Evropská liga - souhrn čtvrtečních zápasů

15.12.2011, 20:59, aktualizováno 15.12.2011, 23:02
Komentáře a souhrny
Tottenham vysoko vyhrál v Shamrocku, z postupu se ale společně s PAOKem raduje Kazaň, která v Soluni uhrála potřebný bod. Na jaře si v pohárové Evropě zahrají také Alkmaar a Udinese, tyto celky uhrály doma potřebné remízy s Metalistem Charkov, respektive Celticem...
Skupina A

PAOK Soluň - Rubin Kazaň 1:1

15.12.2011 19:00

Góly: 16. Vieirinha (pen.) - 48. Nelson Valdez

Hráči ruského Rubinu Kazaň neponechali nic náhodě a na půdě PAOKu Soluň vyválčili bod, který jim stačil k postupu do vyřazovací části bez ohledu na výsledek klání mezi Tottenhamem a Shamrockem. Jejich remíza 1:1 se ovšem nerodila vůbec lehce...

Zápas začal velmi vyrovnanou podívanou, která mnoho pohledných fotbalových momentů nenabídla. Už ve třinácté minutě ale přišel jeden z klíčových momentů celého utkání. Georgiadis po rychlém protiútoku prchl všem hostujícím hráčům, a proto musel vzniklou situaci řešit až gólman Ryžikov. Ten však řeckého útočníka zastavil nedovoleně, z rukou rozhodčího viděl červenou kartu a daroval PAOKu výhodu pokutového kopu, který vzápětí proměnil Vieirinha.

Rubin se ale nevzdal a bojoval i v početní nevýhodě. Za zmínku stojí především moment z 23. minuty, kdy po centru Ansaldiho zakončoval nepřesně z voleje Christian Noboa. Poté ovšem PAOK převzal otěže zápasu pevně pod svou kontrolu a své vedení si v poklidu hlídal. Další gól už každopádně před přestávkou přidat nestihl.

Brzy po změně stran se povedlo Kazani z ničeho nic vyrovnat. Karadeniz svou přihrávku poslal přesně na Nelsona Valdeze, který zhruba z patnácti metrů poslal míč neomylně za záda gólmana Glykose. PAOK mohl zanedlouho vrátit znovu vše do starých kolejí, ovšem Vieirinhovu střelu z ostrého úhlu bravurně zlikvidoval gólman Arlauskis. Litevský brankář ve službách tatarského celku se musel činit také v 57. minutě, kdy jej nepříjemnou dělovkou zaměstnal Georgiadis.

Rubinu nerozhodný stav plně vyhovoval, a proto nikoho nepřekvapilo, že se po většinu druhé půle soustředil především na bránění. Ani PAOK nějakou velkou aktivitou nehýřil, takže konec zápasu většinu fanoušků asi nudil. Jedinou pořádnou šanci měl v 89. minutě Fotakis, jenže po centru Lina hlavičkoval těsně nad.

Více informací k zápasu

Shamrock Rovers - Tottenham Hotspur 0:4

15.12.2011 19:00

Góly: 29. Steven Pienaar, 38. Andros Townsend, 45. Jermain Defoe, 90+1. Harry Kane

Stejně jako Manchester City "o patro výše" ani Tottenhamu nestačila přesvědčivá výhra v posledním utkání základních skupin k postupu do jarní části soutěže. Spurs deklasovali irský Shamrock na jeho půdě 4:0, PAOK Soluň jim ale nepomohl. Kazaň v Řecku uhrála kýženou remízu a mezi nejlepších 32 týmů postupuje ona.

Ani do posledního utkání skupinové fáze Evropské ligy nenasadil Harry Redknapp nejsilnější sestavu, ba co víc, dokonce si dovolil nechat lavičku náhradníků poloprázdnou. Do Irska pak v 15ti členném kádru neodcestoval ani jeden z hvězdné ofenzivní formace, která dohání k šílenství celou Premier League.

Utkání začalo pro domácí jako z říše snů, míč do Cudiciniho brány dostali už po dvou minutách, asistent sudího ovšem viděl Patersona v ofsajdu, takže stav zůstal neměnný. Další šanci měl Shamrock ve 12. minutě, kdy Oman po rohu jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Favorité z Londýna zahrozili poprvé až o deset minut později, Defoe ale bránu minul.

Kýžené otevření skóre přišlo v čase v minutě číslo 29. Benoit Assou-Ekotto nasměroval svůj pas přímo na Stevena Pienaara, jenž pravačkou z hranice vápna trefil ideálně prostor u levé tyčky - 0:1. Od té doby jako by byl na hrací ploše jediný tým, za chvíli Dos Santos po brejku hledal ve vápně zcela volného Defoa, avšak jeho polovysoký pas drobný Angličan nestihl. Za další dvě minuty to byl opět Dos Santos, kdo skrytou střelou na rohu šestnáctky málem vymetl šibenici Brushovy brány.

Přesto se Tottenham do poločasu ještě gólu dočkal a byly hned dva. Sedm minut před koncem poločasu po krásné kombinaci na jeden dotek Defoe přiťukl Androsu Townsandovi a ten se trefil krásně pod víko - 0:2. Naději na postup vykřesal v nastaveném čase aktivní Jermain Defoe, jemuž nedělalo problém zády k brance na malém vápně zpracovat míč a z otočky i s pomocí teče soupeřova obránce skórovat potřetí - 0:3.

Druhé dějství nezačalo stylem, jakým by si hosté představovali o nutně potřebovali k uživení šance na postup mezi nejlepších 32. První velkou šanci měl až po dvaceti minutách druhého poločasu Piennar, jenž obloučkem trefil tyčku. Velkou ránu pak málem Tottenham dostal v sedmdesáté minutě. To se sám na Cudiciniho řítil Dennehy a byl italským brankářem ve vápně faulován. Naštěstí pro anglický celek šlo ale o ofsajd. Deset minut před koncem hlavičkoval na penaltovém puntíku těsně vedle brány Spurs Turner.

S každou přibývající minutou bylo cítit, jako by Tottenham ztrácel naději. Ojedinělou příležitost nevyužil ve výhodné pozici střelou těsně vedle Kranjćar. Tyčku pak z dálky orazítkoval střídající Iago Silva Falque, Harry Redknapp si mohl jen drbat hlavu. Jiskřilo se i na druhé straně, Cudicini efektně vychytal Sullivana.

Přece ještě zableskla naděje pro klub se severu Londýna. Danny Rose s vypršením základní hrací doby nacentroval z levé strany na zadní tyč, Townsend sklepl na Harryho Kanea, který z první prostřelil brankáře z bezprostřední blízkosti - 0:4. Závěrečný hvizd ale přesto radost nepřinesl, jelikož Kazaň uhrála v Soluni remízu 1:1 a ambiciózní Tottenham tak z Evropské ligy vyřadila.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PAOK Soluň (GRE)633010:612
2.Rubin Kazaň (RUS)632111:511
3.Tottenham Hotspur (ENG)63129:410
4.Shamrock Rovers (IRL)60064:190
Skupina B

Hannover 96 - Vorskla Poltava 3:1

15.12.2011 19:00

Góly: 25. Konstantin Rausch, 33. Didier Ya Konan, 78. Artur Sobiech - 45. Roman Bezus (pen.)

Německý Hannover zakončil poslední zápas Evropské ligy na výbornou, poslední celek tabulky z Poltavy porazil před vlastními fanoušky 3:1. Ve skupině pojal za svou s jedenácti body druhou příčku, tu první získal po výhře v Kodani jediný neporažený Standard Lutych. Hosté se loučí s pohárovou Evropou posledním místem.

Domácí trenér Mirko Slomka nasadil do zápasu okleštěnou sestavu, jelikož jeho týmu opravdu o nic velkého nešlo a ani ta ho nakonec nezklamala. Do brány nastoupil poprvé v sezóně Markus Miller, šest základních článků dokonce zůstalo pouze na lavičce. A Miller v první půli příliš práce neměl, naopak mohl mít radost ze dvou vstřelených gólů.

Nejprve otestoval hostujícího gólmana Dolganskije útočník Ya Konan, na něj ale se svou střelou ještě nevyzrál. Skóre nakonec otevřel ve 24. minutě Rausch. Pinto si připsal asistenci a jednadvacetiletý záložník krásnou ránou z dvaceti pěti metrů načal účet. O devět minut později pak podobnou střelou navyšoval na 2:0 právě Ya Konan.

Kdyby nebylo poslední minuty prvního dějství, mohli domácí odcházet do kabin naprosto spokojeni. Avšak Vorskla dokázala snížit proměněnou penaltou Bezuse. Rozhodčí Trattou viděl souboj Eggimana na Januziho ve vápně jako nedovolený. A to už Bezus zahrozil již po půlhodině hry, kdy jeho pokus minul bránu jen o decimetry.

I ve druhém poločase měl však Hannover možnost zahrávat pokutový kop. Tentokráte to byl zrovna Januzi, kdo fauloval v šestnáctce Rausche. Jenže ten z bílého puntíku neproměnil, vyznamenal se proti němu Dolganskij. Dvanáct minut před koncem nakonec upravil po Ya Konanově kolmici na 3:1 Sobiech.

Více informací k zápasu

FC Kodaň - Standard Lutych 0:1

15.12.2011 19:00

Góly: 31. Michy Batshuayi

Kodaň znovu nedokázala vystoupit ze svého stínu, pro tentokrát nezvládla domácí utkání s už jistým postupujícím Standardem Lutych. Severský celek tím pádem své putování v Evropské lize nadobro končí a může už jen tak marně vzpomínat, kdeže ty loňské sněhy jsou.

Oba celky měly před utkáním karty přidělené jasně, Standard zakončí své putování Evropskou ligou jako vítěz skupiny, zatímco ambiciózní Kodaň se po loňské veleúspěšné sezóně bude muset spokojit se třetí příčkou, čímž pro ni účast v pohárové Evropě končí. A to jako by se na domácích podepsalo, od úvodu totiž tahali za kratší konec.

První příležitost měl na kontě Berrier, na pozorného Wilanda si však nepřišel. O chvíli později pálil pro změnu Gonzáles, jeho rána se ale mezi tři tyče vůbec nevešla. Dobývání kodaňské branky ovšem moc dlouho netrvalo, konkrétně do 31. minuty. Gonzáles vymyslel parádní pas pro Batshuaye, jenž neváhal a umístěnou střelou poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Osmifinalista posledního ročníku Ligy mistrů byl i po změně stran směrem dopředu naprosto impotentní, ale mohlo být pro dánského suveréna ještě hůře. Příležitost navýšit skóre měl opět Batshuaye, tentokrát ovšem na Wilanda nevyzrál.

Nový kouč FC Roland Nilsson poté udělal hned dvě změny, přičemž se obě ukázaly jako výborný krok pro oživení uvadlé ofenzivy. První náznak k lepšímu byl od domácího týmu vidět krátce po hodině hry, kdy se k hlavičce protlačil N'Doye, Moris si ale věděl rady. V závěru potom ještě Wilanda prověřil Camara, ani jemu se už však na konečném výsledku nic změnit nepodařilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Standard Lutych (BEL)64209:114
2.Hannover 96 (GER)63219:711
3.FC Kodaň (DEN)61235:95
4.Vorskla Poltava (UKR)60244:102
Skupina C

Hapoel Tel-Aviv - Legia Varšava 2:0

15.12.2011 19:00

Góly: 33. Salim Tuama, 76. Avihay Yadin

Hapoel Tel-Aviv potvrdil současnou solidní formu a v závěrečném nic neřešícím kole skupiny C doma udolal dobře hrající Legii Varšava 2:0. Kdyby tak izraelský celek nezpackal úvodní polovinu základních skupin Evropské ligy, možná by i promluvil do bojů o postup. Za svým soupeřem totiž zaostal na třetím místě jen o jeden bod.

Hosté vstoupili do utkání lépe. V 5. minutě se dostal do obrovské příležitosti Choto, ovšem po rohovém kopu Rybuse s voleje těsně přestřelil. O deset minut později pálil z blízkosti Kielbowicz, avšak v bráně se výtečně předvedl gólman Edel. A tlak Legie nepřestával, po spolupráci s Kielbowiczem znovu zahrozil Choto, byť jen znovu pálil nad.

Po dvaceti minutách hry musel v bráně znovu zasahovat Edel, růžky vystrčil se svým pokusem Gol. Až poté se k bráně soupeře dostal také Hapoel, Tamuzovu ránu musel lapit hostující brankář Skaba. První branky se diváci dočkali ve 33. minutě. Choto v ten moment fauloval těsně za vápnem Gordana.

Toama se pak ujal zahrávání přímého kopu a levačkou překonal Skabu. Přitom ještě v prvním dějství Toama mohl přidat druhou trefu a rovněž ze standardky, tentokráte však minul cíl. První čtvrthodina druhé půle nebyla tolik zajímavá jako v ta první. Důležitým momentem ovšem byla 63. minuta, kdy se po dvou žlutých kartách nechal vyloučit domácí Shish.

A hosté ucítili kořist. Do oslabeného Hapoelu bušili, co to šlo, ve výsledku však nakonec úplně marně. Dvakrát Edela vyzkoušel Rybus, poté po jeho centru z rohového kopu hlavičkoval střídající Kucharczyk nad. Ani Radovičovi, autorovi rozhodující trefy z prvního vzájemného zápasu na 3:2, se nepodařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi.

I v oslabení pak izraelský tým dokázal zpečetit tři body druhou vstřelenou brankou. Abass zprava nacentroval na Yadina a ten technickou střelou navýšil vedení. I když ani tohle Legii nepoložilo, v zakončení dnes zkrátka trestuhodně selhala. Domácí urputností uhlídali vítězství a zakončili svojí letošní pouť Evropskou ligou tím nejlepším možným způsobem.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Rapid Bukurešť 2:1

15.12.2011 19:00

Góly: 75. Stanislav Manolev, 79. Tim Matavž - 90+2. Daniel Pancu

PSV už nemuselo předvádět v závěrečném utkání s rumunským Rapidem žádné převratné výkony a mohlo si dovolit i prohrát, avšak svěřenci kouče Freda Ruttena neponechali nic náhodě a na závěr v domácím prostředí na stánku Philips Stadion zvítězili. Díky tomu tak získali šestnáct bodů a ve skupině jen jednou remizovali, což je úctyhodný počin. Naopak Rapid skončil poslední s jedinou výhrou z úvodního kola.

Od té doby nezvládl všech pět duelů a odcházel vždy s prázdnou. Rumunskému celku by ale nepomohla ke třetímu místu ani výhra, izraelský Hapoel totiž dokázal porazit Legii a udržel tak své umístění. Po bezbrankovém prvním poločase začaly padat branky až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve otevřel skóre Stanislav Manolev, o čtyři minuty později ho napodobil Tim Matavž a hosté se již zmohli pouze na snížení ve druhé nastavené minutě.

Domácí na začátku postupně dobývali branku soupeře a k vážnější střele se dostali po čtvrthodině hry, kdy po rohovém kopu akrobaticky zakončoval Marcelo, branku ale minul. Navíc kopl do hlavy gólmana Dănuţa Comana, který tak musel být ošetřován kvůli krvavému šrámu. O něco později zahrozil Marcel Ritzmaier, jenže jeho střela šla asi o metr vedle tyče. Hosté museli do poločasu dvakrát vystřídat kvůli zranění, po šancích ani vidu, ani slechu.

Pět minut po přestávce střílel těsně vedle Ola Toivonen, pak už ale za zmínku stojí pouze gólové trefy. V 75. minutě zvládl zpracování Manolev, otočil se, a poskakující střela zapadla přímo k tyč. V 79. minutě zvyšoval Matavž, který využil skvělého průniku i nahrávky Jermaina Lense a odkrytou svatyni nemohl minout. Rapid se dočkal snížení po střele Felipa Texeiry, balón do odkryté klece dorazil osamocený Daniel Pancu - 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)651013:516
2.Legia Varšava (POL)63037:99
3.Hapoel Tel-Aviv (ISR)621310:97
4.Rapid Bukurešť (ROU)61055:123
Skupina G

AZ Alkmaar - Metalist Charkov 1:1

15.12.2011 21:05

Góly: 37. Adam Maher - 36. Marko Dević

Alkmaar nakonec dokázal dotáhnout manko, čímž si tak zároveň zajištuje postup do vyřazovací fáze soutěže, k tomu AZ stačila v utkání s Charkovem i remíza. Nizozemskému celku pomohlo při rovnosti bodů s Austriou lepší vzájemné skóre.

AZ potřeboval z dnešního utkání vybojovat alespoň bod, a tak zbytečně neotálel. Jako první se zastřeloval Elm, jeho pokus si však cestu mezi tři tyče nenašel. Hned záhy to z velké dálky zkoušel i Viergever, tomu však pro změnu vystavil stopku Horjajinov.

Další šanci měl Maher, ani on však neuspěl. A jak už to tak bývá, ke slovu se přihlásil i soupeř, který si najednou začal vytvářet jednu brankovou příležitost za druhou. Valjajev společně s Blancem ovšem neuspěli, Romančuk poté dokázal spálit ještě daleko větší tutovku.

Po půlhodině hry to však přišlo. Valjajevovu střelu zablokoval Viergever tak nešťastně, že skončila za zády bezmocného Estebana - 0:1. Hostující radost ovšem neměla dlouhého trvání, hned za minutu totiž Reijnen našel přesným pasem nabíhajícího Mahera a začínalo se znovu od nuly - 1:1.

V tento moment zřejmě Alkmaaru došlo, o co, že to hraje, a také to bylo na jeho herním projevu hned znát. Po obrátce to byli v podstatě jen domácí, kdo byl na hřišti. Otočit skóre mohli Elm s Beerensem, ani jednomu z nich se to už však nepovedlo, nejblíže byl švédský šikula, jenž z volného přímého kopu napálil brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Austria Vídeň - Malmö FF 2:0

15.12.2011 21:05

Góly: 62. Michael Liendl, 80. Nacer Barazite

Zázrak se nekoná. Austria sice dokázala Malmö podle předpokladů porazit, Alkmaar ovšem uhrál s vedoucím Charkovem bod, a tak spolu s Ukrajinci postupuje právě on.

Vídeňský celek potřeboval o postup pořádně zabojovat, ani to mu však nakonec stačit nemuselo, k tomu totiž potřeboval ještě porážku Alkmaaru, který čekalo utkání s Charkovem. Domácí se tak i z tohoto pohledu vrhli logicky do útoku. Hned záhy mohla otevřít skóre dvojice Klein - Linz, ovšem v rozhodujícím okamžiku neuspěli.

Poté si vytvořilo ojedinělou možnost i Malmö, Hamadova střela se však stala pro Lindnera vítanou navštívenkou. Byli to ovšem Rakušané, kdo diktoval tempo hry. Nejprve rozehrával volný přímý kop Linz, Dahlin si ale poradil. Hned o chvíli později střílel pro změnu Liendl, tomu se však postavil do rány Jansson.

Hned po přestávce měl Liendl další příležitost, ani pro tentokrát ovšem ještě neuspěl. To už mezitím ale domácí úřadovali. Maderův centr Dahlin pouze ztlumil, balón se pak dostal právě až k Liendlovi, pro kterého již nebyl problém zakončit - 1:0. Definitivní tečku poté napsal deset minut před koncem Barazite.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Metalist Charkov (UKR)642015:614
2.AZ Alkmaar (NED)615010:78
3.Austria Vídeň (AUT)622210:118
4.Malmö FF (SWE)60154:151
Skupina H

Club Bruggy - SC Braga 1:1

15.12.2011 21:05

Góly: 50. Björn Vleminckx - 64. Ewerton

Belgičané splnili cíl - k definitivě postupu do dalšího kola potřebovali z dnešního utkání s Bragou minimálně bod, to se jim nakonec přes všechny strastiplné překážky povedlo.

Bruggy vstupovaly do utkání s jasným vědomím, k jistotě postupu jim stačilo neprohrát. V tom jim navíc hned po čtvrthodině hry pomohl Echiéjilé, který se jako poslední možná instance postavil do cesty Odjidjovi-Ofoemu, sudí Stavrev ani nemohl vytáhnout nic jiného než červenou kartu.

Belgický celek se snažil okamžitě výhodu jednoho hráče v poli využít, ovšem dlouho si počínal velmi neúspěšně. Asi při tom vytvořil hned několik nadějných akcí. Ovšem Meunier i Zimling si neseřídili mířidla.

Nakonec se však domácí dočkali krátce po změně stran. Obrana Bragy si špatně pohlídala vzdušný prostor, celou situaci Vleminckx, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 0:1. Znásobit vedení svého celku mohl krátce nato Ofoe, ani jemu se však nechtělo.

V dalším průběhu měl konečně práci také Kujović, pokus Leonarda však ještě úspěchem neskončil. To se povedlo až o pár minut později. Viana parádně viděl rozběhnutého Ewertona, který se spoluhráči odvděčil tím nejlepším možným způsobem - brankou. V závěru se již nic zajímavého neudálo.

Více informací k zápasu

Birmingham City - NK Maribor 1:0

15.12.2011 21:05

Góly: 24. Adam Rooney

Ještě nedávno účastník Premier League Birmingham City musí nakonec i přes výhru nad Mariborem udělat Evropské lize sbohem. Nebylo to však dnešní utkání, ve kterém tradiční celek sám prohrál snadný postup - mrzet ho mohou zejména porážky s Bragou.

Birmingham udělal oproti víkendovému utkání s Doncasterem hned devět změn v základní sestavě, do hry se tak třeba dostal teprve 17letý Nathan Redmond. Mladičký Angličan ovšem nepůsobil jako nějaký vyjekaný zajíc, ba právě naopak to byl on, kdo byl z domácí ofenzivy nejvíce na očích. Hbitý štírek se parádně doplňoval s o dvě hlavy vyšším Žigičem, avšak proti spolehlivé obraně Mariboru se jim prostupovat zrovna dvakrát nedařilo.

První velkou možnost měl po volném přímém kopu Murphy, zakončoval ovšem nepřesně. O poznání lépe si na druhé straně nevedl ani Vidović. Ve dvacáté čtvrté minutě už to ale i tak přišlo. Redmond, jakožto nejlepší hráč na trávníku našel svého útočného kolegu Rooneyho, který už si věděl rady - 1:0. V závěru první půle potom mohl přidat pojistku Žigić, ovšem ani on sám neuspěl.

I druhá půle nám nenabízela nikterak přesvědčivou podívanou, i když ve srovnání s tou první to bylo přece jen trochu něco jiného. Ke střele se podobně jako dneska už poněkolikáté propracoval Murphy, ani protentokrát ale nedokázal vymyslet nic překvapivého. Blues si poté až do konce těsné vedení pohlídali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SC Braga (POR)632112:611
2.Club Bruggy (BEL)632112:911
3.Birmingham City (ENG)63128:810
4.NK Maribor (SLO)60156:151
Skupina I

Udinese Calcio - Celtic FC 1:1

15.12.2011 21:05

Góly: 45. Antonio Di Natale - 29. Gary Hooper

Fotbalisté Celticu na zázrak nedosáhli, ovšem na hřišti italského Udinesse vybojovali velice cenný bod a předvedli vcelku slušný výkon. Svěřenci kouče Neilla Lennona si vytvořili i několik šancí a mohli utkání zvrátit, hlavně v závěru zatlačili soupeře na jeho polovinu. Ovšem na zvrat se už nezmohli a uhráli tak stejný výsledek, jako v domácím prostředí. Obě branky padly v prvním poločase, domácí vyrovnávali až v nastavení.

Udinesse sice poprvé doma ve skupině ztratilo body, ovšem určitě mu to nevadí a s deseti korálky na kontě postupuje do jarních bojů. Celtic skončil třetí se šesti body a za své vystoupení se stydět nemusí, v těžké skupině byl považován za outsidera. Celtic šel do vedení už po půl hodině hry, kdy se trefil Gary Hooper, jenže v poslední možnou chvílí úvodního dějství vyrovnal veterán Antonio Di Natale, který po celý zápas hrál naprosto fantasticky.

Úvodní šanci si vytvořili domácí a ocitl se v ní právě aktivní Di Natale. Po krásné kolmici Armera se pokusil italský veterán o elegantní lob, jenže balon nakonec v síti neskončil. Poté na druhé straně začal vystrkovat růžky řecký zabiják Georgios Samaras, který ve 23. minutě uvolnil krásnou přihrávkou Hoopera a ten střelou na zadní tyč branku netrefil. Jenže o chvilku později už mohli hosté zvedat ruce nad hlavu.

Předtím ještě neprostřelil Di Natale zblízka skvělého gólmana Forstera, poté se Samaras uvolnil na levém křídle, vyslal balón do vápna a brankář Handanovič vyrazil pouze k Hooperovi, který nemohl minout - 0:1. Až do konce poločasu se hrálo bez šancí a Celtic kontroloval hru, jenže v samém závěru utrpěl otřes. Armero po nepovedeném centru poslal balón do vápna, kde se ocitl volný Di Natale a zblízka nedal Forsterovi žádnou naději.

V druhém poločase se začali dít věci až po hodině hry, kdy Forster vyrazil dalekonosnou ránu Di Nataleho a brilantním zákrokem vychytal také Islu. Domácí pak měli výraznější příležitosti, avšak čtvrthodiny před koncem zachraňoval Handanovič svůj tým, když ránu Cha- Du-Ri zachytil na brankové čáře po odrazu od tyče. Nicméně domácí celek remízový výsledek udržel a určitě může být spokojen, hosty výrazně podržel Forster.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Stade Rennes 3:1

15.12.2011 21:05

Góly: 38. Falcao (pen.), 43. Álvaro Domínguez, 79. Arda Turan - 86. Georges Mandjeck

Ve španělsko-francouzském souboji na rozdíl od duelu Udinesse s Celticem už o nic nešlo a bylo nadmíru jasné, že Atlético projde do další fáze a Rennes se naopak se soutěží rozloučí. Atlético ještě mohlo klesnout v tabulce na druhé místo a Rennes poskočit na třetí, ovšem díky remíze druhého duelu se tato možnost vyloučila. Atlético v domácím prostředí zvládlo úlohu favorita, vyhrálo počtvrté ve skupině a získalo v ní tak třináct bodů.

Naopak francouzský celek ani jednou nezvítězil a pouze třikrát remizoval, s každým soupeřem ve skupině uhrál na domácí půdě bod a venku vždy prohrál. Nyní nezvládl konec úvodního dějství a po poločase prohrával 0:2, španělský celek ještě navýšil skóre a hosté se zmohli pouze na snížení. Avšak hosty velice ovlivnila nařízená penalta deset minut před poločasem, od této chvíle převzal madridský tým taktovku nad zápasem.

Přitom první vážnější ohrožení branky obstaral francouzský po čtvrthodině hry, hlavička Chrise Mavingay skončila na břevně. Poté se hosté spíše bránili, nicméně domácí byli dlouho bezzubí. Teprve ve 37. minutě byl po souboji faulován Adrián a sudí odpískal poněkud přísnou penaltu. S tou si ale Falcao věděl rady a nekompromisně k tyči nedal gólmanovi Abdoulayemu Dialloovi žádnou naději na úspěch.

A o čtyři minuty později šlo Atlético do dvoubrankového vedení, když po přímém volném kopu Diega Godína se na hranici penaltové značky uvolnil Álvaro Domínguez a hlavou z velké dálky zamířil k tyči - 2:0. Rennes v druhém dějství přitlačilo a mělo větší šanci snížit, jenže z ničeho nic se v 79. minutě radovali domácí. Individuální akci zakončil ze středu těsně před vápnem přímo k tyči Arda Turan. V 86. minutě Rennes už jen snížilo, hlavou se trefil Georges Mandjeck.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid (ESP)641111:413
2.Udinese Calcio (ITA)62316:79
3.Celtic FC (SCO)61326:76
4.Stade Rennes (FRA)60335:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvělé, zatim mi tikety vycházejí.

Reagovat
smazaný uživatel

me taky :)

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš ten je ošklivej

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, nech toho. Vždyť má nezpochybnitelské aríjské rysy.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole ale fakt, takova boule na hlave. Ten by mohl bez make upu hrat v hory maji oci 3

Reagovat
Filip12

Didier sympaťák škoda že nevyšel jeho spekulativní (přestup) do Mnichova býval by vytvořil smrtící duo s Mariem Gomezem

Reagovat
JIMMY-PO

v tvojom svete by už Bayern mal 130 hráčov v A mužstve

Reagovat
Filip12

jen sem narážel na spekulace

Reagovat
smazaný uživatel

Řeknu ti něco. Seš magor.

Reagovat
kris_kros

Reagovat
Paddy

OT: O 300 tisíc eur je chudší Sergio García. Útočník barcelonského Espanyolu oslavil svůj gól v utkání proti Atléticu Madrid odhalením nápisu na dresu na podporu vážně nemocného tchána, tamní svaz ale podobné záležitosti zakazuje a udělil hráči pokutu.

Magori

Reagovat
JacoBee

Tohle je demence...to samý když nám (barca) zakázali trička pro podporu tita :/

Reagovat
Kenneth

Italský fotbalový útočník Manchesteru Citty Mario Balotelli na sebe upozornil dalším momentem, když se na tréninku pohádal se spoluhráčem Micahem Richardsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Forster

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Golmani jsou snad jedina vec, ktera je v NUFC dlouhodobe skvela

Reagovat
smazaný uživatel

Podělanej Di Natale, šancí tři prdele a nic z toho..

Reagovat
smazaný uživatel

nečekal, že celtic bude takovej průchoďák...

Reagovat
smazaný uživatel

clovek prijde pred 9 zbity domu a tesi se po par dnech na fotbal a neskutecna uspavacka v prvnim polocase ve druhem jsem se naopak bavil nechapu,kdyz bylo jasne slyset,kdyz ke konci rval cely stadion Udine,Udine a Vlasek placne,ze tu budou nejspis fanousci Celticu

Reagovat
smazaný uživatel

Calcio zatiaľ stopercentné !

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

to tě baví takovýhle sázky ?

Reagovat
kubys

Asi to, že spíš hledej nadhodnocené kurzy než dávej pičoviny za směšné.

Reagovat
domingo

Prohrals kilo

Reagovat
fantomas

No to bys byl teda frajer, kdyby ti to vyšlo.

Reagovat
soukup

tos měl ještě docela štěstí ne? nikdy sem takový kraviny nesázel, ale podle mě v průměru musí těch chyb být na tomto většinou víc

Reagovat
Chazy

Brewers podepsali Aramise Ramireze ... podle mě nesmyslný peníze na nesmyslně dlouhou dobu. Je staréj. McGehee jde na druhou stranu k Pirates.

Reagovat
Chazy

K mizernýmu sázkaři?

Reagovat
Minister

to sa ti aj oplatí toto?

Reagovat
Shevchenko

Ty jsi teda tipér...

Reagovat
smazaný uživatel

že tam máš málo zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

presne na tomhle vydelavaj sazkovky

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som prisiel kvoli Odense (inak vsetko klaplo) o ticket za 20€ s kurzom 19.11

Reagovat
kiwwi

no vidis, a ja som na odense vyhral za nadherny kurz

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

a pritom sis vybral docela "jasny zapasy"

Reagovat
Chazy

To není o nic lepší no.

Reagovat
kiwwi

ale to vies ze je, ved je to matematika

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Chazy

Hm. U těhle tipů je pravděpodobnost úspěchu nižší, což ti vyrovná ten vyšší počet opravdovejch "jistot". Je to stejná kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

hej nerikam ze je to nakej PRO ticket, ale jinej sem na evr. ligu nesazel protoze se mi ty zapasy nelibily.... kazdopadne ale pokud si myslis ze to je stejna sracka jako 10x kurz 1.1, tak ses asi hodne bidnej tiper.... mimochodem zajimalo by me co bys rikal kdybych mel tendle ticket za 500+, to uz by byl podle me dost zajimavej ticket, bohuzel na ucte momentalne moc penez neni :)

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně zápasů (malé kurzy), nikdy nedělá dobrotu a většinou to nevychází. A i kdyby vyšlo tak za 20 Kč vydělat 90 Kč není moc "byznys"

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to je teda neco

Reagovat
Chazy

Hehe ... Kdybys dal všechno na samostatnej tiket a vynechal ty dvě poslední věci za malý kurzy, tak máš parádní zisk.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrobaři nás sebou do vyřazovací části asi nechtěli

Reagovat
smazaný uživatel

měli jsme smůlu, že jsme hráli v tříčlený skupině 10 bodů jinak většinou stačí hravě na postup

Reagovat
domingo

A 4 body ze 4 zapasu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

"jak se povede Plzni při losování" tak to maj asi nějak pořešený už..

Reagovat
smazaný uživatel

nerikal dokonce: pojdme se podivat na komplet seznam moznych souperu a pak nic

Reagovat
lnterista

ten si malem striknul jak rekl ze Man City by si pral

Reagovat
fantomas

Reagovat
rufus

Mohla by Plzeň při zítřejším losu dostat Charkov.

Reagovat
Josifek

Dneska si to týmy zkušeně pohlídaly, tam kde stačila plichta, byla plichta, takový sport mám rád..

Reagovat
Shevchenko

Achjo Udinese... pěkně mi zmrdali tiket. A ty šance co měli. Ale tak aspoň postup je tam.

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii letos nebude moc veselo. Přeživší Arsenal, Chelsea a Stoke teda nejsou zrovna žádnej šlágr:-) Samozřejmě bude záležet na losu, ale nemyslím, že uvidíme letos anglický klub v semifinále LM

Reagovat
fantomas

Jj, Stoke to asi nedá. To se už vyšťavilo.

Reagovat
Steve Stifler

Di Natale superstřelec

Reagovat
smazaný uživatel

***

Jen chci pripomenout vsem co mi nadavali do debilu!

tohle jsem psal 9.11. "Ja svuj nazor napsal, nic ho nezmeni. Za par tydnu se proste uvidi, kdo mel pravdu. Jestli nebudu mit pravdu v tom, ze Francie bude mit jen 3 zastupce, a Portugalsko jen jednoho v lize mistru (s tou Benficou jsem to fakt posral). A rusko nebude mit vsechny 4 zasupce v poharech. Tak uznam, ze jste vsichni meli pravdu,a ze ja jsem hloupej debilni kripl, co nerozumi fotbalu"

Takze ted se jen chci verejne vysmat uzivatelum FC Porto FC a Y.N.W.A

Dokonce francouzky tymy byli tak vyborny, ze nakonec postoupili jen 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Di natale postúpil zo skupiny a uvidíme ktorý tým sa proti nemu tentoraz postaví

Reagovat
ronaldik

Charkov je nejhorší možnej soupeř pro Plzeň -> Charkov je strašně silnej (ne o moc slabší než Šachťar) a český zabedněný média by ho strašně strhali a Plzeň by byla hrozně pod tlakem... To už radši nějakej Manchester nebo Schalke, kde může Plzeň jenom překvapit...

Reagovat
Liquid

já to vidím zase na Besiktas

Reagovat
Liquid

takže tip na los LM

APOEL - Basilej (velké přání)

Chelsea - Marseille

Arsenal - Lyon

Barcelona - Neapol

Bayern - ACM

Benfica - CSKA

Inter - Zenit

Real - Leverkusen

Reagovat
Liquid

tip na los EL

Besiktas - Plzeň

Valencia - Udine

Charkov - Trabzonspor

MANU - Lazio

City - Porto

PAOK - Legia

Bruggy - Salcburk

Schalke 04 - Stoke

Olympiakos - Steaua

Anderlecht - Ajax

Atletico Madrid - Braga

Twente - Hannover

Lutych - Lokomotiv

Bilbao - Kazaň

Sporting - Aklmaar

PSV - Wisla Krakow

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tipuju, ze ti to nevyjde

Reagovat
Liquid

tak šup, nějakej tip aspoň pro týmy Premier League....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam jen prani

Reagovat
smazaný uživatel

A uz ted sem nasranej

Reagovat
smazaný uživatel

ani chlup. Vrať občanku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele