarní sérii. Fotbalisté Bohemians se po příchodu kouče Klusáčka herně i výsledkově zlepšili. Stačí připomenout, že z posledních pěti zápasů prohráli pouze s Olomoucí a porazili Liberec a Teplice. Důležité bude, abychom se vyrovnali s jejich bojovnou a agresivní hrou. Pokud zopakujeme naše poslední výkony, tak bychom měli uspět."

V rámci první ligy se oba týmy utkaly jen jednou a mnoho zajímavých šancí k vidění zrovna nebylo - utkání skončilo bezbrankovou remízou. Jihlavský celek se opírá především o formu Harise Harby, který v posledních šesti zápasech vstřelil stejný počet gólů a pro obranu Bohemians bude jistě velkým nebezpečím. To se nedá říct o zraněných domácích hráčích Blažkovi, Marcinovi a Joslovi. Disciplinární trest si odpykává Kučera. Hosté přijedou bez zraněné dvojice hráčů v podání Koláře se Šírlem. Jihlava už šest zápasů neprohrála a bránit tuto statistiku bude v páteční předehrávce. Vyzraje na ni pražský celek?
Vysočina Jihlava - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Mikula, J. Krejčí, Šourek, Vepřek - Jánoš, Jungr - Kukol, Koloušek, Vaculík - Harba
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Pauschek, Brabec, Krch, Kalina - Jindřišek - Hora, Nerad, Rada, Bartek - Lietava
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.70 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sparta Praha24204057:1364
2.Viktoria Plzeň24166254:1854
3.FK Mladá Boleslav24127548:2643
4.FK Teplice24116745:2839
5.Slovan Liberec24115829:3538
6.Dukla Praha2497829:2734
7.1. FC Slovácko24951035:3332
8.Vysočina Jihlava24861037:3830
9.Baumit Jablonec24861035:4230
10.Zbrojovka Brno24751225:3826
11.1. FK Příbram24751227:4126
12.Sigma Olomouc24661236:4824
13.1. SC Znojmo24581127:3723
14.Slavia Praha24651319:4423
15.Bohemians Praha 190524571220:3422
16.Baník Ostrava243101119:4019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (349)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele