základní skupiny - skupina B, 6. kolo
15.12.2011 19:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň nezvládla ani domácí vystoupení s Lutychem

Kodaň znovu nedokázala vystoupit ze svého stínu, pro tentokrát nezvládla domácí utkání s už jistým postupujícím Standardem Lutych. Severský celek tím pádem své putování v Evropské lize nadobro končí a může už jen tak marně vzpomínat, kdeže ty loňské sněhy jsou.

Oba celky měly před utkáním karty přidělené jasně, Standard zakončí své putování Evropskou ligou jako vítěz skupiny, zatímco ambiciózní Kodaň se po loňské veleúspěšné sezóně bude muset spokojit se třetí příčkou, čímž pro ni účast v pohárové Evropě končí. A to jako by se na domácích podepsalo, od úvodu totiž tahali za kratší konec.

První příležitost měl na kontě Berrier, na pozorného Wilanda si však nepřišel. O chvíli později pálil pro změnu Gonzáles, jeho rána se ale mezi tři tyče vůbec nevešla. Dobývání kodaňské branky ovšem moc dlouho netrvalo, konkrétně do 31. minuty. Gonzáles vymyslel parádní pas pro Batshuaye, jenž neváhal a umístěnou střelou poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Osmifinalista posledního ročníku Ligy mistrů byl i po změně stran směrem dopředu naprosto impotentní, ale mohlo být pro dánského suveréna ještě hůře. Příležitost navýšit skóre měl opět Batshuaye, tentokrát ovšem na Wilanda nevyzrál.

Nový kouč FC Roland Nilsson poté udělal hned dvě změny, přičemž se obě ukázaly jako výborný krok pro oživení uvadlé ofenzivy. První náznak k lepšímu byl od domácího týmu vidět krátce po hodině hry, kdy se k hlavičce protlačil N'Doye, Moris si ale věděl rady. V závěru potom ještě Wilanda prověřil Camara, ani jemu se už však na konečném výsledku nic změnit nepodařilo.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

remíza

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele