základní skupiny - skupina C, 6. kolo
15.12.2011 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hapoel Tel-Aviv - Legia Varšava 2:0

Hapoel Tel-Aviv potvrdil současnou solidní formu a v závěrečném nic neřešícím kole skupiny C doma udolal dobře hrající Legii Varšava 2:0. Kdyby tak izraelský celek nezpackal úvodní polovinu základních skupin Evropské ligy, možná by i promluvil do bojů o postup. Za svým soupeřem totiž zaostal na třetím místě jen o jeden bod.

Hosté vstoupili do utkání lépe. V 5. minutě se dostal do obrovské příležitosti Choto, ovšem po rohovém kopu Rybuse s voleje těsně přestřelil. O deset minut později pálil z blízkosti Kielbowicz, avšak v bráně se výtečně předvedl gólman Edel. A tlak Legie nepřestával, po spolupráci s Kielbowiczem znovu zahrozil Choto, byť jen znovu pálil nad.

Po dvaceti minutách hry musel v bráně znovu zasahovat Edel, růžky vystrčil se svým pokusem Gol. Až poté se k bráně soupeře dostal také Hapoel, Tamuzovu ránu musel lapit hostující brankář Skaba. První branky se diváci dočkali ve 33. minutě. Choto v ten moment fauloval těsně za vápnem Gordana.

Toama se pak ujal zahrávání přímého kopu a levačkou překonal Skabu. Přitom ještě v prvním dějství Toama mohl přidat druhou trefu a rovněž ze standardky, tentokráte však minul cíl. První čtvrthodina druhé půle nebyla tolik zajímavá jako v ta první. Důležitým momentem ovšem byla 63. minuta, kdy se po dvou žlutých kartách nechal vyloučit domácí Shish.

A hosté ucítili kořist. Do oslabeného Hapoelu bušili, co to šlo, ve výsledku však nakonec úplně marně. Dvakrát Edela vyzkoušel Rybus, poté po jeho centru z rohového kopu hlavičkoval střídající Kucharczyk nad. Ani Radovičovi, autorovi rozhodující trefy z prvního vzájemného zápasu na 3:2, se nepodařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi.

I v oslabení pak izraelský tým dokázal zpečetit tři body druhou vstřelenou brankou. Abass zprava nacentroval na Yadina a ten technickou střelou navýšil vedení. I když ani tohle Legii nepoložilo, v zakončení dnes zkrátka trestuhodně selhala. Domácí urputností uhlídali vítězství a zakončili svojí letošní pouť Evropskou ligou tím nejlepším možným způsobem.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasny kriz....tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

výhra domácích

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele