základní skupiny - skupina C, 6. kolo
15.12.2011 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Rapid Bukurešť 2:1

PSV už nemuselo předvádět v závěrečném utkání s rumunským Rapidem žádné převratné výkony a mohlo si dovolit i prohrát, avšak svěřenci kouče Freda Ruttena neponechali nic náhodě a na závěr v domácím prostředí na stánku Philips Stadion zvítězili. Díky tomu tak získali šestnáct bodů a ve skupině jen jednou remizovali, což je úctyhodný počin. Naopak Rapid skončil poslední s jedinou výhrou z úvodního kola.

Od té doby nezvládl všech pět duelů a odcházel vždy s prázdnou. Rumunskému celku by ale nepomohla ke třetímu místu ani výhra, izraelský Hapoel totiž dokázal porazit Legii a udržel tak své umístění. Po bezbrankovém prvním poločase začaly padat branky až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve otevřel skóre Stanislav Manolev, o čtyři minuty později ho napodobil Tim Matavž a hosté se již zmohli pouze na snížení ve druhé nastavené minutě.

Domácí na začátku postupně dobývali branku soupeře a k vážnější střele se dostali po čtvrthodině hry, kdy po rohovém kopu akrobaticky zakončoval Marcelo, branku ale minul. Navíc kopl do hlavy gólmana Dănuţa Comana, který tak musel být ošetřován kvůli krvavému šrámu. O něco později zahrozil Marcel Ritzmaier, jenže jeho střela šla asi o metr vedle tyče. Hosté museli do poločasu dvakrát vystřídat kvůli zranění, po šancích ani vidu, ani slechu.

Pět minut po přestávce střílel těsně vedle Ola Toivonen, pak už ale za zmínku stojí pouze gólové trefy. V 75. minutě zvládl zpracování Manolev, otočil se, a poskakující střela zapadla přímo k tyč. V 79. minutě zvyšoval Matavž, který využil skvělého průniku i nahrávky Jermaina Lense a odkrytou svatyni nemohl minout. Rapid se dočkal snížení po střele Felipa Texeiry, balón do odkryté klece dorazil osamocený Daniel Pancu - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
paver

výhra domácích

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Stiksxx

Moc gólů nečekám. Není plná sestava. Strootman, Mertens, Bouma ani Isaksson nejsou na lavici. Pouze Toivonen a Manolev..Ale jsem rád, že dal přednost náhradníkům a doufám, že tam pošle všechny mladíky co má na lavičce. 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele